Tömkörningslektion

Idag var det ju dags för tömkörningslektion med en instruktör som heter Lena Wigh. Första gången vi provade och hon var bra så det blir definitivt repris på det, när han orkar lite mer så ska jag rida lektion uppsuttet också.

Vi började med att jag berättade lite om Maxim och vad jag ville med honom. Sedan tog hon tömmarna och tömkörde i kanske en halvtimme för att lära känna honom lite. Allt som har hänt under mina försök till tömkörning kom upp nu också. Att han inte ritkigt väntar i halterna (något vi ständigt måste jobba med) och att han inte orkar hålla sig på volten utan bryter ut i ena varvet och ramlar in i det andra.

Hon började i skritt längs med fyrkantsspåret och bytte varv lite ibland, testade lite halter och som jag förstod det så var det dels uppvärmning och sedan för att han skulle slappna av och börja lyssna och koncentrera sig.


Sedan så lade hon ut tre bommar, en mitt på den öppna sidan av volten och två i vinkel mot den ena långsidan så att man hade något att sikta mot och styra efter som hjälp för att hålla volten. Under tiden så skrittade vi runt fyrkantsspåret. Han blev rädd för något och stack iväg en bit, men det slutade väl. Sedan gick vi in på volten, mycket hänger på yttertömmen har jag fått lära mig idag. Vi började i skritt och när det kändes bra gick vi över i trav. Jag är väldigt nöjd med hur det gick, när jag koncentrarade mig på vart vi skulle så hamnade jag i rätt position gasnka automatiskt och bitvis gick han väldigt fint. Har bestämt att jag ska försöka tömköra måndagar och torsdagar framöver, ungefär en halvtimme varje gång, idag höll vi på 45 minuter och det var nog snäppet för länge egentligen, men man kan ju göra lite olika övningar också. Nästa gång Lena kommer tillbaka så tar vi en till tömkörningslektion och så kanske det blir ridpremiär gången efter det, beroende på hur det känns.

Det Positiva: Fina hästen!
Det Negativa: Gjort illa ett finger, igen...

My air

Over and Out

Vallen runt

Idag blev det foderköp och hittade även lite hästgodis som jag tänkte testa. Regnade hela eftermiddagen och hade i princip bestämt mig för att inte rida eftersom jag inte packat ner några regnkläder. Ännu mer övertygad blev jag när jag kom ut och Maxim stod och halvsov i sin box. Sedan blinkade han lite trött mot mig och ville bara mysa. Ställde ut i gången och mockade och då kommer hon som rider en av Maxims boxgrannar, ett sött litet arabsto och undrade vad jag tänkte hitta på. Sa som det var att jag hade tänkt rida ut, men nästan ångrat mig nu, men när hon också blev sugen på att rida ut så hängde jag på, kul med sällskap. Regnet hade i princip slutat också så det gick att rida i tröjan, blev till och med lagom behagligt på slutet.


Nya bilder kommer snart....

Vi red runt vallen och det gick väldigt bra. Det började med att han gick förbi fladdrande blastbalar utan större problem. Sedan så var det naturligtvis en sjöfågel i bäcken som skulle ställa till det, men han kastade sig bara lite. När vi kom upp längs med vägen så flög det upp lite kråkor också och då kastade han sig och sprang iväg en bit, men inte i panik och hans sällskap var ju kvar på samma plats så vi kom tillbaka relativt snabbt. Sedan skrittade vi längs med vägen, ganska nära, men med stoet som skyddsbarriär, det kom två bilar och körde om och det gick superbra, trots att de körde lite fort, kände att jag kunde slappna av mer också eftersom vi inte var ensamma. Sedan så travade vi en bit och när vi kom fram till stora vägen så skrittade vi igen, kom en stor lastbil som han sprang lite för, men han gick snällt tillbaka till stoet efteråt. Sedan skrittade vi längs med vägen och förbi husen och så travade vi en rejäl bit igen, förbi två älgtorn och så blev det lite galopp också. I traven var han lite pigg och låg på en del, men jobbade på fint med bakbenen bitvis så jag var rätt nöjd ändå. Galoppen var fin, vi kunde rida jämsides och det var härligt, sedan så travade vi längs med bäcken hemåt och det gick bra, sista biten skrittade vi och då dök det upp ännu en sjöfågel som skrämde dem lite. Skrittade runt stallet som avslutning och det gick i allafall utan incidenter.

Han blev lite lagom svettig och verkade glad när vi kom tillbaka till stallet och myste i stallgången. Fick av lite mer päls också och tror att han tyckte om att bli kliad. När jag ställde in honom i boxen igen så följde han efter mig längs med väggen och tryckte mulen mot gallret. Så söt <3

Imorgon blir det tömkörnigslektion, hoppas på att det går bra och på att jag lär mig mycket.

Det Positiva: Galoppera
Det Negativa: Fobier

The best of them all

Over and Out

It is time

Kanske lite dags att skriva ikapp sig. Helgen tillbringades i Västerås med Johans syskon. Vi hade trevigt med middag, kortspel och lite utgång till och med. Johan och jag passade också på att hälsa på en kompis till mig som precis fått en liten bebis, fem veckor var han och mycket söt och go.

Maxim fick således vila i helgen, hann en liten promenad på lördag morgon. I fredags därimot blev det lite hårdare träning i ridhuset. Eller hårt och hårt kan jag inte påstå, skrittade och travade mest och övade på runda volter och på hur jag skulle stötta honom utan att han vinglade iväg, det gick hyffsat bra. Miljöträning blev det också, en häst i riduset när vi kom som vi red tillsammans med en stund, sedan så gick den ut så vi blev själva och efter en stund kom det en ny häst in. Han skötte sig utmärkt hela tiden. Testade också att galoppera lite på långsidorna, fungerade, men lite halkigt underlag.

Igår var det vackert väder och planen var att rida runt vallen och kanske testa en lite snabbare hastighet än skritt, nu blev det mest skritt ändå eftersom han var så himla pigg, men jag vågade mig på att trava en liten bit i allafall, hela oss!


Öva

Även idag blev vädret fint och våra planer gick lite om intet. Planen var att rida och galoppera ganska mycket på bra gräsvägar, men vårbruket har börjat och jag ville inte ge mig förbi traktorerna alldeles själv så kortade ner turen till ungefär hälften, en halvtimme var vi ute ungefär, lite mer kanske, men blev en hel del trav och galopp. I början så kastade han sig lite och stack också, barnen var ute och hoppade stutsmatta, livsfarligt! Men vi tog oss tillbaka och förbi. Imorgon ska jag försöka mig på vallen igen och i allafall trava lite mer. På torsdag ska jag träna tömkörning med en instruktör och verkligen lära mig hur jag ska göra, ska bli riktigt spännande. Också spännande att se vad hon säger om Maxim. Annars så blev turen till stallet lite längre än jag tänkt, testade Maxims nyinköpta senskydd (att ha vid hoppning främst) och efter lite hjälp kom vi fram till att de passade, sedan skulle jag stoppa in dem i garderoben, vilket ledde till att jag fick organisera om alla mina saker för att få plats med dem, tog sin lilla stund, men allt fick plats till slut.

Det Positiva: Min glada häst
Det Negativa: Snuva

Fly with me

Over and Out

Motivation, where are you?

Idag så var det min tur att hålla pass igen. Det gick helt okej tycker jag, inte riktigt lika föreberedd som förra gången kändes det som, men det gick ändå och behövde inte kapa bort saker som förra gången. Hade satt kontringstekniker som fokus då det körde vi, Nuki-Do, Kote-Nuki-Men, de-Kote, ai-Men först gjorde vi dem och bara kände på tekniken och sedan när vi gått igenom alla en och en skule mottagaren själv bestämma attack och så fick man kontra med vad som passade/man ville. Sist så körde vi så och så skulle mottagaren jaga efter den första kontringen och göra en attack till och så skulle man försöka kontra igen. Körde ji-geiko sista tjugo minutrarna tror jag.

Tänkte mycket på att försöka prata högre, men tror inte det gick så bra. Kalle föreslog efteråt att jag skulle försöka skrika som kiai när jag ger kommandon så det ska jag föröska testa nästa gång. Fick också ett tips att man kan be folk komma närmare när man ska förklara något. Och att man ska tänka igenom hur man ska förklara övningarna och försöka vara tydligt och att man inte behöver gå igenom någon teknik jätte ingående utan mer förklara vad man ska göra och hur många gånger och så får folk pröva sig fram. Bra tips som jag ska försöka tänka på.

Min egen kendo då. Tja, den typ glimmade till någon gång ibland, men mest var den kass, tung och omotiverad. Jag förstår inte, för en vecka sedan var jag supertaggade på kendo, tävla, satsa på att gradera i höst, åka till malmö med kompisar och ha värsta kendohelgen. Nu är det som bortblåst. Idag fick jag verkligen tvinga iväg mig själv, hade jag inte varit ansvarig för passet så hade jag inte tränat idag, oavsett mål och träningsplan. Det enda jag ville idag var att stanna i stallet, mysa med Maximen och njuta av solen, åka hem, fixa i lägenheten, laga mat med Johan och umgås. Jag tror inte att min ursprungliga plan är hållbar, men jag är rädd för vad som kommer att hända om jag går ifrån den, om jag ger efter för omotivationen. En och en halv vecka har jag på mig att bestämma mig om jag ska åka och tävla kendo eller inte så vi får helt enkelt se. Just nu är så jag less på hur inrutat mitt liv är.

Det Positiva: Stretcha
Det Negativa: Humöret

In the mind.

Over and Out

Maxim the brave

Strålanande sol och eftersom det passade så började jag tidigt på jobbet (kl 6) och efter min massagetid så gick jag inte tillbaka utan åkte ut till stallet istället, man ska ju utnyttja sin flextid till max, hoppas på att ha nollat till sommaren typ...

Lugnt och skönt i stallet var det, mockade och gjorde hö och sedan hämtade jag in Maximen, han stod och flörtade med sin nya flickvän (stoet som står i grannhagen och grannboxen) samtidigt som han solade. Verkade lite trött, men kom fram och ville bli kliad när jag kom lite närmare. Borstade och myste inne i stallet, han var rätt så lugn trots att han var själv. Sedan dök en av tjejerna som har häst i lilla stallet upp med en tilltänkt medryttare och undrade om jag skulle rida ut. Och det var ju tanken så nu fick jag sällskap också. Maxim har träffat hästen tidigare också och det är ju alltid bra. Vi red iväg och hon som äger hästen promenerade med en bit också. Vilket var tur för han var lite tittig och då blev Maxim tveksam, speciellt när han började småhoppa och resa sig. När vi kommit förbi det läskigaste stället på hela vägen (stor gård med många skrotbilar) då hon fick leda mig och Maximen före så vi kom förbi i ett stycke så vände hon, men först improviserade vi ett spö till mig av en liten pinne så vi skulle komma vidare själva, behövde bara ha den i handen så gick han fram överallt. Skönt att slippa använda benen så mycket. Vi travade lite, tog oss förbi ett läskigt hus och en hästhage med spännande hästar på egen hand och travade lite på grusvägen. Sedan vände vi och gick tillbaka utan problem. Tog en avstickade på en åkergräsväg och travade lite, sedan skulle vi testa att galoppera uppför backen, men då den andra hästen blev lite väl glad och bockade och hade sig så återgick vi till trav. Maxim jobbade på bra och bjöd framåt, han gick först större delen av tiden, det gick bra tillslut, men så fort någon kommer upp jämsides blir han tveksam och vet inte riktigt vart han ska befinna sig, först eller sist liksom?


När vi skrittade hemåt stötte vi på barn och barnvagn det gick bra, även om han tittade lite. Sedan höll jag sällskap på ridbanan lite medan hon testade att galoppera där istället och det gick bra så han var nog bara lite glad av vara ute på fälten. Maxim och jag höll oss till skritt och gjorde lite volter. Alldeles lagom tur, hoppas hinna promenera honom lite imorgon och sedan ridhuset på fredag.

Det Positiva: Min modiga häst
Det Negativa: Utan allergitabletter

Life is nice

Over and Out

Pinsamt

Igår så var det kendoträning med en fokuserad Matilda på plats. Eller ja, fokuset höll inte hela vägen, men mer om detta senare.

Vi började med uppvärmning och sedan fick alla ta på sig sina koteer. Först skulle vi köra vanliga Men-hugg, efter första omgången med attacker när man gick förbi ändrade Anders övning till att mottagaren skulle hålla shinaien kvar över huvudet och man skulle sedan ta ett attacksteg in, mottagaren backade ut på avstånd och så gjorde man sitt nästa attacksteg. Detta för att få extra fokus på själva attacksteget. Kände själv att det hjälpte lite och skillnad blev det när vi sedan gick tillbaka till att köra Men föbi. Fokus låg också på att få ett flyt i hugget och inte stanna någonstans på vägen.

Sedan var det dags att använda koteerna lite mer. Vi hade en övning med små Kote där man skulle attackera in, mottagaren backar (fortfarande öppen) och när avståndet är lagom skulle man köra nästa hugg och så vidare över salen. Själv kom jag lite nära och det blev väl sisådär med huggandet, men bättre med tiden. Vi körde även små kote och gick förbi, lite läskigt utan Men på, men det gick bra.

Sist, men inte minst, skulle vi köra Do. Svåra, knepiga Do som för en gångs skull fungerade bra! Iallafall på höger sida... Jag tänkte på att hugga rakt mot Men, gå ner på Do och sedan gå förbi. Kunde även hjälpa någon lite som högg från sidan eftersom jag själv var så fokuserad på att hugga rakt. Klart att inte alla blev bra, men merparten var jag nöjd med. Sedan skulle vi köra på vänster sida också och där fick jag verkligen hjärnsläpp. Kände redan efter första omgången att något var fel, men kunde inte för mitt liv begripa vad det var. Mitt i min andra omgång har jag fortfarande inte kommit på och Anders kommer för att hjälpa. Och nä, det går inte så bra att hugga på vänster sida om man hela tiden hugger på höger. Det känns fel då, speciellt eftersom man ska gå förbi på ett annat sätt. Så då ska jag försöka igen och fortsätter hugga på höger sida! Ungefär då får jag en mindre skrattattack och Anders bara skakar på huvudet och skrattar åt mig också. Efteråt föreslog jag att jag skulle åka dit någon gång och stå en timme och bara hugga hidari-Do på junior, han tyckte inte att det var en dålig idé. 

Trevligt pass var det i allafall, dock är motivationen för Sugo inte hög för tillfället, jobbit när de olika delarna i livet sliter och drar åt alla håll och kanter. 

Det Positiva: Migi-Do
Det Negativa: Hidari-Do

LOL

Over and Out

Blåshästen...

Idag blåste det halv storm, men jag beslutade mig för att ändå testa att tömköra. Kanske dumt såhär i efterhand, men blev nog en nyttigt ändå. Eftersom det talades om ett ganska ljudligt ridhus med skallrande väggar så tänkte jag vara på ridbanan, mycket smartare, utan staket och så... Började med att leda lite i grimskaft och det gick ändå ganska bra, spänd så klart, silageplast som fladdrade och så vidare. Kom en del trafik på vägen också så mycket som stressade, vid ett tillfälle, hann nog bara tömköra några varv, så kokade det över och jag lyckades inte parera med tömmarna så han lyckades bli för stark och sticka ifrån mig. Så bara att springa tillbaka till stallet där han blivit infångad.


Raggsockan har nästan fällt all päls nu :)

Bestämde mig för att ta bort tömmarna och "bara" promenera i grimskaft. Så vi gick och gick, runt, runt på ridbanan, förbi balarna och fladdrandet och det gick hyffsat bra, övade lite halter och ryggningar också. Sedan så bestämde jag mig för att ta ett varv till och sedan gå hem. Då kommer det naturligtvis en motorcykel på vägen så han flippar ur lite. Bara att fortsätta några varv till och när jag börjar bli nöjd så flippar han för plastfladdret istället. Så blev ganska många extra varv där, men det visade sig att vi slutade ganska lagom för att möta upp en fjordbekant på stallplan, hon skulle på foderträff i stallet och blev jätteglad över att se en fjording promenera omkring på ridbanan och sedan när hon kände igen mig så blev hon glad också. Trevligt med bekant ansikte, längtar tills ÖFF:s tävlingar drar igång nu så man får träffa folket lite oftare. Blev ingen foderträff för min del, jag hade tänkt gå, men sedan hade jag glömt bort det helt och inte anmält mig och så blev det lite andra saker att göra ikväll ändå. Några av tjejerna i stallet skulle i allafall lyssna och lovade berätta för mig om det var något speciellt intressant. Kanske blir någon mer gång och då får jag passa på.

Det Positiva: Det gick tillslut
Det Negativa: Flippande häst

Trust me

Over and Out

Träningsplanering vecka 12

Matilda
Måndag: ev promenad/springtur
Tisdag: Kendo
Onsdag: ev promenad/springtur
Torsdag: Kendo
Fredag: ev promenad/springtur
Lördag:
Söndag:

Min egen planering för förra veckan gick sådär, ingen springtur blev det på helgen eftersom jag var så otroligt trött, men jag siktar på att komma ut en gång denna vecka, därav alla ev. i planeringen, får bli när jag får lite tid över helt enkelt.

Maxim
Måndag: Tömkörning eller promenad
Tisdag: Vila
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Vila
Fredag: Ridhus
Lördag: Uteritt eller vila
Söndag: Uteritt eller vila

Höll förra veckans planering bra, bytte bara ridhusdag, annars så följde vi. Denna vecka blir lite mindre intensiv, tänkte mjukstarta med tömkörning om det finns plats i ridhuset, annars vår vanliga promenad. Sedan vila som vanligtp å tisdagen, uteritt på onsdagen, vila på torsdagen igen då jag ska hålla i kendopasset och kände att jag ville fokucera lite på det. Kör på ridhuset på fredagen (om det inte är superväder, då kanske det blir ridbanan istället) och sedan ska vi åka bort lite till helgen, men jag hoppas hinna rida i allafall en av dagarna. Har hittat spännande och intressanta backar som jag hoppas kunna införa i min muskelbyggarplan också, kanske hinner utforska dem något i veckan, vi får se.

Over and Out

Kendoveckan som gick

Gör ett liknande inlägg om kendon, förhoppningsvis kommer jag ha mer ork i veckan att uppdatera efter varje dag/pass.

Varje fall, tisdagspass blev det, Lollo stannade kvar och vi fick turas om i rotationen så vi körde varannan gång eftersom vi var ojämt antal. De fick ha på sig sina koter idag för första gången! Så för att vänja sig så övade vi först igenom alla grundhugg, Men, Kote och Do. Sedan gick vi över och gjorde alla möjliga sorters kirikachi, vanlig med Men, sedan en med Do och även en hel Kote-kirikachi och avslutade med en blandning två Men, två Do och två Kote framåt och så backade man på samma sätt. Ibland kommer det fram spännande övningar.

Tyckte att mitt sempaiande gick ganska bra, lite kunde jag kommentera i allafall och tyckte att tipsen jag gav hjälpte. I slutet fick jag och Lollo sätta på oss Men och så fick de hugga på oss. Vi ställde upp på varsin långsida på mitten och så fick de köra zuriachi runt, Men på mig och Kote på Lollo, efter ett tag bytte vi till Do på mig och Men på Lollo. Gick ganska bra, men jag lade märke till (och kommenterade det även efteråt till allla som allmänt, heja mig!) att när de skulle hugga Men på mig så gick de inte rakt på (jag ska som mottagare flytta på mig) utan på sidan så att jag egentligen inte behövde flytta på mig alls. Kul att de börjar komma någonstan nu och det är flera som hänger i, vilket bådar gott inför kommande terminer.

Nästa pass för mig blev fredagens specialpass med Kalle. Tävlingsinriktning var ämnet för kvällen, trött, men något så när laddad anlände jag direkt från stallet (och avtrillningen) efter en lång jobbdag, blev att äta lite mellanmål utanför dojon och invänta de andra, Kalle kom rätt så snabbt och sedan Anders och Lollo. Så många blev vi inte, men desto mer fokuserat kunde vi köra kändes det som.

Kalle hade lagt upp passet med en massa kombinationsövningar, kan ge ett allmänt exempel, men minns inte riktigt alla kombinationer. I allafall skulla men tänka ippon i alla attacker. Så först Kote-Men in, hiki-Men ut, Men förbi, mottagaren jagar och försöker få in en attack, man ska försöka kontra och mottagaren jagar efter igen och så avslutar man med en till attack, de två sista gick över till att vara ippon efter ett tag. Sedan körde vi som sagt kombinationer och ibland kanske mottagaren fick i uppgift att göra något mitt i serien, en kontring på Men förbi till exempel. Väldigt sneeky, men väldigt nyttigt. Mot slutet gick vi över till lite mer allvarliga ippon och det jag är mest stolt över och som jag minns allra mest är att jag fick en ippon (Kote) mot Kalle. Och jag kände verkligen känslan när jag träffade och hann liksom uppfatta träffen i min zanchin, eller hur man ska förklara. När jag hade träffat så for jag liksom i väg med känslan "Jaaaa! Ippon!" och det har jag nog bara upplevt en gång tidigare och det är i en av matcherna från förra årets Sugo när jag tog en Do, men den var ändå inte riktigt lika medveten som den här.

Fokusen höll inte riktigt hela vägen, mitt i höll jag på att nästan bryta för jag blev lite väl andfådd och det ville inte riktigt lägga sig, lite håll-liknande känsla, dålig kondis med andra ord, dags att börja jobba ordentligt med den.
På slutet körde vi ji-geiko också och det kändes blandat, trött var jag naturligtvis, men hade inte samma "ge-upp-känsla" som jag brukar ha och jag blev inte jättelat heller, kan bero på att alla som var på passet är inga man "vilar" imot. Nyttigt det också.

Efteråt blev det lång stretching, bastu och sedan ganska lång pratstund efteråt också. Trevlig fredagskväll som blev mycket längre än vad jag hade tänkt från början.

Det Positiva: Ippon
Det Negativa: Inte hålla fokus

Fantastic Four

Over and Out

Hästveckan som gick

Intensiv vecka som har varit, tid, ork eller lust att skriva något har liksom inte funnits, men nu gör jag ett försök att sammanfatta den i allafall. Jag har hållit planen väldigt bra om jag får säga det själv, det enda som ändrades var att det blev ridhus på onsdagen istället för fredagen, det passade bättre eftersom jag hade kvällsfodringen i stallet så bättre att åka ut lite senare helt enkelt och då var det för mörkt att rida ut.

Annars så blev det ordentlig promenad på måndagen, utan några incidenter alls, lite trött efter den intensiva helgen var han nog för han lunkade mest efter och chillade. Tisdagen blev det ordntlig borstning och sedan vila.

Onsdagen var det premiär med sällskap i ridhuset! Det var spännande tyckte han nog, men han skötte sig finfint! Vi hade båda lite svårt at koncentrera oss på varandra och på vad vi skulle göra. Han ville gärna hålla koll på hästarna och kolla vad de gjorde hela tiden och jag har ju inte ridit ordentligt i ridhus på flera år så mycket att tänka på när man skulle mötas och vilket varv man skulle hålla sig i. Det blev bättre i allafall, stundtals så kunde vi koncentrara oss och skritta och trav lite, försökte rida lite ridvägar och en del volter. Han skötte sig bra, när porten skjöts upp och några hästar försvann så reagerade han inte så mycket. När även de andra skulle avsluta så följde vi med dem ut, kändes bra att avsluta utan att bli helt själva i ridhuset, hade hållit på en halvtimme också och det är väldigt lagom. Maxim blev väldigt förtjust i fjordhästdamen som var med oss i ridhuset och jag tror att hon blev lite förtjust hon också. Jag ägnade sedan kvällen fram till fodringen åt att klippa hennes och hennes dotters man eftersom jag lovat att göra ett försök. Det blev helt okej, svårt första gångerna när man inte riktigt "känner" manarna, men godkänt och hästägaren var också nöjd så det var ju bra. Fick lite hjälp att fodra sedan vilket var välkommet, tar längre tid än vad man tror.

Torsdagen blev det återigen vilodag, åkte efter jobbet och mockade och borstade lite sedan var jag iväg på en trevlig syjuntakväll med jobbet, även några som slutat på avdelningen var med och vi hade riktigt trevligt. Gott fika var det också!


På fredagen så hände det grejer, vi skulle ut på en tur med Jalle och hans matte, testade att rida runt vallen och det var ju spännande med ny väg och allt. Vi hade inte kommit så långt när förmodligen en fågel låter i diket och Maxim bestämmer sig för att det är livsfara! Brukar ju kunna sitta kvar, men denna gång flög jag i backen, eller flög och flög, mer välte ner från hästen och landade rätt så mjukt på marken. Maxim sprang iväg en liten bit, men stannade tack och lov efter bra 10-15 meter, det fanns ju mat på backen!
Så jag kunde kravla mig upp igen och vi kunde fortsätta. Vi höll oss till skritt och var ute i lite mer än en timme. Inge mer speciellt hände, vi undersökte en fin liten gräsväg och då fick vi gå över ett dike, det gick bra, men jag blev lite feg som vanligt. Inga vildsvin mötte vi heller, de bor tydligen i skogen bredvid vallen. På hemväg går kanten av vallen väldigt nära vägen så vi trafikövade lite i smyg, Jalle gick närmast och Maxim och jag innanför och det kom lite bilar. Maxim kollade lite, men sedan gick det bra, vi var kanske tio meter från vägen, men lite övning ger det i allafall. Jalles matte kanske ska testa och hoppa Maximen någon gång framöver, hon är hoppryttare så det vore kul om någon som kan och vågar kan hoppa honom någon gång ibland.

Lördagen blev det ensamtur på, men det gick toppenbra, skrittade mest, men blev också en hel den trav och galopp, svettig när vi väl kom hem igen. Hade öven morgonfodringen för första gången och utsläppet, det gick bra, med några incidenter där också, men man lär sig av sina misstag, ingen kom till skada iallafall.

Idag så blev det uteritt med sällskap! Fyra stycken var vi och alla andra hade långa ben och gick fortare än Maxim som var ganska trött idag tror jag. Det gick väldigt bra, några gånger fick vi gå först också och när vi travade först så tror jag att det fungerade ganska bra, han har ju ganska stor trav i allafall. Även denna tur bestod av skritt, trav och galopp. Skrittade en liten bit på asfaltsvägen och det kom en bil och körde om, han stannade till och tittade, men med hästar både bakom och framför gjorde han inget mer, heja oss! Sedan när vi skulle gå förbi grisstallet på hemvägen så var det lite läskigt och så kom det en traktor också som han hoppade åt sidan lite för, men allt som allt gick det toppenbra, känner också att jag slappnar av mer när vi har sällskap så det kanske gör till. På hemvägen galopperade vi en del och han tog galoppskänkeln bra och vi kunde både minska lite när vi kom för nära hästen framför och även öka lite när det blev större avstånd. Duktiga killen orkade hålla galoppen nästan hela vägen uppför backen också.


Vi myste lite i gången sedan, han vill gärna bli kliad i hela ansiktet efter ridturer när han blivit varm och svettig <3

Nästa vecka ska jag försöka tömköra tror jag och även rida en gång i ridhuset, vi får se lite, han ska få två vilodagar även denna vecka.

Det Positiva: Ridturer
Det Negativa: Lång varm päls

You are the one

Over and Out

Min hektiska tisdag

Tänkte att ni skulle få se hur mina tisdagar, mer eller mindre, ser ut.

7.20 Upp och frukost (en och en halv timme senare än vad jag tänkt...)
8.10 På Jobbet
16.40 Åker ifrån jobbet
16.50 I stallet, mockar, gör foder och borstar Maxim
17.30 Åker ifrån stallet
17.40 Hemma och äter mellanmål (ägg)
18.10 Åker till Dojon
18.30-20.00 Kendoträning
20.30 Hemma en snabbis
20.50 Åkar till Maxi
21.00-21.40 Veckohandla på Maxi
22.00 Landar i soffan

Ska sova snart, är rätt så trött.

Over and Out

Träningsplanering vecka 11

Matilda
Måndag: Promenad med Maxim och promenad med Greta
Tisdag: Kendo
Onsdag:
Torsdag:
Fredag: Kendo
Lördag: ev springa/promenera
Söndag: ev springa/promenera

Japp, denna vecka höll jag planeringen bra och kom ut på en kombinerad promenad/springtur i lördags så jag satsar på samma nästa vecka. Kendon är fastställd till tisdag och fredag, denna vecka var jag ohyggligt sugen på att träna även söndag så om jag känner samma sug nästa vecka så blir det nog av då. Ikväll hade vi andra planer så det blev ingen träning.

Maxim
Måndag: Promenad med Matilda
Tisdag: Vila
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Vila
Fredag: Ridhus
Lördag: Uteritt
Söndag: Uteritt

Kände att det blev lite mycket denna vecka och eftersom det passar bra in med min egen planering så blev det vilodag inplanerad även på torsdagen. En dag i ridhus också, vi ska ju börja komma igång så smått där också, planen är att kanske testa på lite galoppfattningar på banan, så jag vet lite om jag vågar anmäla mig till en LC eller inte på dressyrdagen, börjar bli dags att öva lite på program också. Om några veckor hoppas jag kunna anmäla mig och vara med på träningar också, men just nu känner jag att han inte orkar vara så länge i ridhuset, en halvtimme är max inklusive uppvärmning och nedvarvning så vi övar på själva några veckor till och framförallt ska vi ut och galoppera och få upp flåset ordentligt. Ska försöka ragga sällskap för uteritterna också så blir det roligare för alla.

Over and Out

Underbar och älskad av alla

Maxim fortsätter att imponera och vara världens modigaste häst, idag lyckades vi faktsikt hålla oss på vägarna hela tiden och inte trampa i någon åker! Detta trots att vi var ute på eget äventyr och inte lyckades få något ridsällskap.


Vi red lite samma väg som igår, men utforskade också en väg som jag fick beskriven för mig och sedan kunde vi följa hovspåren som fanns så det kändes säkert att rida där. Fina, mjuka traktorvägar var det så Maxim gillade att gå där också. I början var han lite ovillig att gå framåt, men det blev bättre. När vi sedan kom ut på nya vägar och det var spännande saker vid sidan om vägen så piggade han på sig. Bland annat gick vi förbi en lada byggd i plåt som lät en del i vinden, han var lite misstänksam, men efter att ha fått kolla in den några gånger och med lite uppmuntran så kom vi förbi. Vi travade en hel del och när vi vände hemåt igen så galopperade vi också, första galoppen var det lite väl mycket sprutt i, men sedan blev det lugn mjuk galopp resten. Sista backen vi galopperade var riktigt fin, han börjar så smått att orka bära sig i galoppen också, långt kvar och han behöver mer ryggmuskler för att orka, men viljan till att söka stöd på bettet finns redan. Var ute i en timme ungefär, mycket skritt, men även springa så en av de härligaste ridturerna hittills. Lite trött var han nog efteråt och nu har han gått fyra dagar i rad också, så nu blir det en lugnare start på nästa vecka. 7

Det Positiva: Underbara ridturer
Det Negativa: Lera

Flying with you

Over and Out

Min fina älskade fjordhäst

Idag har det varit en bra dag, förutom att jag försov mig då, men jag hann ändå till stallet i hyffsad tid och mina ridkompisar för dagen behövde inte vänta så mycket på mig. Dock blev det inte den långa rykten av Maxim som jag hade planerat, får bli längre imorgon, men avborstad blev han i allafall. Han verkade lite förvånad över att jag kom och hämtade honom så tidigt från hagen, men följde snällt med. När han upptäckte att han fick sällskap i stallet av två till hästar, varav den ena var ponnyn som han lärt känna lite, så såg han mer än nöjd ut.

Det blåste en del idag också, men solen sken så härligt att det inte gjorde speciellt mycket. Idag så red vi med ponnyn Jalle och en stor häst som vi inte träffat tidigare, ett jättesött sto. Maximen var piggare och gladare idag tror jag minsann. De andra hästarna gick med lite längre steg än honom också så han fick pinna på lite för att hinna med, i början när han var pigg så gick det bra, då gick vi till och med först ibland, men på hemvägen fick vi trava ikapp några gånger.


Klia, klia, ursäkta den smutsiga svansen, blad planeras.

Min fantastiska häst skötte sig hela ridturen, han gick framåt när jag bad honom trots att det var läskiga saker som blåste i vinden och motorsågar som lät, vi höll oss till och med nästan på vägen hela tiden, ett par små turer blev det tyvärr ut i åkern (förlåt bonden), på hemvägen travade vi lite också och han tog ett litet glädjeskutt och sedan blev det några steg i galopp också, lugn galopp så det var ingen fara. Efter att ha travat en bit i den långa uppförsbacken så blev han lite trött, men när jag bad honom (och Jalle började trava om oss) så fortsatte han springa uppför i lite långsammare tempo.

De andra hästarna var båda äldre än Maxim, men han fick gå först några gånger och visa sig modig, så stolt över honom! Jag hoppas att jag kan få sällskap imorgon också, annars så ska vi försöka ta oss ut själva och kanske hitta en stig i skogen som jag fått beskriven för mig.

Det Positiva: Härliga ridturer
Det Negativa: Mycket slätt, lite skog

Fantastisk och underbar

Over and Out

Blåsig uteritt

En ridtur blev det ju också idag, en av mitt tänkta ridsällskap ringde tyvärr och ställde in då hon hade migrän, tråkigt, men som tur var kunde en annan tjej följa med och hålla oss sällskap. På köpet fick Maxim bekanta sig med en ny fjording och en fjordtjej var det också minsann.


Vi red den vägen som vi tidigare ridit, med en liten omväg genom sommarhagen då det var en traktor i vägen som lassade silage, det kändes som en bra idé att hålla sig på avstånd från den. Turen gick bra, blåsigt var det som sagt och mycket att titta på läng vägen. Maxim stannade lite och var lite långsam i början av turen, kändes som om han var lite trött sedan gårdagens ridhusbesök och det är ju förståligt. Skrittade och travade lite i allafall och var väl ute i 45 minuter ungefär. Sista biten hem fick vi sällskap av en promenerande häst också och den enda incidenten vi egentligen hade var att Maxim kastade sig lite när den kastade sig för fladdrande höplast, men allt gick bra så det var skänt med en sådan tur också. Just det, halterna satt för det mesta, utom en gång på hemvägen då han plötsligt blev lite piggare och ville trava, då fick jag säga till lite mer ordentligt. Men halt från skritt fungerade super! Lite tittig för nya saker när han fick gå först, men ändå väldigt modig. Det märktes skillnad på hur han är när han har sällskap och när han här själv ute. Idag mer tittade han och var nyfiken, men försökte inte fly någon gång (förutom när den andra hästen kastade sig), så skönt att mycket sitter i sällskapet, det underlättar ju om han kan gå själv, men det är ju alltid roligare med sällskap, tycker ju även jag.

Duktiga ponnyn blev inte så svettig idag vilket nog var bra, misstänker att det under morgondagens tur kommer vara med hästar med mycket längre ben än Maxim så då kanske han får pinna på lite för att hänga med. Planen för imorgon är alltså ytterligare en uteritt och även på söndagen blir det en tror jag, har inget sällskap till den dagen ännu, men vi får väl se vad som händer, kanske blir en tur själv runt vallen som vi ännu inte utforskat.

Det Positiva: Modiga killen
Det Negativa: Att inte kunna några ridvägar

You and Me, me and you

Over and Out

KendoKata

Det blev så att det bara blev en timmes träning idag (fredag) och ingen träning igår, trots att det var Kallepass igår och egenönskat katapass idag. Prioriterade helt enkelt att åka till jobbet innan träningen ens hade börjat så att jag kom därifrån tidigt i morse. Då orkade jag nämligen mig upp till lunch för att åka ner på stan och äta med en kompis och sedan vidare till stallet på tidig eftermiddag.

Nöjd ändå att det blev två pass även denna vecka, förmodligen ingen söndagsträning för egen del, men man vet ju aldrig. Iallafall var det katapass idag, mitt mail kanske var lite otydligt för bara Anders dök upp, tur att han slutade en kvart tidigare på jobbet så att han hann, annars så hade jag fått köra själv vilket inte alls är lika roligt. Vi körde igenom katorna 1-7 i båda rollerna och sedan reflekterade vi lite, jag tyckte att jag har svårt för den ena rollen i 4:an så då gick Anders igenom den med mig lite noggrannare och så kommenterade han lite andra saker också. Sedan körde vi igenom dem en gång till i båda rollerna. Lite bättre kändes det, men jag måste fokusera på att hugga ordentligt. Annars så var känslan rätt så bra, vissa stunder kändes det liksom väldigt kataaktigt, eller så som jag föreställer mig att kata ska kännas, att man går in i sig själv och är fokuserad.


Memories

Sen så föreslog Anders att vi skulle ta fram katasvärden och köra med. Jag visste inte ens att vi hade katasvärd, men jag tog chansen att få prova. Inte för att det hjälpte mina hugg något speciellt, men lite häftigare var det allt än med bokken.

Efteråt gick jag och köpte godis på hemköp och nu ska vi ha filmkväll här hemma.

Det Positiva: Kata <3
Det Negativa: Att vilja för mycket

Not for us

Over and Out

I ridhuset och på promenad

Blev lite ändrade planer då ridhuset var bokat i onsdags och hackamoret fick jag inte till riktigt heller, misstänker att det är lite för litet, alternativt att min häst har för stort huvud. Så i onsdags blev det ytterligare en promenad, försökte dock göra den lite ansträngande, men jag misstänker att det mest var jag som jobbade. Först så promenerade vi i rask takt och det finns faktiskt något som liknar en kulle mitt ute på slätten så där tänkte jag utnyttja backarna lite och "klättra", börjar i skritt uppför och nedför en gång och sedan trav upp (med mig flåsandes före) och skritt ner och så trav upp och ner en gång, han sprang himla fint och även nedför var det inga problem med att han skulle tränga sig före utan han sprang fint vid sidan om mig. Tror mest att det var jag som var trött efteråt, men vi gick i allafall hem, fick sällskap de sista 100 metrarna av avskrittande häst vilket var trevligt, ute i ca 30-40 minuter.

Torsdag så blev det ridning igen i allafall. Lyckades masa mig upp och komma iväg till stallet innan alla andra skulle rida i ridhuset, kändes som en bra idé att vara lite själv första gången vi skulle rida ordentligt, men snart ska vi ge oss på att försöka med sällskap i ridhuset också. Han var riktigt duktig idag! Stod stilla när jag satte mig upp och sedan pinnade han på i en rasande fart, försökte att inte smygbromsa, men det var svårt. Vi övade mest på att hålla oss på spåret, red en del volter, serpentiner och snett igenom. Vingligt åt alla håll, men med tanke på att det är vårt första "allvarliga" dressyrpass på jag vet inte hur länge, är jag nöjd. Halterna satt väldigt bra måste jag säga, lite snett och vint kanske, men stilla stod han! Vi höll oss till skritt och trav idag och höll väl på i 30 minuter. Testade också att sitta ner endel, korta stunder, han blev lite förvirrad, men det gick bra. Svettigt och varmt blev det, så han fick torka lite under täcke medan han åt av höet.

Tycker han har tappat en hel del muskler, men nu ska vi ju vara tillbaka på banan och kunna träna ordentligt så kommande månad planerar jag att rida ut mycket och bygga muskler och kondis, sedan ska vi försöka vara i ridhuset en gång i veckan och promenera en gång per vecka och så fortsätta med 1-2 vilodagar per vecka, så det ska nog komma tillbaka. Ska börja snegla på programmen till ÖFF:s dressyrdag i april också, funderar på att starta både LD och LC när man ändå åker så pass långt (Söderköping). Helt utan krav eller mål, eller ja, det skulle vara kul att hålla sig inne på banan, förstås, vi är bara med för att kika på hur det går till, till hösten kan vi börja prata om mer konkreta mål.

                                  

Har också fått analysen av stallets hösilage och när jag räknade på den så verkar det som att han får lite i underkant, men med min plan som jag har så kommer det att bli bra snart, håller ju på att förändra hans foderstat så att han ska äta mer av silaget, men tar det väldigt lugnt och långsamt så vi inte får en olycklig mage på köpet, men om en två veckor så ska han nog istället ligga lite i överkant, vilket han nog behöver, han har som sagt tappat en del och med fällningen så tror jag att det är bra med lite extra. Men av analysen att dömma så behöver han inte så mycket tillskott utöver grovfodret och eftersom han är pigg och glad, nästan lite i överkant ska jag inte göra några förändringar med kraftfodret ännu. Får se hur det blir när vi börjar träna mer och mer.

För övrigt så blir det uteritt Fredag, Lördag och förhoppningsvis Söndag, sällskap är fixat till de två första dagarna, jag älskar mitt nya stall! Hoppas bara att Maxim kan sköta sig och inte bli helt uppskruvad av alla hästar han ska få springa tillsammans med.

Det Positiva: Min fina, ulliga, långhåriga fjordhäst
Det Negativa: Snö, igen...

You are my sunshine

Over and Out

Tisdagspasset

Jajemän, det blev kendoträning också igår och jag fick träna större delen av passet också!

Jag var faktiskt ganska fokuserad och försökte tänka på att vara en förebild och göra övningarna ordentligt. Det gick hyffsat bra också. Efter uppvärmningen började vi med lite huggande i luften, först bara Men, sedan Kote-Men, Kote-Men-Do och sist Kote-Men-Do-Men-Kote, vilket tar en halv evighet även i vår lilla sal, tänkte då lite nostalgiskt tillbaka på min egen nybörjartermin när vi var i gymnastiksal en gång i veckan och fick köra dessa övningar och då inser jag hur bra vi hade det den terminen, men det fungerar ju ändå.

Sedan gjorde vi Men-attacker, i någon övning så skulle mottagaren gå åt sidan som vanligt för att sedan ta ett steg bakåt. Och så skulle man öva på att sträcka ut. Sedan skulle mottagaren stå på mitten och man skulle ta två attacksteg och hugga Men på sista attacken och först efter det så körde vi Kote-Men på samma avstånd, med Kote i luften, men bara det lilla att lägga till ett hugg gör det så mycket enklare.

Vi gick sedan över på Do och började med en av favoritövningarna, "Do-docka" man står mitt imot varandra och hugger varannan gång på höger/vänster sida. Sedan fortsatte vi med mera Do (och detta pass missade ingen heller så jag gick därifrån hel) körde vanliga attacker och sedan även lite renzuku-tekniker, både Men och Do, jag övade på att göra mina i ett andetag och försökte att inte komma för nära och tänka lite mer på avstånd, avstånden gick så där, kiaien gick bra. Avslutade med två stora Men, tyckte mina kändes bra, attacksteget var i allafall utan fusksteg.

För egen del kändes det som ett fokuserat pass kunde lägga vissa irritationer åt sidan och tänka på mig själv. Dock var jag inte så jättebra på att hålla koll och komma med råd och tips, mycket svårare när man själv är med i övningen. Jag ska forstätta tänka på det och öva.

Det Positiva: Träna!
Det Negativa: För lite tid

In your eyes...

Over and Out

Onda knän

Ah, nattveckan är halvvägs igenom nu. Känns hyffsat, lite krpngel under måndags natten med en mage som inte riktigt ville vara med, men det fixade sig tillslut.

Sov ikapp en massa på måndag förmiddag så det blev inte riktigt som jag tänkt mig, men vi fick i allafall upp bildäcken på vinden och jag lyckades städa bilen lite innan det var dags att åka till stallet. Maximen hade precis kommit in när jag kom så mockade och fixade foder medan han åt sitt insläppshö. Sedan gav vi oss ut på promenad i den fina kvällssolen, mötte så klart en bil mitt på traktorvägen (som är lerig och går över en åker, tror knappast att den är så snabb som genväg), Maxim fick lite spel (inne i en dålig cirkel här tror jag) och ville fly, men jag fick honom tillslut att stå någorlunda stilla och bilen kunde passera med en mycket upprörd och fnysande Maxim som blängde på den. Resten av turen gick i allafall bra, skrittade på bra och jobbade med bakbenen rätt så ordentligt.

När vi kom hem var det dags för stallmöte, mitt första, mycket som skulle diskuteras och scheman som skulle fyllas i och så fick man fika också. Så det tog ganska lång tid, kom lite senare till jobbet än vad jag tänkt, men ändå tidigare än vad jag var tvungen till. 

                                      
                                                                     Jag är i allafall söt eller hur matte?

Tisdagen var ju vilodagen men det blev en liten minipromenad. Mest för en liten incident vi hade och jag ville befästa något slags ledarskap. Jag fick nämligen den brilljanta idéen att vi skulle vara utomhus och borsta, han dammar en hel del nu och fäller lite så för min egen skull (dammallergiker) så tänkte jag att jag skulle hämta honom i hagen, borsta lite och så skulle han få gå tillbaka. Gick toppenbra tills jag sitter på huk och borstar bort lera från hovarna, då är det en i stallet som ska gå ut genom stalldörren, hon öppnar och säger hej när hon ser oss, Maxims flyktinstinkt kickar igång igen och tyvärr var jag ju lite på fel sida så han puttar omkull mig när han ska bort från det "farliga" sedan far han iväg ett tiotal meter, men stannar när jag ropar på honom. Knäppa häst, det var naturligtvis jättespännande att få hälsa på den "farliga" personen sedan också. Lite olyckligt att jag satt där jag satt, skulle ha tänkt efter lite mer och inte suttit på huk, nu fick jag skrapsår på knäna som påminnelse till nästa gång, för nu måste vi naturligtvis stå utomhus mer och träna på att stalldörren öppnas och folk kommer och går. Jag tror inte riktigt att det bara är att han blir rädd och osäker på det nya stället utan också att han har lite för mycket energi som han inte får utlopp för. Därför är planen att vara i ridhuset idag, släppa honom lite först om det finns möjlighet och sedan testa att rida på hacket, jag måste få igång honom så han får använda sitt lilla huvud till annat.

I allafall gick vi en minipromenad bortanför ridhuset och spanade med halter och ryggningar längs med vägen, det gick rätt så bra, han blev lite ouppmärksam när vi gick förbi hästarna i hagen, men vi jobbar vidare.

Det Positiva: Pigg häst
Det Negativa: Knuffig häst

My little baby

Over and Out


Veckans träningsplanering vecka 10

Tänkte återinföra den här formen av planering på försök, men på ett lite nytt sätt, dels ska det vara en planering för mig, men ska också ta med en del med Maxim, så har jag lite koll.

Matilda
Måndag: Promend med Maxim
Tisdag: Kendo
Onsdag:
Torsdag: ev Kendo
Fredag: ev Kendo
Lördag: ev Promenad/springtur
Söndag: ev Promenad/springtur

Alla eventuellt är eftersom jag inte vet riktigt hur kendon ser ut denna vecka. Jag vill träna på torsdag, men eftersom jag jobbar natt så blir det lite väl sent eftersom jag inte vill jobba så länge på fredag morgon. Så vi får se, blir det rustningspass på fredag (beroende på om instruktören är ledig eller ej) så blir det nog bara träning på fredagen, blir det kata pass på fredagen så ska jag försöka träna båda dagarna, men det visar sig.
Helgträningen beror lite på vädret, målet är att det blir av en av dagarna.

Maxim
Måndag: Promenad med ev klättring
Tisdag: Vila
Onsdag: Ev skritta ut
Torsdag: Ev rida i ridhuset
Fredag: Uteritt
Lördag: Uteritt
Söndag: Uteritt

Ja, som sagt blir det gemensam träning för oss på måndagen. Sedan beror det lite på hur det fungerar med hackamoret, hoppas att jag kan rida lite på det innan fredagen, annars får jag föröska släppa honom i ridhuset någon mer gång eller longera i grimma så han är lite avsprungen innan vi ska ut igen.

Helgens film

Vad jag och Johan ägnade lördagskvällen åt, så himla söt!Over and Out

Bus i ridhuset

Eftersom jag jobbade igår (lågmält mutter över schmaändringar) blev det inte så mycket gjort i stallet. Mockade och gjorde foder och sedan tog jag in Maximen och borstade och spolade av leriga benen. Nu börjar det torka upp ordentligt i hagen vilket är skönt.

Idag blev det lite mer aktivering, jag hade bokat ridhuset så att han skulle kunna springa lös och rasa av sig lite om jag ska våga mig upp med hackamore i veckan. Så först fick han komma in och blev lite snabbt avborstad och sedan gick vi ner till ridhuset där han varit en gång innan. Det var en annan häst där så vi övade lite att skritta i grimskaft först, det gick hyffsat, men den andra hästen var väldigt intressant att titta på och man måste ju hålla koll. När den gick ut och vi blev själva blev han först lite upprörd och ville hålla sig vid dörren, men efter lite övertalning kunde han röra sig i resten av ridhuset också. I början så bockade han och busade lite, men sedan blev det lite mer kontrollerat. Vissa långsidor försökte jag springa med och tävla, men då ökade han på och vann. Longerade ett par varv i trav i grimman också och det gick bra. Ställde sedan ut ett litet hinder på sockerbitar som jag tänkte att han kunde skutta över som förra gången. Lite mer hoppsugen var han nog idag för de första sprången blev riktigt bra, stora och ordentliga, i slutet blev han lite tröttare, men han hoppade fint varje gång. Han blev varm och svettig på grund av sin långa päls, längtar tills den är borta.


Lite längre avborstning blev det efteråt och han njöt av att bli kliad, men min piggborste börjar ge upp så det blir nog till att skaffa en ny snart. Maxim fick gå ut i hagen en sväng till, det var nästan dags för insläpp, men tänkte att han kanske ville rulla sig lite, så han fick vara ute en halvtimme eller så. Tror han har blivit lite kompis med varmblodet i hagen, i dag när jag kom så stod de bredvis varandra och solade medan de andra två stod längre ner i hagen. Skönt att han har en liten vän i allafall. När jag släppte tillbaka nu på kvällen så jagade O ner honom från berget. Hjärtat i halsgropen, lite rädd att han skulle snubbla till.

Jag ägnade lite tid åt att flytta in i min nya garderob som jag fått, dressyrsadeln fick plats där inne också så nu är bilen nästan tömd på saker. Imorgon är planen att göra plats för sommardäcken på vinden så att de också får lämna bagageutrymmet. Nöjd med hur det blev och så var vi på ikea på kvällen och köpte krokar. Imorgon ska jag fixa lite mer med den och gå en promenad med Maxim och sedan ska jag på mitt första stallmöte, innan nattjobbandet börjar.

Det Positiva: Bushästen
Det Negativa: Redan för mycket saker.

You and me.

Over and Out

Solsken i livet

Jag har så mycket att vara tacksam över, min fina underbara häst som jag älskar mer och mer för varje dag. Min fina Johan som låter mig vara som jag är, följer med på hästaktiviteter och hjälper till, till och med sitter och kolla på kendo en hel dag på en hård läktare. Mina fina underbara vänner, just nu har jag inte mycket i mitt liv med dålig energi och det är jag så glad över.


<3

Idag har det enda som fattats för att göra dagen perfekt varit Johan, men det får vi ta igen imorgon kväll. Jag jobbade som vanligt och hade en trevlig dag på jobbet, sedan blev det promenad med bästa hästen som skötte sig bra, lite skuttande för en bil med släpvagn som kom bakom oss, men det gick bra ändå. Han var pigg och glad som vanligt och åt med god aptit så än så länge verkar allt vara okej med munnen.

Nu på kvällen har jag varit på en fest hos en kendovän som ska åka till Japan, det var riktigt trevligt och kände fler människor än vad jag trodde. Och jag insåg hur sällan det blir att jag ger mig ut på sådana saker. Det går lite imot min natur att umgås med människor i så stora grupper, men jag jobbar sakta men säkert på det. Det går inte bakåt i allafall.

Som sagt en trevlig kväll och jag hade gärna stannat lite längre, men imorgon blir det jobb igen och sedan väntar en nattvecka. Hur pigg jag kommer att vara? Det återstår att se...

Det Positiva: Vänner, gamla som nya.
Det Negativa: Kalla fötter

You are my sunshines

Over and Out

KassKendo

Kendo har det blivit denna vecka också. Två pass, målet uppnått, men inget av passen var väl egentligen full tid så kanske de inte räknas riktigt...

I tisdags blev det en timmes kata, eftersom vi hade årsmöte efteråt. Det var första gången för många så vi gick igenom 1:an ganska ordentligt och även lite olika kamaier. Jag fick köra några gånger mot Anders när vi visade och sedan körde vi samtidigt som de andra också så att de kunde snegla de första gångerna. Avstånden var väl sådär ibland, har börjat föröska klura på hur stora steg jag egentligen tar och hur de skiljer sig åt när jag gå framåt och bakåt. Avslutade passet med att visa upp 3:an och 4:an, sedan blev det årsmöte och smårgåstårta.

Ikväll blev de ytterligare ett halvt pass, nämligen dags för gradering så det tog upp ungefär halva tiden. Alla fyra klarade sig och fick nya grader, grattis! Jag var mottagare för 4 kyu. När alla var klara så körde vi ji-geiko, vi var åtta stycken och körde ett varv plus en extra mot den första man körde mot, avslutade med en ippon.

Min känsla idag var allt annat än bra under hela passet. Jag vet inte riktigt varför, kände mig helt off bara. Kanske inte skulle ha tagit 1,5 timmes powernap innan... Så jag var rätt så nere när passet var slut, men sedan blev det lite bättre. Kalle kom fram och sa att han tyckte att våran ji-geiko varit bra, så då berättade jag hur jag kände och så pratade vi lite och då kändes det genast lite bättre. I efterhand när jag analyserat lite så kan jag i allafall säga att tekniken ändå var helt okej, men att viljan och tron inte riktigt fanns där idag. Så det ska jag försöka jobba lite på nästa gång.

Får se hur det blir på söndag, kanske så tränar jag igen, känner efter hur jag känner mig.

Det Positiva: Kendovänner
Det Negativa: Dålig känsla

Get it right

Over and Out

Tandläkarbesök och guldstjärna i kanten

Då ska vi se, mycket som har hänt sedan sist, haft fullt upp och inte hunnit skriva så mycket.

Tisdag blev som vanligt vilodag eftersom jag brukar vara med på kendons nybörjarpass och det börjar så tidigt att jag inte hinner med att rida. Dock så blev det längre tid i stallet än vad jag planerat. Mockade och fixade mat och när insläppet skedde så kommer det inte en glad fjording med ena sidan nedkletad med lera. Tydligen hade han varit ren och fin två minuter innan insläpp, men sedan halkat till och inte lyckats hålla balansen och drattat omkull. Så det blev till att vänta på ledig spolspilta och skölja av det värsta. Guldstjärna till hästen i allafall, han gick in utan tvekan och sedan stod han väldigt bra, han har ju inte spolats så många gånger så jag är väldigt nöjd med honom.

Igår så skulle jag ge mig på att rida igen. Skulle testa att rida själv och det gick väl relativt bra, eller först blev han rädd för en bebis och sprang lite, sedan gick det bättre på grusvägen och förbi alla läskiga skrotbilar. Sedan hade vi maximal otur och mötte en bil också. Då ville han inte, vägrade gå framåt, kickade för skänkeln, sedan blev väl bilföraren lite otålig och körde framåt i fel ögonblick så då hoppade vi ut på en plöjd åker, hoppas inte bonden blir arg, jag fick ut honom på vägen igen när bilen åkt förbi. På hemvägen mötte vi ponnyn från i måndags så vi fick sällskap hem och när vi då mötte en bil var det inga problem. För försöka skaffa sällskap mer ofta.

Dock blir det nog lite sådär med uteritter under veckan som kommer. Idag var det nämligen tandläkarbesök och de tog bort två vargtänder så inget bett i munnen på en vecka, ska försöka passa in ett hackmore, men vet inte om jag vill ge mig ut med det när han är så pass pigg som han är, får se lite hur det känns. Han var superduktig idag också, stod som ett ljus i transporten och skötte sig finfint när vi kom fram, var nyfiken på det mesta. Inga permanenta tänder var skadade heller från när han slet sig så det var en lättnad.


mina hjärtan på utflykt!
<3
Imorgon ska jag försöka gå promenad och sedan får vi se, jag jobbar lördag, men kanske bli en kvällspromenad i allafall och på söndag kanske släppa honom i ridhuset. Ska försöka fråga en tjej i stallet som jag sett rida på hackmore och be henne om hjälp att pass in det jag har så att det blir rätt, har läst och sett bild på hur det ska sitta, men är ju aldrig fel att vara två. Sedan ska jag försöka rida i ridhuset med det till och börja med, kanske vågar mig på en uteritt i slutet av veckan, jobbar natt så lite enklare att passa in tidenr när det är ljust och många vill rida. Planerar också att löshoppa, veterinären/tandläkaren sa att han kunde arbeta på som vanligt, bara utan bett.


Man fick bilder med sig hem

Det var nog allt för denna gång, ska försöka ladda om för att gå på kendogradering ikväll nu. Powenap och middag så ska det nog gå.

Det Positiva: Skötsam häst
Det Negativa: Tidsoptimist

En tand för en tand.

Over and Out

RSS 2.0