Blåsig uteritt

En ridtur blev det ju också idag, en av mitt tänkta ridsällskap ringde tyvärr och ställde in då hon hade migrän, tråkigt, men som tur var kunde en annan tjej följa med och hålla oss sällskap. På köpet fick Maxim bekanta sig med en ny fjording och en fjordtjej var det också minsann.


Vi red den vägen som vi tidigare ridit, med en liten omväg genom sommarhagen då det var en traktor i vägen som lassade silage, det kändes som en bra idé att hålla sig på avstånd från den. Turen gick bra, blåsigt var det som sagt och mycket att titta på läng vägen. Maxim stannade lite och var lite långsam i början av turen, kändes som om han var lite trött sedan gårdagens ridhusbesök och det är ju förståligt. Skrittade och travade lite i allafall och var väl ute i 45 minuter ungefär. Sista biten hem fick vi sällskap av en promenerande häst också och den enda incidenten vi egentligen hade var att Maxim kastade sig lite när den kastade sig för fladdrande höplast, men allt gick bra så det var skänt med en sådan tur också. Just det, halterna satt för det mesta, utom en gång på hemvägen då han plötsligt blev lite piggare och ville trava, då fick jag säga till lite mer ordentligt. Men halt från skritt fungerade super! Lite tittig för nya saker när han fick gå först, men ändå väldigt modig. Det märktes skillnad på hur han är när han har sällskap och när han här själv ute. Idag mer tittade han och var nyfiken, men försökte inte fly någon gång (förutom när den andra hästen kastade sig), så skönt att mycket sitter i sällskapet, det underlättar ju om han kan gå själv, men det är ju alltid roligare med sällskap, tycker ju även jag.

Duktiga ponnyn blev inte så svettig idag vilket nog var bra, misstänker att det under morgondagens tur kommer vara med hästar med mycket längre ben än Maxim så då kanske han får pinna på lite för att hänga med. Planen för imorgon är alltså ytterligare en uteritt och även på söndagen blir det en tror jag, har inget sällskap till den dagen ännu, men vi får väl se vad som händer, kanske blir en tur själv runt vallen som vi ännu inte utforskat.

Det Positiva: Modiga killen
Det Negativa: Att inte kunna några ridvägar

You and Me, me and you

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0