God mat och presenter

Började fredagen med att sova länge, länge, kunde ju behövas eftersom vi pratade till sent på natten. En del att ta igen ju när man inte träffats på ett tag. Tog oss i alla fall upp tillslut och åt frukost. Gav oss på eftermiddagen av till Hangaren för klättring. Hur länge sedan som helst som jag klättrade. I Augusti så var vi utomhus vid Ågelsjön och klättrade på klippor, men innan dess så var det utomhus vägg vid rixtinget i maj. Kändes lite ringrostig, men jag lyckades ta mig upp för två och en halv vägg. De lättaste nivåerna, men jag kände mig bra ändå. Klättring är så skön träning, även om man blir trött fort och så är det roligt. Syster och jag posade en massa och knäppte kort också, det var kul.

På kvällen gjorde vi tacos och Johan kom över och åt med oss. Åhh, vad gott det var, blir så sällan man gör det när man bor själv, men nu ska jag försöka lite oftare, får väl bjuda hem lite kompisar så blir det trevligare att äta också. Gick sedan på bio alla tre plus Mårten och Tommy, vi såg Valkyria den var helt okej, men eftersom slutet var ganska väntat blev det mer likt en dokumentär, trevligt att göra något i alla fall. Fick skjuts hem också och sedan tittade jag och Johan på när syster bloggade och pratade med Patrik i telefon. Eller vi tittade inte så mycket, vi mest mös för oss själva.

Idag så vakande vi sent igen, härligt med sovmorgon. Fick öppna lite presenter på morgonen också. Två kuvert, ett från mamma och ett från mormor och två paket hade jag också att öppna. Från Johan fick jag en tårt/pajform med avtagbar kant som jag för övrigt ska inviga idag. Från syster fick jag bodybutter som jag önskat mig och en rolig diskborste.

Gav oss iväg till Hampus på dagen och skulle rida. Tror att han blev glad av att se mig. Syster fick rida Joker, bebishästen. Han ville bara springa iväg med henne. Men det får man faktiskt när man bara är en bebis. Var i alla fall kul att rida, de fick springa i skogen också och Joker hoppade och skuttade av glädje. 

Nu ska här diskas och göras rent i köket innan vi börjar skita ner det igen och lagar middag och kladdkaka.

Det Positiva: Födelsedag
Det Negativa: Upptäcker blåmärken lite var stans.


Som handen i handsken

Over and Out

Lite av varje

Storhandlingen blev bra, handlade en massa gott till mig och syster i helgen. Sen fick Johan mig att impulshandla choklad som jag åt sent på natten till Brisinger-läsningen. Alldeles för sent blev det.

Denna dag började med att jag tog en extra lång sovmorgon, lite längre än planeringen var, ändå hann jag med allt jag tänkte, så skönt. Städade och fejade och skrev simskolediplom. Sedan fick jag iväg mig själv till skolan och gick på en föreläsning i alla fall. Ganska intressant, men bara ganska.

Dags för simskoleavslutning på kvällen, känns nästan skönt att det är över, även om jag kommer att sakna Linus och ungarna lite. Gick i alla fall ganska bra, blev ganska mycket lek, men det får man faktiskt ha på avslutningen. När allt var över gick Linus och hämtade glass åt oss också, inte bara barnen som fick :D Funderar allvarigt på att skriva ett mail till min chef och ge förslag om förändringar i simskoleverkasamheten. Om en kille har gått i simskolan i fem terminer och fortfarande inte simmar är det något fel på systemet. Det är fel att man hela tiden ska behöva anpassa ner nivån för gruppen. Om någon/några i gruppen aldrig gått i simskola och resten har det, får man ju ändå anpassa efter de som kan minst känns det som. Jag tycker att de ska ha en bestämd grupp för de riktiga nybörjarna, en för de som gått en period och så vidare. Det skulle underlätta så otroligt mycket för oss simlärare att få en helt jämn grupp och jag tror att det skulle gynna barnen också.  De måste få utmaningar för att gå framåt, annars så står det helt stilla istället. Så nu är jag riktigt uppeldad och ska ta tag i det här, dels genom ett mail och sedan kanske jag ska skriva en insändare också. Eller vänta, nu ska jag hejda mig lite, ska skriva till fru chef först.
Gick en sväng till gymmet också, blev bara 45 minuter idag, eftersom jag skulle möta syster vid tåget. Missade dock tiden totalt och kom en timme för tidigt, så jag kunde ju ha tränat lite längre, surt, men får ta igen det någon annan dag.

Nu är i alla fall syster här och vi har ätit nattmacka och ska väl snart till att sova. Ser fram i mot helgen mycket, mycket.

Det Positiva: Syster är här!
Det Negativa: Klor i ögonen.

Du öppnar min ögon för världen om och om igen.

Over and Out

Omkull, rakt i backen

Eftersom mitt internet vägrar att sammarbeta hemma sitter jag nu i biblioteket i skolan. På väg till min storhandling, men tvungen att publicera en uppgift på kurshemsidan först. Så det lyckades jag med tillslut, trots att det nya word-formatet som finns på den här häftiga datorn höll på att förstöra allting, fattade ju inte hur man skulle hitta "spara som". Så blir det när man blir stressad och är lite småhungrig också. Fick dock hjälp som tur var, annars vettetusan hur det gått.

Idag övervägde jag allvarligt, för första gången i mitt liv tror jag, att strunta helt i skolan. Hade bara två timmar mellan 8 och 10 och kände inte alls för det. Övertalade dock mig själv, så gick dit och satt och nästan sov på föreläsningen istället. Bara surrade i öronen och lyckades knappt hålla ögonen öppna. Usch vad oproduktiv jag kände mig.

Hampus-dag idag också. Han ville inte komma fram till grinden så fick gå och hämta honom, sen var han seg och ville knappt följa med in i stallet. Lite piggare blev han av att få komma ut och första halvan av turen var riktigt trevlig. Sedan skulle vi ta och trava lite. I dikeskanten naturligtvis och fort gick det ocskå. Sedan förvinner hela hästen under mig och jag ligger plötsligt på maken, lite ömmande knä och armbåge, bredvid mig ligger Hampus. "Hjälp, tänker jag", tänker jag, "Tänk om han har brutit benen" Snabbt som attan var jag på fötter och ville få Hampus att resa sig, lite motvilligt gick det och så stod han i alla fall på alla fyra benen, vilken lättnad. Men blodet rann upptäckte jag ganska snart, ett sår på benet och hans stackrs mjuka mule var helt uppskapad och sönderblodad. Han såg lite ömklig ut så vi gick hemåt, inget tecken på hälta i alla fall, skönt det. Hemma tvättade jag såren och försökte smörja på lite salva, sedan hittade jag en sårspray också. Hade dock slutat blöda ganska snabbt, men man vill ju vara på den säkra sidan.
Marie och Victoria kom och när de såg honom undrade de om han varit i slagsmål. Lilla hästen fick stå kvar inomhus och vila sig, vill ju inte ha smuts i såren. Ringde och pratade med Jossan sedan så hon inte skulle fundera varför det står en häst med blodfläckar i stallet när hon kommer hem.
Så nu har jag för första gången ramlat av Hampus och för första gången suttit på en häst som gått omkull.

Nu ska jag iväg till Tornby och handla mat, syster kommer i morgon :D Så ska städa också, nu ser det hemskt ut, kan knappt gå igenom hallen för alla dessa högar.

Det Positiva: Klar med en uppgift
Det Negativa: Blodig Hampus 

Vännen, skräm mig inte så där.

Over and Out

Dimma i ögonen

Observera att detta är tisdagens inlägg som inte ville publiceras igår :)

Som vanligt började dagen med att sängen var alldeles för skön att ligga kvar i. Detta gjorde att jag blev stressad när jag cyklade till RMV för den första föreläsningen. Inte kul att komma fram alldeles anfådd och svettig, tio minuter innan föreläsaren kommer. Som vanligt alltså. Efter RMV skulle vi tillbaka till Valla på en kvart, trots att vi tog en mindre rast, bara fem minuter istället för en kvart, drog föreläsaren över och vi cyklade från RMV vid tio. Nu var det ingen större fara, hade en lektion och även om det känns jobbigt att komma senare var det bättre än att behöva gå in när en föreläsare pratar i en stor sal. Vår lektionsledare var flummig och fick nog egentligen inte ut så mycket av lektionen, men ska sätta mig imorgon och gå igenom allt ordentligt.

På lunchen var det världens längsta microkö och sedan hittade vi ingn plats, vandrade runt en bra stund när Louise lyckas hitta ett bord och med det hittade hon en Johan också, det var trevligt.

Eftermiddagen bestod av högläsning, jag valde att läsa ett stycke ur en bok som heter Dödens kemi mycket bra av Simon Becket. Var inte alls nervös innan, fast vi skulle prata i stor sal med mikrofon. Sedan hände det något när jag gick fram coh ställde mig i talarstolen. Blev helt darrig och såg inget tydligt, det var som en dimma la sig över ögonen. Lyckades dock säga på ett ungefär vad jag planerat och läsningen gick relativt bra. Efteråt hade ingen märkt av att jag var nervös heller, så det är väl som de säger, något som känns på insidan men inte syns på utsidan. Fick också komma från skolan redan vid fyra då den sista föreläsningen inte var så betungande. Skönt att komma hem, laga lite nyponsoppa och äta goda mackor.

Telefonen ringde lite överraskande mot kvällningen, en tjej som sade att boken jag beställt kommit till Lambohov, så knatade genast iväg och hämtade den. Kvällen har ägnats åt att läsa om Eragons vidare äventyr i den tredje boken och hittills verkar det lovande.

Morgondagen bjudet på en föreläsning, en ridtur och lite storhandling, så ska försöka lägga ifrån mig boken snart och sova istället. Lättare sagt en gjort.

Det Positiva: Böcker, böcker, finns det någon bättre verklighetsflykt.
Det Negativa: När föreläsare inte håller tiden.

Ibland bara kliar det i mig för jag vill röra vid dig så mycket, men inte riktigt vågar.

Over and Out


Börd i mängder

I går kväll fick ha sms av Linda. "Vill du ha lite bröd?, vi har fått från Marcus syster" jovisst ville jag ha bröd så jag tackade glatt ja och såg fram i mot kanske en eller två limpor. Jo visst! När L menade lite bröd var det en halv pappkasse med massor av olika sorter i. Blev jättelycklig och ville snabbt, snabbt hem och prova alltihopa. Nu sansade jag mig lite så efter sista föreläsningen som låg ganska nära stan, tog jag mig till simahallen och tränade i 1,5 timme igen. Kändes otrloigt skönt, längtar tills på torsdag när det är dags igen. Blir nog lite nedbantat då, har inte riktigt obegränsat med tid den kvällen, men en timme ska jga nog lyckas klämma in.

I morse lagade jag cykeln så jag kunde cykla till skolan, kändes skönt, invigde även mina nya skor, de var sköna att gå omkring i och så fina att se på, kände mig genast mycket sötare när de kom på. Underligt vad kläder eller andra saker kan göra. Känner man sig bekväm med det man har på sig så mår jag automatiskt lite bättre.

Kvällen har ägnats åt lite förberedelser. Har en högläsning i morgon som jag förberett lite, samt att vi har både föreläsningar och lektioner i morgon som jag tittat lite på. Började även med ett personligt brev som ska vara klart i morgon kväll. Det mesta är bara kladdat just nu, men blir nog inte allt för mycket att göra i morgon ändå. Funderar på om det är dags för en storhandling igen. Frukten är slut och snart har jag slut på matidéer, får se hur orken ser ut i morgon helt enkelt.

Nu är det dags att krypa ner i sängen och hoppas på att sömnen kommer illa kvickt.

Det Positiva: En cykel
Det Negativa: Ibland väntar jag lite för länge med vissa saker.

Tillsammans blir vi två...

Over and Out

Bättre

Börjar väl med att berätta hur gårdagen slutade. Hade precis bestämt mig för att stänga ner och försöka sova bort min nedstämdhet, när Johan tycker att jag ska komma till honom. Behövde inte fundera någon längre stund över det utan packade väskan och hoppade på bussen. För det mesta tycker jag om att vara ensam, att bara vara med mig själv, men det här var en sån där kväll när grubblet inte ville ta slut. Det hjälpte mycket att bara komma i från lägenheten och sätt sig på bussen. Det hjälpte ännu mer att hoppa av bussen, känna Johans armar omkring mig och doften av honom i min näsa. Vi pratade och myste i hans soffa och då släppte det ännu mer när jag fick tänka efter och försöka komma på vad som egentligen är problemet, så nu mår jag bättre. Du är finast! <3

Idag sov jag ganska länge och sedan blev det frukost. Mitt på dagen gav jag mig av till Biltema, för att inhandla cykelslang så jag äntligen kan få en cykel igen, orkar nog inte laga den ikväll, men nu har jag i alla fall verktygen. Även lite rengöringsgrejer till kedjan blev det, min cykel ska bli på gott humör igen. Hittade dessutom en vattenkanna i zink som jag inte kunde motstå, letat ett tag efter en sådan och nu är den min!.Gick sedan på jakt efter en bok som passade till mitt receptprojekt och hittade en! Lycklig blev jag, så det projektet ska startas ikväll med att den goda chokladkakan och köttfärsrullen skrivs in. Det var en massa halva-rea-priset-rea i butikerna, brukar inte funka att hitta kläder då, men jag gick in i en skoaffär som hade 70% på en massa och mina ögon föll direkt på ett par bruna fina skor, i min storlek fanns det också och de passade. Så det blev ett impulsköp, men eftersom jag inte minns senast jag handlade skor så fick det bli så. De ska dock impregneras innan jag använder dem.

Ikväll blir det fiffla här hemma, lite skola och lite receptprojekt och så ska jag försöka hitta den tredje delen av Christopher Paolinis serie Arvtagaren (Eragon, Den Äldste) den heter Brisingr eller Eragon Skuggbanes och Saphira Bjartskulars sju löften, stod och höll i den idag i bokhandeln, men jag hejdade mig, bibliotektet finns ju faktiskt och måste vara världens bästa uppfinning (om den nu inte skulle finnas ute på nätet).

Skickade precis iväg ett mail till studievägledaren och nu hoppas jag att allt kan ordna sig så som jag vill.

Det Positiva: Bättre
Det Negativa: Ont i magen är blä!

Jag är så glad över att du finns där för mig när jag behöver det som mest.

Over and Out

Lessenhet

Jag hatar den här tiden i månaden, alla känslor och hormoner bara flyger omkring och jag blir så jäkla känslig. För minsta lilla så bara bryter jag ihop. Oftast så håller jag kvar vid verkligheten, men ibland är det som om en våg bara bryter sig loss och exploderar inom mig. Tårarna bara rinner ned för kinderna och jag känner mig dåligast i världen. Det kan vara bara det att något hemma inte funkar som det ska, en burk som inte vill öppna sig hur jag än vrider. Då blir jag så less och all lust bara rinner ur mig. Det värsta är ju att den här känslan kommer lite som den behagar. I kväll bara damp den ner så där utan vidare. Trodde jag skulle få må bra idag, har hänt en hel del bra saker ändå, klarade en tenta och det mesta andra har också varit fint, men icke, plötsligt så finns det ingen energi kvar, jag bli bara så less på allting, vill var fem år gammal och alla mina problem kan pappa lösa. Det är synd att man inte uppskattar det mer under tiden det varar. Jag antar att det kanske är lite ångest också. Över att bli äldre, över att behöva bli vuxen, över att plötsligt stå inför nya problem som man inte vågar sig på att försöka lösa, för tänk om man misslyckas.

Nu ska jag dämpa mina dumma förvirrade tankar i kaka, sedan ska jag ha ångest hela kvällen och somna med huvudet under kudden. Så kanske det blir en bättre dag i morgon.

Det Positiva: En tenta.
Det Negativa: Jävla skit sak att reagera över.

Nu rinner tårarna igen...

Over and Out

Tjejsnack och kladdkaka

Jopp, som rubriken antyder var detta min fredagskväll. Efter middagen blev jag så där otroligt sötsugen, men jag vill ju inte gå i väg till affären bara för att köpa godis. Så jag bakade mig en kaka istället. God kladdkaka med vaniljsås gjorde genast kvällen lite bättre. Sedan började jag prata med en vän på msn och där blev jag kvar i ungefär tre timmar. Mycket tjejsnack och det var underbart härligt att bara prata med henne. Få ur sig lite saker och funderingar och kanske kom jag till lite insikt också. Det var i alla fall roliga timmar, med generande småfitter både här och, misstänker jag, i Gävle. Har beslutat oss för att vi ska träffas, då jag åker hem nästa gång, och har en riktig tjejkväll, ser jag fram i mot. Det är skönt att ha en person man kan prata om vissa saker med.

Idag så sov jag länge, länge, hann precis äta frukost och klä om innan bussen gick. Inte världens mysigaste väder att rida i, men jag bet i hop. Börjar faktiskt kännas att man blir äldre. För några år sedan kunde jag lätt rida ut i ösregn eller full snöstorm, inte kunde liksom hindra mig, men nu kryper jag ihop lite bara det duggar och blåser lite. Börjar bli lite vek kanske. Hampus skötte sig bra, men vad mycket det finns att jobba på. Försökte mig på att rida lite volter idag och han var stel som en planka. Kommer att krävad mycket för att mjuka upp honom, men jag får väl göra mitt bästa med den tid jag har.

Sitter här nu med lite kladdkaka och funderar på var mer jag ska hitta på idag. Kanske bara krypa upp i sängen och mysa med min bok.

Det Positiva: Tjejsnack
Det Negativa: Kallt och blåser

Kom värm mig....

Over and Out

Klant nummer 1!

Jo, det är jag det. Skulle ju jobba idag, trodde jag i alla fall. Kommer dit med andan i halsen direkt efter skolan. Vad konstigt, jag står ju inte med på schemat? Har jag fattat fel, ringer till chefen, jovisst har jag det, skulle ju jobba nästa fredag och nästa söndag, jaha, det kunde ju inte jag så fick avboka alltihop. Bye, bye money liksom! Lite snopet, men eftersom jag ändå var där tillbringade jag en och en halv timme i gymmet. Fick bekräftat vad jag redan vet, mina benmuskler fungerar som de ska, men några armmuskler har jag inte att tala om. Dessa är nu mycket trötta, medans benen mår toppen. Det var för övrigt skönt att vara på ett gym igen, flera år sedan sist, men jag mindes hur man använde de olika maskinerna, förutom en som jag inte stött på tidigare och den fick jag hjälp med av en annan människa som tränade. Ska försöka hinna träna där på torsdag igen, blir ett litet hål mellan det att jag slutar jobba och systers tåg kommer. Så trots att jag är lite förvirrad och klantig blev det en bra dag, ska nu ta vara på denna oplanerade ledighet, äta lite mat och läsa lite. Inte så dumt för en fredagskväll.

Det Positiva: Träning
Det Negativa: Inga pengar.

Skärpning i fabriken, sådan röra kan vi ju inte ha.

Over and Out

Söker vägledning i dimman

Låg som vanligt och filosoferade i sängen idag, väldigt motigt att gå upp när man egentligen inte behöver. Då ringer det på dörren, Va? Hoppade dock snabbt upp ur sängen för att öppna, barfota och i mina mycket vackra pyamasbyxor. En hantverkare (naturligtvis), tydligen tyckte elbesiktningsmannen att elen skulle göras om på något annat sätt, så det skulle fixas idag. Eftersom jag nu, med lite hjälp, lyckats ta mig upp, gjorde jag som jag planerat, tog en morgonpromenad. En extra lång blev det idag eftersom jag tyckte herr hantverkare kunde få arbeta i fred. Det var härligt väder ute så det var skönt att gå, blev ungefär 45 minuter innan jag kom hemtraskandes och nu ska det väl äntligen vara klart med allt spring i min lägenhet. Är supernöjd med allt som det gjort och de är väldigt trevliga allihopa, men när det går ungefär en och en hal månad vill man att allt bara ska vara klart så man får vara i fred igen. Härlig frukost blev det i alla fall, sedan har jag försökt ta tag i den tunga biten med examensarbet också. Skickade ett mail till studievägledaren och ska försöka prata med henne i nästa vecka, vill nog läsa kurser på våren nu också och kanske examensarbete till hösten. Ska också fråga om man får göra längre examensarbeten. Ska se lite vilka alternativ jag har. Knåpar också på mitt cv och personliga brev, lite tur att vi har en sådan inlämningsuppgift i kommunikationskursen, så att man får ändan ur vagnen och verkligen gör det, samt försöker göra det bra. Apropå kommunikationskursen så har vi oförberedd muntlig övnining idag. Lite pirrigt, men det ska nog gå bra. Sedan ska jag ta bussen till Simhallen och jobba hela kvällen, känns så där lagom, men pengarna kommer att kännas väldigt bra. Det var min dag idag det, inte så upphetsande alls, men så kan ju inte alla dagar vara.

Dessutom hade jag konstiga drömmar i natt. Inte kul, sådana drömmar man går och funderar på sedan och bara rör till det ännu mera. Inte bara drömmar som orsaker funderingar heller, ibland känns det som om jag inte kan släppa saker och ting, trots att jag är hur nöjd som helst med mitt liv så hindrar det mig inte från att fundera och grubbla, jag är helt enkelt konstig.

Det Positiva: Morgonpromenad
Det Negativa: Min framtid är ett enda stort dimmigt töcken.

Drömmar man aldrig glömmer....

Over and Out

Jobbig dag

Kvällen i går blev mysig. Vi bakade pizza, hade på en massaa godsaker, svamp, banan, annanas, bacon och massor, massor med ost. Blev en supergod middag, så trevligt det är att äta tillsammans och laga mat tillsammans. Plötsligt börjar jag tycka att det är kul att laga mat, att det är roligt att prova nya recept och att mat rent allmänt blivit trevligare när man upplever det tillsammans med någon annan. Jag har naturligtvis dragit igång ett projekt angående detta. Ska köpa mig en fin, fin bok som ska bli min egen receptsamling, sedan ska jag börja gå igenom de lösa recepten jag har och om de är värda att göra igen ska de få äran att hamna i min bok med lite trevliga omdömmen. Känns bra, för jag har redan ett par favoritrecept som ska in där, så det återstår bara att inhandla själv boken, vilket jag hoppas få tid till i helgen. Efter middagen fortsatte det att vara mysigt, men tiden försvinner alltid iväg så fort när man vill att den ska gå som långsamast och det blev sent, sent innan jag somnade. Sov dock som en sten, varmt och gott så som det ska vara. Hann med lite frukost tillsammans också innan Johan åkte tidigt till skolan, jag började två timmar senare och spenderade denna extra tid med, tja, ingenting. Lallade runt lite, gick sen lite längre promenad till busshållplatsen, det blev en massa bussåkande idag för övrigt, fram och tillbaka, fram och tillbaka, cykeln är fortfarande olagad. Fixade att gå i skolan också Linda piggade upp mig och Lollo med att bjuda på Saltängsbullar efter lunchen, tack så mycket. De var supergoda, det är härligt med Linda, hon gillar att laga mat och baka och man blir så inspererad av det och vill också orka med mer sådant, nu med mitt nyvaknande intresse kanske det till och med blir av. Den bästa tiden på dagen var när jag tillbringade en timme på biblioteket inne i stan, lite Matilda-tid, tog en bok från en hylla och satte mig i världens skönast fotölj, en sån vill jag ha hemma som man bara kan sjunka ner i och stanna kvar i hur länge som helst.

Tyvärr har man ju plikter att uppfylla, inte för att jag var så speciellt sugen idag, men måste man så måste man, sista gången nästa vecka i alla fall och efter idag behöver jag semester. Första gruppen var förskräcklig som vanligt, det konstiga är att det är flest i den gruppen som kan simma, trots att vi aldrig hinner med riktigt så mycket som i de andra grupperna. Är lite stolta över dem, men ibland blir man bara så trött. Den andra gruppen var totalt motsatt, de var bara sex stycken idag och var snälla som små ljus, tysta och lyssnade hela tiden. Jag och Carolina tittade bara på varandra och fattade ingenting. Sedan var det dags för den sista gruppen, den som brukar var snällast, jo pytsan, värsta lektionen på hela terminen. Ingen lyssnade, det var ungar hit och ungar dit, under vattnet, över vattnet. Herregud, ingenting fungerade som det skulle, blev riktigt arg ett tag. Inte simmade de heller, förstår inte, måste nog försöka bli ännu mer pedagogisk, ibland vet jag inte riktigt hur jag ska göra och hur jag ska bemöta dem. Då blir jag så frustrerad, sedan är det ju så att alla är individer och i en simskola med tolv barn på två lärare är det svårt att ha så mycket individuella övningar, eller individuella utlärningssätt, det bli mycket kollektivt för annars fungerar det inte. En del behöver så mycket mera tid för vissa saker medan andra skulle behöva större utmaningar. Lite kritik kan man ju framföra till hur man anmäler också. Alla som aldig har gått simskola borde få gå i en egen grupp och sedan de som gått en period i en annan, skulle bli lite mera jämt då tror jag. Nu kan det vara så att någon som aldrig varit i simhallen och är jätterädd hamnar i en grupp med barn som redan gått en period och vet vad det handlar om. Det kan båda skjälpa och välta, vissa blir ännu mer osäkra om alla runt omkring hoppar och stojar, medans vissa hänger på och aldrig tänker på det nya. Mest stolt är jag över Theodor denna termin. För honom var det första gången med simskola och han var väldigt rädd, vågade inte doppa, var stel som en pinne och vågade absolut inte släppa fötterna från marken. Mamma fick sitta med hela tiden också, annars blev han väldigt ledsen. Nu doppar han huuvdet utan problem, simmar med simdyna, plockar upp saker från botten och nästan hoppar alldeles själv. Inte illa alls, det finns många fler exempel, men han är det som jag kommer minnas länge.

Trött som en gris var jag i alla fall efteråt, när Karin kom och undrade om jag kunde jobba kväll också. Fick säga nej till det, lite för lite sömn och så ska jag jobba kväll i morgon. Blir för mycket och jag vill inte hamna i den onda cirkeln jag var i förut, ska må bra denna vår och inte känna att jag hela tiden måste säga ja och leva upp till en massa förväntningar. De krav och förväntningar jag sätter på mig själv är höga nog, har insett den hårda vägen att det viktigaste som finns är din egen åsikt och vilja, jag vill aldrig mer hamna i situationer där man bara går och önskar sig bort. Jobbet ska vara i lagoma doser, inte för mycket och inte för litet, doserna får variera i storlek beroende på hur mycket annat jag har för mig i livet. Dt är trots allt ett extrajobb, inte något jag lever av än. Det bästa med jobbdagen var att träffa Carolina och Elin. Elin är otroligt rolig att prata med, hann dock inte bli så mycket idag, men det lilla räckte också. Carolina och jag kommer också bra överrens och en bättre vikarie för Linus får man leta länge efter. Hon pluggar till lärare så det här med pedagogik har hon med sig, vilket är skönt, hon är också lite bättre på att säga ifrån, eller hon säger verkligen ifrån i rätt ögonblick.

Helt slut nu, kanelteét jag är beroende av för tillfället är slut så nu ska jag gå och sova igen de där timmarna jag förlorade, eller valde bort kanske det heter. Behöver all energi jag kan få med mycket skola och jobb i morgon.

Det Positiva: En timmes Matilda-tid.
Det Negativa: Ont, ont i mitt huvud.

Tiden med dig den bara flyger fortare och fortare, trots att det är den tiden jag vill ska vara så länge som möjligt.

Over and Out

Punktering och ridtur

Endast halvdag i skolan idag, underbart skönt. Började dock dagen på ett mindre bra sätt. Cyklade iväg in mot stan eftersom vi skulle vara på SKL, sen märker jag att det går ovanligt trögt att cykla. Vad tusan är det som har hänt nu då? Aha det är punktering på framdäcket, trots den självlagande cykelslangen så är däcket nu platt. Nu har det ändå hållt förvånansvrt länge så en självläkande slang rekommenderar jag, ska inhandla mig en ny så fort som möjligt. Jaha, vad göra? Eftersom jag inte kommit så långt parkerade jag vid närmaste busshållplats och väntade på bussen, tur att jag hade buss kort med mig och ännu mer tur att bussen i området går förbi SKL. En väldigt intressant föreläsning hade vi  hela förmiddagen. Fick se bild på ett av de nyaste instrumenten för LC MS/MS och då blev jag helt nördig och ville bara ha. Det var så vackert, designen var så otroligt fin. Så ge mig 2,5 miljoner så jag kan köpa.

Hemma vid lunch igen och beslutade mig för att inte stressa iväg till bussen. Istället tog jag det lugnt med mat och sedan lite städning innan jag tog eftermiddagsbussen ut till Hampus. Fin ridtur blev det, men det var snorhalt på vägen, fick gå försiktigt, försiktigt. En gång stannade han, vände på huvudet, som om han vill säga: "Varför gör du så här mot mig? Jag vet att jag har fyra ben, men det är halt endå". Blev lite springa på snöiga skogsvägar, men mest var det en lugn och skön tur i fin solnedgång. Lite trafik på vägen också och de som jag stötte på vinkade och var så glada. De kände säkert igen Hampus och trodde att det var Jossan som var ute. Jag vinkade glatt tillbaka i alla fall, det påminde mig om hemma där varenda bil man mötte kördes av ett känt ansikte. Saknar det lite i bland. Fick mata och ta in hästarna idag också, första gången, känne mig stolt över att jag inte misslyckades och så är jag glad att jag slapp hönsen.

För övrigt är det nu bestämt att systeryster kommer nästa helg s vi kan fira min födelsedag ihop. Hoppas på att pappa och andra syster också kan komma, men vi får se hur det bli med den saken. Glad över att ha en här i alla fall.

Nu ska här fortsätta röjas lite, Johan kommer hit senare och så ska vi baka pizza, ser jag mycket fram i mot.

Det Positiva: Systeryster kommer om nästan en vecka.
Det Negativa: Brände tungan på teét.

Can´t wait...

Over and Out


Svullet knä och dramaövningar

Dagen började med att jag inte gick på morgonpromenad, kändes lite väl när man skulle cykla hemmifrån redan vid halv åtta. Hellre dusch och längre frukost då. Satsar dock på att gå en sväng i morgon bitti. Istället blev det långcykling eftersom det är i alla fall tre kilometer till RMV där vi skulle börja dagen. Heldag idag och direkt efter föreläsningen var det snabbt, snabbt över till Valla för nästa föreläsning. Liite för snabbt visade det sig, oj Karins lås flög i backen, Karin bromsar, Linda bromsar och Matilda bromsar försent, krockar in i Lindas cykel och det blir tvärstopp. Lyckades hålla mig på benen men har nu ett svullet kän och snygga blåmärken från ramen på låret. Linda och båda cyklarna klarade sig utan skador, förutom att min kedja hoppade, lätt fixad, men med smutsiga vantar som belöning. Lyckades till slut ta oss till rätt ställe i rätt tid och fick börja kursen i kavalitetssäkring, tror att den kommer att bli intressant och känns som en fördel att precis läst statistik och dessutom tentat i ekonomin, plus att jag desperat försöker läsa i kapp varje kväll så jag ligger i fas.

Eftermiddagen skulle spenderas md kommunikationskursen. Första halvan med hur man skriver cv och personligt brev då detta är den första uppgiften. Det var en trevlig föreläsning, man fick många små bra tips på vad man kunde göra för att få det hela att se bättre ut. Blev också klar en timme tidigare så vi fick ett litet hål. Lollo och jag lyckades hitta dagstidningar som vi satt och läste i biblioteket så nu behöver jag inte surfa runt hela kvällen och läsa nyheter, redan avklarat! De sista två timmarna av dagen skulle det vara dramaövningar, med en skådespelare som heter Jimmy Uller vi var lite spända på vad detta kunde vara. Visade sig vara ungefär som en del övningar vi gjorde på draman i gymnasiet och det var kul. Även om jag vet att jag inte är speciellt bra på det, kändes dock ganska bekvämt med gruppen och alla övningar. Kul att "leka" lite ibland. Är fortfarande lite osäker på vad det gav för någonting, mer än att bli mer bekväm i att prata inför folk, men ska försöka summera och skriva ner lite av det jag kommer ihåg i kväll, han kom med en del bra tips.

Äntligen var skolan slut för dagen och cyklade hem för lite mellanmål. Hemma väntade en postavi, hurra min sits har kommit! Glad blev jag och spran iväg till konsum för att hämta den, mycket snygg och skön, var ju tvungen att riva upp paketet och sedan provsitta den på golvet. Nu längtar jag efter att få inviga den på riktigt, ute i skogen vid en lägereld. Får se när man kan få ihop detta.

Nästa projekt var då storhandlingen, funderade ett kort tag på att skjuta upp den, dels på grund av den långa dagen och sedan på grund av mitt svullna knä som jag inte ville skulle bli ännu värre. Insåg dock att det var nu eller ldrig nästan eftersom resten av veckan är ganska så fullspikad. Så iväg till Tornby kom jag tillslut. Första gången jag besökte coop forum där och det var en trevlig affär, naturligtvis kunde jag inte hålla mig från ett  litet impulsköp, en svart ram som jag ska använda till ett av mina eviga fotoprojekt, men sedan var jag mycket duktigt och handlade bara nyttig mat, inget godis alls. Mest för att jag hade fruktsallad som väntade på mig hemma och så planerar jag att baka en kaka någon av de kommande dagarna. En konstig sak jag upptäckte var när jag skulle köpa ägg, stod och velade om jag skulle köpa 6- eller 12-pack och upptäckte att det ju blev billigare att köpa två 6-pack istället för ett 12-pack, hur går detta ihop kan man ju fråga säg? Mycket mat blev det och fick precis plats i min cykelkorg och min ryggsäck, sedan blev det tungt att cykla hem, uppförsbacke hela vägen, gick av cykeln och preomnerade i den brantaste och längsta. Det är lite lustigt, varenda gång när jag cyklar genom rydsskogen eller ännu hellre när jag går där och det är mörkt, fantiserar jag om att jag blir överfallen och rånad. Inte så att jag är speciellt rädd, i alla fall inte när jag cyklar. Utan mer att jag funderar på hur jag skulle reagera. Jag har absolut ingen aning och ingen större lust att ta reda på det heller, men funderar det gör jag ändå.

Nu sitter jag här och snaskar fruktsallad och ska läsa lite om droger och narkotika innan jag sover.

Det Positiva: Äntligen, en sån där disksvamp som jag letat efter!
Det Negativa: Ouppmärksamhet leder till svullet knä och blåmärken.

Saknar dina armar runt omkring mig....

Over and Out

En livlina till verkligheten

Så var det igång igen. Återigen är jag beroende av denna kalender, den är min livlina till den verklighet jag förväntas leva i. Det ska pusslas med scheman, inlämningar, redovisningar, träningar, jobb och resten av mitt liv. Utan den skulle jag var helt vilsen och inte fatta någonting. Idag var det uppstart av två nya kurser, "Språklig kommunikation" och "Forensisk kemi". Den första kommer att bli en riktig utmaning med både skriftliga och muntliga redovisningar. Riktigt spännande ska det bli och jag tänker verkligen göra mitt bästa. Kommunikation är något jag verkligen vill bli bra på. Den andra kursen ska också bli spännande, forensisk kemi, för tre år sedan hade jag inte hört talas om det ordet alls och nu är det något jag är så intresserad av att jobba med i framtiden. Forensik är vad man kan kalla "polisens kemi" hur man kan analysera olika spår på en brottsplats, kursen går på RMV och SKL (Rättsmedicnalverket och Statens kriminaltekninska laboratorium) vilket i sig gör den nog så spännande, även om det är jobbigt att cykla dit. I morgon börjar periodens tredje kurs Offensiv kvalitetsutveckling, väldigt viktigt och nog så intressant, även om det inte kan mäta sig med kemin såklart.

Nu börjar det också bli dags att prata med studievägledaren om vad jag ska göra med andra halvan av våren, om det finns några kurser då jag kan läsa eller hur det ska bli. Dock går mitt lite planlösa sökande efter exjobb vidare. Allt detta gör att schemat blir ganska fullt och min kalender är guld värd, jag älskar den, den är stor, vilket är bra för man får plats med mycket, även om den är lite klumpig och den ordnar lite av oredan i mitt huvud i alla fall.

I morgon är det för övrigt dags för ett stort steg i mitt nya liv (jag startar ett nytt varje terminstart, månad eller måndag, beroende på hur det går med uppfyllandet av målen), jag ska åka och storhandla, på coop forum har jag beslutat mig för. Tror verkligen att det kommer bli lite billigare, samt att jag kanske kan dra ner lite på onydiga sötsaker samtidigt. En gång i veckan ska inte var speciellt svårt att planera in tycker jag och så får jag lite mer vardagsmotion genom att cykla de fem kilometrerna ut till Tornby, som ni kanske märker är jag mycket nöjd med min nya plan. För övrigt går det bra med mina morgonpromenader också, det är väldigt skönt att gå på morgonen och sedan hoppa in i den varma duschen innan man äter frukost. Dock går jag inte alltid upp den tid jag ska, snozzandet är fortfarande ett litet problem jag ska fortsätta jobba med.

Det Positiva: Nystart
Det Negativa: Blöta fötter i blött väder...

You are like a warm wind in this cold world..

Over and Out

Myshelg

Lördagskvällen tillbringades hos Johan, med gott vin och film Into the wild, en fin film som är baserad på en verklig historia. Det bästa  med hela filmen var alla vackra vyer som man fick se, berg, solnedgångar och hav. Historien var också fin, men lite  sorglig också. Det är fantastiskt vad många människor det finns där ute som man kan möta och alla platser som man kan besöka. Vad begränsad man egentligen är i sin lilla värld, lite  av resfebern återkom, men jag tror att jag har den under kontroll än så länge. Det  blev ganska sent och ovan som jag är blev jag lite dimmig i huvudet av de två glas vin jag drack, men sen sov jag gott hela natten.

Sen lång frukost, så som det ska vara en söndagsmorgon/förmiddag. Sedan tittade jag på när Johan städade, jag var uppmuntrande stöd (?) och tittade i datatidningar, hittade en intressant om lite olika program så den ligger nu i min väska och väntar på att komma hem till lambohov och så ska jag försöka mig på att använda några av dem på min dator.
Vandrade iväg till Willys och handlade mat. Ett nytt recept som skulle provas. Ungefär som köttfärslimpa, men man rullade in fräst lök och svamp, ovanpå hade vi soja och oregano. Tillsammans med detta blev det råstekta potatisar, blev väldigt gott tillsammans, så jag ska skriva av receptet och prova det igen. Funderade också idag på att starta ett nytt projek, receptprojektet alla mina recept ska klistras in i en bok och så ska jag börja försöka laga alla också. Kommer nog att ta lite tid, men man måste ju börja någonstans, jag ska bli bättre på att laga mat.

Eftermatendvalan slog ner hos oss båda två ett tag, så fick vila lite på soffan. Sedan var det fortsatt städning för Johans del och här sitter jag och tittar på. Fick en kopp te för en stund sedan som jag smuttar på. Mycket trevligt är det, men nu ska jag gå och blåsa lite i Johans öra.

Det Positiva: Mys, vin, film, mat....
Det Negativa: Skolan börjar i morgon.

Varm luft i mitt öra och överallt....

Over and Out

Sol och is

Kvällen igår var det filmkväll. Vi såg Benjamin Button en ny film, med bland annad Brad Pitt och Cate Blanchett. Cate har alltid varit något av en favorit för mig, hon är så otroligt duktig tycker jag, medans Brad Pitt har varit lite mera sådär. Men på senare tid har jag blirvit lite vänligare inställd mot honom efter några riktigt bra filmer och denna film gjorde verkligen inte saken sämre. Den var väligt bra, tårarna bara rann på mig där jag satt i soffan, den var så sorglig. Handlingen är ungefär så här, baby föds som gammal och lever livet baklänges. Han möter kärleken, men hur ska de får det att gå ihop när de åldras åt olika håll. Den var vacker och Benjamin var en väldigt fin karaktär som man verkligen kände för. Det var en ganska lång film, men tiden märktes inte av och jag kände aldig att det blev långtråkigt. Verkligen något jag kan rekommendera.

Cyklade hem till Lambohov igen, i iskyla, motvind och uppförsbacke. Då blir man glad när man kommer hem och kan krypa ner i pyamas under det tjocka varma täcket med överkast och filt. Mysigt varmt blir det väldigt snabbt. Eftersom det blev lite sent fick jag lång sovmorgon i morse och gick upp först en timme innan bussen skulle gå. Blev en härlig långfrukost med gröt, mackor och lite tidningsläsande.

Sedan i väg till hästarna, skulle träffa Jossan idag och rida tilsammans så jag kunde lära mig lite nya ridvägar. Kommer dit och får frågan om jag vill rida Joker, hennes unghäst. Oj vad spännande det blev nu, såklart jag ville det. Lyckades också komma upp på honom medans Jossan höll i och sedan fick vi skritta runt på gårdsplanen medans hon tog ut Hampus. Eller, ja det var meningen att vi skulle skritta lugnt, men han hoppade mest i början. Han har dock välrdens bästa sadel, en bladsadel som de brukar använda i tjurfäktningar, lite av en blandning mellan en westernsadel och en vanlig sadel. Bra för honom som är både unghäst och fjording, de senare brukar ofta ha svåra sadellägen och vuxna ryttare som jag själv och Jossan får inte riktigt plats i en liten ponnysadel. Den visade sig också vara bra för mig, satt som klistrad på hästen, verkligen en trevlig känsla. När vi båda satt tryggt och säkert gav vi oss i väg ut i skogen. Joker tuffade på, som han tydligen brukar göra. Han tycker man ska börja springa direkt och inte hålla på och tråk.skritta en massa. Detta är nog för att han blir trött ganska snabbt och bill springa fort medans han orkar. Hampus är mer segstartad, men toppen att ha med sig eftersom han är stensäker med allt vad djur och trafik heter. Sedan var det ju det här med nya ridvägar som skulle visas, de var nämligen inte bara nya för mig utan även för Joker. Oj vad jobbigt förvirrande det blev när vi svängde vänster i stället för höger, sedan hade han väldigt brottom hela första delen av turen och försökte gå i från Hampus. Detta kunde vi ju inte tolerera utan då fick han vackert går bakom Hampus i stället. Bakom i detta fall betyder så nära Hampus rumpa som det bara går. Sedan fick vi då äntligen trava lite, jippi tyckte Joker och ville springa fort, då blev det stopp och vänta på Hampus igen och börja om fån början. Till slut gick det rikigt bra och han tyckte nog att det var kul med alla dessa nya vägar man kunde springa på. Han fattade galopp flera gånger självmant också, han kan inte galoppskänkel ännu och är knappt riden på ridbana. I vår när underlaget är bättre ska han börja jobbas lite mera där. Gångarterna är det dock inget fel på, Galoppen är väldigt rund och mjuk och övergången mellan traven och galoppen är också fin, den känns nästan inte. Kommer att bli en toppenhäst med lite jobb.

Hampus var lite sur idag. Tittade så förväntansfullt på mig när jag kom och så så besviken ut när jag fick ta in Joker istället. Sedan stod han och tittade anklagande på mig när jag borstade på Joker. Lilla gubben, tycker fortfarande att han är sötast, så det så. Hampus kan också gå fint, eller han kan försöka i alla fall, gick så fint i form på hemvägen, så det ska nog gå att få ordning på honom också. Han staffade mig lite genom att inte låta mig klappa honom hejdå när de släptes i hagen, men på onsdag är jag din igen gubben.

Fick sedan lära mig att ge hönsen mat eftersom vi bestämde att jag ska börja komma på lördagar också. Jossan jobbar varannan lördag så det passar henne fint att någon tar hand om dem på dagen då och så får jag sällskap varannan lördag också. Hönsen tycker jag är läskiga, speciellt kalkontuppen Tage, som blåser upp sig till minst dubbel storlek och sedan väser åt mig. Han är egentligen världens fegaste, men han ser ju så farlig ut och alla dessa höns, det finns hur många som helst och de är preis överallt. Tror nog att det ska gå bra ändå, jag får väl helt enkelt vänja mig och leta ägg var kul.

För övrigt har jag hittat en liten skridskobana i Lambohov. På förmiddagen när jag cyklade till bussen var det föräldrar med små barn där och njöt av det härliga vädret. När jag cyklade hem var det ett gäng killar i mellanstadieåldern som spelade hockey. Vad sugen jag blev på att åka skridskor. Vill så gärna prova långfärdsskridskor någon gång. Tänk flera timmar på sjön och solen ska helst skina också och så har man matsäck och varm nyponsoppa med sig ut. Vad härligt, om det fortsätter vara kallt ska jag försöka mig på att fixa ihop något sådant.

Nu ska jag duscha och göra mig fin, kanske äta lite och träffa Johan. Denna dag verkar också bli en bra en.

Det Positiva: Hästar
Det Negativa: Äckel-höns

Längtar efter dig....

Over and Out

Bra dag

Idag var en bra dag. Mitt kök blev klart, jag lyckades tvätta ungefär en månads tvätt och få lite andra småsaker ut världen, så som tv-avgift och utvärderingar, mycket nöjd med mig själv. Lyckades också leta upp en sits, också kallad friluftsstol, som nu är beställd och väntas i mitten av nästa vecka. En lite för tidig present till mig själv, från mig själv. Jag tycker om att ge mig själv presenter, man blir så mycket gladare då. Oftast så består presenterna av sovmorgon, men nu har jag velat ha och letat så länge efter en sits och så hittade jag en! Lycka, ännu trevligare att gå ut och sitta i skogen.

Stökade runt lite i lägenheten idag också. Målade och fixade en ram till min papyrusteckning som inhandlades i Egypten. Det blev väldigt fint, nu ska jag bara klura ut hur man skruvar fast upphängningsgrejen så kommer den nog upp på väggen snart.

Dags att börja dra sig i väg mot en filmkväll, ska bli trevligt och så får vi se om det händer något mer.

Det Positiva: Nytvättat
Det Negativa: Ont

Come save us all...


Over and Out

Busiga barn

Gårdagen slutade fint. Johan kom hit och vi gick kvällspromenad runt Lambohov. Hittade en massa platser jag inte upptäckt tidigare, efter ett och ett halvt år i området. Borde kanske ta en dag och bara springa runt överallt och hitta alla fina ställen. Det var i alla fall mysigt att gå runt där med Johan på kvällen. Mycket trevligare än att gå omkring själv.

Idag tog jag mig upp till att besiktningsmännen kom och tittade på när de gick omkring i köket, fortfarande är det två lister som fattas, förhoppningsvis fixas detta i morgon. Ska bli skönt att slippa tänka på att gå upp tidigt eftersom möjligheten till att hantverkare kommer och ringer på, alternativt låser upp dörren. Vill ju inte riktigt ta i mot dem i pyamas, det är ju i och för sig bra för mig att ha en anledning att gå upp också. Har ju lite svårt att bara gå upp så där ändå. Efter besiktningen var det dags för morgonpromenad och sedan handla frukost eftersom mitt skafferi gapade tomt. Stod och hängde på låset tillsammans med en hel grupp andra människor. Lyxade till det och köpte nybakat bröd och en färsk kanelbulle. Sedan blev det långfrukost med gröt, bröd och juice. Frukost är det allra bästa målet på dagen tycker jag. I varje fall om man kan ta sig tid och verkligen sitta ner och njuta.

På kvällen var det dags för jobb igen. Linus är fortfarande i Thailand, den lyxosten, så Charlotta vikarierade. Barnen var otrolig busiga och många av dem hade tyvärr glömt en del av vad de lärde sig innan jul. Lite tråkigt, men vi får göra vårt bästa dessa få gånger som är kvar. Är dock stolt att alla kan doppa huvudet nu, i alla fall alla som var med idag. Så stolt över de som var så väldigt rädda i början, nu vågar de doppa och de flesta vågar hoppa också. Helt otroligt vad kul det är när man ser hur de utvecklas. Det är det allra bästa med jobbet. Nästa vecka blir det hårdträning, nej, jag är inte så hård, men vi ska försöka simma lite mer, idag hade vi en massa andra övningar också, sen hoppas jag på att Linus är hemma igen och kan hjälpa mig att planera avslutningen. Därefter verkar det som om simskoleperioden är över för min del en tid framöver. Förhoppningsvis blir det lite intensivsimskola i vår, men annars är det väl meningen att jag ska koncentrera mig på skolan. Ingen tv längre så den kan inte hålla mig borta, bara datorn kvar och den tänker jag nog behålla.

Nu är snart andra säsongen av Sailor Moon klar och snart kan jag börja med en säsong jag aldrig sett ett enda avsintt av. Ska bli spännande. I morgon blir det städning, tvättning och matlagning och sedan lite filmkväll tydligen, väldigt kul.

Det Positiva: Busiga barn
Det Negativa: Busiga barn

När du håller om mig och stryker mig över håret känner jag mig så varm inuti.


Over and Out

Häst-dag

Äntligen var det dags för en dag i stallet och ta hand om Hampus igen. Han stod allra längs bort i hagen när jag kom. Med spetsade öron och tittade på mig. Söthästen, sedan ropade jag lite innan jag gick och hämtade grimman. Hade tänkt ta in Madicken först för hon kan vara lite argsint och sparka om man tar ut någon av de andra, det är hon som bestämmer i hagen, trots att hon är minst. När jag kom ut igen så stod Hampus längst framme vid grinden och väntade. Lyckades med bedriften att få ut honom ur hagen, utan att någon annan följde med, med endast Madickens lilla grimma runt halsen och ett grimskaft över nosen. Tror han var glad att se mig, men han skulle nosa en massa i ansiktet för att försäkra sig om att det verkligen var jag. Nyfriserad och fin var han också.

Härligt väder att rida i idag, solen lyste och det var inte så kallt, men mina nya fina fleecevantar värmde gott ändå. Fanns en massa skogsmaskiner i skogen och Hampus tittade lite nyfiket på dem, men det gick fint att ta sig förbi. Ute i skogen var han pigg och glad, men idag så stack han inget med mig som tur var. Kanske lite trött efter jullovet misstänker jag. Hemma igen provade jag att rida lite på ridbanan, för hårt för att rida snabbt där inne, men lite skrittarbete blev det. Väldigt vad stel hästen var, han är så jäkla lik Glampi i bland. Får se lite hur mycket det går att göra, Glampi fick jag ju ordning på till slut, efter så där fem år tillsammans. Härligt att sitta i sadeln igen, men kände av sittbenen lite när jag hoppade av, han är så bred den lilla hästen, mycket bredare än vad jag är van vid, så när man inte varit där på ett tag blir man lite stel.

Tog in och borstade av Joker också, den lilla lortgrisen. Han är som en stor lurvig baby, tuggar på precis allt han får tag på. Kommer nog bli fin när han sätter lite muskler, nu är han mer långbent och ranglig, men söt för det. Hann precis med bussen hem och fick komplimang av föraren för min fina reflexväst. Han tyckte det var så bra att jag lyntes lång väg. Så mer reflexvästar på uppmanar jag alla, bussförarna blir jätteglada, även om det bara är skymning så behövs de faktiskt.

Knaprar nu på lite hårdbröd och ska sedan hoppa in i duschen. Förhoppningsvis får jag träffa Johan i dag också. Slängt ut tv:n har jag gjort idag också, tänkte försöka ersätta tv-tiden med tränings-tid, eller helt enkelt med Matilda-tid.

Det Positiva: Hästar
Det Negativa: Hö-allergi

Mot oändligheten och vidare...

Over and Out

Underklädesjakt

Så var det äntligen avklarat, för en vecka i alla fall. Känns underbart skönt och tentan kändes bättre än vad jag trodde också. Synd att jag inte pluggat mer, nu tror jag inte att jag klarade den, men med en dag till på mig (host, host, kanske lördagen som försvann) så hade det förmodligen gått galant. Känns ju lite snopet så här efteråt, men vad kan man göra om huvudet totalvägrar att sammarbeta.

Gav mig då ut på jakt i dag, shoppingjakt, vilket innebar att jag tog bussen ut till Tornby köpcentrum här i stan. Började med närmaste affären från busshållplatsen, Hööks, så underbart roligt det är att ha anledning att gå in där igen och köpa saker. Blev ett par vintervantar som ska invigas hos Hampus i morgon. Glömde mina gamla hemma i skogen så ett par nya på rean fick det bli. Sedan kurrade magen och eftersom jag beslutat mig för att nästa byte var underkläder laddade jag upp på McDonalds, inte ofta det händer, men ska man jaga underkläder vill man i alla fall inte göra det hela värre genom att vara hungrig. Kan då tillägga att det absolut värsta jag vet är att handla underkläder. Det är jobbigt att prova, jobbigt att leta efter storlekar och jobbigt att överhuvudtaget titta på. För det mesta är det så att jag aldrig hittar något heller. Ser jag något jag tycker är fint så finns det inte i min storlek. Det är som om det är ett stort hopp i storlekarna, mindre:ja, större:jodå men min storlek: nej minnsan. Aldrig finns det något på rean heller, där finns det bara ministorlekar, herregud, ibland önskar jag att jag hade sådanna. Vad lätt det skulle vara och man skulle till och med ha chansen att hitta matchande underkläder. Nu är det helt och hållet kört, sedan finns det inte så mycket snygga matchande underkläder heller har jag märkt, konstiga tunna saker eller med string. Hmm, nej tack.
Idag var dock en lycklig dag, lyckades redan i andra affären hitta två stycken som passade, dem norpade jag diret. Sedan kunde man köpa trosor tag 3 betala för 2 så nu kan jag rensa ut lite gamla som jag inte orkat slänga än.

Skulle sedan gå en vända och titta på rean, men där fanns bara fula kläder. Eller i alla fall kläder som jag inte tyckte passade mig. Så skulle jag kolla om det fanns nån bok om Nya Zeeland på bokhandeln, kammade noll där också. på väg ut ur ikanohuset tänkte jag inte på vad jag gjorde och åkte upp med rulltrapan fast jag skulle fortsätta på samma våning bredvid den, bara att åka ner igen.
Nästa stopp var ikea, en favoritaffär. Men går det bra med underklädesshopping går det för det mesta sämre med all annan shopping. Blev inte sugen på nått jag såg så där blev det bara en nödvändig plastback.

Nu ska jag försöka rensa upp här, det är skitigt och dant. I morgon ska jag ut i skogen med pigghästen och leva rövare. Ska bli härligt att se honom igen.

Det Positiva: Underkläder tillslut
Det Negativa: Trött

Come, come to me.

Over and Out

En ändlös cirkel utan slut

Ett lite ljus i pluggandes dimma syntes för ett ögonblick under dagen. Fick plötsligt en väldigt motivation och så var det kul och det gick så bra. Första gången någonsin som denna kurs varit roliga att plugga. Nu har optimismen lagt sig lite, tror inte det kommer gå i morgon, men jag ska gå dit och göra mitt bästa. Försöka höja poängen från förra tentan i allafall, kan nog inte gå sämre. Det jag ser fram i mot mest är att få det överstökat. Vill bara börja om på ny kula nu med de nya kurserna. Hade jag bara varit lite med motiverad i början av tenta-p så kanske det hade gått, men man kan inte få allting hela tiden och nu är det som det är, inte mycket att göra åt. Ser i vart fall fram i mot nästan en hel vecka ledigt innan allt börjar om igen. Som en ändlös cirkel utan slut, haha, nästan citat från lejonkungen där.

På tal om lejonkungen så har jag kommit fram till en sak om mig själv. Om mindre än tre veckor fyller jag 22 och borde betraktas som ganska vuxen. Ha, känner mig inte det minsta vuxen, kan ta ett exempel på varför, igår när jag gick till skolan var det is på vattenpölarna, sån där bubbelis som man alltid sprang och trampade på när man var liten. Överförtjust över att den fanns där var det precis vad jag gjorde. Gick och småfnittrade för mig själv och stampade på isen i pölarna. Mycket vuxet, plus det faktum att jag tittar på animerade serier från barndomen och citerar disney-filmer. Men det gör mig inget, jag trivs ganska bra med det faktiskt och om man mår bra av något ska man inte hålla sig borta från det heller.

Ska nu försöka panka in lite formler i mitt huvud inför mogondagen, sedan ska jag bara ha det skönt resten av veckan och försöka ladda upp batterierna.
 
Det Positiva: Motivation på G
Det Negativa: Frusna fötter.

Kom änglar

Over and Out

Fortsätter jobba på det...

Är så nöjd och glad över det nya köket. Plockade in allt i fredags kväll och oj vad mycket plats jag fick i lägenheten. Nu återstår bara micron och till den har jag två alternativ, får se lite hur det blir beroende på vad man hittar på ikea i nästa vecka. Har också blivit otroligt sugen på en fotölj eller liknande och kanske slänga ut tv:n eftersom den ändå inte funkar för tillfället. Jag har inte orkat bry mig efter som jag, tro det eller ej, knappt tittar på tv längre. Ska försöka klura ut vad det är för fel på den, men om jag inte lycka är det inte hela världen. Då åker den ut med buller och bång och då kanske jag kan göra en mysig läshörna, mycket lockande.

Lördagen började sådär, sov till sent, men det får man när det är helg. Sedan bestämde jag mig för att hela dagen inte skulle bli fel och tog en morgonpromenad innan frukost. Ser ni, jag kan hålla mina nyårslöften (som jag för övrigt borde skriva upp här (när jag hittar dem) så jag får lite mera press på mig). Sen var det frukostdags, gröt och mackor (dagen fortsätter bra), sen brakade allt ihop. Ingenting gjorde jag på hela eftermiddagen, bara hängde vid datorn. Trött och besviken på mig själv och noll motivation till att plugga. Gjorde sedan fruktsallad (ännu ett nyårslöfte) och lyckades sätta mig med en av böckerna och börja läsa. Två kapitel hade jag bestämt som mål. Efter ett och ett halvt kapitel upptäckr jag att jag läser efter fel läshänvisningar. Hur sur blir man inte då, tog dock nya tag och satte igång med två av kapitlen jag skulle läsa. Kändes bra när jag tagit mig igenom dem.

Nu sitter jag här, efter ännu lite sovmorgon och äter god frukost. Idag ska jag iväg till skolan och plugga tillsammans med Johan. Lite mer motiverande än att sitta här i lägenheten. Ska packa min lilla matsäck så jag kan stanna där ett tag också.

Det Positiva: Några löften som hålls i alla fall, bara att fortsätta jobba.
Det Negativa: Omtentor

Tack, för att du finns...

Dumma, dumma Matilda

Jaha, så var jag ju så trött på att resa för en vecka sen när jag steg av planet på Arlanda och möttes av den Svenska vinterkylan. Här ska jag stanna bra länge nu där allt är som jag är van vid. Jo pyttsan, det höll ju länge. Idag var jag ute och kollade på bekanta som är ute i världen och ser sig om, resedagboken hette sidan. Mycket det fanns att läsa om där och så hittade jag det här tjejen som jag egentligen inte känner, bara känner till så att säga, som har stuckit till Nya Zeeland. Då bestämde sig längtan för att gripa tag i mig. Nya Zeeland, dit vill jag åka,  allt häftigt landskap som finns där vill jag också se. Började surfa runt. Hittade många sidor om resor och reseskildringar. Blev ännu mer sugen. Började jämföra flygpriser och titta på karta. Får lite halvt panik när jag börjar räkna och inser att om jag tar ut alla mina sparade pengar så skulle jag kunna åka i morgon (kanske inte riktigt, men det var så det kändes). Sedan tar jag mig samman lite och lugnar ned mig, nu får du sluta Matilda, tänkte jag, det här är inte en resa som man kan åka iväg på sådär bara en då. Den kräver nog lite planering i alla fall. Inte så mycket kanske, men lite. Sedan började jag tänka lite mer och kände att det nog blir bra att vara kvar här ett tag till. Några tentor kvar att klara och kanske också ett exjobb, men drömma kan man ju alltid göra och småplanera lite under tiden. Någon som vill följa med mig? (om sådär två år när alla tentor och examen är klart).

När jag kom hem idag så var köket rent och fint och har man sett på maken klart! (eller jag räknar inte det futtiga lilla som är kvar dvs golvlist och list på sidan av dörren). Rent och fint och oj vad glad jag blev, ska nog ta och börja planera och ställa tillbaka alla saker i kväll, eller vi får se förresten, kanske bara ska sitta och sucka och titta drömmande ut genom fönstret i stället. Minuset med köket är att jag måste fixa en lösning på gardinen som inte riktigt passa längre och ett bra ställe för micro, kanske en tur till ikea och införskaffa någon skags hylla till den, vill ha den lilla (minimala) arbetsbänken fri.Dagens tenta tänker jag inte skriva något om och som ni ser sitter jag och funderar för mycket för att plugga till nästa. Luften gick lite ur mig idag. Känner dock mindre stress över det mot för vad jag gjort tidigare. Nu får det ta den tid det tar och så kan jag läsa lite fler kurser istället. Gillar denna nya inställning även om den gamla Matilda ploppar upp ibland och får panikattacker. Samtidigt vill jag ju klara den här äckelkursen, rent ut sagt, som tentan är på nästa vecka, bara för att bli av med den. Så ska väl försöka mig på att motivera mig själv till att plugga i helgen.


För övrigt gör min fot ont och mina axlar är spända. Tror det beror på all is man kan halka på ute. Spänner mig överallt och det är ju mindre bra. Vill ha ett varmt skönt badkar med bubblor i som man kan krypa ner i och bara slappna av. Tror det ska bli ett av kraven för nästa lägenhet, det och ballkong. Nu blir det fredagskväll, utan tv eftersom den är mystisk och inte fungerar, får ta en titt på det någon gång också även om jag klarar mig bra utan. Kanske blir det lite Sailor Moon på datorn eller kanske ger jag mig ut på äventyr.

Det Positiva: Inflyttningsfärdigt kök!
Det Negativa: Motivation=0

Försvinner bort i drömmarnas land...

Over and Out

Tillbaka i ekorrhjulet

Puh, så är man inne i det oändliga ekorrhjulet igen. Upp på mogonen och iväg till campus för att sitta där hela dagen lång och försöka banka in en massa kunskap i hjärnan. Känner mig dock lite, lite optimistisk inför denna första tenta, känns som om jullovet har gjort sitt och hjärnan känns fräch och vaken. Denna kurs är dock en av de roligare att plugga till och det kanske gör sitt till. Tentan i nästa vecka en tråkig, tyvärr obligatorisk kurs som jag inte känner något intresse alls att lära mig. Så får väl se om motivationen sjunker totalt i morgon eftermiddag. Lusten att fortsätta plugga ett tag till har också gripit tag i mig. Dels för att jag ännu inte har något exjobb, dels för att arbetsmarknaden för tillfället inte är så optimal och dels för att det är så roligt. Vill ju lära mig mera, ännu mera kemi ska det bli. Så efter tentorna ska jag prata med studievägledare och kolla på kurser som finns. Dyker det sedan upp ett exjobb kan jag ju göra det endå och plugga lite till efteråt. Längesedan jag kände en sådan stor lust att gå i skolan och det känns bra att den kommit tillbaka. Hösten var ett ganska stort mörker på pluggsidan, fast jag tyckte att jag försökte mer än någonsin blev inte resultaten alltid som jag hoppades.

Annars är jag mest frustrerad över mitt kök som nu är tre veckor försenat ungefär. Längtar efter att få ordning och reda igen och kanske få lite sovmorgon på vardagar också (efter tentorna naturligtvis) och slippa störas av hantverkare som kommer och ringer på tidigt på mogonen. Så förhoppningsvis är det klart i mitten av nästa vecka så jag får lite mera riktig ledighet.

För övrigt finns bilder från Egypten på matildanaslund.bilddagboken.se eller hos min syster ellenelinor.bilddagboken.se i fall någon skulle vara intresserad.


Det Positiva: Motivation
Det Negativa: Men hallå, köket, bli klart!


Det finns en uppåt-loop i denna berg- och-dalbana och där befinner jag mig.

Over and Out

Borta bra, hemma underbart

Åter i Linköping sedan ungefär ett dygn tillbaka nu. Trött, trött på tåget hit och mycket bagage att släpa på. Så framme på stationen släpar jag det först ner för en trappa och sedan upp för nästa, först när jag stannar och vilar vid slutet av den trappan upptäcker jag att Johan är där brevid. Oj vad glad jag blev! En väldigt fin överraskning och jag blev genast mycket piggare. Han har den effekten på mig har jag märkt. Vi åkte hem till mig och jag var så spänd inför att se det nya köket, men där blev jag besviken. Inte mycket som hade hänt, kaklet hade de fogat, men annars så är köket fortfarande halvfärdigt, lite surt måste jag säga. På kvällen blev det te och mackor och en massa prat och kramar. Måste ju ta igen dessa två kramfria veckor. Det var härligt att träffa honom igen och kände faktiskt att lite av orken kom tillbaka, sen kanske det hör till att jag fick sova i min egna sköna säng med mycket värme brevid. Annars brukar jag frysa en massa när jag ska sova och har ett tjockt täcke även på sommaren och nu på vintern ibland till och med ett överkast. Det behövs inte när Johan är i närheten för han är så varm av sig, nästan tur att jag inte är lika dan, nu blir det ganska behagligt.

Dagen har inte ägnats åt mycket, efter att Johan åkte hem satte jag mig vid datorn och började titta på sailor moon, ska ta mig igenom hela serien och allt för att jag fick låten på hjärnan under Egyptsienresan. Kanske kan tyckas som en liten barnslig serie, men jag ska se hela bara för att. Plus att jag upptäckte att de var mycket coolare på engelska än den svenska dubbningen. Till kvällen har jag också lovat mig själv att ha en liten spa-kväll, systrarnas julklapp ska komma till användning och jag ska försöka trösta mitt soltrötta hår med lite inpackning. Det ska också bli en liten uppladdning inför morgondagens pluggande. Ska träffa Louise och tentaplugga tillsammans med henne, mycket trevligt ska det bli.

Nej ett avsnitt till ska det nog bli innan spa-kvällen tar vid.

Dagens Positiva: Kramar och mys
Dagens Negativa: Onödiga sötsaker idag då, fyyy matilda minns dina nyårslöften..Varmaste, skönaste....

Over and Out

Egypten

"Liten" sammanfattning av veckan i Egypten kommer här som utlovat, för bilder får ni kika på matildanalund.bilddagboken.se där bilder kommer upp inom kort (så fort jag orkar).

28 december

Sov bara ett par timmar denna natt. Först pratade jag med Johan till sent och sedan var det svårt att somna. Mycket tankar som surrade runt i huvudet. Klockan tre på morgonen ringde klockan och det var dags för frukost inte så mycket som gick ner denna tidiga timma, lite pirrigt i magen började det bli också. Halv fyra avgick pappa-taxi mot arlanda och vi var dr i god tid. Pappa höll oss sällskap när vi checkade in bagage och innan vi gick igenom första passkontrollen. Väl innanför var vi lite hungriga och köpte oss lite frukost, dyr frukost..

Sen gick vi på planet och där blev vi sittande. En hel timme tog det innan vi kunde starta. Väl uppe i luften kändes det som om resan börjat på riktigt. Kändes härligt när piloten berättade att det var sol och 29 grader varmt nere i Sharm. Något att se fram i mot alltså. Landade sedan och det kändes tryggt att stå med båda fötterna på jorden igen, det vill säga tills vi klev ombord på flygplatsbussarna. Galna chaufförer, full gas och full broms är väl det som gäller. Sedan skulle vi få vårt visum också, värsta kön till Deturs disk där vi kanske stod i en timme. Eftersom planet var så väldigt försenat kom det många andra plan in också så den lilla salen där alla diskar var fylldes snabbt. Med visum väl i passet fortsatte vi mot passkontrollen.

Suck ännu mera kö och nu blev det jobbigt för det kom en massa ryssar, ni kommer att få höra mycket om ryssar i detta inlägg och inget positivt, alla dessa ryssar var inte snälla och köade som alla andra utan bara trängde sig förbi och vad kan lilla jag göra liksom, mot en 120 kg ryss som ser elak ut. Lite halvsura var vi plus att vi valde fel kö och hamnade i den långsamma. Sedan var det dags för bagaget, men det gick bara bra, syster gick fram till första bästa band och ställde sig där och plockade våra väskor. En sån tur vi hade, för eftersom vi tagit så lång tid på oss igenom kontrollerna hade våran flight försvunnit från skrmarna. Sedan skulle vi hitta en deturmnniska som skulle visa oss till rätt buss. Jag får halvt panik och blir jättestressad för att jag inte ser någon, återigen är det tur att syster är med och går raka vägen fram till rätt människa. Skönt att sitta på bussen och komma fram till hotellet.

Fick ett fint rum med morgonsol på balkongen. Sedan skulle vi på informationsmöte med resebolaget Detur. Först skulle det börja vid sex, men när vi kom dit och frågade vid receptionen så hade mötet flyttats fram till klockan sju. Lagom kul när man inte ätit på flera timmar och middagen började vid sju. Gick i alla fall omkring lite och tittade på hotellområdet och sedan var vi där igen klockan sju. Alla, 10-12 svenska på hotellet, var lite lagom irriterade och ännu värre blev det när ingen dök upp. Tillslut bestämde sig syster och jag att nu får det vara nog, nu äter vi istället. I matsalen sprang det omkring en massa servitörer och plockade bort tallriken så fort den var tom, så där lite lagom stressande. Plus att de hela tiden frågade ”How are you?” ”Where are you from?” “Whats your name?” Inte någon lugn och skön middag direkt, så vi drog oss tillbaka till rummet för att sova och somnade trots flygplanen som gick in för landning och böneutrop i natten.

29 december

Vaknade seent, till och med senare än vad vi trodde eftersom det var tidsskillnad också. Glömde ställa om mobilen så den ringde en timme senare än vad den skulle. Fattade ingenting förrän vi satt vi frukosten och de började städa undan. Tur att vi hann. Blev dock lite panikslagen då jag vaknade med utslag över halva ansiktet. Visade sig att kudden var av nått konstigt material som jag tydligen inte tålde, så den fick jag skippa resten av veckan. Sol och varmt var det i alla fall och vi solade på förmiddagen eftersom vi ville vila lite.

Sedan efter lunch skulle vi ta oss till stranden. Hotellet hade två stränder, alla stränder ägs av olika hotell och det kostar att bada på någon annas strand så vi tänkte att vi skulle testa vårat hotells stränder först. Den första låg nära, men vi tog en buss för säkerhets skull så vi skulle hamna rätt. Liten minibuss som skjutsade oss. Full fart framåt och tuta när man ska svänga är den generella regeln. Stranden var väl så där, den låg inne i Naama Bay och där var trångt och jobbiga försäljare. Återigen var det mycket ”How are you?” ”Where are you from?” “Whats your name?” ”How many camels for your sister?” Det var underligt, det var många som vill köpa Elinor, men mig ville de bara pussa på ändå. Flera som försökte också, man bara, vad fan! Håll er borta! Ingen direkt bra snorkling heller, så denna stand besökte vi inte mer.

Så bestämde vi oss för att gå tillbaka till hotellet för att se lite mer av Naama. Jaa, visslingar och ord som ropade från klungor av killar som stod och hängde. Snacka om kontrast mot hemma, inget man är van vid direkt. Träffade dock en trevlig försäljare med papyrus teckningar som vi tittade på. Hade inga pengar med oss denna dag så någon shopping blev det inte.

30 december

Dags att prova den andra stranden som hette Hadaba. In i en liten minibuss för denna strand låg en bit bort. Sharm el Sheik har ett underligt trafiksystem. Vägarna har en refug i mitten, så man kan alltså inte svänga vänster. Det finns dock öppningar där man kan göra u-svängar. Så ibland får man åka nån kilometer åt fel håll för att föra en u-sväng och sedan åka tillbaka. Dessutom finns det höga trottoarer vid varje väg, även de större som är som typ motorvägar. Dessa är verkligen höga, skulle en bil försöka ta sig upp på dem så skulle de inte lyckas. Kom lyckligt och väl fram och fick på vägen se en del av normala Sharm också, med bostadshus och annat, mycket trevligt. Standen var fin och revet funkade också. Ångrade lite att jag inte fixad en undervattenskamera. Massor av papegojfiskar fanns det i alla möjliga färger och låg man stilla kom de och simmade runt en. Såg också en blue-spotted ray och min absoluta favorit: drakfisk. Så vackra där de svävar fram, en sådan vill jag bli i mitt nästa liv.

Torkade sedan i solen och hade det underbart. När vi väntade på bussen var ett barn ute och lekte ett barn på gården mitt i mot. Han hade en plast k-pist som han sköt på oss med. Mitt hopp om en bättre framtid sjönk som en sten. Fast samtidigt kan man kanske förstå honom, hur kul är det om hotellen bygger in stränderna och man inte får vara på dem om man inte är gäster. Inget strandskydd och allemansrätt här inte. Vi har en väldig tur som har gratis stränder där man kan bada och sola i fred utan att någon kommer och försöker sälja på en saker. På hemvägen åkte vi en annan tur genom staden och där fanns det kontraster också. I en huskropp av ett halvbyggt hus satt en gammal man med sina ägodelar omkring sig, Nästa byggnad som kommer är ett ultramodernt hus med glasvägg. Man ser också över allt något vi lade märke till redan förra resan, soporna, runt hotellen hålls det snyggt, men det har inten fungerande sophantering i övrigt. Det finns också en annan märklig sak, alla halvfärdiga hus. Jag vet inte vad som har hänt, om det har börjat byggas och sedan har pengarna tagit slut och det står en massa halvfärdiga övergivna byggnader lite överallt.

Trötta sov vi gott på natten, eller i alla fall jag sov, tydligen så snarkar jag något förskräckligt så syster kunde inte sova så bra.

31 december

Nyårsafron i solen. Hadaba igen och denna dag bjöd snorklingen på en clownfisk också. Den lilla simmade långt från sin anemon annars så hade jag nog inte upptäckt den. Stora papegojfiskar som simmade med mig och ute vid bryggan var det vackert med fiskar som stod i solen. Var dock en del maneter som jag inte ville stöta mig med så simmade in och solade istället. Solade lite vid poolen efter lunch, men det var jobbigt eftersom typ alla andra i närheten låg och rökte.

På eftermiddagen så skulle syster inhandla flip-flop eftersom jag hade fått sådana skavsår att jag ville ha tillbaka mina utlånade. Sen var det meningen att vi skulle gå tillbaka tänkte vi först, men sen kom vi på att vi ville gå lite på upptäcktsfärd. Så går vi där i godan ro när en kille plötsligt fångar in oss på gatan och vill att vi ska följa med till hans kusins affär. Blir meddragna in i nån mystisk gränd där det också sitter försäljare som ropar efter oss. Så kommer vi till kusinens affär, en parfym affär. Åh nej, inte parfym, men in går vi. Sedan bli vi bjudna på te och han börjar försöka sälja oss parfym. Vi hade inga pengar denna dag heller, men det verkade inte hindra honom. Tillslut så typ sprang vi därifrån och skyndade oss tillbaka till hotellet.

På kvällen var det dags för stor middag och fest. Det var jättemycket mat och jättemycket gott. Sen var det fina uppträdanden också. Hade krig mellan de svenska borden med servettbollar, det var kul, sedan började någon kasta is också. Efter tolvslaget var vi helt slut så gick och sov.

1 Januari

2009 började med snorkling vid Hadaba och ännu en drakfisk. Sedan såg jag någon konstig muränliknande varelse, vit med blåaktiga fenor, en sådan har jag aldrig sett tidigare. Blev lite rädd för den och höll mig på avstånd. Sedan hittade jag clownfiskar, kirurkfiskar och papegojfiskar. Skönt var det i solen, men blev så otroligt kissnödig och där fanns ingen toalett och när jag tänkte gå längs stranden och se om det fanns någon längre bort blev jag upplyst om att man skulle hålla sig på sitt eget hotells strand.
På eftermiddagen blev det kallt och vi låg vid poolen med te och handdukar omkring oss och pluggade.

2 Januari

Snorkling på förmiddagen och upptäckte då en hel clownfiskfamilj. En pappa-nemo, en mamma-nemo och en baby-nemo. Hur gulligt som helst. En fin snorkelavslutning blev det. Denna dag var annars en riktig slappdag med solande och inte mycket mer.

3 Januari

Låg långt från solen idag vid poolen och försökte att sova mest. Trötta blir man om man håller sig en massa i solen. Sedan var det dags för shopping. Vi bestämde oss tidigt för att inte gå i närheten av det område där vi varit tidigare i veckan. Så vi gick åt andra hållet och kom in på en smal mystisk gata. I början var det trevligt att gå där för man kunde titta i lugn och ro och behövde inte värja sig mot försäljare. Sedan blev jag plötslig indragen i en väskaffär, jag ville ju inte ha en väska! Vilket jag också sa, så då ville han ha ett foto av mig och honom. Okej, kunde han ju få, så syster tar ett foto med hans mobil och då försöker han pussa mig, ser så fult ut på fotot för jag böjer mig så långt bort som möjligt. Usch, sedan försökte jag hålla alla på armlängds avstånd. Vi kom i alla fall där ifrån och hittade en butik som sålde t-shirts där vi gick in. Där fanns det två försäljare, den ena frågade hur många kameler som Elinor ville ha för mig. Tur att hon tycker för mycket om mig för att sälja med. Sedan tyckte han att jag ju kunde ha en egyptisk pojkvän också medans jag var där. Skulle inte tro det. Sedan blev vi lurade också, så då var jag på dåligt humör på väg tillbaka till hotellet. Köpte papyrusteckningar som vi spanat på och sprang när ifrån när vi blev erbjudna massage i ett litet rum bakom ett skynke. Man blir helt trött på alla som visslar och ropar efter en att man bara blir surare och surare, till slut orkar man nästan inte var trevlig på ett avvisande sätt längre.

4 januari

Äntligen hemresedag! Visst har det varit härligt, men vad vi längtar hem båda två. Har saknat Johan något oerhört bitar av veckan. Kom till flygplatsen i god tid och checkade in efter lite köande, sedan lyckades vi komma i den snabba kön i den första passkontrollen. Efter den blev allt en enda röra med en man som stod och skrek ”jalla jalla” och ville se på visumen, samt att en massa ryssar kom och trängde sig igen. Sedan var det ytterligare en säkerhetskontroll att ta sig igenom. Satt sedan vid gaten och väntade, men den öppnade aldrig fast skärmen visade både bording och sedan departed för vårat flyg. Skärmen hade ingen koll helt enkelt och ingen information kom det i högtalarna heller. Den bara spottade ur sig ryska och italienska. Det var så konstigt för återigen sprang det runt en massa nissar och gjorde ingenting, men inget hände vid vår gate. En timme tog det innan en ”jalla-jalla-gubbe” kom och kollade våra visum ytterligare en gång och vi tog oss ombord på flygbussen som körde ut till flygplanet. Kaptenen berättade sedan att de hade varit tio minuter före schemat när de landat, men sedan hade de tagit lååång tid att packa planet och få ut oss till det. Till slut så fick vi lyfta och styra kosan norrut.

Flygresans enda positiva del var när jag köpte choklad och sedan fick god mat. Annars satt jag mest och mådde illa och hade ont i benen. Skönt att sätta fötterna på svensk mark igen, men oj vad kallt det var. Tur att jag hade sjal, tjocktröja och ett par fingervantar. Sedan stod hela familjen och väntade med vinterjackor också. Så härligt det var med kylan och snön. Bilfärd hem, ännu mer illamående och ont i benen. Låg lite på pappas spikmatta och då blev det bättre, sov också gott i den sköna sängen med skön kudde.

Det är härligt med sol, men svensk vinter med minusgrader och snö är det inget som slår. Idag (måndag) så vakande jag sent och bestämde mig för att njuta av det fina vädret. Mina systrar och jag tog oss en promenad i skogen med energiknippet Tindra. Hunden tröttnar aldrig på att jaga pinnar, kottar eller vad än hon får tag på. Härligt vackert i vinterskogen var det. Nu sitter jag på väg hem mot Linköping. Saknaden efter Johan är stor, så längesedan nu som jag träffade honom. Hoppas att denna längtan snart blir stillad.

Det Positiva: sol borta, sol hemma.
Det Negativa: jobbiga människor

Vill träffa den finaste…

Over and Out

Tillbaka i Sverige

Ja, vad skönt det var att sova i en skön säng utan äckliga kuddar som kliar och ger utslag, samt äta frukost i lugn och ro utan att det springer runt massa nissar och stressar en genom att ta bort de fat man är klar med. Jag överlevde i allafall hela veckan och har nog botat mig relativt bra från julhelgens sjukdom. Lite trött blev jag av flygresan, längtade hem och så blev flyget försenat eftersom markpersonalen var så långsamma. Så allt blev bara ännu jobbigare. Nu är jag dock piggare igen och längtar otroligt mycket hem till Linköping dit jag kommer i kväll. Mer om Egypten tänkte jag skriva på tåget ner, nu ska jag till och gå ut i det fina kalla vintervädret med snö innan det blir lunch och skjuts till tåget. Mycket som hänt so mjag vill berätta om och kanske kommer det lite bilder också.

Ska bli toppen att åka tillbaka till Linköping förresten, se mitt nya kök och träffa Johan igen, oj vad längesedan det var och vad jag saknat honom mycket.

Nu ut i solen och se om det värmer något.

Det Positiva: På väg hem igen.
Det Negativa: Det gör ont av saknaden ibland.

Long, long time ago, I can still remember...

Over and Out

RSS 2.0