Tisdagspasset

Jajemän, det blev kendoträning också igår och jag fick träna större delen av passet också!

Jag var faktiskt ganska fokuserad och försökte tänka på att vara en förebild och göra övningarna ordentligt. Det gick hyffsat bra också. Efter uppvärmningen började vi med lite huggande i luften, först bara Men, sedan Kote-Men, Kote-Men-Do och sist Kote-Men-Do-Men-Kote, vilket tar en halv evighet även i vår lilla sal, tänkte då lite nostalgiskt tillbaka på min egen nybörjartermin när vi var i gymnastiksal en gång i veckan och fick köra dessa övningar och då inser jag hur bra vi hade det den terminen, men det fungerar ju ändå.

Sedan gjorde vi Men-attacker, i någon övning så skulle mottagaren gå åt sidan som vanligt för att sedan ta ett steg bakåt. Och så skulle man öva på att sträcka ut. Sedan skulle mottagaren stå på mitten och man skulle ta två attacksteg och hugga Men på sista attacken och först efter det så körde vi Kote-Men på samma avstånd, med Kote i luften, men bara det lilla att lägga till ett hugg gör det så mycket enklare.

Vi gick sedan över på Do och började med en av favoritövningarna, "Do-docka" man står mitt imot varandra och hugger varannan gång på höger/vänster sida. Sedan fortsatte vi med mera Do (och detta pass missade ingen heller så jag gick därifrån hel) körde vanliga attacker och sedan även lite renzuku-tekniker, både Men och Do, jag övade på att göra mina i ett andetag och försökte att inte komma för nära och tänka lite mer på avstånd, avstånden gick så där, kiaien gick bra. Avslutade med två stora Men, tyckte mina kändes bra, attacksteget var i allafall utan fusksteg.

För egen del kändes det som ett fokuserat pass kunde lägga vissa irritationer åt sidan och tänka på mig själv. Dock var jag inte så jättebra på att hålla koll och komma med råd och tips, mycket svårare när man själv är med i övningen. Jag ska forstätta tänka på det och öva.

Det Positiva: Träna!
Det Negativa: För lite tid

In your eyes...

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0