Sovstund har guld i mun

Oupps, jag somnade visst. Efter att ha suttit i solen en timme och ätit pastasallad så däckade jag på sängen. Det var tänkt att jag skulle vila en timme eller så, men en timme blir lätt tre när man somnar. Drömde sådana drömmar jag brukar när jag sover på eftermiddagarna, om lossade tänder och skadade katter. Drömde till och med att jag nöp mig själv, jag hade insett i drömmen att drömmen var en dröm, och sedan fortsatte jag direkt med en annan dröm, mycket mystiskt. Känner mig fortfarande lite flummig och ska nog ta och sova för natten snart, ska försöka få tag på mamma först bara, det är ju morsdag.

Jag har bläddrat igenom mina bilder nu och insett att alla är i princip värdelösa. Min kamera klarar närbilder på stillastående föremål väldigt bra, men avståndsbiler och bilder i hög hastighet suger den på, och blixten är också värdelös. Ge mig en ny häftig kamera, just nu står det högt upp på inköpslistan, nästan så det petar ned kendorustningen från förstaplatsen, men bara nästan. En rustning vill jag ju har, någongång när jag har regelbunden inkomst som inte är lån. Hoppas att det bli inom en mycket snar framtid. Då kanske jag kan köpa både rustning och kamera.Lyckades hitta en bild på människor som inte rörde sig för fort för min kamera. Ibland är det bara suddiga blå streck som flyger förbi linsen. Och blixten fungerar ju inte på långt håll heller. Det var roligt att för en gångs skull ha chansen att bara titta på ji-geiko också. Är riktigt sugen på att få se matcher någon gång också. Man lär sig ganska mycket av att titta också, även om det är en väldigt effektiv inlärningsmetod att få ett slag i huvudet om man inte blockar eller på något vis gör fel.

Böjar smälta det hela ganska bra nu och har skrivit ned vad jag fått mig påpekat under helgen, har säkert missat och glömt något av det, men det viktigaste är nog med tror jag. Nu är det bara att försöka ha det i bakhuvudet hela tiden när man tränar och träna några av sakerna hemma också, speciellt i sommar när man kan vara utomhus med sin långa fina shinai. Jag känner mig ganska peppad, men är fortfarande lite avtrubbad, skulle det vara träning imorgon är det mycket möjligt att jag hoppar den, men fråga mig i övemogon igen så är jag nog på G.

Just nu önskar jag mig mest av allt nackmassage eftersom jag hela tiden glömmer att stretcha nacken, men kanske en vetekudde hjälper något. Och jag har ångrat mig om sången, jag orkar inte skriva ner den, den är för lång.

Det Positiva: Dagen är snart slut och man får gå och sova.
Det Negativa: Flummig hjärna.

Ge mig en dag så är jag redo igen.

Over and Out

Kendogradering!

Min kropp och min hjärna är nu helt slut efter en helg med kendo. Jag älskar kendo, det gör jag vekligen och till och med nu, efter denna helg, kan jag nästan, nästan känna lusten att träna ännu mera. Sedan reser jag mig upp ur stolen och försöker gå ett steg, ramlar nästan ihop av smärtan och värken som bultar lite överallt och har redan glömt varför jag reste mig ur stolen från början. Det värker i muskler jag inte visste att jag hade och mitt vänterben ska vi inte tala om, jag har stretchat, det har jag verkligen, flera gånger om dagen till och med, men ändå så vill den vara stel och ovillig att gå dit jag vill.

Summering av gårdagen då, började med att jag packade allt som stod på min post-it lapp på dörren, glömde handduken upptäcktes det vid lunch, eftersom jag tänkte att handduk är så självklart att det inte behöver skrivas upp. Jag hade fel, men som tur var kunde jag låna. Sammanstålade vid lilla dojon vid halv nio för att hämta ut rustningar, jag fick den jag ville ha så jag var glad och lycklig. Sedan var det dags för träning, jag har förmodligen blandat ihop i vilken ordning vi gjorde allting och dessutom glömt hälften av det. Om jag minns rätt så gick vi igenom tekniker på morgonen, Anders som var sensei och visade en massa saker man kunde göra och jag är ledsen men så här i efterhan kan jag förmodligen inte göra om många av dem. Ett par kommer jag typ ihåg, men det mesta är bara en lång radda av hårda slag mot min kote. Tillslut ville jag bara skrika så fort någon kom i närheten av den, en del slår verkligen hårt. Upptäckte vid lunchen en hel radda med blåmärken längs hela vänster arm och ett av benen i handen hade också fått sig ett slag och gjorde ont.

Under lunchen sprang jag och Lollo och kollade på jujutsu-gradering, såg inte så mycket för vi skulle tillbaka och träna mer Kendo. Jujutsu är en ganska tyst sport verkar det som, det är inte Kendo. På eftermiddagen så var det dags för lite graderingsträning och det kändes väl ganska bra, gick igenom alla kommandon och så. Sedan så skulle vi ha matchträning också. Då blev jag riktigt nervös, jag blev seriöst så nervös att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Det gick väl ganska bra tillslut, efter den första matchen så kom jag över det, och det kändes bättre och bättre även om jag fick färre och färre poäng. Fick en massa bra tips av domarna också som jag ska jobba mer på. Sedan blev det ji-geiko på slutet, en massa ji-geiko, det var riktigt roligt! Fast jag var trött och slut och jag tror att jag körde den sista mot Anders och slog en Do på sidan av hans Men eller om det var axel, lite fel blev det i allafall.

Efter denna dag så var man trött och framförallt hungig, så allihopa gick till China-Tai och åt buffé. Det var jättegott! Fast jag åt nog för fort och fick inte i mig så mycket som jag skulle ha kunnat. Jag blev så trött att mina tankar bara flöt iväg, hängde inte med speciellt mycket i samtalet, speciellt inte när det var flera som pratade samtidigt. Sedan fick någon i sig lite för mycket socker och ja, jag tror att alla var ganska trötta och fnittriga, till och med killarna. När jag väl lyckats ta mig hem blev det fotbad igen och sedan försöka sova, men näsan började krångla under kvällen och jag fick änga halva natten åt att snyta mig. Tror jag måste ha reagerat på något under gårdagen.

I morse vaknade jag lite sent, så det blev en snabb frukost och sedan cykla till Ryd på stela ben och med hjärtat bultande av nervositet. Så var det dags för gradering. Jag gjorde inte fel på kommandonen iallafall, men jag tror att jag kunde ha varit noggrannare, dock inte mycket som fanns i min hjärna vid den tidpunkten och jag kunde inte riktigt fokusera tror jag, eller så kanske jag fokuserade på fel saker. Pratade med alla fyra domare efteråt och alla hade olika saker att säga. Väldigt bra, nu vet jag en massa jag ska försöka tänka på, gäller bara att komma ihåg det, kanske ska skriva upp det någonstans. Efteråt blev det ji-geiko, men inte för mig, kände att mitt huvud inte klarade mer kendo, speciellt inte att få hårda slag i huvudet som värkte en hel del. Så numera har jag 4kyu!

Precis när jag var ombytt och klar och halvvägs igenom ett sms till Johan så ringer han och vill äta glass. Så det blev lite glass och en stund i solen nu på eftemiddagen. Ska försöka få i mig lite lunch också eftersom det inte hunnits med ännu. Dessutom ska jag gå ut och sola mig lite och imorgon så ska jag ha sovmorgon, banne mig, jag ska sova tills jag vaknar, plugga lite och träffa Johan. Det är planen och den verkar inte helt omöjlig att följa.

Möjligen kommer det ett till inlägg senare när jag har smält det hela lite bättre, kanske lite kassa bilder och en inte allt för kass sång om kendo.

Det Positiva: 4kyu och en massa lärdom.
Det Negativa: Smärta, stelhet och hjärna som är trött på Kendo.

Ett steg framåt är bara början på vägen vi ska vandra.

Over and Out

Mos i hjärnan

Min hjärna har slutat fungera, den har slagit av totalt. Den flyger omkring på små rosa moln och bryr sig inte ett dugg om vad jag gör i övrigt. I början av dagen var den bara totalt ofukuserad så som den brukar vara när det är eftermiddagstenta. Sedan kom det ju till den där lilla detaljen att jag  skulle göra två tentor också på dessa fyra timmar som helst skulle kortas ned till tre och en halv eftersom man ville cykla till Ryd i god tid. Eftersom jag är jag så satt jag och beräknade tiden, hur mycket fick jag lägga ner på varje uppgift och så vidare. Mycket stressande, även om man håller schemat. Första tentan tänkte jag lägga ner mest tid på eftersom jag dels har pluggat på den mest och dels väldigt gärna vill klara kursen. Därför fick den mer tid av mig också, kändes helt okej,  men man vet ju aldrig. Den andra tentan gick fort, fort, skrev och skrev och det mesta var nog flumm, för min hjärna började sakta stänga ner då. När jag kom ut ur salen så flög hjärnan sin kos, som tur var fungerar ju kroppen ändå så det blev lite frukt och macka och sedan cykla till Ryd i god tid innan träningen.

Ny sal blev det idag med halt golv. Tack och lov var det inte ett pass när man behövde tänka så mycket, alla övningar har vi gjort tidigare så det var bara att göra. Tacksamt för mig, lyckades till och med fokusera ordentligt. Hade en massa grundövningar idag. Fick gå en massa över salen och det var ju min fot väldigt tacksam över. Den ser ut ungefär som i onsdags nu igen och denna gång hinner den inte läka speciellt mycket heller, man jag håller hoppet uppe och sitter i fotbad ikväll igen. Min hals började känns sig krasslig så nu försöker jag desperat kurera den med grönt  te så jag kan göra kiai hela helgen också. När vi väl började med attackstegen hade min fot i princip accepterat sitt öde och domnat bort, jag tänkte i allafall inte på den, en positiv sak med att ha en mosig hjärna, man kan bara koncentrera sig på en sak i taget, det man har framför sig. Fick attackera, attackera och attackera. Det var kul och speciellt skönt att man var uppdelad i grupper och fick vila en kort stund medan de andra i gruppen körde. Sedan var det meningen att den som stod sist i gruppen skulle rotera vidare till nästa grupp så man fick en ny mottagare. Det fungerade inte så bra för mig. Lyckades på något sätt hålla mig kvar i samma grupp jättelänge, inte för att jag hade något i mot det, men lite variation vill man ju ha, tillslut så fick jag också rotera. Mellan varven fick mottagarna (instruktörerna plus någon fortsättare) köra mot varandra också så att de inte bara skulle stå och bli slagna på. Det var kul att se, jag försökte titta på olika saker varje gång och se hur de gör. Där är alla väldigt olika, alla har liksom sin egen stil. Trodde att passet skulle kännas långt, men det kändes ungefär som vanligt, inte speciellt mycket tröttare än vad jag brukar vara, men jag får väl igen det imorgon när träningsvärken kommer. Var otroligt skönt att stretcha också, det ä det alltid, gjorde mig en hakamaboll på slutet till och med, men var bara jag som gjorde en sådan på den fria stretchingen, den är min favoritstretchövning!

Imorgon ska vi ha rustning och gå igenom alla tekniker Anders kan tydligen. Tror det kommer att bli många och jobbigt, därför ska jag fila fötterna, fixa morgondagens lunch och sedan krypa ner mellan lakanen. Om jag kommer att kunna sova är en annan femma, men om hjärnan fortsätter vara mos kanske den struntar i att tänka på vad som komma skall.

Det Positiva: Kendo <3
Det Negativa: Flummig hjärna.

Långt bortom molnen....

Over and Out

Ur fokus totalt.

Solen lyser utanför och dagen är egentligen inte alls långt gången. Jag är dock helt utpumpad. Undrar vad det kan bero på? Kanske kan vara den lilla detaljen att jag inte kunde sluta skriva inatt när jag väl kom igång så somnade ganska sent. Kan också bero på att tentapluggandet har tagit ut sin rätt. Nu är det i allafall klart att vi skriver båda tentorna imorgon, får väl se hur det går, satsar stenhårt på biokemin så får vi se hur det går med den andra.

Det hjälper ju inte direkt att huvudet är fullt med Kendo och lägret börjar imorgon, direkt efter tentorna. Lyckades komma ganska tidigt till skolan och ägnade sådär en timme åt tidningen och kendoprat, sedan skulle vi sätta igång var det tänkt. Då kom en klasskompis förbi och så blev det en timmes pratande till. Mycket trevligt, men inte direkt motiverande för tentapluggandet. Pluggade i kanske en halvtimme och sedan upptäckte vi till vår glädje att det va dags för lunch. Lyxade till det och köpte mat idag, fisk blev det och det var mycket gott. Sedan så skulle det pluggas igen var det tänkt. Läste iallafall igenom sammanfattningen jag gjode i början av veckan och gick igenom tenta och uppgifter igen. Sedan skulle det lösas korsord, för det måste man faktiskt! Efter det tröttnade jag och åkte hem, här hemma har jag mest drällt omkring, somnade nästan på sängen när ett sms väckte upp mig, så nu kommer Johan hit snart, kanske han kan få mig att piggna till lite.

En hel del kvar som ska göras ikväll egentligen, saker som måste förberedas innan helgen, mat som måste lagas, kläder som borde tvättas, en shinai som borde spännas om. Får se hur mycket jag orkar och hur mycket som blir kvar till imorgon. Just det, ska läsa igenom allt en gång till också, icke att förglömma.

Det Positiva: Imogon är det över.
Det Negativa: Huvudet är ur fokus.

Come give me wings and fly away with me.

Over and Out

Överraskande Rustningsträning.

Dagen är till ända och snart börjar en ny, jag som har som mål att sova när den nya dagen börjar, men icke idag. Energikicken efter träningen sitter i och har bitit sig fast ordentligt.

Träningen blev inte riktigt som det var tänkt. Kvart i åtta när dörrarna går att låsa upp var vi tre stycken där plus Nisse, efter fem minuter anslöt två till och att bara var fem-sex stycken som tränar i en stor gympasal, tyckte Nisse var lite överdrivet, som tur var hade Karaten ingen träning så vi fick vara i vår fina, lagom stora (iallafall om man är sex stycken), dojo istället. Till råga på allt fick vi träna med rustning också! Jag hade av vana slängt ner min tenugi i väskan också, men när Lollo fick klart för sig att det var rustning kom ett förtvivlat "Jag har ju ingen tenugi med mig", tur att det finns att låna. Jag tror att resten av kendomänniskorna får sig ett gott skratt ibland när Lollo (och jag) blir helt uppfyllda av kendon. När jag fick veta att det skulle vara rustningsträningen hoppade jag i princip ut i rustningsrummet. Borde jag kanske inte ha gjort, Nisse såg lite fundersamt på mig.

Själva träningen gick väl helt okej. Mina fötter bråkade lite och tyckte att det var obekvämt att hoppa på golvet och skava upp skinnet ännu en gång. Tillslut ignorerade jag dem bara och det gjorde inte riktigt lika ont som i Söndags heller. Fick träna mycket attacker idag också, och alla tre slagen Men, Kote och Do. Men är inte så svårt längre, kanske för att vi har tränat det så mycket, det kanske inte blir rätt alla gånger, men man vet vad man ska göra åt det för det mesta. Kote börjar kännas bättre och bättre också, man ibland så totalmissar man. Försökte lyssna idag att det lät rätt när jag träffade och ibland så kändes det som om det blev bra. Do är svårast för tillfället, fick till några idag som kändes riktigt bra och shinaien flög genom luften efteråt så som de har beskrivit att den ska göra. Men en del gånger träffade jag alldeles för lågt, ända nere på Tare, vilket är höftskyddet. En annan sak som jag försökte tänka mycket på under övningarna var mitt attacksteg och lite, ytterst lite smällde det om foten några gånger. Var nog, återigen, bara jag som hörde det, men jag vet i allafall och det är ju huvudsaken.

I slutet var det dags för ji-geiko, jag fick börja mot Nisse. Mycket tacksamt eftersom man vill orka så mycket som möjligt då. Jag är väl inte så jättenöjd med min insats. Kände mig inte alls speciellt taggad för ji-geiko idag, kanske för att jag inte var så inställd på det från början. Jag försökte väl en del i allafall och tja, jag behöver ju jobba på min spirit ganska ordentligt. Ändå är ju Nisse en sådan som man bli taggad av att köra mot, men idag hjälpte inte ens det. Grämer mig lite över det så här i efterhand, man ska ju passa på att ge järnet när man står mot någon som kan och som tillåter att man får attackera och genomföra sina attacker och inte blockar precis hela tiden så att allt slutar med att man stor Kote mot Kote och inte kommer någonstans. Resten av ji-geikon gick lite upp och ned, ibland gick det bra, ibland skrattade jag lite, ibland blev jag sur och ibland så undrade jag över vad som egentligen hände.

Denna långa dag ska nu avslutas, har suttit med fötterna i fotbad, filat och sedan smörjt in dem. Det måste, måste bli bra till på fredag. Imorgon blir det skola igen, inte lika långt som idag (9-19 stolt!) men en helt del ska klaras av. Dessutom hoppas vi på att allt bli fixat och klart så vi kan skriva båda tentorna på fredag eftermiddag. Kan tillägga att en sång har skrivits ikväll också, den ska filas på imorgon, men den kommer förmodligen aldrig att komma ut i offentligheten, det blir alldeles för pinsamt.

Det Positiva: Rustningsträning.
Det Negativa: Trasiga fötter.

Somliga går med trasig fot, säg vad beror det på?

Over and Out

Full rulle.

Suck, dagen är äntligen över nu, har varit full rulle och de plus att jag sov ganska få timmar i natt gör att huvudet dunkar för fullt nu. Har fått det jag tänkte gjort i allafall, lite för lite pluggande blev det, men tar igen det imorgon då det blir full dag istället. Funderar på om jag ska åka direkt till skolan och ta med mig frukosten dit, då kan jag läsa morgontidningen samtidigt, brukar jag göra innan jag sätter igång ändå och då spar man ju lite tid med att kombinera dessa. Får se hur orken ser ut imorgon.

Blev ungefär fyra timmar iskolan idag innan jag begav mig hemmåt och sedan vidare till Hampus. Blir ganska lite av honom nu den närmsta tiden då jag är upptagen på helgerna så jag passar på på tisdagar även om jag kanske borde plugga istället. Blev en slappistur idag, varje fall för mig och Hampus, Joke fick träffa på en massa skrämmande saker, bussar och lastbilar och allt möjligt annat, han skytte sig fint så Jossan var nöjd. Hampus var så otroligt gullig idag, ville gosa och bli klappade på även när gräshagen väntade, det var som om han visste att det döjer en hel vecka innan vi ses igen, söthästen. Han fick både klättra och bada idag och så passade vi på att hoppa en stock i skogen också, det tyckte han var livat, tur att Joker kunde agera bromskloss framför annars så hade han sprungit en hel massa.

Efter Hampus var det bara hem och vända och sedan ut till Tornby, inhandlade cykelgrejer på biltema, vågade dock inte köpa bromsar så det får bli en annan gång, har i allafall kollat upp vilken sort jag ska ha. Sedan iväg till apoteket och bunkra upp med skavsårsplåster och tejp till helgen, får se hur det går imorgon på träningen, hoppas skinnet håller. Sist iväg till Maxi och handla mat, tung kasse blev det som skar in i händerna och som jag fick släpa mellan bussarna innan jag kunde pusta ut hemma i hallen.

Dagens bedift tycker jag är att cykeln numera är lagad! Gick ganska snabbt även om jag fick skruva lite, knepigt med bakhjul och växlar ibland, men nu sitter ett helt nytt däck och ny slang, så får vi se hur länge det håller. Bli skönt att kunna cykla igen, man känner sig väldigt låst utan cykeln.

Blir inte så mycket mer ikväll, ska städa upp i köket och sedan sova, i morgon blir det fullt focus på skolan, inte mycket som får komma ivägen imorgon, ska fixa detta!

Det Positiva: Cykel fixad!
Det Negativa: Sjukhusfärder.

Let there be a light soon.

Over and OutSommarvärme

Haltade iväg till skolan i morse. Här i Linköping är det sommarväder som gäller till 110%, kunde gå i -shirt redan på morgonen, mycket härligt. Det var dock en ganska förvirrande morgon, vet inte riktigt vad som hände, men på något sätt lyckades jag glömma att äta allergimedicin så dagen har bestått av en hel del snörvlande.

Motivationen till tentapluggande finns väl inte riktigt där, men jag kämpade på och fick en del gjort idag också. Framförallt tog jag tag i mig själv och pluggade Miljöteknik. Har ungefär världens tråkigaste bok att läsa i, så man kämpar på av ren envishet för det mesta. Tur att föeläsningarna var så pass intressanta att man kanske snappade upp och minns något från dem ändå. Sedan hade Lollo återigen med sig motivationsbullar som det mumsades på under eftermiddagen.

På eftermiddagen fick vi också överraskningsbesök, helt plötsligt börjar mitt hårband röra på sig och bakom bänken stod Johan <3 Trevligt var det, nu sitter jag och väntar på att han ska komma förbi här hemma också så ska vi äta middag tillsammans och mysa, ser jag fram imot, har saknat honom.

Mina fötter vill fortfarande leva så lite som möjligt i denna värld, de är mest nöjda när de får vara utan strumpor, fria i luften och helst med ett lager Helosan på sig också. Hoppet lever för att de ska läka någorlunda iallafall. De befinner sig i just detta läge för tillfället. Det var jobbigt att ta sig hem från skolan, speciellt efter att ha suttit stilla en hel dag. Stelheten gick över efter ett tag, men trycket mot den ömmande huden blev bara värre och värre. Solen lyste dock ännu varmare än i morse så man kan säga att det kompenserade upp mina smärtande fötter.

Nu ska jag pyssla runt lite innan Johan kommer.

Det Postiva: Sol och sommarvärme.
Det Negativa: Smärta i fötterna.

Bita ihop, det är det enda sättet.

Over and Out

Roligaste kendo-passet hittills!

Mygod, nu är jag sliten, men rider för tillfället på en energi-kick som bara kan komma efter ett av de roligaste kendopassen någonsin! Är naturligtvis helt slut egentligen, men det låtsas vi inte om för tillfället, vi struntar också i att min vänsterfot för tillfället befinner sig i ett vattenbad efter att jag fått en blås och sedan slitit av huden på ett relativt stort område under foten. Min fot gillar inte kontakt med något som helst underlag just nu, men vattenbad har jag hört ska hjälpa och sedan ska jag kleta på Helosan så det bara skriker om det. Helosan hjälper mot allt, det säger min mamma, så det så. Känns bra såhär en vecka innan graderingen att foten inte är på topp, men jag får väl ha fotvård hela veckan lång och hoppas på det bästa, annars är det bara att bita ihop.

Åter till passet, massor, massor av attacksteg har det tränats på idag och små tekniker också, men det roligaste kom på slutet, en hel halvtimme med ji-geiko. Ojoj vad det märktes att min kondis inte är riktigt som den ska, om foten tillåter ska jag försöka mig ut på minst en springtur i veckan som förberedelse inför lägret och sedan blir det till att jobba upp den i sommar. För ska det bli så här jobbitgt hela hösten måste jag träna upp den för att orka. Jag hade på sätt och vis tur idag, fick träna mot fortsättarna ganska tidigt, de var tre stycken idag också, Nisse, Robert och Johanna, och så stod de naturligtvis på rad också. Mot Nisse var jag ganska så pigg fortfarande och det gick ganska bra också, ibland. Mest nöjd med att jag inte blev allt för förvirrad och högg på en del öppningar i allafall, sedan ramlade jag in i väggen en gång, men det var bara för att jag tappade balansen, lite pinsamt. Sedan kom jag ihåg att man kunde kontra Men med en Do och lyckades med det någongång, lycka! Näste motståndare var Robert och herregud vad jobbigt, jag försökte, men jag blev så otroligt trött mot slutet att jag knappt kunde hålla upp shinaien i rätt läge. Men han var en bra motståndare för man blir lite peppad när han skriker och har sig och det straffar sig att gå bakåt. När jag så skulle möta Johanna som stod sist i ledet med fortsättare var jag lite groggy och ramlade nästan omkull när vi skulle hälsa. Lite synd att jag inte var piggare, Johanna är bra att köra ji-geiko mot och hade jag varit snäppet mer på hugget kanske det hade gått lite bättre. Träffarna blev väl ganska bra, men jag orkade inte lägga min själ i kiaiet tyvärr. Resten av ji-geikon gick lite på sparlåga, orkade knappt hugga, men när jag väl samlade mig och gjorde någon attack så gick det väl relativt bra, sedan kunde man ju hugga Do om någon försökte hugga Men på mig och det var jag nöjd över. Fick till en bakåtteknik också så det slutade ju bra.

Efter promenden hem, min cykel är avställd för tillfället och stående i skamvrån till råga på allt. Skulle ta hand om den idag va det tänkt, men eftersom jag inte orkade ta mig till biltema för däckinköp blev det lite rengöring istället. Då lyckades jag på in ett finger mellan kedjan och kugghjulet och sedan skar det på något sätt igenom nageln, ont, ont. Känner mig som en skade-matilda just nu, även om det inte är speciellt stora skador så gör det ju ont och är irriterande ändå. Nu sitter jag i allafall här och vattnet i badet börjar svalna så det är väl dags att krypa till sängs, har en känsla av att jag kommer att sova som en gris efter denna dag.

För övrigt kan man ju undra hur man ska få en viss person att lämna en i fred, måste man vara elak på något sätt? Eller ska jag bara ignorera mailen som kommer då och då?

Det Positiva: Ji-geiko mot fortsättare.
Det Negativa: Skadad vänsterfot.

Framåt, framåt, kiai, kiai och ännu mera kiai!

Over and Out

Det här med svärd...

Efter en fredagskväll som i princip ägnades åt Star Wars började jag fundera vartifrån min fascination för svärd egentligen kommer ifrån. Nu kanske någon inte håller med om att ljussablar är svärd, men så är det för mig i allafall. Jag kom tillslut fram till att jag kan skylla allt på två saker, dels min pappa och dels på att jag började läsa fantasy i mellanstadiet. Min pappa gillar actionfilmer och jag gillar min pappa. För att få umgås bara med honom ibland så höll jag honom sällskap när han kollade på film. Min mamma och mina systrar har i princip noll intresse för den sortens filmer vi gillar så då hängde jag och min pappa liksom. Det är nog pappa som i stor utsträckning står för min motvilja mot skräckfilmer också eftersom han själv inte kollar på dem så har jag inte vuxit upp med dem heller, våld och slagsmål kan jag se hur mycket som helst av utan att må illa som en del gör av blod och liknande, men skräck och tryckt stämning klarar jag inte av alls istället. Nu blev det lite utsvävning också, men åter till ämnet, actionfilmerna lade nog grunden för det hela. Det var inte svärd med så ofta i dessa filmer, men det var det ond mot det goda som slogs mot varandra och det är ju ändå en bra början i en film.

Det som fick in det hela på svärden var fantasyböcker. Mtt första möte med denna värld var David Edding Sagan om Belgarion, det var de bästa böcker jag någonsin läst och jag läste dem om och om igen, samt alla böcker han skrivit i fantasygrenen. Här fanns en värld som inte var som denna, ingen mordern teknologi överhuvudtaget utan magi, pilbågar och svärd. Sedan fortsatte det av bara farten och kanske drog mitt intresse för historia igång någonting undermedvetet också. Eller så kanske det är så att alla flickor drömmer om en riddare med svärd som kommer ridande på en stolt häst och allt blir frid och fröjd och lycka. Jag kan väl erkänna att det var lite av det också, men allt eftersom åren gått har riddaren förändrats, fortfarande svärd och häst, men han behöver inte komma och rädda mig längre. Jag har nämligen ett eget svärd nu så jag kan slåss för mig själv. Genom åren har det också kommit en mängd filmer och böcker som bara ökar min fascination av svärd och andra världar, ett annat sätt att leva där problemen som finns här inte existerar. Sagan om Ringen till exempel och nu senast Sagan om Drakens Återkomst. Jag inser lite förskräckt att jag vill fly från verkligheten ganska ofta och det kanske är där grunden för min fascination ligger, svärd existerar ju inte normalt i det vanliga livet och blir det lite av en verklighetsflykt att fantisera om dem.

Jag har försökt fantisera ihop historier om svärd i den morderna världen, men då måste man ändra på så förfärligt mycket, det blir jobbigt, för det mesta jobbigare än att skapa en helt ny värld som man kan forma som man vill och få in sväden som en naturlig del i. Nu är ju inte mina världar så komplicerade som Eddings eller Jordans, mest för att jag är för lat för att skriva ner dem ordentligt, de finns inne i mitt huvud och det räcker gott och väl än så länge, även om jag lekt med tanken på att skriva ner dem. Jag har dock gott minne så någon gång kanske, när livet står stilla och jag inte har något bättre för mig ska jag berätta sagorna som jag fantiserat ihop sömnlösa nätter och långa bilfärder.

Inser att svärden funnits med en lång tid utan att jag egentligen märkt av det, det är först på senare tid, genom kendon, som jag på allvar börjat fundera över svärden. Jag tror att en av de största orsakerna till att jag tycker kendo är så roligt, förutom att det se jäkligt coolt ut, är att jag får leva lite i fantasin och vara någon som slåss med svärd.

Nu blir det inget mer funderande på svärd, jag måste plugga Miljöteknik och ikväll kommer Johan, men imorgon blir det kendo och då får jag besöka fantasin och slåss med svärd igen.

Det Postiva: Fantasin
Det Negativa: Verklighetsflykt

The sword that was broken will be hole once again...

Over and Out

Superhästen

Precis hemkommen från några timmar med Hampushästen. Idag var en fin fin dag, blev till att rida själv idag och då bestämde jag mig för att jobba på ridbanan, behöver den lilla stela klumpen ibland och jag också för den delen. Fixade fram lite bommar så att Hampus inte skulle tycka att det var allt för tråkigt. Tycker att det gick riktigt bra, han jobbade på fint och försökte inte söla allt för mycket. Så då skulle vi ha uppmjukningsövningar i form av serpentiner tycke jag, det här brukar han tycka är ganska tråkigt, men smart som jag är lade jag bommarna på böjt spår och plötsligt så var han riktigt pigg igen och tyckte det var spännande.

Eftersom han gjorde allt jag ville och till och med slutade gena i hörnen blev det lite hoppning också. Har haft de problemet att han börjar sakta av efter hindret, men det jobbade vi ordentligt på idag. Blev lite travhoppning först och då blev vägarna riktigt bra, tror att jag börjar lära mig nu hur han fungerar. Sedan skulle vi galoppera också, det gick också riktigt bra, Hampus lekte att han var superstjärna och kastade sig över hindret, sedan galopperade han glatt vidare hela varvet runt och hoppade igen. Fick till galopp i höge varv också och det var inte riktigt lika stabilt, lite väl mycket avskärning av kurvorna, men han sprang på där också och det var ju en av huvudsakerna idag att han inte skulle stanna och ha sig. Sedan höjde jag lite också och hoppade ett par gånger till och då kändes det ännu bättre. Kom pefekt på hindren och jag börjar känna honom så bra nu att jag var riktigt följsam. Nästa gång ska vi blanda in lite fler hinder och så ska vi träna mer på höger galopp.

Efter avslutat hoppning klättrade vi över berget, nyttigt och bra sätt att bygga muskler både på häst och ryttare. Den andra orsaken är att det för tillfället är det snabbaste sättet att komma till dammen eftersom fåren occuperar en av hagarna. Hampus fick blöta fötterna, äta vass och stänka lite innan vi gick hem igen. Han var riktigt söt och trevlig idag när jag tog hand om honom också. Kändes skönt, kan bero på att jag inte var så stressad så jag tog mig tid att rykta ordentligt samt klia honom i ansiktet och det tycker han mycket om. Sedan gosade vi lite i hagen också innan jag var tvungen att gå.På bussen hem satt en supersöt kille på ungefär två år på sätet framför och tack vare honom (och Hampus) finns inga sura miner idag. Han kikade på mig mellan säterna och var så glad och gullig, när jag kikade tillbaka, skrattade han och gömde sig, men efter ett tag var han tillbaka och kikade igen.

Det Positiva: Superhästen.
Det Negativa: Träningsvärk i låren.

Fly, baby fly.


Over and Out

Blomstertjuv

Försov mig i morse, inte bra alls. Men det var ju skönt i sängen, ville bara krypa längre och längre ner under täcket. Till slut insåg jag att jag borde masa mig iväg till skolan där Lollo väntade. Lyckades med bedriften att skicka iväg de där mailen som jag skulle ha ordnat för flera veckor sedan också, mycket stolt över mig själv. När jag kommer ut till cykeln är bakdäcket väldigt luftfattigt, men jag struntade i det vilket resulterade i att jag numera har ett alldeles platt bakdäck, måste till biltema i helgen och köpa nytt eftersom ytterdäcket är fullt med sprickor. Kanske ska passa på att köpa bromsar också, när jag ändå är igång menar jag.

Det var en omotiverande pluggdag idag, satt mest och drömde mig bort och funderade på saker och ting. Det som borde ha tagit tre timmar ungefär tog hela dagen. Sedan blev det lite deprimerande när det började åska och regna också. Då har man ingen större lust till någonting förutom att krypa ner under filtarna och mysa. Lollo hade dock med sig motivationsbullar, mycket trevligt och gott, energin därifrån räckte en liten stund i allafall. När det äntligen blev uppehåll strax efter fyra packade vi ihop och jag lyckades gående ta mig ända hem innan det började regna igen så jag slapp bli speciellt blöt, förutom mina tygskor då som fick traska på blöta cykelbanor.

Detta tenta-p har vi inte hittat någon optimal pluggplats ännu. Efter tre år på stället borde man ju ha hittat endel, men icke. Tror att vi har för många kriterier som inget ställe kan leva upp till. Det ska vara relativt folktomt, svårt då de flesta bord står i korridorer. Man kan ju sitta för sig själv i grupprum, men dessa har inga fönster som man kan se ut igenom och drömma sig bort. Idag hade vi fönster, ganska  få människor, samt bra bord och stolar. Ändå var det inte bra, dörrarna var nämligen låsta i ena änden, så varje gång någon skulle igenom surrade låset. Oerhört irriterande, men det kanske är så att när man pluggar vill man bra mycket hellre irritera sig på småsaker istället för att plugga. Ett stort plus med platsen var den mysiga uteplatsen man kunde äta lunch på, dock gick solen i moln så fort vi kom ut så vi gick in ganska snabbt igen, men ändå, den fanns ju där.

En annan positiv sak som hände idag är att jag fick två små växtvänner med mig hem. En av växt hade skjutit skott och nu ska jag få dem att få rötter och sedan plantera, jag är mycket nöjd över mig själv, trots att man kanske inte bara kan ta växter sådär, men de låg faktiskt på golvet och annars hade de säkert blivit slängda också, universitetet är ju fullt av växter.

Funderar över vad jag ska göra ikväll, kanske blir en liten film, men förmodligen så kommer jag att somna då, så vi får se.

Det Positiva: Nya växtvänner.
Det Negativa: Omotiverad till tusen.

Längtar....

Over and Out

Effektivietsdag

Började dagen med att baka scones, mumsigt var det. Sedan bar det av till skolan med ett litet uppehåll för att pumpa cykeln. Mitt bakdäck var lite för platt för att cykla på, men sedan gick det ganska bra faktiskt. Pluggade och pluggade medan solen lyste utanför fönstet. Gjorde att man ville bli klar så snabbt som möjligt med dagens mål så man fick gå ut och njuta.
Vi fyra slog vi ihop böckerna, väldigt effektiv dag om jag får säga det själv, känns som om jag har ett lite grepp om det här nu, i allafall i den ena kursen.

Hemma igen så bestämde jag mig för att promenera lite, utnämde ju detta till min hälso- och träningsvecka och nu har jag i allafall prommenerat en gång och imorgon planerar jag att springa. Skönt var det att sträcka på de något stela musklerna efter gårdagens träning och när man värmt upp lite stretcha vadern ordentligt, något jag egentligen borde göra dagligen. Härligt var det att lyssna på musik också eftersom jag hade tur, det vill säga missade reklamen och fick höra några av mina favoritlåtar. 

Nu ikväll blir det nog inte mycket gjort tyvärr, ska koncentrera mig på att städa lite tänkte jag och få undan lite mailskickande som jag skjutit upp alldeles för länge. Städa ut allt det gamla så att det nya får plats ungefär.

Det Positiva: Effektivitet
Det Negativa: Missnöje

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt.

Over and Out

Ont träningspass

Började inte dagen bra alls genom att, när klockan ringde, dunka in huvudet i betongväggen. Lyckat! Detta gjorde att jag unnade mig någa timmar till i sängen så att huvudet skulle sluta göra så ont. Tillslut kavlade jag mig upp och in i duschen, någon bula kunde jag inte känna av, men var fortfarande lite öm. Kom iväg till skolan och började med tentapluggandet, det gick väl sådär, men med tanke på att det var första dagen får man väl vara nöjd. Kunde hämta ut en labrapport också och nu är vi godkända på vår allra sista labrapport. Känns lite sorgligt, men livet ska ju gå framåt och inte vara kvar i samma gamla hjulspår hela tiden. Sedan hade vi filosofiska samtal mellan varven också, om kendo, barn, livet och döden. Tillut blev det lite väl dystert, riktigt deprimerande faktiskt.

Vi halv fem orkade jag inte längre och passade på att cykla hem medan det var uppehåll. Blev lite läsande i en bok och sedan göra middag, ungspannkaka med bacon och grahamsmjöl, har jag inte testat tidigare, med grahamsmjöl alltså, och det blev riktigt gott och mättande. Lite tung i magen fick jag cykla till träningen. Trodde att det var fint väder, men när jag kom utanför porten regnade det fastän solen sken, så jag fick cykla med paraply som skyddade mig och shinaien mot det värsta. Så fick jag se två fina regnbågar över campus också, en som var riktigt, riktigt tydlig och båda var "hela".

Träningen idag var krävande. Det bor en liten elak människa inne i Anders och idag tittade han ut och hittade på onda övningar åt oss att genomföra. Utfallssteg och hugg, tre fram och två bak över hela  salen så det kändes som om man aldrig kom fram och en massa jobbiga varianter av dessa. Sedan varvades det med attacksteg och andra sorters steg och hugg om vart annat. Det gick väl sådär, ibland känner jag att jag inte riktigt har de muskler som krävs och vinglar en massa, men jag gör mitt bästa och försöker. Vi tränade attacksteg också och det kändes ganska bra, försökte tänka på tajmingen och ibland så tror jag att jag lyckades, men det låter fortfarande inte om fötterna! Jag vill att det ska låta, det är så häftigt. Jag måste börja träna en massa mer på attacksteg här hemma, även om det är litet och trångt och tröskellöst, har ju lite svårt att hålla flera saker i huvudet på samma gång så det är ju bättre om jag får in det och slipper tänka så mycket. Sedan är det det här ständiga med att slappna av, jag spänner mig så jäkla mycket hela tiden, så är det med allt jag håller på med, ett av mina större problem inom ridningen också, jag spänner mig och glömmer att andas så jag blir ännu mera spänd. Ska försöka börja mer med avslappningsövningar och tänka mer på andningen, men som sagt är det svårt att ha det i huvudet när så mycket annat ska få plats där också. Fick köra kiri­-kaeshi också, först så som vi ska göra på graderingen och sedan med det jobbiga stegen när man ska sjunka ner så mycket man kan med höger ben och ha vänster ben rakt bakåt och så ska man ta korta, korta steg. Denna variant körde jag mot Anders och det är så förrädiskt, alla onda övningar kommer från honom, men han ser så snäll ut hela tiden. Okej, han ser inte snäll ut när man kör ji-geiko, men vid vanliga övningar så gör han det. Det är i och för sig bra med lite småonda tänare ibland, bara de inte är det för ofta. På slutet blev det huggcirkel. Åtta stycken var vi idag och fem varv körde vi, plus ett extra varv när alla räknade tillsammans, så totalt 410 hugg, inte nog med det, sedan körde vi ett varv till plus ett varv när alla räknade, 90 hugg, när vi körde Haya suburi, snabba hopp fram och tillbaka ungefär. Lite mör i kroppen efter det och det var skönt att skjälpa i sig lite vatten innan stretchingen som gjorde ont men var välbehövlig.

Det skönaste med träningen var att jag slutade tänka på allting annat, annars har eftermiddagen präglats av oro. Förmodligen har jag ingen anledning till att vara så orolig, men jag blir så nervös ändå. Tänk om något hänt? Hoppas verkligen att allt är som det ska och att mobilen är batteritrött eller något.

Det Positiva: Träning.
Det Negativa: Oro.

Hur kan man se så snäll ut, men vara så ond?

Over and Out

Braiga dagen

Sitter här och mumsar nöjt för mig själv, dagen har varit mycket bra. Och att avsluta den med den bästa pajen jag någonsin lagat känns väldigt bra. Inte någon som helst bränd deg, oste ä perfekt gyllengul och lite knaprig och fyllningen inte det minsta rinnig. Smaken är det inget fel på heller, så jag sitter här och är väldigt nöjd med vad jag åstakommit.

Dagen började på ett fint sätt också, snosade lite i sängen och får sms från Johan, snosar lite, skickar svar, snosar lite igen och får fler sms, sedan går jag upp. Äter frukost och läser tidning, drömmer om att vandra i fjällen. Åker till skolan lite tidigare för att gå förbi och krama på Johan. Sitter mig igenom en föreläsning som lyser upp flera ljus i mitt mörka huvud. Lämnar in sista labrapporten i biokemin och fixar sedan kompleteringarna till miljötekniken. Pratar kendo med Lollo på lunchen. Förbi och hämtar papper till exjobbet, hemma letar jag upp det papper jag vet att jag har så nu ligger de halvvägs ifyllda på bordet, känner att jag åstakom något ba denna dag också.

Åker iväg till Hampus, hade tur att busskortet räckte både dit och hem. Hämtade hästarna i hagen och alla tre kom fram, Joker travade, Madicken galopperade och Hampus skrittade, såklart. Ingenting i denna värld får Hampus att röra sig snabbare än skritt frivilligt, om man inte står och viftar med mat vill säga och ibland är även det tveksamt om han hellre vill beta i hagen. Fick mig förevisat en massa nya vägar idag, härlig vägar. Hampus gillade dem också eftersom de var mjuka och sköna att gå på. Red en runda i skogen där man kan konditionsträna varv efter varv på en jättefin och härlig skogsväg. Idag nöjde vi oss med ett varv och mest trav, det räckte gott och väl, Hampusen var lite trött efteråt. Hade lite kapplöpning också och Hampus ville verkligen springa idag, tog i så mycket han kunde och ett tag fick han ligga först också, då var han väldigt nöjd med sig själv kan jag säga. På hemvägen snubblade två trötta fjordingar fram, en gång var det när att Hampus ramlade omkull, men han rätade snabbt upp sig och fortsatte, Jossan och jag skrattade för det kändes som om han låtsades som om inget hade hänt. Han är rolig den lilla hästen.

Nu börjar det bli dags att så sakta avsluta dagen, har lite disk att göra, men sedan ska jag krypa ner under täcket och läsa bok, imorgon börjar tentaplugget så då ska jag vara laddad.

Det Positiva: Springsugen häst och mysiga ridvägar.
Det Negativa: Träningsvärk.

Tänker för mycket på framtiden och glömmer att leva i nuet...

Over and Out


Lång, lång dag

Lång dag blev det idag, klockan ringde redan fem i morse och jag kravlade mig ur sängen. Eftersom jag var så trött igår kväll efter träningen var jag tvungen att hinna fixa lite lunch innan jag cyklade iväg också. Även om det var mycket att göra kändes det inte så stressigt att äta frukost och jag kom iväg i tid, eller iallafall så i tid att jag kommer precis till jobbet. Bara Linus som var där när jag anlände vid sex, han satt och såg trött ut efter en hård helg. Så nu har han bestämt sig för att sluta med alkohol, håller tummarna för det, men har mina föraningar om den personalfest som kommer om ett par veckor.

Tillbingade de fyra timmarna på jobbet med att skura duschrum och göra rent avloppen. Äckligt värre, men man känner sig nöjd och duktigt när det blir rent och frächt. Vid halv åtta kom Linus och hämtade mig för en andra frukost och det var då verkligen på tiden, magen kurrade, benen protesterade och svetten rann, så det var verkligen skönt att komma in i personalrummet med normal rumstemperatur. Efter ytterligare några timmars skurande plockade jag ihop, duschade av mig badhuslukten och cyklade till skolan. Ägnade tiden fram till lunch med att jobba med opponeringen till eftermiddagen och tiden efter lunch till att förbereda vår presentation. Dessutom tog jag igen den föreläsning som jag missat genom att skriva av Lollos anteckningar. Vid tre var det så dags för pesentationen och det gick bra, inte så perfekt som jag önskat, glömde en del grejer och hoppade några eftersom vår föreläsare plötsligt kortade tiden mot för vad som stod i pappren, dålig stil. Blev inte klara förrän vid halv sex så då fick jag äntligen cykla hem och fixa lite mat.

Pratade med mamma i telefonen också. Mycket som händer åt alla håll och kanter, orkar inte tänka så mycket på det även om jag oroar mig en hel del för både det ena och det andra. Försöker koncentrera mig på mig just nu, måste det om jag ska klara av detta tenta-p som närmar sig med stormsteg. Blir en tuff tid i två veckor nu och sedan börjar jobbandet, som tur är har jag en del ledigt i augusti iallafall och sedan få vi se hur mycket det blir i sommar.

Efter en kort promenad för att rensa huvudet ska jag krypa i säng nu, vill vara pigg i morgon och ska verkligen ta mig i kragen och fixa saker och ting så jag får undan det som ligger och skaver.

Det Positiva: Redovisning klar.
Det Negativa: Lång, lång dag.

The wold is spinning around.

Over and Out

Kote-Men och Kote-Do

Dagens träningspass vill jag benämna som ofokucerat, i allafall från min sida. Jag kunde verkligen inte koncentrara mig ordentligt på flera saker samtidigt. Blev attacksteget någotsånär bra missade jag på hugget och tvärtom. Började jobbigt också, Johanna som hade uppvärmingen för Anders hade något att göra inne i samlingsrummet, Johanna tyckte vi skulle öva på utfallshugg, sedan fick vi plåga oss igenom tjugo stycken. Kändes i låren vill jag säga, på ett smärtsamt och bra sätt och jag har ju kommit på att man kan öva dessa hugg hemma för det behöver ju inte vara högt i tak. Så det ska jag försöka göra, nästa vecka ska bli något av en tänings- och hälsovecka har jag bestämt, vilket betyder att jag som bäst håller på att äta upp det sista av äppelkakan. Sedan blev det en till bra övning när vi skulle träna stora tekniker och fick hugga både Men, Kote och Do. Börjar känna att jag har ganska bra koll på Men och Kote nu, men Do är verkligen svårt. Får inte riktigt till det tycker jag, tror att det har något med avståndet att göra. När Anders kom tillbaka fick vi öva kombinationer, Kote-Men och Kote-Do, tror att Kote-Men är min favorit, den känns så häftigt, som om man är världens snabbaste och motståndaren inte hinner blockera. Kan ju bero på att man inte ska blockera i denna övning, men ändå. Sedan började det bli väldigt ofokuserat för mig när vi kom till att mottagaren skulle bestämma öppning, kändes som om det tog hur lång tid som helst innan jag fattade, kom på vad jag skulle göra och sedan attackera. Ännu värre blev det i Ji-geiko, kände att det bara var jobbigt, försökte verkligen, men det ville sig inte. Fick i allafall ingen shinai i huvudet denna gång, alltid ett plus. Helt slut efteråt som vanligt, men till nästa träning ska jag fokusera mera så att jag kan göra en bra ji-geiko på slutet.

I övigt så var det Iaido-SM i helgen. LBK tog ett brons tydligen vilket känns kul, lite klubbstolthet har redan börjat smyga sig in. Dessutom verkar iaido otroligt häftigt och svårt. Anders var med och graderade sig till 1dan, häftigt det med.

Det Positiva: Kote-Men
Det Negativa: Ofocuserad träning.

Hur lång tid tar det att bli ett med svärdet?

Over and Out

LångLördag

Oj, Lördagen bara försvann i ett nafs, blev saker att göra hela tiden.

Började dagen med frukost tillsammans med Johan. Sedan åkte vi åt varsitt håll, jag tog bussen ut till Hampus och Johan cyklade till skolan för att bygga dator. Ute i Älgbostätter väntade en kelig katt på mig. Ville bara gos och kela, så jag knappt kom in i stallet, mysigt. Sedan hade jag och Hampus stor rengöringsdag, tog mig vekligen tid att borst ordentligt och rycka bort lite extra vinterpäls. Så jämnade jag till manen lite också, eller försökte i allafall, i vissa vinklar så ser det fortfarande konstigt ut. Så tog vi oss ut i skogen, hade planeat att skritta en runda, men så blev det lite ändringar med både trav och galopp. Vägen var mycket mjukare och bättre än vad jag trodde och då tänkte jag att vi skulle trava lite. Så började Hampus galoppera av sig själv och när han är så pass glad och gör det brukar jag låta honom hållas, om det inte är på helt fel ställe. Sedan doppade vi fötterna i dammen innan vi klättrade över berget som avslutning, så det blev en mycket mer anstängande och längre tur än vad jag tänkte från början. Hemma i stallet blev det lite mer pysslande, Hampus blev så fin så.

Katt <3

Hemma blev det lite lunch och så åkte jag iväg in mot stan för lite SOF 2009. Kollade på Kårtegen som gick genom stan, kul var det, men det tog ungefär en och en halv timme innan hela hade passerat. Många fina vagnar var med. Bland annat en som var tv-spels inspirerad av Mario där ingen mindre än roliga Jon, fadderiansvarig under mitt fadder nolle-p, spelade Mario, den var väldigt vältajmat med musik och allt. Sedan gick Jonas, från kommunikationskursen, med och var eldsprutare. Sedan hade VI-ling och FuLing en vagn också som jag nästan missade och inte fattade budskapet med. Så fanns det en massa orkestrar med tillhörande baletter med också, först i hela kårtegen gick vårt eget LithBlås, ingen jag kände igen som var med där tyvärr, men de var roliga ändå. Lite tött när de närmade sig sutet av vägen där jag stid, då hade de ju redan gått i ungefär två timmar.

Mycket folk var det som tittade på också, skymtade Nisse i publiken en bit bort och även några andra bekanta. Mitt i mot mig var det ett gängsom verkligen soffade ordentligt. De bar ut två soffor så att de kunde betrakta hela spektaklet med sto bekvmälighet. Lite avundsjuk blev jag allt.

Så cyklade jag tillbaka, handlade lite inför kvällen och ägnade resten av eftermiddagen till att läsa lite bok. Sedan packade jag min lilla picknickväska och cyklade iväg igen. Kändes som om hela dagen var ett enda cyklande. Borta på campus skymtade jag Johans ryggsäck, men insåg att jag aldrig skulle orka cykla ikapp, inte när han har sin nya supercykel som går hur snabbt som helst. Som tu var blev det rödljus så jag lyckades ändå. Bra tajmat tycker jag, så vi sällskapade hem till Mårten. Efter att alla samlats bar det av till Maxi, eftersom vissa (alla utom jag och Lollo) behövde handla. Sedan for vi iväg till Tannerfors slussar för lite grillning och picknick. Det var trevligt och mycket gott. Har bara varit borta vid slussarna någa gånge tidigare också och slogs än en gång av att linköping är ganska fint på vissa ställen. Slussarna ä en av dessa platser, känns verkligen som om det är en oas mitt inne i stan och man märker knappt av husen runt omrking, mest på gund av att det är så mycket träd och annat grönt i vägen tror jag. Känns så skönt också att kvällarna blir ljusare och ljusare. Tillräckligt varmt är det inte ännu, frös lite i mina ballerinaskor, men jag vill så gärna ha sommar nu att jag försöker övertyga mig själv om att den redan är här. Vilket förmodligen är en av orsakerna till att min hals känns lite sådär idag.

När det blev kallare och maten tog slut for vi hem till Mårten igen. Det skulle tydligen var Eurovision final också. Louise hade mutat in att om hon tog med sig efterrätt så skulle hon få se på den. Missade de först bidragen och därmed Sveriges, men sedan tittade vi igenom alla mumsandes glass med chokladbitar och kakdeg, mycket gott och B&J inspirerat. Hade väl tre favoriter tillslut, Estland, Norge och Armenien tyckte jag om, och kanske lite Island också. En bit in i röstningen stod det väl ganska klart vem det var som skulle vinna och det var väl inte helt dumt. Har hittills inte varit så intressead av hela schlagerbaletten i år och har, eftersom jag missade Sveige igår, fortfarande inte hört hela låten, men det är vekligen trevligt att sitta i en grupp och titta på den och kommentera framträdanden. Ett genomgående tema i år var tjejer med stort lockigt hår och korta klänningar.

Efter denna dag var jag mycket trött och efter att ha sagt hejdå till alla cyklade jag hem i natten. Hörde festandet från Folkets Park högt och tydligt då jag cyklade genom rydskogen och täffade även på en del soffare. Cykelturen jorde mig pigg och glad så jag hamnade med en bok under näsan, dumma, dumma Matilda. Kunde tydligen inte sluta heller så det blev ganska sent, eller tidigt kanske man säger. Skönt att sova länge var det i allafall, så nu har jag en del som ska göras innan träningen. Kanske ska jag försöka mig på att ringa hem också, länge sedan nu.

Det Positiva: Umgås med vänner.
Det Negativa: Tjock i halsen.

I`m in love with a Fairytale

Over and Out


Mysfredag

Sov även länge denna natt, hur skönt som helst. Sedan lyckades jag ta mig till skolan och ha en två timmars föreläsning och tur var väl det, föeläsningen var intressant, med en av mina favoritföreläsare och så fick jag ännu en bok av Lollo.
Vi lunch cyklade jag ut till maxi och handlade lite, skönt att cykla i kjol och t-shirt, solen värmde bra, så länge vinden höll sig stilla vill säga. Tyvärr blåser det alltid i Linköping, men mellan husen var det ganska skönt i alla fall. På hemvägen var det uppför också så då blev det till och med lite svettigt.

Hemma bakade jag mig en äppelpaj och läste lite bok innan jag skulle till skolan och möta Johan. Nu var det ännu varmae, så jag kunde njuta av solen och kika lite på fotboll medan jag väntade. Så gick vi tillsammans till sjukhuset för att hämta Johans cykel, Johans nya cykel skulle det visa sig. Mycket fin! Sedan var vi hungriga så det blev en tur till stan och en pizza, innan vi for hem och där väntade en äppelpaj på oss. Kvällen har ägnats åt en massa mys och lite prat. Imorgon blir det grillning, men nu ska jag sällskapa med Johan. 

Det Positiva: Solen :D
Det Negativa: Motvind.

Kill på magen

Over and Out

Nada

Idag har det inte hänt mycket alls. Ändå sitter jag här och ska skriva om det, blivit något av en rutin att summera dagen i bloggen, ibland går jag tillbaka, ändå till början och börjar läsa om inläggen. Då börjar jag minnas, hur det kändes då, vad jag tänkte och vad jag aldig skrev ut. Det kanske hade varit bättre om bloggen förblivit hemlig, för nu känns det inte som om man vill skriva precis allt, det kanske jag hade vågat om ingen visste vem det var som skrev. Eller kanske inte, jag är ju väldigt bra på att tänka inne i huvudet, men dålig på att kommunicera ut det, så det hade nog inte gått ändå. Ibland försöker jag i allafall sätta ord på mina känslor och då känns det extra skönt när jag har skrivit av mig. Men ibland så vet jag inte själv vad jag känner och hur ska jag då kunna sätta ord på det. Då är det bättre att bädda ner sig under en filt och fundera ut vad som egentligen händer.

I allafall, åter till dagen, sov ungefär tio timmar vilket var välbehövligt. Sedan var jag i skolan två timmar och jobbade på presentationen vi ska ha i nästa vecka, känns bra, vet ungefär vad jag ska säga. Så tog jag bussen in till stan och hämtade cykeln, känner mig lite mindre handikappad nu. Hem och micra lite lunch innan jag dog i sängen. Drog över mig en filt och tänkte att jag skulle sova en timme eller så, blev fyra. Klockan sex vaknade jag till av hunger och gick till affären för att handla. Har nu botat hungern med tunnbröd och brieost, kanske inte optimalt, men ack så gott. Nu börjar jag bli trött igen, så blir nog inte mycket mer gjort idag. Surfa runt lite kanske och titta på webb-tv, bara för att fördriva tiden något. Imorgon är det fredag och sedan helg!

Det Postivia: Sömn.
Det Negativa: Fortfarande lite trött.

I`m with you...

Over and Out

Fullspäckad dag.

Helt slut efter full rulle hela dagen lång. Började skolan klockan åtta  imorse med att skriva en labrapport och nästan inte prata någon kendo alls, bedrift! Sedan var det lektion där vi skulle rena ett protein med ett dataprogram från 80-talet, med tillhörande grafik. Gjorde ont i ögonen av att se på skärmen. Inte kunde man backa heller, man kunde trycka på ender och mellanslag i princip. Förstod principerna i alla fall och det är väl huvudaken. Sedan satt vi i solen och åt lunch, mycket gott. På eftermiddagen var det dags för en seg föreläsning i Miljöteknik. Inte speciellt motiverad alls.

Efter skolan bar det av direkt till Simhallen och jobb. Träffade Linus, Erik och Elin. Kul, kul och sedan hade jag och Elin lite simskola. Jobbiga barn var det, men ändå så gick ju tiden fort. Hann med att prata med Bella också innan jag bytte om och släpade ut mina saker. Kom hem till Micaela och Nettan och precis då får jag sms om att de är utanför Simhallen, så jag får vända tillbaka, i och för sig bara 100 meter, men ändå. Iväg till täningen med dunkande huvudväk. Som tur var gick det bra att träna ändå, klarade av alla kommandon i Dai ichi Kihon, mycket stolt över mig själv, sedan övade vi en massa grundtekniker och attacksteg, mycket välbehövligt. Inte så många som tränade idag, förstår inte vad som hänt med folket. Själv vill jag inte miss en ända träning. Efter täningens slut fick vi lämna tillbaka våra lånerustningar och sedan fick jag skjuts hem också, vilket gjorde min dag.

Nu är jag trött, ack så trött, så det blir sängen bums.

Det Positiva: Jag svimmade i alla fall inte, trots dålig mathållning och stress.
Det Negativa: Sömnbrist.

Thats what friends are for...

Over and Out

Kendouppvisning

Puh, snart är dagen slut och jag är bara tacksam. Började med att åka till skolan klockan åtta, skulle skriva rapport var det tänkt och jag är faktiskt förvånad över hur mycket vi gjorde med tanke på hur vi båda mådde halvt om halvt illa av nervositet. Sedan var det en föreläsning också, hade flyt så den var kortare än vanligt, men den kändes som dubbelt så lång. Blev bara nervösare och nervösare efter varje minut som tickade förbi. Tog oss till Colluseum i lagom tid för att hjälpa till lite och sedan vimsade vi omkring i våra fina kläder och jag funderade lite på vad jag gett mig in på. Anders var där med kamean i högsta hugg och Nisse kom också förbi, så då skulle de plus en massa andra folk kolla på oss. Min Johan lyckades jag också hitta i publiken <3 Vi körde i bokstavsordning så kendon var sist. Ännu mer nervös väntan. Först omgången var så där, dels hade jag suttit i seisa så benen var domnade och sedan gjorde jag fel också. Inget som märktes kanske, men var meningen att jag skulle motta slagen på Men och inte med Shinai, hade ju rustning på oss och då gör vi alltid så, men när vi tränade så hade vi inte Men, så jag var helt bortkollrad. De övriga omgångarna gick därimot bra. Nu ha jag och Lolla ingått en deal också, ska försöka låta lite mera båda två, framförallt nä vi möter varandra. Blir ju lite lättare om det inte bara är en som skriker. Kändes bra i allafall att vara där och få uppmärksamhet.

Efter uppvisningen och nedpackningen cyklade jag hem, åt lite mat och for till Hampus. Jossan var ledig så vi kunde rida tillsammans. Började med en kort stund på ridbanan och Jossan hoppade på Joker. Plötsligt så går det jättebra, han travhoppar utan problem ett kryss, i och för sig i tretakt, men om man jämför med hur han betedde sig i lördags så var det världsklass. Sedan skulle hon byta varv och så byggde jag ett rättuppstående och det travhoppade han också, men denna gång blev det lite galoppinslag så det blev ett ordentligt språng! Då nöjde vi oss och red ut i skogen, fick en jättemysig väg visad för mig. Hampus var ganska pigg, med Hampusmått mätt och det var trevligt med sällskap och draghjälp.

Hemma igen blev det telefonsamtal med faster Inger om ditt och datt och så har jag försökt ordna morgondagen på bästa sätt. Ska nämligen jobba på eftermiddagen, efter skolan, ända fam till klockan halv åtta. Träningen börjar åtta och det känns tajt att klara det om man cyklar. Nu är det ju så finurligt att Micaela och Nettan bor precis vid Simhallen och brukar åka bil till täningen, så jag har kollat med dem om de ska åka. Har tyvärr inte fått svar ännu, men jag hålle tummarna. Blir en tidig kväller snart, måste sova ordentligt denna natt och inte läsa bok till alldeles fö sent.

Det Positiva: Kendouppvisning.
Det Negativa: Hjänsläpp.

Stronger and stronger...

Over and Out

Kan man vara hög på Kendo?

Svaret är för min del utan tvekan ja! Ja, i fet stil och ett utropstecken, egentligen flera utropstecken, men då känner jag mig ännu mer löjligt än vad jag redan känner mig. Vakande i morse, direkt ut i verkligheten ur en Kendodröm. Sedan var det som om drömmen tryckte på och bara ville vara med under hela dagen. Någon vettig dröm var det heller inte, men den gick väl på det hela ut på att vi skulle träna kendo med en massa utbytesstudenter, en av killarna i vår nybörjargrupp skulle hålla passet på engelska och Anders hade inga kendokläder utan jeans. Mycket underligt var det hela.

I skolan snackade jag och Lollo kendo så det stod härliga till. Det bara rann ur oss. Först skulle träningen igår avhandlas in i minsta detalj, räckte liksom inte med att bara prata lite efter träningen igår utan idag gick vi noggrant igenom allting igen. Sedan så kom vi in på gradeingen, ett ämne som man inte kan sluta prata om, bara några veckor kvar nu och jag håller på att krevera av nervositet bara jag tänker på det. Spekulerade hej vilt på vad som kan komma, vilka tekniker vi måste lägga fokus på och så. Sedan gick vi över till morgondagens uppvisning och babblade på om vad vi ska göra och att vi måste träna och inte missa Kote och Do. Sedan förfasade vi oss över vad som skulle kunna gå fel, tappa en shinai till exempel (vilket hände oss båda i söndags) eller snubbla på sin Hakama så man ramlar i golvet. Sedan tror jag vi gick tillbaka till graderingen och diskuterade tränare och då framförallt Nisse och Anders. Insåg båda två att vi fått stora förebilder där, sedan  insåg man lite förskräckt att vi var väldigt idol-flick-aktiga och hoppade på stället över chansen att se Anders på uppvisningen under eftermiddagen. Undrar om de inser hur mycket de påverkar oss. Jag vet inte om det är stor skillnad mellan tjejer och killar, men varjefall kendotjejerna tenderar att ha en lite idolaktig inställning, kanske inte så extrema som vi var idag, men lite sådär vördnadsfulla. Lollo började nynna på en sång idag också, "Hakamasången" finns redan, men nu kom det en "Nisse-sång" också, mycket bra.

Tillslut kände vi att vi behövde byta ämne, så vi gick över till Sagan om drakens återkomst och diskuterade karaktärer och vilken Ajah vi helst skulle vara i. Sedan kom vi över på svärd igen och så var vi, av någon mystisk anledning, tillbaka i Kendon. Hela vår håltimme som skulle ägnas åt labrapportskrivning ägnades åt en massa pratande istället. Sedan så skulle vi gå på föreläsning, där klottrade Lollo blommor och jag en gubbe iklädd Men och Gi. Väntade otåligt till fyrarasten och hastade iväg till Colluseum och Inernational Day där det skulle vara kendouppvisning vid "fyratiden" med Anders. Tyvärr missade vi den kom vi fram till och det var lite surt. Såg dock Anders och So-Hei iklädda Gi och Hakama, så liten, liten kendodos blev det i allafall. Sedan vågade vi inte gå fram och prata med dem, men det är en helt annan sak utanför Dojon. Eftersom vi missade uppvisningen blev jag lite sur så jag bestämde mig för att gå hem och nu sitter jag här och sneglar på rustnigen i hallen. Johan kommer hit senare ikväll och då ska jag visa honom. Sedan ska jag öva lite små tekniker eftersom jag fått äran att visa dem imorgon.

Det Positiva: KENDO <3
Det Negativa: Missade uppvisning....

When you breath it, you live it.

Over and Out

Finaste syster

För jag vet att du kommer att klara allt du vill klara av.


Minns du när vi var små och spräng i skogen, kröp genom ormbunkar och levde i en helt annan värld. Kommer du ihåg hur vi klättrade i träden och du klättrade högst upp i Morfargranen. Så högt har jag aldrig vågat klättra, men du gjorde det och fortsatte att göra det år efter år, även sedan vi inte längre var så små.

Kommer du ihåg när du föll av en häst på ridskolan och inte red på ett år efter. Sedan började du igen och blev bara bättre och bättre. Vågade hoppa högre och högre hinder, höjden skrämde dig aldrig, då bara satsade och tog fart och över kom du. När vi röjde runt i skogarna på två små raggiga islandshästar, vågade vi allt, ingenting kunde stoppa oss, förutom möjligen ett nedfällt träd i midjehöjd då och då.

Minns du när vi tillsammans började upptäcka världen under ytan. Den stora världen som finns i havet trollband dig och så har det förblivit. Tillsammans delar vi det häftigaste okej-tecknet som finns där nere, och det är vårat, jag minns nästan fortfarande orsaken till att vi skulle ha ett häftigt "okej-tecken", men när jag tänker efter så är jag inte riktigt säker. Men det är vårat och det gör det speciellt.

Du är den bästa syster man kan ha, jag har ju två underbara så jag är lyckligt lottad. Behöver du mig så kommer jag att finnas här, jag kanske inte alltid vet vad jag ska säga, men jag kan påminna dig om att du faktiskt kan och vågar, det har du bevisat så många gånger.

Kärlek <3

Förresten hittade jag inga Stafylokocker under sängen, bara en massa dammråttor.

Over and Out


Ji-geiko!

Hemma från träningen. Började som sagt en timme tidigare med att förbereda tisdagens uppvisning så nu är vi väl något så när förberedda. Kommer nog att bli häftigt, så ni som har vägarna förbi på tisdag mellan 12-13 i Colluseum, Camups Valla kan komma och titta på ett gäng tjejer som tränar kampsport, jag är en av de coola blåklädda människorna i rustning. På tal om rustning, det står en i min hall nu! Imorgon ska jag träna på att ta på och av mig och knäppa lite egokort, jag kollade med Johanna och hon sa faktiskt att det var okej. Även om hon skrattade lite åt mig.

Härligt jobbig träning idag! Fick träna allt möjligt häftigt, kontringstekniker och bakåttekniker. Kändes riktigt bra när jag korde bakåttekniker mot Lollo, men jag måste som vanligt träna mer på attacksteg, vill att det ska smälla och låta! Kontringsteknikerna var också roligt, skulle hugga Men, det vill säga i huvudet/hjälmen och så skulle den andra kontra genom att ta ett steg åt höger och hugga Do, i bröstplattan. I alla fall, jag tyckte det gick ganska bra. Så skulle jag köra mot Anders och hugga Men. Inget konstigt med det, men så helt plötsligt så står han bara kvar och gör ingen kontring, så jag hoppar nästan in i honom och fattar ingenting. "Du ska ju hugga Men, inte en decimeter åt sidan" . Tänkte inte ens på att jag kompenserade för at göra det lättare för honom att gå åt sidan, men efter det så tänkte jag en massa på att hugga rakt.

Mot slutet var det dags för Ji-geiko, fri träning. Man ska bara tänka framåt och attackera och man ska aldrig, aldrig gå bakåt. Kan väl säga att det gick sådär. Ganska förvirrat var det bitvis, vilket bland annat resulterade i att jag fick en Shinai i bakhuvudet, där man inte har något skydd alls. Vet det tusan hur han gjorde egentligen, men, men, smällar får man ju ta. Sista ji-geikon, när man är som tröttast skulle vi ge extra mycket och attackera, attackera, attackera! Så hamnade jag mot Anders också, igen. Vilket är jättebra, man ska ju ta vara på de tillfällerna och lära sig en massa av någon som kan så mycket. Men jag var så trött! Slutade med att jag tror att jag råkade backa, vilket resutlerade i att Anders högg Men på mig, sedan följde han upp med att hugga typ sju snabba Men på rad, bara för att lära mig att inte backa tror jag, kunde nämligen inte tänka alls och kom varken på den smarta idén att attackera tillbaka eller göra någon slags bakåtteknik, inte för att jag tror att det hade hjälpt, men försöka kunde man ju ha gjort. I början gick det ganska bra ändå, Anders är "snäll" att ha och göra med så huggen hamnade till min stora förvåning på rätt ställen för det mesta, bukar missa så mycket på både Kote och Do tycker jag annars, men några gånger blev det bra. En av de tidigare gångerna, minns inte vilken jag stod imot, lyckades jag kontra också, då blev jag glad.

Nu har jag mumsat i mig lite kesokaka också, till näta gång måste jag komma ihåg att hacka mandeln mer eller skaffa mig en mandelkvarn. Vid närmare eftertanke borde jag skippa mandeln, börjar känna lite kli i halsen nu. Ska fippla lite mer vid datorn och sedan blir det till att sova, lång dag imorgon som väntar.

Det Positiva: Ji-geiko med Anders, eller förresten ji-geiko överhuvudtaget.
Det Negativa: Slag i bakhuvudet.

Framåt, framåt och ännu mera framåt.

Over and Out

Husligheten själv

Söndag=huslighetsdag. Eller, blev så denna dag i alla fall. Har kännt mig så huslig att jag nästan blivit rädd för mig själv. Håller jag på att bli vuxen nu? Hemska tanke.

Men dagen började med att jag, som vanligt, sov två timmar länge än jag tänkte igår kväll när jag gick och lade mig. Då visste jag i och för sig inte att jag skulle få hoppa upp ur sängen mitt i mina försök att somna av att telefonen ringde. Kom i alla fall upp och kunde börja ta i tu med tvätten. Så illa tvungen var man eftersom strumporna var slut och utan strumpor fryser jag så dant om fötterna. Lite avundssjuk på folk som kan gå barfota året om och ibland går i sandale mitt i vintern (pekar menande åt Johans håll). Så skulle jag ju städa också och det flöt också på bra, så då kommer jag på att jag samtidigt som detta ska laga mat och baka. Blev en paj med tomat, aubergine och mozzarella, väldigt god, ska absolut göra flera gånger. Sedan gjorde jag en kesokaka också som jag ännu inte provat, kanske blir av ikväll efter träningen. Sist, men inte minst blev det kokostoppar som smakar som kokostoppar ska göra helt enkelt. Sedan att de fatnade lite på plåten och inte se riktigt ut som kokostoppar brukar är ju något vi inte behöver tala allt för högt om.Nu väntar snart träningen, ska åka dit en timme tidigare då vi ska förbereda uppvisningen som är på tisdag. Börjar bli ruggigt nervös, men det ska nog gå bra. Eventuellt blir det lite kendo imorgon också, om jag fattade det hela rätt är det internationell dag på campus och hörde något om japaner och kendo. Får väl se, en tur till Colluseum blir det nog i alla fall.

Ska försöka få bort kokosbollarna från påten innan jag sticker iväg.

Det Positiva: God mat.
Det Negativa:Stela axlar.

You will find your way, I know it! You just have to belive in yourself.

Over and Out

Bråk med bebishäst

Trött och lite slö nu, blev upplockad av Jossan vid halv tre och for ut till stallet. Där väntade den något krångliga uppgiften att hämta två hästar som stod och käkade gräs för glatta livet i sommarhagen. Kan tilläggas att hagen ligger på andra sidan en stor väg där mycket tung trafik susar förbi i 90 km/h, ofta snabbare. Blev träns på Hampus och kedja på Joker. Hampus har nämligen en förmåga att dra iväg med mig om han bara har grimma. Hästen kan hitta grönt gräs på asfalt är jag övertygad om. Gick bra i allafall, blev en stor lucka i trafiken så vi kunde komma över.

Eftersom Jossan var barnvakt till tre små killar, hennes man och söner hade utbumpade lämnat över dem i hennes vård så fort hon kom innanför dörren, blev det till att rida Joker på ridbanan, medan barnen red på Hampus. Gick bra så länge vi höll oss till lite lätt dressyr även om han på unghästars vis är lite vinglig. Provade att flytta lite för sidförande skänkel, bara ett steg åt båda hållen och det fattade han, men ibland fick han ryck och skulle gå mot ytterskänkeln, blev till att lägga spöet på boken några gånger för att putta tillbaka honom samtidigt som jag la till skänkeln. Bjöd i alla fall lite framåt och det är ett stort plus, fick till några fina travvolter också och i enda varvet arbetade han på riktigt bra. Så skulle vi prova det här med att hoppa också och det är verkligen inte Jokers grej. Gick väl an när det var lågt, men sedan så skulle han absolut inte lyfta på fötterna, han stannade i princip och puttade ner bommarna innan han makligt klev över i skritt. Vi försökte om och om igen, men det ville sig inte riktigt. Bytte hindertyp för att bryta mönster och då gick det bättre igen. Så skulle vi prova med galopp också och då virrade det ihop sig totalt i huvudet på hästen. Blev väl galopp några steg, sedan kom hindret och då blev det långsam trav och i bästa fall stannade han inte för att peta ner bommar. Tillslut blev det till att bygga om hinder igen och få över honom i trav, blev trötta båda två så när han gick över utan tvekan och lyfte på fötterna fick det räcka.

Känner att det är bra för både mig och hästen att Jossan är med och stället lite krav, ska nog be henne hålla lektion med mig och Hampus (eller Joker) så jag får träna lite på sits och sådant också, blir lite hipp som happ när man rider så mycket i själv i skogen även om jag försöker tänka på det.

Nu ska lagas lite middag och sedan får vi se vad lördagskvällen bjuder på.

Det Positiva: Lång skön sovmorgon.
Det Negativa: Bråkhästar.

Drömmar som förvirrar och känns läskigt verkliga.

Over and Out

Kendo Ladies Night

Härlig kväll det blev! Lite sömnig nu, men om jag  lägger upp bilder och skriver redan nu blir det ju gjort och så kan jag varva ner lite innan jag kryper ner under täcket.

Började kvällen med att cykla in till stan i lugnt och fint tempo, brukar ha den förmågan att alltid vara tio minuter tidig, men icke denna kväll, letade mig fram till Michaelas och Nettans hus och stötte på Lollo, Stina och Rebecca utanför så vi kunde gå i samlad trupp och ringa på dörren. Michaela och Nettan visade sig ha en otroligt fin lägenhet, med jättefin inredning, ville ha en massa av möblerna, såg en del jag spanat på tidigare och en del nytt, de hade några smarta lösningar på förvaring och sådant, vilket jag tror kommer bli en stor fråga även i min nästa lägenhet. Det hade också en lite nakenhund vid namn Kokos, ganska söt, även om jag generellt inte gillar just den sortens hundar.

Vi satte igång med att hacka saker till sushin som skulle tillagas. När Johanna kom hade hon med sig grönt te så vi startade med det medan vi hackade. Kvällen hade lite av ett Japantema, därav sushi och det gröna téet som är Japans nationaldryck, jag provade en sort som hette Chinas Knights, gott och ingen bitter bismak som en del téer tenderar att ha mot slutet. Vår sushiexpert var lite försenad, men tillslut kom hon så vi kunde sätta igång att rulla också. Caroline hette hon och där var även en iaidotjej som hette Linda.

Blev en hel massa sushi och funderade i stillhet om vi verkligen skulle orka med allting. Som tur var var det väldigt gott så allt försvann i ett nafs, hade även en god soppa som skulle ätas innan sushin, den var också god. Funderar på om man ska ordna en sushifest i sommar, gillade det verkligen och alla kan ju vara med och tillaga. Trevligt att umgås bara vi tjejer över maten också, blev lite fnittrigt och tjejigt, vilket bara var kul.

Sedan skulle det ses på film också, Samurai Rebellion valdes ut, en svartvit film från slutet av 60-talet. För oss lite blodtörstiga tjejer var den på ett sätt en liten besvikelse eftersom det, när bara en halvtimme återstod, endast hade utdelats två hugg, varav ingen mot en människa och ingen orsakade någon form av blodutgutelse. Men den var lite komisk, mest för att de lät så roliga när de skrattade åt sina egna skämt, dessutom är japanskan ett ganska häftigt språk. Till filmen avnjöts efterrätten, vaniljglass, hemmagjord chokladsås, banan, citronfromage, chokladpudding med krisp och maräng. Nu behöver jag inte äta mer godis i helgen känner jag, dessutom fanns det chips också så jag har mättat alla sorts sug som eventuellt kan uppkomma. Blev lite tjejprat under tiden också, roligt att vi är så rörande överrens om vissa saker tycker jag.

Lite bilder från kvällen:Nu blir det till att borsta tänderna och krya ner i sängen, den är stor och tom i natt, men jag får klara mig bäst jag kan, få ha en extra filt om jag fryser.

Det Positiva: Tjejer!
Det Negativa: Wasabi är otroligt starkt.

What happens on a Ladies Night stay there :p

Over and Out

Fredag

Nyduschad och f räch sitter jag och funderar på om det är klokt att äta en liten macka innan man cyklar in till stan för att ha tjejkväll med sushi och snacks.

Dagen har varit bra, mysigt att vakna upp med Johan bredvid. Brukar alltid bli så att jag vill ligga kvar lite lexta länge då, men i morse var det jag som var pigg och Johan som ville gosa ner sig under täcket. Iväg kom vi till skolan i allafall. Satt en timme och jobbade med projektrapport och så hade vi en föreläsningen om produktutveckling, fattade inte mycket tyvärr. Satt mest och planerade min eftermiddag.

Efter lite lätt lunch bar det av till Tornby. Hittade till min stora lycka en bikini så nu är sommaren räddad. Satt faktiskt riktigt bra och det var en bra modell på både under- och överdel. Sedan blev det lite kläder också, tunna t-shirts i somriga färger, så nu får det bli sol och varmt så jag får använda dem en massa.

Handlade mat på maxi sedan, mycket blev det denna vecka, har en del idéer om att jag ska laga pajer i helgen och nu har jag inga ursäkter att komma med heller, allting jag behöver finns i kylskåpet, plus lite till. Kan vara bra att börja ladda upp infr tenta-p redan nu. Trött som jag var köpte jag mig en glass och satte mig på en bänk för att vila innan jag påbörjade färden hemåt. Då dyker Henke upp, han och sambon hade också handlat. Han blev imponerad av att jag lyckades cykla med så pass mycket mat och det gick faktiskt bra även denna gång. Fick precis ner de tunga sakerna i korgen och grönsakerna fyllde upp ryggsäcken till bristningsgränsen. Tungt att cykla hem, men jag klarade av det. Det enda missödet som hände, och som kunde ha gått riktigt illa, var att en unge kastade något på min cykel som nästan fastnade i hjulen när jag cyklade genom skägget.

Har nu beslutat mig för att en macka får det bli, sedan bär det av mot en förhoppningsvis trevlig kväll, med massa roliga människor.

Det Positiva: Trevlig kväll förutses.
Det Negativa: Kasta saker på cyklar, vad är det för sätt!?

För att du finns, för att du kan, du lede vågorna mot land, du river murarna mot världen.

Over and Out

Avtal och annat

Så var väl den här dagen också att beteckna som över. Började med att helt spoliera mina planer på en morgonpromenad och goade ner mig i sängen istället. Varför inte liksom? Sedan blev det lugn och skön frukost med lite tidningsläsande. Får av någon anledning en hel massa tidningar hem i brevlådan, (kan ha något att göra med det stora antalet föreningar jag är medlem i) som dimper ner ungefär samma tid i månaden, eftersom jag (nästan) aldig sätter mig och sträckläser dem räcker en tidning mer än väl till flera frukostar, varierande läsning blir det också, allt från avancerad kemi och forskning, till fackliga frågor och friluftsliv samt simkunskap. Det blir med andra ord aldig tråkigt.

Efter frukosten bar det av till AlControl Laboratories där jag ska, liksom förra året, tillbringa min sommar. Kändes bra att vara där igen, Daniel mötte jag redan i trappen glatt vinkandes och Tony hittade jag bland de kära GC-maskinerna. Sedan var Anna och Veronica också där, den första ska snart gå på föräldrarledighet eftersom hon väntar sitt tredje barn. Roligt, men samtidigt lite tråkigt för mig eftersom hon är så trevlig att jobba och umgås med. Sedan sprang vi på Carina i korridoren också och henne blir det trevligt att få träffa igen i sommar. Skrev avtal med chefen Anna, fick lite löneförhöjning och ett avtal som garanterar 50% arbete, både från deras och min sida. Förra året gick jag på timmar, vilket är lite mer osäkert för båda parter, så det här kändes bra. Kommer förmodligen att få jobba en hel del ändå, hoppas på det i allafall och att jag kan styra de timmar jag inte ska jobba på ett bra sätt. Vill ju med ut och långpaddla i sommar.

Efter detta korta lilla besök åkte jag till biblioteket och fastnade där framför datorn ett tag, på väg till lunch hade jag tajming och sprang på Lollo alldeles utanför så jag fick lite sällskap. Alltid trevligt, jobbade med labrappot på eftermiddagen tills vi blev alldeles snurriga av den dåliga luften i datasalen. På gund av detta orkade jag inte ta mig in till stan för någon handling, åkte förbi apoteket i Lambohov istället och inhandlade ännu en omgång av allergipiller. Allergi är helvetet på joden banne mig. Därför ska jag sätta mig och söka på vaccination nu i kväll. Finns det något som fungerar så jag slipper knapra piller, vara allmänt dåsig och inte våga vädra lägenheten på grund av pollenhalter, ska jag verkligen överväga det.

Kvällen har annars spenderats här hemma. Var och hämtade ut pengarna som jag fick tillbaka på tv-avgiften och fundrar vad jag ska lägga dem på. Det ska vara något jag vill, något som inte är en nyttighet utan bara pengar att spendera. Känns helt klart värt det att inte ha någon tv längre. Datorn kan ju användas till filmtittande, vilket den gjorde senast för några timmar sedan. Förutom film har jag ägnat mig åt lite skolarbete, ska sätta ihop rapporten om kärnkraftsolyckor imorgon så jag fipplade en sista gång med min text och satte in lite källor, så där i sista minuten, som vanligt, fast jag haft ungefär tre veckor på mig.

Nu ska jag vänta på att Johan anländer, den tokstollen är med sin labgrupp i skolan denna helt normala tid på dygnet. Skulle aldrig falla mig in, eller man ska ju aldrig säga aldrig, men undvika det skulle jag verkligen.

Det Positiva: Löneförhöjning!
Det Negativa: Allergi och stela axlar.

När allt blir grön och alla andra blir glada kan jag inte riktigt njuta.

Over and Out

Vaniljté och tofflor

Undrar över det smarta att ställa témuggen på biokemiboken som ligger på sängen, något ostadigt kanske, men jag får väl ta en risk, måste börja våga chansa lite ibland också.

Hemkommen från träningen just precis för en stund sedan, lite frusen då jag var optimistisk och hade för lite kläder på mig. Det var lagom när jag cyklade dig och solen fortfarande kikade fram, men nu efteråt så var det kanske inte så smart. Tofflorna är på i allafall, för andra gången idag eftersom de åkte på direkt när jag kom hem från skolan också. Återigen var jag ett ljushuvud och tog mina tygskor igår när jag åkte til Johan, det var ju fint väder då liksom. Mina fötter var totalt genomfrusna och genomblöta efter att ha gått mellan husen på campus.

Åter till träningen, ingen Nisse idag, men Anders var där istället så vi fick oss träning ändå. Kände mig inte superpeppad innan faktiskt, första gången det hänt sedan jag började med kendo. Dessutom hade jag fått punktering på vägen hem från skolan, provade pumpa däcken innan jag var tvungen att cykla till träningen och som tur var verkar det vara pyspunka, annars vet det tusan om jag tagit mig dit. Det blev roligt som vanligt när vi körde igång, men mitt kiai var inte bra idag, speciellt inte under första delen av passet. Måste försöka träna på att skrika med magen, men jag är så dålig på det. Kommer ihåg från min tid i kören att jag aldrig fattade det där med magstöd, därför sjunger jag också som jag gör, men nu måste jag verkligen träna upp det. Kämdes inte heller som om jag gav järnet, lite trött var jag trots att jag ätit och druckit en massa så som man ska. Kanske börjar bli betungande med allergin och all stress som man utsätts för. Försökte vekligen skärpa till mig, speciellt som man titt som tätt hamnade mot Anders och jag vill verkligen vara bra och visa att jag kan någonting. Jag tror ju också att han pratar om mig varje gång han säger något som någon gjorde fel den omgången, även fast jag vet att det inte är så, och försöker ta åt mig av allting, så ibland blir det bara virrigt. På slutet hade vi huggcikel. Vi var sex stycken, fick räkna till tjugo varje gång och gick tre varv plus ett extravarv när alla räkande till tio på slutet, 370 hugg allt som allt, kändes i armarna, men kände också att huggen blev bättre och bättre och jag kände mig ganska stark faktiskt. Det blev inte så mycket "Slå på Anders, slå på Anders" (även om jag tänkte lite, bara för sakens skull) utan kändes som lite flyt i rörelsen och jag kunde koncentrera mig på fötterna och på att försöka slappna av, vilket är ett av mina stora problem. Börjar se fram mot kendolägret sista helgen i maj, kommer vara sjukt trött efteråt så funderar på om jag ska åka hem ett par dagar för att vila upp mig och ladda inför nästa tenta, pappa fyller ju år i den vevan också, men vi får väl se hur det blir.

Nu är téet snart slut och jag ska hänga upp min svettäckliga gi på tork innan jag kryper i säng, imorgon blir det avtalsskrivning, skola och en sväng på stan tror jag.

Det Positiva: Blåsan är tillbaka, vilket betyder att jag tränat på rätt sätt.
Det Negativa: Frusna fötter.

Nothing can get you more focused then Kendo.

Over and Out

It´s my life

Oj, litet tag sedan jag skrev nu, tiden har bara flygit iväg och jag har dessutom varit ganska trött.


Var i skolan en del på måndagen, fixade undan en labrapport och det känns fint att vara så i fas som man är, även om det är lite som släpar, så är det ingenting i jämförelse med hur det brukar vara. Eftermiddagen och kvällen ägnades åt att läsa bok, nummer sexton i serien, jag klampar på mot slutet med andra ord, hoppas nu att sista kommer ut i höst och att de är snabbare än blixten på att översätta den till svenska.


Blev ganska sent, vilket resulterade att chefen fick upp mig ur sängen genom att ringa strax efter åtta, blidde ingen utbildning på torsdag då Fredrik gått och blivit sjuk. Skulle ha gått på förra tillfället ändå, trots att jag mådde dåligt. Känner ju att jag behöver träna och bli säkrare. Hade planerat att vara i skolan till åtta och hinna förbereda inför föreläsningen klockan tio, men detta gick ju helt i stöpet. Tyckte ändå att det var en skön morgon med gott om tid, det vill säga ända tills jag fick ett sms kvart i nio och kom på att vi började en lektion 9.00, ingen akademisk kvart! Trodde det var en viktig lektion så jag slängde i mig filen och kastade mig på cykeln, mycket stolt var jag när jag hann till salen två minuter innan nio. Tur att man har nära till skolan och att man har starka ben som kan cykla snabbt. Väl där var jag och de tre lärarna alldeles ensamma. Ingen annan som dök upp till nio, kvart över drällde det in en drös och så kunde vi starta tjugo över. Om jag var glad? Inte direkt. Eftersom vi började så mycket senare fick vi också dra över på tiden då lektionen var planlagd till en timme. Vilket resulterade i att man fick smyga in i föreläsningssalen och sätta sig längst upp, tur att det fanns en bakdörr man kunde ta så man slapp störa allt för mycket. Blir själv väldigt irriterad på folk som kommer sent och ska skrapa med stolar och dyligt.
Efter föreläsningen fixade vi det sista på labrapporten och lämnade in den, nu hoppas vi på att inte få retur.

Åkte ut till Hampus sedan, har bytt dag till tisdagar då Jossan är ledig så vi skulle rida tillsammans. Tyvärr blev det inte så, Jossan hade varit till läkaren och blödde i lederna, så hon kunde inte rida. Fick bli en tur bara jag och Hampus, gick ganska bra, men han var lite öm i fötterna.

På kvällen åkte jag till Johan. Gick en promenad bort till Tornby och undersökte vad K-Rauta var för affär. Tittade på balkongmöbler och då började jag önska att jag hade mig en balkong igen. Jag skulle ha små blomlådor med jordgubbar i och en kruka med potatis och kanske lite tomater också. Känner mig väldigt huslig när jag tänker så, upptäckte att jag alltid känner mig lite mera huslig när jag är hos Joahn än när jag är hemma hos mig. Handlade lite mat sedan och så stekte jag pannkakor som blev goda. Längesedan jag gjorde det nu så det var nästan godare än vanligt.

Sedan såg vi film också, Marley and Me, den var bra. Sedan låg jag bara och grät i soffan de sista tio minuterna. Det var en sådan film helt enkelt och så började jag tänka på när jag har upplevt samma sak själv och så slutade det med att jag satt där med svullna röda ögon.

Nu är det morgon igen och jag är i skolan bibliotek. Ska försöka mig på att plugga lite idag innan föreläsningen klockan ett. Morgonen började i allafall på bästa sätt med mys hos Johan och sedan frukost. Efter frukosten så somnade vi nästan igen, jag blir så avslappnad när jag är med Johan så det blir lite så automatiskt, och så gillar jag att sova såklart.

Nej, nu ska jag surfa lite, lite till och sedan ska jag köpa mig lite lunch innan jag letar upp en lämplig pluggplats. För övrigt klarade jag min påsktenta, mycket nöjd!

Det Positiva: Johan såklart <3
Det Negativa: Allergi

Varma armar, varma läppar...

Over and Out


Uppe med tuppen

Vaknade tidigt i morse, närmare bestämt strax efter klockan fem. Sedan kunde jag inte somna om, vid kvart i sex gav jag upp och startade datorn, surfade omkring tills klockan ringde halv sju och har precis avslutat en långfrukost. Känns ganska bra faktiskt, tid över för att diska och göra ordentlig matsäck kommer jag till och med att ha. Känns alltid lite bättre när måndagen börjar på ett bra sätt, med en bra måndag får resten av veckan bli lite hipp som happ, måndagen blev ju bra och den sätter tonen och känslan för resten av veckan.

Denna vecka blir det en hel del att göra tror jag, en labrapport som det ska arbetas med idag, förhoppningsvis blir den färdig också. Ska fila och göra klart min del av projektet som vi ska gå igenom på fredag, sedan ska jag även skriva avtal denna vecka, gå på HLR-utbildning och vattenliväddning. Sedan hoppas jag få träffa Johan lite också <3

Det Positiva: Uppe med tuppen.
Det Negativa: Lite ont i nacken fortfarande.

Sun is rising....

Over and Out

Surt sa räven...

Jahopp, så var jag hemma från ännu ett kendopass. Kunde ha blvit ett yberpass om jag inte skulle ha fått svimningskänningar mot slutet så jag stod över allt det roliga. Inte kul alls, men kände att det var bättre att vila än att köra på och kanske stöpa med gallret före ner i backen, mitt ansikte har fått nog med stryk så det räcker för resten av livet.

Början var i allafall bra, med Andes blir det lite mer av det mentala känns det som och han kommer med bra tips om hur man ska andas och tänka. Sedan tränade vi på att hålla ut kiai också, det va jobbit, dessutom tappade jag bort mig hela tiden, var dock inte ensam, så det blev en del skratt. Sedan precis när vi ska börja gå över till lite roligare saker så börjar jag kallsvettas och må dåligt, plus att men trycker mot halsen på ett obehagligt vis och förvärrar allting. Så jag fick gå åt sidan och plocka av mig och ut i omklädningsrummet. Efter lite vatten så kändes det lite bätte, men händerna darrade fortfarande så jag stannade kvar där och tittade på när de andra hade roligt i ungefär tjugo minuter till. Surt, men sådant som händer. Ska äta och dricka ordentligt hela tiden fram till nästa pass och inte slarva.

Nästa söndag blir det exta långt också, för vi ska förbereda uppvisningen innan, ser fram i mot.

Det Positiva: No comments about the hands!
Det Negtiva: Missa ji-geiko.

Jorden snurrar fast jag står stilla.

Over and Out

Filmweekend

Fotfarande ingen cykel fixad här. Fredagen blev nämligen inte så där jättebra. Eller, ganska bra va den, läste ju ut boken och är med stadiga steg på väg mot slutet av serien. Sedan blev jag lite deppig på kvällen, men tog mig samman och tittade på film, två western filmer blev det, orkade inte med Clinatan, men Teence Hill är inte helt fel han heller, fick skratta en del i allafall, vilket var välbehövligt.

Upp på lördagen och iväg till Hampus, det var strålande sol och vi gav oss ut i skogen. Lekte ångvält och klampade omkring bland träden eftersom jag bestämde mig för att leka utforskare lite. Kul, men tror Jossan får vara vägvisare nästa gång vi ska ut på nya vägar. Lyckades med bedriften att köra upp spöet i läppen när jag hopade en stock, så nu gö det lite ont. Friserade Hampus ännu mer också, blev riktigt bra tillslut.

Resten av dagen spenderades framför datorn och tittandes på x-men i teknat format och hela tre filmer innan kvällen var över. Kunde sedan nästan inte sova eftersom nacken gjorde så ont. Försökte massera och använda vetekudde och tillslut så gick det över så pass mycket att jag kunde somna, men nu är det tillbaka igen. Dunkande smärta är inte kul. Hoppas på att jag kan stretcha ut det på träningen senare.

Ska masa mig ut i solen nu och hinna njuta lite, så är helgen inte helt bortslösad.

Det Positiva: Massa filmtittande.
Det Negativa: Stel nacke.

Längtar efter dig igen...

Over and Out

Valborg

Det soliga och fina vädret verkar hålla i sig ett tag till. Ska försöka ta mig ut och njuta av det idag också.

Gårdagen var en väldigt bra dag. Kom upp i ganska god tid och plockade här hemma på fömiddagen. Sedan åkte jag till maxi och skulle handla. Många fler som tänkte samma sak och det var fullt med folk. Fick i allafall med mig det mesta av vad jag hade tänkte, plus ett par ballerinaskor som jag inte kunde motstå. Varmt och skönt var det att cykla, på hemvägen kunde jag cykla i bara t-shirt, härligt. Hemma igen var det dags att göra sig i ordning, bestämde mig för att vara somrig och hade min nya röda klänning på mig, kände mig väldigt fin. Sedan började jag lite med maten och råkade ut för en teolycka, en av mina fina teburkar ramlade och locket föll av, lyckades rädda en del av téet, men mycket gick till spillo, lite ledsamt. Sedan kom äntligen Johan <3 så vi åt lite mat, lax och potatis i ugn, innan vi cyklade ut mot en våreld. Kom precis när de små barnen började med sitt fackeltåg och fick se när de tände kasen, det knastrade en massa och brann jättefort. Mysigt var det att stå där med Johan armar omkring mig och titta på elden. Var riktigt kallt att cykla hem sedan, men ibland kunde vi cykla och hålla i handen samtidigt och då blev den handen lite uppvärmd i allafall. Det är ett roligt sätt att cykla på, förutom att jag blir närmast livrädd när man kommer för nära folk. Johans cykel är som en vandrande varningsklocka, men ibland flyttar sig inte folk ändå och med min bomsar har jag inte en chans att stana för något som är närmre än femtio meter ungefär. Hemma så värmde vi upp oss lite innan det var dags för efterrätt,mangoglass, mums mums. Sedan så blev det lite mys innan jag slocknade totalt och sova skönt nästan hela natten igenom. Snosade oss igenom morgonen innan det blev lite frukost och Johan åkte sin väg till skolan. Saknar lite redan.

Funderar nu på vad jag ska ägna dagen åt, lite disk och kanske ta tag i att fixa cykeln, vilket jag sagt i flera månader nu, men ännu ha inget hänt. Får se hur det går idag.

Det Postitiva: Mys <3
Det Negativa: Lite ont i nacken tydligen.

Armar som värmer är härligt i den kalla kvällen.

Over and Out

RSS 2.0