År 2008

Jaha, så hade jag ju tänkt mig en liten årskrönika då. Får väl an se hur mycket man orkar skriva.

Hur började året då, jo jag var ju hemma i skogen och tog mig in till Gävle för att träffa lite människor. Om jag minns rätt fanns det en massa snö, raketer som flög åt alla håll och en massa vin och annat grejs så mådde inte så bra på nyårsdagen.

Våren som gick då. Tror den får betecknas som den vår jag blev friluftsmänniska på riktigt. Blev så mycket mer än vad jag trodde. Började väl ganska så mjukt med en helg i en stuga ute i Kolmården. Många trevliga människor och bastubad i en bäck i kallaste januari. Sedan blev det en tur med friluftsföreningen Vild! premiärtur som hette Myggfritt. Allra första gången som jag sov i vindskydd och det var helt underbart. Då vi vaknade på morgonen var maken täckt av snö och det blev en helt underbar dag i sagolikt vinterlandskap.

Våren var också den tid då jag började jobba extra på Simhallen i Linköping. Så många nya människor jag fick träffa där som blivit så bra vänner. Linus, Bella och Elin speciellt. De är så roliga att träffa och umgås med och så är det trevligt att jobba lite också. Har fått jobba lite i simkolan också och det få en verkligen att glömma allting annat. De två veckorna jag hade intensivsimskola var man verkligen helt slut då man kom därifrån, men vilken härlig känsla det är när barnen kan simma helt själva. Tyvärr är det ju ett ganska tungt jobb också när man ska städa och spola på kvällarna efter stängning. Människor är smutsiga av sig har jag upptäckt på ett helt nytt sätt sedan jag började städa upp efter dem.

Annat som hände på våren var resan till London med faster och hennes sambo. Det var härligt, bara andra resan när jag flög och det var underbart att få se alla dessa platser som man läst om och sett på tv. Fick uppleva så mycket, bland annat en Queen-musikal som var helt fantastisk. Gud vilken känsla det var att sitta där och höra denna underbara musik. Sedan alla otroliga byggnader som finns i London, är väldigt facinerad av gamla byggnader och i den staden finns det så många. St Pauls katedral och Westminster Abbey och parlamentshuset, så mäktiga och så fick jag komma in i Towern också och gå omkring där och bara känna historiens vingslag. Blev så där sugen på att läsa mer historia igen.

Sedan fortsatte våren med diverse friluftsaktiviteter, en skräck-kväll i Kolmården som tillbringades med film i en kåta och sömn i ett fint vindskydd. Klantig som jag är ramlade jag några gånger och gick ner mig i ett hål jag inte kom upp ifrån. Fick ett präktigt blåmärke som minne, men det var en fin helg endå. Sedan blev det Rixting, första gången för mig och en massa nya roliga människor. Det var en upplevelse, i många olika bemärkelser. Provade saker jag aldrig gjort förut och det var så värt det. Kanske blev inte allt som jag trodde, men ibland kanske det är meningen att man bara ska slitas med och bara vara. Friluftsaktiviteten fortsatte sedan med vandringar till motala och cyklingar till Borensberg. En paddling blev det också utanför Katrineholm, vilken helg, riktig högsommarvärme och roliga människor. Precis som det ska vara, har verkligen haft tur med vädret denna period som varit min invigning i friluftslivet.

Det har hänt så väldigt mycket, upptäcker jag precis. Jättejobbigt, multisportstävling på 24 timmar som jag och Louise bestämde oss för att delta i. Vi körde "jättetrevligt" som motto istället och det funkade verkligen. Något som kanske återkommer under 2009.

Sommaren bjöd på student för syster och bröllop för Ida. Systers student var en trevlig fest med släkt och vänner och en helg hemma hos mamma och pappa. Bröllopet var fantastiskt vackert och väldigt roligt. Massa god mat och många trevliga tal och uppträdanden, synd att man inte är så estetisk själv så man vågar sig på att framföra något.
Under sommaren jobbade jag också en massa, instängd på ett lab med trevliga människor. Några veckor tillbringade jag också tillsammans med Tjalle. Fina hästen som nu inte längre finns i mitt liv. Lite tråkigt, men sådant som tyvärr händer när människor tvingas flytta på sig.

Hajkade vidare in på hösten och skolan startade igång igen. En tur till skåne och Äventyrstinget slutade på ett helt annat sätt än vad jag kunde drömma om. Johan, det finaste som hände under året skulle jag tro.
Hösten var annars ganska tung och jobbig. Mycket mörker och lite sol.

Dykning blev det också under året, två resor til Smögen, en vårresa och en höstresa med miljödyket som aktivitet. Det är en härlig plats där jag hoppas på att få tillbringa mera tid i framtiden. Min kära syster tycks ju har rotat sig där västerut så man kan ju alltid skylla på att man ska besöka henne.

Mitt liv har tagit sig ganska många vändningar detta år och som vanligt när man blickar tillbaka kommer frågan, kunde jag verkligen i örjan av året ha drömt om allt detta? Svaret är nog nej, som vanligt blev det mer än vad jag trodde och så börjar man fundera på vad för saker man missat när man tidigare i sitt liv inte gjort sådana saker jag fått för mig att göra i år. Kanske var det helt enkelt ödet som betämde att nu, nu ska Matilda ut och umgås och utvecklas en hel massa. Vi får bara hoppas att det kommer fortsätta så, för jag känner mig på inget sätt klar, nu börjar jag komma igång på riktigt och tänker inte sluta.

Inför 2009 då? Vad kommer att hända då. Ja, jag hoppas på att allt det positiva följer med in på nästa år och att jag kan utveckla mig själv ytterligare, ska verkligen kämpa på för att bli lite mer social och öppen även om jag vet att det kommer att bli en stor utmaning. En sån tur jag har som har så många fina människor i mitt liv som kan hjälpa mig, ska se till att behålla dem där också. Börjar nu året med en resa till Egypten och hoppas på att det blir en bra start på ett ännu bättre år. Så nu önskar jag alla där ute ett Gott Nytt 2009 och hoppas att ni också ger er ut på ett eller annat äventyr.

Årets Positiva: Johan och äventyr
Årets Negativa: Det fanns dagar och veckor svartare än natten

Går framåt genom härliga minnen.

Over and Out

Annandagjul

Så var julhelgen över för detta år då. Känner mig för övrigt mycket bättre nu, känns fint att man kanske kan andas normal genom näsan när man ska upp i luften och flyga. Rinner inte alls lika mycket längre utan nu börja det som kommerr ut bli grönt och då har jag lärt mig att man snart är frisk. (Ha, retas med syster och skriver om snor ;P)

Idag så var det andra halvan av släkten som det skulle socialiseras med. Det var trevligt att se dem igen. Mormor, morfar, moster, morbror och kusinerna. Deras hund Charlie var också med, men fick nöja sig med att vara i hallen på grund av pappas allergi. Fick gå en promenad med honom på kvällen, han drog lite gran, men sedan tog gatlycktorna slut och då gick han så snällt brevid mig. Åt god mat som mamma lagat, lax och pressad potatis och till efterrätt blev det fruktsallad och glass. OOhh vad gott det var, ska börja göra det hemma och bara ha i goda frukter som jag tycker om.

Börjar få lite resfeber nu, ska bli spännande, första gången vi ger oss ut på egen hand och även om det är väldigt ordnat och färdigt det mesta innan är det väldigt pirrigt. Hoppas på att det blir en bra resa och att vi kan slappna av och bara ladda massor av batterier så vi räcker hela våren lång. Känns som om det viktgaste blir att få se solen igen och få lite ljus. Mörkret här hemma påverkar nog mer än vad man tror och skulle tro att det har påverkat mig mer än vad jag velat känna av. Nu på slutet har jag varit så focuserad på så mycket annat och inte focuserat så mycket på mig själv så det ska jag försöka mig på att göra lite mer. Får nog bli lite av ett nyårslöfte till åt 2009 att focusera på mig själv och på saker och människor som får mig att må bra. Ska klura lite på det till i morgon då jag tänkte ha en liten årskrönika då det blir sista gången jag skriver innan jag åker till soliga Egypten. Oj vilken press jag fick på mig att prestera nu, men ska bli lite trevligt att ta lite tid och tänka tillbaka på vad som hänt under detta långa händelserika år.

Johan är tillbaka i Linköping igen, nu är han ännu längre bort och snart så far jag väldigt långt bort. Usch vad det känns lite tråkigare nu att resa. Samtidigt som jag tycker att det ska bli kul. Inte blir det bättre av att syster går omkring och gnäller över att hon saknar sin Patrik så mycket. Då börjar ju jag tänka en massa också och så kommer saknaden upp till ytan. Lite jobbigt, men om man håller sig sysselsatt så fungerar det bra. Måste ju vara lite nyttigt att sakna också tror jag.

Ska nu lägga mig och läsa lite bok innan det är sömn som gäller. Planerar att både rida och hinna träffa kompisar i morgon.
Det Positiva: Snoret blir grönt, då är man snart frisk!
Det Negativa: Det är fortfarande snor.

Drömmer om att sova i din famn igen.

Over and Out

Juldagen

Sov så gott och så länge i natt. Somnade som en stock och hörde ingenting, inte ens när min syster kom ner och somnade i rummet intill. Fortfarande groggy i morse när jag vaknade, kändes dock lite lättare att gå upp. Inte rann det lika mycket ur näsan heller som igår. Ägnade inte förmiddagen åt så mycket, provade pappas spikmatta som han fick av mamma i julklapp. Den var ganska skön, men vet inte riktigt om det gjorde något bra med mig eller inte.

Belutade mig sedan för att stanna hemma och inte följa med till farmor. Vill ju gärna träffa henne igen, men det var ju tur att hon kom hit på julafton istället. Kände att jag ville försöka bli frisk istället, så gick en kort vända och gav häst och åsnor mat. Skönt att få lite frisk luft.
Restan av dagen har jag bara hängt och inte gjort så mycket.

Nu har oken tagit slut igen så blir inget mera skrivet idag.
Det Positiva: choklad
Det Negativa: sjuuuk


Utan dig känner jag mig halv.

Over and Out

Julafton

Dagen började med att jag vaknade halv sju och mådde jätteilla. Trevlig start på julfirandet. Lyckades i allafall somna om och mådde en aning bättre. Fick i mig lite julgröt till frukost i allafall. Gjorde i sista stund klart farmors julklapp och brände glaset i ugnen så färgen skulle sitta. Hann inte riktigt innan jag åkte hem, då koncentrerade jag mig på att få Johans julklapp klar istället. Tog sedan en promenad till Glampi och åsnorna för att ge dem julmorötter. De blev jätteglada och gnäggade och trängdes för att få mest. Eftesom jag är en rättvis människa fick de ungefär lika mycket, Glampi fick en mer eftersom det var ett ojämnt antal.

Hemma kom farmor på besök, samt faster med sambo som kom redan igår kväll. Är dock fortfarande sjuk och har ägnat större delen av tagen till att snyta näsan och försöka fokucera på vad folk runt omkring säger. Har fortfarande feber och svettas/fryser om vart annat. Lite jobbigt, vill bara krypa ner i min säng, som för övrigt är mycket mindre än vad jga minns den, och sova. Helst skulle Johan vara här och hålla mig varm också, speciellt under de perioder när jag fryser så dant.
Fikade med lussebullar, pepparkakor och nougatrutor, mina absoluta favoriter, samt kollade på Kalle Anka. Försökte sedan mest hålla mig vaken, men var väldigt festande att bara gå ner på rummet och sova. Lösningen var att dricka glögg och äta massor av russin innan maten. Gott med julbord var det sedan även om jag fick ta pauser och gå ut för att snyta mig.
Fick lov att mata katterna med lax sedan också. Willes ögon blev stora och runda och han stod på bakbenen för att komma åt den. Gustav smakade lite, men han hade jagat in en mus under soffan så han var mer intresserad av den än av något annat.

Slutligen var det dags för klappöppning och jag fick agera tomte trots att jag var tvungen att snyta mig med jämna mellanrum. Mycket klappar blev det, fick en tekanna som jag önskat mig, en ångkokningsmogäng och en sjal från kenya. Sedan fick jag en pilates boll också, det var en verklig överraskning, hade inte ens tänkt på att jag ville ha en sådan fast jag pratat om den hela hösten nästan.

julbordSystrarpappa och mammasjuk men glad

Börjar nu så sakta att ge upp för dagen. Fortfarande feber och det börjar dunka i huvudet. Ska försöka ta mig en tablett eller två, lite nässpray och sedan försöka sova bort det sjuka i mig. Ska gör mitt bästa för att kurera mig. Vad synd jag tycker om mig själv, så blir det när man kör på stenhårt under så lång tid och sedan slappnar av och allt bara brakar ihop. Nu orkar jag inte skriva mer, varken djupt eller något annat, nu ska jag krypa ner under täcket och drömma om att jag inte är ensam där.

Det Positiva: Julen
Det Negativa: Helt groggy

Jag vill var hos dig och jag vill ha dig hos mig.

Over and Out

Julstämning och snörvel

Dan före dopparedan är här och för tillfället nästan förbi. Började med att jag sov, mmm, vad härligt det var. Gick upp vid nio och käkade frukost innan jag och systeryster tog oss iväg till Glampi. Han och åsnorna stod inne i skogen och tittade. Elinor ryckte åt sig Fritz grimma och kom på så vis lätt undan. Själv skulle jag försöka ta Glampi. Han tittade på mig när jag kom gående och sedan fnös han helt enkelt, vände 180 grader och sprang. "Ha, tror du att du kan komma här och fånga mig hur lätt som helst när du inte varit här på flera månader" är jag säker på att han tänkte. Sedan sprang vi fram och tillbaka i hagen i ungefär en kvart och han bara lekte med mig som han brukar, Söthästen! Tillslut tröttnade han nog och tog sig närmare vindskyddet där vi kunde mota in honom i ett hörn. Så söt är han när han frustar misstänksamt och ska lukta på händerna. Gjorde i ordning honom och gick försiktigt ut mot skogen. Jag fick börja rida och det var härligt, lilla hästen pinnade på som bara den och tittade misstänksamt på vägskyltar och Lasse som vi träffade på ute i skogen. Nere vid sjön bytte vi och vände hemåt. Glampi fick springa fort, fort med syster och det gillade han. Krutet finns kvar trots att han är 27 år och gammal gubbe. Känns som om han aldrig kommer att bli äldre och ändå har vi känt varandra i snart nio år. Det är så väldigt lång tid och så mycket som vi har upplevt tillsammans, skador, skenturer och månskensritter. Är så skönt att han fortfarande är pigg, kommer att bli hemskt när han inte finns längre, nu kanske man inte ska tänka så när han är piggo ch frisk, men ibland så smyger sig tanken in. Jag har aldrig träffat en sådan som han, han har lärt mig så mycket och fått mig att mås så bra under perioder som varit deppiga. Varje gång jag kommer hem hit känner jag hur det drar i mig och hur jag bara snabbt vill byta om och springa dit för att hälsa på honom. Han har lärt mig så otroligt mycket om hästar och ridning också och fått mig att upptäcka islandshästen med alla dess små egenheter. Utan honom skulle delar av min uppväxt här varit väldigt tom och fattig på minnen.

Skulle ta ut åsnorna en sväng också. Kom ungefär hundra meter med Emma sen blev det tvärstopp vid bäcken. Fritz gick vidare eftersom han är så tränad till att den som håller i grimskaftet är ledare och den kan man lita på och ska följa. Emma har ingen av oss hållt på med eftersom hon kom dit efter att både jag och syster flyttat. Hon litade inte alls på mig och inte har hon väl blivit så tränad på att gå i grimma heller, plus att åsnor tydligen är naturligt rädda för vatten. Så där blev jag stående. Fritz fick gå vidare själv och Emma fick komma tillbaka till Glampi i hagen som blev helt förtvivlad när han blev lämnad ensam. Egentligen är jag lite i mot att man ger upp på det här sättet, men ibland känns det som om det är lite dödsfött. Ska man fixa en åsna måste man ha lite mer än en vecka på sig och kunna vara där och jobba ordentligt, samt att man helst ska underhålla det sedan också. Lite spännande sak är att hon förmodligen är dräktig och ska få åsneföl till slutet av sommaren. Blir spännande om man kan få tid och möjlighet att se det.

Solen sken hela korta dagen och det var härligt att vara ute i friska luften. Tänkte ta mig ett bad när jag kom hem för jag var lite frusen, men vattnet var så otoligt smutsigt så jag hoppade över det och duschade istället. Blev inte varm för det utan gick omkring och småhuttrade. Sedan började det rinna i näsan också och när mamma kom hem konstaterade vi att jag hade feber. Inte kul alls så här dagen innan julafton, men hellre nu än när vi åker till Egypten. Gick sedan runt resten av dagen, snörvlade och lämnade ett spår av snytpapper efter mig. Äckligt och jobbigt.

Det konstiga är att jag nog är den enda som är i riktig julstämning i familjen. Har ju ägnat hela december åt att göra julgrejer. Glöggkvällar hit och julfester det så jag är på topp nu. Fikade med lussebullar och chokladbollar på eftermiddagen innan vi städade lite, hjälpt till att dammsuga, med pauser för att snyta näsan, och kände mig väldigt duktig. Sedan tog pappa in granen och vanligtvis brukar vi klä den allihopa, men i år var det ingen som hade någon större lust av de andra, Frida hjälpte till lite och Elinor hängde upp tre saker, resten fick jag göra så det blev en gran designed by Matilda i år. Tycker att den är finare än vanligt.
Kvällen ska ägnas åt vila och kurering av förkylning och feber så jag inte är helt utslagen i morgon och så måste jag göra klart farmors julklapp också.

Jag och Glampi i solenEmma och FritzGlampiPappa i skäggJulgran


Nu tittar jag på ett konstigt cirkusnummer där en massa katter hoppar omkring och gör konster. Tycker synd om cirkusdjur i allämnhet och katter i synnerhet, katter är gjorda för att vara ute och jaga möss i skogen, i allafall ska de kunna komma och gå lite som de vill. Det är ju sådana djur de är, visst är det mysigt och så med katter som är tama och gosiga, men jag tror på att de måste underhålla sin vilda sida också för att bli lyckliga.
I allafall blir det gott kött och potatisgratäng till middag och kanske lite vin också. Det är ju i allafall jul.

Det Positiva: Glampin
Det Negativa: Snörvel, snörvel

All I want for christmas is you!

Over and Out

HemHemma eller borta

Så var man hemma igen hos mamma, pappa och systrar i skogen. Elinor hoppade på mitt tåg i Katrineholm så vi kunde tjattra av oss lite på tåget hem. I Sala blåste det kallt och jag släpade på en massa packning.
Återigen kan jag bara konstatera att jag är en packningsoptimist. Ännu svårare blir det när man ska packa för både varmt och kallt väder. Här kan det kanse (förhoppningsvis) komma snö på julafton och då vill jag ju inte frysa. I Egypten hoppas jag att det är lite sommarvärme så där vill jag ha så lite kläder som möjligt. Dessutom är det ju inte säkert att det är så jättevarmt där så man måste ju ha något alternativt mellanting också, mitt strösta problem för tillfället är alltså kläder. Sen ska man ha med sig julklappar och mat från kylskåpet också. Apropå kylskåpet och köket så ringde det på dörren i morse och där stod ett par hantverkare som bytte ut mitt kylskåp och spis. nu är det ett jättefint frächt kylskåp som står där och en ny fin spis med ugn, klar förbättring mot innan. Jag hann med att beundra det en stund innan jag åkte iväg till stationen. På vägen dit ringde en orolig syster som läst i metro att det varit en tågolycka med ett godståg som spårat ur mellan Linköping och Norrköping. Jaha sa jag förvånat, men jag kollade ju på internet innan jag gick och mitt tåg verkade ju gå som det skulle. Så var det också, bara lokaltrafiken som inte gick, men allt annat gick som vanligt, tur för mig.På tåget käkade jag goda pepparkakor och bjöd syster också.

Väl framme i Sala väntade mamma och efter en timmes bilfärd kom vi äntligen fram till Sevallbo. Konstigt att det inte känns riktigt som hemma längre. Jag kanske har rotat mig alldeles för bra i Linköping, hade inte någon större längtan att åka därifrån. Dels på grund av att jag är så väldigt nyfiken på mitt nya kök och bara vill fixa och testa allt i det så fort som möjligt och dels för att jag kommer att sakna Johan en del. Familjen saknar jag så klart ibland, så det ska trots allt bli kul att umgås med dem nu i några dagar och träffa farmor, mormor och morfar. Det ska bli riktigt kul för det var verkligen längesedan och det känns som om man måste passa på så mycket man kan så länge man kan. Ingen av dem blir ju direkt friskare tyvärr.

Hemma i allfall och kramar om min andra syster, springer till andra änden av huset och ska kolla in den nyrenoverade toaletten, hallen och trappen som pappa jobbat med hela hösten. Superfint har det blivit, sen springer jag tillbaka och ser pappa. "Papp....!!??" sen tvärstannar jag och bara gapar. Han har en massa skägg, svart helskägg! Hjälp vad chockad jag var. Han bara skrattade åt mig. "Försöker du bli jultomten eller?", "Nej, jag blev bara så trött på att raka mig under älgjakten". Så nu har jag en väldigt skäggig pappa, lite ovant.

Har sedan hunnit hälsa på katterna. Wille försökte smita in och var inte så gosig för ovanlighetens skull. Gustav satt ute på uthusbron och tittade när jag gick ut. Så ropade jag på honom och satte mig på huk och då kom han och var jättekelig. Lade tassarna på mina knän, ville nosas i ansiktet och bli kliad. Sen började han trampa en massa och ville bara bli ännu mer kliad. Han är så söt min lilla bebis.

Sedan blev det middag och prat med pappa när han lagade kola. Han är mycket bättre på att laga kola än vad jag är. Kanske för att han lagat samma i 25 års tid och jag bara har gjort det en gång, men nu vet jag hur man gör! Så nästa år ska jag laga massa kola till jul. Det är skönt att prata med pappa igen, blir inte riktigt samma sak att bara prata i telefon, som vi inte gör så ofta. Sedan vet jag att i slutet av veckan har vi förmodligen gått varandra på nerverna eftersom vi alla är så vana vid att göra på vårt eget sätt numera, men det är ju familjen och det är väl så det ska vara antar jag.

Nu är jag så där trött igen, förstår inte hur jag ska orka med allt jag vill, hoppas på att jag kan sova ordentligt i natt och pigga på mig imorgon.

Igår åkte jag till Johan på kvällen. Han skulle få en nyckel så att han kan rädda mina stackars blommor undan törsten och så ville jag bara träffas lite innan jag åkte från Linköping också. Han bjöd på te, pepparkakor och chokladboll. Jättemätt blev jag och jättegott var det. Sedan hade vi tillitsövningar, eller jag hade. Joahn tycker det är kul att lyfta omkring med mig eller kasta runt på konstiga sätt. Det är roligt, men lite läskigt också, så jag måste träna lite på det. Är lite ovan vid att någon bara lyfter upp mig och så är huvudet plötsligt mycket närmare golvet än tidigare. Sedan försökte jag hela kvällen titta extra mycket på honom så jag kan komma ihåg precis hur han ser ut. Två veckor känns som en väldigt lång tid just nu även om det kommer att hända en massa saker så tiden går förhoppningsvis snabbt. Vi bytte julklappar också, ååh, nu längtar jag ännu mer till julafton. Sedan blev kolckan så mycket att jag skulle cykla hem, tråkigt och jag var lite ledsen på hemvägen, sedan sjöng jag högt i Rydsskogen så det mesta av det ledsna gick och gömde sig igen. Sång är väldigt bra på det sättet, speciellt om man sjunger riktigt högt (och ganska fult) så glömmar man det mesta andra för en stund. Tur att det inte rör sig så mycket människor där mitt i natten. Det skulle nog undra vilken galning det är som kommer cyklandes i värdens fart och skrålar "The rose" och jag vet inte vad.  

Nu hoppas jag på att pappas kola är klara för en Matilda-räd. Mohaha, jag är ett godismonster :D

Det Positiva: Träffa familj
Det Negativa: Packningsoptimisten är i sitt esse.

Förresten kanske det kommer bilder på skäggig pappa, kola och mysiga katter någon gång när jag orkar ta över dem från kameran till denna dator, men för tillfället är jag alldeles för trött och sugen på en kolakick.
Sedan försökte jag också fördjupa bloggen lite i detta inlägg. Vet inte om det gick så bra, men jag ska fortsätta försöka. Meningen är ju att jag ska skriva en massa tankar här och inte bara "dagboksliknande, vad-jag-har-gjort-idag-inlägg". Det är mycket svårare när man är medveten om att folk vet om bloggen och kan läsa den.

Can you have more then one true home?

Over and Out

Julfest

Oj, helt slutkörd efter helgen. Lördagen började med att jag försov mig lite. Hade klockan som vanligt på halv sju och så tryckte jag på stopp-knappen och inte på snooze-knappen som jag skulle så sov sött vidare. Drömde sedan en mardröm om att jag inte packat någonting och vi var tvugna att åka till flygplatsen om en halvtimme. Sprang runt som en yr höna och visste varken ut eller in, resenerver redan? Sedan skickade Johan som tur var ett sms och jag flög upp ur sängen tio i åtta. Var tvungen att cykla halv nio och hade inte packat någonting. Så det var bara snabbt in i duschen och sedan slänga ner lite random grejer i ryggsäcken. Kämpade mig sedan iväg till busshållplatsen, lite stressad för jag hade stor ryggsäck på ryggen och en tung papperskasse i handen som vr jobbig att hålla i. Provade sedan att ha den på styret och var rädd hela vägen att den skulle gå sönder och sprida paj och rödbetssallad på hela cykelbanan.
Kom i allafall fram välbehållen och i god tid. När jag parkerat cykeln och gick över vägen kom Johan cyklande också så jag slapp vänta själv på bussen.

Framme i Bondebacka gjorde vi skinka och pyntade, sedan hade vi det mysigt med gitarrspel och sång. Gick sedan hem en sväng till Louise för att hämta extra sovgrejer, pepparkaksformar och hitta text plus acord till Pokémon låten som absolut skulle spelas. Tillbaka på bondebacka tände vi ljus och machaller och väntade på att folket skulle anlända. Tillslut som var de flesta på plats och vi började med julgodiset. Pepparkakor, ischoklad, kola och marsipan doppade i choklad, oj vad mycket det blev och vad gott det var. Sedan dukade vi upp buffén och började äta. Blev så otroligt mätt, allt var så gott. Sen blev det en massa snaskande på godis och lite mys resten av kvällen. Tillslut somnade jag nästan på soffan, blev bara fyra som sov över alla andra åkte hem till sig så jag behövde inte utnyttja mitt liggunderlag utan vi drog ihop sofforna och sov i dem, lite skönare.

Det var kul att träffa vännerna och umgås lite med dem nu innan jag åker. Mårten hade med sig sin mammas hund Bessy också och hon var jättesöt. Sprang lite med henne på gräsmattan och hon for hit och dit och blev välgit glad över alla mäniskor som fanns runt omkring. Sedan var hon mysig och låg i soffan också.

I morse när vi vaknade gick solen upp över motala, det var vackert.
Städade stugan och gick sedan fort till bussen och åkte tillbaka till Linköping, jag sov nästan med huvudet på Johans axel under resan.

Hemma igen var det som om luften gick ur mig helt. Däckade nästan i sängen när jag försökte få i mig lite mat. Har tagit mig lite i kragen nu och packat en del till jul och Egypten. Riktigt klar är jag inte, men kan ta det sista i morgon. Ska ikväll i väg en sväng till Johan och lämna min nyckel eftersom han ska titta till mina blommor en gång. Dröjer två veckor innan jag kommer tillbaka hit till Linköping igen, kommer att sakna honom... Försöker att inte tänka på det så mycket för då blir jag ledsen.


Bondebacka

Det Positiva: Julfest, med godis, mys och musik.
Det Negativa: Blir lite arg på mig själv att jag inte är så som jag vill vara alltid.


Varför kan jag inte bara vara...

Over and Out

Förberedelser

Upp tidigt fastän det äntligen är jullov, trodde hantverkarna skulle komma vid åtta som vanligt, men icke. Vid nio när jag gick hemmifrån var det inga hantverkare i sikte heller. Glad i hågen cyklade jag i alla fall till Gamla Linköping och hoppade på bussen till Motala. Louise hade lovat att möta upp vid ändstationen så jag inte skulle behöva känna mig vilsen och där stod hon också. Gick iväg till affären och handlade mat till julfesten som går av stapeln i morgon. Kommer att bli så kul, känner så mycket förväntan. Vandrade sedan hem till Louise och jag fick en rundtur i hennes hus samt hälsa på deras hund Hampus. En liten vit lurvig sak som skällde en massa. När jag kliade honom lite blev han tyst. Åt lite mat eftersom vi var s hungriga och snaskade på pepparkakor och sjögräschips. Det ni, första gången jag provade och inte alls så dumt. Fick sedan skjuts upp till Bondebacka där vi ska vara imorgon och spanade in stället. Jättemysig liten röd gård uppe på kullen med radiomasterna i Motala. Kommer att bli fint när vi tänder ljus och machaller. Ska försöka ta bilder som kommer upp efter helgen.

När vi kikat runt klart var det fortfarande en stund tills bussen gick så vi tog oss en promenad längs kanalen. Väldigt uppfriskande och andra dagen i rad som jag kommer ut och preomenerar, detta jullov börjar väldigt bra. Sommnade nästan på bussen hem och vaknade till alldeles innan vallarondellen som ligger ungefär 400 meter från hållplatsen, snacka om tajming.

Väl hemma var det buller i lägenheten och en lapp på hallmattan. En hantverkare dammsög köket och lappen talade om att renoveringen blivit försenad. Asch vad tråkigt, all min planering om att inviga köket i kväll gick om intet och nu får det vänta ända till i januari eftersom jag åker hem till skogen på måndag. Lite surt eftersom det är mycket som ska göras idag också. Håller som bäst på att baka paj och sedan ska jag göra rödbetssallad också. Inte så effektiv idag så jag gör en sak i taget. Börjar känna mig väligt sliten och hoppas jag klarar mig från alla dessa förkylingar som härjar hejvilt. Ska kämpa på för att hålla den på avstånd, men jag kommer att ligga däckad under jul skulle jag tro.


Så här ser köket ut för tillfället, vatten och kakel har jag fått idag. Längtar efter resten.
Kakel som kommit upp


Dags att ta i tu med denna rödbetssallad på allvar nu.

Det Positiva: Promenad och prat
Det Negativa: Mycket, mycket som ska hinnas. Listor i the shit.

I want to se the light in the tunnel and when I do I know it will be you.

Over and Out

Som fiskar i vattnet

Äntligen jullov, inte för att jag blir speciellt ledig för det, men ingen mer skola på ett tag i allafall. Tentan gick tveksamt, får väl hoppas på det bästa, men men, får väl ta det antar jag. Är inte helt förstörd, även om jag blev lite arg på mig själv då jag satt med en uppgift, jag visste ju hur man gjorde, men det ville inte komma fram i hjärnan. Sedan skrev jag nått ändå som jag inte tror är helrätt, men något poäng kanske man kan ta.

Cyklade sedan in till stan och klippte mig, vill ju vara lite finare i håret till julen i allafall. Fortsatte sedan med att fixa de sista julklapparna och hittade en mössa och en tröja till mig. Det var mycket människor på stan och farbron från röda korset gick och skramlade med sin bössa. Får lite dåligt samvete när jag inte stannar, borde egentligen ha passat på idag när jag hade lite kontanter, men det blev inte av. Känner mig lite egoistisk, jag bara tänker på allt annat jag ska göra hela tiden. Jul är ju en tid när man ska tänka mer på andra också. Jag ska försöka tänka mer på alla andra, inte bara de jag känner och tycker om utan alla andra människor också.

Efter turen på stan gick jag en promenad längs med stångån, det var fint och härligt att vara ute i friska luften och röra lite på sig. Sedan var det dags för jobb, sista gången nu innan juluppehållet. Det gick väldigt bra idag, barnen simmade på och det avr flera stycken som kunde simma själva helt plötsligt. Hoppas nu på att de inte glömmer bort det under lovet. Tror att det blir ganska så många som kan lära sig innan periodens slut.
Berättade för Linus att vi ska åka till Egypten, då blev han avundsjuk, men sen kom det fram att han åker till Thailand i januari och tyckte att jag skulle följa med honom dit istället.
Blev jättetrött efter simskolan och hungrig så jag skyndade mig hem för att äta lite och i köket har det hänt grejer, en bänk och diskbänken har kommit upp. Så snyggt blev det. Jag är också övertygad om att jag har den bästa hantverkaren av dem alla. Han är jättetrevlig och varje dag är det så kul att komma hem och springa till köket för att se vad han gjort. Ser så fram i mot i morgon då allt ska bli klart.
I morgon far jag också iväg till Motala och ska handla till festen på lördag. Smidigt att slippa släpa massa mat fram och tillbaka när vi ändå ska vara där. Ska sedan ägna kvällen åt att laga mat och förhoppningsvis slå in lite klappar. Kanske börja packa till hemresan också, får se lite hur mycket tid som blir över. Nu ska jag se till att komma i säng eftersom jag återigen måste upp i morgon, denna vecka kan det bli personligt rekord med att gå upp halv sju varje dag.

Det Positiva: Simmande simskolebarn
Det Negativa: Sliten

Längtar, längtar...

Glimtar av ljus

Härligt att vakna upp i morse och ha sällskap, men inte blev det lättare att gå upp för det, ville bara ligga kvar och snoosa jättelänge. Tyvärr gick ju inte det, kom iväg till skolan och var där lite innan åtta till och med. Hade ganska bra flyt i pluggandet idag och lite hopp fick jag. Träffade också Anna en snabbis och hon kände samma sak. Så nu hoppas vi på "rätt" frågor i morgon så jag slipper ännu en omtenta. Har så jag klarar mig känns det som. Satt dock inte kvar hela dagen, vid två cyklade jag hemåt för att byta kläder och väska. Hemma fanns det en trevlig hantverkare i köket, han höll på för fullt att snickra.

Tog i allafall bussen ut till Hampus, skyndade mig för att komma ut på ridturen innan det blev helt beckmörkt, men det lyckades inte riktigt, dimmigt var det också. Tror att jag hörde ett vildsvin som grymtade i skogen och började genast sjunga för att det inte skulle komma närmare, ett sådant vill jag verkligen inte träffa på. Hampus var fin idag, han försökte vända några gånger, men han insåg ganska snart att det var mycket roligare att springa i skogen. Han var härlig på hemvägen när han pinnade på hur fint som helst. Mockade båda boxarna och sedan tog jag in Joker och borstade på honom också, han är ett lermonster. Nu är det jullov från hästarna tills jag kommer tillbaka i januari, kommer sakna dem lite, men Glampi finns ju hemma som tur är och honom ska jag och syster umgås med.
Söt hästJokerRaggig smutsig hästSedan kom jag hem och var jättehungrig, så det var till att utnyttja matlagningsmöjligheten som finns har i huset. Lagade makaroner, bakon och stekt ägg, gud så mycket jag åt och gud så gott det var. I köket har det hänt grejer idag. Skåp har kommit upp och lådor, massor av lådor och jag tror att jag kommer att få en riktig spis! Det skulle vara helt underbart, ungefär den bästa julklappen.

Nya skåpny matta också

Nu sitter jag här och funderar på om jag ska plugga lite till i kväll, bara gå igenom lite vad jag har räknat dessa dagar. Vore nog bra om jag gör det så kanske chansen att klara tentan ökar lite till.

Det Positiva: Ut i skogen
Det Negativa: Snuva

Att vakna med dig är bland det underbaraste som finns.

Over and Out

Vaccination

Upp i ottan återigen och iväg till skolan där jag försökte hitta motivationen att klara av den här statistik-kursen. Ibland gick det riktigt bra, men inte så att jag riktigt börjat hoppas på nått bra. Så det är bara att kämpa vidare i morgon och försöka klämma in lite mer i huvudet. Ska ta med mig lite musik då också för att stänga ute bakgrundljudet som idag bestod av ett gäng som pluggade organisk kemi. Åååhh, vad mycket intressantare och roligare det var att lyssna på dem istället för att kämpa på med mitt eget. Längtar till våren när det återigen blir vettiga kurser.

Mot kvällningen cyklade jag in till stan och fixade äntligen klart julkorten som nu ligger på lådan och förhoppningsvis kommer dit de ska. Jag gick även och vaccinerade mig inför resan, blundade när sprutan skulle in, men allt gick väldigt snabbt och bra. Idag fick jag också resebekräftelsen på posten, nu är det inte långt kvar, inte ens två veckor. Ska bli så härligt att komma iväg till solen, bada i havet och titta på alla fina fiskar som finns under ytan. Ska blir så kul att umgås med syster också, saknar henne. Igår satt vi och pratade i två timmar om allt möjligt. Pratade verkligen av mig, ungefär en timme bestod nog av hästprat och allt runt omkring dessa underbara djur.

Detta är vad som hänt i renoveringen idag.


Tror att det är elarbeten och målning som pågått.

Det Positiva: Slutet på en lång dag.
Det Negativa: Plugg plugg plugg

Dimma i luften, dimma i tankarna

Over and Out

Bakåttitt och framåtflytt

Gick upp jättetidigt i morse för jag tänkte att hantverkare de kan komma lite när som helst, säkert klockan sju och då måste jag vara uppe och nästan färdig. Nu fick jag vänta istället och de kom inte och ringde på förrän klockan åtta, precis när jag var på väg ut genom dörren. Iväg till skolan kom jag i allafall. Började dagen med att läsa heeela tidningen och sedan plugga lite också. Gick ganska så bra på förmiddagen, men något riktigt hopp ser jag inte än. Får nog avgöra det i morgon. Efter lunch kom Johan och gjorde mig sällskap. Pluggandet gick lite långsammare, men vad gör det :D
Sen gick vi och fikade i C-sam, jag drack te och åt muffin, inte riktigt lika god som i Java, men dit orkar man inte alltid gå.
Blev kvar där i tre timmar och pratade, det var trevligt. Sen blev jag trött och tog mig tillslut hemåt.

Jag började tänka och minnas en massa saker som hände för längesedan, saker som jag inte tänkt på på väldigt väldigt länge. Det fick mig också att längta tillbaka lite till vissa stunder, tänk om man var liten igen och kunde leka i kojor och inte bekymra sig så mycket över vuxna jobbiga saker. I slutändan blir det ändå så att jag trivs med vart jag är just nu, men jag ska fortfarande jobba på hur jag är som människa, men det tror jag är ett livslångt projekt som får ta lite den tid det tar.

Lite läskigt är det här med att bloggen inte är så hemlig längre, men jag ska försöka att inte låta det påverka mitt skrivande allt för mycket. Får väl ha en utvärdering om ett tag och se om inläggen förändrats mycket.

Varje fall så kom jag hem i kväll, fylld av spänning. Vad hade hantverkarna haft för sig under dagen? Jo, det kan jag tala om, det har tagit bort allt, precis allt från köket och flyttat kylskåpet ut ur rummet. Nu behöver jag bara snurra på stolen vid datorn så kan jag ta mig något att äta :D

Kylskåp ute i rummetUtrivet kök

I morgon ska jag återigen ta mig till skolan och plugga, försöka hinna in till stan och vaccinera mig och träffa Johan lite, men för ögonblicket är det dags för lite nattmacka och sedan sömn.

Det Positiva: Långfika
Det Negativa: Plugga mera, måste plugga mera.

Små steg in i framtiden

Over and Out

Ut i verkligheten

Ja, nu har jag tagit beslutet att bloggen ska sluta vara så hemlig. Nu ska här göras reklam för den! Alla ska få veta om den och kunna läsa, inte de två personer jag hittills anförtrott den åt.

I helgen var det mycket som skulle bli gjort och som vanligt blev det inte som jag planerat. Lördagen blev lite pluggande och lite plockande i köket som ska renoveras. Sedan bar det av ut i skogen med Vild! friluftsföreningen vi Liu. Där bjöds det på grillad korv, pepparkakor, lussebullar och glögg. Väldigt mysigt och gott! Det var fint med all snö som låg på backen och träden också. Sedan cyklade vi hem i mörkret och inga cyklar som gick sönder detta år som förra :D
Stor stor eld ute i skogen är det mysigaste som finns

Söndagen bjöd på ännu lite pluggande, matlagning och plockande i köket som nu är helt tomt, ser fram i mot att få ett nytt. Det börjar i morgon och fortsätter hela veckan lång så nu har jag laddat upp med matlådor så jag kan vara i skolan och tentaplugga hela dagarna. För här i lägenheten ska jag befinna mig så lite som möjligt, här ligger saker i en stor hög längs med ena väggen och jag har till och med tvingat in saker under sängen för att man ska ha plats att gå omkring lite också.Köket urstädat och redo för renoveringen

Nu är det bara kvar av dagen att ladda om och försöka sova så jag kommer upp i tid i morgon.
Helgens Positiva: Mys i skogen vid en härlig eld.
Helgens Negativa: Mycket saker på golvet nu.

Nya spännande saker som händer.

Over and Out

Bästaste

Sista veckan innan tenta-p avklarad och så var det dags att finna motivationen till att plugga igen. Har inte gått så bra denna vecka, men lite blev det i alla fall.
Tillbringade söndag kväll hos Johan och tittade på film och myste tillsammans. Sedan blev det i allafall lite pluggande i början av veckan och förberedelse av vår projektredovisning som var på torsdagen. Den gick bra och känns skönt att vara av med något i alla fall. Sista statistiklaben avklarades också och det gick förvånansvärt smidigt.

På onsdagen åkte jag ut till Hampus och det var så underbart. Började snöa när vi red ut i skogen och det var så mysigt. Han försökte testa lite och vända hemåt, men det hade han inget för så då försökte han springa väldigt fort istället. Det var kul jag bara skrattade och på hemvägen var han så glad och pinnade på. Tror vi kommer funka bra ihop.

Torsdagen var det dags för jobb igen. Det gick fint, några av barnen simmade helt själva och det är alltid härligt. Linus var lite halvsjuk, men var tvungen att jobba ändå stackarn. Efter jobbet ringde jag och grattade mamma medans jag sakta tog mig mot Skäggetorp och Johan. När jag väl kommer dig så håller han på att laga potatisgratäng som jag hjläpte till med. Den tog för lång tid så vi körde på te och mackor istället för vi var så hungriga. Sen myste vi i soffan och Johan spelade gitarr och så sjöng vi tillsammans. Jättekul verkligen, det kändes så bra att sjunga tillsammans med honom.
Vakande seeent i morse fast vi skulle ha gått upp halv sju. Nu blev klockan tolv innan vi åt frukost. Det har snöat och töat och nu ligger ett lager med blötsnö på marken. Cyklade in till stan och köpte resan så nu är det bestämt, åker till Sharm El Shejk över nyår ska blir så otroligt skönt.

Nu sitter jag här och äter matlådan som Johan packade ner med världens godaste potatisgratäng, jag är så lyckligt lottad som har honom. Han är den första jag kunnat sova en hel natt med och verkligen ligga och hålla om och då sover jag verkligen så otroligt gott. Han får mig att tänka på ett helt annat sätt en tidigare också och han lyssnar när jag berättar saker. Fattar inte hur han kan vara så underbar, men så ser verkligheten ut. Och han är så varm, så fort man kommer dit efter att ha cyklat i kylan får man en kram så man kan värma upp sig.

Det Positiva: Bästaste Johan
Det Negativa: Tenta-stress

Värmen från dig går rakt in i mig

Over and Out

Hampus

Jodå, så är man inte hästlös längre! En ullig liten fjording har kommit in i mitt liv. Jättesöt verklign, men en riktig liten lortgris och ett stort matvrak. Fin gård han str på också, med liten ridbana och ridvägar runt omkring. Ägaren verkar ha en vettig syn på hur hästar ska skötas också så det ska nog fungera fint.
Liten beskrivning av Hampus: envis, mammut som man inte ska stå i vägen för om det finns mat i närheten.Hoppas på att vi ska komma överrens, det är i allafall kul att ha en häst så man kommer ut i skogen lite igen.
Vidare finns det två till hästar i stallet, Joker 3,5 år gammal fjording och Madicken, litet halvsurt ponnysto som granntjejen äger. Dessutom finns det får på gården, höns och några kalkoner. Höll på att dö när jag fick se kalkontuppen första gången, skit stor ful fågel, men han var tydligen världens fegaste, tryckte sig mot väggen när man kom för nära.
 
Funderar nu på om jag ska orka göra nåonting idag eller om jag bara ska kasta bort den här dagen också. Ska nog i allafall ta och diska samt städa köket lite och möjligen plugga, men känner jag mig själv rätt så blir det nog mest tv:tittande och slappning. Går snart in i tenta-p igen och då gäller det att samla ihop sig och fokusera.

Det Positiva: En häst!
Det Negativa: Slapphet

Come hold me again like you used to do.

Over and Out

Omättbart

Har verkligen ansträngt mig denna vecka, men det går verkligen inte att gå upp på morgonen. Den enda morgonen jag lyckades var torsdag och det var för att Johan sms:ade, alla andra mornar var en katastrof, fick stressa mig igenom frukosten och alla andra morgonrutiner och det är verkligen inte bra. Alla min energi och styrka försvinner bara ner i ett svart omättbart hål, det slukar bara mer och mer och vet inte hur jag ska få energin att stanna kvar. Måste försöka må bra och få ork igen. Har några strategier där bland annat en kort morgonpromenad ingår, tar bara 20 minuter och om jag går upp den bestämda tiden så hinner jag finfint. Funderar också på att börja duscha på kvällen så man har mera tid på morgonen, är trots allt lättare att ta en kvart på kvällen när som helst och duscha.
Den strörsta och viktigaste delen i min plan är en häst som heter Hampus. Har ännu inte sett honom, men ska dit i morgon och provrida. Tror verkligen att en häst tv gåner i veckan ute i skogen är precis vad jag behöver. Jag minns ju själv hur bra man mådde när man bodde hemma och hade glampi tio minuter bort. Planen är i alla fall att om det går bra i morgon börja sköta om honom och rida lite igen.

Veckan har annars mest bestått av pluggande, försöker verkligen i statistiken nu, ska klara av den här svåra kursen bara för att bevisa för mig själv att jag kan.
Igår var det jobb som gällde. Inte den bästa simskoledagen, Linus stänkte ner mig så jag hade lock hela första lektionen och precis när det släppte stänkte han ner mig igen så att det kom tillbaka. Typiskt killar, men, men antar att man får ta en del, hämnades lite på slutet. Sedan tyckte han att jag var en svikare som inte går på julfesten i kväll, men jag orkar verkligen inte. Denna helg har jag reserverat bara till mig själv, var så längesedan det blev en sådan helg och de två-tre-fyra kommande helgerna blir det full fart igen, så det här behöver jag, även om en kväll med Linus och Bella inte är helt fel heller, men det kommer ju fler fester.
Dum som jag är tackade jag inte nej till att jobba kvällen heller utan slavade på till halv elva, mycket trött, måste säga ifrån ännu mer.

En del av stressen har i alla fall släppt nu, hoppas att det hjälper till att få ordning på hela alltet också.

Det Positiva: December och snö.
Det Negativa: Vill inte gråta och må dåligt på grund av dig.

Ser du inte hur jag mår varenda gång du lämnar mig ensam kvar...

Over and Out

Adventshelg

Tillbringade den första adventshelgen i Stockholm med systrar och faster.

Arbetsveckan slutade i alla fall med en fyratimmars lab på fredag fömiddag. Det gick helt okej och vi har beslutat att vi inte ska labba mer på projektet. Inte en 100%-ig lösning har vi hittat, men det får duga. Därefter tillbringades två och en halv timme med Johan och Louise och planerandet av en julfest vi ska ha. Ska bli superkul och spännande. Har så mycket i huvudet och försöker planera allt så det blir bra i verkligheten också. En lång lista har vi som ska prickas av och en jättefin inbjudan lyckades vi skapa som ska skickas ut inom kort. Då gäller det bara att hoppas på att så många som möjligt kan komma. Efter planerandet cyklade jag hem och packade innan jag tog bussen till tåget. Tågresan var toppen, läste lite och sedan sov jag den jobbiga biten mellan Norrköping och Nyköping. Framme i Stockholm möttes jag av en syster, en faster och hennes sambo. Vi for hem till dem och festade loss på te och mackor sedan slappade vi bara och planerade helgen lite när även den andra systern anlände.

Lördagen började med morgonpromend med finaste systern innan det blev en lugn långfrukost. På förmiddagen åkte vi ut till Tensta och gick på julmarknad på Livstycket, det var fint, hur mycket fina saker som helst. Shoppade en hel del, mest till mig själv, men även ngon julklapp blev det. Efter fika där åkte vi in till stan och Sergelstorg. Tittade i NK:s skyltfönster och beundrade julskyltningen, tittade omkring i lite affärer och spanade på mössor, tyvärr hittade jag ingen jag ville ha. Tittade in på medeltidsmuseet och där löstes plötsligt de två svåraste julklapparna helt av sig själva. Underbart!
Åkte tillbaka ut till Nacka och fixade middag innan vi gick ner till Sickla för att gå på bio. Filmen var Twilight och den var helt okej, böckerna var, som vanligt, bättre, men filmen var absolut ingen besvikelse. Matade ormarna när vi kom hem de fick två möss var och sedan fick de ringla omkring och smälta maten, de åkte kvickt in i terrariet då Vigor bajsade på mig. Hur populär kan man bli egentligen...

Söndagen bjöd återigen på morgonpromenad och sedan en härlig frukost. Mera julmarknad skulle det bli, Skansens denna gång och där fanns det grejer, köpte korv, ost och godis samt ett par härliga grå tumvantar som värmer väligt skönt. Tittade också lite på djuren och såg på när sälarna matades, söta djur. Syster köpte munkar sedan som hon bjöd på väldigt längesedan och väldigt gott.
Åkte vidare mot centralstationen och åt middag på ett danska cafe tror det hette Jacobs, hur goda varma mackor som helst.
Tågresan hem tillbringades med fjärde delen av Sagan om Drakens återkomst, mycket trevligt och tiden bara flög i väg. Tillbaka i Linköping blev det slappning och älgost-provning innan jag somnade i min egen säng.

Det Positiva: Tid med systrarna.
Det Negativa: Shoppingbehov som inte släcks så lätt.

Ni betyder mer än allting annat

Over and Out


RSS 2.0