Maxim the brave

Strålanande sol och eftersom det passade så började jag tidigt på jobbet (kl 6) och efter min massagetid så gick jag inte tillbaka utan åkte ut till stallet istället, man ska ju utnyttja sin flextid till max, hoppas på att ha nollat till sommaren typ...

Lugnt och skönt i stallet var det, mockade och gjorde hö och sedan hämtade jag in Maximen, han stod och flörtade med sin nya flickvän (stoet som står i grannhagen och grannboxen) samtidigt som han solade. Verkade lite trött, men kom fram och ville bli kliad när jag kom lite närmare. Borstade och myste inne i stallet, han var rätt så lugn trots att han var själv. Sedan dök en av tjejerna som har häst i lilla stallet upp med en tilltänkt medryttare och undrade om jag skulle rida ut. Och det var ju tanken så nu fick jag sällskap också. Maxim har träffat hästen tidigare också och det är ju alltid bra. Vi red iväg och hon som äger hästen promenerade med en bit också. Vilket var tur för han var lite tittig och då blev Maxim tveksam, speciellt när han började småhoppa och resa sig. När vi kommit förbi det läskigaste stället på hela vägen (stor gård med många skrotbilar) då hon fick leda mig och Maximen före så vi kom förbi i ett stycke så vände hon, men först improviserade vi ett spö till mig av en liten pinne så vi skulle komma vidare själva, behövde bara ha den i handen så gick han fram överallt. Skönt att slippa använda benen så mycket. Vi travade lite, tog oss förbi ett läskigt hus och en hästhage med spännande hästar på egen hand och travade lite på grusvägen. Sedan vände vi och gick tillbaka utan problem. Tog en avstickade på en åkergräsväg och travade lite, sedan skulle vi testa att galoppera uppför backen, men då den andra hästen blev lite väl glad och bockade och hade sig så återgick vi till trav. Maxim jobbade på bra och bjöd framåt, han gick först större delen av tiden, det gick bra tillslut, men så fort någon kommer upp jämsides blir han tveksam och vet inte riktigt vart han ska befinna sig, först eller sist liksom?


När vi skrittade hemåt stötte vi på barn och barnvagn det gick bra, även om han tittade lite. Sedan höll jag sällskap på ridbanan lite medan hon testade att galoppera där istället och det gick bra så han var nog bara lite glad av vara ute på fälten. Maxim och jag höll oss till skritt och gjorde lite volter. Alldeles lagom tur, hoppas hinna promenera honom lite imorgon och sedan ridhuset på fredag.

Det Positiva: Min modiga häst
Det Negativa: Utan allergitabletter

Life is nice

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0