Bus i ridhuset

Eftersom jag jobbade igår (lågmält mutter över schmaändringar) blev det inte så mycket gjort i stallet. Mockade och gjorde foder och sedan tog jag in Maximen och borstade och spolade av leriga benen. Nu börjar det torka upp ordentligt i hagen vilket är skönt.

Idag blev det lite mer aktivering, jag hade bokat ridhuset så att han skulle kunna springa lös och rasa av sig lite om jag ska våga mig upp med hackamore i veckan. Så först fick han komma in och blev lite snabbt avborstad och sedan gick vi ner till ridhuset där han varit en gång innan. Det var en annan häst där så vi övade lite att skritta i grimskaft först, det gick hyffsat, men den andra hästen var väldigt intressant att titta på och man måste ju hålla koll. När den gick ut och vi blev själva blev han först lite upprörd och ville hålla sig vid dörren, men efter lite övertalning kunde han röra sig i resten av ridhuset också. I början så bockade han och busade lite, men sedan blev det lite mer kontrollerat. Vissa långsidor försökte jag springa med och tävla, men då ökade han på och vann. Longerade ett par varv i trav i grimman också och det gick bra. Ställde sedan ut ett litet hinder på sockerbitar som jag tänkte att han kunde skutta över som förra gången. Lite mer hoppsugen var han nog idag för de första sprången blev riktigt bra, stora och ordentliga, i slutet blev han lite tröttare, men han hoppade fint varje gång. Han blev varm och svettig på grund av sin långa päls, längtar tills den är borta.


Lite längre avborstning blev det efteråt och han njöt av att bli kliad, men min piggborste börjar ge upp så det blir nog till att skaffa en ny snart. Maxim fick gå ut i hagen en sväng till, det var nästan dags för insläpp, men tänkte att han kanske ville rulla sig lite, så han fick vara ute en halvtimme eller så. Tror han har blivit lite kompis med varmblodet i hagen, i dag när jag kom så stod de bredvis varandra och solade medan de andra två stod längre ner i hagen. Skönt att han har en liten vän i allafall. När jag släppte tillbaka nu på kvällen så jagade O ner honom från berget. Hjärtat i halsgropen, lite rädd att han skulle snubbla till.

Jag ägnade lite tid åt att flytta in i min nya garderob som jag fått, dressyrsadeln fick plats där inne också så nu är bilen nästan tömd på saker. Imorgon är planen att göra plats för sommardäcken på vinden så att de också får lämna bagageutrymmet. Nöjd med hur det blev och så var vi på ikea på kvällen och köpte krokar. Imorgon ska jag fixa lite mer med den och gå en promenad med Maxim och sedan ska jag på mitt första stallmöte, innan nattjobbandet börjar.

Det Positiva: Bushästen
Det Negativa: Redan för mycket saker.

You and me.

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0