Hästveckan som gick

Intensiv vecka som har varit, tid, ork eller lust att skriva något har liksom inte funnits, men nu gör jag ett försök att sammanfatta den i allafall. Jag har hållit planen väldigt bra om jag får säga det själv, det enda som ändrades var att det blev ridhus på onsdagen istället för fredagen, det passade bättre eftersom jag hade kvällsfodringen i stallet så bättre att åka ut lite senare helt enkelt och då var det för mörkt att rida ut.

Annars så blev det ordentlig promenad på måndagen, utan några incidenter alls, lite trött efter den intensiva helgen var han nog för han lunkade mest efter och chillade. Tisdagen blev det ordntlig borstning och sedan vila.

Onsdagen var det premiär med sällskap i ridhuset! Det var spännande tyckte han nog, men han skötte sig finfint! Vi hade båda lite svårt at koncentrera oss på varandra och på vad vi skulle göra. Han ville gärna hålla koll på hästarna och kolla vad de gjorde hela tiden och jag har ju inte ridit ordentligt i ridhus på flera år så mycket att tänka på när man skulle mötas och vilket varv man skulle hålla sig i. Det blev bättre i allafall, stundtals så kunde vi koncentrara oss och skritta och trav lite, försökte rida lite ridvägar och en del volter. Han skötte sig bra, när porten skjöts upp och några hästar försvann så reagerade han inte så mycket. När även de andra skulle avsluta så följde vi med dem ut, kändes bra att avsluta utan att bli helt själva i ridhuset, hade hållit på en halvtimme också och det är väldigt lagom. Maxim blev väldigt förtjust i fjordhästdamen som var med oss i ridhuset och jag tror att hon blev lite förtjust hon också. Jag ägnade sedan kvällen fram till fodringen åt att klippa hennes och hennes dotters man eftersom jag lovat att göra ett försök. Det blev helt okej, svårt första gångerna när man inte riktigt "känner" manarna, men godkänt och hästägaren var också nöjd så det var ju bra. Fick lite hjälp att fodra sedan vilket var välkommet, tar längre tid än vad man tror.

Torsdagen blev det återigen vilodag, åkte efter jobbet och mockade och borstade lite sedan var jag iväg på en trevlig syjuntakväll med jobbet, även några som slutat på avdelningen var med och vi hade riktigt trevligt. Gott fika var det också!


På fredagen så hände det grejer, vi skulle ut på en tur med Jalle och hans matte, testade att rida runt vallen och det var ju spännande med ny väg och allt. Vi hade inte kommit så långt när förmodligen en fågel låter i diket och Maxim bestämmer sig för att det är livsfara! Brukar ju kunna sitta kvar, men denna gång flög jag i backen, eller flög och flög, mer välte ner från hästen och landade rätt så mjukt på marken. Maxim sprang iväg en liten bit, men stannade tack och lov efter bra 10-15 meter, det fanns ju mat på backen!
Så jag kunde kravla mig upp igen och vi kunde fortsätta. Vi höll oss till skritt och var ute i lite mer än en timme. Inge mer speciellt hände, vi undersökte en fin liten gräsväg och då fick vi gå över ett dike, det gick bra, men jag blev lite feg som vanligt. Inga vildsvin mötte vi heller, de bor tydligen i skogen bredvid vallen. På hemväg går kanten av vallen väldigt nära vägen så vi trafikövade lite i smyg, Jalle gick närmast och Maxim och jag innanför och det kom lite bilar. Maxim kollade lite, men sedan gick det bra, vi var kanske tio meter från vägen, men lite övning ger det i allafall. Jalles matte kanske ska testa och hoppa Maximen någon gång framöver, hon är hoppryttare så det vore kul om någon som kan och vågar kan hoppa honom någon gång ibland.

Lördagen blev det ensamtur på, men det gick toppenbra, skrittade mest, men blev också en hel den trav och galopp, svettig när vi väl kom hem igen. Hade öven morgonfodringen för första gången och utsläppet, det gick bra, med några incidenter där också, men man lär sig av sina misstag, ingen kom till skada iallafall.

Idag så blev det uteritt med sällskap! Fyra stycken var vi och alla andra hade långa ben och gick fortare än Maxim som var ganska trött idag tror jag. Det gick väldigt bra, några gånger fick vi gå först också och när vi travade först så tror jag att det fungerade ganska bra, han har ju ganska stor trav i allafall. Även denna tur bestod av skritt, trav och galopp. Skrittade en liten bit på asfaltsvägen och det kom en bil och körde om, han stannade till och tittade, men med hästar både bakom och framför gjorde han inget mer, heja oss! Sedan när vi skulle gå förbi grisstallet på hemvägen så var det lite läskigt och så kom det en traktor också som han hoppade åt sidan lite för, men allt som allt gick det toppenbra, känner också att jag slappnar av mer när vi har sällskap så det kanske gör till. På hemvägen galopperade vi en del och han tog galoppskänkeln bra och vi kunde både minska lite när vi kom för nära hästen framför och även öka lite när det blev större avstånd. Duktiga killen orkade hålla galoppen nästan hela vägen uppför backen också.


Vi myste lite i gången sedan, han vill gärna bli kliad i hela ansiktet efter ridturer när han blivit varm och svettig <3

Nästa vecka ska jag försöka tömköra tror jag och även rida en gång i ridhuset, vi får se lite, han ska få två vilodagar även denna vecka.

Det Positiva: Ridturer
Det Negativa: Lång varm päls

You are the one

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0