Inställd träning och stressrelaterade tankar

Så veckans träning för Maritha blev inställd... En ny häst som står i stallet dit jag åker och tränar hade fått feber så vi stannade hemma och försökte träna på egen hand. 
Med betoning på försökte och med resultatet att matten kände sig misslyckad. 
 
Inte alls med Maxim, han gick som en klocka och gjorde allt jag bad om, men min egen inställning och hantering av stress. Jag har i en period undvikit att rida i ridhuset om andra ekipage är där, i allafall om vi ska träna specifika övningar och inte bara jogga lite lungt. Detta för att mitt huvud inte klarat av att hålla koll på mer än oss själva. Ett varningstecken bland många, det är väldigt få som inte håller sig till reglerna ska sägas, men jag har nog mest känt att jag blir ett hinder för alla andra. 
 
 
Så när det nu var två andra ekipage inne samtidigt blev jag stressad, forcerade oss igenom övningarna och fick en dålig känsla i kroppen. Måste börja jobba med det här mer och få bukt med det. Annars kändes Maxim fin och mjuk, hittade inte riktigt samma fina känsla i övergångarna som förra veckans träning, men jag behöver fortfarande en del coachning där. Jag hoppas jag ska ta mig till en bättre inställning snart. 
 
Torsdagen blev i allafall bara bra med morgonpromenad och glad häst som hjälpte mitt eget humör. 
 
Det Positiva: att lära sig saker
Det Negativa: när huvudet inte hänger med
 
Resan med dig ger otroligt mycket
 
Over and Out
 

Tävlingsplanering 2020

Kommer 2020 vara vårt år på tävlingbanan? Jag hoppas ju såklart, men man kommer ingenstans utan en bra planering. Vi behöver välja våra tävlingar med lite omsorg, men ändå få in så pass många att inte varje tävling är avgörande och det är en ständig press att prestera resultat som räcker till kval. Just nu ser jag det som att fokus kommer ligga på vårterminen. Jag kommer efter bästa förmåga planera och lägga upp det så att vi kan åka på FjordSM i sommar. 
 
Så här ser planen ut:
8/3 Gävle ryttarsällskap LA:1 (anmäld)
 
ev 21/3 Gävle fältrittklubb LA:1
 
25/4 Märsta ridklubb LA:3
 
10/5 Enköping Fältrittklubb LA:3
 
16/5 Uppsala dressyrsällskap LA:3
 
17/5 Österfärnebo Ryttarsällskap LA:1
 
21/5 Märsta ridklubb LA:3
 
23/5 Dannemora Ridklubb LA:1
23/5 Salaortens Ryttarförening LA:1/LA:3
 
6/6 Tierps Ryttarklubb LA:3
 
Sedan kan det naturligtvis ändras längs med vägen. Tävlingarna i maj skrev jag upp alla intressanta och så får vi se när det närmar sig vilka helger som passar bäst in i övriga livet.
Det ska bli extra kul att besöka klubbar jag har en historia med. Gävle Ryttarsällskap hade jag prao på när jag gick i högstadiet till exempel och Tierp Ryttarklubb är barndomsklubben där jag lärde mig rida och spenderade en massa roliga år. 5-6 tävlingar siktar vi på i vår och just nu känner jag mest förväntan. Det här ska bli kul!
 
Over and Out
 
 
 

Starten av 2020

Poff sa det så var två månader av det nya året gångna och något bloggande har det inte blivit. Desto mer ridande och just nu känns det som om Maxim är i sitt livs form. Nästan så jag bara väntar på att den andra skon ska falla och något kommer hända som sätter käppar i hjulet.
 
Vi har startat året med ett gäng Marithaträningar, mycket fokus på skänkelvikningarna och nu börjar det lossna på riktigt och de där små bakbenen korsar sig mer och mer. Maritha har introducerat några nya övningar, bland annat jobba på volt i trav, men göra en mer fyrkantig volt där man i hörnen flyttar ut bakbenen för att få mer korsning. Med Maxim är det ofta så att man måste komma på övningar som visar honom att han faktiskt kan för att det sedan ska bli bättre i grundövningen (t.ex. skänkelvikning på diagonal). Vi har även jobbat lite med bakdelsvändningar på annorlunda vis, detta mest för mattens skull eftersom hjärnan kortsluter sig. Där fick vi jobba på liten volt, tänka sluta/vända in bakdelen men sedan minska volten så det blev som en skrittpiruett/bakdelsvändning. Lätt är det inte, sadeln hjälper inte till heller, men vi har lyckat få den att ligga lite mer stilla, så den får hänga med ett tag till.
I galoppen har vi jobbat mycket med tempoväxlingar och där börjar det också hända grejer, vänsterfattningarna krånglar ibland fortfarande, men jag börjar få kläm på att känna innan det blir en felfattning och avbryta/korrigera i tid, så det känns bra.
 
I övrigt har vi såklart också haft ett gäng uteritter på schemat i januari och februari, några ensamma och några med sällskap. Ibland har det gått lite onödigt snabbt på dessa uteritter eller varit onödigt spänt, men hästen är glad och full med liv och hittills har jag kunnat kontrollera det någorlunda. Men som sagt, sitt livs form...
 
Annars kämpar vi mot leran och försöker hålla oss friska inför tävlingssäongen som snart drar igång. Jag har förberett ett inlägg om vår planering för våren som kommer inom kort och så hoppas jag kunna uppdatera mer utförligt om träningarna varje vecka, men vi får se hur det går.
 
Det Positiva: Gul päls
Det Negativa: Fällande häst
 
Love 4-ever
 
Over and Out

RSS 2.0