Lord of chaos

Hehe, den här veckan har varit allt annat än rolig på jobbet. Det bara vällde in prover, alla kom efter på något sätt och så bestämde sig alla tre av instrumenten som vi kör den analysen på att sluta fungera, typ samtidigt. Dessutom tog en av kontrollösningarna slut och det blev kris på det viset också. Så går det när man kör för hårt och skjuter saker framför sig och även om man försöker lära sig från år till år så går det inte i längden. Sedan är våra kunder så oförutsägbara, halva styrkan går på semester och det kommer värsta inflödestoppen. Nu verkar det ha ordnat sig någorlunda på instrumentfronten, men jag ska in några timmar på söndag och försöka mata ut lite av proverna som går ut på måndag. Hoppas att allt har skött sig fram till dess.

Igår blev det inget ridande, ont i nacken som bara den så vi myste lite i stallet och jag putsade sadel och träns så lite nytta gjorde jag. Sedan åkte jag hem och tyckte synd om mig själv hela kvällen. Hade en hopplös fantasi om att jag skulle träna kendo och låg på spikmattan för att få bort det onda. Men när man inte ens kan kolla åt sidorna och det gör ont att bara hålla huvudet rakt fram och lite vinklat nedåt har man inget i Dojon att göra. Så jag bestämde mig för att spara mig till söndag då det är kataträning, klokt beslut, idag är nacken nästan bra! Sov med en sjal i natt och tror det gjorde tricket.


Det blev rida av också. Vi var på ridbanan idag och övade oss med lite bommar. Det gick både bra och dåligt. Bra för att han gjorde allt precis som han skulle, travade bra över fyra bommar på marken, hyffsade volter fick vi till, ingen reaktion på trafiken bredvid, riktigt bra galoppfattningar och galopp över en ensam bom på långsidan. Dåligt för att jag aldrig riktigt fick någon bra känsla. Han kändes trött, seg och gick inte fram som jag tyckte att han skulle göra. Funderar på om han sovit mindre eller något alls nu när han står själv i hagen, trots att han har hästar bredvid sig så blir det ju inte samma sak. Hagkompisen kommer tillbaka på söndag i allafall (han kom sexa i en klass igår och fortsätter tävla i helgen i Vingåker). Ska rida/promenera ut resten av helgen och så tar vi nya tag på ridbanan nästa vecka, tänkte försöka mig på en liten bombana då med både lite trav, men framförallt galopp, kanske till och med ett litet hinder.

Vi myste efteråt och borstade längre än vanligt, sedan fick han äta lite gräs utanför hagen innan vi sa hejdå. Funderar som bäst på om jag ska gå och hämta ut mitt paket som ligger och väntar. Beställt ett brunt schabrak och matchande lindor från dressyrmupparnas kollektion (60% rea så jag kunde inte hjälpa mig själv) eller om jag ska äta lite glass och runda av kvällen. I morgon planeras en tur till sharpman och deras lagerrensning, har aldrig varit där så är mycket nyfiken. Dessutom ska jag försöka prata sadlar och boka tid för utprovning efter sommaren. Sedan ska M ridas och Maxim ska nog få sig en skrittpromenad, om ingen ska rida ut samtidigt som jag är där, då tar vi skrittpromenaden på söndag istället.

Det Positiva: Helg!
Det Negativa: Kort stubin

I see you

Over and Out

The greatest of them all

Fy tusan vilken häst jag har! Fantastisk är det enda ordet, idag var vi ute och red, med två andra stencoola hästar, samma runda som i lördags, längs med lilla asfaltsvägen, över stora vägen, in i skogen och runt på mysiga stigar och sedan hem igen. Och det gick om möjligt ännu bättre än i lördags. Visst han försökte övertala mig om att den vita skåpbilen vi mötte skulle äta honom och backade två steg, dunk sa det, där var visst hans kompis, nähä va? och där hade bilen passerat och det var bara att lunka vidare, mest dramatiska som hände (föutom när han fick ryck i skogbioresonansen av okänd anledning). Så stolt, vi mötte till och med en motorcykel! Den har tidigare hamnat strax efter den självgående gräsklipparen på dödsfiendelistan, men det var knappt att han vifftade på öronen. Matte var betydligt mer avsalppnad idag också vilket känns bra, så skönt när man är omgiven av lugna hästar, det liksom smittar av sig. Vi travade lite i skogen och några galopper blev det också, Maxim var lite trött tror jag, varmt idag så förståligt. På hemvägen tappade vi en häst som tog en kortare väg hem, men eftersom jag inte känner för att rida på grusremsan längs med stora vägen (där han slet sig) så red vi tillbaka genom skogen och tog stigen längs med fältet istället, mycket bättre. När vi kommit över stora vägen så red vi på vallen som går längs med lilla bilvägen också, då vågade jag har nästan långa tyglar (kan inte släppa helt för då blir det matpaus) och kunde slappna av ännu mer. Så glad att vi får sådana här turer i kroppen.


Hade tänkt vara med på en långritt med ÖFF på lördag, men jag har bestämt mig för att avstå, dels så är ju jag lite haltaskig i kroppen och sedan känner jag att Maxim ska vara lite mer trafiksäker innan vi blandar in nya ställen och hästar. Det kommer nog fler gånger. Får se om det blir någon mer uteritt med någon i stallet istället.

Annars är planen att köra på i drygt två veckor till och sedan blir det sommarsemester. Det jag hade tänkt försöka med är att hoppa lite mer så vi får till något uppsuttet språng på 50 cm, ska vi nog klara av, har ju jobbat en del med bommar nu på senaste tiden, så om han känns lite pigg imorgon ska vi se om vi kan bygga lite.

Det Positiva: Modigheter
Det Negativa: Ondheter

Together!

Over and Out

Ajaj, blä blä

Jobbig dag idag, fick ändra om i alla mina planer i princip. Hela dagen har jag gått och haft jäkligt ont i nacken, eller rättare sagt i musklerna på ena sidan om nacken/halsen. Vet inte vad det kom ifrån, om jag översträckte på träningen i torsdags när jag fick in en shinai innanför Men eller om det är något annat. Hur som helst, kände lite igår, men i dag var det värre. Stundtals har jag inte kunnat vicka huvudet åt ena hållet alls. Lite bättre nu när jag har försökt mjuka upp musklerna, men en varm dusch innan sovdags är nog ett måste.

Alltså ingen ridning idag, Maxim hade ju vilodag och nu fick M det också, tog in henne och borstade samt tvättade hennes karleder då hon har mugg som vi försöker stoppa. Maxim fick lite borstning i hagen och sedan flytta hage, halva hagen är i och för sig sjö efter allt regn de senaste dagarna, ån har svämmat över sina brädder och är mer som en liten flod, men jag tror att han ska trivas, när hans hagkompis åker på meeting i helgen så har han de andra hästarna bredvid sig också, får se om vi ska släppa ihop dem eller något kanske.

Efter stallet var tanken att jag skulle springa i Rydsskogen och eftersom vi skickat ut på mailinglistan att vi springer på tisdagar kl 18 så kände jag att jag skulle vara där eftersom Lollo har semester. Dock ingen som dök upp så istället powerwalkade jag tre kilometer och försökte mjuka upp nacken under tiden, det gick hyffsat. Annars har kvällen ängats åt filmtittande, John Carter, mycket bra!

Ska försöka sova ordentligt i natt, men det är svårt att somna på kvällarna. Johan har lämnat Kina och är i Nepal, så ett litet steg närmare hemåt, med det är fortfarande en lång tid kvar.

Det Positiva: Choklad
Det Negativa: Ont

You are my sunshine

Over and Out

Regnjacka på!

Söndagen sov jag för det mesta bort. Lika bra var väl nästan det, regn, regn och åter regn. Ute i stallet blev det en sväng till ridhuset med Maximen. Lite longering och lite jobb med kommunikationen, longeringen var nog den bästa någonsin som vi haft tillsammans. Han var himla lydig och lyssnade så bra! Skritt-Halt-Skritt-Trav-Skritt-Halt, allt bara flöt, vi till och med galopperade ordentligt också, flera varv. Riktigt nöjd med honom.

Eftersom det var så kasst väder fick han vara inne över natten och sedan blev det nästa nhela dagen också då jag inte hängt fram något regntäcke och då ville J:s ägare inte släppa ut honom utan. Han fick gå några timmar på kvällen i allafall medan jag donade i stallet. Nu är regntäcket framme så nu vågar nog alla släppa ut honom om det är tveksamheter. Det har verkligen varit ruskväder så nog skönt för honom och vila lite inne och passa på att sova ordentligt.


Regnjacka på för lite kvällsbetning i hagen

Vi höll oss tyvärr i ridhuset även idag, tömkörning blev det. Något okoncentrerad då det var två andra hästar och dessutom smattrande regn som gjorde att jag nog inte hördes riktigt så bra som jag brukar, men han skötte sig ändå bra, betydligt bättre än vad han gjort tidigare med sällskap. Efteråt fick han och J gå och äta gräs medan jag tog hand om fina M.

Först mocka (i halm), borsta ordentligt och göra i ordning hela hästen, vilket tar dubbelt så lång tid mot för ens egen häst eftersom man inte är van vid hennes skydd, martingal och så vidare. Vi lyckades halka oss ner till ridhuset till slut och fick hjälp med att hålla/ge henne mat medan jag kravlade mig upp. Jag tycker det gick bra, speciellt med tanke på att det är andra gången jag sitter på henne, regnet smattrade och hon stått inne i ganska många timmar. Försökte jobba i skritten först och sedan trava lite för att hon skulle bli lite varm och få ur sig lite energi. Fick inte den känsla som vi hade i fredags, men då hade E ridit och värmt upp, så kunde inte riktigt förvänta mgi det heller. Kände att jag inte ville vara själv i ridhuset så här första gången (det ska inte vara några problem, men jag behöver lite jsälvförtroende innan jag vågar) så när de andra började bli klara så avslutade även vi, blev ändå 45 minuter vi höll på så jag är nöjd. Stundtals så blev hon sammarbetsvillig ska tilläggas, men jag tänkte att om vädret fortsätter vara som det är så kör vi i ridhuset imorgon också, bara för att röra lite på oss och då ska jag våga öka kraven något, kanske till och med våga galoppera.


Snälla M!

I stallet blev det fixa foder, vatten och sedan rengöra M:s karleder då hon har lite mugg. Tog in Maxim och J från hagen och gav dem kvällsmat innan jag släckte eftersom jag var sist kvar. Imorgon ska Maxim vila, tar nog in honom när jag rider M så han får stå inne och chilla lite, eller om det är som idag och de ska stå inne över natten, så tar jag ut honom de timmarna jag är i stallet. Man får göra det bästa av det man har.

Det Positiva: Nya upplevelser
Det Negativa: Blött

Sjöhästar

Over and Out

Sällskapstur

Planen idag var uträknad, men följdes inte precis så som jag tänkt. Hade tänkt mig att jag skulle gå upp och vara på jobbet vid åtta (ha! Gick då verkligen inte, vid elva var jag där). Tack och lov flöt det på bra och jag kunde åka ut till stallet i god tid. Myste med Maximen och borstade riktigt ordentligt, skönt att ha gott om tid och verkligen mysa och göra allt ordentligt. Sedan blev det på med sadel, skydd och träns med gummityglar som jag egentligen avskyr, men vad gör man när hästen trampar sönder de bästa tyglar man har. Sedan gav vi oss iväg ut med två kompisar, en av Maxims favoriter det svarta frieserstoet var med och så varmblodsstoet jag ska hjälpa till med nästa vecka. Så vi var i gott sällskap när vi skrittade iväg längs med lilla asfaltsvägen. Vi mötte en bil och allt gick superbra! När vi kom fram till stora vägen var han fortfarande lugn, själv satt jag och hade småpanik och hade bilden av honom när han stack sist och sprang över vägen bland alla bilar, inristad på näthinnan. De andra två stod i bredd framför så han inte skulle behöva står nära, han lunkade snällt efter dem när vi gick över och då släppte det lite. Sedan så red vi lite annorlunda än tidigare då vi fått lov att rida i kanten av ett fält, superbra, för även om man rider nära vägen så är det en liten vall upp till den och ett helt fält att spela på OM det skulle hända något. Dessutom rider man mot trafiken om man tar den stäckan i början och det känns alltid bättre. Lugnt i trafiken var det också så jag blev mer och mer nöjd.


Nya flugmössan som han gillar!

Maximen var pigg och glad och försökte hålla jämna steg med tjejerna och pinnade på. Skrittade och travade en hel del och så blev det lite galopper också i uppförsbackarna. Det gick super att galoppera efter de andra två han höll sig lugn och kunde till och med mana på och länga lite på steget för att komma ikapp. Jag var tillräckligt avslappnad för att nästan låta honom ha hellånga tyglar i skritten och det kändes underbart. I slutet fick han gå lite först på stigarna i skogen också, då blev det spännande, men han skötte det bra, mötte två människor på promenad också. När vi kom närmare vägen gick i mitten och han koncentrerade sig mer på att nappa gräs än på bilarna som susade förbi i 90. Även skritturen på lilla asfaltsvägen gick bra, fortsatte i mitten och vi mötte bilar och det kom även en som körde om. Gick bra alla gånger, det sista mötet var lite spänt, men tror det mest var mitt fel. Så himla skönt att få en sådan härlig tur och som gick så bra. Så stolt över honom också och nu ska vi jobba vidare med det här, som E sa, ibland är det svårt att tro att han bara är fyra år.

Blev lite godmat i boxen och sedan ut i hagen med hagkompisen, ikväll ska jag ut igen och fodra. Tur hade vi också idag, när jag släppte ut dem så hade det precis börjat regna.

Det Positiva: Älskade hästen
Det Negativa: Korta ben

Mod är något man övar på

Over and Out

Midsommar

Glad midsommar på er alla! Hittills har det varit en bra dag, trots lite nysande, solen skiner också och efter ett litet mellanmål känner jag mig redo att ta itu med att byta slang på cykeln. Först tänkte jag berätta om stalldagen igår och idag.

Hade ju som sagt tidigare en trälig jobbdag, men så fort man kommer ut till stallet blir allt bra. Maxim får en alltid på bra humör. Vi testade Jokers dressyrsadel denna dag, känns som om den ligger hyffsat i allafall, glider lite åt sidorna så jag får tänka mer på att sitta rakt än vad bladsadeln gör, men vad jag kan se så glider den inte fram och tillbaka och trycker inget mot bogbladen, ska se om Lena kan kolla den någon gång när jag rider för henne. Planen är också att åka till Sharpman i september och göra en utprovning. Även om man inte hittar någon sadel som passar så kan man säkert lära sig mycket om vad man ska fortsätta leta efter, därför tänker jag att det vore en bra investering. Fick ett mail här om dagen att de börjar med sin lagerrensning på måndag och är så sugen på att åka dit, samtidigt råkade jag visst impulsshoppa dressyrmupparnas schabrak och benlinor tidigare i veckan då det var 60% rea, kunde liksom inte låta bli, så det är kanske inte så bra idé att åka iväg på lagerrensning. Får se hur det blir.

Åter till ridpasset, vi höll oss på ridbanan och det gick hyffsat bra, försökte tänka på att få fram skänklarna och titta upp. Skritt och trav höll vi oss till och försökte rida lite ridvägar. Lite okoncentrerad var jag, trafik som kom och åkte och annat och blir jag okoncentrerad så blir Maxim också intresserad av allt. Dock lyckades vi bitvis, bland annat när en motorcykel körde förbi! Men när det kom en traktor och skulle bala höet och plasta in det så red vi inte så mycket längre, fortsatte så länge han höll sig på bortre delen av fältet, men när han kom närmare så gick vi hem. Höll nog på 40 minuter ungefär så det är ju lagom ändå. Nu är banan inhägnad också så planerar att tömköra på måndag, mycket härligare att vara ute!

Idag var det gå upp i tid och ut till stallet på morgonen, klockan åtta hade jag bestämt träff med en av de andra tjejerna i stallet. Hon tog hand om Maximen när jag var borta förra helgen och nu ska jag ta hand om hennes häst några dagar nästa vecka när hon åker på semester. Jag skulle få testa att rida lite, tanken är att jag ska rida några av dagarna och så ska en annan tjej tömköra några av de andra. Hennes häst är 6-7 år gammar, ett varmblodssto, den uppfattning jag fått tidigare är väl att hon är väldigt mycket sto, med bestämda åsikter, men hon är snäll också. Började med att titta på när E red och värmde upp, hon behöver ganska lång uppvämning och kunde vara lite springig, så jag var väl lite tveksam till om vi skulle komma överrens i ärlighetens namn, men när jag väl kom upp så var det inga problem (nu var hon ju lite avsprungen innan, men det känns som om det kommer att gå bra det här). Och vilken lyhörd häst! Så känslig, bara röra lite på bäckenet för att komma fram i skritt och ett "Hoa" för att stanna. Sedan var hon lite stel trots uppvärmningen, speciellt i skritten, men när vi kom fram i trav så var hon bitvis riktigt, riktigt härlig. Någon galopp blev det inte idag, det får vi fösöka oss på nästa gång, kände att det var bra att avsluta när det gick så himla bra. Skrittade henne tillbaka till stallet och trots att gräsklipparen var ute så gick det väldigt bra, hon blev rädd för något annat på stallplan, men hon gjorde inget utan det räckte med att stanna och titta lite så kunde vi gå vidare sedan. Kul att rida andra hästar ibland och man skärper ju till sig lite när någon annan tittar på. Efteråt var alla nöjda och glada, vi gick igenom lite skötsel och foder också, sedan så bestämde vi att vi ska rida ut i morgon, men då ska jag ha min egen häst, sällskap får vi i allafall! Vi ska försöka ta oss över vägen, vi får se hur det går, har han andra med sig brukar han ju vara betydligt lugnare.


Sedan var det dags för min egen häst också, eftersom det ska bli lite längre tur imorgon med förhoppningsvis mycket galopp och jag dessutom var lite trött efter ridturen så blev det en skrittpromenad istället. Tänkte ta tillfället i akt och öva med att gå förbi monstergräsklipparen, men den hade knatat iväg och klippte inte nära vägen längre. Dock fick vi öva på annat, konstiga parasoll och barn. Han skötte sig bra och jag börjar inse hur jag ska bete mig för att hålla honom lugn, något jag också ska försöka tillämpa i ridningen. Vi gick på grusvägen över åkrarna och plockade lite blommor, sedan trampade vi sönder tyglarna (trots att jag bundit upp dem och ledde i grimskaft, hmm, kanske måste åka till sharpman ändå ;)), mycket nöjd med honom idag. Förresten i morse när jag kom låg han ner och vilade i hagen, så himla söt.

Hög tid att fixa cykeln nu så jag hinner allt jag ska innan det blir dags att åka till Johans pappa för midsommarfriande.

Det Positiva: Hjärtehästen <3
Det Negativa: Min egen rädsla

Moments to remember

Over and Out

Two ways

Idag har varit en dag som gick från halvkass (började kl 6 i morse och sov väl ungefär 4 timmar), till stressig (instrumentstrul), till deprimerande (allt som hade en möjlighet att jävlas på jobbet gjorde det, tro mig, instrument har känslor och starka viljor), sedan ljusnade det och alla tankar försvann när jag kom ut till stallet, ridpass i solen på ridbanan rensade rätt så bra på spänningarna. En timme hemma på spikmattan gjorde också sitt till, men mest av allt förgyllde kendoträningen dagen.

Kallepass var det, tvåstegstekniker, kote-men, harai-men och kote-do. Thats what we did. Svetten rann redan efter uppvärmningen, kass luftkonditionering. När själva passet sedan startade så körde vi resuku kote-men, vilket innebar att man körde tio gånger, bytte roller och den andra körde tio och så gjorde man det hela en gång till. Så tjugo hugg på ganska kort tid. Det tog rätt bra kan jag säga, men var väldigt nyttigt. För blir man trött så orkar inte musklerna spänna sig och så blir man snabbare. Vi körde samma grej med harai-Men och Kote-Do.

Sedan koncentrerade vi oss lite mer på de enskilda teknikerna och körde två gånger var, varannan gång tills jamae. Jag tyckte att det kändes bra idag. Hade rätt bra fokus och fokuserade mycket på vänsterhanden och på att slappna av i axlarna. Kote-Men gick bra, lite nära någon gång på Men, så ingen superduperkänsla, men absolut inte dåligt. Harai-Men kände jag för första gången att jag tog i lite på haraien och att jag satte lite tryck för att få bort den. Sedan Kote-Do då, som jag sa till Lollo, Do är ett hugg som man antingen har en bra dag för och då älskar att göra och ibland har en väldigt dålig dag för och då finns det inget värre. Den här dagen var bra, blev några misslyckade också så klart, men majoriteten kändes bra. Jag fick in lite flyt och börjar även få en känsla för när ett Do-hugg är bra, blev stolt när Kalle bekräftade min känsla av en speciell omgång hugg. Mot slutet tappade jag lite känslan av mjuka handleder och vänsterhanden, men bara att jobba vidare.

Körde sedan ett varv ji-geiko. Det var en konstig dag, jag var varken speciellt nöjd eller missnöjd med någon av dem. Inte just då i allafall. I efterhand och efter att man pratat igenom så hittade jag rätt mycket positivt att ta med mig också. Grejen är väl att jag måste bli lite mer medveten om vad jag faktiskt kan och vad som är jag och vad som är slumpen. Och det är en lång väg fram till oktobr ännu, även om man har människor omkring en som tror att man kan klara av det hela, så hänger så himla mycket på den mentala biten. Jag måste tro, vilja och våga. Lättare sagt än gjort, men planen är skissad och jag är ju inte ensam på vägen.

I slutet av passet dök Anders upp och hade med sig tårta. Så efter stretchingen blev det tårta i fikarummet, pratstund och ta igen förlorad tid. I slutet var det vara jag, Lollo, Kalle och Anders kvar, blev väl kvar lite väl länge, men det är de värda.

Och imorgon ska jag upp och rida en ny häst, så hoppas på att få sova lite till i natt, så svårt att somna ensam bara.

Det Positiva: Känsla
Det Negativa: Kramp

Can we do this? Yes we can!

Over and Out

Träningsplanering sommaren

Ja, som några vet så har jag en gradering som kommer i höst. Börjar närma sig nu och förberedelserna både fysiskt och mentalt är på gång. Tänkte bara publicera den allmäna träningsplaneringen och hur den ser ut i sommar.


Tisdag: Springa i Rydsskogen

Torsdag: Kendo

Söndag: Kendo (varannan vecka kata)

Dessutom är målet att cykla till jobb och stall två gånger i veckan. När Maxim ska vila från ridningen i juli (ungefär tre veckor) tänkte jag också att vi skulle fortsätta ta skrittpromenader två gånger i veckan (mot för dagens cirk en), så där blir det ju lite träning för mig också.

Det viktigaste av allt är ändå att viljan kommer finnas där, utan den kommer det vara omöjligt att nå någonstans. Det här är den planering jag hoppas på och har ambition att följa, men om saker förändras så måste jag lyssna på mig själv och lyda helt enkelt.

Over and Out

Tipsvideo

En av orsakerna till att det gick så bra att klippa Maximen denna gång var för att jag hämtade inspiration från följande videos:


Fast jag blötte aldrig manen och har ingen rakapparat, bara en väldigt bra sax!

Over and Out

Till minne


Kasper R.I.P

Min systers lilla skuttkanin fick lämna jordelivet idag, det bästa han visse var att bli kliad på nosen eller skutta omkring fritt.

Vila i Frid

Over and Out

Äta bör man

Försov mig i morse, har svårt att somna på kvällarna, tänkte avhjälpa det hela med att börja jobba kl 6 imorgon. Får se om jag lyckas, fyra alarm har jag ställt. Jobbade på och efter kort uppehåll och mellanmål hemma spang jag och Lollo fem km i Rydsskogen, gick förvånansvärt bra, gjorde även sit-ups och rygglyft efter.

Åkte ut till stallet efter det och tog ut den lilla hästen på en ridtur. Gick finfint. Red på vallen, ungefär halva varvet runt innan vi vände. Högt gräs så han fick lyfta på benen, samtidigt var det frestande med så mycket mat så vi hade lite diskussioner om hur man egentligen beter sig. Skrittade och travade och koncentrerade mig på att ha fram skänklarna och inte luta mig framåt. Kändes bra i allafall. Sedan lite mys och borstande, imorgon ska ny huva inhandlas, även ny cykelslang så jag kan börja cykla ordentligt igen.


Nyklippt, visst blev det rätt så bra denna gång :)

En bra, men intensiv dag, blir till att duscha och sova nu så att morgondagen orkas med. Maxim ska vila, jag ska handla grejer, försöka mig på mer hemsidejobb, laga lite mat och kanske till och med hinna ta det lite lugnt på kvällen. Den som lever får se, helst skulle jag vilja fixa cykeln också, men det kanske är att vara övermodig.

Det Positiva: Vinden i håret
Det Negativa: Svetten i ögonen

Sea of grass

Over and Out

Ågelsjön

Vi är ju egentligen friluftsmänniskor, eller Johan är mest och har varit längst, jag är mest en lantis som av nöd blev friluftsmänniska när hon flyttade till stan. Nej, friluftsliv har ju varit en naturlig del av hela mitt liv, bara inte så uttalat. Detta år har tyvärr hittills varit rätt så fattigt på "äventyr", jag är ju ofta ute i skogen med Maxim, men Johan och jag har inte varit med på några aktiviteter eller åkt iväg själv detta år. Men, för någon vecka sedan packade vi in oss i bilen och åkte till Ågelsjön utanför Norrköping. Vi gick runt hela sjön och hade några riktigt trevliga timmar ute i den friska luften. Den här turen tog ungefär tre timmar inklusive fikapaus, vi går dock på rätt så bra, speciellt som vi började på södersidan där den lättare vandringen är. Fikade uppe på berget med nyponsoppa och ostsmörgås, mumsfillibabba! Lite bilder tänkte jag bjuda på.


Promenera!

Utsikt

Ravin!

Spanar

På ett berg

Redo att ta sig ner

Härlig dag, hoppas på fler sådana i höst.

Det Postiva: Vandring
Det Negativa: Uppförsbacke

Over the hills and far away

Over and Out

Ha!

Uppdaterar bara en gång till idag för jag är så himla nöjd med mig själv. Jag lyckades faktiskt! Har lagt till en bild på första-sidan, innan dess var jag tvungen att minska storlek i GIMP (tredje gången gillt blev det bra). Sedan har jag lyckats lägga in en av skådespelarna på medverkande-sidan också (några fler ska in när bilder kommer) och dessutom efter lite fiffel få länkningen till den större bilden att fungera. Har ingen aning om jag gjort på samma sätt som Johan skulle ha gjort, men det ser likadant ut när man klickar sig in på hemsidan i allafall.


Hihi, tungan ut :P

Nu kan jag sova med lite gott samvete i allafall, kanske zappa lite på tv:n först för att få bort lite tankar. Imorgon ska jag springa med Lollo och rida en sväng (om jag orkar) i allafall kvällsfodra och kanske ta bild på den nyklippta manen.

You can do more then you think!

Over and Out

Maxim = fin

Det är väl en vecka som icke är rapporterad ifrån på hästfronten, en och en halv kanske till och med. Tänkte inte dra det hela i detalj, mest har vi haft härligt stunder tillsammans, en tömkörningstimme i ridhuset som jag försökte filma (gick inte så bra) en underbar ridtur som slutade med att Maxim blev rädd för en bonde och hoppade ut i åkern och då fick vi skäll. I förra veckan avslutade vi med ett pass på ridbanan och husse var med och filmade/fotade. Mycket kul att se och väldigt lärorikt, mycket har jag att jobba på med min ridning. Filmerna kommer eventuellt ut på youtube i en nära framtid. Lite annat som står över på listan. Men lite biler kan ni ju får så länge.


Skeptisk or what?

Koncentration

<3

I helgen fick han då vila fyra dagar och bara gå i hagen. Fina stallkompisar man har som ställer upp och tittar till ens älskling. Idag fick jag äntligen träffa honom igen. Han kom fram i hagen och det kändes som om han saknat mig lite. Vi hade mysstund i stallet med noggrann borstning och sedan blev det på med tömkörningsgrejer. Började med att skritta fram ute, gick till ridbanan först och gick omkring där (det kom nämligen ett grönt hästätande monster på grusvägen vi skulle gå på (budbil)) så vi traskade omkring och övade lite halter medan vi väntade på att kusten var klar, tappade honom inte denna gång i allafall. På på åkervägen traskade vi med bestämda steg och spanade på traktor på avstånd. Tillbaka på ridbanan sprang vi några gånger i trav över bommarna och gick sedan ner till ridhuset, molnen hopade sig och när ridbanan inte är helt inhägnad vågar jag inte tömköra där. Mycket trafik på asfaltsvägen och jag vill verkligen inte tappa honom, vi behöver inte sådant just nu. I ridhuset blev det koncentration och övergångar mellan skritt och trav på volten. Lade även ut tre bommar på långsidan som vi gick över några gånger, det var lajbans. En hel del galopp blev det också, flera varv på volten och minst tre fattningar i båda varv. Mycket mycket nöjd med honom, när vi travade av gick han med sänkt huvud och ryggen hade kommit igång riktigt bra. Superhästen. Sedan blev det in och få gott kraftfoder, rykta ordentligt, på med salvor och medel, klippa manen (välbehövligt!) och sedan på med flugmössa, gimma och flyvel, i brist på hel flugluva fick det blir så, han behöver något för örnen för där har han lite småsår och han har även lite rinniga ögon så jag sätter in allt jag har. Hoppas hinna till hööks imorgon innan stängning och införskaffa hela grejer.


<3

För övrigt har jag lyckats ladda ner rätt bildprogram så nu ska jag bara komma på hur man förminskar också, för att inte tala om hur man får in bilden på rätt sida på hemsidan.

Det Positva: Myshäst
Det Negativa: Trafikrädsla.

Together you and me.

Over and Out

Helgen som gick.

Från andra sidan jorden kommer order om att starta upp bloggandet lite mer frekvent så vi kan upprätta någon slags kommunikation. Så ja, jag gör väl ett försök. Kommer ett separat Maxim-inlägg lite senare, men först tänkte jag berätta om helgen hemhemma.

Jag jobbade ju natt förra veckan, tre nätter, tog ledigt den sista för att kunna åka norrut och vinka av Johan vid flyget. Det här innebar att jag inte sov något alls mellan onsdag och torsdag, vi åkte nämligen härifrån strax efter åtta och jag kom hem lite innan sju, försökte sova i bilen, men där drogs kylan på för att föraren skulle hålla sig vaken så det kunde jag ju glömma. Lite radikalt sätt att ställa om dygnet på, men det fungerade relativt bra ändå. Hade en smärre gråtorgie på Arlanda och tårarna fortsatte att rinna resten av bilresan norrut och även en stund när jag kom fram, men där fanns kära familjen som tröstade och stöttade <3

På kvällen blev det mammas goda middag och en barndomskompis till mig och mina systrar kom över och gjorde sällskap. Jag var lagom social, började bli redigt trött, så blev en rätt så tidigt kväller för egen del.

Fredagen startade relativt tidigt och så for vi till Sandviken och kusinvitamins student. Hela släkten var där och så var det mottagning med god mat och tråta efteråt. Mycket trevligt.


Wuhu! Grattis!

På lördagen blev det lite träff med andra halvan av släkten, på pappas sida, farmor fyllde 85 för drygt en vecka sedan och detta firade vi tillsammans med henne och faster+sambo ute i Gysinge. Vi åt mat och fikade på ett café där och kollade sedan på hantverk, jag köpte en ljusstake. På parkering blev vi påminnda om det Gysinge är mest känt för, sina myggor. Usch och fy.På kvällen var övriga i familjen på brofest, 10-års jubileum över vår bro, tidigare gick det linfärja över sundet, minns fortfarande hur man fick passa tider och ha sig. Själv var jag inte med utan åkte in till stan och åt middag med en kompis från gymnasietiden, tyvärr bara han som kunde komma denna kväll, men vi hade trevligt. Efteråt gick jag en liten promenad i Gävle och försökte känna efter om det kändes något. Men inte speciellt, i fem år pendlade jag tio mil om dagen för att gå i skola där, men jag känner inte direkt någon anknytning när jag promenerar omkring i city. Innerst inne kanske jag är en liten lantis.


Fint är det i allafall.

Så kom söndagen och förmiddagen ägnades väl mest åt att äta frukost och stuffa omkring med katterna. Sedan blev det kramkalas och avfärd mot Uppsala. Där skulle jag träffa ytterligare tre kompisar från gymnasiet, vi hade en trevlig stund hemma hos en av dem med fika och prat. Det får mig alltid att vilja träffa dem lite mer, lite oftare. Samtidigt som om det nästan känns som om man tar upp där man lämnade.


Willebus <3


Gustavbebis <3

Nu ska jag försöka leka lite webmaster, försöka mig på att förminska en bild kanske jag kan lyckas med i kväll.

Det Positiva: Familj
Det Negativa: Avstånd

Flower Power

Over and Out

Sorry

Ledsen för låg uppdatering, mycket jobb, mycket i livet. Min häst är underbar förresten, han kommer hjälpa mig ta mig igenom en lång ensam sommar utan min Johan.Nu ska vi åka till Arlanda och passa Johan flyg sedan åker jag hemhem några dagar för studentfirande, Maxim har semester under tiden.

Over and Out

The bravest of them all

Måndagen i stallet bestod av en halvtimmes ridning i ridhuset då regnet verkligen öste ner. Tyckte det gick bra och han börjar fatta det här med hörnpasseringar, eller ja, jag börjar lära mig att rida dem. Hann med att jobba i skritt och trav, körde mest hönrpasseringar och halter i skritten och sedan hörnpasseringar och volter i trav, lite andra ridvägar i trav blev det också för att byra varv och så. Som sagt börjar känslan komma lite då och då, försöker vara noggrann och berömma på rätt ställen. Blev sedan stallmöte och grillning, eller inte så mycket möte, typ en kvart och sedan grillning och massa skratt. Det är härliga tjejer som hänger i stallet.


Igår blev det uteritt, vädret var konstigt så det regnade när jag kom, men när vi väl var klara för att rida så sken solen och det var varmt. Började turen med att jag fick hoppa av framme vid vägen, de som bor i huset där har nämligen en självgående gräsklippare, enligt Maxim en hästätande monstergräsklippare. Han frös när han fick se den och sedan började han försöka fly, försökte snurra runt och sedan försökte han backa i trav, kändes inte så stabilt med mig på så när jag fått fram honom en bit till så hoppade jag av och skulle leda förbi. Jo pyttsan, en kvart höll vi på och snurrade runt, stirrade, blåste upp sig, fnös och växte ungefär en decimeter på höjden. Och vad gjorde gräsklipparen? Just det, ingenting! Men Maxim var fortfarande övertygad om att den var livsfarlig. Pappan i huset kom ut och pratade lite och undrade om han skulle stänga av den och frågade också om det var speciella tider som det var mycket aktivitet i stallet och som de då skulle låta bli att köra den på. Men jag tyckte att Maxim faktiskt ska lära sig och en ofarlig gräsklippare (som jag vet är ofarlig) är ju ett bra övningsobjekt. Till slut så kunde vi går förbi även om det var med mycket fnysningar och trippanden. Upp igen och fortsätta turen som gick bra, vi travade en del och fick också till några härliga galopper i uppförsbackarna ute på fälten, kände mig för en gångs skull helt trygg när han längde på stegen och ökade lite, vi var liksom på samma nivå denna dag. Fattade bra gjorde han också.

Idag fick han vila, en omgång flygspray och lite borstning i hagen med en efterhängsen Bengt lyckades vi med innan matte fikade med lite kladdkaka och sedan åkte hem och städade samt gjorde middag till vänner som vi hade över ikväll. Mycket trevligt avslut på ledigheten måste jga säga.

Det Positiva: Tillit
Det Negativa: Störtregn

Forever

Over and Out

Do-Söndag

Ett söndagspass har vi ju att sammanfatta också. Passar på innan det blir flera pass att skriva om. Börjar med att det inte dyker upp någon instruktör, lite underligt, men efter lite ringande så verkar det som om ingen ville hålla i passet. Men Lollo var där så jag frågade om hon inte ville och då ställde hon upp, jag blev sempai. Blev lite Do-tema och det var bra tyckte jag och kul. Speciellt som det kändes en liten skillnad också.

Det knepiga med Do är att man gärna går för tidigt åt sidan och hugget blir lite mer av ett baseball-slag, vilket är helt fel. Hugget ska istället komma uppifrån, man ska hugga mot Men, mottagaren går upp och blockerar och istället går man ner och hugger Do, efter det då går man åt sidan (och skär upp magen så att tarmarna ramlar ut på mottagaren, splat). Vi hade några övningar när vi plockade isär rörelsen lite, försk skulle man till exempel bara göra attacksteg rakt fram och hugga Do, gå tillbaka till kamai och sedan göra om samma sak innan man tredje gången gjorde attacksteg och hugg och sedan gick förbi. Körde också mycket vanliga Do och sedan även kote-Do.

På slutet körde vi lite kakarigeiko och sedan en övning som var steget över med att man visste vem som var mottagare och mottagaren skulle öppna när den kände för det och på så omärkligt sätt som möjligt. Kom det inget hugg kunde man stänga igen.

Jag och Lollo hade promenad hem sedan eftersom mitt bakdäck var platt, men en trevlig pratstund blev det.

Det Positiva: Träning
Det Negativa: Hälsenor

When you feel it

Over and Out

Flying without wings

Då ska vi se, helgen försvann i en rasande fart, men jag har tre dagars ledighet att se fram imot, så det känns okej.

Avslutade jobbveckan med att jobba över en timme, lagom kul, men en liten insats gjorde jag. Åkte ut till stallet och eftersom det regnat hela dagen och Maximen var dyblöt fick han mysa med fleecetäcke medan jag mockade och fixade maten, sedan fick vi till ridhuset och lekte lite. Hade lite ledövningar och började öva på att ställa upp som man gör på en premering. Sedan övade vi också på att gå utan grimskaft och följa matte. Gick toppen, skritt, halt, skritt, trav och halt klarade vi av galant. Han fick galoppera lite också, då blev det livat och hopp och skutt, speciellt när matte ville att han skulle vända och galoppera i det andra varvet också. Det är inte lätt att var bushäst ibland.


Lördagen blev det powerwalk på lite mer än en halvtimme, försökte få fram den där ordentliga skritten, med gunget i ryggen och det gick tillslut även om det många gånger blev småtrav också. Idag blev det ridtur. återigen med mycket skritt, rakställd häst och gung, några korta travsträckor blev det också. Imorgon ska det bli lite mer hade jag tänkt och även galopp.

Det Postiva: Glad hest
Det Negativa: Blåst över slätten

High up

Over and Out

RSS 2.0