Sammanfattningsvis

Jag vet att bloggmässigt har det här året inte börjat bra alls. Vill verkligen försöka bli bättre, mest för att jag ska kunna gå tillbaka om några år och se var jag och Maxim befann oss då. Så bättring ska det bli!
 
 
Att sammanfatta den senaste månaden med vartenda ridpass kan nog bli svår, mitt minne är inte helt på topp på så vis. Men lite ska vi väl ändå klara av. Dels har det blivit lite vila eftersom matten varit ute på roligheter så som Åre och en weekend i Stockholm med efterlängtade vänner. Sedan blev jag lite sjuk också och med ålderns rätt blir det ingen ridning då.
 
Men när vi väl har ridit så har vi ridit på ganska bra. Ensamturer i skogen i allehanda tempon och en minnsevärd tur med travar-tant som otåligt gick så nära Maximrumpan som möjligt för att försöka höja tempot lite. Vi har haft två Marithaträningar detta år. Den första lite ringrostiga kanske, men den andra som vi genomförde förra veckan var fin. Vi gjorde skänkelvikningar som faktiskt börjar vara just skänkelvikningar, vi red förvänd galopp på ett relativt bra sätt och vi övade på öppna. Maxim var med, bjöd lite framåt själv och försökte förstå vad hon där uppe egentligen menade, gå på tre spår? Vaa!? Sedan har syster också varit och hjälpt oss en gång i vårt eget ridhus. Då var han ännu mer framåt och fin.
 
Jag har förnyat hans licens, men det är det enda som gjorts också. Inga medlemsavgifter eller licenser till mig är betalda och just nu lutar det mot att det blir en tävlingsfri vår. Känns det som om vi vill och orkar så ska vi försöka hitta lite pay and ride mot sommaren. Om vi hinner träna, kanske någon brukstävling. Det är så det känns just nu i alla fall, vi får se om det ändrar på sig. Jag får återkomma med ett målinlägg.
 
Det Positiva: Friska och glada
Det Negativa: Trötta och slitna
 
Can not do this alone anymore
 
Over and Out   
 
 
 
 
 
 
 

Att aldrig glömma

Jag har haft förmånen i mitt liv att uppleva en hel del. Saker som andra kanske inte får chansen till, det har inte alltid kommit gratis och jag har fått jobba en hel del med mig själv för att nå och uppleva det jag drömmer och strävar efter.
 
Idag är en dag som gör att en av upplevelserna väcks till liv och en dag att minnas den på lite extra. Jag kan fortfarande minnas den känsla av illamående jag kände över mäskligheten den där första gången jag öppnade en bok om förintelsen. Hur kapabla vi är att förgöra varandra och hur bilderna från koncentrationslägren etsade sig fast och levde kvar. Väckte ett intresse för historia, för hur kunde det sluta på det här fruktansvärad viset? Så många miljoner människor dödade, på grund av deras religion, för deras sätt att leva, för deras åsikter.
 
När jag var 15 och gick i nian bestämdes det att tre elever från varje 9:a skulle väljas ut och få åka med de vita bussarna ner till Polen, Krakow och besöka Auschwitz. Man skulle ha hyffsade betyg i SO, skriva ansökningbrev och gå på intervju för att bli utvald. För den person jag var då, fortfarande är till viss grad, men otroligt mycket mer då. Var det här bland det jobbigaste jag kunde utsätta mig för, inte betyget eller skrivande, men att prata, att förklara varför jag ville, varför jag skulle göra ett bra jobb, om så bara i ett rum med en lärare, var så otroligt jobbigt. Och vad som skulle följa efteråt, vara med och ordna och hålla föredrag på en temadag för skolan och för de som eventuellt bidrog med pengar till resan. För någon som fick blackouter vid muntliga presentationer, är det något väldigt svårt och jobbit att ta på sig.
 
Men jag gjorde det som krävdes och jag fick åka. En resa jag aldrig kommer att glömma. För känslan den platsen gav mig, kan fortfarande få mig att rysa. När man står på en stor öppen yta när solen strålar och bara ruiner syns av det läger det en gång var kan det vara svårt att ensa förinna vad som hänt på den platsen. Men när man går i en korriodor överbelamrad med porträtt av människor som man vet är döda sedan länge och det bara är en bråkdel av alla som passerade i dessa korridorer. Eller när man står på en innegård och inser att här radade man upp folk mot väggen och skjöt ihjäl dem. Eller när man står framför högar av avklippt håt. Blev det för mig väldigt påtagligt.
 
Vi fick också chansen att träffa en överlevare, en man som kunde berätta om sina egena minnen och som gav ett ansikte till alla de ansiktslösa. Så många som dog och så få som överlevde.
 
Vi får aldrig låta det hända igen är vad som lever kvar.
 
Jag hoppas så att världen är en plats där sådant inte längre har utrymme, men för varje barn som inte lär sig och varje förälder som inte tror, för varje makthavare som ser till sig själv först och andra sedan, kryper vi närmre och närmre glömska.
 
 
 
 

Att leva vidare

Ett liv så kärt av många släcktes så tillslut
Minnen är det enda han lämnar efter sig
Vår svartvita lilla panter kungen över byn
som nästan alltid ville äta och bara jagade för kul
Jag minns de första stegen stapplande och små
hur liten han var den somaren när vår familj plussades på
Hur liten katt kände sig stor men inte vågade klättra ner från träd
Stolheten hos oss alla när det första bytet togs
En mus och råttfri-gård i mer än tio år någon som nu brosan får ta över anvsvaret för
 
Ett djur lever så kort i jämförelse med oss men ger så djupa avtryck som aldrig tvättas bort.
 
 
Gustav juni 2005-13/1 2017
Min prins, min bebis, min svarta tiger
 
Gosig ibland
 
Den första sommaren
 
Någon av de första gångerna ute i stora världen
 
När man fortfarande kunde hålla sams med sin bror...
 

RSS 2.0