Dressyrtävling LB:1 Dannemora

Tävling, tävling, tävling. Vi kanske kan konstatera att utomhustävlingar är lite mer vår grej, så ska försöka att hitta sådana i höst. Är också nöjd med att jag följde min plan på det stora hela, även om jag blev distraherad och det var ganska trångt på framridningen.
Det gick okej i början när vi var ute på gräset där man också kunde rida fram, vi skrittade ett bra tag (husse skrittade fram medans jag gjorde mig  i ordning) sedan jobbade vi med våra fyrkantiga volter och lite serpentiner, han kändes mjuk och med, om än lite avvaktande. Vi travade lite på gräset också, men det var lite knöligt. Sedan gick vi in på grusbanan där det var trångt tycker jag och jag fick inte riktigt det utrymme jag ville alltid, men vi gjorde vårt bästa och galopperade en hel del, både runt fyrkanten och på volt för att försöka mjuka upp. Jag tror jag måste våga mer här, men känner att det nog kommer, det går ju väldigt bra på träning nu när vi galopperar, så vi måste föra över det till att fungera hemma och sedan fungera på tävling. I alla fall kändes det som upplägget var bra. När det var vår tur red vi först runt banan (stor bana och så hade de satt upp dressyrstaket med rätt mått inne på den, men gott om plats att rida runt och så satt domaren i en bil) och kollade in domarbilen som i princip alla hästar reagerat över, så också Maxim, men jag manade på och hann trava förbi några gånger och visa honom den så var det ganska lugnt sedan. När vi fick startsignal fattade jag galopp och galopperade en långsida innan övergång till trav och så direkt in, vilket gjorde att det kändes som om energin från galoppen följde med in på banan fram till halten i alla fall.
 
Är nöjd med travprogrammet och även skritten, det är första gången jag har fått kommentaren att det var "prydliga" vägar faktiskt. I galoppen tappade vi som väntat en del energi och då kunde vi inte heller behålla formen, några längningar blev det inte att tala om i någon gångart.  Sedan blev vägarna lite sämre i galoppen också, eftersom jag mest fick koncentrera mig på att hålla den. Men jag är nöjd med båda uppridningarna där han hade lite mer energi och som sagt travprogrammet. Vi ska träna galopp i sommar så att det stänker om det och även försöka åka en del till banan i Almunge och rida så vi över på distraktioner och bortaplan. Jag tycker att vi gjorde vårt jobb denna gång, båda två, tog oss förbi en hel del saker vi haft problem med tidigare och det känns som om vi är tillbaka på banan. Procenten blev 56,42% och det känns helt okej med tanke på hur tidigare tävlingar gått, detta är det högsta vi ridit ihop sedan flytten och också den bästa ritten sedan flytten. Slutkommentar "Ganska prydligt ridet på häst med för dagen alltför bristande energi." Så sant som det är sagt, vi jobbar vidare med det.
 
Maxim tyckte nog att det bästa med dagen var att husse var med och lät honom beta gräs efteråt och att både mamma, pappa och min syster var där för att heja på vilket betydde klappar på Maxim.
 
 
På söndagen blev det skritt ute i skogen. Först red vi vallen och jobbade lite i skritten där, lite förflyttningar och serpentiner, sedan över alfaltsvägen och till den andra vallen, där jag ville att han skulle jobba på så bra det gick med tanke på underlaget, sedan forsade vi genom skogen och byggde på vår stig. En rätt trevlig tur för oss båda, när vi kommit hem och myst lite gick vi ut och betade gräs, eller Maxim betade och jag plockade, han skulle in i boxen sedan så passade på att plocka lite färskt gräs som han fick där. 
 
Idag blev det hoppning, dock inte för matte, jag fick stå på marken och beundra min fina häst. Insåg efter ett tag att vänta nu, är det någonsin någon som hoppat honom förutom mig? Ehh, nej, jag tror inte det, förutom något skutt över ett sockerbitshinder som syster tog för bra många år sedan. Inte har vi hoppat speciellt regelbundet sedan Linköpingstiden och Lenaträningarna heller, men nu på sistone har vi försökt. Det gick ganska bra i allafall, han har ju inga problem med att hoppa, det är mest sträckan mellan hindren som är ett problem. R fick jobba bra mycket för att få fram honom (och hade träningsvärk när hon hoppade sin egna vita busponny efteråt), men jag tyckte det såg väldigt bra ut för att vara första gången, sjukt nöjd med sig själv blev han när han klarade en linje på två hinder(!!). Hoppade lite bana gjorde de på slutet också. Hux flux ska vi tydligen åka och hoppa terränghinder på torsdag också. Vad har jag gett mig in på!? Matten ska nämligen pilota den gula traktorn runt, på de lägsta hindren vill säga. Sedan kanske han får hoppa högre om R är sugen på det. Det blir kul med lite äventyr (försöker jag intala mig själv). 
 
Det Positiva: Äntligen lite bättre tävlingskänsla
Det Negativa: Trånga framridningar
 
Having fun?

Over and Out
 

Träningsplanering v. 22

Japp, såhär planerar jag att min och Maxims vecka ska se ut. Mycket att se fram imot.
 
Måndag: Hoppning Rebecca
Tisdag: Vila
Onsdag: Ev träning Maritha
Torsdag: Ev Terränghoppning
Fredag: Promenad
Lördag: Dressyr vallen
Söndag: Ut
 
Over and Out

Ready or not

Idag red vi ett lite pass på vallen, mjukade upp i alla gångarter och nöjde oss när det kändes jämt i båda sidorna. Han kändes rätt så pigg idag och relativt mjuk, gäller att jag rider på samma sätt imorgon bra. När vi kom hem blev det vårbad, puts av man och sedan gå en sväng och beta. Allt är putsat och packat, även om jag känner att jag börjar få rutin på tävlingsförberedelser så tar det ändå så många timmar i anspråk, dock bara 3,5 idag, så det ska jag inte klaga på, hade extra mellanmål med som jag åt på jobbet innan jag åkte till stallet, så faktiskt kändes det bättre ikväll än vad det gjort tidigare.
 
Planen inför imorgon då. Jag ska försöka att genomföra en bra framridning, en förutsättning för att det ska fungera överhuvudtaget. Skritta fram för hand, skritta uppsuttet på lång tygel för att kolla in läget ordentligt. Jobba i skritten, lite skänkelvikningar, serpentiner och volter där jag gör fyrkantiga hörn, det känns som en bra början och han blir mjuk och fin av det här arbetet. Lite trav för att bli varma i kläderna, men inte allt för länge. Galoppera en del och försöka få honom mjuk och följsam. Jag tänker göra något nu som jag inte brukar göra (mer än i mitt huvud), men tänkte att det är bra att se det på pränt också, så här en tidsplan
 
7.00 Vara i stallet och ge frukost samt packa bil och transport
8.00 Åka från stallet
9.00 Vara på plats på tävlingsplatsen, visa vaccinationsintyg och kolla på de första starterna.
9.30 Lasta ur Maxim
10.00 Sitta i sadeln (framskrittade för hand innan)
10.40 Start!
 
Det är ett väldigt generöst schema, men det är då jag fungerar bäst, utan stress.
 
Mål då? Mål och mål, efter förra tävlingen känns det som om det inte kan gå sämre den här gången i alla fall. Jag vill som sagt få till en bra framridning och så hoppas jag att i alla fall få någon sort känsla inne på banan. Med tanke på senaste resultaten så vill jag inte sätta någon poäng eller procentmål, men jag hoppas att all den träning vi lagt ner gett någon sorts resultat. Jag hoppas också att han ska tycka det är lite roligare med utomhustävling och att det finns gott om plats på framridningen, vi fungerar bäst då.
Mamma och pappa ska försöka komma och titta också, för första gången, och kanske syster Frida. Så hur som helst tror jag att det blir en trevlig dag.
 
Det Positiva: Utomhus
Det Negativa: Att inte tro på sig själv
 
You can not be you own biggest enemy

Over and Out

Att röra sig framåt

Då ska vi se vad som har hänt sedan sist. I söndags skulle jag ha ridit, men det regnade och var tråkigt väder, men lite tömkörning blev det, Maxims täcke hade läckt lite så kändes som ett bra sätt att få honom lite varmare och torrare. Sedan fick han sitt nya regntäcke på sig istället så ska det gamla tvättas och impregneras om. Han skötte sig bra tycker jag, vi körde lite i skritt och trav och han var mjuk och fin, hade ju gått så bra i flera dagar innan och då är det en fröjd att tömköra.
 
På måndagen gick vi Powerwalk och åt även lite gräs och på tisdagen fick han vila och Johan var ute hos honom. Själv sprang jag, otränad som jag är, Blodomloppet med jobbet, det gick väldigt bra faktiskt så nu måste jag anmäla mig till något annat lopp så jag kanske kommer igång med springandet igen. Att springa under 30 min på 5 km är ju ett mål jag aldrig uppnått hittills, men som jag gärna skulle vilja göra.
 
Onsdagen red vi grusvägen med backarna och klättrade lite. Var väldigt bestämd med att han skulle jobba på och det gick ganska bra. Blir lite irriterad när han ska fåna sig för sin egen skugga bara och ta det som en ursäkt till att inte jobba. Han orkade faktiskt mer än vad jag trodde, galopperade en längre uppförsbacke och han höll formen ganska bra tycker jag. I traven var han trevlig mest hela tiden.
 
Bästa inspirationsbilden <3
Idag så var det ridbanedags. Försökte lägga upp passet så som jag vill rida på lördag. Så först blev det lång skrittuppvärmning, långa tyglar först, sedan börja jobba lite med skänkelvikningar på spåret och någon diagonal också, volter med fyrkantiga hörn, där vänster var väldigt jobbigt idag, bråkade lite där innan jag skärpte till mig och försökte göra det tydligare för honom istället. Travade igång lite sedan, då var han redan fin, så jobbade varierat mellan fyrkantsspår och volter. Inte speciellt länge egentligen, gick ganska snabbt på galoppen och lade lite mer krut där, först "indiangalopp" på långsidorna för att sedan samla ihop och försöka få igenom ställningen på volten. Vi har fortfarande en bra bit att vandra, men när jag tänker på hur långt vi kommit det senaste halvåret kan man inte bli annat än nöjd. Vi red igenom programmet sedan, fick göra om en gång för att jag inte koncentrerade mig och red rätt väg... Men sedan så, stallmatte kom ner till ridbanan precis när vi nästan var klara och utbriset "Vilken fart ni har idag! Ser bra ut!" Så ja, hästen gick som ett tåg kan vi säga, nu ska matten bara ha ner hälarna, sänka händerna och försöka sitta någorlunda i den fartigare traven. Jobba, jobba och inte låsa sig i huvudet.
 
Det Positiva: Känsla
Det Negativa: Att huvudet inte hänger med
 
Will do this all the way

Over and Out

Träningsplanering v. 21

Jepp, planering hade vi denna vecka också.
 
Måndag: Promenad
Tisdag: Vila
Onsdag: Ut
Torsdag: Ridbanan, dressyr
Fredag: Ut, vallen
Lördag: Tävling Dannemora
Söndag: Ut
 
Over and Out

Återfokusering

Tre dagars intensivt ridanade för oss båda. Jag har försökt smälta och analysera vår dressyrträningar och försökt fortsätta jobba med det vi fick med oss därifrån. Det har alltid varit min filosofi att jobba med dressyr ute i skogen också, så när Nina i söndags föreslog det som ett sätt att jobba med min egen ridning och komma ifrån tjatandet, kände jag mest att, ja, det är klart, så tänker jag ju redan. Men efter tre dagar nu med verklig fokus ute i skogen/banan inser jag att jag ändå tappat lite av det tänket den senaste tiden. Så det är bra med påminnelser.
 
I torsdags red vi och klättrade, vanligtvis när vi tar den vägen brukar det bara mer konditionträning än något annat, men denna gång fokuserade vi lite annorlunda. Mycket jobb i skritt först, både i backarna och annars, samma sak i traven och blev han ostadig i formen gick jag ner i skritt igen för att hitta den. Maxim var lite jobbig i början och tyckte väl att jag var lite onödigt krävande, men sedan jobbade han på bra. Målet är att han ska kunna galoppera backarna i lite mer samling och form (inte bara forsa uppför i rasande fart, även om han naturligtvis ska få göra det ibland också).
 
Igår red vi till vallen som visade sig vara lite blöt, men det gick ganska okej ändå. Började jobba i skritten och gjorde fyrkantiga volter och flyttade bakdelen i hörnen. Travade och försökte ställa lite mer än vanligt på volterna, jobbade en del med serpentiner också. Sedan jobbade vi lite övergångar trav-galopp-trav och även lite fattningar från skritt. Fokus på att hela tiden hålla kvar formen. Det gick bra tycker jag, red på tredelade bettet vilket jag inte gör så ofta på vallen, men han var lugn och lyssnade bra och galoppen blev bra den också.
 
I morse hade jag frukost i stallet så var där och släppte ut hela gänget. Mockade noggrannt och strödde nytt. Maxim hade lagom börjat knapra gräs när jag var klar. Vi red fram längs med järnvägen, skritt bortåt, jobbade en del skänkelvikningar, men var annars noga med att han skulle hålla formen och jobba på annars också. Travade på tillbakavägen och han var supertrevlig, tre dagar i rad med bra ridning gör att startsträckan kortas ner rätt så rejält. Hemma igen gick vi in på banan, började med att trava över fyra travbommar som jag höjt upp lite i ena änden. De låg på långsidan så vi red runt på en lite mindra oval i båda varven och tog dem, varvad med lite tio-metersvolter på andra långsidan. Det gick ganska bra, gäller för oss båda att komma på knepet bara. Sedan gick vi över i galopp och vårt vänstervarv, jobbade på volten över en upphöj bom,  i början hade vi lite problem med att landa i galopp, men sedan fick vi fart på det hela och det gick riktigt bra, även högervarvet flöt på bra. Han är så rolig, för det blir jobbigt tycker han, att galoppera på volt, skutta över upphöjd bom och därimellan gå i form, så då tar han i ännu lite mer och småfrustar. Det stod några hinder ute också, tre stycken på en halvbåde ungefär, insåg att det var lite överkurs för oss, men vi tog två av dem i allafall och skippade mittenhindret. Det gick bra när jag inte slarvade, för då rev han det andra hindret, men även där fick vi lite snurrr på det hela. Travade av några varv och så gick vi en sväng som avskrittning. Blev stretching, massage och mys i stallgången också och lite gräsätande på det innan han fick gå till kompisarna i hagen.
 
Förhoppningsvis blir det lite mer hoppning i Maxims liv framöver, pratade med stallmattes dotter igår (har pratade med stallmatte om det tidigare) så nu ska vi planera in en tid och så ska hon testa att hoppa Maxim. Lite modigare än mig och van vid fart och fläkt då hon vanligtvis rider vita busponnyn. Jag tror han kan tycka det är kul, vi får hoppas att det fungerar bra. Får se när det blir av, har ju dressyrtävling nästa lördag så frågan är hur jag ska lägga upp veckan som kommer, annars kan det nog bli veckan efter.
 
Det Positiva: Fokusering
Det Negativa: Hur kan man tappa så mycket?
 
I will love this forever

Over and Out

Återigen Dressyr

Vi började veckan lugn och fint med promenad och massage på måndagen och vila på tisdagen. På tisdagen fick jag ett sms om jag kunde hoppa in på dressyrtränin på onsdagen (jag står på reservlistan). Kort tvekan, men det gäller att grabba tillfället när det ges, så idag körde jag fram transporten igen och åkte bort för att träna för Maritha. Det var vår andra gång hos henne och efter denna gång gillar jag henne ännu något bättre tror jag.
 
Maxim verkade inte ha något imot att få komma ut på äventyr igen, lite stirrig när vi skrittade fram ute och de tog in lite hästar och lite ofokuserad i början med speglarna. Ledde fram lite ute först och sedan hann vi skritta fram ganska så bra inne i ridhuset också, mjukade upp lite med serpentinbågar i skritten. Hon frågade hur det gått sedan sist, jag berättade om katastroftävlingen och hur fin han känts hemma. Hon frågade vad vi ville göra och jag tyckte vi kunde fortsätta med övergångsarbetet och så lite skänkelvikninar på det. Vi jobbade på volten först med skritt och trav-övergångar och sedan gav vi oss på trav-galopp också. Något jag ska tänka på att att ställa och böja honom ännu lite mer, jag nöjer mig så gärna när det känns okej, men för att få honom mjukare måste jag ta det ytterligare ett steg. I övergångarna måste jag fortsätta ställla och inte släppa innerhjälperna för att få en mjuk övergång. Skritten och traven kändes riktigt bra tycker jag, han lyssnade fint. Galoppen var lite mer stretig eller vad man ska säga, vi fick till några bra fattningar i form och likaså några bra övergångar till trav där han stannade kvar i formen också, men det finns en hel del att jobba på. I galoppen måste jag också öva på att ha en stadig innerskänkel, en ledande innertygel och inte hålla för hårt i yttertygeln så att jag hjälper honom och "släpper ut" honom. Fortsatt jobb med galoppen med andra ord, men det vet jag ju, men bra att få vägledning. Mot slutet gick vi över till skritt igen, fortsatte på volten och minskade den för att sedan öka några steg ut i skänkelvikning, vi hade gjort vår läxa ganska bra, för jag var för det mesta med och bromsade på yttertygeln och han flyttade sig så mycket bättre än innan vi var till Maritha första gången.
 
<3
Hon tyckte också att det var en klar förbättring och hon sa att det hon gillade mest med honom var hans inställning. Han kan försöka smita undan arbete ibland, men när man säger till så gör han gärna jobbet, han blir aldrig sur för att det blir jobbigt eller protesterar, han bara jobbar på. Så nu ska vi fokusera galopp och öka mattens farttolerans. Om en och en halv vecka ger vi oss på dressyrtävling igen, just nu har jag inte större förhoppningar om den, det enda jag vill är att få ett bättre minne än förra tävlingen.
 
Det Positiva: Min gula prins
Det Negativa: Mina långa tyglar
 
You shine like a star

Over and Out

Träningsplanering v. 20

Denna vecka, mycket ledigt för matte = mer tid för Maxim
 
Måndag: Promenad
Tisdag: Vila
Onsdag: Dressyrträning Maritha
Torsdag: Uteritt
Fredag: Uteritt
Lördag: Hoppning/Bommar
Söndag: Dressyr/Tömkörning
 
En hel del beror på väder och vind under de lediga dagarna.
 
Over and Out
 

Dressyrträning x2

Så, torsdagen körde vi lite longering på ridbanan. Byggde upp fyra travbommar på långsidan och lade upp ena sidan på en sockerbit, varannan höger och vänster. Och så lade jag upp en bom på sockerbitar på volten också.
Vi värmde upp lite först utan bommar och försökte få de där bakbenen att röra på sig lite mer. Över travbommarna gick det sedan ganska bra tycker jag, hade till och med lyckats med avståndet. Sedan började vi i vänser varv med galoppen, eftersom jag visste att det skulle vara svårast. I början hade han lite problem med avståndet och att landa i galopp, inte tillräckligt mycket bjudning helt enkelt, men sedan när han blev lite varm i kläderna gick det bättre. När vi bytte varv sedan blev det perfekt hela tiden så han fick rulla fyra varv och sedan nöjde vi oss med det.
 
På fredagen hade vi promenad i kvällen och sedan kvällsfodring på det, ganska mysigt, även om jag var otroligt trött efter lång arbetsvecka som avslutades med studiebesöket från gamla jobbet. Igår kändes som en seg dag, även om jag i efterhand insåg att jag fick ganska mycket gjort ändå. Klippte gräset och pysslade lite i trädgården, tvättade och lite annat. Maxim och jag skrittade till vallen, mjukade upp lite i trav och galopperade lite också, ville bara få igenom lite så att han inte skulle vara så väldigt stel idag.
 
Spanar från boxen, fanns ju snygga isistjejer man kunde flörta med
 
Idag var det ju så dags för lite dressyrträning. Endagars kurs uppe i ridhuset och eftersom det var första gången för denna tränare för mig och Maxim så red vi ett pass både på förmiddagen och eftermiddagen. Så helt slut är jag nu och Maxim kommer nog sova gott i natt han med. Första passet var han i början ganska så stretig och tittade och hade sig. Vi fick jobba mycket i skritt i början på volt, men tänka mer fyrkant och flytta runt "hörnen" i lite framdelsvändning för att han skulle komma igång och hela tiden ställa och att han skulle gå i form. Lite lika tänk i traven, jag måste verkligen börja jobba med att få honom mer ställd på volten och inte nöja mig som jag känner att jag gör ibland. Vi galopperade lite också och hon introducerade begreppet "indiangalopp", full fart framåt på långsidorna, vi ska öva på det. eller mest måste matte öva på farten.
 
Lunchpaus för både hästar och människor. Maxim fick stå i en box och äta sitt lunchhö och jag åt tillsammans med de andra kursdeltagarne. Vi hade sista tiden på eftermiddagen sedan, men kollade på lite andra ekipage i ridhuset (och blev sjukt sugen på en islandshäst igen, speciellt två som var med idag som jag verkligen gillade).
 
Trötta, men glada!
Andra passet hade vi mer fokus på framåtbjudningen, vilket hon sa är det vi måste jobba på, för han har inte svårt för sig och har bra taktmässiga gångarter, det måste bara komma lite mer av sig själv så jag inte ska behöva sitta och driva hela tiden. Så vi jobbade med "indiangalopp" för att verkligen få igång honom innan  vi gick in på volten och började ställa. Sedan tog hon spöt från marken också och hjälpte mig driva lite och jag fick öva på att följa med och inte störa honom, för att han då skulle förstå när han gör rätt. Och det är det här jag måste tänka på hela tiden, jobba på att få honom känsligare för hjälperna och behålla den energi jag vill ha i honom. Så det ska vi öva på, hon tyckte också det var en bra idé att rida dressyr ute eftersom han har mer egen bjudning där, så vi ska fortsätta jobba med det också. Hon förslog också att jag skulle börja varje ridpass på marken och flytta honom undan mig eftersom han är lite stel, så ska testa det med.  

Vårkväll

Hela denna vecka är som en slags uppladdning. Både på hästfronten och jobbfronten. På fredag kommer det ett studiebesök från mitt gamla jobb, ska bli superkul, men en hel del planering som krävs, även om jag bett om hjälp så är det ändå jag som planerat och håller i det övergripande. Och på söndag ska jag och Maxim på äventyr, inte speciellt långt, bara upp till vårt vanliga ridhus. Men vi ska på endagarskurs och rida två pass för Nina Keskitalo, det ska bli väldigt spännande, två av stallkompisarna ska också dit. Så under dagen kommer Maxim att få låna en box som han kan vila och äta lunch i mellan passen och för mig ingår också lunch. Ser mycket fram imot det och hoppas på att Maxim ska orka också.
 
Vi började veckan med att rida fram och tillbaka till Länna och sedan några varv på ridbanan med mycket serpentiner i trav och bara mjuka upp kroppen. Han kändes rätt så bra, skrittade bort till Länna och så trav på hemvägen, i skritten jobbade vi på ordentligt med att flytta och böja. Försökte lite i traven också, men där var han lite fokuserad på annat också. På ridbanan sedan var han fin och kändes ganska rund och mjuk. Som sagt mest serpentiner, men tog någon diagonal med lite tempoväxling mot slutet också.
 
 
Tisdag var hussedag och matte vilade hemma i stugan, eller först jobbade hon en timme extra också, som sagt, planering samtidigt som övrigt jobb ska flyta. Idag så drog vi ut i skogen med vita busponnyn (som rymt två gånger från hagen under dagen och straffades med att få tidig ingång i boxen medans övriga fick vara ute i kvällssolen) och fullblodet. Vi red och klättrade i backarna mot ridhuset, regnet hade gjort vägen något mjukare. Maxim hade lite lång startsträcka och vi lullade på bakom de andra i början. Men när vi kom till första galoppbacken och de andra försvann runt en krök i ungefär tre sekunder blev det lite mer fart under hovarna. Efter det var han väldigt noga med att pinna på med benen. Jag vågade till och med låta honom göra det (förutom i nedförsbackarna, vi kan ta dem i trav, men galopp är överkurs för matte). Ju längre vi red desto piggare och gladare blev han, han fick glänsa och trava genom vattenpölarna (till och med galoppera en gång) också och visa hur det ska gå till. När fullblodet gick i samlad galopp uppför en backe i slutet fick Maxim springa om honom och då blev han ännu mer nöjd med sig själv, även om han inte kom ikapp den vita ponnyn. Blev en lång skrittur hem sedan, men det var skönt, Maxim var blöt av svett också, men hann nästan torka. Borstning och massage hemma i stallgången innan det var godnatt.
 
Det Positiva: Ridkompisar
Det Negativa: Saknar de gamla ridkompisarna ibland ändå
 
For all the times we went out

Over and Out

Träningsplanering v. 19

 
Måndag: Jogging ridbana
Tisdag: Vila
Onsdag: Ut klättra
Torsdag: Ridbana hoppning/tömkörning bommar
Fredag: Promenad
Lördag: Ut vallen
Söndag: Dressyrträning x2
 
Mycket kul som väntar!
 
Over and Out

Veckan som försvann

Jo, i tisdags hade Maxim vilodag med husse. Matte fick någon sorts energiboost, sprang en vända, klippte gräset och fixade i trädgården. I onsdags hade vi en lugn skrittur på grusvägen med travaren och hans matte fysoterapeuten. Hon klämde på Maxim efteråt och jag fick låna en massageborste av henne som jag ska testa använda på rumpmusklerna.
 
Torsdagen jobbade jag halvdag och hann vara i stallet ganska tidigt på eftermiddagen. Fick sällskap ut och red till vallen med vita ponnyn och stallmatte. Trevlig tur. Blåste en del, men ändå skönt att vara ute, Maxim fick mössa på sig skötte sig fint. Ganska lugn tur blev det, båda hästarna verkade ganska nöjda med det också. Maxim piggade på sig lite när han fick galoppera bakom, men annars lugn och fint. Skrittade en bit på vägen hem och jag fick jobba med min bilrädsla. Kom två stycken och jag kände att det gick för fort så jag ville hoppa av, men stallmatte bara "Nehej du" och så var hon och vita ponnyn barriär medans jag och Maxim gick i vägkanten, och det gick naturligtvis bra, han vickade knappt på öronen. Det mest upphetsande med turen var när vita ponnyn höll på att trampa på en huggorm som låg och solade sig.
 
I fredags var ju en ledig dag och lediga dagar ska man ta vara på. Det var lite tråkigt väder tyvärr, men man kan ju inte få allt. Vi lyckades dock pricka in ett uppehåll och tömköra ett pass, det första på länge, på ridbanan. Det gick riktigt bra tycker jag, även galoppen gick fint, det syntes verkligen att han blivit så mycket starkare. Ska försöka att lägga in det oftare, det är ju himla nyttigt.
 
Igår var ingen bra dag med stel rygg som gjorde konstant ont samt en mage som inte riktigt var på min sida. Så tyvärr blev det en vilodag, men det blir så ibland, jag försöker att inte tvinga min kropp när den säger att det gör ont.
 
Byggnad av stig pågår
 
Idag, idag så älskade jag min häst så där lite extra mycket. En sån där dag när jag kommer ihåg att uppskatta det och faktiskt njuta. Blev två vändor till stallet denna dag. Först på eftermiddagen då vi mockade och fixade maten och borstade lite innan min familj kom och hälsade på. Maxim var sällskapssjuk eftersom hagkompisarna var iväg på äventyr så han var ganska social och ville vara med (när han inte försökte äta upp stallväggen, falu rödfärg är tydligen mums mums). Sedan en sväng mot kvällningen för att rida. Något loj Maxim som inte hunnit äta allt hö och därmed inte tagit sin middagslur, men efter att vi skrittat till vallen började han komma igång. Vi travade igång lite runt hela fältet och sedan körde vi galopp ungefär 4,5 varv (med någon kort travsträcka och en längre skrittsträcka mellan). Först nöjt frustande häst och sedan trött flåsande häst, men glad, det var han hela tiden. Travade av sträckan upp till grusvägen och så skrittade vi över asfaltsvägen, genom skogsdungen till den andra vallen, skrittade (snubblade över vildsvinshålorna) över den och jobbade på vår nya stig genom skogen och så hoppade jag av sedan och ledde hem. Svettig häst, men torkade snabbt och hemma blev det ryktning och massage, börjar få in snitsen nu och han stod nöjd och gäspade.
 
Det Positiva: Gula spetsade öron
Det Negativa: När allt säger nej
 
I will die before I lose this feeling

Over and Out

Träningsplanering v. 18

Det gick väl inte helt som palnerat, men mer om det sedan och en genomgång av veckan också.
 
Måndag: Ridabana
Tisdag: Vila
Onsdag: Ut
Torsdag: Ut/Tömkörning
Fredag: Tömkörning/Ut
Lördag: Ridbana/Bommar/Hoppning
Söndag: Ut
 
Over and Out

RSS 2.0