Nostalgi och svett

Idag var dagen, den sista laben på universitetet, (förutsatt att man få jobb efter examen). Det kändes lite sorgligt, men underbart att få sluta nästan på topp, fick flyt i vårat arbete och vekligen känna att man förstår en hel del av det som händer. Nästa vecka ska jag städa labskåpet och ta hem labrocken, möjligtvis tvättat den. Den är otvättad sedan jag köpte den fö snart tre år sedan. Ganska skabbig med andra ord, men ack så många minnen den innehåller. Fläckar och hål från laborationer som inte alltid har varit så lyckade. Får se vad som dyker upp om jag tvättar den, finns säkert ämnen som kommer reagera med tvättmedlet eller vattnet.

Vi lunchen fick jag sällskap av Johan <3 (och Louise&Johan), hade redan ätit klart när han kom, men det var fint med sällskap. Så köpte jag glass som åts i solen, Magnum Mayan Mystica blev det idag, innan det var dags för ännu en domedagsföreläsning i miljötekniken. Denna gång om transporter. Kände att vi ska återgå till häst och vagn, eller cykla går ju i och för sig. Allt annat är dödsdömt.

Stack hem för ett mellanmål i form av en banan och åkte vidare mot Hampus. Idag blev det lite arbete på volten. Försökte få honom lite mjuk och smidig, men det gick väl sådär. Sedan skulle vi hoppa lite också, med fokus på väg och hörnpasseringar, det gick rätt så bra. Fick till och med till högergalopp tillslut. Ska vi öva mer på. Sedan skittade vi och klättrade över berger som avslutning så vi kom fram vid dammen. Hampus fick doppa benen som belöning efter allt jobb. Hemma i stallet klippte jag manen lite också, så nu är den kort, fin är väl att ta i, men kort och stående i alla fall.

Återigen hem och lite kvällsmacka innan jag åkte till träningen. Ååh, denna kendo, blir bara mer och mer insyltad för vart pass som går. Dagens pass var det svettigaste hittills tror jag. Det bokstavligen rann överallt. Med Nisse var det mcket fokus på spirit och kiai, är så nöjd med mig själv, mitt kiai blir bara bättre och bättre, vilket bekräftas av Nisse, så det är inget jag bara hittar på. Fick köra mot Nisse idag också och det lär man sig mycket av, sedan var jag nöjd över att jag äntligen börjar föstå hur jag ska hålla händerna, blev rättad en gång i början av passet, vilket ledde till att jag inte släppte händerna från shinaien på femton minuter för jag var så rädd att tappa det, och sedan fick jag inga mer tillsägelser om just det. Nu ska jag börja öva på att bara vänster hans ska jobba när jag hugger. På slutet kom Nisses lite sadistiska sida in. Ibland så byter han och Anders roller i att vara onda, så nu fick vi stå i ring och hugga igen. Varje person räknar till tio och på nio och tio hänger alla på och så går man runt i ringen, vi var sex stycken, började med tre varv, sedan blev det ett varv till, och så fyrtio till ungefär tillsammans, ungefär trehundra hugg alltså. Ja, tött i armarna var man, men gud vad rätt det kändes i slutet. Eftersom man inte orkar spänna sig och inte orkar tänka så blir huggen mer och mer rätt. Efteråt var det stretching och Nisse fick oss att göra något som Michaela döpte till Hakama-bollen, en vanlig rumpstretchingsform, men speciell om man kör den i hakama och det tog rejält, så någon träningsvärk kommer jag nog inte att ha i morgon, ta i trä.

Nu är jag ganska pigg och hungrig så det blir nog en macka innan jag sover, överväger att strunda i väckarklocka och sova ostört imorgon, planerar att städa och handla. På kvällen ska jag täffa Johan, var, när , hur får vi se <3

Det Positiva: Allt kommer ut med ett bra kiai!
Det Negativa: Kendo abstinens över Valborg.

Kendo är livet, livet är som kendo.

Over and Out

Långa dagar, korta nätter

Är mitt i min andra långa dag nu, igår blev det tio timmar i skolan, allt var väl inte effektiv tid, men bara att vara här tär på krafterna. Idag var jag här klockan åtta och eftersom vi har kvällslab blir jag kvar till fram mot nio ikväll, förhoppningsvis inte längre. Just nu är det rast i skrivandet på labrapporten, känns bra att ha kommit en bit på väg även fast laben inte blir avslutat förrän i morgon.  Så nu är man gansak så överfasad i biokemin, medan miljötekniken fått stå tillbaka en del.

Igår var det dags för det första labpasset i vår 12-timmars lab. Mest förberedelser som skulle göras och det funkade bra tillslut. Dock blev vi lite nostalgiska över att detta troligtvis är sista våtlabben någonsin, sannorlikt den sista som vi gör tillsammans. Lite sorgligt är det, efter tre år så är det plötsligt över, men förhoppningsvis får man ett jobb med labande. Blev klara en timme tidigare och då gjorde vi sällskap mog skägget eftersom jag äntligen skulle få träffa Johan igen, okej, vi åt lunch igår också, men det var bara en kort, kort stund. Hittade vitsippor på vägen som jag tog med till honom. Det var varmt och skönt i solen fast det var kväll så vi packade en burk med honungsmelon och gick ut och satte oss på en gräsmatta och åt. Sedan bjöds det på stark middag, kyckling med krydda och rotfrukter samt klyftpotatis. Jag var tvungen att äta russin efteråt för att få bort smaken ur munnen. Kollade lite på tv och blev jättetrött, men som vanligt kommer man i säng alldeles för sent när man umgås, vilket säkert bidrog till att vi försov oss lite i morse. Hann i allafall till skolan i tid för Johan föreläsning och jag kunde förbereda och läsa lite biokemi innan det var dags för mig.

Hoppas nu innerligt att laben går smidigt ikväll och att det inte blir jobbigt så att man måste stanna i evigheter.

Det Positiva: Mycket gjort.
Det Negativa: Lite sömn.

Time is changing...

 
Over and Out

Tjejkendo

Idag hände något som aldrig har hänt tidigare inom LBK:s kendosektion. Idag var eleverna, av någon mystisk anledning, bara tjejer. Dojon befolkades av sju tjejer, vara sex tränade, samt tränare Anders, som kände sig lite utanför. Det var ett bra pass, ett av de häftigaste hittills, vi fick öva attacker bakåt, vilket var svårt, men shit vad häftig man kände sig och mycket bättre blev det också när man blev jagad. Sedan mot slutet höll jag på att dö av nervositet, för när Rebecca var tvungen att gå, så slängde Anders på sig Men och hoppade in, så plötsligt ska jag stå mot honom. Otroligt nog gick det över när vi väl började och det kändes till och med bra, fast man kände verkligen hur "stor" han är mentalt och man vill verkligen inte göra bort sig. Det var en häftig känsla det också, för jag klarade ju av det och träffade väl inte allt för dåligt.  Sedan var det dags för vår första Ji­-geiko, någonsin. Detta är fri träning när man försöker hitta öppningar som inte finns där och få täff ändå. Ybersvårt var det, körde mot Stina då och vi fastnade båda lite i samma attacker. Alldeles blöt av svett blev jag, men det kändes skönt och så stretchade jag ordentligt denna gång också. Hade ganska trevligt, med tanke på att vi var så få kvar på stretchingen, typ fem stycken, kunde vi sitta i en liten ring på golvet och prata samtidigt.

Jag är helt uppfylld av kendon nu så jag nästan glömde att det bara var avslutningen på en rolig dag. Mitt på dagen åkte jag nämligen in mot stan och handlade present åt Linda och sedan bar det av dit. Vi fick fillipinskbuffé som Linda lagat, hur gott som helst. Blev mycket över så jag fick en påse med mig hem så jag har lunch imorgon också. Linda är bäst på att laga mat! Efter det blev det vilostund och prat i soffan, några tjejer som Linda umgås med i KA2:an var också där och Louise också, samt Marcus förstås. Det var mycket trevligt! Sedan blev det te, kakor och en underbar tårta, Marcus verk, till efterrätt. Tårtan var verkligen en fullträff, ett lager jordgubbsfyllning, ett med vaniljkräm och bananer, sedan grädde och jordgubbar ovanpå. Kakorna var inte dumma de heller, så var ganska full i magen när jag cyklade hem för att packa träningskläder och sedan cykla tillbaka till Ryd, glömde shinaien en gång också, så fick vända och börja om, men sedan slog jag hastighetsrekord, tio minuter till Ryd C, inte illa alls.

Nu ska jag inte göra så mycket mer, kanske packa väska inför imorgon och plocka undan lite, sedan blir det sova, sova, lång dag att se fram emot imorgon.

Det Positiva: Ji-geiko
Det Negativa: Blåsor på fötterna.

Ki-ken­-tai­-ichi ---> Ki, svärd och kropp som ett.

Over and Out

Feeling great

Idag har det varit en bra dag överlag. Solen har lyst och fålarna har kvittrat. Började dagen med att åka till Hampus, han fäller fortfarande som en isbjörn, fattar inte, tar bort och tar bort, hur mycket mer ska det komma? Fick sällskap av Jossan och Joker, Joker skulle ha vuxendag igen och det gick finfint. Bilarna brydde han sig inte om så han kanske är trafiksäker nu. Sedan skulle vi springa i skogen också. Fjordingar är överlag väldigt säkra på foten och Hampus med all sin erfarenhet kan springa där ingen normal häst skulle komma på tanken. Vi skulle mjukträna lite med Joker och det tyckte han var kul. Plöja fram genom ljungen var verkligen hans grej, han ville till och med galoppera, men där satte Jossan stopp, vuxet skulle det ju vara. Hampus tuffade på som vanligt, härliga hästen. På hemvägen visades en ny stig som gjorde att vi kom fram till dammen så det blev lite bad även denna gång. Joker krånglade ingenting utan tyckte bara det var trevligt att blöta fötterna och Hampus, Hampus mumsade vattenväxter och trivdes alldeles utmärkt. Allt som allt blev det en bra tur, Hampous tyckte nog inte att det var allt för ansträngande, men naturligtvis var det roligaste att rulla sig i hagen efteråt, efter att jag borstat och gjort honom fin, naturligtvis.

Hemma igen blev det läsning av bok, läste halva i natt och halva idag så nu är fentonde boken avklarad. Ska lämna den imorgon och så får vi se när jag får nästa. Efter läsningen blev det ut en sväng i solen igen. Promenderade och sprang lite växlande en runda i vallaskogen samtidigt som jag lyssnade på musik och fantiserade om svärd och krigare. Lite skadad blir man av att läsa för mycket fantasy. Sedan blev det lite yoga, evigheter sedan sist, men det gick ganska bra, Kendon är ju mycket stretching i och det hjälpte nog till. Känns skönt nu efteråt, har haft en del spänningar som böjade släppa. Får se när jag klämmer in det nästa gång, tror att det är väldigt nyttigt för mig att stretcha en massa, annars blir jag så stel.

Nu ska jag äta lite är det tänkt och dricka en massa vatten, ska sova tidigt ikväll så jag kommer upp imorgon, måste hinna in till stan och inhandla present till Linda innan jag ska dit. Sedan borde jag städa lite också, får se vad som hinns med.

Det Positiva: Spänningar som släpper.
Det Negativa: Evigheter tills sista boken kommer ju..

It`s my life, it`s now or never...

Over and Out

Change in plans

Mmm, helg nu, frossat i ostbågar framför en film, mycket trevligt. Ska försöka sova tidigt för ska ta den tidiga bussen till Hampus i morgon, eftersom Jossan skulle jobba eftermiddag istället för förmiddag, så nu kanske vi kan rida ihop ändå.

Idag var det skolan fram till klockan tre. Föreberedde nästa veckas lab och ligger nu mer före än vad vi brukar göra inför en lab, känns underbart bra. En föreläsning var det idag också, den var väl sådär, kändes som om man lyssnade på Maud Olofsson, mest på grund av dialekten och det illa dålda motståndet mot kärnkraft, men hon ska ju tydligen ha ändrat sig lite nu för tiden.

Vid lunch skulle jag träffa Johan och det slutade med att jag, han, Louise och Johan (många Johan att hålla reda på här), åt ute i solen och värmen, var väldigt härligt. Riktigt varmt blev det, tur att jag hade kjol och mina fina nya klackskor, som jag kunde ta av mig och vara barfota. Johan hällde vatten på min fot, bara för att tror jag, men det torkade snabbt.Jag kände mig fin idag i mina nya skor och i kjolen och så kände jag mig så lång, men ibland var det jobbigt att gå. Efter lunch hängde jag med Johan till café Java och satt där i några timmar och renskrev några föreläsningar. Mest distraherade jag Johan, hihi, det var trevligt.

Lite träningsvärk i magen har jag efter gårdagens bollträningar, imorgon blir det nog av igen om jag orkar efter hästeriet. Nu ska jag ta och läsa lite och sedan släcka ner, börjar känna lite värk i huvudet också.

Det Positiva: Distrahera Johan
Det Negativa: Trötthet.

Changes can be good to.

Over and Out

Första springturen

Mums, mums, sitter här och käkar lite middag, bulgur med kikärtor, keso och sallad blev det idag, mycket gott. Var i skolan en stor del av dagen, först med projektabetet och sedan hade vi föreläsning på eftermiddagen, men föeläsaren hade en vårpresent till oss, blev klar redan efter en timme och fick gå ut i solen. Då åkte jag hem och så var det meningen att jag skulle iväg på core-pass, men det avbokade jag. Solen sken ju, ville ta vara på utomhustiden istället. Först somnade jag på sängen och sov en timme ungefär, men sedan tog jag mig ut i den värmande solen, blev två varv i elljusspåret, första blev både rask gång och lite löpning, men andra varvet sprang jag. Kendon har verkligen gjort mig motiverad nu, det finns en ramsa som tokio-polisen ropar nä det springer och tänar, denna har vi också tillämpat och den är helt perfekt att springa till. Man får ett sådant flyt när man ska springa i takt. Dst känns så mycket lättare att springa helt plötsligt. Märkte också till min glädje att kondisen inte är så illa som jag trodde. Visst var det lite jobbigt i början, innan jag kom in i det, men sedan gick det väldigt bra.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska ägna kvällen åt. Känner inte för att plugga så mycket mer idag. I mogon planeras skopremiär och kanske kjol i skolan, om solen lyser som idag så satsar jag hårt på att det är sommar, om man låtsas så tror jag att den kommer fortare.

Det Positiva: Springtur
Det Negativa: Ögon som rinner.

It`s like a drug...

Over and Out

Den mänskliga faktorn

Uppe tidigt och var i skolan vid åtta idag! Kände mig duktig, speciellt som jag kunde ta det lugnt och äta frukost länge. Sedan jobbade vi lite projekt, officiellt i fyra timmar, inofficiellt ungefär två timmar effektivt arbete. Kom in på så många sidospår hela tiden. Kärnkraft har den inverkan tyvärr. Det finns så många delar och så ska vi begränsa oss till "En kärnkraftsolyckas påverkan på miljön". Har kommit till insikt genom det här projektet också, och bland annat insett att som motargument är en kärnkraftsolycka i princip helt vädelös, klart det är ett motargument i sig, men skillnaden mellan kärnkraftverk som verkar idag och Tjernobyl är väldigt stor. Tjernobyl är den enda olyckan som läckt ut radioaktivt material, mycket radioaktivt material i och för sig, men det har bara hänt en gång. Den andra olyckan som skett i historien läckte inte ut någonting. Orsaken till att just Tjernobyl läckte var den dåliga konstruktionen, ingen skyddande  barriär, bara ett tak som lätt sprängdes sönder av explosionen. Dessutom hade de stängt av säkerhetssystemet för något test de skulle göra. Jag menar, hur tänker man då?? Den mänskliga faktorn kommer verkligen vara en stor bidragande orsak til vår undergång. I och för sig kan man ju i och med detta argumentera över om människan verkligen ska anförtros det viktiga uppdraget att sköta säkerheten på ett kärnkraftverk.

Överlag har jag inte ändrat min åsikt om kärnkraftsfrågan, men mina argument har jag fått omvärdera. Dessutom har jag fått nya starkare argument också och blivit ännu säkrare att allt, precis allt, vi kommer att få i framtiden är vårt eget fel. Och klarar vi oss inte så handlar det om att vi inte hinner anpassa oss och då får det väl vara så då. Jorden klarare sig så mycket bättre utan människan och vem vet, nästa gång kanske evolutionen får fram någonting som är snäppet bättre och inte förstör så mycket som vi gör. 

Det Positiva: Olycksrisk= ganska obefintlig.
Det Negativa: Den mänskliga faktorn.

We are destroing all that is around us.

Over and Out

Kata

Hemma från träningen! Nu tror jag att jag har hittat den optimala vägen till Ryd, det tog mig ganska exakt 12 minuter att cykla dit. Nästa gång ska jag ta tid på en annan väg, men jag tvivlar på att den är snabbare. Tyckte att jag cyklade i lagom tid, men på grund av vägvalet var jag där tidigt, bara Nisse och Anders som var där. Ingen som kom på ett bra tag och Anders sa "Nu blir det träning med två tränare och en elev", "hemska tanke" tänkte jag, mest för att jag skulle bli tvungen att träna mot en av dem och det är lite läskigt, de andra som har tränat längre, alltså fortsättarna går det bra att träna mot, men jag blir nervös när jag tänker på att jag ska slå på Nisse eller Anders. Tror att jag har alldeles för stor respekt för dem helt enkelt och kommer att tappa allt som jag eventuellt har spirit.

På träningen i allafall fick vi lägga ifrån oss shinaierna på en gång och få ett trä svärd som kallades Bokken, vi skulle nämligen öva på kator. Saknade min shinai, men det funkade detta också, bara att man inte vill nudda någon alls och blev lite försiktig. Ett solit träsvärd vill man inte släppa i någons huvud. Sedan var det kator hela tiden, kator är mönster som man utför på komando eller som ett svar på lärarens rörelser. Det var svårt att hålla reda på alla steg man ska ta fram och tillbaka eftersom perfektion är viktigt, som vanligt, men annars så var det kul. Fick lära oss lite nya rörelser också. Kände mig otoligt snygg i vissa av mönstren. Inte kom det någon och väste om mina händer heller. Nu var det inte huvudsaken idag att ha rätt handfattning, men de brukar säga till om den är helt åt skogen, så jag hoppas att den var halvokej i allafall, jag tänkte en massa på den idag och försökte. Blev inte så intensivt pass som det brukar vara, men gin var blöt ändå, det är den alltid. Efter passet kikade vi snabbt på fortsättarna som hade matchträning i andra delen av salen och Lollo höll på att bli skrämd från vettet av en som gjorde en attack mot dörren. Sedan gick vi till omklädningsrummet och vek Hakama medan Lollo nynnade på sin Hakama-sång och Nettan hatade sin Hakama som inte vill ligga rätt. Nu har jag fått Hakama-sången på hjärnan och förbannar i mitt inre Lollos fantasifulla hjärna.

Imorgon blir det skola igen och kanske, kanske om jag har tur, ett corepass.

Det Positiva: Jag kan knyta och vika nu, nästan i allafall.
Det Negativa: Trött.

Lilla Hakama, lilla Hakama....

Over and Out

Mot undergången

I gårkväll lyckades jag med att kolla lite på min text i allafall och dessutom hitta ett examensarbete från 2006 som undersökte Tjernobylkatastrofens verkningar i delar av Sverige. Så lyckades jag också ta mig till skolan till nio i morse för att skriva lite till på texten, vi skulle träffas klockan tio. Vid halv elva är jag fortfarande ensam i salen och skickar ett förtvivlat sms. "Varför är ingen annan här?" Sedan kom det fram att Henke fått förhinder och skickat sms till Lollo igårkväll och Lollo trodde att Henke hade mitt nummer, men så var inte fallet. Lika bra det, nu kom jag ju till skolan i allafall och fasade ikapp i en kurs samt hann med mer på min text också. Åt lunch med Henke, Paula och Lina i vårt älskade Dalén, så allt blev ju bra tillslut.

Så var det dags för föreläsning i Miljötekniken och den fotsätter att hugga tag i mig. Ett tag övervägde jag på allvar att bli vegetarian, på riktigt. Börjar man prata om metallhalter och markutnyttjande så får man plötsligt så många argument till att inte äta kött. Tidigare har jag väl mest tänkt på att jag vill veta vartifrån köttet kommer, men nu känns det som om vegetarianism kommer rädda världen från undergång, ungefär. Problemet är ju bara att kött kan vara så otoligt gott. Lite domedagsstämning var det över det hela, som vanligt ungefär, men föreläsaren hade, enligt mig, vettiga åsikter och va väldigt bra på att föreläsa, så blev det lite diskussion också och det är alltid kul.

Efter föreläsningen satte vi oss och kollade igenom projektet igen och delade upp lite grejer till i morgon. Förhoppningsvis blir vi klara med det imorgon också så vi kan skjuta det ur världen. Blir mycket lab nästa vecka och då vill man inte ha npgot annat hängande över sig.

Hemma hade jag fått post! I Allers nummer 18 finns jag med. Repotaget från Miljödyket dök äntligen upp och det var trevlig läsning. Jag och Ebba finns med både i text och bild, otroligt snygga. I allafall så snygga man nu kan vara i en våtdräkt. Inget knasigt sa jag heller och inga felciteringar vad jag kunde se, men det är förstås svårt att minnas vad man egentligen slängde ur sig under dagen, var ju så mycket som hände.

Försöker nu förbereda mig för täningen genom att sippa på het nyponsoppa och korvmacka, attsingen, där sprack hela den vegetariska tanken, men världen får väl gå under då.

Det Positiva: Projekt snart klart.
Det Negativa: Allt pekar mot undergång.

You and me <3

Over and Out

Oproduktivitet

Denna dag har då verkligen inte varit lika produktiv som gårdagen. Hade en massa som planerats in och som skulle jobbas undan nu på eftermiddagen, men istället började jag läsa bok och sedan forsatte jag att läsa bok. Inte bra alls, tog tag i mig själv och kom iväg till maxi för att handla mat till mitt gapande tomma kylskåp. Fick sällskap av Johan också, så vi vandrade runt och kollade på en massa saker på maxi. Lyckades stå i mot impulsköpen, men inte till hundra procent, hittade ju ett par svarta högklackade skor, som jag letat efter ett bra tag nu och som funkade att gå i. Så då gick det inte att stå i mot länge och så står Johan och säger "Köp, köp" inte hjälpsamt. Så nu är jag ett par skor rikare till sommaren, så nu får den se till att komma så jag kan använda dem.

I övrigt idag har jag irriterat mig på cyklister och även gående som inte håller sig på rätt sida om cykelvägen, det gäller främst cyklister, gångare kan gå på vilken sida de nu vill, bara de går i kanten. Men cyklister ska hålla åt höger, annars blir jag nervös. Mest på grund av att jag är livrädd över att köra in i någon, fortfarande inte fixat bromsarna (börjar nog utmana ödet lite nu). Så för guds skull, håll till höger, varje fall om ni möte mig.

Efter denna oproduktiva dag, måste jag sätta mig och läsa igenom min text innan jag får sova. Hinner jag inte fixa den ikväll så får jag gå upp tidigt imorgon. Det straffar sig, det här med att läsa bok och ägna kvällen åt att gå på maxi.

Det Positiva: Svarta skor.
Det Negativa: Såå mottaglig för övertalning.

Underbaraste, finaste av alla, så glad blir jag när jag tänker på dig.

Over and Out

Nöjd

Pust och pust så är måndagen snart avklarad. Lyckades ta mig upp, mest för att jag var så illa tvungen, 25 minuter tar det att gå till skolan och då knatar jag ändå på i ganska rask takt. Hade föreläsning vid åtta ochsedan fem timmar hål innan nästa föreläsning, som vanligt på måndagar alltså. Hann i alla fall plugga lite på hålet så i en kurs ä jag fortfarande mycket i fas, i den andra ska jag renskriva och gå igenom någre föreläsningar, men annars är det lugnt i den också. Denna vecka blir det dock mycket skola ändå. Ska i princip göra klart vårt miljöprojekt denna vecka eftersom jag och Lollo har en lab som kommer ta en massa tid nästa vecka, denna ska också föreberedas en del så det bli nog ganska många heldagar i skolan. Tyvär måste jag skippa Hampus på onsdag eftersom jag helt enkelt inte kan åka något på dagen och det blir för stessigt att åka dit innan träningen. Får ta mig en extra lång tur på lördag istället.

Tog mig in till stan och hämtade cykeln idag också. Eftersom jag har världens träningsvärk, Nisse och hans "hugga dvärgar i huvudet" fel, så tog jag bussen, fast jag tänkte mig en promenad. Nu har jag cykel igen i alla fall, jippi!

Nu sitter jag här och är ganska nöjd med mig själv eftersom jag städat undan allt som jag skrivit upp att jag skulle göra i kväll, så nu kan jag ägna resten av kvällen åt att läsa lite i boken jag fick igår på träningen. Eller så kanske jag ska se på film istället och spara boken till senare i veckan. Eller så kanske det blir lite av varje.

Det Positiva: Avprickat och klart!
Det Negativa: Träningavärk.

Dreaming of you...

Over and Out

Oväntade helgen.

Sitter här och mumsar choklad nu, min nya favorit Marabou Premium Dark Milk, efter en helg som inte alls blev som jag trodde eller tänkte. Istället blev den mycket bättre.

Började Lördagen med att åka tidigt till Hampus, beredd på att ta en skön tur i solen i alla ensamhet. Men på väg till bussen för jag sms av Jossan som berättar att hon fått ledigt och kunde vara ridsällskap. Mycket roligare blev det. Speciellt som hon visade en mängd nya ridvägar som var väldigt mysiga och dessutom tillåtna att bygga hinder på. Sedan var det vuxendag för Joker, han fick gå med gummisnodd, inte för att spännas in utan mer för att få lite mer stabilitet, det fungerade utmärkt och sedan klarade han av att gå över den stora bilvägen galant också. Såklart var jag och Hampus där för att visa hur allting skulle gå till. I skogen fanns det nedfallna träd så då skulle vi prova hoppa över en gran också. Först gången fick jag ingen fart på Hampus, men andra gången tog han världen glädjesprång och Joker var inte sen med att följa efter, de gjorde anridning i galopp, hoppade och bockade, Joker som var väldigt tveksam till hoppning sist vi provade. Så skulle Hampus och jag visa hur man går över ett dike, men det gick inte bra, Hampus ville hoppa och Joker blev osäker, efter att Jossan klivit av och gått med Joker fram och tillbaka över diket skulle jag och Hampus också ta oss tillbaka och då minsann, då gick det bra att skritta exemplariskt över. I slutet av tuen kom vi, eller Jossan, på den briljanta idéen att bada med hästarna. Eftersom Joker uppfört sig så bra och vuxet skulle han testas ännu mer nämligen och Hampus älskar att bada. Så vi red upp till deras lilla damm där hästarna fick blöta sina ben och mina fötter. Hampus tycker nämligen att vatten är jättefestligt och gillar att slå med frambenen i vattnet, med resultatet att min ena sko blev väldigt blöt. Efter mycket trilskande kom också Joker i och då han upptäckte att man kunde plaska slår han till, inte med frambenet, utan med bakbenet och stänker ner min andra sko. I början var jag livrädd att Hampus skulle lägga sig ner också, men allt gick bra. Hemma skulle vi spola av dem också och där sprack Jokes vuxenhet på en gång. Ojoj vad han skulle hålla på, men, men, man kan ju inte räkna med framgångar hela tiden. Städade i stallet efteråt och sedan fick jag skjuts hem.

Hemma var det in i duchen, äta lite macka och sedan iväg igen. I stallet fick jag nämligen ett sms och blev inbjuden till grillning i Borensberg. Det blev mycket trevligt, jättegod mat och jättegott vin. Tror inte jag druckigt så gott vin tidigare, jag måste ge mig iväg och köpa, måste ju till att använda mina vinglas någon gång också. Satt ute på uteplatsen och i början av kvällen så var det skönt att sitta i t-shirt, men sedan blev det kyligt så fleecen åkte på. Johan och jag matchade varandra, lite komiskt. Så blev det lite mer vin och grillade tomater till efterrätt. Efter all mat flyttade vi inomhus och tittade på film, först The Holiday och sedan Whale Rider och till det blev det ost och kex samt mera vin. Blev ändå inte så sent och det var mysigt att få krypa ner under täcket med Johan. En annan rolig sak med kvällen var alla foton jag kunde studera, jättesöta.

Vaknade tidigt i morse, tror jag, men sedan somnade jag om igen, lite av en expert är jag på det. Så blev det bussen tillbaka till stan på förmiddagen. Tänkte först hämta min cykel och sedan ta mig hem till Johan, men upptäckte att jag tagit fel nyckel och inte hade cykelnycklarna med mig. Hemma hos Johan blev det tv-tittande. Idag gick världcupfinalen i dressyr, det sista framträdandet för Jan Brink och Briar. Resultatmässigt och poängmässigt va det väl inte det bästa programmet de gjorde, när jag såg dem i Göteborg var programmet näst intill perfekt, men denna gång var Briar lite fö framåt och busade omkring lite. Det var dock härligt att se ändå, att han fortfarande är så glad och sprallig trots sin ålder. Jan bara skrattade när han hoppade också, och ändå slutade de på en nionde plats, inte fy skam det. Sedan blev det mer tv av bara farten, bli lätt beroende har jag märkt. Sedan mystes det lite ibland också. Lite lunch klämde vi också i oss, mera kött, oj, vad mycket kött det har blivit på sistone. Tillslut var jag tvungen att gå hem, skulle ju både hinna hem och hämta träningskläder och sedan hinna till träningen, endast med hjälp av mina fötter. Det tog en timme hem, sedan en halvtimme till träningen och en halvtimme hem, så totalt två timmar promenad i raskt tempo, känns mycket bra.

Träningen idag var kul. Tu hade vi som fick oss en instruktör också. Meningen var att Anders skulle ha passet, men som tur var kom Nisse förbi bara för att vara med och träna lite kendo och fann sig själv hålla i hela passet eftersom ingen Anders dök upp. Det var kul, som vanligt, men svetten rann ovanligt mycket idag, nästan lite irriterande då det började klia i ansiktet. Kändes annars ganska bra, även om Nisse kom och väste om mina händer. Suck, jag måste börja träna mer hemma också. Nu är det också satt datum för tjejuppvisningen, fy fasiken vad nervös jag kommer vara. Usch, usch, coluseum under lunchtid = mycket folk. Men, men det går säkert bra, föhoppningsvis får jag ha rustning på mig så ingen ser att det är jag som gör fel.

Nu lide veckan mot sitt slut och om några timmar börjar en ny. Hoppas på mycket sol och mycket plugg, sommaren närmar sig med stormsteg och motivationen är väl relativt stor. Det här ska jag klara! Men först lite sömn för att ladda inför den tidiga morgonföreläsningen imorgon.

Det Positiva: Massa tid med bästaste.
Det Negativa: Mina fötte ömmar.

Flyger omkring på som fluffiga rosa moln.

Over and Out

Massa gott!

Blev en städ- och tvättdag idag, inte mycket annat, men nu skäms jag i allafall inte för lägenheten länge. Lite synd bara att man inte kunnat vara ute i det fina vädret, men jag hoppas att det blir lika fint i morgon när det blir Hampus först och sedan promenad in till stan för att hämta min cykel.

Eftersom lägenheten blev så fin så fixade jag till mig själv också så nyduschad och fräch tillbringade jag kvällen med en massa gott och en film, Brudens bästa man. Gillar konceptet att man kan hyra film på konsum så slipper man gå till ett till ställe. Nu funderar jag på om jag ska rota fram en till film eller sova, får se hur det blir, tål att funderas på en stund.


En massa gott till Matilda, mörk choklad är bra, för man vill bara ha ett par rutor innan man blir mätt.

Det Positiva: Gottigott och bra film under filten.
Det Negativa: Ibland håller jag inne för mycket.

Är det verkligen värt att åka berg-och dalbana? Tänk om man böjar spy.

Over and Out

Kenny Begins

Gick omkring hela förmiddagen igår och laddade inför tentan, mycket bättre med morgontentor så att man får det gjort. Slutade med att jag gick dit en timme tidigare och satt i solen utanför Terra och laddade. Tror att tentan gick bra, men jag fick huvudvärk efter halva tiden så jag kanske missuppfattade allting fel.

Hemma igen skickade jag sms och ville träffa Johan, så det slutade med att vi hamnade på bion, Kenny Begins, den var helt okej, väldigt Kennyaktig. Sedan åt vi pizza också, mycket gott, hade inte ätit ordentligt på dagen alls, så det var exta gott bara för det. Sedan gick vi lite, men kom på att vi skulle åka bil istället. Vi hamnade vid Stångåns mynning och stod och blickadeut över Roxen från ett utkikstorn. Väldigt mysigt <3

Så åkte vi ut till flygplatsen för att hämta Johans pappa, men planet va försenat nästan en och en halv timme, så vi åkte hem till mig istället så fick Johan vänta där på att tiden skulle gå. När han åkt somnade jag nästan direkt. Tentor tar på kraften har jag märkt, men nu känner jag mig utvilad igen. Har ägnat förmiddagen åt att ladda upp massor av bilder på bilddagboken och nu ska jag sätta igång att städa lite. Här är väldigt smutsigt.

Det Positiva: Tid med Johan
Det Negativa: Huvudvärk

Vackert <3

Over and Out

Äntligen Kendo!

Uppe tidigt idag och iväg till Hampus, hann till och med träffa Jossan innan hon åkte till jobbet. Pysslade i stallet och skötte om Hampestampe, han nosade på mina ridbyxor, som förmodligen luktade Glampi, och så försökte han bita mig i låret. Där fick man nästan igen för att man inte träffat honom på en vecka. Sedan red vi lite, Hampus fick bestämma endel och då valde han vägen ned till sjön, vilket tar en kvart att skritta fram och tillbaka så vi red lite på vallen också, så han fick springa lite, på lördag blir det en längre tur.

Hemma igen var det in i duschen och sedan packa stora väskan med mat, böcker och träningskläder. Icke att föglömma en shinai över axeln. Med allt detta anlände jag till campus lagom till lunch. Blevv plugg hela eftermiddagen, en lite paus för att njuta av solen och sedan plugg till kvällen. Så äntligen, efter evigheter kändes det som, var det dags för Kendo! Nisse som hade passet idag och återigen blev jag facinerad av hans snabbhet, speciellt han ben när han saxar på uppvärmingen, det är helt overkligt att se. Jag kan inte ens drömma om att mina ben någonsin kommer att kunna prestera på det sättet. Sedan var det en massa teknikträning hela passet, Mycket nyttigt, om än inte riktigt lika kul som att slå på folk, och mycket svårare också. I alla fall för mig och mina händer. Nisse var också där och petade idag, fast jag försökte och försökte att tänka, men så ska man tänka på fötterna också och på kiaiet och på tajmingen och då, då blir det för mycket för mig. Helt klart är i allafall att man blir helt focuserad på det man gör och man kan absolut inte tänka på något annat unde tiden. Avkopplande så här dagen innan tentan.

Nu ska här sovas hela natten lång och så blir det till att plugga lite formler och begrepp på förmiddagen innan tentan börjar.

Det Positiva: Kendo igen!
Det Negativa: Instängd när solen lyser.

När man känner att man hämnat rätt, gör man nästan allt för att stanna kvar.

Over and Out

Glasspremiär!

Trodde inte att det skulle hända så mycket denna dag. Planen var att plugga hela dagen lång. Lyckades ganska bra, sov lite fö länge i morse, men kom i väg till skolan i skaplig tid. Sedan kändes det som om jag var väldigt effektiv och fick mycket mer gjort än vad jag hade trott. Ett litet hopp började därmed lysa och jag är ganska optimistisk.

På kvällen gick jag en snabbis till affären för att handla lite till frukosten, fil och bananer så nu klarar jag mig till efter tentan, har två påsar med mammas börd också och en matlåda till imorgon. När jag kom hem föreslog Johan att vi skulle äta glass på stan. Det tackar man inte nej till, även om man redan ätit en glass tidigare. Eftersom jag är helt övertygd om att våren är här klädde jag på mig alldeles för dåligt. Efter en vecka i skogen hade jag helt glömt bort att det alltid blåser här på slätten. Som tur var fanns ju Johan där så vi kunde värma varandra lite. Det var tur att Bosses Glassbar hade öppnat, jag tog en kula kokossmak och en kula jordgubb, kändes som somriga smaker. Johan kallade dem tjejiga. Blev lite kyligt med både glass och blåst, men vi gick en promenad i parken efteråt för att få upp värmen. Så satt vi på berget ett tag och tittade, ganska lugnt och skönt. Det bästa var att få träffa Johan igen och hålla i hans hand. Han lyfte mig också, då blev jag glad.

Nu ska jag krypa ner under varma sköna täcket för att förbereda mig för ännu en fullspäckad dag.

Det Positiva: Återse Johan
Det Negativa: Kalla vindar.

And there I am, in your arms again, and I could not be happier.

Over and Out

Farväl

Idag blev det hejdå till alla djuren och människorna uppe i skogen. Hann med en ridtur på Glumpi-klumpen under förmiddagen. Det var härligt! Sedan var det lite sådä att åka ifrån honom. Vet ju inte när jag kommer tillbaka närsta gång och om han fortfarande finns kvar då. Vad som helst kan ju faktiskt hända. Men nu ska jag inte tänka dystra tankar, om man bara grubblar kan man ju inte njuta av det ma får. Gosade sönder katterna också, Gustav tittade nästan hatiskt på mig, samtidigt som han brummade högt.

Lade över ungefär 250 bilder från veckan som ska upp någonstans, någon gång, förmodligen på bilddagboken efter tentan. Fick med mig matlådor hem också så jag är redo för några dagars stenhårt tentapluggande. Så fick jag köra bilen till tåget, sista gången på ett tag, kommer sakna.

Tågresan var ganska händelselös, blev lite försenade, men jag hann med bussen ändå som tur var. Kändes skönt att komma in genom dörren och vara här igen. Även om jag älskar allt hemma är det något som tillhör det förflutna. Det här är nutid och kanske framtid, det får tiden utvisa.

Nu är jag trött och lätt illamående, så jag ska ta och sova.

Det Positiva: Hemma igen.
Det Negativa: Jäkla allergi.

The things that were can never be again..

Over and Out

Vårbränder

Sol och härligt även denna dag. Blev en ridtur med syster idag. Hon hade Glampi och jag fick Blesi som anlände igår. Så då fick de gamla herrarna för sig att de skulle leka unghästar igen. Har man känt varandra i nästan tjugo år så har man ju en del att minnas tillsammans. Detta resulterade i alla fall att jag satt på en stutsande häst i princip hela turen. Som tur är har han en ny superskön sadel så det gjorde inte så mycket, mest fick jag skavsår i händerna eftersom jag inte ville att han skulle hetsa Glampi allt för mycket. Kul att sitta på tölthäst igen, fick igång honom ganska bra ute i skogen och så galopperade vi över några ängar också. Båda blev svettiga, men det var mest Glampi som visade små tecken på trötthet, Blesi stutsade fram hela vägen upp på gården. Imorgon blir sista turen för den här gången, så härligt att det blev kanonväder hela veckan så man har utnyttjat möjligheterna till max.

När jag kom hem lekte pappa pyroman ute i hagen så vi grillade korv till lunch och så kom vi på att vi skulle elda en till rishög. Våra grannar kom också över och så gick det som det gick och vi hade två kasar som brann. Sedan fick man gå där och peta i ett par timmar medans gubbarna drack öl och pratade. Min kase brann i alla fall bra. Det var trevligt att vara ute och jobba lite igen och det blir så fint när man städar undan allt ris. Hittade blåsippor också, då kändes det extra bra.

Imorgon blir det hemfärd, men innan dess ska jag njuta av det sista dygnet här i skogen.

Det Positiva: Ridtur i sol.
Det Negativa: Varmt vid elden.

The fire burns, burns a hole inside.

Over and Out

Matdagar

Hjälp, nu sitter jag här och magen är alldeles uppsvälld känns det som. Igår var det mormor och morfar som gällde, fick supergod mat, som vanligt, med minn favoritsvampsås, som bara mormor kan göra. Sedan blev det ju efterrätt också på det. Sedan rullade vi alla ut och gick en sväng runt Stadsparken i Sandviken för att överhuvudtaget kunna andas. Under tiden gjorde mormor kaffe och sedan ställde hon fram kakor också. Suck, vad ska man liksom göra, men det var supergptt i allafall.

Från Sandviken fortsatte jag till Gävle och min vän Ida och hennes man Hasse. Hade inte träffat dem sedan bröllopet i juli så det var trevligt. De bodde i en superfin sekelskiftslägenhet med högt i tak och stora fönster. Vill också ha! Jag fick verkligen inspiration av att besöka dem. Fick mat där också, tacos, vilket var supergott, så länge sedan jag åt det. Sedan käkade vi godis, tittade tv och pratade resten av kvällen. Mycket trevligt!

Hann med en tur på Glampi på förmiddagen också, innan all mat började, och det var härligt, inte en sådan lång tur, men jag köände lite mer på honom och travade en del. Otroligt att han nästan känns bättre nu än då jag red honom som mest. Han kanske har vilat sig i form. Började dagen idag med en tur till dem också. Jag red och syster körde åsna. När jag och Glampi travade, galopperade de bredvid med vagn och allt. Verkligen en piggelin idag.

Sedan var det dags att vara lite kultuella. Konstrunda skulle vi ut på, med start i Gysinge. Gästrik konst 2009 heter utställningen och omfattar flera ställen runt om i länet och många olika konstnärer. Det var fint att gå omkring, såg några tavlor jag skulle kunna tänka mig, när min ekonomi tillåter och jag har en lägenhet att inreda långsiktigt. Sedan fanns det naturligtvis saker man inte förstod alls. Det bästa var att solen lös och man kunde gå i kjol och kortärmat. Härligt var det! Sedan hämtade vi upp farmor och åkte till nästa ställe med konst, där var fina tavlor, men jag tittade mest på det fantastiska huset, gammalt hus som de renoverat en del nu och som var väldigt charmigt.

Fick mat hos farmor sedan och efterrätt- Såklart. Så nu är magen uppsvälld igen. Tror den blir helt förvirrad när man lägger om dieten på det här sättet. Hemma äter jag ju nästan aldrig kött och här är det kött varje dag. Men snart får jag väl ställa om mig igen när jag kommer tillbaka hem.

Kört en massa bil har jag gjort också. Racade med forden lite igår, på motorvägen, och lite på grusvägen, men jag är ju lite försiktig av mig. Så min syster hade väl förmodligen bara skrattat åt mig om hon sett det.

Sedan saknar jag Johan också. Nu är det så länge sedan vi sågs, jag längtar tills tenta-p är över så man kan ägna lite tid åt varandra igen. Ibland kommer jag på mig själv med att tänka: "Det här ska jag berätta för Johan" eller "Det här vill jag visa för Johan". Men det är svårt att komma ihåg allting som far igenom mitt huvud tyvärr. Jag ska försöka, endel blir väl kvar i alla fall.

Nu blir det film och sedan natt natt, imorgon ska jag njuta av solen, som förhoppningsvis kommer skina, och rida ännu mer.

Det Positiva: Solen skiner.
Det Negativa: Mage, mycket mätt. Alldeles för mätt.

The sun is shining down on me.

Over and Out

Rymlingar

Blev en promenad med pappa igår också. Då man ska promenera med pappa är det gummistövlar på och sedan klampar man ut i skogen. Det var trevligt, vi tittade på träd och lador och tyckte en massa om hur man skulle sköta skogen och marken om man fick bestämma. Sedan dikade vi också, det gäller att få bort så mycket vatten som möjligt så det får en chans att torka upp lite snabbare.

Idag blev det slappning på förmiddagen och sedan bar det av till klumpen. Han stod och filurade i hagen och kollade nyfiket på oss när vi kom. Lurade upp honom till vindskyddet genom att först strunta i honom och sedan muta honom. Han kastade sig en gång och sprang tre meter ungefär, bara för att visa att det är han som bestämmet. Sedan lät han sig snällt fångas och borstas. Syster gick med Fritz-åsnan idag och gjorde oss sällskap. Idag vågade jag mig på att höja hastigheten lite så vi både travade och galopperade, samt lite tölt med inslag av lite allt möjligt. Det var härligt att sitta på en häst man inte behöver driva framåt ett dugg. Sitta och njuta av hur han rör sig och känna hans glädje över att vara ute i skogen och springa. Vi red lite på en äng också och ett ögonblick trampade han under sig och svävade, sådär som han gjorde efter veckor av träning tidigare. Blev så glad över att han minns, att han anstränger sig och försöker. Han ville visa att han var duktigt och mindes.

Samtidigt som jag hade det härligt på klumpens rygg hade syster fullt upp med åsnan som var pigg och galen. Kastade sig när jag och Glampi kom ut ur skogen efter en springtur. Som om han inte kände igen oss, lilla knäppis tyckte jag. Sedan skulle vi springa mer och syster sprang med Fritz bredvid sig. Sedan slet sig Fritz och sprang om oss. Så då fick vi försöka klura på ett sätt att fånga in honom innan ha nkom ut till bilvägen. Det fungerade tillslut så vi kunde börja färden hemåt. Då hade den andra åsnan Emma rymt sin kos, kände sig väl lite ensam och rymde till grannens hästar istället. Där stod hon och mumsade lite hö och tittade förundrat på oss när vi gick förbi. Skyndade oss hem och syster sprang iväg och hämtade henne. Ingen skada skedd som tur är, men nu blir det alltid strömmen på om hon ska lämnas ensam igen. Slutet gott allting gott. Tur att det inte hände Emma någonting. Hon är så rund och go nu och ska med all säkerhet få föl i sommar någon gång. Vore härligt att få träffa det, men hon ska åka tillbaka till sin ägare troligtvis, så vi får väl se.

Fíck för mig att jag skulle träna lite idag också, så jag tog fram svärdet och gick ut på bakgården. Sedan övade jag hugg, tror att jag fick en känsla över vad jag gör fel och vad som är rätt. Försökte vara så noggrann som möjligt och tillslut kändes det riktigt bra. Ska försöka träna några gånger till, sedan får jag höra med Anders på onsdag om det är rätt eller ej.

Nu på kvällen fick jag fruktsallad och glass som syster gjort och som jag ätit medan jag surfat runt och läst på diverse bloggar. Så fick jag mail om förslag på hur jag ska jobba i sommar också. Känns bra, ska bara kolla upp med tentaschema innan jag tackar ja bestämt.

Slutet av dagen nu och ska nog umgås lite innan jag går och sover, mycket som händer i morgon så jag ska vila upp mig ordentligt så att jag orkar.

Det Positiva: Solen kikade fram.
Det Negativa: Axelvärk.

Flyger fram på välkända stigar...

Over and Out

Bushästen

Ännu en dag i skogen avklarad, lite mulet idag, men lite sol kikade fram genom molnen ibland. Lyckades med bedriften att gå upp före syster och detta, mina damer och herrar, är något mycket ovanligt. I och för sig har hon kanske blivit slappare på äldre dar för hon sov nästan ända till nio. Skön frukost framför nyhetsmorgon med mamma blev det och vi pratade lite innan hon satte igång att baka sina berömda tekakor, jag hoppas jag får ta med mig ett litet lager till Linköping sedan.

Blev en tur till hästen sedan. Mockade ut sju kärror och fortfarande är det mycket jobb kvar. Busen stod och kikade på mig bakom en vedhög. När jag var nöjd med mockningen kom syster lämpligt förbi så jag övertalade henne att hon skulle ut och köra vagn med ena åsnan. Skulle fånga busen i hagen och det brukar alltid bli livat värre. Så också denna dag, han tittade busigt på mig under pannluggen och bara väntade på mig. Förutseende som jag är hade jag förberett mig med havre, men inte hjälpte detta. Han var så inställd på att leka och så gnäggade han till innan han vände 180 grader och sprang iväg en bit. Sedan skulle han nosa på havren igen och så sprang han lite till. Som tur var ville han inte springa så mycket, det var mer att han ville påminna mig om hur det brukar vara. Tjugo minuters hästfångning är väl inte idealet, så jag var lycklig över att han ville sammarbeta. Sedan blev det en tur i racerfart. Hästen var pigg som få och skulle takt-tölta större delen av vägen och åsnan tyckte att det var helfestligt att vara ute med vagnen och få springa lite. Kände att vi skulle ta det lugn idag, men det tyckte Glampi var tråkigt, han ville springa. Lyckades dock ta oss runt utan att han stack i allafall, det ville jag inte vara med om, med en skenande åsna bakom vore det inte kul på något sätt. Det är i allafall roligt att de blir så glada och jag blir lite sorgsen att ingen liten tjej kan vara där och sköta om dem allihopa lite mer regelbundet. Varför finns det ingen som jag här numera? Samtidigt är det otroligt lyxigt att ha en häst man kan vandra iväg till utan vidare när man kommer hem.

Hjälpte mamma skriva jobbansökningar på eftermiddagen, det tog tid, då hon inte är så van vid datorn, men tillslut så fixade vi till en bra ansökan tycker jag. Hoppas på att hon får svar från dem! Jag fick nämligen ett mail idag om jobb, från mitt förra sommarjobb som undrade om jag fortfarande var intresserad och det var jag såklart. Så nu har jag svarat och hoppas på det bästa, gör inte speciellt mycket om det bara är några veckor, bara det blir något. Var ute en sväng också och staplade ved med syster, känner att jag har en massa energi som behöver få utlopp. Ikväll blir det nog promenad med pappa igen. Igår gick vi omkring i skogen med gummistövlar, lyssnade på fåglar och pratade om att allting förändras. Vi såg en fiskjuse nere vid sjön, någon sådan har det inte funnits på flera år där så det var trevligt.

Nu är det i allafall mat innan jag gör något annat. Är så stolt över mig själv att jag inte sitter fastklistrad vid datorn, igår bara cirka en timme.

Det Positiva: Bushästen
Det Negativa: Vedhögar som sträcker sig mot oändligheten.

Home Sweet Home

Over and Out

Tiden står aldrig stilla

Sitter i uterummet nu, vår inglasade veranda, jag säger fortfarande vår, fast det inte riktigt känns som hemma längre. Det finns fortfarande sånt som jag anser vara mitt här runt omkring också. Mina katter, min häst, mina stigar, men innerst inne kanske jag böjar förlika mig med det faktum att tiden inte står helt stila. Inte ens i en liten by i skogen. Vid första anblicken kanske det inte syns så bra, men vid andra och tredje börjar man se saker. Folk flyttar, byter bilar och växer. Idag utropade jag två gånger, "Nä, är det han!?" när vi möter killar som för alltid kommer att vara små i mina ögon på mobeder och i bil. Då kände jag mig gammal, om de förändrats så mycket måste ju jag också ha gjort det. Vad ser de när de tittar på mig? Känner de igen mig fortfarande?

Dagen började tidigt, klockan sex var vi vakna och uppe för att sjunga för syster som idag fyllde vuxen. Sedan så brydde jag mig inte om att somna om, jag läste lite istället tills jag blev så hungrig att det var dags för frukost. Mammas tekakor och då kändes de välbekant igen, just det, det här känner jag igen, det här är jag. Så kom momor, morfar, farmor och kusin på besök, det blev fika och tåtätande.

Så började solen skina efter en dimmig morgon och suget drog igång. Jag  kände hur han fanns där, bara en kilometer bort. De nyinhandlade kläderna från igår åkte på och så släpade jag med syster och kusin ut i solen. Han stod och väntade på mig, mitt ute på ängen och tittade nyfiket på mig under luggen. Aldrig under hela den tid jag kännt honom, närmare tio år nu har han varit så långhårig och raggig. Sedan började han sakta gå mot mig, ibland för att stanna upp och ta sig en tugga gräs och fundera på om jag verkligen var där. Sedan kom han ända fram till staketet och skulle nosa och så hummade. Och kärleken kom flygande, lika stark som tidigare. Han kände igen mig, han gillar mig fortfarande, han har inte glömt. Samtidigt högg det till lite, han började se så gammal ut. Han kom upp till vindskyddet sedan, denna lilla raggiga häst och tyckte nog om att bli lite ompysslad. Pälsen föll i tjocka tussar och jag förstår om det varit varmt för honom den senaste tiden. I morgon ska vi ut och rida, han och jag, vi ska återupptäcka stigar som bara han och jag känner till och minnas. Minnas tiden vi haft tillsammans och hoppas på den tid vi fortfarande kommer att få. Imorgon vet jag om han är densamma eller också förändrats. Imorgon längtar jag redan till.

Funderar på att återigen gå ut en sväng, träna med mitt svärd eller kanske släpa med pappa på en promenad. Jag känner mig lugn, men lite trött, snart måste jag börja tänka igen och ta tag i pluggandet. Men vad gör det när solen lyser över trädtopparna och fåglarna kvittrar.

Det Positiva: Liten raggig häst <3
Det Negativa: Tiden stå aldrig stilla.

In my heart you will live forever...

Over and Out

Åter HemHemma

Så sitter man vid en läskig wide-screem skärm och använder åter windows. Imorgon ska jag försöka sparka igång min laptop och ansluta till nätverket, om det går vill säga. Nu saknar jag mitt bredband också, men jag är ute i skogen nu, hemhemma i Sevallbo och här är allting fint på andra sätt. Ska ta en paus från att sitta vid datorn flera timmar om dagen och bara slösurfa. Jag och pappa ska ut och vandra i skogen, min shinai är med och jag ska träna perfekta hugg så Anders kan sluta fippla med mina händer och jag ska träffa alla djuren igen. Sedan ska jag plugga också så det så, ska klara tentan nästa vecka!

Tågresan upp ägnades ut massa olika tankar som bara flög omkring, en riktigt trevlig stund, tänker aldrig så bra annars som jag gör på tåg. Blev hem och äta middag, något så klassiskt som mammas köttbullar, sedan tillbaka till Tierp. Syster skulle nämligen går dressyrkurs så jag hängde med och tittade på. Träffade Sudden igen, tänk att det är hela tre år sedan jag red honom nu. Tiden går fort och känns så långt borta. Sedan handlade pappa åt mig, det var rea i butiken, jätterea verkligen, en grön väst och ett par ridbyxor för tvåhundra. Mycket glad blev jag, speciellt som jag egentligen har köpstopp denna månad.

Katterna och kaninen har jag hunnit hälsa på också och imorgon blir det en tur till Glampi och åsnorna. Sedan fyller syster år också, så det kommer människor hit och så ska vi äta tårta.

Kvällen ska jag umgås med familjen och kanske norpa någon av mammas kakor, mums.

Det Positiva: Solen och djuren
Det Negativa: Inget snabbt bredband direkt...

Allt förändras, men är samtidigt så lika...

Over and Out

Kendo-spirit

Så jäkla kul det var idag!! Kläder, rustning, egen tenugi och egen shinai, blev så coolt med hela kitet på och så ser man en massa människor omkring sig i samma utstyrsel. Försökte träna på perfektion idag, men tja, det gick väl som det gick, med Nisse blir det inte riktigt lika mycket sådana övnigar och han petar heller inte lika mycket. Fokus idag låg på spirit. En av de viktigaste delarna i kendo, de andra är teknik och fart, men har man ingen spirit så kan man lika gärna strunta i det hela. Så sista övningen skulle även mottagaren uppmuntar den andra, vi skulle köra attacksteg in och hugga men, och man blev verkligen peppad av att mottagare hojtade "Kom igen, kom igen". Till saken hör att jag körde mot Lollo också och då är det extra roligt. Helt utpumpat blev jag, svetten rann, gjorde den i och för sig konstant genom passet, (Nisse hade mördaruppvärming) men mitt problem ä naturligtvis att jag inte andas rätt.

Efteråt hade vi en trevlig stund i bastun, jag, Lollo, Johanna och Nisse. Massor av kendosnack blev det och det var faktiskt skönt att basta. Vanligtvis brukar jag inte tycka om det, men efter träningen var det skönt och en ganska trevlig nedvarvning på dagen. Kanske blir så att man börjar göra det lite mer regelbundet. I bastun fick jag också reda på att jag missar två hela pass! Nisse har nämligen inget liv utan tänker köra stenhårt på påskdagen också. Blev lite frestad att åka hem en dag tidigare bara för att hinna till träningen. Tyvärr kommer det kosta mig en massa pengar, så istället tar jag med mig shinaien upp för att öva hugg ute på gräsmattan, de ska vara perfekta till Anders nästa pass, eller i allafall bättre. Sedan kommer Lollo att vara ensam i ledningen på mest närvarade pass, vi ligger nu stadigt på ett missat var, men nu så sänker jag mig alltså totalt. Känner att Kendon blir mer och mer viktig i mitt liv och jag vill ge den så mycket, som jag egentligen inte har tid med. Men mår man så bra av något som jag gör av kendo, kanske det är värt en del besvär.

Det positiva: Bastu
Det Negativa: Två missade träningar.

Kendo - Svärdets väg

Over and Out

Kendo-partaj

Lördagskvällen tillbringades i Ryd, blev mycket kendofixerande denna dag, men ingen kendoträning alls. Roligt var det i allafall. Festen var för alla som tränar Kendo, Aikido och Iaido i Budoklubben. Av nybörjarna i min grupp var det bara tjejer som kom, jag, Louise, Michaela och Nettan. Faktiskt så var det nog mest tjejer från kendon totalt också, både Johanna och Emlie var där. Sedan var det tre kendokillar jag kände igen också, en av dem var tränare Anders. Han är rolig, men ganska ond. Dessutom kan man fårga honom om allting eftersom han träna alla tre grenarna, mer eller mindre aktivt, så ibland fick han förklara för oss. Mycket bättre det, för speciellt Aikidomänniskorna skulle visa och förklara samtidigt, det gjorde ont. Vi hade tipspromenad med Japan-tema och utslagsfrågan var att skriva en Haikudikt. Mitt lag vann, inte för att jag direkt kan ta åt mig äran för det, men vår dikt var väldigr fin.

Keiko efter fest
ukemi känns inte bäst
Hellre hugg än rull.

Sedan grillade vi korv och marschmallows utanför dojon. Det var inte alls kallt faktiskt, jag kunde vara ute i bara t-shirt. Fick smaka japansk whiskey också, den var helt okej, om man jämför med vad jag smakat tidigare. Sedan skulle vi leka också. En lek som benämdes "Ogräs och trädgårdsmästare", (brukar kallas polis och demonstrant också) en ond lek, min hand blev skadad och jag har ett blålila blåmäke på armen. Misstänker starkt aikidomänniskor. Som det kanske märkas upptäckte jag igår att Kendo verkligen är den vettigaste sporten av dem. Precis som jag misstänkt en längre tid, men nu har jag i allafall fått det bekräftat för mig också.

När jag blev för trött så åkte jag till Johan. Ska ju fara bort en hel vecka nu, så då ville jag mysa lite så det räcker ett tag, kommer nog sakna och längta lite ändå. Sov väl sådär, vaknade flera gånger, men kändes som om jag var utvilad i morse i allafall. Vi snosade och mös hela förmiddagen. Så dåligt inflytande jag har på Johan känner jag. Han som skulle gå upp senast halv tio och sedan skulle han räkna en massa matte. Åt en massa god frukost i allafall, sedan åkte jag in till stan och lämnade Johan med matteboken. Hittade present och allergimedicin så nu är jag redo!

Dagen här hemma ska ägnas åt att packa, beundra min shinai och sedan, ikväll, inviga den. Lite mat måste jag nog klämma in också.

Det Positiva: Partaja
Det Negativa: Moln på himlen idag.

Frestande, mycket frestande....

Over and Out

Shinai!

Solen skiner och himmlen är blå, vad det är skönt att leva då....

Dagen började med en förmiddag hos Hampus. Gjorde honom riktigt fin och fick bort en massa lera och ännu mera päls. Han tyckte det var skönt och stod alldeles stilla och njöt av solen som lyste in i stallet. Vi red en sväng, kunde rida i bara tröja och fick till och med kavla upp ärmarna på slutet. Härligt värre med andra ord. Borstade av Joker lite också, men han lade sig ner i leran nästan direkt och vilade sig. Ett tag såg det ut som om han sov.

Hem och byta kläder blev det sedan och iväg till Shinai-fixardagen. Äntligen skulle vi få oss egna svärd! Ett riktigt knepandes och knopandes blev det. De skulle först plockas isär, slipas till, oljas in och sedan torka. Medan de gjprde det så fixade vi låneshinaier som var lite skamfilade. Så skulle vi plocka ihop våra egna och så fick vi en egen påsa att ha dem i. Shinaier går nämligen under vapenlagen och man får inte gå omkring med dem hur som helst på stan. Jag menar, ett bambusvärd är ju bra mycket farligare än ett paraply!? Jag är glad och lycklig över min shinai, funderar på om man ska döpa den, det har man ju hört, att svärd brukar ha egna namn. I allafall i alla fantasy-böcker jag har läst. Får höra mig för om det passar sig och komma på ett fint namn, om alla tycker jag är löjlig så kan jag ju hålla det för mig själv. Ikväll blir det kendo-partaj också, ska bli kul, spännande att träffa människorna utanför träningen.

Det hände en hemsk sak på simhallen igår som jag läste om i tidningen. De hade ett drunkningstillbud och nu ligger en kille i respirator på sjukhuset. Känns hemskt, vet inte vilka det var som jobbade, men jag skulle ha jobbat igår kväll om jag inte hade trott att jag skulle vara upptagen. Hoppas att han kommer att klara sig i allafall.

Det Positiva: Eget svärd!
Det Negativa: Det ä läskigt när det händer allvarliga saker på jobbet.

Vill, vill så mycket...

Over and Out

Solsken i livet

Onsdagstäningen var kul, med de nya fina kläderna kände man sig extra cool och Anders tyckte att vi blev välrdigt snygga. Själva träningen gick väl helt okej, Anders gick bredvid mig igen, en hel långsida, och ättade till mina händer som inte vill vara som de ska. Sedan kom han tillbka en gång till och försökte förklara på ett annat sätt. Blev inte mycket klokare av det, men jag ska träna på att få det rätt.

Igår så sova jag ganska länge, fast jag hade så mycket planerat. Fick i allafall allt fädigt tills flickorna kom över. Vi åt kladdkaka och invigde mina fina sommar-saftglas. Sedan pratade vi om allt möjligt under tre timmar. Längre än vad jag trodde att det skulle hålla på. Det var trevligt och tjejigt på alla sätt och vis.

På kvällen kom Johan också och det var fint. Vi mös och sedan skulle vi ha middag så vi gick och handlade, men på vägen hem svävade pizzadoften omkring oss, så jag blev bjuden på pizza istället. Det blev en impulsmiddag. Sen mådde mitt huvud jättedåligt, tror att det var en kombination av att ha ätit och duckigt för dåligt under dagen. Som tur var gick det, med hjälp av en tablett, över under senare kvällen, så jag kunde somna i lugn och ro.

I morse sken solen igen och vi snosade lite, hade jag varit själv hade jag nog snosat ännu mer. Har stora problem med att ta mig upp ur sängen på morgonen. Åt långfrukost tillsammans och sedan åkte vi till skolan. Där hände inte mycket, har en ganska händelselös och tråkig föreläsning och nu är det plötsligt påsklov. Eller lov och lov måste klämma in plugg till tentan och två veckor också, men lite ledigt ska jag. Nu tror jag också att jag har bestämt mig för att tenta i en annan kurs. Känns vettigare att prioritera den nu, måste ju klara den någongång då det är en obligatorisk kurs.

Nu ska jag i allafall njuta av solen resten av dagen, ta en tur in till stan och handla present samt fylla på allergimedicinförådet. Jag är redo, kom an bara!

För övrigt har jag fortfarande träningsvärk i magen efter coren, kan inte skratta, kan inte nysa, då viker jag mig dubbel, hoppas det går över snart, så jag kan skaffa mig ny..

Det Positiva: Mys med Johan.
Det Negativa: Träningsvärk, fortfarande.

Varma händer...

Over and Out

Gi och Hakama!Så här lycklig var Matilda efter träningen idag! Och det är kläderna som är snygga så dem ska ni titta på inte på mig, jag är bara svettig och trött efter ett hårt träningspass. Man kände sig otroligt cool och det blev ungefär dubbelt så roligt, tills vi skulle vika ihop Hakaman igen, men det är en annan historia.

Lilla tussilago, lilla tussilull


Vårtecken

Nu, nu tror jag faktiskt att våren är här. Fast den kanske bara luras, det är ju ändå första april idag.

Vaknade och snosade, men sedan blev solen som lyste in genom persiennerna allt för lockande så jag gick ut på morgonpromenad, utan jacka, bara med en tjockare tröja och halsduk, samt solglasögon, för det behövdes verkligen. Det var härligt att vara ute i friska luften det första man gjorde på morgonen. Sedan blev det en timmes frukost med en tidning som sällskap, så härligt att inte behöva stressa iväg till skolan.

Blev en tur till Hampus på förmiddagen och i diket vid busshållplatsen kom ett vårtecken till tussilago! Gula och fina stod de där och lyste upp den bruna omgivningen. Blev så glad när jag såg dem. Ett annat lite mindre trevligt vårtecken är att hästarna fäller och framförallt dammar. Hampus börjar dock lugna ner sig med fällningen, men de rullar sig i leran varje dag och det kommer att ta evigheter innan det slutar. Längtar tills det torkar upp i hagen och tills vi kan bada dem ordentligt. Då kanske det blir uthärdligt att borsta en längre stund också. Nu tar man det västa och andas så lite som möjligt under tiden, men dammet letar sig in i näsa, mun och ögon ändå. Ett till vårtecken som uppenbarade sig under den fina ridturen var en fjäril, eller jag såg två stycken, båda brun/oange. Minns inte vad det betyder, men jag tror på en solig sommar i vilket fall. Hampus fick springa i skogen idag. Grusvägarna börjar få så bra underlag, ännu ett vårtecken, att man kan springa mycket mer än vad man brukar. Kul tycker jag, jobbigt tycker Hampus och flåsar så mycket att man tror att han ska falla ihop på stället. Tror att han trivdes ute i skogen i allafall och njöt nog lika mycket av solen som jag.

Eftermiddagen ska ägnas åt plugg, det är ju mitt jobb för tillfället, men jag vägrar känna dåligt samvete av att ta en eftermiddag och åka och rida. Det här är förmodligen sista våren jag har möjlighet att ha så här stor frihet och kunna välja, när man väl börjar jobba blir det svårare att bara kunna ta en halv dag och njuta av våren, så jag passar på nu. Jag mår ju bra av det och just nu är jag inne i en så positiv period så jag bara jobbar fö att den ska fortsätta vara positiv. Inte fö att jag glömmer bort pluggandet, men jag känner inte ens stess för något nu, ligger så bra i fas, till och med före kan man säga så då kan man unna sig sådana hä dagar. Eller halva dagar i allafall. Solen lyser ju inte lika klart på kvällarna så då kan man lika gärna plugga lite extra då om man vill. Ut i solen och rör er säger jag. Då får man mera lust till att göra det man borde och måste.

Det Positiva: Vårtecken.
Det Negativa: Damm

Ten weeks from friday should be a pretty good day. (Says Wanda the fish)

Over and Out

RSS 2.0