Tandläkarbesök och guldstjärna i kanten

Då ska vi se, mycket som har hänt sedan sist, haft fullt upp och inte hunnit skriva så mycket.

Tisdag blev som vanligt vilodag eftersom jag brukar vara med på kendons nybörjarpass och det börjar så tidigt att jag inte hinner med att rida. Dock så blev det längre tid i stallet än vad jag planerat. Mockade och fixade mat och när insläppet skedde så kommer det inte en glad fjording med ena sidan nedkletad med lera. Tydligen hade han varit ren och fin två minuter innan insläpp, men sedan halkat till och inte lyckats hålla balansen och drattat omkull. Så det blev till att vänta på ledig spolspilta och skölja av det värsta. Guldstjärna till hästen i allafall, han gick in utan tvekan och sedan stod han väldigt bra, han har ju inte spolats så många gånger så jag är väldigt nöjd med honom.

Igår så skulle jag ge mig på att rida igen. Skulle testa att rida själv och det gick väl relativt bra, eller först blev han rädd för en bebis och sprang lite, sedan gick det bättre på grusvägen och förbi alla läskiga skrotbilar. Sedan hade vi maximal otur och mötte en bil också. Då ville han inte, vägrade gå framåt, kickade för skänkeln, sedan blev väl bilföraren lite otålig och körde framåt i fel ögonblick så då hoppade vi ut på en plöjd åker, hoppas inte bonden blir arg, jag fick ut honom på vägen igen när bilen åkt förbi. På hemvägen mötte vi ponnyn från i måndags så vi fick sällskap hem och när vi då mötte en bil var det inga problem. För försöka skaffa sällskap mer ofta.

Dock blir det nog lite sådär med uteritter under veckan som kommer. Idag var det nämligen tandläkarbesök och de tog bort två vargtänder så inget bett i munnen på en vecka, ska försöka passa in ett hackmore, men vet inte om jag vill ge mig ut med det när han är så pass pigg som han är, får se lite hur det känns. Han var superduktig idag också, stod som ett ljus i transporten och skötte sig finfint när vi kom fram, var nyfiken på det mesta. Inga permanenta tänder var skadade heller från när han slet sig så det var en lättnad.


mina hjärtan på utflykt!
<3
Imorgon ska jag försöka gå promenad och sedan får vi se, jag jobbar lördag, men kanske bli en kvällspromenad i allafall och på söndag kanske släppa honom i ridhuset. Ska försöka fråga en tjej i stallet som jag sett rida på hackmore och be henne om hjälp att pass in det jag har så att det blir rätt, har läst och sett bild på hur det ska sitta, men är ju aldrig fel att vara två. Sedan ska jag försöka rida i ridhuset med det till och börja med, kanske vågar mig på en uteritt i slutet av veckan, jobbar natt så lite enklare att passa in tidenr när det är ljust och många vill rida. Planerar också att löshoppa, veterinären/tandläkaren sa att han kunde arbeta på som vanligt, bara utan bett.


Man fick bilder med sig hem

Det var nog allt för denna gång, ska försöka ladda om för att gå på kendogradering ikväll nu. Powenap och middag så ska det nog gå.

Det Positiva: Skötsam häst
Det Negativa: Tidsoptimist

En tand för en tand.

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0