Keep calm and carry on

Efter förra tävlingen red vi ut på söndagen i lugn och ro, mest skritt, men också lite trav i joggingtempo. Sedan vila på måndagen och på tisdagen när jag kom till stallet efter jobbet var jag ganska slut efter en tuff mental start på veckan. Hade insläpp och det var mycket folk i stallet. Så istället för det planerade ridhuspasset vi brukar köra på tisdagar tog jag på mig reflexväst och red ut i höstkvällen. Jag, Maxim och härligt ljus bland höstfärgade träd. Vi hade en liten spänd tur med springande kor, men redde ut det och kunde avsluta med avslappning i allafall, gjorde några okomplicerade fattningar åt vänster också.
 
Träningen gick bra på onsdagen sedan, visst var han kanske lite styvare i början än vad han varit om vi mjukat upp mer dagen innan, men han hade mycket energi och bjöd på riktigt ordentligt i traven. Fick jobba mycket med att flytta ut bakdelen på små volter och då släppte det snabbt.
Skänkelvikningarna tittade vi på, i La:3 är det en ny linje så det gäller för mig att ställa in siktet som som jag gjort med linjen i LA:1, ska öva hemma och märka ut linjen och vad jag ska sikta på.
Vi fortsatte jobba med vänsterfattningarna och där hade ju ryttaren skärpt till sig och spänningarna släppt kan man säga. Kände så enorm skillnad! Vi började med fattning ur volt, men sedan kunde vi göra det på rakt spå på långsidan också, fick knepet att vara lite, lite innanför spåret, flytta ut mot väggen och så fatta. En felfattning blev det, pga av att jag var i helt fel position och tajming, kände det sekunden innan att nej det här går ju inte och det fick jag rätt i, men sedan skärpte jag mig igen och han gjorde superfattningar och kom igång i en bra vänstergalopp. Vi jobbade lite med ökningar runt fyrkanten som avslutning och måste börja leta mer efter den känslan hemma och våga rida på mer även ute där han bjuder mer.
 
Sedan fortsatte veckan med promenad på torsdagsmorgonen och så uteritt med medryttaren på fredagen, lite spring för kor även då...
Helgen jobbade vi med galoppintervaller på lördagen och så blev det ridhus på söndagen och försöka kamma till oss lite. Ganska mjuk och fin häst!
 
På måndagen blev det träning igen och då lade vi ifrån oss tävlingsfokuset lite, fortfarande övade vi skänkelvikningar, ingen träning utan dem, men vi red inte så mycket programdelar. Istället kollade vi igenom hur det fungerade med öppnorna och slutorna, där var höger öppna den stora överraskningen, då det ju varit ett problem tidigare, nu var den enklare att rida än vänster. Vi jobbade också på med våra galoppökningar, jag behöver veta vilken känsla jag ska ha, så jag strävar efter det hela tiden och inte nöjer mig med minsta lilla.
 
Sedan blev det skritt i skogen på tisdagen och vila på onsdagen. På torsdagsmorgonen red vi ett kort joggingpass i ridhuset, mycket jobb i trav på serpentinbågar och bara slappna av. Även på fredagen blev det ridhus. Så skogen hela helgen, ensamtur på lördagen och undvek kossorna, så det blev avslappnat nästan hela tiden. På söndagen gav vi oss iväg med två tjejer i släptåg på ponny och medryttarhäst. Vi kände väl båda den vuxnas ansvar och jag kan inte kalla turen avslappnad för egen del. Men allt gick bra, vi travade och galopperade lite längre sträckor och hade en otroligt tur med vädret. Efter att jag sedan lunchfodrat packade jag mig hemåt och däckade på soffan med spänningshuvudvärk, lagom okul avslutning på helgen.
 
Det Positiva: Min gula, alltid.
Det Negativa: Spänningar
 
Go away, do your thing
 
Over and Out  

RSS 2.0