Mål 2020 och måluppfyllnad

Vi kör ett liknande upplägg som förra året, jag gillar att hålla koll på åt vilket håll vi är på väg, eller att tanken är att vi ska vara på väg och hur det går. Så först en genomgång av förra årets mål och hur vi lyckades med dem och sedan ger vi oss på nästa år. 
 
Målen 2019
Bruksridning
Det är ganska ofta ett projekt att träna bruksridning, ett projekt som jag ska försöka bli bättre på. Många som uppskattade att jag byggde en liten bana i ridhuset och bjöd in dem att testa så jag ska försöka göra det igen, kanske en gång på våren och en på hösten. Det enda tävlingsmålet är att delta på DM efter sommaren. Vi är kvalade till FjordSMet, men andra faktorer kommer väga in om vi åker eller inte och så får jag se hur det känns om vi vill vara med på bruksen eller inte.
Blev så att vi åkte på en träning i JUFs regi och så DMet som var mer besvikelse än vad jag kanske ville erkänna att det skulle bli. När man inte lägger ner tiden hemma kan man inte förvänta sig att det ska bli lysande resultat borta. Jag beslutade mig för att inte satsa och då kan jag inte förvänta mig samma resultat som när jag lägger ner tiden. 
 
Dressyr
Hålla i vår träning, lägga upp en bra planering under våren och vårt största mål detta år är att ta oss till FjordSM i dressyr. För det krävs ett till kval över 60% i LA. Därför ska vi komma ut på tävlingsbanan lite mer under våren än förra året. Jag har kikat lite på tävlingar och försökt lägga upp en plan så får vi se hur bra det kommer gå.
Träning för Maritha har det blivit i vått och torrt och framstegen det här året är otroligt stora. Både för mig och Maxim, väldigt få "dåliga" pass, jag har även på hemmaplan kommit hyffsat till ridning, såklart det fortfarande blir bättre med Marithas ögon och guidning, men jag löser en del själv också. Även tävlingsmässigt tycker jag att det lossnat även om det kanske inte visat sig så mycket resultatmässig ännu. Vi har ridit 6 tävlingar under 2019 på mellan 52.2 och 59.16%, 5 st La:1 och en La:3 av dem är nog egentligen endast den första starten på 52% den som kändes riktigt kass rakt igenom, övriga har haft missar som kostat oss massor med poäng och i övrigt en bättre och bättre känsla. Något jag såklart hoppas ska följa oss in i 2020. Jag har blivit bättre på att hantera och analysera vårt tävlande, vilket inte har lett till den där hopplösa känslan i bröstet och gråten i halsen på hemvägen efter en start. 
 
Hoppning
Jag ska försöka att lägga in bommar lite oftare, speciellt under longering/tömkörning, om rutinerna håller i sig och jag kan vara i stallet så pass många vardagsmornar som jag kunnat i höst bör det bli lite lättare med det. 
Mja, även här har vi väl haft lite dålig uppfyllnad, men vi får väl försöka igen helt enkelt.
 
Övrigt
För att målen ovan ska kunna nås så kommer vi behöva hålla oss friska vilket nog är lättare för Maxim än matten. Nu i början av året kommer jag förhoppningsvis få avsluta en behandling för min sköldskötel som pågått i över ett år och jag har ärligt talat ingen aning om hur det kommer påverka mig. Att jag fått till så bra rutiner i höst och orkat hålla i trots stor belastning på jobbet och ett intensivt schema i övrigt tillskriver jag till stor del att vi tillslut fick koll på medicineringsdosen jag skulle ta. Kommer den att sköta sig så hoppas jag på att få må bra och ha ork, annars blir det ytterligare behandlingar som av erfarenhet kommer ta mycket energi i anspråk och då får man helt enkelt lyssna på kroppen och inte pressa på för mycket.
Maxim har varit frisk som en nötkärna, matten lite mindre så, lägg på en hög arbetsbelastning och mycket runt omkring och hösten var rent ut sagt vidrig. Det kändes som jag sprang ett maraton utan slut och med en längre och längre bansträckning. Förhoppningen ligger att 2020 ska vara lite smidigare på jobbfronten, jag är tillbaka på medicinering för sköldkörteln och ska förhoppningsvis göra något mer permanent mot den under nästa år och så hoppas jag få mer tid för oss.
 
 
Mål 2020
Då kör vi vidare och planerar nästa år. 
 
Bruksridning
Vet inte om det är lämpligt att jag sätter mål där, ev delta på DM, om inte som deltagare så som funktionär. Om schemat tillåter ska jag vara funktionär på FjordSM också.
 
Dressyr
Dessa kval, dessa kval. Så nära vi var, men ändå så långt borta. Såklart kvarstår vårt stora mål, delta på sommarens Fjord-SM i dressyr. Vi kommer kämpa på, lägga en planering och göra vårt allra yttersta. Misslyckas vi åker vi nog över dagen och startar en öppen klass då vi bara har ca 1,5h dit. Men det här är ju den åtta, snart nio år gamla drömmen. Jag släpper nog aldrig taget om den och aldrig har vi varit så nära. I övrigt ska matten lära sig bakdelsvändningar och jobba på att förstå slutor. 
 
Hoppning
Försöker fortfarande ta tag i detta, mer jobb över bommar på töm/i lina känns inte som oöverkomligt, kom igen nu Matilda! Ev är medryttaren intresserad, får se om vi kan får tillnågon rutin där. 
 
Övrigt
Med en ny medryttare i vårt lilla team hoppas jag på att bli bättre att koppla av när jag är stalledig och Maxim kommer fortfarande att kunna jobba på och bibehålla muskler och from även utan matten vissa dagar och helger. Det har alltid fungerat att åka bort tidigare också med fantastiska stallkompisar som ställer upp med hästskötsel (eller att matten går upp skittidigt och rider på morgonen innan vi åker och skyndar hem på kvällen för motionering), men det är en annan känsla när man vet att någon som vet alla rutiner rycker in och att han inte behöver vila bara för att matten behöver vila. Hon har under hösten varit väldigt bra att ha och jag är så nöjd och det verkar även Maxim vara. 
 
Planen är utöver alla planer med Maxim att vi under säsongen ska ut och åka skridskor så mycket ork och energi tillåter. Jag hoppas också att jag ska ta mig upp till stugan i Kittelfjäll två gånger under året, en långhelg och ev en lite längre period med vandring och övernattning i tält. Och kanske, kanske kan det bli en resa till Skottland eller någon annanstans för lite vandring och besök av vackra platser.  
 

RSS 2.0