Najs helg

Mycket som hänt sedan sist. Sprang Blodomloppet i torsdags med jobbet, skitkul var det! Jag och L kämpade oss igenom 5 km på drygt 40 minuter och inte stannade vi och gick en enda gång. Var väldigt glada då vi kom i mål och fick medalj och t-shirt. Sedan bjöd ica på picknick kasse som vi snaskade på tillsammans allihopa som deltog. Trevligt, men vädret kunde varit bättre, rätt skönt att springa i med lite smådugg, men när man ska äta vill man gärna ha uppehåll.

Efter lång jobbdag på fredagen bar det av till stallet. Vi blev fyra som gav oss ut i skogen på en trevlig tur. Fick sällskap av mamma och dotter som hjälper till med de andra hästarna i stallet och det var trevligt, även fast Hampus tyckte det var lite tråkigt att han inte fick springa ikapp med dem.

Var mycket trött på kvällen, men envisades ändå med att läsa och så gick det som det gick med det. Läste merparten av lördagen också, innan Johan kom och knackade på och så begav vi oss till hans pappa vid Stångån, premiärmiddag där. Jenny hade lagat gudomlig risotto med sparris och lax i ugn. Mums vad gott det var, till maten blev det gott vitt vin och innan dess skålade vi i champange. Till efterrätten, vaniljgalss och varm rabarbersås, blev det Maribellelikör också, hemgjord från Dalarna. Lite söt, men det gick att dricka.

Började dagen med frukost på uteplatsen med Johan, riktigt mysigt och trevligt. Sedan har jag lyckats ta mig till maxi och handlat och sedan strosade jag in på Interiör Rum också, hittade jättefina saker, stenar med kryddnamn på som jag köpte och en fin burk som det stod kattgodis på, praktiskt så att det inte bara ligger och dräller. Sedan lyckades jag occupera hela tvättstugen också, skönt att ingen bokat så jag kunde tvätta fem maskiner på en gång annars hade det tagit en evighet. Sedan lyckades jag ta mig ut och springa i Rydskogen också, 5 km blev det och inte alls så dålig tid som jag trodde, runt 35 minuter och då stannade jag och gick några meter ibland också. Härligt väder var det så det var kul att vara ut och inte så mycket folk i spåret heller.


Nu väntar jag på att tvätten ska torka och sedan ska jag ägna restan av kvällen med att kolla på tv. Bones och The Jane Austin Bookclub är vad som står på schema.

Det Positiva: Motion och god middag
Det Negativa: Tötthet

I will follow you to whatever end...

Over and Out

It`s better then ever!

Jäklar var kul Kendo är igen! Jag inser att jag behövde en period med lite mindre träning för att få längta lite igen. Visst att köra tre-fyra pass varje vecka är också kul och väldigt utvecklande, men i långa loppet blir man väldigt tröttkörd både i kroppen och i huvudet. Så nu har det av olika orsaker blivit en gång i veckan och även nu dröjer det en vecka innan nästa pass eftersom jag ska springa Blodomloppet imorgon och dessutom börja tidigt på fredag och då klämmer man inte enkelt in en sen torsdagsträning. Även om jag efter idag var väldigt subörjagen, men jag har lovat mig själv att börja lyssna på både min hjärna och min kropp och prioritera lite annorlunda, i allafall över sommaren. Till hösten kommer det att satsas lite igen, både inför tävlingar och inför att klara nästa gradering som hägrar i fjärran. I sommar ska jag naturligtvis träna så mycket jag orkar och kämpa för att bli bättre på alla sätt, men jag tror att jag måste få in lite annan träning också, speciellt komma igång och springa lite. Sedan så blir det ju lite satsning på hästarna två månader framöver och det ska få ta lite tid om jag då inte orkar lika mycket kendo så får jag försöka acceptera det, det kommer att bli en utmaning.

Dagens träningspass då, det var väldigt roligt och delvis det jobbigaste på länge. Erik som var tränare och vi var sex stycken totalt, hälften med rustning, hälften utan. Efter uppvärminen gick vi ut hårt och körde tio minuter Kiri-kaeshi, lagom trött efteråt, fick andas lite och sedan köra på med små Men i tio minuter. Vi körde dessa övningar i tre-grupper och det gjorde att man hann andas lite och precis orka en gång till. I den första övningen tänkte jag inte så mycket utan bara körde, men när vi körde små Men försökte jag tänka lite mer. Efter en kort vattenpaus hade vi en "Argaleken övning" vi skulle stå jättenära och förestäla oss själva som farliga och den ena skulle göra ett starkt kiai och målet var att flytta motståndaren. Skitsvårt! Sedan på med Men igen och köra lite långsammare små Men med seme och kiai innan, försökte tänka ännu mer på attacksteg, hugg och att hålla mig på en rak linje, ganska nöjd ibland, det är bra med linjer i golvet som man kan följa. Sedan skulle vi gå över till Kote. Vi parade ihop oss och den ena skulle köra Kote, Kote, Kote, attackera hela tiden över hela salen och sedan körde den andra tillbaka. Snabbast vann! Jag är väldigt dåligt på att springa bakåt, dessutom kompenserar jag fel och springer snett, hölla alla tre gånger vi körde denna på att kocka med paret till vänster om oss. Rakt bakåt ska det vara, alltid raka vägar! Framåt gick ganska bra, det är häftigt att göra attacksteg på attacksteg och svårt om man inte har något att hugga mot och därför tyckte jag denna övning var bra, jag måste som sagt bara bli bättre och känna mig säkrare i att springa bakåt.

Sedan hade jag, Erik och Joel matchträning! Tydligen har våra kära instruktörer blivit mycket inspirerade av sin SM-helg och nu ska det tränas mycket och mycket ska vi bli bättre på, de ska bli elakare också påstås det...
Vi körde i allafall matcher den som vilade dömde, ingen vila där inte. Det är det svåraste som finns, att se vad som är en ippon och inte, men jag dömde bara poäng på det jag var säker på. Vi fick inte köra kontringstekniker heller var det meningen utan bara gå framåt och vara elaka, jag blev utknuffad från banan en gång. Så går det när man leker med stora killar och inte tar sig undan tillräckligt snabbt. Det kändes väl rätt så bra, jag försökte hålla mitten, föll tillbaka till att öppna Kote för mycket några gånger och sedan försökte jag sträcka ut och ha spirit så det räckte. Träffade några gånger, fick någon poäng också, en som jag minns och är nöjd med, speciellt min sunchin efteråt.

Inte fick jag höra så mycket SM-historier som jag ville heller, men lite lyckades jag snappa upp, får vänta till nästa onsdag och höra mer då.

Nu är det sova som gäller, tidig morgon imorgon följt av en lång dag.

Det Positiva: Känner kendolusten igen
Det Negativa: Spänningar

A worrier of the night...

Over and Out

Blesi 1984-2010

En tanke till en häst som gjorde allt så mycket roligare.
En tanke tillbaka på tiden som var, på alla ridturer vi gjorde.
Fluffig pannlugg och härlig man.
En tölt så mjuk, skön och snabb.

Som vinden, som vattnet, som molen ovanför, nu slutar dina dagar här på jorden.
Spring fritt, spring snabbt där borta i Trapalanda.


Blesi frá Sandhólarferju

Vila i Frid, du kommer aldrig att glömmas bort.


Knashästen

Blev en tur ut till stallet idag efter jobbet. Stod på tavlan att jag kunde lina eller ta en skrittur på Joker och då han höll på och fåna sig en massa då jag tog in dem bestämde jag mig för linan. På med alla grejer och ut på ridbanan, där stod det hinderstöd som var tvugna att flyttas och jag tänkte att han kunde beta under tiden och knäppte loss honom, enda gången jag gör det misstaget. Han hoppade genast iväg och började galoppera, runt, runt, runt, minst hundra varv kändes det som. Försökte stoppa honom ett par gånger, men så fort han såg att jag närmade mig ökade han på lite extra eller så tvärvände han. Så han fick springa av sig och när jag väl fick tag i honom blev det skritt och trav i linan. Han skötte sig alldeles utmärkt tillslut. Saktade av och gjorde halt när jag ville och började slappna av en hel del också.

Sedan blev det en pigg och glad tur på Hampushästen också. Lite för pigg och glad, han sprang lite med mig, men det var inte allt för svårt att få stopp på honom så det var mest roligt. Jag lovade honom en lång runda med mycket spring på fredag och det ska jag försöka hålla, jobbar tidigt då så jag kan åka dit ganska tidigt och ändå komma hem en vettig tid på kvällen.


Då jag kom hem blev det lite mellanmål och sedan en tur till Ikea med Johan och hans pappa. Så nu har jag forslat hem trädgårdsmöbler, de står i lägenheten just nu eftersom regnet öser ner, men imorgon ska jag ner på stan och köpa vaxduk och sedan fixa lite.

Imorgon är det också kendoträning, kan knappt vänta, även om jag är rädd att jag överansträngde vaden lite här om dagen när jag gjorde tåhävningar på jobbet, tyckte att det var ett bra sätt att fördriva tiden då centrifugen gick med proverna.

Det Positiva: Piggt och glatt
Det Negativa: Lite tid, mycket vilja

You raise me up...

Over and Out

CatsIgår natt somnade jag med Fläcken vid fotänden sedan hon legat och luktat på mina fötter ett bra tag, lite läskigt tycker jag när man känner små andetag mot tårna. Fläcken gillar att vila i sängen oavsett om jag är i den eller inte, medan Nostippen föredarar att jag inte är i närheten. Men imorse så överraskade hon mig minsann. Då jag varit i köket och stökat innan frukost så ligger det en liten Nostippen och spanar på mig när jag sätter mig vid frukostbordet. Fläcken hade sin, numera, vanliga frukostuppvisning och jagade bollar samt lekte med sin nya bästis: min vardagsrumsmatta. Hon biter, sliter och rullar runt, mattan ligger altid ihopföst i ett hörn när jag kommer innanför dörren. Jag köpte även en tunnel på ikea igår och tänkte att den här kanske hon kan gilla. Jag tror att hon har sprungit lite igenom den, men mest så tar hon och leker med snörerna som dinglar och drar omkring på hela tunneln genom lägenheten. Hon är en liten konstig katt, men söt som socker. Jag är en rätt så ointressant del av hennes liv tror jag, det enda jag är bra på är att komma med mat och leksaker. Det kanske kan vara lite kul om jag håller på med leksakerna också så att de rör sig, men det klarar hon ju av själv också. Men speciellt rädd är hon inte, för det mesta ligger hon i sängen eller på mattan och sover när jag är hemma. Hon vågar också slicka lite mjukost från mitt finger, men till klappningar har vi inte kommit ännu, dessutom kan jag ju inte ge henne mjukost hur mycket som helst heller, då får hon nog magont. Nostippen har inte smakat mjukost ännu, men hon har lekt lite med mig när jag hållit i vippan och lekt väldigt mycket själv, vilket är jättekul även om man vaknar flera timmar för tidigt av en busande katt.

Nu ska jag bara köpa mig en sammsugare så det blir lättare att hålla styr på katthået, börjar bli trött på att borsta och bara fösa omkring på det.

För övrigt har jag haft en rätt så fin helg, hade liten ridtur med Hampus på lördagen. Spelkväll med Greta och David hos Johan på kvällen och shopping dag på söndagen. Nu har jag kollar ut trädgårdsmöbler, ska bara komma på ett lämpligt sätt att forsla hit dem också.

Längtar otroligt mycket till Kendoträningen på onsdag, vill att det ska gå snabbare!

Det Positiva: Kattframsteg
Det Negativa: Puckade människor..

Give me something to hit...

Over and Out

Fjord-SM

Igår fick jag ett samtal fån en svårt chockad Jossan. Själv blev jag ungefär lika chockad då jag fick höra den stora nyheten. Bebishästen Joker är uttagen till Fjord-SM i bruksridning i sommar! Vi ställer oss alla frågan till hur detta gick till, men då Joker blev femma i Östergötlands enda uttagning och alla de som kom före av olika skäl inte vill tävla i bruksridningen så hamnade det på honom. Får väl se hur detta kommer gå. Jossan verkade i allafall sugen på att åka dit och jag lovade mig till att jag ska konditionsträna Joker en massa fram till sm:et i slutet av juli. Så Hampus får en lite lugnare period nu, men jag tänker som så att åtminstone en gång i veckan hinner jag rida båda hästarna, det är ju ljust rätt länge på kvällarna numera.


Bebishästen

Det var dagens roliga nyhet, nu måste jag ligga i om jag ska hinna städa och baka inför morgondagen, efter jobbet kommer mina kära vänner hit för det är fikadags!

Det Positiva: Det flyter på jobbet..
Det Negativa: Jobbade över... igen...

Fly on the wings of love, fly baby fly...

Over and Out

Mera, mera, mera!

Kvavt och kvalmigt, både ute och inne, imorgon blir det garanterat t-shirt på jobbet! Annars har jobbveckan fortsatt i samma stil, man försöker fixa problemen som hopar sig och när man fixat det mest akuta och vänder sig om för att pusta en stund dyker nästa upp snabbare än blixten. But thats life, borrar ner huvudet och fortsätter, det kan ju inte fortsätta för alltid, mycket lär man sig i allafall.

Avslutade dagen med kendoträning. Cyklar genom rydsskogen i mina egna tankar när det plötsligt hörs: "Matilda! Matilda!" och en Lollo kommer flygandes, hon hade sprungit lite som uppvärmining till passet. Mycket duktig gjort, önskar jag kunde orka sådant. Annars var temat för dagens pass "Ge allt! och lite till!" det var i allafall känslan jag fick redan under uppvärmingen. Genomsvettig efter tio minuter, salen var varm och torr som vanligt. Sedan blev det på med rustning rätt så snabbt och köra lite grunder. Jag försökte tänka på att göra ordentliga attacksteg, blev lite hoppsasteg ibland, men när jag verkligen tänkte på det så gick det bättre. Så nu ska jag försöka hugga lite hårdare också och försöka få ihop det hela till någonting snyggt och bra. Sedan så delade vi upp oss och körde rustningsträning. Blev en del kontringstekniker, både kontra Men med Kote och Do. Det gick rätt så bra med Kote, Kote är nog mitt favortihugg de flesta gångerna. Det gäller att blir snabbare hela tiden bara och det är mycket lättare med Kote än med Do. Do är det svåraste hugget just nu tycker jag, så lätt att komma för nära, att inte riktigt hinna med och att träffa någon helt annanstans än där man ska. Jag försökte att hugga ordentliga Men också då jag skulle attackera och att göra dem så snabba och med så bra attacksteg som möjligt. Det gick lite i vågor idag, vissa gånger kände jag mig snabb, medans andra blev det helt fel.

Sedan blev det ji-geiko, jag försökte, och lyckades en hel del, att hålla mig i mitten, vilket är en bra början. Efteråt var jag sjukt trött och blöt precis överallt. Lite stretching, lite prat och sedan cykling hemåt. Jag kan ju säga att jag har försökt skriva det här inlägget i en timme nu. Men så skulle jag leka lite med vippan och sedaan så ringde fina Johan och sedan så skulle det lekas lite mer med vippan och matas med godis och ja, nu är det hög tid att sova. Så det ska jag göra, bara två dagar kvar av att borra in huvudet i väggen och kämpa på, det ska jag nog klara av.

Det Positiva: Att känna framsteg i alla dess former
Det Negativa: Trötthet i kroppen och för lite tid för det viktiga.

Give it all you have and than do it again, better.

Over and Out

Sumi-seminar

I vissa aspekter var dagen en lyckodag, jag fick tre chokladbitar ur automaten fast jag bara betalade för en och jag hann, med andan i halsen med bussen hem från stallet. Dessutom skötte sig Hampus utmärkt och betedde sig nästan som en dressyrhäst på ridbanan och luften ute var varm och skön. På minussidan kan man lägga till att jobbet var ett helsike, idag också, men nu är det kväll och jag får inte betalt för att tänka förrän imorgon, så nu släpper vi det och går över till något mycket roligare.

Efter att ha ägnat kvällen åt att spåra mina klubbkläder, (de finns inte i Tyskland!) och börjat kolla på fjällresan tog jag mig äntligen i kragen och anmälde mig till kendoläger!

"KFUM Uppsala Kendo har glädjen att inbjuda till Kendoseminarium under ledning av Masatake Sumi Sensei Hanshi Hachidan. Sumi sensei bor i Fukuoka, Kyushu där han varit professor i idrottspedagogik vid Fukuoka University of Education och är en av Japans mest eftersökta kendoinstruktörer. Sedan mer än 20 år är han huvudinstruktör vid Kodokan International Kendo Seminar i Rickmansworth utanför London och han besöker också Italien varje vår för att leda ett årligt seminarium. Det här är tredje året som sensei kommer till Sverige för att dela med sig av sitt kunnande."


KENDO HISTORY
Began age 8 at Primary school in Fukuoka. 1st Dan age 15, 2nd Dan age 16, 3rd Dan age 19, 4th Dan age 20, 5th Dan age 23, 6th Dan age 26, 7th Dan age 32, and 8th Dan age 47 (the minimum age required to take 8th Dan) passing first time, over one thousand 7th Dans took part.

In 2001 he was made Hanshi [only 3 appointed for that year and none the previous year].


He is also captain of the Fukuoka Team in the All JAPAN Professors championships and occupies a position of high responsibility in the ALL JAPAN KENDO FEDERATION as one of the Managing Directors.


A teacher of the highest calibre, the best I have ever met or could hope to meet, we are very fortunate for his support and I personally feel very proud to be associated, taught and am extremely grateful for his patronage over the years.


- Paul Budden, Kodokan Dojo

Ser så mycket fram imot det! Nu ska jag försöka börja springa lite mer regelbundet så att jag inte säckar ihop. Det är åtta pass på 1,5-2 timmar fördelade på två dagar. Massor av kendo!

Nu ska jag försöka planera klart lite av semestern nu ikväll också.

Det Positiva: Saker och ting blir gjorda.
Det Negativa: Så fort jag löst ett problem dyker ett annat upp...

Need this to work...

Over and Out

Peace, love and understanding

Eftersom den fina kameran var på besök (och en syster) blev det en hel del bra bilder från helgen, mest på vissa djur, men de är ju vackra så vad ska man göra?


Skönheten själv skötte sig utmärkt hela helgen


Busfröet hoppade och bockade en del...


Någon var väldigt modig!


Ytterligare en var ovanligt söt <3


You can tray, but you can not hide...

Det blev en fin helg, men en väldigt bra avslutning och att måndagen gjorde så att veckan började bittert ska jag inte tänka mer på. Nya tag inför morgondagen bara!

Det Positiva: Modiga katter
Det Negativa: Håriga katter

Imorgon är en annan dag....

Over and Out

Angående min kendo


Då min kära syster var på besök i helgen, belv det en massa aktiviteter, mycket ridning, lite kendo och mycket fotning. Eftersom jag känner att det behövs så tänker jag bara skriva om kendon i detta inlägg. Syster hade med sig pappas kamera och jag tvingade med henne på träningen för att fota. Så här i efterhand ångrar jag att jag inte satte mig ner och försökte klura ut hur man filmar med den istället, fö att fota kendo är inte det lättaste, dock kunde jag se lite från bilderna, speciellt uppenbara fel som jag gör.

Dagen började i allafall med frukost och sedan promenad till Ryd, underligt väder var det, klibbigt varmt och nästan obehagligt. Vi var fyra tappra själar som dök upp, jag, Johanna, Lollo och Anders. Så vi började med en timmes iaidoinspirerad kataträning. Det var spännande och såg väldigt snyggt ut, såklart inte då jag gjorde, men då Anders visade såg det häftigt ut. Okej, vissa rörelser kändes rätt så häftiga när man gjorde dem själv också, speciellt det där med att stänka av blodet fån svärdet. Ångrade mig då mer än någonsin att jag inte gick på klubbpasset i iaido, men förhoppningsvis kommer det fler gånger. Efter lite avslutning med kendokator i matchtempo, som kändes lite mystiskt var det dags för rustning. Jag pallade undefär en halvtimme med grunder och två och en halv ji-giko innan jag bröt eftersom det kändes som om jag inte kunde lyfta mina armar och det susade så där äckligt svimmaktigt i huvudet. Av med rustning och en massa kallt vatten, samt en stund med huvudet mellan knäna så var jag någolunda okej igen. Ingen kul avslutning på passet, men ibland så blir det bara för mycket.

I allafall, det jag upptäckte när jag kollade igenom bilderna var följande:
-Spontan tanke, herregud människa! sträck på dig! Jäklar vad tydligt det syns ibland, måste börja jobba stenhård med min hållning och inte bara när folk (mest Johanna) säger till mig.
-Måste börja träna på attacksteget så att foten håller sig närmre marken, knäet ehöver inte böja sig. Högerfoten ska liksom bara glida fram en lite bit ovanför golvet inte tre decimeter upp.
-Det såg ut som om jag inte vred in högerhanden ordentligt, måste kontrollera nästa träning, kan vara vinkeln på bilden och kote-handskens fel också.

Ska ta och kolla igenom min match som ligger på youtube också och se om jag ser samma saker där eller plockar upp något nytt att tänka på. Det börjar bli en lite hög av punkter som jag helst ska börja träna på förr än senare. 

Jag återkommer med diverse katt och hästinlägg senare om jag orkar, nu ska jag gå och vara upprörd över min kendo ett tag innan jag tar mig samman och laddar inför onsdagens täning.

Det Positiva: Cool iaidokänsla
Det Negativa: Att känna sig rätt så dålig...

Det är mycket som är bittert just nu...

Over and Out

 


...

Denna vecka har känts så otroligt stressig, mest för att jag skulle hinna så mycket och bara jobba tre dagar. Nu är det i allafall långhelg och även om jag inte får vila så där jättemycket så är det skönt att koppla bort jobbet en stund.

Idag har det flyttats böcker så det stod häriga till och bokhyllor! Kändes som om vi flyttade ett bibliotek. Nu har Erik i allafall alla sina böcker och bokhyllor, förutom de två som vi gömde packa in i bilen, vid Stångån och inte i Borensberg. Blir spännande att se hur det kommer att se ut där när allt blir klart.

Annars så har veckan gått med lite ridning, lite filmtittande och lite kendo såklart.

Igår var det dags för träning igen. Vi körde grunder först och Anders gick omkring och påpekade och petade, åt mig väste han att jag skulle hugga odentliga Do som lät. Så jag försökte, då hör man hur han väser igen, tre personer bort. Annars så var det ett bra pass ur "Anders-citat" synvinkel, det var bra ur andra vinklar också, men han var riktigt på gång igår. När det vanliga grundpasset var slut så fick vi träna lite rustning också. Jag lärde mig att det är typiskt dåligt att sticka fram armbågen så en peronen kommer rusande, då kan Do stå i och det gör ont. Sedan är det heller inte så bra att springa in med halsen före i en shinai, men allt gick ju bra tillslut ändå. Trött var jag efteråt, helt borta när vi skulle hälsa av och ställde Men rakt framför mig där jag skulle buga. Men man får ha sådana dagar också.

Nu blir det lite snabb avstädning, en tur till affären och sedan möta syster vid tåget.

Det Positiva: Kendo
Det Negativa: Stressig vecka.

Ni slår mig för mycket i huvudet....

Over and Out

Linköping Taikai, Gradering, Sayonaraparty...

... Kendohelg helt enkelt!

Nu är benen och framförallt fötterna riktigt möra, under träningen idag kunde jag knappt stå stilla för att det gjorde så ont i musklerna då. Under träningsmomenten tänker man inte så mycket på det, men när man står stilla och ska lyssna eller titta så känner man smärtan alldeles för bra. Avslutade i precis rätt tid innan jag hade lagt mig ner på golvet i en lite hög och vägrat kliva upp. Efter lite stretching så kunde jag i allafall röra mig någorlunda normalt.

Men nu började jag ju i slutet så vi går tillbaka till början.

Lördag morgon och dags för tväling. jag, Lollo och Stina bildade LBK2 och lottade startordning, reglerna var att man skulle köra i gradordning så att alla fick så jämnt motstånd som möjligt, men då vi har samma grad så lottade vi. Jag hamnade sist, vilket betyder att jag skulle möta alla de höggraderade i de andra lagen. Jippi var väl inte direkt tanken, men vi bestämde oss för att kämpa tappert och göra vårt bästa. I första matchen så börjar Stina med att gå oavgjort och Lollo tar och vinner sin match. Sedan var det min tur och här kommer dagens första läxa, det är inte en bra idé att stå kvar om någon som är bra mycket större än dig själv gör en attack imot dig. Flytta dig helst innan träffen eller vik av innan du blir överkörd eller i detta fall var det väl mer att jag flög iväg, landade på ena skinkan och var smått förvirrad i några sekunder. Sedan så försökte jag lite igen och så fölorade jag. Men den första matchen var jag ändå rätt så nöjd med för jag tyckte inte att jag gav mig så lätt.

Jag minns ärligt talat inte så mycket av matcherna, jag förlorade dem allihopa med 2-0, men är nöjd med de första tre ändå för då lyckades jag blocka lite och nästa träffa någon gång. Jag hann också flytta mig i tid en gång så att den jag körde mot missade. Den fjärde matchen minns jag bara att det gick snabbt och i den sista ställdes vi mot LBK1 och jag skulle möta Erik. Den är jag missnöjd med för jag borde ha kunnat gjort mer, nu blev jag lite feg och så gick det som det gick.

Det var en riktigt kul tävlingsdag i allafall, inte så stressigt och folk som höll reda på och knöt band i rätt tid. Det enda stressmomentet var när vi inte fick in några godkända shinaier. Min låste sig hela tiden och Stinas shinai var helt död med flera sprickor. Carro hade som tur var med sig ett gäng och vi fick in en klubbshinai också, så vi klarade oss tillslut. Ny shinai ska inhandlas med andra ord.

Efter tävlingens slut som slutade med seger i finalen för Wäxjö U (med en inlånade LBK:are) och prisutdelning där Lollo fick fighting-spiritpriset! var det dags att ladda om. Dagens viktigaste händelse graderingen!

Tidigare graderingar har jag alltid varit väldigt nervös, så nervös att det har påverkat hur jag presterat känns det som. Denna gång fick vi vänta medan några andra graderade och detta gjorde vi sittandes på rad i vid våra rustningar. Detta gav mig lite tid att lugna ner mig och blunda lite och koncentrera mig på allt och inget och slappna av. Mina tekniker under graderingen kändes väldigt bra också sedan vet jag inte riktigt hur ji-gikon kändes, men rätt så bra ibland, jag försökte vara framåt och attackera så bra jag kunde.

Innan hela graderingen så trodde jag att det skulle vara nervöst att gradera inför domare som man inte tränat med tidigare, men det var något jag inte tänkte på alls. På besök hade vi Patrick Bacquin 5dan från Malmö och Christian Levin 4dan från Växjö de dömde tillsammans med Anders.

Jag klarade mig förresten så numera är jag 2kyu!

Efteråt gick Patrick igenom lite om vad man ska tänka på. Hur man ska hålla kroppen och hur man ska hälsa på, allt ska liksom flyta och kroppen ska vara rak.

Vi hade lite fri keiko sedan och jag körde mot både Christian och Patrick. Patrick förklarade hur jag skulle sträcka ut för att få ett bra hugg. Och just där och då förstod jag, får hoppas att jag minns sedan också. Efteråt fick vi kommentarer från domarna om vi ville. Jag ska jobba på mitt fotarbete så att tajmingen blir bättre framförallt i kirikiachi. Sedan ska jag bli snabbare och får till lite bättre träffar i match.

Hungriga och trötta var det dags att ta sig till Kina Tai och kära buffé. Gott, gott, gott, friterat och ris och grytor. Sedan så blev det friterad banan och glass till efterrätt. Och en massa kendohistorier, sedan fortsatte det med fler kendohistorier på golvet i stora dojon och så blev det mycket senare än vad det var tänkt. Men så klart, som så ofta i kendosammanhang, värt det.

Upp imorse igen och släpade mig själv till träningslokalen. Blev mycket grunder idag och det var bra, i slutet fick vi köra kakari-geiko i grupper mot Anders, Mattias och Christian. Jag måste, måste bli snabbare, Christian föste mig med shinaien i första omgången, i andra lyckades jag hålla mig undan, men det är något jag måste börja tänka på.

Precis när jag tänkte börja klappa ihop blev det uppställning och avhälsning och diplomutdelning. Sedan försökte jag stretcha en massa och tog en lång varm dusch. Nu är jag nästan som ny, eller nej inte riktigt, men jag känner mig betydligt bättre än i morse. Nu ska städa lite, pysa iväg och handla lite gott och sedan ska jag mysa hos Johan ikväll.

Det Positiva: Massa lärdomar.
Det Negativa: Ont i skinkan

I want to be a samurai

Over and Out

Den sista träningen innan Taikai

Idag har jag stressat som en liten idiot och på gund av diverse personalaktiviteter dragit på mig 2,5 timmas övertid. Inte det smartaste såhär i efterhand... Sedan höll jag på att krocka i Rydsskogen nu ikväll. Tänk overallsklädd student, en hand på styret, den andra greppandes en burk med öl och ögonen någon helt annanstans än dit han ska.

Det här är det enda av min dag som jag tänker nämna som inte handlar om kendo så alla icke kendointresserade kan sluta läsa. Det kommer att bli ett osammanhängande inlägg har jag på känn, men vi kör ändå.

Började med att susa genom vinden till Ryd och träningslokalen för helgen. Undersöker ingångarna, ingen som hunnit komma och öppna igen. Lägger märke till två killar som kollar lite kontsigt på mig. Men går man omkring med shinaifodral på ryggen och rustningsväska lite här och där slutar man nästan lägga märke till detta. Väntar och ser sedan en lite Armé av kendomänniskor komma traskande. Blir insläppta och någam inuter senare uppdagas det att de två killarna som passerat utanför kommer från Växjö kendo, lite av en överraskning då vi trott att de skulle komma först imorgon. 

Så vi byter om och börjar fundera över vem som ska hålla passet. Lite så där lagom planerat känns det som. Så Nisse ryckte in och räddade dagen. Och så tränade vi en massa. Det kändes helt okej, för första gången på länge fick jag köra riktig ji-geiko mot Nisse. Det var riktigt kul, vad jag önskar att han kunde träna med oss oftare och att jag kan pallra mig till lite fler lördagspass kanske där han dyker upp ibland. Sedan körde jag mot en som hette Christian i Växjö, det var också kul och jag försökte att attackera en massa. Blev en mot Erik också där vi tränade på att jag skulle sträcka ut ordentligt. Ska försöka tänka på det imorgon. Sedan blev det fri Keiko, körde lite mot Johanna och lite mot Stina och sedan hade jag, Stina och Lollo lite graderingsträning också. Det kändes bra att få lite tid över till det i lugn och ro.

Efter stretchingen klippte vi mina Men-himo(?), banden som man knyter runt Men. Vill inte ha någon domare som kommer och klipper av dem imorgon. Sedan blev vi sittade, nu gick jag verkligen på övertid och fånade mig nog ganska mycket. Tillslut bestämde vi oss att det var dags för att duscha. Tji fick vi för omklädningrummet vi delade duschar med var invarderat av fotbollskillar. Så vi gick och märkte upp ett par omklädningsrum vi ska ha imorgon med tejp och skrev tjejer med stora bokstäver. Sedan så väntade vi, packade ihop våra saker, pratade onödigt högt i vårt omklädningrum, men de fattade inte vinken, utan jag fick gå och fråga om de inte var klara snart. De hade eftersnack eller nått så de gav sig av på en gång.

Sedan var jag allmänt flummig och försöker nu förtvivlat lugna ner mig så att jag kan sova. Det hjälper inte att ena katten är precis lika galen som jag känner mig och rusar omkring efter bollar hit och dit, mycket roande, hon kom nästan fram och tänkte ta godis ur min hand idag, ska öva mer.

Dags att avsluta, imorgon ska vi ta oss igenom en turnering och klara en gradering.

Det Negativa: För mycket stress för lite tid
Det Positiva: Kendomänniskor

Hepp hepp hepp, så håller vi tummar och tår för LBK imorgon.

Over and Out

Tävlingsförberedelse

Hela onsdagpasset var det tävlingsförberedning som gällde. För domare, de som skulle tävla och funktionärer. Blev genomgång först om hur lördagen kommer att se ut och sedan skulle vi ha träningsmatcher. Helt ouppvärmt nästan blev det. Hann hoppa lite och hugga lite innan det var dags. Tränade på hur man hälsar på i en lagtävling och lite sådana saker och såklart på matcher. Första omgången så var det ganska seriöst. Nästa omgång skulle vi göra en massa fel i så att domarna kunde träna och funktionärerna kunde träna på alla olika sake som kan hända. Erik och jag fick stå och buffa i taretare ett tag tills Anders bröt. Johanna fick knyta om sin Do som en domare var och löste upp och Lollo tappade sin shinai samt gick utanför. Det var roligt, speciellt att titta på.

När allt var igenomgått så fick vi en kvart ji-geiko som avslutning och sedan så hände inte så mycket mer. Cyklade hem och träffade Johan. Ingen träning ikväll för mig, jag tvättar, planterar blommor och laga mat. Men imorgon så kör vi igen, hela helgen lång!

Det Positiva: Träna träna
Det Negativa: Måste mera.

Hepp hepp!

Over and Out

I kattvärlden

Det sitter en katt under bordet och stirrar på mina fötter nu, lite läskigt känns det som. Jag tror att Fläcken gillar att umgås lite med mig numera. Hon blir rädd vid häftiga rörelser och beger sig snabbt under sängen igen, men om jag tar det lugnt kan hon till och med sitta kvar mitt på golvet och kolla in mig då jag går omkring.

Hon leker en hel massa också, ibland nätterna igenom. Mest leker hon själv, springer som en galning efter bollar och sliter och drar i luddiga möss. Jag försöker vara med på ett hörn, mest består det i att plocka fram bollar som rullat under sängbordet där hon inte kommer åt dem, men ibland så får man vara med och rulla bollarna också.

Även Nostippen har gjort framsteg. Igår åt hon nästan ur min hand, jag släppte ner godisen innan hon kom för nära, kändes som om det var det säkra före det osäkra som gällde. Hon kom även ut en sväng och satt utanför lådan igår och kollade in mig då jag satt i andra änden av rummet. Hon är också så vacker att titta på.


Min plats!

Fläcken och bollarna

Ibland leker man sig alldeles trött

Tänk att de varit här i två månader nu, så stora framsteg de har gjort och jag är övertygad om att Nostippen kommer att följa i Fläckens spår och bli lika nyfiken som henne. Än så länge är hon inte så leksugen, Fläcken förösker leka med henne ibland, men det är inte populärt, jag har inte hört henne fräsa ifrån, men hon lägger öronen platt bakåt och tittar elakt på henne. Jag är glad att de inte är ovänner i allafall.

En lång dag tar slut nu, sovdags är det snart.

 

Det Positiva: Skön skogstur

Det Negativa: För lite tid, för lite folk, för mycket jobb.

 

Allt jag vill känna är dina armar omkring mig...

 

Over and Out

 

 

 

 


Härliga helgen

Blev en mycket trevlig kväll igår. Även om det började med att de två pojkarna som skulle sällskapa med mig på bussen råkade missa den. Så det blev en ansam färd ut till Borensberg. När sedan alla hade anlänt blev vi bjudna på champange och lite förrätt, inte så smart att ha ätit lite tidigare på dagen, bubblorna gick nog ganska fort upp i huvudet där. Fick god rostbiff och hasselbackspotatis till middag med gott vin. Sedan blev det presentöppning för den blivande 18-åringen följt av efterrätt, päron i lag som var hemmagjord med bland annat ingefära och kanel i och vaniljglass till det, supergott var det. Kvällen avslutades med att vi trängde ihop oss framför tv:n och kollade på Avatar eftersom det var en av presenterna. Så härligt var det, sista stora sammankomsten i gula huset nu och även om jag inte har känt det så länge så kommer jag att sakna dessa kvällar. Blev en rätt skön natt och sedan lugn frukost. Solen sken och jag och Robert gav oss i kast med trädgården, jag tjuvstartade ju lite förra söndagen med att räffsa gräset, men nu var tunnorna tömda så vi kunde klippa ner lite i landen och slänga. Försökte förklara krig mot brännässlor och maskrosor också, det gick sådär, ser rätt så fint ut i allafall.

På eftermiddagen bar det av till Linköping igen och jag kunde ta igen mig några timmar och fixa lite, bland annat slipa på min shinai innan det var dags att bege sig iväg på träning.

Blev lite mer folk än väntat. Både Stina och Lollo var med pus Anders som sempai, så det var mer än dubbelt så många tränare och fortsättare än nybörjare, men det kändes som om det var ett bra pass eftersom vi gick igenom graderingsgrejer igen. Blir ju inte så mycket sådant på de vanliga passen så man tar varje chans man får. Vi gjorde en massa grund hugg och det kändes som om de hamnade där de skulle för det mesta. Övade också på Kiri-kaeshi i rustning rätt så mycket och det kändes också rätt så bra. På slutet körde vi ji-geiko, försökte tänka på att inte blocka så mycket, men ibland går det på automatik, förstår inte hur jag ska kunna ställa om från tävlingskendo till graderingskendo, men jag får väl anstränga mig lite. Var rätt så glad att jag fick möta Anders tidigt när tröttheten riktigt hade kommit ikapp mig, jag försökte vara mycket framåt och eftersom han inte kommenterade att jag skulle attackera mera så antar jag att det var bra.

Något jag ska börja tänka på som Nisse kommenterade efteråt är att göra mindre attacker, nu är de typ halvsmå/halvstora, något mellanting och det är inte så bra. Vill ju bli snabb som vinden. Nu är det uppladdning som gäller i veckan och sedan kör vi kendo så det ryker hela nästa helg. Herregud vad kul det ska bli, ser så mycket fram imot det.

Nu är det sängen som gäller, om det nu inte hoppar upp en katt där och occuperar. Fläcken blir modigare och modigare för varje dag som går. Imorgon ska jag försöka lägga in lite nya bilder på henne, kameran är inte så bra på att knäppa bilder, men hon är fin ändå.

Det Positiva: Umgås med fina männskor.
Det Negativa: När hjärnan vill så mycket...

I am flying heart is taking over...

Over and Out

Onda muskler

Att träna kendo tills det gör så ont att man bara vill lägga sig ner och vara stilla är kanske inte så smart alltid och speciellt inte en då det är en vecka kvar till gradering. Envishet är inte alltid av godo.

Torsdagsträningen denna vecka började med en lång uppvärming, tränade mycket på att bli snabbare och få bra suriachi. Bland annat så fick man ta sig runt salen så snabbt man kunde och så skulle alla andra hålla upp sina shinaier i Kote/Men så man skulle få hugga lite också. Sedan körde i ji-geiko med straff de sista 40 minutrarna. Fick göra 15 hugg på kalle som staff en gång, men sedan lyckades jag ta en poäng på honom också så han fick göra några på mig. Blev en poäng mot Joel också, men annars blev det inga poäng alls eller så förlorade jag. Bastu efteråt som var rätt trevlig och bra för trötta muskler.

Blev en tidig fredag så jag började klockan sex och sedan sprang omkring hela dagen och försökte hinna med allting. Det går sådär när man täcker för ungefär tre personer plus ska göra sitt eget jobb också. AC tyckte vi skull klona oss, jag kunde inte annat än hålla med. Det gick rätt så bra ändå och det mesta blev nog gjord, sedan lämoade jag över det som var kvar på AC och åkte till stallet.

Hade en mycket lyckad ridtur med Hamushästen som lyssnade otroligt bra. Red på stora galoppängen och han försökte inte springa iväg med mig någon gång. Blev lite ivrigt en av vändorna då vi vände hemåt, men det var ingen stor grej, lite förhållning och så var det bra igen.

Valborg kom och gick och imorse var det jobbigt att kliva upp ur sängen. Mysigt värre var det, sedan började Fläcken leka då vi åt frukost så det var en riktigt trevlig morgon.

På träningen kördes det kata 3,5 och 7. Första gången jag körde 7:an ordentligt. Den är lite knepig att få till, bland annat ska man gå ner på ett knä. Kan typ stegen nu, men det gäller väl att nöta. Blev lite graderingsträning sedan och det kändes för det mesta bra, med teknikerna. I ji-gikon så ska jag tänka på att vara aktiv hela tiden och inte blocka. Blev mycket trött på slutet, armarna och benen ville inte riktigt orka. Så nu klurar jag på att ta vilodag på torsdag, får se hur det känns då. Blir ju träning imorgon, onsdag, fredag-söndag ändå och känner att vila kanske ska prioriteras upp lite på listan. Jag höll också på att snubbla på min Hakama, fick ut foten i tid i allafall så jag for inte i golvet. Det hade kunnat gå riktigt illa. Blev tjejbastu efteråt och jag drack till och med läsk. Gul läsk naturligtvis, det enda som går för sig.

Ska försöka städa undan lite här hemma och sedan ta en buss till Borensberg, jag hoppas på tårta, men i värsta fall kan jag nöja mig med middag och vin.

För övrigt verkar Fläcken ha lekt sig trött och sover ihoprullad till en boll under sängen, världens sötaste!

Det Positiva: Lekiga katter och sömn
Det Negativa: Onda muskler

Pepp, pepp...

Over and Out

Min valborg


Korv...


Kase...


Kemikalier....

Ska vräka i mig lite mat och sedan kommer jag tillbaka och skriver om kendo!

Over and Out

RSS 2.0