Löshoppning

Började veckan med att löshoppa hästarna. Det gick faktiskt superbra! Tror Maxim tyckte det var roligt och han lyssnade bra, värmde upp med att trava över nedlagda bommar som sedan blev hinder, först i trav och sedan i galopp. Han var superduktig så jag byggde en oxer som jag höjde upp lite, eller mer än vad jag brukar och han hoppade utan problem.
Joker tyckte såklart också att det var kul, men han tycker att uppvärmning är överskattat och börjar gärna i galopp från början, knasiga häst.
Jag filmade det hela och tänkte lägga upp, men nu när jag kolla på filmerna så tror jag inte det, framförallt för att man nästan inte ser något, får försöka löshoppa någon dag med sol eller skaffa en bättre kamera att filma med. Sedan så trodde jag att jag filmade med ljudet avstängt, men icke, så min glada stämma hörs ganska mycket och skär sig gärna i högtalarna. Men eftersom det kom en travhäst förbi gjorde sig Maxim extra snygg och då passade jga på att fota istället.

,
Sötnosen

Tisdag blev det vila och idag så hade jag tänkt rida Joker och promenera med Maxim. Men eftersom min häst bestämde sig för att vara ett ler- och bajsmonster idag, blev det grovrengöring av honom och sedan var det så mörkt att vi skippade promenaden, får bli en extra lång tur imorgon istället.

Joker fick gå på ridbanan i allafall. Jobbade mycket med skritten, minsk/öka volt, skänkelvikningar och öppna. Han blev riktigt trevlig. Travade även lite, efter lite jogging så lade jag upp stigbyglarna och hade sitsträning, tyckte att jag kom ner riktigt bra, när jag tänkte att benen skulle bli tyngre och mest slappna av så kändes det bra. Gjorde lite volter även här och serpentiner och även skänkelvikningar, lite svårare i traven då jag har svårare att sitta över på en sida och sitter väldigt snett, klart inte hästen flyttar sig då liksom. Sedan så avslutade vi, mörkret kommer snabbt.

Denna vecka kör jag lite varannan-dag-princip. Så imorgon ska Maxim ut i skogen och på fredag Joker, sedan ska jag se om jag vågar hoppa Maxim på lördag, kanske om jag får sällskap, är jobbigt att behöva hoppa upp och ner hela tiden för att höja/lägga upp bommar, jag ska framföra idéen för min kära sambo. Söndag får vi se, kanske båda får gå då, känns ju lite tråkigt att inte utnyttja dagsljuset.

Det Positiva: Glimtar av känsla
Det Negativa: Lera

Never mind I found someone like you...

Over and Out

Tamashigiri

Hmm, ligger lite efter i bloggander märker jag. Ork är en bristvara för tillfället.

I lördags ägnade jag i allafall nästa hela dagen åt svärd. Inlägget får gå under kategorin Iaido, en kategori jag så gärna vill fylla med passinfo och träningsövningar. Nu var det inte Iaido egentligen jag tränade, utan Tamashigiri, att hugga bambumattor med skapt svärd.


Redo.


hihi

Det var svårt men kul och stört omöjligt att hugga snett från det ena hållet. Fick också världens träningsvärk så jag knappt kunde lyfta armarna på söndagen, så ingen kendoträning då. På måndagen var det dock lite bättre i allafall.

Det Positiva: Svärd
Det Negativa: Knasig huggteknik

Swoch, swoch, you are dead.

Over and Out

Hästhelgen

Då ska vi se, jag lyckades faktiskt smita så pass tidigt från jobbet i fredags att det bara var skymning när jag kom ut till stallet. Maxim blev borstad och sadlad i en rasande fart och så begav vi oss ut på ridbanan. Vi red lite volter i skritt och trav och även lite andra ridvägar, gjorde lite halter och kollade mest av att han lyssnade. Jag försökte också ställa lite på volterna och böja honom, inte så mycket och gick det inte så gick det inte, men någon gång måste man ju prova. Känner att min egen kunskap är lite bristande för tillfället och måste ta tag i att hitta någon att rida för snart. Får kolla lite med Jossan, vi har ju ridit för en tjej som kom ut till gården en gång, men då får det vänta till i vår när det är ljust och jag har ju ingen tillgång till transport så man kan åka till något ridhus i vinter och börja träna. Så vi gör så gott vi kan så länge. Avslutade passet med att testa framdelsvändningar också, för vänster skänkel gick det som vanligt bra, men för höger lite sämre. Löste till slut det hela med att be honom flytta, när han tveksamt tog ett steg åt sidan så slutade jag ge hjälpen (han stannade) och ge en massa beröm, sedan gav jag hjälpen igen, man såg verkligen hur han tänkte så det knakade och prövande flyttade han sig ett steg till, så ännu mera beröm och så höll vi på tills vi kom runt. Sedan tänkte jag skritta lite på långa tyglar, vilket väl gick så där, han gick verkligen och väntade på att jag skulle be honom om något igen. Jag har planer på att rida på banan ungefär en gång i veckan bland annat så ska jag försöka få till lite galoppfattningar och även börja hoppa, eller "hoppa" lite mer regelbundet, bommar är ju också bra att öva på, speciellt för mig som bör ha något annat att koncentrera mig på när jag rider så jag inte sitter och stirrar ner i hästens man. Upp med blicken var det ja...


Nya ridbyxor!

Igår var det tidigt till stallet, rida ut på Maxim som fick både skritta, trava och galoppera. Inget speciellt som hände, han var pigg och glad. Även Joker fick komma ut, han fick gå på ridbanan och öva med lite bommar. Lade ut tre stycken längs med medellinjen, en vid vardera kortsida och en i mitten, tanken var sedan att rida serpentiner över dessa och mjuka upp honom. Hade tänkt rida serpentiner i galopp också och testa på att byta över mittenbommen, men fick revidera målet, låg lite över bådas förmåga för dagen. I traven var han jättefin och gansak mjuk, tänkte på det jag fått tips om och flyttade honom mycket in och ut från voltspåret för att komma åt honom lite mer. I galoppen höll vi oss på volterna och försökte ta båda bommarna i flyt. Det gick väl sådär, mest beroende på mig som inte kan sitta alls och tappar balansen så att jag stör honom och så blir det avbrott. Mer övning helt enkelt och lite extra hål i stiglädren så att jag får lite bättre stöd från dem. Var ändå ganska nöjd, fattningarna tog han utan problem mest hela tiden (när jag gjorde rätt) och traven kändes jättebra.


Idag så blev det uteritt med Joker som var tokladdad, vi höll på att ramla omkull två gånger när han trampade ner i hål som en lite långsammare häst kanske hunnit se. Men när han fått springa upp för en backe så lugnade han ner sig lite. Det blåste väldigt mycket, vilket gjorde mig lite orolig och sedan så gick vi ganska länge längs en trafikerad väg och även om jag satt på Joker som är 99% trafiksäker så högg det till lite när jag tyckte mig höra en bil (såg ingen på hela vägen hem), och jag insåg att jag måste arbeta bort den här rädslan, för rädsla är det, inte bara för trafik utan också för fart, att släppa iväg Joker var inte att tänka på, även om jag kände att han ville så vågade jag inte. Jag är så beredd hela tiden att det ska finnas saker i skogen hästen kan bli rädd för och kasta sig undan för. Men, idag så fick jag verkligen bevisat för mig att Joker tar han om sin ryttare, vilket Jossan har talat om många gånger, han kan bråka och ha sig, men så fort hon hostat eller annat så står han blick stilla och väntar på att hon ska bli bra igen. Det kändes lite liknande idag, jag satt och spände mig och Joker lunkade på i sakta mak hemåt, brydde sig inte om någonting alls, vinden som blåste eller konstiga ljud i skogen. Sedan när vi kom på grusvägen och jag slappande av och började öva skänkelvikningar i skritt (gick väldigt bra) och även galoppfattningar från skritt (gick bättre och bättre) så var det en höbal som naturligtvis var livsfarlig vid sidan om vägen, men man kan ju inte vara vuxen hela tiden.

Hemma väntade en nästan svettig Maxim som gått runt i sin box och ropat på Joker. Blev till att borsta honom och egentligen var planen att tömköra, men i gången kändes han väldigt stressad och när han nästan klev in med baken i mig två gånger och jag var tvungen att bli lite arg, kändes det som om det inte var en så bra idé att tömköra. När han väl stod stilla så borstade jag ordentligt och myste lite och så fick han gå ut i hagen och ha vilodag istället. Imorgon ska jag löshoppa båda tänkte jag så då kan han spara på energin tills dess istället.

Det Positiva: Frisk luft
Det Negativa: Storm

I can do this!

Over and Out

Bland Vildsvin och mörker

Så, idag var det dags igen. Vi stötte på vildsvin i skogen. Dock gick det betydligt lugnare till än sist. Maxim tvärstannade (av lukten?), jag lyste och kollade, såg ögon och hörde grymtningar. Vänder lugnt och försiktigt med hjärtat i halsgropen och väljer att ta en annan väg. Min lilla pålle skötte sig med bravur och frågade bara vart vi skulle istället. Eftersom det var så mörkt så skrittade vi lilla rundan. Kände mig lite modig och satt kvar när vi kom fram till asfaltsvägen. Skrittade ungefär 50 meter (fram till nästa avtagsväg) och satte av där och gick restan av vägen, mötte inga bilar under den korta tiden jag satt kvar i sadeln, men en bil körde om oss när vi nästan var hemma, allt gick bra. Min plan är att sakta öka på sträckan jag sitter kvar, främst när vi rider i dagsljus, känns dumt att riskera något i mörkret när varken jag eller bilarna ser hur han reagerar. Jag känner mig modigare och modigare i allafall. Bäst blir det när vi får sällskap igen.


Tidigare i veckan har det inte hänt så mycket, Maxim tömkörde jag på måndagen, det gick bra, men blir frustrerad på mörkret. Blev vila tisdag och onsdag denna vecka. Passade på att borsta båda ordentligt igår istället och hade ordentlig rengöring av boxarna. Idag så fick Joker lufta sig också, longerade honom på ridbanan. Skissade sedan ett schema för den närmaste veckan. Eftersom jag jobbar natt kan man rida i dagsljus! Väldigt härligt ska det bli och planerna är många, löshoppning, dressyrpass, uteritter, promenader, tömkörning och uppsutten hoppning. Ska försöka aktivera båda hästarna också, så det blir en riktig hästvecka att se fram imot, men vi får som sagt se vad orken räcker till.

Det Positiva: Luft
Det Negativa: Sjukdom

Bli friiisk!

Over and Out

Inspirerande

Lite mera kendo i bloggen kanske? Maxim har ju vilodag idag så en hästuppdatering får det bli imorgon istället.

Dagens pass: Anders var nyinspirerad efter lägret i helgen och vi fick testa nya roliga och nyttiga övningar. Först uppvärmning ungefär som vanligt, men när vi skulle göra hugg så gjorde vi inte så många i cirekl som vi brukar utan gick istället fram och tillbaka över salen så vi kunde se oss själva i spegeln. Och vi skulle tänka extra mycket på att stanna shinaien där framme och inte stutsa fram och tillbaka som det lätt blir när man värmer upp. Första nya övningen för dagen var varannant hugg tvåhands och varannat enhands.

Då vi fått på oss Men började vi med stora Men och gjorde två gånger var och sedan skifta. Vi skulle tänka på att vara fokuserade på huggen och inte göra av gammal vana. Vi fick sedan testa en övning för att få med vänster fot. Man attackerade in och skulle stanna så att man balanserade på vänster fot med höger i luften på väg framåt. Första omgången gjorde vi med att mottagaren stod stilla och flyttade bakåt när man var klar, men nästa omgång skulle mottagaren gå bakåt med en jämn hastighet och man skulle själv hitta avståndet. Det var en svår övning, jag och min balans gjorde ju inte det hela lättare, men jag förstod vitsen med den. Näst omgång med "vanliga" Men kändes mycket bättre. Jag försökte dessutom tänka mycket på avståndet och att jag träffade bra, några hugg som jag nöjd med.

Vi gjorde Kote också, utan att gå förbi utan bumsa in i tare-tare. Jag försökte vara som en mur, föreställde mig att jag var Nisse. Det gick väl sådär, men förebilden finns ju där i allafall. Sedan gick vi vidare till Do och faktiskt en övning som jag kände igen från damlägret. Men gör seme mot Men och mottagaren går upp och blockerar så istället hugger man Do. Hade lite svårt att få in flytet och jag och Do var uppenbarligen inte överrens idag.

Gjorde också Kote-Men, Kote-Do (mågot bättre Do denna övning) och kirikachi. Sedan gjorde vi också tsuki, stöt mot halsen. Den har jag knappt tränat på alls, testat några gånger i klubben och några övningar på läger jag åkt på. Det kändes ganska bra ändå, bättre än vad det brukar. Träffade inte alltid så bra, men ändå bättre än vad jag minns att jag gjort tidigare, övning ger ju färdighet.

Ett litet filmklipp för att liva upp lite och ett exempel på tsuki, finalen i årets japanska mästerskap:

Som sagt tycker jag att det var en inspirerande träning och mycket nytt och gammat att tänka på. Nu gäller det bara att lyckas fokusera på en sak i taget, men med vilja så går det.

Det Positiva: Genomtränad
Det Negativa: Träningsvärk

One single blow

Over and Out

One strike

Jo, lite kendo blev det ju också i helgen. Först så höll jag i en svensexa på lördagen då de ville testa kendo. Jag var inte med så mycket eftersom jag kände av min rygg, men kunde i allafall visa övningar och sedan "döma" i matcherna.

Igår så beslutade jag mig för att nybörjarträning skulle det bli! Varken mer eller mindre. En liten insikt om hur avtrubbad jag faktiskt varit i helgen är att jag inte kände suget att stanna kvar när det droppade in glada lägermänniskor som villa köra kortsvärdskata. Då är det illa. Men filmsoffan och ostkrokarna lockade bra mycket mer och att halvsova på Johans axel resten av kvällen var nog precis vad jag behövde.

Åter till träningen, vi gick igenom grundtekniker, stora Men, Kote och Do och sedan övade vi även på gående Kote-Men-Do och även några kakarigeikoliknande övningar när man skulle köra hela vägen genom salen. Av alla hugg den här träningen var det ett stort Men-hugg jag var nöjd med. Ett. Men det var i och för sig jäkligt bra, det kändes liksom (som det hugget för några veckor sedan mot Anders) i hela kroppen, ljudet var där av träffen. Och att få det bekräftat efteråt av Kalle, som också tyckte det var hårdare än normalt, var skönt. Så jag får väl försöka glömma alla de där andra huggen som var halvdana och fokusera på det som blev bra. Några av serierna Kote-Men-Do fick jag flyt i också, så bara skit var det inte av allt annat. Men det jag ska ta med mig och tänka på är avstånd, avstånd och åter avstånd. Lita på mig själv, jag når, jag kan, för jag når ju, jag kan ju, bara att komma ihåg nästa gång jag står där.

Hade kendolunch med Lollo idag för att höra om lägret. Fick ju höra endel igår när de kom efter passet också, men nu kunde vi prata lite mer ordentligt i lugn och ro. Lite avis blev jag allt, det verkar ha varit ett skönt läger, med mycket nyttiga lärdomar. Vi pratade lite om mål och jag har insett att jag är lite vilsen nu efter graderingen och inte riktigt har något mål. Shodan har varit målet i två år och nu är det plötsligt borta. Jag behöver ett nytt mål, visst hägrar nidan där framme, men att ladda om för det redan nu, det pallar jag helt enkelt inte, jag behöver något mer kortsiktigt och konkret. Jag får börja klura lite på det tror jag minsann. Mycket tankar som far omkring i huvudet just nu, men det är bra, bara jag kan sortera ut dem så småningom.

Det Positiva: Klarare i huvudet
Det Negativa: Misstro

I can, I will

Over and Out

Hästmorgon

Idag var tanken att jag skulle vara tidigt i stallet och ge hästarna frukost och fixa innan klockan blev allt för mycket. Naturligtvis försov jag mig, men Jossan hade slängt in lite hö till dem så de var inte allt för upprörda när jag kom. Såmregn, men dagsljus gjorde att jag ändå orkade med att ta mig ut i skogen med pållarna.

Började med Maxim, som var glad och lagom pigg. Vi skrittade Hampusstigen åt "fel" håll så vi var uppvärmda när vi kom fram till gräsvägen ovanför dammarna. Där blev det trav hela vägen fram till asfalten, vände och travade tillbaka, smög in en lite galopp också, han var inte så på hugget som jag trodde att han skulle vara, så vi nöjde oss där och skrittade hem. Mysig tur, snart börjar jag nog känna mig mogen att ta mig iväg lite längre, förhoppningsvis får jag snart sällskap igen när jag rider så då kan man komma lite längre längs de trafikerade vägarna.

Det var egentligen meningen att Jossan skulle rida Joker idag och jag skulle gå med som sällskap, men hon var förkyld, så jag bestämde mig för att rasta av honom istället. Bestämde mig för en lagom runda som kallas Stensvassa, först skritt på asfalt och sedan en runda på en grusväg förbi en gård som heter Stensvassa. Där tänkte jag att han skulle få trava på bortvägen och så kunde vi galoppera en sträcka där det går lite uppför på hemvägen. När vi väl kom fram till grusvägen så hade vi taktat oss igenom stora delar av skrittsträckan och Joker var riktigt på hugget och galet pigg. Försökte trava lite försiktigt och det gick väl ganska bra, men han låg på hela tiden. När vi kom till partiet där jag hade tänkt vända och galoppera så kändes det som om jag satt på en laddad krutdurk. Så istället red vi vidare en bit till nästa grusväg som är perfekt att springa av hästar på, bom på så ingen trafik och vägen går i en cirkel i skogen och kommer tillbaka till samma ställe, så man kan rida varv  på varv om man skulle behöva. Vi börjar lite försiktigt i trav och när vi kommer till där vägen delar sig och går runt (ca 2 km) i skogen så fattade vi galopp och sedan galopperade vi runt helt enkelt. Eller ja, vi galopperade, det flög upp en fågel så Joker var tvungen att kasta sig åt sidan och jag är ytterst nära att falla av, hänger om halsen och om Joker inte hade varit en sådan snäll häst och stannat, så hade jag ramlat i backen, men nu kunde jag kravla mig upp. Sedan så fortsatte vi att galoppera i godan ro, kommer runt en sväng och där går ett äldre par på sin söndagspromenad. Lyckas sakta av och skritta förbi dem i lite överilad hastighet. Sedan galopp igen, sista backen upp på slutet försökte jag släppa honom lite mer och springa fort, han var mycket förtjust. Han är himla lätt att få stopp på också, vilket är skönt för en liten fegis som mig.

Sedan skrittade vi hem i god fart, men jag kunde faktiskt ha långa tyglar på slutet, nästan hela tiden.


Bushästen!

När jag gjort stallet så kom Jossan ut så vi fick oss en pratstund i allafall. Blir kul när vi kan rida tillsammans igen.
Resten av dagen ska ägnas åt att plocka lite i lägenheten, värma mina kalla lår, kanske handla och träna kendo ikväll.

Det Positiva: Skogsturer
Det Negativa: Glömde regnbyxor

We are flying

Over and Out

Skogsturer.

Lite fattigt med inlägg denna vecka, men lite hästeri har det blivit i allafall.

I onsdag blev det mycket senare ut till stallet än vad jag tänkte så det blev mest mys och gos med Maxim och fixande i stallet. Behövs ju sånna dagar också. Men dagen efter, på torsdagen blev det en skrittur i mörkret tillsammans med pannlampan. Det gick bra, han spanade på lite saker och var pigg som attan, försökte hitta en del ursäkter för att springa.

Efter den lugna hästveckan som blev så kändes det extra bra att jag hade tagit ledigt på fredagen och kunde rida ordentligt i dagsljus! Började med att sova 12 timmar så utvilad var jag ju. Maxim såg lite förvånad ut över att se mig, men följde snällt med när jag hämtade honom. Sedan bar det av, klättrade över berget och tog sedan en ny (för Maxims del) stig, där det är mycket kliva, klättra och tänka. Perfekt när Maxim var pigg och ville springa, istället blev det naturligt för honom att stanna upp och tänka, eftersom han inte riktigt visste vart han skulle. Det blev en lång tur på ungefär en timme, med mycket skritt och en del trav. Han lyckades hitta en undanflykt att springa en gång, men även då blev det "bara" trav och han stannade snabbt. Vi tog asfaltsvägen hem, men då ledde jag honom, det gick bra med alla bilmöten.

Idag blev det longering, det gick hyffsat, lite problem med att stanna hade vi. Efteråt lekte vi lite också.Imorgon ska jag försöka galoppera och på måndag tömköra. Det är planen i allafall.

Det Positiva: Skogsturer
Det Negativa: Frisering

Let the hear fall down

Over an Out

Energifattigt

Passar på med ett litet kendoinlägg. Ännu en torsdagsträning som jag lyckats gå på, måste vara rekord, två i rad!

Jag har både positiva saker med mig från passet och en del negativt.

För det första, vi fokuserade mycket på teknik och avslappning under den första halvan av passet. Det var roligt, bra övningar, körde Stora Men, små Men, Kakarigeiko med stora attacker, små attacker, tvåstegstekniker, allt mjukt och avslappnat. När vi körde tvåstegstekniker så körde vi med harai, så harai-Men eller harai Kote-Men tillexempel. Och här till det positiva, jag började känna att de satt, några kändes fina i allafall. Stora Men måste jag fortsätta att jobba på, jäkla fusksteg, jag känner det hela tiden nästan, men idag var en dag när det inte riktigt ville försvinna, men med lite hjälp så fick jag till huggen och handlederna lite bättre, jag ska typ, bredda på armbågarna så att jag inte blir så stel och sedan skjuta ut armarna mer rakare, svårt att förklara, men jag förstår i allafall. Sedan så körde vi också att man skulle kontra en Men man fick imot sig med valfri attack, Ai-Men, Nuki-Do eller De-Kote. Det kändes hyffsat.

Sedan blev det ji-geiko. Den första mot Stina kändes inte så hemsk, vi testade på lite tekniker, till exempel harai och det gick skapligt. Nästa var mot Kalle, som var lite galen idag och min energi var inte riktigt där från början och då blir det ännu jobbigare att ta sig upp. Det blev lite frustrerande, han var fruktansvärt snabb och han är ju inte så liten och man blir väldigt trött efter ett par gånger när han attackerat och man har mött upp. Jag måste verkligen lära mig att flytta på mig. Direkt efter körde jag mot Anders och det kändes rätt så dåligt, jag kände mig mest ointresserad och trög. Nästa två blev inte bättre heller. Till råga på allt har jag fått någon slags spänning/sträckning i ryggen. Blä på ett sådant avslut, men man kan ju inte vara på topp jämt.

Det var kul och skönt med lite bastu efteråt i allafall. I helgen åker halva instruktörsgänget på läger i Uppsala. Själv ska jag hålla ett pass för en svensexa på lördag.

Det Positiva: Tekniker
Det Negativa: Frustration

Would you take me home?

Over and OutThe greatest of them all.

Lite uppdatering om kanske det kan vara läge såhär på kvällen av hans vilodag. Jag fick mig en lite hästig dag i allafall och var och köpte kraftfoder, passade också på att kolla in den lilla ridsportsbutiken det har eller mer hörnan kanske man ska säga. Lyckades hålla mig från att köpa en massa saker också. Men det var ytterst nära att ett mörkblått fleecetäcke fick följa med hem, tur att det inte fanns i hans storlek, inget han egentligen behöver, men det var väldigt fint.

I allafall, i söndags blev det en tidig morgon och en skrittur i det fina vädret. Vi körde Hampusstigen och även lite upptäcktsfärd, den var rolig tyckte Maxim, men annars så hände inte så mycket.

Igår så var skymningen nästan över när jag kom ut till stallet, vacker solnedgång när vi väl kom ut på ridbanan. Det var tillräckligt ljust för att se vart man red i allafall. Det var ett tag sedan vi var på ridbanan och vi har nästan aldrig tränat på "allvar" där. Men inspirerad av helgens dressyrridning så blev det av, någonstans måste man ju börja. Framförallt så har vi haft lite svårt att stanna och stå stilla ute i skogen, så vi övade lite halter från skritt, lite volter och andra ridvägar också, försökte få honom lite mer framåt och länga på stegen (som jag vet att han kan) också, men det var inte så viktigt. Vi tränade också att trava lite och rida samma ridvägar som i skritt och lite volter. Han skötte sig bra, lite tveksam ibland till att kliva på, men jag tror att det mer var en kombination av underlaget och att det blev mörkare och mörkare.

Första dagen <3

Jag var ganska nöjd här med att han svängde när han skulle och stannade när han skulle, men tänkte att jag skulle testa lite framdelsvändningar också. Ute i skogen, där jag testat att flytta bara några steg har han varit jätteduktig för vänster skänkel, men tvärvägrat höger, men på ridbanan så har man ju lite hjälp av staketet också. Vi befann oss passande nog i vänster varv, så den svåra skänkeln var först ut och hästen gör utan tveksamheter en framdelsvändning för höger skänkel och så har vi plötsligt bytt varv! Där överraskade han mig väldigt mycket! Vi gjorde sedan en för vänster som också gick bra och då gjorde vi ytterligare en för vardera skänkel. Nu var jag mer än nöjd, men tänkte att jag ändå skulle testa att rygga, vilket vi bara gjort en gång. Så vi styrde in i staketet och så bad jag honom backa. Oj så han tänkte, funderade, försökte gå framåt, vägde lite åt sidorna och tog ett väldigt tveksamt steg bakåt, massor med beröm på det och då flyttade han ett par till steg. Srittade fram till nästa hörn och gjorde samma sak och efter ännu lite funderande så backade han och såg mäkta stolt ut över allt beröm han fick! Vi skrittade runt lite och jag njöt av min finfina häst. Sedan blev det extra mys i stallgången innan han fick gå in i boxen och äta. Tror att vi red ca 20 minuter och det är nog ganska lagom såhär i början.

Imorgon hoppas jag på att hinna ut lite innan solnedgången och kanske rida i skogen, vi får se hur jag lyckas.

Det Positiva: Fina hästen!
Det Negativa: Mörker

Love you baby

Over and Out

ÖFF Dressyr

Idag var det upp tidigt som gällde och åka iväg och hämta transport och ta sig ut till stallet. Eftersom dagens tävling inte startade förrän vid tio och vi har ganska kort resväg hade vi hela två timmar att ge hästarna mat, mocka, packa bilen, fixa med Maxim och lasta Joker. Så hästarna fick mat och vi packade bilen med Jokers tävlingssaker som jag förberett kvällen innan.

Sedan gjorde vi iordning Maxim och satte på selen, Johan fick vara den häftiga killen och dra draglinorna till ridbanan. Värmde upp lite i skritt och trav, inte så höga krav mer än att han skulle svänga och stanna och gå i den gångart jag ville. Han skötte sig finfint. Johan fick sedan ta över tömmarna och testa några varv, Maxim fortsatte att sköta sig, sedan så ställde jag mig stilla i ett hörn och då ville han gärna gå till mig (söthästen <3) men annars gick det jättebra!


Ut ur dimman, killarna i mitt liv <3

Sedan så tog vi bort tömmarna och satte på grimskaft, Johan fick återigen axla rollen som den coola och dra linorna runt oss. Maxim var superduktig, brydde sig kanppt alls. Sedan så promenerade vi lite och höll draglinorna på plats. Det gick super, han trampade på en en gång (matte som inte kan hålla ordentligt), men då den inte satt fast i honom så brydde han sig inte, mest stannade och kollade. Mycket nöjd tog vi in fina hästen igen och tog ut Joker i stallgången för lite avborstning. Sedan var det till att lasta, Joker gick upp på rampen, backade (då fortsatte jag backa honom) och sedan gick han rätt in till sitt hö.

Vi kom fram helskinnade och gjorde i ordning Joker på en gång. Lite stirrig och trampig var han, men det ordnade sig. Hade ju med mig världens bästa hästskötare Johan! Joker var pigg och glad och ville springa såklart! Men han lyssnade förvånansvärt bra på framridningen. I collecting ring ville jag trava på i ett friskt tempo, det tog han som om han skulle hoppa och galoppera. Inne på banan blev det lite lugnare i allafall och vi kunde värma ordentligt. Första programmet var en LC:2, clear round så man fick olika färger på rosetter beroende på vilken procent man fick. Han var duktigt, brallade i ena galoppfattningen och stod inte stilla i halten, men annars så gjorde han allt han skulle, generellak ommentarer var att jag hade en trvlig häst som för dagen var lite het. Och att han gick lite imot handen och var något felställd ibland. Men det är ju så det är, får fortsätta jobba på våra svagheter bara (och jag måste lära mig att trampa över på vänser sida, sitter otroligt snett i sadeln). Vi fick ~56% och en dul rosett med oss hem!


Blev att vi lade på täcke och lastade in honom så att han fick äta lite hö i en halvtimme eller så. Själv fick vi i oss lite korv och kollade på första delen av LB:1. Sedan så var det ut och på med grejerna igen och värma. Hade samma upplägg som till första klassen och försökte trycka på honom lite och inte rida med handbromsen i. Han skötte sig utmärkt även denna klass, skulle ha vågat rida lite mer i ökningarna och framförallt släppt efter mer i handen. Annars så kändes det som om jag red mer än förra klassen. Vi fick ~55% och hamnade precis i mitten, 7 av 14 startande, mycket nöjd med det hela. Han fattade väldigt bra och lyssnade på mig kändes det som. Sedan ville den duktiga hästen inte gå in i transporten, men efter en hel del backande och en Johan som fick driva på lite så kom vi in.

Hemma igen stod Maxim i hagen och väntade, han såg mycket nöjd ut, verkade inte ha saknat Joker så mycket, speciellt inte när han sparkade till honom när Joker ville äta några kvarglömda höstrån. Knäppa hästar.

Allt som allt en mycket trevlig dag med andra ord. Kvällen har ägnats åt att äta choklad och power nappa.

Det Positiva: Härliga hästar
Det Negativa: Stutsande sits.

Horses forever.

Over and Out

Torsdagsträning

Har ju glömt att berätta om torsdagsträningen jag lyckades släpa mig iväg på.

Jag är riktigt nöjd med min fokus, jäklar var jag fokuserade ibland och verkligen försökte. Övningarna var inte alltid klockrena, alla attacker var inte perfekta, men jag var medveten om jag vad gjorde och kämpade på. Jag tror att under den perioden jag tränade som mest blev lite för nonchalant och mer avtrubbad. Vi hade mycket handledsträning denna gång också och övade på mer kaoskendo och bli kvickare, det är något jag har svårt för och inte riktigt min stil, i vissa avseenden tror jag att mitt huvud passar iaido bättre med perfektion, men ibland är kaoset det enda som kan lugna en efter en stressig vecka. Vi gjorde bland annat övningen, finta yakou Do, hugga migi Do och Hiki-Men. Sedan gjorde vi också kaichi-Men, man fick ett Men hugg imot sig och kontrade med en kaichi-Men, mycket handleder som skulle in och vara med där.

Vi körde lite ji-geiko också, mötte lite olika personer, en del som jag inte kört mot på ett tag, måste gå mer på torsdagspassen, alla blir så mycket bättre hela tiden, kul att träna då. Körde en ji-geiko mot Anders som kändes hyffsad och en sista mot Lollo som väl var sådär, rätt så trött mot slutet. Inte fick vi sluta när vi tagit av oss rustningen heller, tjugo upphopp fick vi göra, uppfriskande.

Lite härlig bastu blev det efteråt med trevliga människor och naturligtvis kom jag hem en timme senare än jag tänkt, men det är torsdagar i ett nötskal de.

Det Positiva: Torsdagsträning!
Det Negativa: Snubbla på hakaman

Fighting Spirit

Over and Out

Djurmöte och perfekta ritter.

I veckan har mörkret kommit på allvar känns det som, men man får göra det bästa av situationen och rida med reflexer och pannlampa. Man kan också börja ohyggligt tidigt på jobbet och få sluta medan solen ännu inte har gått ner. Jag har kombinerat dessa i veckan.

I måndags så var jag lite halvsen ut till stallet, det hade redan börjat skymma. Fort in med Joker (Maxim fick öva på att vara själv i hagen) på med reflexer och pannlampa och ut på vallen. Fortsatte att öva på att släppa handbromsen och tänka framåt, vilket gick sådär med mörker och pannlampa, men jag är ändå nöjd, vi mjukade mest upp i skritt och lite trav.
Sedan skulle Maxim få träffa pannlampan för första gången, vi tog en promenad upp i skogen för att han skulle vänja sig vid att den var framför honom. Det gick bra, han brydde sig inte så mycket om den.


Joker med luggen...

Igår så var det dags för första turen med reflexer och hela kittet ut i skogen med Maxim, täcket jag köpte i Ullared passade finfint. Började med att leda honom på asfaltsvägen, mötte bilar och blev omkörda och det gick jättebra! När vi kom fram till gräsvägen satte jag upp och så tänkte jag skritta runt upp till dammarna och sedan genom skogshagen och hem. Blev inte riktigt som jag hade tänkt. Maxim var pigg och glad och skullem insann springa. Så han fick trava lite och sedan råkade det bli lite galopp också. Han lugnade i allafall ner sig och vi travade i slutet av gräsvägen när han plötsligt blir väldigt tveksam, så då skrittar vi istället. Då stannar han och stirrar fram i mörkret, jag smackar, han tar ett steg, stannar och fortsätter stirra. Så där höll vi på några gånger. Så jag tänkte att det var ett sjur han såg (började skråla "Vad du är söt, min kära lilla ponny") och lyser med pannlampan. Ser ett par djurögon 50 meter längre fram. Skrålar lite högre, ögonen rör sig inte. Maxim tycker det hela är väldigt läskigt och eftersom djuret inte flyttar på sig, misstänker ju jag vildsvin. Vilket jag på inga villkor vill kommai närheten av, så vi vänder, Maxim beslutar sig för att det betyder att vi flyr så det blev lite okontrollerat och snabbt där ett tag. Tack och lov är han ju inte svår att få stopp på, även om har sprang längre eftersom han var så rädd, svårare att få kontakt med lilla huvudet då. När vi väl saktade av gick han och spanade bakom sig och frustade upprört. Jossan berättade idag att det var någon som kört på ett 200 kg vildsvin igår, så de var ju i trakterna i allafall. Ute vid vägen igen satte jag av och ledde hem en något upprörd och snabbskrittande Maxim, men när vi övade och gjorde halt några gånger så lugnade han ner sig. Han är modig lilla hästen ändå och klok. Jag hade ju inte sett djuret om inte han hade stannat och blivit så upprörd, men ändå så försökte han inte vända utan väntade på att jag bad honom vända innan han gjorde det.


Ljusfenomen

Idag började jag riktigt tidigt, redan klockan sex på jobbet, så vid tre stannade jag bilen utanför stallet. Så det var fortfarande ljust ute!
Började med att rida Joker på ridbanan. Värmde upp i skritt (fokus på att kliva på ordentligt och lite tempoväxlingar på rakt spår och på volter), trav (lättridning och samma här, kliva på, men lyssna på halvhalter) och galopp (gjorde en fattning i varje varv och lät honom rulla på runt fyrkanten ett par gånger. Klockrent så långt, så vi red igenom LC:2 en gång och LB:1 en gång. Han gjorde precis det han skulle och jag stutsade omkring ovanpå och försökte hänga med, tycke jag var duktig som inte satte i handbromsen så värst mycket. Avslutade med lite trav utan stigbyglar (för att jag skulle komma ner lite i sadeln) och sedan lite lättridning. Det känns bra inför lördagen, mitt mål är såklart att få över 50% i båda klasserna, gärna höja mig lite i LB:n mot förra gången.

Joker fick torka i boxen och Maxim fick komma in och bli borstad. Sedan var det på med alla reflexer och ut i skogen. Red nästan samma väg som igår (för att han ska se att den vägen inte är farlig i normala fall och att man inte ska fly där) med den skillanden att vi klättrade över berget och red från dammarna till gräsvägen. Gräsvägen red vi fram och tillbaka två gånger. Första sträckan i trav, när vi vände hemåt blev det lite blandat trav och galopp och samma när vi vände nästa två gånger. Han fattade fint alla tre gånger och travade på i ett friskt tempo. Gjorde en halv framdelsvändning för vänster skänkel vid en vändning också, duktiga lilla hästen <3 Höger har han inte riktigt fattat ännu. Så idag har det verkligen varit perfekta ritter, inget som har hänt och pigga och glada hästar.


Skymning

Myste lite i stallet och börstade extra noga, det tror jag att han uppskattade. Imorgon har jag inte riktigt bestämt vad vi ska göra, får se lite när jag kommer ut och hur det ser ut då. Packa till lördagen ska jag försöka mig på i allafall.

Det Positiva: Mys
Det Negativa: Sken

Safe

Over and Out


Ullared

Jag har varit på Gekås i Ullared nu. Jag överlevde och fick med mig en del skatter hem, så nöjd med dagen, dock helt slut, så någon träning blev det tyvärr inte, få ta igen denna veckas slappande med lite mer träning nästkommande.Jag handlade en del hästgrejer både till Maxim (schabrak, grimma, två grimskaft, reflextäcke, svansskydd) och till mig (ridbyxor (supersköna) och dressyrspö), sedan fick jag beställningar i ett sms, så blev lite mer saker som hamnade i vagnen. Hittade också lite strumpor och trosor, en fin halsduk jag inte kunde låta bli (min stora svaghet här i livet är halsdukar och sjalar) och lite julklappar fa ktiskt. Känns rätt så bra att ha börjat redan i november och faktiskt ha en aning om vad man ska handla till de som är kvar.

I övrigt så var det inte så hemskt som jag trodde, inte så mycket människor faktiskt, blev lite trångt när vi var tvugna att gå genom leksaksavdelningen, men annars gick det bra. Och inga köer någonstans, så det var nog en bra dag vi valde ändå. Men det var stort, det var det verkligen saker överallt. Lyckades dock hålla mig till listan för det mesta, några smågrejer utöver slank med, men jag höll mig inom god marginal av budgeten, så jag är mycket nöjd.

Nu är jag trött i bena och sömnig så ska nog ta och krypa ner under täcket. Ny arbetsvecka börjar imorgon och samtidigt ska det tränas kendo och förberedas inför dressyrtävling, intensiv vecka med andra ord.

Det Positiva: Nya skatter
Det Negativa: Ont i benen.

Den och den och den och vänta, den också!

Over and Out

Minne med Hampusen

Nu är jag som bäst och shoppar loss i Ullared, men för att det inte ska vara helt dött här bjuder jag på några bilder som min kollega tog på Brukstävlingen i höstas. Hampus var ju pigg och galen och jag ganska ordentligt på väg att bli sjuk. Men ett roligt minne.

Alla bilder är tagna av Annika Björk.


Gör halt


Skrittar


Backa i vinkel

Backa i vinkel


Rutan


Svichar förbi i galopp...


Hoppihopp


HOPP! :D


Hampus: Fortare, FORTARE!
Jag: Sakta, SAKTA!
Hampus vann...

Lilla hjärtehästen, alltid på den speciellta platsen i hjärtat tillsammans med Glampiklumpen...

Over and Out

Projekt Avokadoträd Del1

Nytt projekt på ingång! Idag när vi åt bulgursallad med avokado i så fick vi ju en massa kärnor, vi funderade på om man kunde odla själv och så googlades det och vad hittade man, om inte en bra beskrivning på hur man får ett avokadoträd att växa. Så vi startade projektet!

Den vänstra Bill:

Den högra Bull:

Vi får se hur det hela fortskrider.

Over and Out

Cheesecake!

Efter en intensiv (nåja) dag med skjutsningar hit och dit, vikning av tvätt, torkning av disk, (välbehövlig) omplantering av blommor och höststädning av balkongen så får jag lov att pusta lite i soffan. Har kännt mig pigg och glad idag och det känns skönt att få lite gjort. Planen är att hinna tvätta bilen ikväll också, vi får se hur det går med det, annars så får jag ta det en dag i veckan istället. En tur ut till Borensberg blir det också innan dagen är över.Igår hade jag fredagsfika på jobbet, jag gjorde Cheesecake. Lite av en chansning, har aldrig ens varit i närheten av att försöka tidigare, men hittade ett enkelt recept (utan gelantin) som dessutom gick snabbt att göra. Gott smakade den också, egentligen tyckte receptet att man skulle dekorera med frukt, typ annanas eller kiwi, men det skippade jag. Funkade ändå :)

Over and Out

Two of a kind

Idag klockan nio hade jag redan hunnit rida två hästar och var i full färd med att släppa ut och sedan göra iordning stallet. I vanliga fall så brukar jag inte vara så tidigt till stallet (brukar försöka ta frukosten på söndagar), men för att allt ska funka i helgen (åker til Ullared imorgon) så blev det så att jag fixade morgonen idag. Så hästarna fick först lite mat inne, medan de åt fixade jag vatten till hagen och sedan krattade jag lite på ridbanan som fått nytt underlag och stallhusse hade harvat jättefint, men på ett par ställen hade det blivit lite vallar så jag planade ut det hela.

Joker var sedan först ut, vi tog ett pass på ridbanan och tränade dressyr. Bitvis blev jag lite frustrerad, mest på mig själv eftersom jag vill vara bättre än vad det är. Men, shit vad bra det kändes korta stunder i travarbetet.

Började med att värma upp i skritt och rida lite volter och snett igenom, försökte oss även på skänkelvikningar, och när jag satt rätt och inte lutade över för mycket så gick det toppen! Jag brukar gärna rida med handbromsen i, så idag fokuserade jag mycket på att det skulle vara framåt redan från början. Som sagt kom vi igång riktigt bra i traven och med lite träning utan stigbyglar kunde jag sitta hyffsat också. När vi kom i gång och travade så försökte jag mest tänka framåt och då kom han igång ganska ordentligt, galoppen var väl sådär idag, det var lite tungt och jobbigt tyckte Jokis, men vi kämpade på.

Vi red igenom LC:2 en gång och LB:1 en gång, helt okej kändes det, men jag måste våga rida framåt även på tävlingen, vi klarar det, bara jag slappnar av (och har stigläder som är i min längd) så kommer det bli så mycket bättre. Nu blir det vila imorgon, kanske rida på måndag och någon gång i nästa vecka ska vi öva galoppfattningar på vallen och även rida programmen en gång till (så jag lär mig vägarna ordentligt). Joker fick äpplen i stallet och fick stå i boxen och torka medan jag tog ut Maxim.


Maxim med schabraket syster köpte i Ullared!

Maxim verkade pigg och glad. Vi tog den lilla rundan, ledde honom första biten på asfaltsvägen, mötte en bil och blev omkörda av en. Han stannade och tittade, men försökte inte fly eller tävla. Duktiga ponnyn, den vi mötte hade släpvagn till råga på allt. På gräsvägen travade vi ganska mycket, sedan vände vi och galopperade och han vill springa! Så då fick han springa så fort han ville och för första gången gick det lite fort. Inte okontrollerat, men han tog i och tyckte det var roligt. Sedan blev han trött och när vi vände igen och skulle fortsätta hem så ville han knappt trava. När vi kom fram till dammarna blev han lite piggare igen och ner för backen gick det i en väldans fart, turboskritt!


Bebien och stora idolen :P

Hemma igen fick de resten av höet i hagen och jag gjorde iordning stallet, mockade, vägde höt och hällde upp kraftfodret, så nu är allt iordningställt för helgens fodringar. Hoppas att Maxim sköter sig och låter tonårskillarna sätta på grimman.

Det Positiva: Känsla
Det Negativa: Oflyt

Fly me to the moon

Over and Out

Med pannlampa!

Jag fuskade lite idag och tog en halvtimmes flex. Eller, det är ju inte fusk, vi har ju flextid så att vi ska kunna jobba när det behövs och ta ut om vi vill. Idag ville jag! Jag for naturligtvis ut till stallet och skyndade mig så pass att jag hann rida Maxim medans det fortfarande var ljust, han fick ha lite reflexer på sig ändå eftersom det var dimmigt. Lite läskligt var det med reflextäcket, men allt gick bra. Han var lite spänd idag, det hjälpte nog inte att Joker började springa runt som en galning i hagen när vi red förbi heller. Ner mot sjön kom vi i allafall och vi skittade förbi två rådjur, tror inte att han såg dem, men det gjorde jag så jag satte igång med att skråla "Vad du är söt min kära lilla ponny..." allt vad jag hade. Otroligt nog stod rådjuren kvar, Maxim undrade nog mest vad som stod på och ingen blev rädd för någon. När vi skrittade över vallen hem blev det lite spänt igen (Joker fortsatte springa som en galning och hjälpte inte till ett dugg, han lugnade ner sig när vi kom närmare), men vi övade på att fortsätta skritta och gjorde lite volter. Det sista vi gjorde innan vi gick hem var öva lite på framdelsvändning och han var jätteduktig, för den ena skänkeln flyttade han ett varts varv bara så där, den andra var det svårare med, men jag ska öva mer, även från marken.

Joker i full utstyrsel

Sedan var det Jokers tur att komma in och få på sig sadel och alla reflexer, jag adderade en pannlampa (och reflexväst) till mig själv och så var vi lite mer förberedda än igår. Tog samma rundan, men från andra hållet så asfaltsvägen först i skritt som uppvärmning, det gick i racerskritt kan jag säga och eftersom det inte var helt mörkt och med pannlampans hjälp så travade vi på gräsvägen. Det gick bra, övade på att inte hålla i honom så mycket, jag är ju lite farträdd. Gjorde två fattningar också, en i vardera galopp. Imorgon bitti ska jag ge dem frukost och sedan ta ett pass på ridbanan med Joker, vi ska öva programridning tänkte jag. Maxim ska få komma ut i skogen och springa av sig lite, jag har en känsla av att det behövs....

Det Positiva: Pannlampa
Det Negativa: Utan sällskap

Bli bra, bli frisk.

Over and Out

Planer, mål och drömmar

Tänkte lista upp lite planer och mål (och även långsiktiga drömmar) jag har med Maxim de sista månaderna av detta år och hela nästa.

Vinter 2011-2012

-Träna på att tömköras med draglinor och släpa saker
-Öva på ledarskapslekar
-Träna på trafiksäkerhet i sällskap och utan
-Öva på att göra halt och stå stilla olika länge

Vår 2012
-Gå en körkurs
-Inkörning
-Rida LD:1 program inom ÖFF
-Rida Clear Round hoppning inom ÖFF

Sommar 2012
-Gå en ridkurs alternativt hitta en tränare att rida för
-Börja träna på framdelsvändning och ryggning mer "ordentligt"


Höst 2012
-Eventuellt testa ÖFF brukstävling
-Rida Dressyr inom ÖFF
-Rida hoppning inom ÖFF


You and Me

Drömmar
-Rida distansritt
-Terränghoppning
-Köra släde
-Rida LA dressyr (har jag aldrig gjort i hela mitt liv)


Grova planer, men ändå något att utgå ifrån, kul ska det bli!

Over and Out

Damklassen

Det har inte blivit så mycket kendo denna vecka. I söndags blev det bio istället, i tisdags var jag i och för sig på nybörjarträningen och var sempai, men tränade inte hela passet eftersom de var jämna par. Fick vara med lite i slutet i allafall och öva attacksteg, Anders tyckte att det lät som om jag försökte stampa mig genom golvet.
Så istället fortsätter vi utvärderingen av SKO.

Tänkte slänga in några ord om damklassen också. Där förlorade jag båda matcherna med 2-0.
I den första mötte jag en tjej från Uddevalla som jag aldrig träffat förut. Det jag slås av när jag kollar på denna match är att hennes zanchin är bra mycket bättre än min. Jag håller inte ut kiaiet speciellt och jag går förbi, men vänder mig väldigt snabbt och liksom sticker inte iväg ifrån min motståndare. Jag slås av att det ser ut som om jag inte tror alls på mina attacker. Den här matchen kändes inte vidare bra heller, men, men, man måste ta sig igenom sådant också och lära sig hantera det.Sista matchen körde jag mot damlandslagets kapten. Hon är superduktig och väldigt respektingivande. Det går väldigt fort (fortare än vad det kändes), men jag är ändå mer nöjd med den här matchen än den förra. Känslan var ändå en annan i denna match, jag vet inte varför, så är det bara.Det är svårare att köra damklass eftersom man lätt hamnar i en pool med landlaget i (samma kommer det att bli nästa år med A-klass), men mycket roligare. Chansen i b-klassen att man möter någon mycket fysiskt starkare och större (längre) är ganska stor, det behöver inte betyda att de är bättre än mig eller har bättre teknik och jag kan fortfarande ta poäng på dem, men det är inte lika rolig kendo. I damklassen är de flesta i en ganska lagom storlek, samma som mig alltså och då känns det som om kendon blir mer "rätt". Jag vet inte riktigt vad jag svamlar om, men damklass är kul är nog vad jag vill säga, tur att man inte graderar ur den!

Det Positiva: Bra känsla
Det Negativa: Dålig känsla

Ladys night

Over and Out

Mörker

Vill ha snö! Nu, nu, nu! Idag red jag i mörkret utan pannlampa och det var inte kul. Imorgon måste pannlampan ner i stallväskan innan jag lämnar lägenheten.

Annars har det inte hänt så mycket på hästfronten denna vecka. Vila för Maxi måndag och tisdag. Igår blev det en promenad, lilla rundan och trafikträning blev det igen. Lite väl mycket. Först kom en bil och körde om och det gick superbra! Han fokuserade på mig och höll sig lugn, sedan så kommer det en lastbil bakom oss, så då tänkte jag att vi skulle gå över vägen och ställa oss och titta på en avtagsväg och det var nog lastbilen med på, bara det att det kom en bil från andra hållet också. Men det gick bra ändå, Maxim höll sig relativt lugn och jag visade vart jag skulle, så vi kunde kolla på när bilarna körde förbi och sedan fortsätta vår tur. Hemma igen så longerade jag
Joker vilket gick superbra, skritt, trav och galopp när jag ville. Avslutade med lite löslongering.

Idag var det nästan mörkt redan när jag kom ut till stallet. Började med Maxim och tömkörde på ridbanan, inte så lång stund, mest i skritt, för man såg nästan ingenting. Sedan skrittade jag och Joker ut i mörktet fulla med reflexer. Det gick bra, men en pannlampa hade som sagt varit behövligt. Ska fixa till imorgon.

Nu är också transport och anmälan klar till ÖFF dressyr nästa lördag. Jag ska rida Joker är det tänkt i LC:2 och LB:1, blir spännande hur det ska gå. Maxim får stanna hemma denna gång.

Det Positiva: Rida
Det Negativa: Mörker

Skynda, skynda

Over and Out

RSS 2.0