Värmande vänner

Jobbade kväll igår igen, tyckte det skulle bli kul redan innan eftersom Linus skulle jobba en del av kvällen och jag inte träffat honom på länge. Elin skulle också jobba och hon är trevlig.

De två första timmarna innan stängning var roliga, i början var det en del folk, men sedan droppade det av, vi var också många som jobbade pga höstlovet så det var inte så stressigt, men en läskig sak hände. Pelle hade slängt ut en kille innan och han kom tillbaka och stod utanför och hotade honom, så polisen fick komma tillslut. Först bara en pois, men när det kom två till killar och hotade både Pelle och polisen fick han kalla på förstärkning, Pelle var lite skakis när han kom tillbaka och gick hem lite tidigare. Det var super att träffa Linus igen och prata med honom, han är så snäll och rolig och väldigt, väldigt nyfiken, ibland bara sprutar frågorna ur honom och man hinner knappt svara innan nästa kommer. Plötsligt kan han sluta mitt i en mening, titta ut genom hytten och utbrista :"en sån söt tjej!" kan vara allt från 15-16-åringar till mammor i 30-årsåldern han syftar på. Då måste man bara titta på honom och skratta, fattar inte riktigt hur han gör, jag kan inte titta på kunder längre och tycka de är snygga, är helt skadad över att behöva städa omklädningsrummen och där vill man inte titta på någonting alls.

Igår blev jag lite glad också, jag bara satt där och tittade ut när linus kommer och öppnar luckan in till hytten "fan vad snygg du är när du gör den där minen, gör den igen" vad säger man då liksom, visste inte ens vad jag gjorde. Kan tilläggas att Linus har en flickvän som han bor med och bara skojar omkring med alla på jobbet. Men det är ju alltid kul med komplimanger, inte så ofta som man får det av snygga killar direkt.

Sen jobbade Elin också och det var roligt, hon är rolig i vanliga fall, men så köpte hon en cola och blev helt galen. Sprang omkring och stänkte vatten på stackars Linus och var allmänt snurrig. Gick superbra att jobba med henne på kvällen också, vi spolade hela hallen, tog det ganska lugnt och var till och med klar lite innan elva så vi kunde hjälpa Lotta med det sista hon hade kvar.

Det var en frostig natt jag cyklade hem i och halvägs hem fick cykeln punktering igen, lite surt, men fixade det på en gång när jag kom hem så jag kunde cykla till skolan i morse. Hade bara en föreläsning som var helt okej och sen fixade vi en labrapport, men det blev mest en massa prat om skräckfilmer och annat. Sen skulle jag hem och plugga var det tänkt, men jag somnade istället, lite jobbigt när man är så trött hela tiden. Ska sova tidigt ikväll så jag kan bli lite piggare.

Det Positiva: komplimanger
Det Negativa: utsatt jobbmiljö med hot och jobbiga saker

Ni betyder mycket för mitt välmående, så otroligt mycket.

Over and Out

Superhelgen

Nu så var man mitt i veckan igen och det är full fart mot helgen.

Den föregående helgen var verkligen en superhelg, med aktivitet hela tiden och inte mycket vila. På lördagen städade och tvättade jag på förmiddagen, sådana där saker som det inte går att komma ifrån, speciellt som man haft tentaperiod och verkligen sagt till sig själv att man inte får börja städa bara för att komma undan pluggandet. Det gick ganska bra och sedan cyklade jag in till stan för att hitta en läskig accesoar till kvällens tillstälning, det blev en svart spindel som döptes till Bodil och strumpor med dödskallar på. 

Kvällen tillbringades hos Louise och vi bakade pizza som blev supergod. För första gången provade jag att ha musslor på pizzan och det var inte helt fel. Sedan hade hon gjort en kaka till efterrätt också som var jättegod. Det var en trevlig kväll som avslutades med en skräckfilm. En sån där med scener man hoppar till vid och ibland var man tvungen att ha en kudde i närheten som man kunde gömma sig bakom. Tur att man satt bredvid Johan och kunde hålla i honom om det blev skrämmande. Som tur var var det inte en sådan film som man för mardrömmar av i efterhand. 

Söndagen var äventyrsdag. Åkte på morgonen mot Rimforsa och Hallstad ängar där det skulle klättras och krypas i grottor. Nu regnade det så någon klättring blev det inte, men vi firade oss ned för en 25 meter högt berg, det var lite läskigt, men kul också, Fick också för första gången vara med om geocatching som varkar vara en underlig, men rolig sport. Grottor hittade vi också, trevliga sådana som man kunde krypa runt en massa i och som man fick använda rep på något ställa för att komma upp/ned. Smutsigt och blött blev det, speciellt som jag hade skor som inte var vattentäta och inga extra strumpor.
På kvällen jobbade jag några timmar, det var ganska mycket folk och jag blev ganska trött, men det gick bra ändå. Sedan cyklade jag hem till Johan och han bjöd på mat och film, Wall-e, hur fin som helst.

Måndagmorgon började inte bra, punktering på cykeln och Johan bor så mycket längre bort från skolan än vad jag gör så missade halva föreläsningen på morgonen, tur att Anna läser samma kurs så jag kunde kopiera hennes anteckningar. På kvällen var det jobb igen, det märks att det är höstlov för det är så mycket folk som kommer till simhallen, fick använda visselpipan hur mycket som helst och använda vad Johan kallar "min stränga badvakts min" nästan hela tiden, är ju sådär lagom kul, kände mig som en sur gammal kärring hela kvällen. Sen blev det stressigt för Elin blev sjuk och fick åka hem så det var bara jag och Emanuel som stängde, samt en ny tjej som skulle läras upp ute i hallen och spola på kvällen. Nu fick hon hänga på mig istället upp på avdelningarna och städa eftersom det är viktigare att det blir snyggt där. Vi hann precis i tid och behövde inte strunta i så mycket spolning heller. Så trött när man tog bussen hem (inte lagat punkteringen än).

Tisdagen blev skoldag hela dagen, först lite projektinfo och sedan statistik hela dagen. Förstår inte att det ska ta sådan tid allting, hade jättemycket tid att plugga, och satt verkligen och försökte hela tiden, men nu ligger jag efter i allafall. Kände inte heller att jag vill göra som Johan och sitta kvar till elva på kvällen för att ligga i fas...
Hade exjobbinfo på kvällen och fick lite halvpanik, men ska verkligen sätta igång och söka på allvar nu.

Idag har vi börjat med projektet och ska söka massor av info för att komma igång. Tror att det blir bra, har en bra grupp känns det som. Har fortfarande inte lagat punkteringen så det ska jag hem och göra innan det blir jobb ikväll igen. Ska laga mat också och förhoppningsvis hinna plugga och träna lite.

Längtar till helgen, hoppas på att få vara en massa med Johan och bara ta det lugnt.

Det Positiva: Nya vänner, gamla vänner
Det Negativa: Mycket, mycket, hela tiden

Tycka om...

Over and Out


Nya tag

Nya tag och ny läsperiod. Lugnt och skönt kan man tänka, men skulle så väldigt gärna vilja ha en vecka lov där man slapp tänka över huvudtaget. Hade tänkt ta helgen till att vila ut ordentligt, men plötsligt får man en massa planer.
Imorgon är det tvätta och städa som gäller, samt kanske träna innan jag ska över till Louise på kvällen där det är halloweeninspirerad inflyttningsfest, något i efterskott.
På Söndag blir det en tur ut i skogen på dagen, till Trollegater och grottsystemet där, sedan jobba på kvällen och sist hem till Johan och se på film. Inte mycket tid att vila på, men det ska bli kul.

Denna vecka har jag inte gjort så mycket, först pluggat till tentan och sedan vilat efter tentan och träffat Johan en del. Usch vad mycket man fikar hela tiden. Två gånger blev det på torsdagen också. Först te och scones sedan en promenad och då blev vi så kalla att vi var tvugna att dricka mera te. Gick en sån mysig promenad i Valla lekte i lekparken (på klätterväggen) och hälsade på några hästar i hagen. Ett föl ville äta upp Johans hand, fler som gillar honom :).
Det är så mysigt att ha honom i närheten, i mitt liv. Jag tycker så mycket om honom, han får mig att må så bra, jag hoppas bara att han känner på samma sätt.  Det känns som det, när han håller om mig så blir jag alldeles varm och lycklig.

Det Positiva: Härlig höstlycka
Det Negativa: Inget lov

Blåa ögon som möter mina, vinden blåser kallt, men hos dig blir det varmt och skönt.

Over and Out

Miljödyket2008

Årets största händelse på Smögen, Miljödyket! En miljöinsats och en härlig sammankomst med trevliga dykare från Sveriges alla hörn. Meningen var att göra om fjolårets succé med laget Tångräkorna, men det blir inte riktigt som det var tänkt. Käraste systeryster kom visserligen till Smögen, men jobbade hela dagen som arrangör och stackars Karin blev så sjuk att hon inte kunde vara med. Laget fick dock värdiga ersättare i Tord och Annika och tillsammans lyckades vi med bedriften att hitta ett bilbatteri och vann klassen "mest miljöfarliga". Så glad man blev och sedan var det Räkfest hela kvällen med dans på borden och härlig musik man kunde sjunga med i :D Om ni vill festa ordentligt, med eller utan alkohol, festa med dykare, de härligaste människorna i världen.

Annars har veckan mest bestått av tentapluggande och åter tentapluggande. Lite deprimerande, men tror att det fungerade i allafall då jag skrev en tenta i fredag. Nu gäller det bara att orka ladda om för nästa på onsdag.
Omladdning är bra och den bästa är att träffa Johan, plötsligt så försvinner all stress och jag blir helt lugn, ett mycket bra koncept för att klara en tenta.

Det Positiva: Räkfest och dans på borden.
Det Negativa: För lite tid för det som är viktigt.

Du är det finaste jag vet....

Over and Out

Uppvaktad, omhändertagen, lycklig

Det är som en underbar varm vind i höstmörkret som kommer in och bara sveper in mig i en lycklig dimma. Det känns så härligt, som något man läst om i böcker. I förra veckan hade vi bestämt oss för att träffas en kväll efter hans träning och jag tänkte väl att vi skulle höras efter att han duschat och blivit klar och så, så kunde jag ju cykla över eftersom vi varit så mycket hos mig på sistone. Men plötsligt så ringer det "Jag står här utanför din port nu =)" "okej, men då kommer jag och öppnar" lite panik, lite hamnade bryskt inne i garderoben (inte riktigt på det stadiet att man vill ha smutsiga kläder framliggande). Så står han där utanför och är så söt med en kladdkaka till fika. Finfin kväll, med fika och mys, inte mycket som slår det.

Försökte sedan ägna helgen att plugga, det fungerade sådär, gjorde lite annat också, bland annat en härlig höstpromenad som lugnade tankarna lite inför den kommande tenta-perioden. Sen bakade jag en äppelpaj och tänkte att här kan man ju inte sitta i ensamhet och äta den så då fick Johan komma över och hjälpa till.
Han är så härlig och nu kanske det låter som en klyscha, men han får mig verkligen att känna saker jag aldrig kännt förut. Jag har aldig kännt mig så avspänd med någon kille, helt underbart. Han bryr sig om mig och när han håller om mig känner jag mig så trygg och varm. Han är mitt eget lilla mirakel.

Nog nu om honom, jag har ju faktiskt andra saker på gång i mitt liv också. Mest är det skola, skola som gäller och det känns väl sådär så här inför tenta-p, men det ska nog funka.
Ska också åka iväg på äventyr snart, mot Smögen igen och Miljödyket 2008, ser fram i mot det. Att få känna saltstänket i ansiktet och se solnedgången från klipporna. Nere underytan ska det mest plockas skräp, men kanske får man se något annat intressant också. Kära systeryster kommer också dit och ska jobba och så får man väl träffa hennes pojke också, vilket jag gjort tidigare, men det var innan de blev tillsammans.

Återvänder nu till pluggandet en sista stund innan läggdags.

Det Positiva: mot äventyret
Det Negativa: tentatentatentatenta


I din famn blir höstens mörker väldigt mycket ljusare

Over and Out

Den bästa månaden

En hel månad, tiden går så otroligt fort. För en månad sedan åkte jag mot skåne, mot Äventyr 2008 och den största förhoppningen jag hade var väl att det inte skulle regna speciellt mycket. Så kommer vi fram till en kohage full med skit och bygger vindskydd, allt gott och väl. Inte så mycket som händer egentligen, men jag börjar så smått fundera över vilka jag ville sova brevid och hur man smidigast skulle ordna detta utan allt för mycket besvär. Nu var det inget att fundera över för sen gick det bara av farten och så låg vi där bredvid varandra. Sedan kom den skånska stormen, med regn och blåst som varade natten lång. Där låg vi och lyssnade hand i hand inunder pressen tillsammans med de andra som inget märkte.
Vad märkligt det kändes att vakna med din hand i min på morgonen, det kändes så bra att jag gick runt med ett leende hela förmiddagen ute i skogen. På kvällen gick vi tillsammans till brasan, utan de andra som redan gjorde sig i ordning för sovsäcken. Det var så mysigt att sitta där med dig och se in i elden och lyssna på det fina gitarrspelet. Åter i vindskyddet blev det mera mys och natten gick så otroligt fort. Frukost tillsammans på mogonen, din hand i min under filten, återfärd i bilen bredvid dig. Det var starten på något fantastiskt, något jag aldrig trodde och som jag fortfarande ibland har svårt att tro. När du ser på mig och ler kan jag inte låta bli att le tillbaka, får du får mig att må så bra, jag hoppas bara att jag får dig att känna på samma sätt.
När jag är tillsammans med dig kan jag dela med mig av tankar jag inte ens visste att jag hade. Jag känner mig på ett sätt jag alltid har velat känna.

Det blev ett hyllningsinlägg detta till dig, den just nu viktigaste personen i mitt liv (förutom mig själv), men det är du helt klart värd.

Det positiva: Johan
Det negativa: Vill bara ha mera tid med dig.


Stryker håret ur din panna och förundras över hur mjukt det är.

Over and Out

RSS 2.0