Sometimes...
Idag har jag velat klona mig själv, ska ta det lugnt nu och sova ordentligt....


Kendopass med straff

Idag var det dags för veckans första kendopass. Som vanligt var jag övertidigt dit, men hittade en Lollo som stod och såg blöt ut så jag fick sällskap och sedan kom Anders och släppte in oss. Började som vanligt med gundövningar eller fel av mig vi började med de onda övningarna. Dessa går ut på att vi blir beordrade att på olika sätt ta oss över salen. Först så var det vanliga suriashi, sedan varvat med attacksteg och sedan fler och fler attacksteg och slutligen bara attacksteg. Sedan bliv det lite av den trevliga övningen då man går översteg och hugger, nästan som man gör utfall, men man tar sig hela tiden framåt. Det kändes en klar förbättrning i allafall även om det var jobbigt.

Dags för parövningar var det sedan och lite Kiri-kaeshi vilket jag tyckte var väldigt trevligt. Denna övning kan man alltid bli bättre på, men de senaste gångerna vi har kört den så har jag för första gången kännt att jag inte är värdelös, det känns som om tajminen och huggen hamnar där de ska. Sedan hade vi lite Men-hugg innan det kom konstig övningar då man skulle ha seme och kontra med Men på olika sätt beroende på om det kom ett Men eller Do hugg. Kenepigt när man ska gå än åt sidan och undvika samtidigt som man slår undan shinai och sedan direkt framåt och hugga själv. Vi körde också lite rensuki-tekniker då man hugger en Men och sedan utan uppehåll vänder och hugger nästa Men. Dessa var jag nöjd med, men det finns naturligtvis saker att förbättra överallt, men om jag jämför med för ett halvår sedan så är det skillnad.


Det var bara Johanna och jag som hade rustning, men vi körde en kortis, ungefär tio minuter. Övningen gick ut på att man körde en ippon-ji-geiko under en minut. Den ena hade som uppdrag att ta poäng och den andra skulle förhindra att det blev poäng. Den som misslyckades fick som straff köra tio kakai-geiko och sedan bytta man roller under nästa en minuts ippon. Jag skulle börja ta poäng och misslyckades så det var bara att köra tio attacker och antränga sig mer nästa gång. På något vis lyckades jag undvika att Johanna tog poäng på mig och fick till och med till en attack som det blev poäng på själv (hur det gick till minns jag inte, tror det var en Men...). Sist körde vi en ji-geiko då båda skulle ta poäng, men det var det ingen som gjorde.


Dags att sova nu, jobba tidigt imorgon, wuhu. Jobbet idag ska vi förövigt inte prata om, bättre än igår då jag var så jäkla arg hela dagen och ville sparka på viss instrument, även om jag vet att det inte hjälper. Efter idoget arbete så har vi fått igång allt igen tack och lov så nu håller vi tummarna att saker och ting är stavbila fram till helgen i allafall. Imorgon har jag mest flängt omkring och försökt räcka till, får se om jag är så bra på att blanda lösningar som jag inbillar mig.


Det Positiva: Glasspremiär i solen hos Bosses Glassbar
Det Negativa: En vecka kavr, ont i diverse muskler.

Everybody crash and burn sometimes....

Over and Out

Bevis...


... den är stendöd, sliten mitt i tu, tur att det finns två till att leka med...

A long way...


Hmmm, ska man våga sig närmare?

Åhh, nu tittar hon på mig igen... Läskigt...

Fläcken är en modig liten katt som vågar sig fram om kvällarna då matte sitter vid datorn och knappar. Hon är också extremt nyfiken på badrummet och smyger försiktigt fram och kikar om jag låter dörren stå öppen då jag borstar tänderna. Leksugen är hon också, en av de luddiga mössen har hon lemlästat, flera delar är den i och garanterat död i mina ögon. Hon leker mest själv, det är roligast att springa efter bollar och slå på dem. Ibland när hon är på humör kan i lika lite tillsammans också, vippan vill hon mest döda tror jag, men vi har lyckats leka lugnt med den också. Sedan kan man spela boll till varanda har hon upptäckt, ligger ner under sängen och leker lite med bollen mellan tassarna och sedan skjuter hon iväg den i min riktning så att jag kan puffa tillbaka den under sängen. Hon börjar visa när hon är på lekhumör också, lägger sig ner och rullar på rygg och kollar lite lurigt på mig, världens sötaste ser hon ut som då.

Nostippen är mer försiktig, men har faktiskt vågat sig ut även då hon vetat att jag varit vaken, jättenära golvet höll hon sig och sneglat ängsligt upp på mig i sängen. Men det går framåt med myrsteg där också. Hon äter utan tvekan godis som jag lägger fram till henne även om jag sitter rätt nära lådan och det vågade hon inte tidigare, sedan så blinkar hon tillbaka också när man pratar med henne. Det gällar att jobba lite varje dag!

Det börjar bli tid för lite katt-träning nu, först en tur till affären bara och sedan ska vi se om lekhumöret är lika gott som igår.

Det Positiva: Söta katter
Det Negatvia: Hår, hår överallt.

Nawww...

Over and Out

Att slå eller bli slagen på...

... det är den stora frågan i kendo. Hemkomen från dagens pass nu. Ganska så tevligt var det, förutom att jag, när jag började hugga, märkte att några timmars krattning sätter sina spår i musklerna. Min högerarm gillade inte att hugga idag, men då kanske jag använde vänsterarmen desto mer.

Grundövningar i rustning var vad som stor på schemat, försökte tänka på att träffa med rätt del av shinaien och verkligen göra mitt bästa, sedan så borde jag nog ha tänkt på att vara snabbare efter huggen och i vändningarna, vände med shinaien först i allafall. Vi fick även göra en övning med tenutch, mottagaren höll sin shinai i båda händerna fraför sig i ungefär kotehöjd och den andre skulle göra tenutch 20 gånger.

Sist körde vi ji-geiko och denna gång var jag mer med och anföll när jag tyckte mig se öppningar. Försökte även att öppna lite någon gång ibland för att se om det skulle märkas och de skulle hugga. Allihopa är ganska mycket framåt och det finns inte så mycket tvekan känns det som. Det märks också att de tycker det är roligt vilket är viktigt och jag hoppas att de fortsätter alla tre och tränar över sommaren och vidare i höst.

Efteråt fick jag hjälp att Nisse att stretcha ut min muskel eftersom han mindes Johannas övningar och det gjorde inte jag... Så nu känns det mycket bättre.

Annars så begav jag mig tidigare idag till Borensberg och blev presenterad för Johans farmor och farfar som var på besök. Det var trevligt, fick god lunch också och sedan ägnade jag några timmar åt att kratta gräsmattan fri från löv. Är mycket nöjd med mitt arbete även om det uppkom blåsor och onda muskler. Kul att mys lite med Johan också.

Lite bilder på mina fina blommor kommer nedan.

Imorgon blir det nyheter från kattfronten, men nu sömn så jag orkar med morgondagen.

Det Positiva: Dag utomhus
Det Negativa: Tröttheten

Hur tar man rätt vägen genom dimman när man inte ser?

Over and Out

No ribbons but a lot of sunshine

Ännu en dag är över och herregud vad trött jag är. Veckan har bestått av alldeles för lite sömn och mycket aktivitet och nu får man igen för allt det roliga. Ingen sovmorgon i morse heller uppe tidigt och laddade som tur var med en ordentlig frukost bestående av havregrynsgröt. Blev upplockad av Jossans mamma Ulla och vi begav oss ut till stallet. Jossan hade fixat två proffsiga hästskötare åt oss och tur var det hampus hade nämligen lyckats med konsten att placera bajs på huvudet. Knäppa hästen, packade in allt och for iväg till riduset i Segorp i strålande solsken så det var riktigt nice. Värmde lite utomhus först tillsammans och kollade in Segorps fina unghästar som gick i hagen. Blev inkollade av en hingst också som tyckte våra gula hästar var mycket intressanta.

Sedan fick jag gå in i ridhuset och rida fram, blev ovant och lite rörigt med andra hästar som man skulle akta sig för. Försökte komma ihåg allmänna ridhusregler och tror att jag inte gjorde någon arg. Första höjden var 60 cm. Fick inte riktigt igång honom eftersom jag fegade och han blir så stark så istället bröt han ut på 4:an, fel spöhand för mig! Sedan bestämde han sig för att bajsa vid 6:an och stannade där också, men övriga hinder gick felfritt, dock lite trögt och mest i trav. 12 fel och lika som senast! Andra höjden var 70 cm, vilket är ungefär min smärtgräns, inte för att hindren ser så stora ut när man väl rider, men när man sitter och väntar på sin tur ser de jättehöga ut så man sitter och stressar upp sig.

Mer fart och fläkt blev det, galopp från första hindret och den höll vi i mest hela tiden. Ingen utbrytning på 4:an heller, men sedan vet jag inte vad som hände på 5:an för då petade han ner en bom, han brukar annars tycka väldigt illa om att riva. Sedan blev det rätt så rejäl rivning av 6:an också, han rev innan han hoppade nästan, men 7:an och 8:an tog han i flygande fläng och det kändes som om han tog i från tårna. 8 fel där och et bästa han presterat. Inte illa av en 20-årig fjording på sin andra tävling, nästa i höst så kanske det blir rosett, det är ju vad man hoppas på.

Jossan och Joker hoppade 70 clear round och hade en bomm ner och sedan körde det en 80 cm klass också. Jossan satsade på att klara de tre första hindren och det gjorde de också och sedan blev det fel på 4:an och Jossan ramlade av. Joker var dock mycket lugnare än sist och det är alltid positivt. Helslut i bilen hem även om klockan inte var så mycket. Blev en snabbis in på blomaffären där jag ställt cykeln och handlade lite till uteplatsen. Så det blev en timmes omplantering av befintliga växter i mitt hem och sedan lite nyplanteringar. Foton dyker upp inom en snar framtid, mer idag blir det bara ett på min hoppstjärna.


Senast på Segorp, solsken hela dagen idag i motsats till då...

Nu ska jag krypa ner och sova sött innan morgondagen kommer.

Det Positva: Hoppehästen <3
Det Negativa: Feg ryttamatilda...

A lot lot of sun...

Over and Out

Med värme i hjärtat

Ännu en torsdag till ända, nu är det bara en dag kvar av jobbveckan och sedan en fullspäckad helg som vanligt. På schemat står hopptävling, eventuellt lite trädgårdsrens och avslutningsvis lite kendo också.

På dagens schema stod också kendo, men först lite nyheter fån kattfronten. För ögonblicket sneglar jag på en mycket upptagen katt som springer omkring efter diverse bollar och leksaker. Fick besök från Östgötakatterna idag och katterna fick presenter i form av gul/orange bollar och luddiga möss. Jag lade alla nya leksaker i en hög på mattan då jag for till träningen så jag skulle se om de kollat in dem något. Minsann, då jag kom hem låg mattan ihopknycklad i en hög med endast en luddig mus som sökt skydd under den. Alla andra leksaker hade Fläcken uppsikt över under sängen. Så jag skulle se om hon var på lekhumör. Vippan var inte så intressant då jag höll i den, men när jag dragit ut alla leksaker och flyttat omkring på dem lite kom hon igång. Jag var som luft, full koncentration på bollen var vad som gällde. Nu är bollarna utspridda över olika delar av lägenheten och Fläcken dödar en luddiug mus under sängen. Så roligt att kolla på, ska nog försöka filma någon kväll med min kamera.

Över till träningen som idag till min stora lättnad inte bestod av endast kote-hugg. Lite av samma övningar blev det dock, men denna gång med Men som mål. Det kändes som om man blev lite snabbare i varjefall och jag tyckte att passet var roligt. Det behövs verkligen att man bygger upp med lite svårare och svårare övningar så att man själv märker skillnaden. Jag försökte att inte tänka så mycket, men det är svårt att inte tänka och samtidigt vara taggad i huvudet. Jag ska försöka att verkligen pressa mig själv lite mer på nästa pass utan att det blir för mycket och jag tappar allt det andra. Så, då har jag satt upp ett mål också. Från och med nästa vecka är det full fokus på kendon, bara två veckor kvar till tävling och gradering nu...

Dag att sova, ska upp om fem timmar...

Det Positiva: Kendo och katter
Det Negativa: Att köra på i 110 är inte så smart i längden...

I want to fly high above...

Over and Out

Älskade LBK

Idag så fick jag den där fina känslan igen, hur underbar vår klubb är. Man känner sig så hemma där, även om man hälften av gångerna inte hänger med i vad samtalet handlar om. Ändå hör man dit på något sätt.

Träningen idag gick rätt så bra. Mycket teknikträning och det är alltid bra för mig, extra bra att inte behöva braka på en massa också, min vad mådde inte så bra där i början, men nu hoppas jag att den är ordentligt utstretchad. Vi fick öva mycket på attacksteg och Men-hug, kändes som om attackstegen förbättrades en del. Sedan återvände vi till kirikiash som jag knappt minns när vi trände senast, det var riktigt kul. Om man kör den mycket så kanske man blir lite trött på den, men enda känns det som om man ska köra den mycket för plötsligt så blir man bra. Eller plötsligt är det något som stämmer extra bra. Så tyckte jag att det kändes idag, betydligt mycket bättre än jag mindes.

Efteråt blev det ingen ustningsträning, min vad gjorde ont och så var vi bara tre stycken också som kände sig rätt så genomtränade. Vi körde enhandshugg efteråt istället, 100 med bara vänster, 50 med höger och 50 med båda. Innan slutet av träningen körde vi huggcirkel också, cirka 170 hugg där. Anders satt och tittade på när vi körde på efter träningens slut och var deprimerad för att han inte längre knäckte oss. Nu kommer han säkerligen att tänka ut onda övningar till nästa pass så att alla ligger på golvet och gråter.

På hemvägen smidde vi planer, de bara poppar upp i huvudet numera. Vår masteplan ska planeras och sättas i verket till hösten. Nu pratade vi också om springning och den japanska ramsan vi brukar sjunga i takt.

Ett rakt led med blåklädda personer i Gi och Hakama komme taktfast springande "Ichi ichi ichi ni...."

Fast innan dess måste man komma igång att springa också.

Nu ska ett diskberg bestigas innan sängen väntar...

Det Positiva: Vår klubb <3
Det Negtiva: Ostretchad vad...

With you I can do anything

Over and Out

Cylektur

Igår hade vi cykeldag. Blev en tur till Borensberg i maklig takt. Tog vägen genom skogen på ditvägen i en bitvis kraftig motvind sedan fick vi lunch serverad när vi kom fram till Gula huset och efte några timmar där begav vi oss tillbaka till Linköping längs kanalen, nu med kraftiga pustar av medvind som förde oss framåt.

Bergs slussar, nu med betydligt mindre vatten än i somras.

Ljungs kyrka vid Motala ström

Många bäckar små...

Trots motvind, snart i Borensberg

Bron över strömmen i Borensberg

Kanalhotellet

Längs Göta Kanal mot Linköping

Vid slussen i Ljungsbro...

... tog vattnet slut

På kanalens botten!

<3

Trött i benen efteråt, men tog igen oss genom att kolla på Millenium på TV, missnöjd då serien inte följer böckerna så väl som jag vill. Skönt att sova sedan och sova länge.

Idag blir det lite fix och trix och sedan träning.


Det Positiva: En dag med mys
Det Negativa: Tung i huvudet

I will fly awaywith you..

Over and Out

 


Blåmärken...

Börjar nu bli rätt så van vid hur min arm ser ut. Att alltid skifta i blått, lila och gult är dock inte det vackraste, men om man älskar det man håller på med så står man ut.

Ett helt pass med kotehugg är orsaken till att allt återigen är sju gånger värre än innan. Roligt var det i allafall och jag fick bra med tips och tycker att det kändes bättre efter varje gång. Tänkte inte lika mycket som i onsdags heller. För att jobba på att bli snabbare ska jag försöka slappna av mer och stäcka shinaien rakt ut och inte först upp och sedan ner och hugga kote. "Först är armarna som ett O sedan som ett V" När vi övat oss gula och blåa på kotehugg mot en passiv mottagare gick vi över till att mottagaren fick dra bort kote om man hann. Sedan blev det även så att mottagaren fick kontra med Men. Jag gillar verkligen den tekniken, Kote nuki Men, den satt inte speciellt bra igår, men alla hade ju verkligen tränat upp sin snabbhet i kote så ibland hann man inte både rycka undan och sedan hugga ett bra Men-hugg. En positiv grej är ju att man överhuvudtaget lyckas rycka undan så att den andra missar. Sedan körde vi ett varv ji-geiko också, Anders tyckte att jag var lite passiv och det var jag också, hade nog inte fått upp ångan riktigt i den första omgången. Så jag måste fortfarande hela tiden tänka framåt, framåt.

Blir lite sugen på tävling nu, bara te veckor kvar och jag hoppas, hoppas att jag får vara med, i nuläget ser det ljust ut, men man vet ju aldrig.

Efter träningen blev det bastu som vanligt och sedan hem eftersom jag började tidigt i morse. Höll på att somna king lunch, men nu efter en sväng hos hästen är jag pigg igen. Det tenderar att bli så när man flyger över hinder på en häst som tror att han är Milton så fort han får se ett hinder. Vi tar det dock lugnt med höjden, det känns varken rättvis mog honom eller mig att hoppa högre än nödvändigt, så nästa helg blir det tävling med lagom höjd och förhoppningsvis en trevlig dag.

Ska förbereda för morgondagens äventyr nu genom att bege mig till affären.

Det Positiva: Hoppehästen
Det Negativa: Ont i muskler

Snabb som ljuset...

Over and Out

På kattfronten...

... mycket nytt!

Katterna gör framsteg för varje dag som går. Fläcken promenerar omkring lite mer fritt än vad hon brukade förut med spetsade öron och lyft huvud kikar hon sig omkring, hon är så vacker. Hon förösker också leka lite med de plingande bollarna och är jättesöt när hon gör det. Helst vill hon leka själv och sitta och puffa på dem fram och tillbaka och så tittar hon på mig när hon gjort det och det ser ut som om hon frågar om det hon gjorde var rätt. Vippan kollar hon in och slår efter med tassarna ibland när hon är på lekhumör.

Även Nostippen har tagit ett steg i rätt riktning. Då jag låg och läste en kväll dök plötsligt ett litet katthuvud upp vid fotänden och kollade in mig. På morgonen när jag gick upp var hon ute i hallen, men smet kvickt in i sin låda när hon såg mig. Nu äter hon i allafall godis medan jag sitter och tittar på henne och blinkar tillbaka när jag pratar med henne.

Så jag är vid gott mod, idag har det inhandlats en klöspelare eftersom Fläcken tyckte min säng kunde passa som det, det tyckte inte jag så jag hastade iväg till Tornby. Får se om de förstår hu den ska användas bara.

Nu blir det matlagning och sedan träning.

Det Positiva: Framsteg
Det Negativa: Pollenallergi

When the sun shines...

Over and Out

Sluta tänka då...

Sluta tänka! Så vill jag skrika till mitt huvud ibland eller ganska ofta på sistone. Samtidigt vill jag skrika till kroppen att orka lite mer. Inte så bra kommunikation mellan de båda delarna har jag för tillfället.

Idag hade vi attackstegsträning som var svårt. Jag tycker verkligen att det är svårt att göra attacksteg om man inte har något att hugga på. Misslyckades rätt så bra i början, blev lite petad på och då blev det bättre. Tills vi bytte övning och så blebv det sämre ett tag och sedan lite bättre igen. På rustningsdelen var jag överallt och ingenstans kändes det som, nej någon känsla fanns där inte idag, helt borttappad, men jag får väl ta och leta imorgon. Sedan har jag för öppen kamaj mot kote också, inte bra, måste börja tänka på och att slappna av i huvudet och ha kroppen beredd.

Nu ska jag sova och inte tänka så mycket.

Det Positiva: Fika i solen.
Det Negativa: För mycket tankar.

Imorgon är en annan dag...

Over and Out

Beginning

Veckan har börjat med dunder och brak. Började med världens struldag på jobbet, trött och halvsur efteråt. Sedan myste jag hos Johan, vi gjord pizza och kollade på Sherlock Holmes, den var mycket bra. Tack vare honom kom jag också upp ordentligt i morse och kunde bege mig till ännu en dag på jobbet. Bättre dag idag, men det känns lite halvskakigt, inget är stabilt på något håll. Men vi ska klara av det här och på allt att bli tip-topp igen, proverna börjar rulla in och det gäller att hänga med och hålla efter hela tiden.

Efter arbetsdagens slut begav jag mig till Hampus och hade en härlig skogstur i solen. Hoppade över en stock på en åker och han lyssnade riktigt bra, måste bara tänka på att göra vändningarna med ytterskänkeln och inte bara tyglarna. Han var härlig och glad idag sedan blev han lite skrämd av ett rådjur och då blev det lite upp på tå ett tag.

Nu när jag kommit hem var Fläcken världens modigaste katt. Hon var inte så leksugen idag, men hon har kommit ut flera gånger från under sängen och spatserat omkring och sedan satt sig och ätit då jag suttit vid datorn alldeles bredvid. Är så stolt över henne. Nostippen kikade lite i lådöppningen, åt lite godis och lät sig bli klappad med vippan lite gran. Det går framåt med små små steg.

Dags att sova nu, lång dag imorgon också, längtar så till helgen, vad det än blir som händer då.

Det Positiva: Härlig vår
Det Negativa: Slut på allergitabletter

En dag med sol...

Over and Out

En riktig kenodhelg

Definitionen av en kendohelg är att man antingen tränar som en galning ungefär 15-20 timmar (dvs åka på läger), åker och tävlar räkans också dit. Eller så kan man ägna sig åt roliga kendorelaterade saker i lagom takt och inte slita ut sig fullständigt. Alla tre alternativen är roliga, men eftersom det är det sistnämnda jag har gjort i helgen så håller jag det högst för tillfället.

Började med träningspasset på lördagen som jag ju redan skrivit om. Fortsatte med att följa EM på facebook eftersom inga andra medier rapporterar ordentligt i ämnet. Sedan bar det av till tjejkväll i Lambohov. Riktigt god mat, efterrätt och chips varvat med kendo och tamashigiri på Wii, gullig kendo anime i form av Bamboo Blade, blodig anime med svärd vid namn Rurouni Kenshin och sist slutet av filmen vi kollade på senaste tjejkvällen Samurai Revolution om jag minns rätt. Den är bara blodig i slutet och det var vad vi vill ha. Allt detta varvat med lite youtubeklipp, prat om katter och prat om kendo, svärd och lite annat smått och gott. Det var en mycket trevlig kväll och eftersom tiden flög iväg blev hon halv tre innan jag låg i sängen igen. Inte så där värst smart då någon bestämt att man ska träffas klockan tio på morgonen.

Jag kom upp vid halv tio och hann äta minimalt med frukost, men det var härligt väder som piggade upp mig mycket. Iväg kom jag och satt i tre timmar och mätte samt häftade fast små plastfickor på en träskiva. Vi ska nämligen göra en medlemstavla där alla aktiva medlemmar ska ha sitt foto och sin grad så att man har lite mer koll så att säga. Stina lagade shinaibägen och Lollo och Johanna fixade tävlingsband medan Anders och jag fixade med tavlan. Tavlan tog som sagt tre timmar och sedan var jag tvungen att åka hem till min tävttid, men de andra hade fortsatt sy band i ytterligare tre timmar. Alla saker blev i allafall otroligt snygga!

Jag ägnade eftermiddagen åt att tvätta ett berg av tvätt, totalt sex maskiner, rensa lite på min uteplats och upptäckte till min glädje snödroppar i rabatten. Sedan fick jag ont i magen och låg och tyckte synd om mig själv en stund innan jag åt middag och for iväg till Ryd ännu en gång.

Nybörjarnas första ji-geiko var väl höjdpunkten av passtet idag. Anders som höll i det och Johanna var också med så jag slapp vara ensam. Det var ett rätt så trevligt pass, försökte koncentrera mig på att träffa rätt och få teknikerna rätt när man ändå kunde ta det lite lugnare. Sedan fick jag försöka tagga upp för att köra mot Johanna i mellanåt. Sist blev det då några ji-geikos, rätt så tufft med tanke på att en av dem hade hela rustningen på sig för första gången, men det fungerade bra för alla tror jag och de verkade tycka att det var roligt.

Nu gäller det att ladda om inför den nya veckan, ska krypa ner under täcket alldeles strax. För övrigt följde jag EM på facebook även idag och får säga grattis till Michaela som fick fighting spirit-pris idag, mycket ärofullt.

Det Positiva: Kendohelg
Det Negativa: Ingen Johanhelg...

Smiles that makes me happy...

Over and Out

Att träna utan...

... ordentlig frukost är inte en bra idé. Det vet jag nu av egen erfarenhet. Men vaknar man halv elva och träningen börjar elva så hinner man inte få i sig så mycket. Det funkade i allafall, var inte ett yberhårt pass idag så jag klarade mig igenom det.

En timmes kata till att börja med som gick helt okej. Sedan rustningsdel med lite tekniker, jaga efter och försöka attackera i vändningen. Kroppen var väl med på det mesta, men huvudet var helt off. Jag var mest bara irriterad och arg. Jag brukar alltid lyckas koppla bort känslor när jag tränar, det brukar bli tomt i huvudet, men idag gick det inte. Jag var bara arg mest hela tiden.

Nu tänker jag leka med min katt istället så kanske humöret återvänder. Sedan ska jag på tjejkväll och titta på svärdsfilmer, så det så.

Det Positiva: Katorna gick ju bra...
Det Negativa: Irritation

Ibland vill jag bara slänga shinaien i golvet och slåss med händerna...

Over and Out

EM-Brons

Stort Grattis!

 

Till Juniorlandslaget i Kendo från Sverige säger jag Grattis till Bronset i lagtävlingen. Fighting-spiritpriset gick även det till en medlemmarna i det svenska laget!


Ängelhästen

Innan tvälingen

Han gick som en ängel idag, den lilla hästen. Eftersom vi ska tävla dressyr nästa helg red på ridbanan för att träna lite. Började med lagom uppvämning, skritt i båda varven, lite volter, halter och ryggning. Travade volter, gjorde halter och igångsättningar och tränade på tempoväxlingar. Lite galopparbete blev det också i båda varven. Redan i uppvärminen var han med och lyssnade riktigt ordentligt. Sedan slängde vi spöet (eftersom det inte är tillåtet på tävling tänker jag inte träna program med det heller) och började med LC:2 som vi ridit föurt. Han gick superbra, fattade galopp där han skulle och var så duktig, kändes till och med som om hans högergalopp var ovanligt stabil idag. Efter det blev det två genomridningar av LC:1 som vi ska prova fö första gången, lite nya inslag med serpentiner och annat smått och gott. Är jag bara noggran så kan det nog gå vägen och är Hampus på det humör han var på idag så är ingenting omöjligt. Enda faran jag kan se är att jag eldar på honom för mycket och han slutar lyssna på mina händer, men jag får väl ta och tänka mig för helt enkelt. Det är också en kortare sträcka att sakta av från den sista galoppen till traven som ska samlas ihop, vända upp på medellinjen och helst trava den lugnt och framförallt rakt innan man gör halt, får nog lägga in lite mer halter som uppvärming nästa gång.

För att belöna honom och börja tjuvträna lite inför helgen om två veckor då det är tväling igen byggde jag ett hinder som vi skuttade över några gånger. Då kom öronen fram på riktigt och oj vad livat det var. Skrittade en sväng ner mot sjön som avslutning. Sedan försökte jag leka frisör medan Hampus mest ville äta, men en bra början blev det i allafall, får putsa på det i veckan.

Det Positiva: Härliga hästen
Det Negativa: Snorig

Simply the best...

Over and Out

Ännu fler blåmärken

Efter torsdagsträningen är jag blåslagen lite överallt igen. Högerarmen har börjat ta ordentlig färg och vänster axel pryds av ett lila vackert blåmärke. Det är torsdagar i ett nötskal det! Det var Anders som höll i passet och Kalle var sempai. Vi var sex stycken totalt, hälften killar, hälften tjejer. Vilket betyder att det är upplagt för tjejerna mot killarna. Vi körde kendobol som uppvärmning och jag blev svettig redan efter den. Det är en kul lek och denna gång gick det snabbt och smidigt med många skratt. Träningen fortsatte i ett högt tempo, lite teknikträning till att börja med, men sedan gick vi över till att köra lugna kakarigeiko följt av full fart i jigeiko. Jag hade inte samma känsla som i onsdags tycker jag, men det var helt okej.

När jag trodde att jag skulle falla ihop i en lite hög så blev det en välbehövlig vattenpaus. Bra för mig att knyta om Men också. Kände mig betydligt piggare i huvudet efteråt, men armarna var fortfarande lika trötta. Blev ett varv ji-geiko till som var riktigt jobbig. Sedan var det av med rustningen och köra haiasuburi i fem minuter. Kom in i en lite rytm där, det handlar mer om vilja än ork där på slutet.

Att tänka på från detta pass: var mer flexibel, låt bli att tänka, träna mer på tvåstegstekniker, kortare attacksteg närmare marken så blir det snabbare och bättre.

Efteråt blev det bastu, det var härligt även om jag var lite halvt borta av all värme. Utanför Dojon hände mindre roliga saker så man blev lite skakig och var glad att vi var så pass många som vi var.

Det Positiva: Att träna kendo tömmer verkligen huvudet.
Det Negativa: Obehagliga människor.

The sun shines

Over and Out

Tillbaka...

Så är den tillbaka, precis när jag trodde att den återhämtat sig efter mer än en vecka var uteblivna kotehugg har jag återigen en ömmande kotearm. Det syns inte så mycket, men jag behöver bara stryka lite lätt för att det ska komma ett stick av smärta och tänk er då när någon slår kote på en, det känns som om jag inte har något skydd alls utan att träffen kommer rätt på benet. Funderar om det är värt att investera i ett par lyx-kote, men vet inte om det skulle hjälpa så mycket. Får se om det gå över av sig själv.

Ett fint onsdagspass var det i allafall. Först grundövningar utan rustning och sedan fick vi som hade ta på oss rustningen och så övade vi alla tillsammans på lite grundtekniker. Det är svårt att vara i ett par där en har rustning och den andra inte. Blir liksom helt bakvänt, i varje fall måste jag bli snabbare. Ska försöka sätta det som fokus ikväll. När vi delade av körde vi lite tvåstegstekniker, det gick väl sådär. Jag tänker bara hela tiden på vad Kalle nämde på det senaste tosdagspasset jag var på att jag träffar Men med fel del av shinaien. Det såg jag plötsligt jättetydligt. Tror att jag kommer för nära och sedan inte sträcker på shinaien. Ännu en sak att prova sig fram på. Sedan blev det några jigeiko också, en mot Johanna, en mot Erik och en mot Joel, sedan smet jag för att komma hem någorlunda och träffa Johan lite.

Ji-geikon mot Johanna kändes bitvis väldigt bra. Måste komma ihåg att tro på mina attacker och gå förbi varenda gång. Den mot Erik kändes också väldigt bra bitvis, jag är inte speciellt bra på att hugga Men, men nu lyckades jag sätta en, den liksom bara kom av sig själv. Sedan blev jag lite bankad på hade vid något tillfälle en bra kamaj och sedan blev jag lite bankad på igen. Den mot Joel var helt okej, blev smiskad på låret och har ett blåmärke som prydnad idag, men det är sådant man får ta.

Ikväll kör vi igen, hepp hepp!

Det Positiva: Känslan när det verkligen stämmer
Det Negativa: En handled som inte slutar göra ont.

It`s time for some change...

Over and Out


True Blood säsong 2 klart!

Ibland kan man bli beroende....Längtar till säsong 3 nu....

Det Positiva: Måste jag säga??
Det Negativa: Flykt från verkligheten

Yummy...

Over and Out

Påsk

En påsk som kan sammanfattas i två ord, resande och ätande. Jag har haft det roligt i allafall och sammanfattar allt med lite bilder.


HemHemma i Sevallbo låg snön och isen fortfarande tjock.


Men lite vårteckan fanns det allt ändå...


Origami var påskpysslet. Från vänster: 1. Min pingvin och svan 2 Johans och mina svanar 3. En arme


Mammas orkidé

I Borlänge


På äventyr i skogen med Säpo


Sol på trappan med Jönsson

Till detta en hel massa mat och godis och promenader.

Det Positiva: Godis, mat och människor
Det Negativa: Trötthet

This is my life...

Over and OutFör sent...

... egentligen, men jag sover så lite ändå denna vecka så varför ens göra ett seriöst försök?

Började kl 6 i morse, jobbade till halv tre på ett ungefär, direkt ut och hade en dust med Hampus på ridbanan. Sitsträning och dressyrprogram, han var super! Hem och äta alldeles för mycket för att sedan bege sig till en kokhet gymnastiksal för kendoträningen. Bangade rustningsträningen på slutet, dels pga av värmen, men mest pga trötthet och en stor blåsa under foten. Fick i allafall till en härlig känsla idag, speciellt i huggcirkeln det kändes så avslappnat, första gången någonsin som jag fått den känslan. Nu blir det en vecka till nästa gång, min handled har fortfarande inte återhämtat sig helt, den har fortfarande ett mönster av gulnande blåmärken som gör ont. Jag måste bli snabbare också, snabbare hela tiden.

Nu är det packat och klart, nästan i allafall och jag ska försöka blunda och tänka på ingenting för att somna. Imorgon kör vi järnet igen!

Det Positiva: Mitt liv
Det Negativa: Hektiskt

Min plats i livet är här just nu och ingenting annat...

Over and Out

RSS 2.0