Trim, visningsträning och uteritt

Så i fredags betalade jag in medlemsavgift för en ridklubb så att jag kan lösa licens, velade lite fram och tillbaka, men egentligen spelar det ingen större roll vilken jag väljer, just nu känns det som om jag bara behöver någon så att jag kan lösa licens, till slut föll valet på Rappestad ridklubb. Geografiskt sett ligger det ganska nära och jag känner en del människor som tävlar för dem vilket ju kan vara kul. Vi har ju ingen klubb i stallet, även om det var på gång ett tag, men någon mer i stallet tävlar för dem med så det kan ju vara lite extra trevligt.
 
Sedan slutade fredagen lite jobbigt, med några timmars mer arbete än vad jag tänkt så var trött när jag åkte ut till stallet. Orkade i allafall rida lite på ridbanan även om det var ofokuserat och oplanerat så gick det hyffsat. Skrtt och trav blev det eftersom det var lite halt efter regnet.
 
 
 
Igår lyckades jag undvika regnet. Hämtade både Maxim och Flora i hagen och bokstavligt talat drog dem in i stallet kändes det som, gräs är ju godare än att vara inne. Maxim blev schamponerad och badad, speciellt svansen fick sig en omgång, sedan fick han torka inne en stund medans jag ängade mig åt Flora. Tänkte att vi skulle lära känna varandra lite så tog Maxims repgrimma och så gick vi först på en liten pormenad. Testade halt och ryggningar och även att hon skulle flytta sig undan från mig. Det gick toppenbra! Promenerade ner till ridhuset och så fick hon springa lite lös och jag försökte mig på lite kommunikation. Blev väldigt förvånad i början då hon sprang på en perfekt volt runt mig i både trav och galopp. Vi hade roligt i allafall och hon busade till och med lite.
 
Tillbaka in med henne och en sväng på grusvägen med Maxim för visningsträning. Det gick fint det mesta, han kan ju skritta på bra, men han blev lite väl uppeldad så traven blev lite hipp som happ ibland, när han nästan sprang ifrån mig eller sprakade ut med frambenen och bockade när vi skulle starta traven. Stod ganska bra gjorde han i allafall.
 
Idag så red vi runt vallen i sällskap av Flora och hennes andra ryttare. Det gick fint, Maxim kändes lite halvtrött, men vi kunde skritta avslappnat längs med stora vägen vilket var skönt. Travade lite också och underlaget var bättre än på länge.
 
Imorgon ska jag först jobba, sedan massage och stallmöte så får se om det blir ridning. Vore bra eftersom jag ska förhoppningsvis ska träna på tisdagen, men vi får se helt enkelt. Flora ska jag göra något med i slutet av veckan i allafall.
 
Det Positiva: Sol i sinnet
Det Negativa: Trötthet i huvudet
 
Sunshine in my heart

Over and Out

Duktiga oss

Idag var en liten blandad stalldag. Det gick hyffsat bra att ta in honom från hagen, mötte en bil i lite väl hög hastighet, jag vinkade åt den att sakta ner och Maxim vände strategiskt ut rumpan i vägen så bilen i det närmaste stannade, sedan passerade vi enkelt. 
 
Systrar en jul för många år sedan
 
Efterlite hattande om vad vi skulle hitta på följde vi planen och red på vallen, inte allt för många regndroppar föll på oss, så tror det var rätt val. Var lite orolig över att det skulle vara halt, men till min förvåning gick det bra att trava lite lugnt. Liten kortare tur blev det dock, det halva varvet  utan trafik, var ute ca 45 min. Ganska händelselöst, tills matten bestämde sig för att rida förbi infarten till stallet och trava några hundra meter extra, det gick inte riktigt för sig, vi brukar ju bara skritta där och man vet ju aldrig vad som gömmer sig i de där obekanta buskarna som jag aldrig sett tidigare. Sagt och gjort, ett gäng fåglar flög upp och Maxim flög åt sidan, men jag satt stadigt och drev framåt, så ingen större skada skedd, mest irriterande. Så lite minus i kanten där, men sedan skötte han sig som en ängel med både medicin och bilar som vi mötte på väg tillbaka till hagen, så slutade på pluspoäng.
 
Imorgon ska vi trimma på ridbanan är det tänkt. Idag åkte mattenhem, duschade och for till Norrköping för att träffa festivalsyster för lite middag. Fint att se henne igen! Blir tyvärr allt för sällan.
 
Det Positiva: Träffa syster
Det Negativa: vädergudar och jobb
 
Going on

Over and Out

Löshoppning

Idag vet jag inte riktigt vad planen var, men tror inte att jag följde den. När jag väl kom ut i stallet var det fuktigt i luften och allmänt konstigt väder. Och trött som jag var efter jobbdagen bestämde jag mig för att inte rida. Men någon slags aktivitet skulle vi ju ändå ha, så efter att jag hämtat Maximen i hagen gick jag ner till ridhuset och släpade fram bommar och hinderstöd. Byggde korridor med tre hinder, vi började med att trava lite över bommarna bara på marken, han lyssnade fint på mig, bytte varv när jag ville och travade på ganska friskt. Sedan tog vi några varv åt vardera håll i galopp, och se, efter bara några små finjusteringar, hade matte lyckats med avstånden också så att han kunde komma rätt över alla bommarna.
 
Dextelit e. Allman 204 på förra årets premering, ska bli kul att se hur han växt :)
 
Började bygga upp hindren ett i tagget och till slut var alla tre uppe. Han var väldigt uppmärksam på vad han skulle göra idag och lyssnade himla bra, så jag är nöjd bara över det, men sedan att han hoppade med så pass stor vilja är också ett stort steg framåt. Även om han ibland kom lite taskigt in eller hade lite dålig galopp så försökte han lösa det genom att hoppa över, inte stanna eller smita på sidan. Duktig häst som fick avsluta med att trava några varv åt båda hållen över bommarna igen innan matte ställde tillbaka allting. Tror att han var ganska nöjd med sin aktivering ändå.
 
Ägnade lite tid åt att borsta och klippa manen idag, börjar bli lite småförberedelse inför premeringen nästa lördag nu. Lite smånervös eftersom det blir första gången för oss båda, men det ska nog bli bra. Fick katalogen här om dagen och det är en valack anmäld i allafall. Det ska bli spännande att se vad domaren tycker, dessutom ska det bli ricktigt kul att få honom ordentligt mätt, jag har ju mätt hemma i stallgången, men det känns ju lite osäkert och jag vet inte riktigt vart man ska mäta.
Småfix fram till dess är det i allafall, klippte lite örontoffsar idag också och behöver nog schamponera svansen ett par gånger innan det är dags, hoppas att han blir bättre i magen snart så den kan få hålla sig lite ren också.
 

Nåja, efter att vi myst klart vandrade vi i väg till hagen i regnet, imorgon ska det bli rida av i allafall.
 
Det Positiva: Glad häst
Det Negativa: Konstig luft
 
Flying high

Over and Out

Lille rymlingen

 
Tisdagen innebar vilodag, men det var full aktivitet ändå kändes det som. Fick en bild på min häst skickad till mig på förmiddagen, tydligen var gräset godare på andra sidan staketet så han hade helt sonika vandrat ut (elen var avstängd just det tillfället). Tur att han är lätt att fånga in och tur att han inte går iväg så långt...
 
Åkte i allafall ut på lunchen och tog in honom så fick han lite gräsvila under dagen. Han var nog lite missnöjd med det hela och ivrig att gå ut när jag kom tillbaka mot kvällningen. Tog en liten extrapromenad till hagen så lite fick han röra på sig i allafall. Och när jag fått på flughuvan och släppte honom drog han iväg i galopp för att leta reda på vännerna. Idag ska vi hitta på något, förhoppningsvis utan att det regnar på oss.
 
Söt men busig
 

Over and Out
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Värme-Kendo

Kendokvot uppfylld även denna vecka. Mycket nöjd med mig själv!
 
Varmt var det i dojon idag. Redan efter uppvärmningen var jag genomsvettig, tur att vi fick vattenpaus. Sedan ägnade vi en dryg halvtimme åt stora Men. Ibland gäller det att nöta, nyttigt. Försökte koncentrera mig på vad jag höll på med och ibland kändes det som om jag hade lite koll i allafall. Sedan att jag inte får någon riktigt känsla för mitt attacksteg är ju en annan femma.
 
Efter ytterligare en vattenpaus så blev det kirikachi för hela slanten. Det kändes rätt så bra, körde i tregrupper och jag orkade ganska mycket mer än vad jag trodde. Tränade lite på att hålla i kiaiet. På slutet körde vi korta ji-geikos. Det blev lite blandat, ibland bra, ibland inte. Viljan börjar återfinna sig i allafall vilket är en lättnad. Jag vill träna, jag vill träffa alla människor i dojon och jag hoppas att viljan håller i sig över sommaren och in i höstmörkret.
 
Sedan gick vi och köpte glass (eller, ja, blev bjudna på glass :)) och satte oss på torget och filosoferade lite. Nästan så att jag glömt hur det kändes att umgås med mina fina kendovänner.
 
Det Positiva: Glädje
Det Negativa: Ingen kondis att tala om
 
Joy takes us far.
 

Over and Out

Testa hackmore och klättring

Trött Matilda åkte till stallet några timmar senare än beräknat igår. Så blir det ibland, fick skrota lite planer på eftermiddagen, men kom upp med nya som fungerade lika bra, sånt är livet ibland.
 
Maxim var nog ungefär lika pigg som jag på att hitta på något så det slutade med att vi testade hackmore på ridbanan i skritt och trav. Inga större problem, kan nog användas som variation i allafall om vi ska ta det lugnt ute. Gjorde lite framdelsvändningar och ryggade, ibland gick det bra och ibland inte så bra. Gick över ett par bommar också, träna lyfta på fötterna är ju alltid nyttigt.
 
När vi var klara med varandra för dagen galopperade han iväg till kompisarna igen. Matte åkte och handlade, gjorde rabarberpaj och den planerade picknicken vid Bergs slussar blev istället picknick på balkongen. Nåja, trevligt var det med vänner jag inte sett på länge. Spelade spel på kvällen och så skulle jag och Johan ta en geocach, gick inte så bra, får försöka igen någon annan dag. Vid läggdags kunde jag inte sova över huvudtaget och låg bara och vred mig i sängen, lagom kul att gå upp i morse med dunkande huvudvärk, tack och lov försvann den under dagen.
 
Så vid femtiden tog jag nya tag och drog mig ut mot stallet. Regnet höll sig borta, Maxim mötte alla bilar mellan hagen och stallet med stort mod och reagerade bara lite på en bil som kom lite snabbt, men vi hanterade det på bästa sätt så matten var nöjd. På med sadel och träns och så masade vi oss iväg längs med grusvägen. Något grästrött häst tror jag minsann, men fick till slut igång skritten lite. Klättring stod på schemat så vi klättrade upp i skritt två gånger, förbi rosa huset och travade fram lite på grusvägen innan vi gick tillbaka och tog backen två gånger i skritt och två i galopp. Avslutade med lite galopp upp för gräsbacken innan vi skrittade hemåt. Varmt och svettigt ekipage som kom tillbaka till stallet. Maxim fick jag svampa av innan han fick gå in i boxen och vila några timmar, hade fixat utsläppshjälp senare. Funderar på att åka ut på lunchen imorgon och ta in honom så får han vila några timmar igen, känns som om det kan behövas. Vilodag imorgon från ridningen annars.
 
Har bokat in en träning för Lena nästa tisdag nu, förhoppningsvis blir det av, ser fram i mot det väldigt mycket!
 
Det Positiva: Trafikvana på G
Det Negativa: Ur kondition
 
Tröööögt

Over and Out
 
 

Min stjärna

Uteritt på schemat idag! Efter att ha hämtat en mycket sömnig Maxim från hagen så hade jag inga större förhoppningar om en så värst snabb tur. Han stod bokstavligt talat och sov och närmast hängde i grimman medan jag gjorde i ordning. Hade dock ovanligt mycket sällskap i stallet i dag och kom och gick i omgångar så jag hade inte direkt bråttom att ge mig ut heller. Kanske behövde han den sovstunden för när jag kom i sadeln klev han i väg med långa kliv och pigga öron. Tog oss ut till vallen där de nu har tagit första höskörden och plastat balar denna vecka. Blåste en del så ibland kom det ut så plastremsor från dem också. Vi skrittade mest, lite trav, men det var lite knögligt så fick ta det försiktigt.
 
På en bruksträning
 
Idag märktes det tydligt hur han har utvecklats, inte stressade han upp sig över balarna och plasten heller, kollade lite i början, men sedan struntade han i princip i dem. Så stolt och glad, kunde skritta på hemväg med halvlånga tyglar förbi prasslande ensilageplast och han var mer intresserad av annat. Blir mer och mer övertugad om att det kan bli en brukshäst av honom tillslut ändå. Vi utmanade inte ödet idag och höll oss på den halva av vallen dit traktorn som samlar upp alla balar inte kommit ännu. Ett steg i taget.
 
Det Positiva: Stabila hästen
Det Negativa: Huvudvärk
 
Going forward

Over and Out

Midsommarridning

Snälla billister även denna dag och snäll Maxim både från och till hagen. Det tar sig med andra ord och jag håller hoppet uppe om en något mer trafiksäker häst efter sommarens slut.
 
Idag så tog vi en tur på ridbanan. 45 minuter höll vi på ungefär. Först lite skritt och skänkelvikningar vilket går framåt, piloten där uppe måste koncentrera sig på vad hon ska göra bara. Vi övad även lite framdelsvändningar, innan vi gick över till trav, lite blandat volter och fyrkantsspår blev det, försökte var noga med att han skulle vara rak och böjd på rätt ställen. Höger sida bråkar fortfarande en hel del, men vi jobbar vidare. Sedan över till galopp där jag tänkte ha fokus på fattningarna och sedan jobba lite på att ställa honom på volten också. Fattningarna gick bra, det hänger ju på att jag förbereder ordentligt och sitter rätt så går det som en dans, ställningen blev av och till bra, men fortfarande mycket att jobba på. Men när det blir bra så är det underbart bra!
 
Galen brukstävling med speedad Hampushäst <3
 
Tog en liten skrittpaus och övade sedan på ryggningar, det gick finfint också, vi lyckades till och med, steg för steg rygga en hel vinkel. I höst ska vi försöka vara med på bruksridningen, ska försöka hitta en traktorvagn jag kan öva att gå av och på som bryggan brukar vara, där vi ramlade av förra gången, men som sagt, vore kul att testa igen, tror han har mognat en hel del sedan förra året då han ju faktiskt bara var fyra.
 
Lite mer travarbete och jobbade med övergångar till skritt och halter och så igångsättning i trav igen. Vi börjar bli bra på det också och jag längtar efter att rida program igen. Skulle också vilja ha ett ridpass filmat snart så jag ser hur det ser ut. För det mesta känns det ju bra, men känslan kan ju vara ute och cykla också.
 
Blev till att svampa av svettig häst sedan som fick vila en stund inne i boxen medans jag gjorde rent läder. Sedan tog vi med oss fjordflickan som fått stå inne lite längre och gick till hagen igen. Båda två galopperade iväg till restan av flocken när jag tagit av dem grimmorna.
 
Det Positiva: Ledig dag
Det Negativa: Allergi
 
You light up my life

Over and Out

Torsdagsträning

Wuhu, lyckats uppfylla kendokvoten på minst ett pass i veckan. Go me! Nu ska jag hänga i hela sommaren också, kommer bli tufft, men ska nog gå, får peppa mig själv ordentligt så jag kommer iväg i allafall.
 
Höll i passet idag, körde lite kirikachi, tvåstegstekniker och så ji-geiko. Det gick okej, har inte full koll på vad jag håller på med. Hände en del underligheter, speciellt i ji-geikon mot Lollo, t.ex. åkte hennes shinai ner med spetsen i golvet stutsade upp och touchade min tsukiplatta och sedan tror jag hon högg Men också, minns inte riktigt, mycket märkligt i allafall.
 
Skönt att röra på sig var det, men varmt och svettigt. Ska försöka ta mig dit på tisdag också och sedan kliar det lite i kroppen efter att öva kata. Får se om jag får till det i nästa vecka. Annars har det inte blivit så mycket träning denna vecka, cyklat till stallet en gång, vilket totalt blir en mil, lite drygt. Planerar att cykla mins en gång till denna vecka och sedan hoppas jag på att kunna ut och promenera lite också och kanske göra lite styrkeövningar och stretcha eftersom jag känner av lite stelhet på diverse ställen.
 
Kul att träffa vännerna i allafall och att cykla hem i sommarkvällen på en cykel som dels rullar och som man inte är rädd för att inte få stopp på. Det var awsome, nu ska jag sova ordentligt i natt och vakna till en midsommarafton och allt vad det innebär.
 
Det Positiva: Träna
Det Negativa: Seghet
 
Follow me

Over and Out

Att promenera

Soligt och varmt idag, även om regnet igår lättade upp luften lite så känns den fortfarande lite tung. Hade tur när jag kom ut till stallet och Maximen stod nära hagen, förberedd med handskar denna gång och kedjegrimskaft på så vandrade vi de hundra metrarna på bilvägen. Naturligtvis, när man förberett sig väl så reagerar han knappt på bilarna idag. Både mötte och blev omkörda av sansade bilister, den första vi mötte skyggade han lite för, men jag smackade, bilen stannade nästan helt och det böev mer att vi fick gå förbi dem än att den körde förbi oss, stor guldstjärna till dessa billister, så det gick utmärkt, kom till och med en större läskigt bussaktig bil och körde om (mycket sansat och försiktigt, men det brummade en del), han stannade och kollade, men inget mer. Duktig häst!
 
 
 
In och borsta, mocka och ge dagens medicindos. Sedan gick vi ut på promenad, tog grusvägen över åkrarna och det gick bra, när vi kom upp på kullen så såg vi en fyrhjuling på håll som han kollade nyfiket efter, sedan vände vi och gick nedför igen. Naturligtvis håller de på med något grävjobb längre bort på grusvägen och så ska de åka därifrån med sin stora svarta jeep så de kommer ifatt bakom oss på den smala traktorvägen, med noll möjligheter att gå åt sidan eftersom det är åkrar på båda sidorna och bönderna blir galna om man går där (vilket jag förstår), den kom ganska nära bilen och stressade upp Maxim en del, såg att det var vår grisbonde som körde (dåliga erfarenheter av honom...), Maxim snurrade runt lite för att ha koll på förföljaren var lite stirrig, men han höll sig vid mig, försökte inte kasta sig och stannade med alla fyra hovarna på vägen (annars hade jag nog fått veta att jag levde). Men vi hade ju ingen stans att ta vägen och tror de insåg det i bilen också för de backade tillbaka och tog den andra vägen ner till gården. Pluspoäng till grisbonden, vilket han kan behöva, ligger fortfarande på minus i mina böcker dock. Var helt darrig i benen efteråt trots att det gått bra, tror jag minns sist vi träffade på honom och det inte gick lika bra.
 
Sedan promenerade vi hem i godan rod, åt lite pellets och så fick han stå lite extra i boxen och käka halm, jag hoppas att han åt av det i allafall, hans mage kan behöva det, imorgon ska jag försöka ha honom inne lite mer också, får se hur det går, lite jobbigt att han är så känslig ibland, men förhoppningsvis går det snart över igen.
Han fick stanna inne och en stallkompis släppte ut honom lite senare.
 
Det Positiva: Bra erfarenheter
Det Negativa: Hjärnspöken
 
Forward

Over and Out
 
 
 
 
 
 

I planeringstagen

Jaha, så nu när hästen gått ut i gräshage och förmodligen kommer att se ut som ett runt klot inom några dagar eller bli sjukt dålig i magen, det är den då jag sätter mig ner med tävlingsdatabasen och börjar spana tävlingar till slutet av sommaren. Ser fram imot att börja tävla "på riktigt" med skräckblandad förtjusning. Jag har otroligt dåliga tävlingsnerver, inte när jag rider, sitter jag väl i sadeln är det lugnt, men innan. På morgonen när man ska lasta, fy tusen, stackars Johan som står ut med mig ibland. Jag blir skitstressad bara vi ligger fem minuter efter mitt inre tidschema som har fler tidmarginaler än vad jag kan räkna till, men nejdå, bryter ihop för minsta lilla. Försöker motverka det så gott jag kan, förbereda så mycket som möjligt dagen innan, se till att gå upp i tid (lyckas sällan), det har ju alltid gått bra, ofta kommer vi i väl god tid, men hellre det än tvärt om.
 
Så hur ser planen ut då. Jo, först ska jag fixa mig en ridklubb, typ bestämt mig för vilken redan, och betala in medlemsskap och sedan lösa en licens. Maxims licens är fixad och mer än så behövs väl inte? Han har ett pass också.
 
Sedan ser den preliminära planeringen ut lite så här:
21/7 Pay and Ride i Åsmehagen LC och kanske, kanske LB (blir ju första gången vi åker på ett tag så kanske räcker med en klass)
15/8 Lokal dressyr i Mantorp LC:1 (hos Sissi Lilja och den anläggningen känner vi till, vilket känns betryggande, avskyr att åka med transport till ställen där man inte vet hur parkeringen ser ut...) Jag hoppas att det ska fungera med jobbet, då det är en eftermiddagstävling.
25/8 Lokal dressyr Skogslotten LC:1
14/9 Lokal dressyr Norsholm LC:1 och kanske LB:0
21/9 Lokal dressyr Valla LC:2 och kanske LB:1
22/9 Lokal dressyr Rappestad LB om jag inte åker till Valla på lördagen så finns även denna möjlighet.
6/10 Lokal dressyr Motala LB
 
Jag har lyckats kika ut lite passande tävlingar i allafall, får se hur det faller sig med allt annat som ska göras i höst, om jag får tag i transport till alla tillfällen och om jag kan få hjälp med mig, tror inte vi kommer klara av att åka på allt, men ambition finns det i allafall. Vill helst av allt åka till Mantorp och Valla tror jag. Ett litet, okej ganska stort, mål som dykt upp är att försöka ta en prestationsmedalj i brons i dressyr. Då ska man ha tre ritter på LC-nivå på över 60% och inget delmoment under 5, hmm, det kanske bör gå? Vi får se, man vet ju aldrig hur det blir när man väl kommer ut. Och det kanske är onödig press att sätta kan man tänka, men jag har kommit fram till att jag fungerar bäst med mål, mål som inte beror på andra utan som bara hänger på min egen och Maxims prestation. Visst att det är kul att få rosetter, men det är ju med procenten och kommentarerna man får som man kan bli bättre och känslan man själv har som betyder allra mest. Sedan är det inget mål som måste nås i höst, men något att sikta på.
 
Liten blir stor, ca 1 år sedan, vår första dressyr CR
 
 
 
Kanske, kanske ska jag testa rida terränghoppning i Väderstad 18/7 också, men det beror mycket på jobbet och om jag får med mig någon från stallet känns det som, men några som var intresserade så det skulle vara kul att åka ett gäng. Det var rivbara hinder och inte så högt (40-50 cm) vilket tilltalade mig väldigt mycket. Skulle vara en kul grej att göra. 
 
Full fart med andra ord, därimellan ska vi hinna ta det lugnt, ha sommar och rida ut en massa. Planerar lite löst en badtur den närmaste framtiden.
 
 

Hästkväll

Onsdagar är oftast den dag i veckan jag har mest tid att tillbringa i stallet. Inga träningspass att missa, ingen normal handlingsdag och som idag klättrade Johan så inget dåligt samvete. Så jag lullade runt i 3,5 timme helt enkelt. Hämtade Maxim från sommarhagen, svor över hälften av bilisterna vi mötte, den första körde lugnt och fint, inga problem men nästa körde förbi skitfort trots att jag vinkade åt dem att sakta ner, Maxim kastar sig bakåt och jag tappar honom, bilen bara fortsätter i världens fart, nåja ingen skada skedd, gräs i vägkanten stoppade honom efter två meter. Sedan när jag fått tag på grimskaftet igen kommer nästa bil i hög hastighet nedför backen, vinkar igen, men ingen synlig nedsaktning, Maxim som redan var lite uppstressad av förra bilen, började backa lite redan innan bilen passerar och svängde ut rumpan i vägen, det fick stopp på dem i allafall och vi kunde lugna ner oss medans den och ytterligare en bil passerade, den bilen fick ett glatt leende och vinkning för de visste hur man passerar en häst, tog det lugnt och fint, sådana tycker vi om, Maxim också, då kollar han snabbt, men när de kommer i hög hastighet (vilket nästan alla gör på den vägen trots hästskyltar och lekande-barn-skyltar) blir han orolig. Hade nog inte tappat honom idag om jag varit mer förberedd, trots kedjegrimskaft kan man ju bli överraskad. Nåja projektet denna sommar är att kunna gå de hundra metrarna på vägen till och från hagen utan att reagera nämnvärt på bilarna.
 
I allafall fick han stå inne ett tag och vila sig lite medans jag mockade de två sista kärrorna i hagen, mycket tillfredsställande att vara klar måste jag säga, nu kan gräset växa ordentligt i sommar. Borststund och på med tömkörningsgrejerna och ut på ridbanan. Jobbade mycket i skritten, mest på min egen teknik när jag tömkör, varvade med rakt spår och volter, han trampade på bra. Samma sak i traven och han blev så fin mot slutet, travade serpentiner som blev så bra. Krävde inte mer idag, men planerar att boka in Lena någon dag och kanske be henne galoppera honom lite, har så svårt för det själv.
 
 
 
Inne i stallet igen blev det mer mysstund och så fick han medicinen också, det gick bra och han verkade inte tycka det var äckligt, de sa att det smakade hallon så förmodligen trodde han det var godis. Inga protester när jag skulle spruta in på andra sidan munnen. Smörjde in honom och hade mig och kom underfund med att jag har väldigt mycket salvor och sårsprayer, kanske någon för mycket. Dels så har han två olika flug/mygg/bromsmedel. Ett långverkande som han har i hagen och ett som jag brukar spruta på när jag ska rida ut, starkare, men räcker inte så länge. Sedan har han en salva/lotion som jag smörjer på skapet/svansroten som hjälper mot kliande insektsbett (en salva som vi brukarde använda på Glampis eksem och som var väldigt effektiv med att få bort kli). Jag har en aloe vera spray och en salva för små sår, en lila sårspray för större sår och en till sårsalva och så klart helosan, icke att förglömma. Till samlingen har också kommit linement som jag testat den senaste veckan eftersom jag tycker att han haft lite tjocka bakben och att det knäppt extra mycket i dem, inbillar mig att det känns bättre nu. Och jag som tycker att min häst ska ha så lite produkter som möjligt...
 
Han fick gå in i boxen och få lite mineraler och pellets i krubban. Jag hämtade mina nyinköpte byxgalgar från ikea och gick till min omorganiserade garderob. Tio galgar hade jag köpt för att hänga upp mina schabrak och en blev det över, ha, jag hade inte så många som jag trodde! Och så bra det blev! Fick plats som behövs till annat och fyllde upp skåpet på ett helt annat sätt. Byxgalgar till schabrak rekommenderas starkt.
 
Klar med allt gick jag och hämtade in Farbror M som också ska bo inne i natt, fick sällskap av medryttaren till fjordstoet, trevligt! Lite kvällshö till båda killarna och så får de bo inne i natt. Maxim verkar okej i magen än så länge i allafall så oron har kanske lagt sig lite.
 
Hem för att njuta av en kopp te i soffan. Fin dag!
 
Det Negativa: Billister som inte förstår hur de ska bete sig.
Det Positiva: Bilister som förstår
 
Ljuset i mitt liv

Over and Out

Tandläkarbesök

Jajemän, idag var vi ute på äventyr, matten, hussen och Maximen. Mycket smidigt och bra gick det, lastning, inga som helst problem, bara att nosa lite, backa ett par steg och sedan kliva in, gick bra båda gångerna, mycket väl godkänt på den delen. Väl framme tror jag nästan att han kände igen sig, men är inte säker.
 
In på kliniken utan problem och sedan somnade han sött medans tandis kollade honom i munnen. Han var lite trång, men förhoppningsvis växer han lite till så alla tänder får plats ordentligt, men därimot var tandraderna mycket raka och fina och slemhinnorna såg bra ut. Han hade ett litet sår på ena sidan, ungefär som när människor får visdomständer som skaver (därför han behöver växa lite till) som var lite infekterat så fick en medicin utskriven som skulle hjälpa mot det. Han kollade där bettet låg och där fanns inget att anmärka på, jag bad om råd över lite bett i allafall och han tyckte att variation är ju alltid bra, men det du gör nu fungerar toppen, han tyckte jag kunde testa något odelat och något bettlöst, men så länge han ser lika fin ut i munnen nästa år får jag stoppa in i princip vad som helst. Vilket är skönt att höra, skulle få så dåligt samvete om bett/träns jag valt ut och rider med gjort honom illa i munnen. Ett hackmore har jag liggandes någonstans så ska testa om det passar, kan ju vara skönt för honom att slippa bett ibland, i allafall de dagar vi tar det lugnt.
 
Maxim ragglade ut till en av uteboxarna och fick vakna till lite innan vi lastade och åkte hemåt igen. Som om det inte var nog med pillandet i munnen så sprutade matten i honom avmaskningsmedel innan han fick gå in i boxen och käka hö. Imorgon blir det ut i sommarhage, fasar lite för det hela, men det ska nog gå bra, hoppas att magen håller sig i schak och att han inte sväller upp allt för mycket. Känner jag att det blir för okontrollerat kan jag ju alltid åka dit och ta in/ut vid lunchtid de dagar jag jobbar, är ju bara några minuters bilfärd.
 
Det Positiva: Fina hästen <3
Det Negativa: Snubbelpelle
 
In my heart

Over and Out

So wonderful

Efter att ha tagit min nya fina röda vän först till jobbet och sedan ut till stallet i det härliga sommarvädret som varit nästan hela dagen, toppade det ännu mer att få ha lite kvalitetstid med Maximen och ha en underbar ridtur.
 
Vi tog ett varv runt vallen själva igen. Det gick mycket bra! Matten skötte sig ännu bättre denna gång och andades nästan normalt när vi gick bredvid bilvägen. Det vill säga när hon inte skrålade dagens signaturmelodi som var allt jag kunde komma på av Ebba Grön, brukar sjunga för mig själv när vi är ute för att få alla djuren att försvinna och ibland hjälper det mig att koppla av också, vilket ju är bra. Vi travade en hel del, god fart, men han låg inte på speciellt mycket så det var riktigt behagligt att bara hänga med och njuta. När vi skrittade försökte han sno gräs och/eller klia sig på huvudet, flugmedel på innan ridtur nästa gång! Vi kom hem nöjda båda två utan incidenter.
 
Klia mig då!!!
 
 
Blev en längre ryktstund i stallet och klia extra mycket i ansiktet, han bara stod och njöt. Han brukar inte vara så gosig, men när jag började klia honom under halsen så lade han nästan huvudet på min axel och bara stod där. Sedan blev det insprayad med flugmedel och ut i kvällssolen för lite betning, matte passade på att äta sitt medhavda mellanmål. Ska man cykla hem igen så krävs det lite extra energi.
 
Imorgon far vi till Söderköping och tandläkaren, det ska bli spännande, hoppas att allt är som det ska.
 
Det Positiva: Underbar känsla
Det Negativa: Flugfän
 
You and me forever
 
Over and Out

Helgens ridning.

Ägnade större delen av helgen åt att sova, vilket tydligen var välbehövligt, denna veckas utmaning fortsätter att vara sömnen, att verkligen få tillräckligt och gå och lägga sig i tid. Lite ridande hann jag med i allafall.
 
Lördagen tillbringade vi på ridbanan. Värmde upp en del i skritt först, testade att flytta in fram/bakdel lite bara för skojs skull, mest för att jag ska komma ihåg hur man gör och hur man ska sitta. Sedan travade vi igång lite med volter och sepentiner, försökte få fram honom ordentligt eftersom han kändes lite halvseg, det var nog bara inbillning, men framåtär ju aldrig fel.
 
Sedan lade vi lite tid och krut på galoppen. Kanske var lite väl ambitös och jobbade med fattningar från skritt, speciellt i höger varv där det var väldigt svårt och jobbigt tyckte han, därimot satte han flera stycken i vänster varv, så han vet ju vad det handlar om, bara det att det blir lite för jobbigt åt höger. Jobbade en del i höger galopp och försökte forma honom på volten, han försöker smita ifrån, men ibland går det. Kommer nog med tiden och när han orkar lite mer, traven börjar ju bli riktigt fin nu och den hade vi ju samma problem i för ett år sedan. Nästa pass på ridbanan ska vi jobba mer med fattningarna, men från trav och jag ska vara extra noggrann med hur jag sitter. Veckorna efter midsommar ska vi försöka fokusera mycket på galoppen, både ute och på ridbanan så vi kan bygga upp lite muskler. Denna vecka ska han dock ta det lite lugnare, vi ska till tandläkaren imorgon, så får se vad han säger om det är något som ka göras och han ska skippa bettet några dagar eller om det bara är att köra på. Har i allafall planerat in lite lugnare aktiviteter som visningsträning, promenader och lekar på ridbanan. Kanske lite löshoppning också, vem vet. Efter midsommar funderar jag på att boka in en lektion med Lena också, kan nog behövas för matten som tycker att hon fladdrar omkring lite väl mycket däruppepå. Kan ju bero på att kondition inte är ett ord jag förknippar med mig själv just nu heller, men det ska börja jobbas på, motivation i form av fina nya träningsbyxor och en fin röd cykel som till skillnad från min gamla faktiskt har fungerande bromsar och rullar relativt lätt framåt.
 
 
 
Igår skulle vi rida ut tillsammans, Johan på Maxim och jag på Flora, men när jag krastade hovarna på lilla damen fick jag bort en sten eller liknande som kilat sig fast vid strålen och så började hon blöda. Inget djupt vad jag kunde se, men rengjorde så gott jag kunde och sprutade på någon spray som tydligen skulle vara bra. Hon fick i allafall stanna inne i sin box, vill ju inte få in mer skit i hoven. Lilla familjen tog en liten promenad istället, fint väder så det var riktigt trevligt, förutom att Herr Storhov skulle trampa mig på tårna ibland när han blev lite väl ivrig. Fick säga till honom ordentligt när det hänt fler gånger och då lommade han en bit bakom och såg enligt Johan väldigt ledsen ut. Sedan kom han sakta framåt igen till sin vanliga plats. Vi stannade och betade lite gräs längs hemvägen också och sedan fick han stå med Johan och beta utanför hagen medans jag mockade en kärra, så hans dag var nog rätt så okej ändå.
 
Det Positiva: Solsken
Det Negativa: Hål i hoven
 
You fly away

Over and Out

Green Island i bilder

Så utflykterna till revet då. Ja, den första dagen åkte vi ut med båt till det yttre revet, jag dök tre dyk och därimellan hann man äta lite och torka sig lite. Ingen fotografering alls blev av, men då var jag ju mest under ytan och hade ingen kamera att fota med. Därimot hade jag underbar dykning, såg mycket fisk, sköldpaddor och en haj, mycket lyckat!
 
Andra dagen var kameran med och vi åkte till Green Island, en liten ö där vi snorklade och promenerade lite. Fin dag fick vi med en del sol.
 
Green Island
Redo!
 Wuhu!
Regnskogspromenad
 
Promenad runt hela ön!

Nästa i tur att få ett bil inlägg är en av mina favoritplatser. Den röda öknen. Ganska mycket bilder så blir nog lite uppdelat och dröjer nog ett par dagar innan det dyker upp här..
 
Over and Out
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cairns i bilder

Så åkte vi norrut igen, efter en kort övernattning i Townsville fortsatte till Cairns, porten till barriärrevet. Vi tillbringade lite tid i staden också, shoppade, slappade i hängmattor, gick på bio och allmänt vilade upp oss. Trevligt ställe, även om de två utflykter till revet som vi gjorde var höjdpunkterna. 
 
Bästa hostelet ever!!
Tillmötesgående och mycket mysigt. Dessutom alla som minns namnet på gästerna när man kommer för att boka turer får ett stort plus i kanten.
Lata dagar...
Papegojfåglar
 

Inte så mycket mer bilder att visa. Som sagt, utflykterna till revet var den stora grejen, mer om dem senare..
 
Over and Out
 

Flora

Så, tänkte att jag skulle presentera terapihästen lite mer, hon kommer möjligen att dyka upp lite i bloggen framöver. Florinda eller Flora som hon kallas är ett fjordsto född 2001 e. Cheen Femtio 207 ue. Solhems Nalle 127
 
Söt!

Det är en av dem som driver stallet jag står i som äger henne och nu har jag lånat henne ett par gånger då jag och Johan velat rida ut tillsammans och sedan även i det syftet att känna efter hur det är att ha två hästar att sköta om, lagom nu på sommaren, men vi får se hur det känns till vintern. Vi får se framöver hur mycket hon dyker upp i bloggen, men jag är lite förtjust i henne så förhoppningsvis lite då och då.
 
Lite skillnad mot att rida Maxim är det, lite bredare över ryggen och min häst kändes väldigt liten häromdagen då jag klev av henne och tjugo minuter senare satte på Maxim. Hon är också lite mer uttalat stark, men det är hanterbart, påminner lite om Hampus i det avseendet. Dessutom är hon fullkomligt stensäker med trafiken och med det mesta andra också, utan att bli "tråkig". Och så länge underlaget är bra gillar hon att pinna på och är pigg och glad. En sak som hon och Maxim har gemensamt är att de båda gillar att bli kliade i ansiktet och kring öronen.
 
Hellu!

Jag tror att de gillar varandra, i början var de lite småförälskade, men det har nog nästan gått över. De är tillräckligt goda vänner för att äta i samma höhög vilket är trevligt.
 
Som sagt, kan nog dyka upp mer om henne framöver.
 
Ibland behöver man bryta mönster
 
Over and Out
 

Fraser Island i bilder

Nu har jag lite tid över så passar på att fixa lite fler bilder från äventyret! Fraser Island är världens största sandö och det var ett litet äventyr i sig själv att besöka den måste jag säga. Sand, regnskog, strand och hav.
 
 
Sand överallt
 Och sötvattensjöar, ett av de få ställerna i Australien som inte har vattenbrist.
 Vår guide Dave berättar om träd och växter
Regnskog
 Mer sand, fyrhjulsdrift...
 
Strand med dingo, flygplan och bussar
 
Skeppsvraket
 
Färgad sand, helig för de lokala folket
 
Eli Creek, mycket vackert och naturligtvis sandigt
 Från bussfönstret, tur att det är enkelriktat...
 Solnedgång.
 

Over and Out
 
 

Fokus och terapi

Igår började vi med en liten skrittsväng ute på grusvägen och upp över kullen, så blev lite klättring också, gick två gånger upp och ned för den. När vi skulle förbi husen vid ridbanan var det en liten tjej som var ute och cyklade, Maxim var lite skeptisk till det hela, men skötte sig utmärkt. Stannade någon gång, men när jag klappade på halsen och uppmuntrade honom gick det hela finfint. Ännu bättre på hemvägen också! Vi gick in en sväng på ridbanan och jobbade lite i skritt, ökade och minskade volten och övade lite halter också. Travade igång med lite serpentiner och sedan fortsatte vi med att öva övergångar skritt-trav-halt-trav-skritt-trav, lite olika så att han blev uppmärksam, han var duktig! Avslutade med lite serpentiner igen, inte så långt pass, men mycket fokus på det vi gjorde och det kändes bra. Det var naturligtvis "rusningstrafik" den tiden då jag red, men det bekom honom inte alls oavsett vad det var som åkte förbi på vägen, motorcyklar, bilar med släp och allt möjligt annat. Mest matte som hetsar upp sig.
 
Denna hets skulle vi jobba på idag hade jag tänkt. Jag hade lånat min nya terapihäst för att öva lite först. Vi tog ett varv runt vallen. Underbart att sitta på en häst som är tja, stencool när det kommer till fordon (en grön foderpåse som låg på konstigtställe kunde man därimot titta på), men hon tittar mest till och så är det inte mer med det. När vi gick längs med stora vägen övade jag mig på att andas och slappna av och ja, jag behövde verkligen öva, det har satt sig ganska hårt i mig att börja spänna sig så fort man närmar sig, men nu försökte jag verkligen att koncentrera mig på andningen och inget annat, jag vet ju har säker hon är. Annars var hon pigg och glad och jag tror att hon tyckte det var kul att komma ut och springa lite. Vi travade en hel del och det var riktigt mysigt att vara ute, börjar bli riktigt förtjust i henne, ska presentera henne ordentligt framöver.
 
För någon vecka sedan
 
Hemma igen väntade Maximen, han fick stå inne under tiden vi var ute så nu var han lite otålig. Vi gick iväg mot vallen vi också och modet svek mig nästan och jag tänkte ta det halva varvet vi brukar (utan trafik), men så skärpte jag till mig och svängde höger istället. Längs med lilla vägen stötte vi på den fösta trafiken från båda hållen, han stannade till lite och kollade medans de passerade, men det var mer för att titta på dem och han var inte rädd, jag kände mig också lugn och klappade honom bara och så gick vi vidare. Travade lite också (när det inte kom bilar) och sedan så kom vi ju fram till stora vägen, här skrittade vi på med kontakt och i form för att jag känner mig säkrare då, men jag övade på att andas, titta rakt fram och inte tänka på vad som hände på vägen. Maxim klampade mest på och ville stjäla gräs. När vi nästan tagit oss förbi hela vägen så är det en avtagsväg till några hus som ligger i skogskanten och där svängde det in en bil precis när vi passerade, då vände han ett kvarts varv (den kom snett bakifrån) för att ha koll på den och så stod vi där och tittade när den åkte förbi mot husen innan vi följde efter. Jag höll mig lugn och klappade honom, det var det mest dramatiska som hände under turen. Vi travade en hel del till sedan, kollade in lite rådjur och hade en fin tur helt enkelt! Fina hästen, vi kan och vi vågar ska jag tänka framöver och så ska vi ut på äventyr tillsammans med terapihästen och öva ännu mer. Det är rätt så söta tillsammans också, ikväll när jag fodrade i hagen åt de ur samma hög.
 
Efter lite mer pyssel och mockning i hagen så åkte jag hemåt, blev ganska många timmar i stallet denna dag och vad jag älskar sommarkvällarna som är så långa och ljusa. I nästa vecka ska nog Maxim få gå ut i gräshage, det känns som det. Ska till tandläkaren på tisdag så får se lite efter det, han ska förmodligen få ta det lite lugnt i nästa vecka, så det kan ju passa bra.
 
Det Positiva: Att våga
Det Negativa: Spänningar
 
Just like before

Over and Out

Tömkörning!

Planen för Maxim har inte riktigt följts de senaste dagarna, men vi är båda glada och nöjda ändå, så det är ju bra. Han fick en extra vilodag på söndagen, fick stå inne en stund och äta höet medans matte fixade och donade i garderoberna och lyckades organisera om så pass bra att allt fick plats i en garderob, har också lite idéer om hur jag ska ordna om lite mer vilket nog kommer att bli ännu bättre, en tur till ikea ska det bli innan det blir av dock.
 
Igår då så skulle jag ha ridit, hade funderingar på att rida ut, men när jag kom till stallet blåste det rätt så mycket och det var mörka moln vid horisonten, dessutom hade jag glömt mobilen på jobbet och var alldeles själv i stallet så valde att tömköra i ridhuset istället. Lade fram fem bommar på voltspåret och höjde upp två av dem i ena änden, tror att det är en bra övning för att få igång bakbenen lite mer och ryggen.
 
 
 
Tömkörning är något som jag måste öva en del på för att jag ska göra rätt och inte förstöra för honom och denna gång gick det riktigt jäkla bra! Börjar till och med vara så att jag nästan kan stå stilla i mitten och han springer på volten runt mig utan att jag hamnar ur position, en bit kvar, men jag börjar förstå hur jag ska göra. Han var dessutom himla mjuk och fin och ganska sammarbetsvillig, lite ivrig i början när vi övade halter, men sedan gick det också bra (kunde lägga upp bommarna de gånger de föll ner medan han stod stilla och inte försökte vända sig om och ha koll på mig som han brukar). Som sagt blev han riktigt mjuk och fin och i slutet travade vi lite serpentinbågar också, tidigare har han blivit lite spänd i formen och hög i nacken, men nu sänker han sig så fint och är relativt lätt i handen också. Fina hästen, vilken utveckling! Vi slutade när det gick som bäst och skippade galoppen denna gång, vi har ju gott om tid på oss liksom.
 
Idag blev det vila igen, matte passade på att köpa lite foder och fylla på föråden med klisalva och annat.
 
Det Positiva: Känsla
Det Negativa: Ridhusdamm
 
With you anything is possible

Over and Out

Söndagskendo

Söndagsträning igår och terminens sista officiella pass. Kalle som höll i det och första passet på två månader som jag och Lollo tränade samtidigt, upplagt för ganska mycket awsome med andra ord. Vi hade lite teknikträning i första halvan, vilket gjorde mig tröttare i kroppen än vad det brukar. Länge sedan det var jobbigt att stå i kamai en längre stund och ett bevis på att jo, kendomuskler har jag definitivt tappat.
 
Det kändes som om jag hade lite bättre koll på tekniken denna gång i allafall, även om det blev lite kaosartat ibland, men kaos är ju inte alltid dåligt. På slutet körde vi lite träningsmatcher, första gången för några som var med och det blev kanske lite väl exalterat ett tag med vifftande shinaier som landade i en del (läs mitt) bakhuvud. Allt som allt var det en bra träning i allafall och efter lite stretching och dusch satte vi oss och pratade i soffan, mycket trevlig avslutning på helgen!
 
Det Positiva: Vänner
Det Negativa: Att inte ha drivet
 
We could go so far

Over and Out

Strömsholm över dagen

Idag blev det uppgång tidigt fast det var lördag. Dags att åka på hästtävling. Inte för att tävla själv utan istället skulle jag träffa syster som jobbar som groom åt en dressyrryttare. Det är tävlingar hela denna helg på Strömsholm så jag satte mig i bilen och efter en kort avstickare till stallet för att morgonfodra styrde jag kosan norrut. Tidplaneringen höll så kom fram bra och kunde vänta in mamma och pappa som också skulle dyka upp, vi möttes lite på halva vägen mellan Linköping och hemhemma kan man säga. Hann se ett par ekipage innan det var dags för dem vi väntat på, syster jobbar för Mads Hendeliowitz och i den första klassen så red han en häst som hette Jimmie Choo, jättesöt och det såg så lätt ut när de red programmet, förutom ett par missar i piruetterna så såg inte mitt ganska otränade öga några fel. Vi mötte upp Frida sedan när hon skirttade av hästen och hann byta några ord innan hon skulle iväg och byta häst till nästa klass.
 
På banan
Jimmie och syster
 
Mamma, pappa och jag hängde runt på tävlingsområdet, kollade lite ponnyhoppning och pratade en del. Hade det inte varit en sådan spontan resa som det nu var hade jag kanske förberett mig mer och läst mer om vilka ekipage som skulle starta i dressyren för nu missade jag flera som jag gärna hade sett. Nåja, det kommer förhoppningsvis fler chanser. Fick se Patrik Kittel, utan häst i och för sig, men ändå.
 
Efter någon timme var syster tillbaka med nästa häst och medans Mads värmde upp hästen (innan själva framridningen) så hann vi prata lite mer med syster vilket var kul. I första klassen med Jimmie blev han placerad femma och nu var det dags för nästa klass med Candyman. Vi kollade när han red fram och sedan när han red på banan, inte riktigt deras dag idag så han avbröt efter ett tag. Vi följde med syster bort med hästen till lilla lastbilen så vi han umgås lite mer. Gick lite på utställningsområdet och handlade inget! Heja mig! Stod och höll i lite ridbyxor, men hittade inga som jag riktigt fastnade för. Höll i skydd också, såklart, vet inte riktigt vart det här ska sluta. Åkte och åt mat uppe vid stallen där syster bodde och sa hejdå till henne efter att han hälsat på hästarna i stallet. Mycket fint stall kan tilläggas, jag är imponerad.
 
Bilfärd hem och så grillning på kvällen, rätt så lyckad dag måste jag säga ändå, förutom att Johan var på egna klätteräventyr och råkade ramla lite och stötte in foten i ett berg så den är lagom stukad...
 
Det Positiva: Solsken
Det Negativa: Olycksfåglar
 
Some day...

Over and Out
 

Fri som en fågel

Nationaldagen tilbringades till största delen utomhus i stallet. Strålande solsken och varmt var det. Så även om man skulle mocka hage var det ganska okej, blev lite manisk där ett tag vilket jag ofta blir när jag har en städuppgift, men det är så skönt att se när det blir klart.
 
Skulle ju rida också, ut på vallen hade jag bestämt och Maxim var med på noterna. Det gick förundransvärt bra och vi travade en hel del och galopperade oss båda svettiga. Tänjde lite på gränserna och travade i ett relativt lugnt tempo även på hemväg vilket var ganska härligt. För det mesta blir han springig på hemvägen och vi rukar bråka en del om vilken hastighet vi ska hålla, men nu var det inga problem, mattes tempo var det. Vilket betyder att matte vågar på att trava mer och alla blir nöjda och glada.
 
När vi kom tillbaka fick han sig ett bad i spolspiltan och sedan beta lite och torka i solen innan det bar tillbaka till kompisarna i hagen. Matte fortsatte vidare hemåt med ett stopp och handla lite saker till balkongen, ägnade eftermiddagen åt att fixa där och sedan städa lite. Mycket nöjd med min dag!
 
 
 
Idag så lufsade jag runt på jobbet och åstakom väl sådär lagom mycket, sedan iväg till stallet. Strålande sol även denna dag. Vi gick till ridbanan och jag släpade fram lite bommar vi kunde kliva över. Tre travbommar på ena långsidan, tre på volt på den andra och så en galoppbom nere vid ena kortsidan typ så vi kunde öva lite olika saker. Han var lite trött idag tror jag minsann och snubblig, men gjorde det jag ville. Ska försöka hålla i och ha fram bommar ungefär en gång i veckan, för det är nyttigt för oss båda, Maxim lyfter fötterna och matte kolla varthon ska istället för på hästens öron. Imorgon blir det vila och så en lugn tur på söndag, kanske med lite klättring, vi får se, ut ska vi i allafall.
 
Det Positiva: Fantastisk känsla
Det Negativa: Värmeslag
 
You will fly higher then me

Over and Out
 

Hervey Bay i bilder

Hervey Bay är en liten stad, med en lång, lång strand. Porten till Fraser Island brukar den kallas, men vi tillbringade även lite tid där. Slappade på stranden, vandrade längs med strandpromenaden och njöt av det underbara vädret vi hade.
 
Strand åt ena hållet
Strand åt andra hållet
 
Havsdjur
Ebb
Piren
Solnedgång <3
 

Over and Out
 
 

Brisbane i bilder

Nästa stora stad vi kom till efter Sydney var Brisbane. Vi hade ett sunkigt hostel och fick väl inte så värst gott intryck av staden. Blev bättre när vi besökte Botanic Garden och sedan hamnade mitt i Anzac-firandet.
 
 
Fullpackade!
Chinatown
 
Vid floden

 
Botaniska trädgården
 
 
 
Anzac Day!!
 

Over and Out


 

Perfekt energi

Jo, igår var det ju lite överskottsenergi i herr Gul, idag var det istället banne mig nästan perfekt. Jag tänkte att här ska vi rida på ridbanan och kräva lite igen. Wuhu kändes det som om han tyckte, skritten kändes riktigt bra faktiskt, försökte oss på skänkelvikningar och där är vi båda ringrostiga, men nu ska vi träna på igen och så kommer det nog snart tillbaka. Traven var lite stretig i början och han blev lite stark och flöt ut i volterna, men ibland fick jag tag på honom. Han var inte så pigg och springig att vi började bråka i allafall. Så skulle jag ge mig på galoppen också, galopperat någon kortare sträcka ute sedan jag kom hem, men nu var det dags för ridbanan, främst för att kolla fattningarna lite och se hur mycket vi har kvar att jobba på för att gå balanserat på en volt. Här överraskade han mig lilla pojken, vet inte om det är jag som plötsligt lärt mig rida, Maxim som lärt sig ett och annat av tjejerna som ridit honom eller om det bara var en väldigt bra dag. Han kändes så stark och fin, och med stark menar jag att det kändes som om vi kunde sitta och rulla i galoppen varv efter varv, hyffsat välbalanserat och i form, vilket vi också gjorde och matte fick ner rumpan i sadeln och fick en sådan känsla, ett tag kändes vi riktigt harmoniska. Det gick bra i båda varven också och fattningarna var det inga större fel med förutom den vi gjorde precis när det kom in en annan häst på ridbanan. Nåja, man kan ju inte få allt. När vi travade av var han så lätt och fin och trampade på så avslappnat, finaste hästen!
 
 
Åhh vad jag längtar till att tävla nu, så mycket att jag börjat spana på när vi ska göra vår lokal debut och bestämt mig för vilken jag klubb jag ska bli medlem i för att kunna lösa licens. Han ska vila någon vecka i sommar också är det tänkt, men inte så mycket, blir en längre vila i vinter istället. Men jag tror att vi kan vara redo i slutet av sommaren, mest matten som ska orka rida ett helt program utan att lägga sig ner och dö efteråt.
 
Imorgon vila för hästen, matten ska cykla till stallet och kommer dra på sig ännu mer träningsvärk. Jippi!
 
Det Positiva: Dressyrhästen
Det Negativa: Instängd
 
We could do anything

Over and Out

Tömkörning och överskottsenergi

Så idag har jag dragits med träningsvärk på jobbet. Sedan gick jag på massage, vilket gjorde ack så ont, så nu blir det nog mer träningsvärk imorgon.
 
Ut till stallet sedan, missade stallmötet i princip helt, men hann fika lite på slutet. Så ut till Maximen och hämta honom och på med tömkörningsgrejer. Vi gick till ridbanan där det var full fart. Betessläpp för större delen av stallet ikväll, så de flesta var kvar och kollade så allt gick lugnt till, dessutom höll de på att fixa vatten och köra med skottkärror. "Fytusan tänkte Maxim, här kan man ju inte va!" men sedan tyckte jag att han lugnade ner sig och vi skrittade lite på volt och travade även lite, sedan blev han såklart livrädd för något som jag inte alls uppfattade vad det var och sprang sin väg. Reflexan att dra i en tygel och få in honom på volten igen fanns inte där så istället fick jag släppa tömmarna och se min häst springa mot stallet. Matte den klanten hade ju inte stängt grinden heller, så lite får jag skylla mig själv.
 
 
Ingen skada skedd i allafall tack och lov. Vi gick tillbaka igen, stängde grinden, och fortsatte jobba. Nu hade nästan alla "konstigheter" försvunnit så vi fick till något som liknade koncentration i allafall. Tillslut gick han riktigt bra i båda varven, hade problem i höger först med att han ville bryta ut när det blev jobbigt, men denna gång kunde jag vara med och korrigera bättre så vi klarade ut det. I slutet kunde han faktiskt springa riktigt fint på en åtta i trav så då var jag nöjd igen. Knäppte av tömmarna och skulle låta honom galoppera lite löst. I början gick det sådär, men sedan fick han upp farten ordentligt och sprang runt, runt, lite bockningar blev det också, så överskottsenergin kanske var lite boven i dramat tidigare också. Har gjort ett schema för de närmaste två veckorna så vi kommer igång ordentligt igen, för så här kan vi definitivt inte ha det.
 
Han fick inviga flughuvan för året ikväll också och så lämnade jag honm och kompisarna mumsandes på kvällsmaten.
 
Det Positiva: Ingen skada skedd
Det Negativa: Dåliga reflexer
 
Fly
 

Over and Out
 

Återvändande

Så igår gjorde jag lite comeback i Dojon och med kendon. Under tiden jag har varit borta så har jag inte tänkt så mycket på det kan jag väl erkänna. Jag har inte haft riktigt den abstinens som Lollo och det kanske oroade mig lite. Kendo har varit en stor del av mitt liv under några år nu och även om det tar mindre och mindre plats kändes det konsitigt att i princip inte sakna det under, som det blev, två månaders uppehåll. Jag saknade mina kendovänner, men tja, inte själva träningen direkt.
 
Och nu sedan jag kom hem har andra saker kommit i mellan i veckan och det har känts bra. Så igår cyklade jag till Dojon med känslan. "Hör jag hemma där? Är det en plats jag vill befinna mig på och är kendo något jag vill hålla på med?" Lite stora farhågor kanske, men det är klart att man funderar. Det kändes dock rätt att gå in genom dörren och träffa alla människor igen. Och under uppvärmningen, när vi sprang och sjöng vår ramsa så sprang jag med ett brett leende och en lycklig känsla, jo, det är här jag vill vara. Under passets gång fungerade kanske inte tekniken alla gånger, men ibland klickade det till och föll på plats. I ji-geikosarna var det lite upp och ner och musklerna skrek åt mig att sluta. Men jag höll i och efteråt kändes kroppen så där genomarbetad och totalslut som den bara blir av kendo. Att jag också kände mig lite spyfärdig kanske inte var det bästa därimot.
 
Så nu fortsätter vi med förhoppningen och målet att träna 1-2 gånger i veckan under sommaren. Sommarträning brukar alltid vara roligt så jag ser fram i mot det hela. Hoppas också att viljan kommer tillbaka så sakterliga och kanske musklerna också, även om jag tror att de mest är i vägen ibland.
 
Det Positiva: Glädje
Det Negativa: Trötthet
 
Part of me

Over and Out

Sällskapsridning

I lördags sov jag som en liten stock ända in på förmiddagen, vilket inte gjorde så jättemycket eftersom jag inte dirket hade måstesaker att göra. Även om jag blev lite besviken på mig själv också, har ju gått bra hela veckan att gå upp. Nåja, helg är helg.
 
Blev dessutom en sen fredag. Tillbringade mest delen av kvällen i stallet. Maxims födelsedag firades med mys, extra mycket borstning, ett kilo morötter och sedan lek i ridhuset. Vi övade lite inför premeringen först och sedan löslongerade vi lite och så plcokade jag fram några hinder han fick skutta över lite på skoj. Han verkade tycka det var ganska så lagom motion och matte också.
 
Vi hade insläppet i stallet på lördagen så Johan följde med ut för vi skulle rida lite tillsammans. Jag hade bekantat mig med lånehästen under fredagskvällen på ridbanan och kände mig relativt trygg, om man inte viftar på öronen när en stor traktor med något tankliknande som jag tror var en gödselspridare efter på släp, så är det inte mycket som kan rubba tillvaron känns det som.
Grabbarna Grus!
 
Fixade de få hästar som fortfarande går in och så hämtade vi de små trollen i hagen. Tror Maxim gillade att se husse igen, han dök i allafall ner mot fickan där han brukar ha godiset på tävlingsdagar. Gav oss ut på vallen och allt gick väldigt bra. Maxim skötte sig med Johan i sadeln och lilla F piggade på sig när hon fick gå på gräs, även om hon inte hängde med i Maxims älgakliv hela tiden. Mycket trevligare att rida blev hon genast och vi hade en fin tur, mest i skritt, men även lite trav. På hemvägen gick vi även in i ridhuset och travade några varv så att Johan kunde öva lite mer. Trevlig kväll i stallet blev det i allafall även om det småregnade lite.
 
Idag skulle Maximen vila. Matten ägnade större delen av dagen åt att kolla på andra fjordhästar och vara funktionär på brukstävlingen ÖFF ordnade. Det var fint att befinna sig bland alla gula hästar och människor igen. Nästa gång ska vi var med, ska försöka träna lite mer i sommar bara, vill helst inte ramla av igen, det gör så ont. Tror fler i stallet vill prova på så ska försöka upprepa träningen vi hade förra hösten. Jag fick träffa fina Joker också, han var sig lik, han blev hela 8 år nu i vår vilket känns smått otroligt, herregud, första gången jag träffade honom var han en vinglig och bebisaktig 3,5-åring. Han är fortfarande lite vild och galen på sitt väldigt glada sätt. Men när jag såg framridningen idag så undrade jag för mig själv hur det kom sig att jag aldrig for av honom under dessa år. Men så mindes jag också vilket hjärta av guld den hästen har. Fick också höra lite om Hampushästen som haft en lite kämpig vår, ska se till att åka iväg och träffa honom snart.
 
Alla benen i luften!
Man kan gå fin också
Joker gillar att hoppa högt
 
Fram mot eftermiddagen åkte jag mot stallet för att hinna med resten av dagens aktiviteter. Mockade en box, fixade höpåsar och pussade på Maximen. Vilodag var det ja, imorgon ska vi rida igen eller tömköra beroende på vad kroppen säger efter massagen jag kommer få, är jag helt slut kanske vi tar en promenad bara. Åkte förbi Hööks på hemvägen också. Inspirerad av tävlingarna idag råkade jag köpa ett vitt schabrak. Längtar tills vi kan använda det i slutet av sommaren. Vita lindor också och i och för sig lite nödvändigheter som flugspray och flughuva.
 
Dagen har varit bra, orkade pallra mig till Dojon mot kvällningen också, mer om det imorgon.
 
Det Positiva: Fjordhästar
Det Negativa Huvudvärk
 
Kommer alltid att minnas stunderna vi haft med värme

Over and Out
 

RSS 2.0