Köpinghelg

Fredagen började dag, sol och fint väder! Jag och Louise möttes upp i skolan under  förmiddagen och lyckades få alla påskrifter vi behövde så nu blir det kurser även nästa period! Blev en lång, lång lunch sedan i jättesköna soffor, jag tittade på solen och så sov jag lite, Louise löste korsord, som jag försökte hjälpa henne med sedan, men jag är helt värdelöst på korsord så det gick inte så bra. Hade sedan det allra, allra sista tillfället på kommunikationskursen, kändes bra, behövde bara lyssna denna gång på några framföranden och så hade jag reflektionssamtal med läraren på rasten. Vi fick semlor också, det var bra så jag inte var så hungrig resten av eftermiddagen.

Klockan tre bar det nämligen av, först till Skäggetorp för att hämta mera packning och sedan mot Köping. Vi följde Johans nya leksak, google-maps i mobilen och så kom vi fram tillslut. Träffade Johans syster, hennes pojkvän Robert och johans pappa som också var där. Fick god mat, någon slags färs av fågel och sedan blev jag och Johan själva i lägenheten, de andra skulle på konsert inne i Västerås. Vi myste med godis och film i sängen, Walk the Line blev det. Den var ganska bra, men jag vet ingenting om huvudkaraktären Johnny Cash så jag trodde hela tiden att han skulle dö. Förstörde lite av filmen att sitta och vänta på att något sådant skulle hända hela tiden, men musiken var bra. Sedan var det väldigt mysigt att umgås med Johan, saknade honom under veckan.

När de andra kom hem så blev det mer godisätnde och lite mer filmer också, eller inte så mycket tittade lite på det som visades på tv.n sedan slocknade alla en efter en. Jag sov ganska bra, vaknade några gånger, men kände mig väldigt pigg när jag vaknade på morgonen. Jag hade snarkat lite. Pinsamt, men de påstod att det inte var så farligt, och Johan sa att han inte hade hört något alls, men han kanske bara försökte vara snäll.

Åt en god frukost och sedan gick vi en sväng i Köping, hamnade på bokrean, men jag hittade inget jag ville köpa där. Sedan åkte vi ut till kullen. Den var hög och snötäckt, men jag och Johan tog oss upp på den och kunde titta på utsikten och på de andra fyra som stod nedanför. Det var kallt och ganska så halt, speciellt på nedvägen.

Åkte sedan vidare mot Vingåker och Outlet, jag hittade inga kläder, men sedan gick vi in på en affär med keramik och glas och andra inredningssaker. Det roligaste som finns! Köpte burkar med korklock som jag kan ha té i och så köpte jag röda skålar, mycket nöjd med mig själv. Åt på mcDonalds på hemvägen, sedan halvsov jag mig igenom bilfärden, ibland lutad mot johans axel och ibland tittandes ut på stjärnhimmlen.

Det var en trevlig resa tycker jag, de var snälla allihopa :D Funderar nu på vad jag ska spendera min lördagskväll med att göra. Tror att det blir lite läsning innan jag sover, börjar redan känna mig lite trött.

Det Positiva: Nya människor
Det Negativa: Trötthet

I wish, I wish upon a star....

Over and Out

Fix och trix

Tvingade upp mig själv från sängen tillslut, fick slänga i mig lite frukost i all hast och sedan cykla till skolan. Satt mig igenom en två timmar lång föreläsning om genus och kommunikation. Sådär intressant, hade mycket hellre sovit. Sedan fixade vi en labrapport och så cyklade jag hem igen, eller först kilade jag och Lollo runt och skulle komplettera kursanmälningar. Inte det lättaste visade det sig, vi kunde inte läsa den kurs vi tänkte eftersom vi då skulle dubbelläsa så nu blev det inte en utan två andra kurser, en biokemi och en miljöteknik. i morgon ska vi jaga påskrifte så det verkligen blir som vi vill också.

Hemma igen skrev jag studiesammanfattning av kommunikationskursen som jag avslutar imorgon, ska bli härligt. Det känns verkligen som om kursen har hjälpt mig en massa och att jag blivit mycket säkrare. får bara hoppas nu att man får öva en del så det håller i sig. har ju två videofilmer jag kan titta på nu i allafall och alla goda råd och tips jag fått av kurskamraterna. I morgon blir som sagt sista gången jag går dit, då blir det bara till att lyssna på alla andra och äta semla, samt att jag ska ha ett samtal om studiesammanfattningen med läraren.

Börjar halvt om halvt se fram i mot morgondagen också, mest för att jag funderar på att börja packa. I morgon bär det nämligen av till Köping, där bor Johans syster. Henne har jag aldrig träffat, men det ska bli spännande. Jag har i allafall lugnat ner mig lite från tidigare i veckan då jag blev lite nervös vid tanken, men nu är det bra igen.

Dags för lite mat innna jag börjar fundera på allvar att städa och sedan ska jag sova, somnade nämligen nästan på sängen alldeles nyss, tror att det indikerar på något.

Det Positiva: Helg imorgon.
Det Negativa: Inga jobbiga tankar så långt ögat kan nå.

When you are not here, i miss you..

Over and Out

Galopp i snö

Dagen började med galopp över snötäckt fält. Inte helt fel, var ute hos Hampus redan vid nio och börjde med att mocka och fixa allt annat som skulle fixas, på det viset kan man rida in i det längsta. Det var superhalt så jag lydde Jossans råd och red på vallen. Började med att skritta den snötäkta vägen ned till sjön för att se hur den såg ut. Hampus gillade den, han ville gå ut på sjön också, men jag vågar inte rida på is. I sommar ska vi bada, något som hästen tydligen älskar. Sedan red vi på vallen och skrämde upp Joker och Madicken i hagen så de också sprang, det var livat värre. Sprang en massa upp och ner för lutningarna, Hampus tyckte det var jobbigt och blev svettig, på slutet tappade han orken helt i mitten av backarna, men det var nyttig träning för honom också, nu får han vila från mig en vecka i allafall eftersom jag ska bort i helgen.

Sedan hem för att äta lite lunch och iväg till skolan. Där väntade resten av tjejerna så åkte vi med Paulas bil till RMV för vår lilla intervju, det gick bra och tog bara en timme ungefär så var hemma igen innan tre. Lyckades faktiskt städa lite, plocka upp saker från golvet, packa upp alla mina gratisprov från helgen. Moohaha, jag är försörjd för flera månade framåt känns det som, att ha Libresse som sponsor var en väldigt bra idé tycker jag. Sedan packade jag faktiskt upp allt ur ryggsäcken också, bokade tvätt-tid och diskade, kände mig väldigt nöjd med mig själv, lyckades få koll på ekonomin också, denna månad ser bra ut. Kanske till och med kan spara lite.

Iväg till kendo-träningen, trött redan innan, så jag var lite orolig för hur det skulle gå. Det var en rolig träning, fick lära oss stötar mot halsen och sedan en massa övningar. Fick en massa tips av fortsättarna också, varje onsdagspass känns det som om man blir så otroligt mycket bättre, men onsdagen efter är det iställer något helt annat som inte stämmer. Men jag försöker jobba vidare och så ska jag försöka börja träna lite mer hemma också, vill blir bra! Och snart är det dags att köpa kläder också. Det finns många coola saker med kendo och kläderna är ett av dem. De ser bara så otroligt coola ut när de glider fram över golvet. Sedan tränande vi mot rustningsklädda idag också och det är ju bara ännu häftigare, någon egen rustning blir det nog dock inte på ett tag, men drömma kan man ju. Blev naturligvis helt slut redan på uppvärmingen efter som Anders fick oss att göra armhävningar, situps och stå i plankan. Sedan var det en massa övningar och på slutet när man faller ihop av trötthet så skulle vi göra attacksteg och skrika över hela salen. Nöjd med mig själv i allafall även fast jag sitter här med dunkande huvudvärk. Undrar om Louise kommit hem ännu, när vi cyklade hem och närstan var framme vid korsningen där vi cyklar åt olika håll small det till, det lät som en smällare, men det var Lollos däck som pajat...

Ska försöka få i mig något så kanske huvudvärken släpper.

Det positiva: Galopp i snö.
Det Negativa: Huvudvärk

Bort med allt onödigt som snurrar i tankarna.

Over and Out

Äntligen!

http://www.dn.se/nyheter/sverige/kungen-en-speciell-dag-for-sverige-1.806535

Äntligen, äntligen!

Man kan ju undra på vad det väntat på så länge, men såklart är det bra att vara säker på vad man vill ha och på vad man väljer.

Det Positiva: Kärlek!
Det Negativa: Stackars alla andra prinsar där ute, en prinsessa mindre att jaga :P

Love is in the air....

Over and Out

Trött, framför allt på alla nakna människor.

Skööön morgon i morse, snozade en del och det var härligt, ändå så kändes det inte stressigt när jag väl gick upp utan bara så skönt att snubbla omkring i lägenheten och äta frukost. Till första föreläsningen var föreläsaren försenad så vi satt och hoppades på att han inte skulle komma alls, men det gjorde han tillslut, relativt intressant föreläsning också. Lunchen spenderades med Johan i en datasal, så fint att träffa honom igen. Ibland känns det som om det går så lång tid mellan gångerna, nu var det i och för sig en hel vecka sedan sist också. Hade sedan en föreläsning som var sådär. Det enda produktiva på eftermiddagen var att jag verkligen bestämde mig för att läsa biokemi2 nästa period, så nu har jag fyllt i blanketten och så ska den lämnas in. Känns bra!

Idag var det ju också fettisdagen! Åh, vad jag gick och suktade efter en semla hela förmiddagen. De säljer för ungefär 3 kr i vårt studentcafé, eller så får man på köpet om man köper något annat. Var dock världens kö de gånger jag tittade ner och jag hade inte tid att stå i kö. Cyklade i väg till jobbet för att städa och då får man veta att det bjuds på semla i personalrummet, total lycka! Jag och Bella fikade tillsammans och det var trevligt, alltid kul med sällskap och speciellt av Bella, som jag nästan aldrig får jobba med. Idag var det så där mycket folk igen, så mycket att det blir jobbigt att städa omklädningsrummen. Det blir liksom aldrig rent, fast man tycker att man står och skrubbar på samma ställa så är det återigen smutsigt när man går förbi tio minuter senare. Ibland blir man trött på hur folk beter sig också och så klagas det på att det alltid är så smutsigt, inte konstigt, alla skitar ju ner, genom att gå in med skor och lämna skräp överallt. Känner mig lite bitter nu, men det går nogsnart över, jag jobbar ju som tur är inte så ofta.

För övrigt har jag fortfarande inte packat upp efter förra veckans Göteborgsresa, men snart ska jag ju packa igen så det kanske inte gör så mycket.

Det Positiva: Semla!
Det Negativa: Trötthet.

Din hand i min hand...

Over and Out

Lite vimsande

Lyckades på något vis ta mig upp i morse, inte halv sju som jag hade svaga förhoppningar om, men i allafall till åtta var jag upp och kunde äta frukost, fick alltså en helt timme på mig att förbereda presentationen som skulle vara klockan tio. Skrev labbar som en galning och hann läsa igenom texten två gånger ungefär och ingen gång med bara lapparna så jag kände mig oförberedd. Kom först av vi fyra som skulle presentera idag och fick frågan om jag ville börja först också. Tja, ingen idé att skjuta på det så jag gick modigt upp för att ha min presentation. Det gick ganska bra tyckte jag själv och jag tror att de tyckte att det var intressant. Fick lite nya saker jag ska jobba på också, pausljud och ögonkontakt, men annars kändes det bra. Hann aldrig med att bli nervös vilket var skönt. Efter alla presentationer skulle jag och Lollo göra våra rester, alla som kunde och ville stanna kvar en bit över lunchen skulle lyssna, det slutade med att jag och Lollo lyssnade på varanda och så läraren då. Snacka om lyckat, fick inte ens läsa klart mitt stycke eftersom hon kom på att datakillen kunde komma när som helst och hämta datorn som lollo skulle ha i sin presentation. Lite surt eftersom jag äntligen, tidsmässigt kunde läsa ett stycke ur Mitt Iran av Shirin Ebadi. Ville läsa det på det förra högläsningstillfället, men det blev för långt då. Så nu när vi hade mer tid ville jag passa på. Hade en massa bra ställen för pauser och ögonkontakt med publiken och jag fick läsa med min allvarliga röst. Nu kom jag bara halvägs in innan jag fick sluta och de avslutande meningarna var naturligtvis de bästa. Men, men, det kanske kommer nya chanser.

Fortsatte dagen med att knåpa ihop intervjufrågor till en kvalitetsmänniska vi ska intevjua på RMV nu på onsdag. Det gick ganska snabbt och smidigt och kul att träffa de andra tjejerna också, blir lite annorlunda när man inte läser så många kurser tillsammans.

Så skuööe jag gå till biblioteket och plugga var det tänkt, men det blev inte riktigt så. Till biblioteket kom jag, men först så satte jag mig vid datorn och så kom jag på att jag skulle kolla upp kendokläder, så då fastande jag på en massa sånna sidor ganska länge. Sedan satte jag mig i en soffa och tog fram boken för att läsa. Tyvärr tog jag också fram boken Mitt Iran och beslutade mig för att jag skulle läsa om hela den. Det har jag sedan ägnat resten av eftermiddagen och kvällen åt, förutom den tid det tog att koka mat. Läste medans jag åt också.

Nu är boken utläst och jag känner hur huvudvärken börjar komma, bara disken kvar nu och så får det bli tidig kväller här. I morgon ska jag jobba några timmar av kvällen och på dagen är det skola.

Det Positiva: Inga uppgifter kvar!!
Det Negativa: Huvudvärk...

Jag känner mig alldeles ensamen idag..

Over and Out

Snöängel

Eftersom det snöat så bra här så blev det hoppning igår. Ridbanan var mjuk och skön av all snö så vi byggde oss två hinder. Jag var lycklig över att de blå tunnorna var fastfrusna och fulla med vatten, har ju inte hoppat på ett tag så ville inte ha några onödiga konstigheter. Först så var det uppvärmning, Hampus som man i vanliga fall ska rida så mycket framåt som möjligt fick träna en massa på halter och lyssna på mig. Sedan fick Joker börja hoppa låga hinder, det gick ganska bra tillslut, de rosa plastbommarna var dock mycket läskiga. Så var det min och Hampus tur, i början gick det väl så där, jag är så feg av mig, speciellt som det var första gången också. Men sen gick det bra, Jossan höjde och höjde och Hampus hoppade och hoppade, lilla hästen <3, ska träna en massa mer på ridbana nu. Han hoppade så mjuk och fint också och vägrade inte alls, nu gäller det bara att få till allting mellan hindren att stämma så kommer det att bli toppen. Efteråt red vi en sväng i skogen och travade lite, sedan skulle vi galoppera också och Jossan gjorde galoppskänkel och Joker överraskar alla genom att fatta galopp och inte nog med det rätt galopp till råga på allt. Sedan kunde nog inget förstöra resten av Jossans dag, lyckligare människa får man leta efter.

Resten av lördagen blev det inte mycket av, jag käkade varma mackor och kollade på ncis, det var trevligt. Idag var det stenhårt pluggande som gällde och jag tycker jag varit väldigt duktig, hade fyra uppgifter som ska vara klara tills i morgon och tre av dem är i princip spikklara nu, den fjärde är en presentation jag ska hålla i morgon på 12 minuter, den är inte klar förrän jag presenterat den. Behöver också öva lite mera innan allt sitter. Gjorde en paus i pluggandet mitt på dagen och tog en promenad i snöandet, det var blött och kallt, men skönt att komma ut. Sedan körde jag på hela eftermiddagen ända tills det var dags att cykla till kendoträningen.

Täningen var kul idag, men i början kändes det som om inget blev som det skulle, ska träna en masa mer på att göra olika saker med armar och ben, samtidigt. Sedan var det Nisse som instruktör och jag trodde jag skulle dö redan efter uppvärmningen, en hel halvtimme körde han på, springa i takt och hoppa hit och dit samtidigt som man ska skrika, med magstöd, på japanska. Det är roligt dock så man känner att man verkligen tränar.

Slirade mig hemåt på oplogade cykelvägar, spännande, men lite spänning i vardagen brukar man ju säga är bra. Hemma vid lägenheten låg snön tjock och inte en människa fanns inom synhåll. Jag greps av den oemotståndliga lusten att göra en snöängel och slängde mig i snön bredvid cykelförrådet. Lusten på snöbollskrig låg också i luften ett tag, men ingen annan i närheten som ville leka med mig.

Nu återstår ett ber med disk som jag borde städa undan redan i kväll, alltid lättare att sova när köket är rent och fint.

Det Positiva: Hoppehästen och snö.
Det Negativa: Ingen leksugen i närheten.

Kom lek med mig i snön!!!

Over and Out

 

Göteborg dag 2

Sov och sov och sov, det var så otroligt skönt att sova! Gjorde i princip ingenting, bara läste och umgicks i tysthet med systrarna på dagen. Sedan inhandlades godis och så gav vi oss iväg till Scandinavium. Inhandlade middag på McDonalds återigen, onyttig helg, men så får man faktiskt göra ibland. Det var gott, satt på läktaren och såg de första ekipagen i dressyren medans vi mumsade och åt. Så roligt det var med olika musik och olika program, de var väldigt vackra allihopa, men en del var helt otroliga med hästarna som gjorde rörelserna i takt till musiken. Helt makalöst och man förstår verkligen att dessyr ibland kallas "att dansa med hästen". I pausen efter halva startfältet kom den lilla shetlandsponnyn Fonzie in, otroligt gullig när han går i piaff och passage precis som de stora hästarna, några galoppirruetter gjorde han också.

Slutligen, tredje från slutet kom det ekipage som alla väntat på, Scandinavium var i princip fullsatt, lite mer än 11000 på läktarna, Jan Brink och Briar gör sin sita tävlingsstart i Sverige. Innan han ens hinner ut på arenan börjar hela publiken att klappa i takt för att välkomna honom in. Sedan följde tio magiska minuter när Briar dansade omkring där inne och visade varför han och Jan varit i världstoppen tillsammans under så många år. Det var så vackert, i slutet av programmet började publiken klappa i takt till musiken och ställa sig upp, Briar fortsatte på som vanligt, det kändes som om han visste att det här var för honom. Även fast jag satt så långt upp såg jag leendet som spred sig i Jans ansikte, vilken känsla det måste vara att få avsluta på detta sätt, med en hel arena som klappar i takt och hästen som danska med. Direkt efter halten och avhälsning bröt applåderna loss och Jan sträkte båda händerna i luften för att sedan klappa om sin häst. Sedan skrittade de ut på långa tyglar till dånade applåder och jag är säker på att Briar visste precis vad allting handlade om. Procenten blev 77.200 vilket räckte till en seger, välförtjänt sådan och nu håller jag tummarna för att han lyckas ta sig till finalen i Las Vegas, ett värdigt avslut för en makalös häst och en makalös ryttare. Priscermonien ville aldrig ta slut, det var musik, fanfarer och applåder huller om buller och hästen bara står där helt lugnt. De andra två hästarna som också skulle få pris var lite ystrare och oroligare inför alla ljud och allt som hände. Briar han tittade sig omkring när något hände. När flaggan skulle hissas vände han på huvudet och betraktade den och när hans uppfödare och ägare kom fram och skulle tackas och fotograferas nosade han lite på honom och försökte sedan undersöka hans blombukett. Sedan blev det ärevarv till musken av Tina Turners Simply the best och hela publiken reste sig igen och klappade i takt. Vilken stjärna han är!

Kvällen fortsatte sedan med den ganska ointressanta 1.45 hoppningen. Rolf-Göran var med, men det var ungefär det enda intressanta, i vart fall ur svensk synpunkt, jag och mina systrar hyser nämligen ett illa dålt ogillande för Helena Lundbäck. Rolf-Göran lyckades komma två med sin fina häst och Ludger Beerbaun vann. En lång dag tog inte slut i och med detta utan fortsatte hemma hos syster där jag blev ultrapigg och intek unde sova så jag och Elinor satt vid datorn och gapsktattade en massa medans Frida försökte sova. Lyckades sedan med fyra timmars sömn innan jag var tvungen att åka med bussen för att hinna med tåget. Härligt med x2000 som man kunde sova i.

Nu är jag tillbaka i Linköping och ska snart iväg och rida själv, får se om det blir hoppning eller något annat spännande.

Det Positiva: Underbara häst <3
Det Negativa: Sena kvällar, tidiga mornar.

Simply the best, better then all the rest...

Over and Out

Göteborg dag 1

Det var en härlig dag igår. Snusade och sov så skönt i min sovsäck, tydligen sov inte systrarna så skönt eftersom jag snarkade. Det ville inte ens peta på mig för att få mig att sluta så de får nästan skylla sig själv.

Eftersom syster bor på promenadavstånd från Scandinavium så gick vi dit till klockan tio. Började med att ha stora problem att hitta in i själva arenan, en stor hästmässa var det utanför och det var som en labyrint att ta sig fram. Väl på våra platser på läktaren fick vi först se lite juniorhoppning ganska kul, men sedan byggde de om banan för 1.40 tidshoppningen och så kommer ryttarna in på banan. Peder Fredricsson, Rolf-Göran Bengtsson och Malin Baryard bland annat. Sedan földe en spännande stund med alla fina hästar och duktiga ryttare. Slutade med att Peder vann, härligt med en svensk seger!

Blev lunch på McDonalds sedan och tillbaka till arenan för nu kom det vi väntat på och sett fram i mot. Grand Prix dressyr med Jan Brink och Briar många andra duktiga också, men dessa två vi ville se, denna helg blir sista tävlingen i Sverige för dem innan Briar pensioneras så man måste ju passa på. Det var helt underbart i allafall, alla var så duktiga och Jan och Briar vann! Fick massor av applåder av hela publiken, kommer sakna dem, men Jan kommer fortsätta med andra hästar, bland annat en sån till Briar. Blir en dressyr klass med dem idag också innan deras karriär i Sverige är över, hoppas på att de lyckas ta sig till Las Vegas så de får avsluta där.

Kvällen avslutades med godis i systers rum och en massa bokläsande innan vi somnade och sov länge, länge ätit frukost nu och ska till att duscha tror jag, ska vara på plats på mässan igen vid fem och sedan kolla hästar hela kvällen, tur att jag sovit mycket i natt för tåget mitt går tidigt i morgon bitti.

Det Positiva: Hästar, hästar och åter hästar.
Det Negativa: Träsmak i rumpan.

En era går i graven för att ersättas av någonting nytt...

Over and Our

Helikopterlab och tågresa

Dagen har varit strulig i allafall i matväg. Tyckte att sömn var mycket mer värt än att gå upp och göra en ordentlig frukost, kändes som en bra sak att göra då, men det visade sig straffa sig under dagen. Kom iväg till skolan vid åtta i allafall och startade helikopterlaben, vi räknade och designade försök och sedan klippte och vek vi. Tidsödande och jobbigt, sedan stod vi i b-huset och släppte helikoptrarna från andra våningen vid java. Mycket folk som stannade och tittade nyfiket eller bara gick förbi och sneglade. Blev såklart hungrig så jag köpte youghurt och macka på java. Gick tillbaka till datasalen och designade fler försök, så tillbaka till java igen och så blev det en javamuffin också. Ni kanske se vart åt det leder....

Kom tillslut hem och började packa lite, invigde mina nya fina färgglada packpåsar. Åt lite frukt också och så packade jag matsäck, coscos, pesto och fetaost samt ett par mackor och den överblivna frukten. På tåget mot Nässjö fick jag sitta baklänges, ingen bra idé, försökte äta och så började jag må illa. Blev bara värre och värre, det enda som fanns i mitt huvud när jag kom fram till Nässjö var att jag var tvungen att ha chips, jag var övertygad om att det var det enda som kunde hjälpa mot illamåendet. Så chips blev det och genast blev allt mycket bättre, plus att jag fick sitta i färdriktningen också och kunda äta upp all min matsäck. Började på en ny bok också, Klanernas uppbrott den var trevlig och när jag kom fram till Göteborg så kom syster och mötte, hon köpte godis som jag fick smaka på och sedan choklad också. Väntade och pratade en timme innan nästa syster kom.

Så nu sitter jag här i systers studentrum och det är mycket mysigare nu än sist jag var här, nu är det mysigt och hemtrevligt och jag har redan fått lite insperation. Nej, Matilda, du får hålla dig tills du hittar en ny lägenhet. Sla packa upp mitt liggunderlag och min sovsäck och campera på golvet nu och sedan försöka mig på att sova, i morgon blir det Horse Show wiiie!!

Det Positiva: Systrar <3
Det Negativa: Illamående...

Man faller tillbaka så lätt och det är underbart.

Over and Out

Scones och filosoferande

Jahaja, egentligen borde jag inte sitta här utan packa inför göteborg, men, men, tror på att packa i sista minuten i detta fall. Inget som jag måste ha med mig utöver sovsäck och liggunderlag, plus att jag inte kan bestämma mig för vilken väska jag ska ta. Får se om jag orkar ta tag i detta tunga beslut senare ikväll.

I varje fall vakande jag sent, eller snozade sent kanske man ska säga, inte så konstigt då jag stännande uppe sent igår och belönade mig själv efter allt hårdpluggande, med kladdkaka och ncis. Jag är väldigt bra på att belöna mig själv har jag märkt, ibland är jag alldeles för bra och belönar mig själv redan innan jag har förtjänat det. Skrotade mest runt här hemma på förmiddagen, åt kladdkaka till frukost (mina nyårslöften har gömt sig i ett mörkt dammigt hörn) och slösurfade (något annat jag är väldigt bra på).

Så var det dags för tenta, jag gick dit, svarade på frågorna och gick hem. Vet inte om svaren blev de rätta eller om jag bara flummade fram något min hjärna tyckte var det rätta, men jag försökte i allafall. När jag kom hem hade jag fått ett sms. Naturligtvis, för första gången någonsin lämnade jag mobilen hemma när jag hade tenta istället för att ta med den, stänga av den och lägga den i ryggsäcken. Tror att jag tyckte jag var smart när jag bestämde mig för att lämna den. Kanske jag var också, nu kunde jag duscha och sedan cykla tillbaka till campus för att möta Johan.

Mitt scones-sug blev äntligen mättat, det är en helt underbar uppfinning. Té och scones, skulle förmodligen kunna leva på enbart det. Eller kanske inte, vill ha min juice, min gröt och mina pestorätter också. I allafall, té scones på zenit innebär smör, mjukost och sylt samt en stor pappersmugg hett té som man inte kan dricka den första halvan av den första sconsen. Det innebär också djupa diskussioner. Alltid, om allt möjligt, är övertygad om att té och scones är som gjort att filosofera kring. I och för sig behövs det inte alltid té och scones för att filosoferandet ska komma igång, så jag kanske har fel. Trevligt var det i allafall och jag tror jag var ondast för kvällen :P

I morgon blir det skola på förmiddagen och sedan Göteborg mot kvällningen. Och packing någon gång också, ja just det....

Det Positiva: Den finaste och scones
Det Negativa: Lite för mycket onyttig ett tag nu....

Among eagles fly ovet mountains high...

Over and Out

Effektivitetsdag

Kom i och för sig iväg en timme senare än vad jag hade tänkt, men klockan nio var jag på plats och redo att plugga. Gick ganska så bra ändå, fick lite naturliga pauser då Sara kom efter en timme och pratade lite och vid elvatiden kom Louise och gjorde mig sällskap. Sedan pluggade vi på med avbrott för lunch någon gång där mitt på dagen.  Efter lunch gick vi över till b-huset och fixade med Louises debattartikel som jag skulle opponera på, sedan kände jag det otroliga suget efter javamuffins så vi gick förbi där och jag fick köpa terminens första. Sedan skulle vi hitta en pluggplats och då hittade vi en Johan också. Han gick iväg på lektion ungefär när vi kom, men det var trevligt att se honom ändå. Sedan kom han tillbaka under en rast på kvällen.

Vi pluggade i allafall på bra och hann igenom alla föreläsningarna. Tillslut blir man så trött att man inte tänker normalt. "Kan man utveckla en kula som kan ta sig igenom skottsäkert glas?" och "Undrar vilket som kom först, det engesla ordet för glas eller det svenska för glass", så jag undrar hur mycket som gick in egentligen, men nu vet jag i allafall att enäggstvillingar har olika fingeravtryck. När jag var färdig att packa ihop, kände mig lagom duktig som gått igenom alla föreläsningarna kom Johan förbi igen, han skulle stanna ännu längre i skolan.

Eftersom jag varit så duktig blir det morronmencha-tid nu så jag ska titta på NCIS, jag menar man är väl ingen nörd heller...

Det Positiva: Johan och effektivitet.
Det Negativa: Huvudet är trött.

Ljusglimtar i dimman som sänker sig i huvudet...

Over and Out


Myskväll och mysmorgon

Gårdagen slutade med en middag tillsammans med Johan. Vi gick och handlade lax och så hade vi råstekt potatis till och någon sort god sås, samt nyttigheter i form av tomater. Mycket gott var det, till efterrätt blev det kladdkaka och vaniljsås som jag gjort på morgonen. Alldeles för gott var det också. Myste och pratade resten av kvällen så det blev ganska sent innan vi somnade. Vi pratade om en massa olika saker och så försökte vi komma på pinsamma händelser. Det det svårt, tycker alltid det är svårt att komma på sådana saker. Det är till exempel bombsäkert att berätta hemigheter för mig, jag glömmer helt enkelt bort att det är en hemlighet och när någon frågar "Kan du inte berätta en hemlis?" står jag tycker inte att jag vet några hemligheter. Glömmer till och med bort mina egna hemligheter ibland.

Jag tror att jag vaknade ganska tidigt, med Matilda-mått mätt, men vi snozade oss igenom förmiddagen. Mycket trevligt och hade jag inte behövt gå upp för att äta frukost och gå och jobba så hade vi nog legat kvar länge, länge. Näste gång får vi ha dagen oplanerad så man kan mysa så länge man vill tycker jag.

Fick i allafall iväg mig själv till jobbet, var extra-städ idag, vilket innebär att man befinner sig på övervåningen av simhallen och växlar mellan att städa herr- och damomklädningsrum, spola duscharna och gå ute och torka bord samt städa toaletter. Japp, fem timmar städade jag och gnodde, hann knappt vända sig om innan den fläcken man just städat var smutisig igen. Deprimerande, men så är det, människor är de smutisgaste djuren har jag kommit fram till och usch vad mycket hår man tappar. Att städa ett badhus har fått mig att inse hur äckliga vi är, men samtidigt kan jag utan problem städa bort det mesta som dyker upp hemma numera, rensa avloppet hemma? Inga problem, jag har sett bra mycket värre saker på jobbet. Trött blev jag så efter cykelfärden hem laddade jag upp med choklad och kladdkaka inför träningen inte optimalt kanske..

Träningen var toppen, Nisse som var sensei idag och jag var slut redan efter uppvärmningen, men det var kul. Sedan virrade jag till det några gånger så jag har en del att träna på. Lite sur på att jag missar onsdagens träning, men hade ju ingen aning om att jag skulle träna kendo när jag bokade tåg till Göteborg. Ska i allafall träna lite hemma med mitt skohorn som kort och lätt shinai. Samt att jag ska leta upp en tröskel och träna attack-steg, någon som har en tröskel över?

För övrigt pratade jag med mamma nu på kvällen och det ploppar upp bebisar överallt nu, hur många som helst som skaffar barn, man blir helt snurrig av att hålla koll.

Nu ska jag diska undan bergen som växt upp i köket och sedan sova, imorgon gäller tentaplugg från tidiga morgon till sena kväll.

Det Positiva: Mys med den finaste <3
Det Negativa: Träningsvärk.

Like the sound of your voice and the smell that is you..

Over and Out

Älgmöte

Strålande sol och vintervälrd idag! Underbart ridväder med andra ord. Eftersom Jossan gjort en bananskalsvurpa tidigare i veckan på väg till postlådan och nu drogs med en lättare hjärnskakning samt, tja, stort blåmärke, så bytte vi hästar. Hon tog fina, lugna Hampus och jag fick, lika fina, men lite stutsiga Joker. Allt gick bra till en början, han ville springa såklart, så det blev en del förhållningar eftersom han nu är nästan fyra och ska börja uppfostras på riktigt. Blev introducerad till en riktigt härlig runda och så kom vi till en lång, lång uppförsbacke som vi skulle galoppera upp för. Joker fick gå först denna gång, så mjuk och härlig galopp den hästen har! I mitten av uppförsbacken var Joker trött och saktade av så vi skrittade en stund innan Hampus fick springa före och Joker skulle lära sig att gå fint bakom. Det gick också ganska bra, hästen har kapacitet vad gäller att länga och korta galoppen. Sedan skulle vi vända och skritta ner för backen. Så händer något, Joker blir alldeles stel i kroppen och stirrar in i skogen, sedan springer han, runpan sköt han in under sig och det gick undan må jag säga. Svårt att få stopp på en häst i nedförsbacke också. När det planade ut lyckades jag dock och så blev det tvärstopp och vända på huvudet för att se vart Hampus tagit vägen. Ingen Hampus i sikte, så vi fick vänta tills han lugnt kom skrittandes genom kurvan. Tydligen hade det varit en älg inne i skogen, bara jag som missade att se den. Läskig var den i allafall. Sedan tog vi oss hemåt utan några större problem, en gång kom det bilar från båda hållen samtidigt och då blev han lite orolig, Hampus var hela fem meter framför, men han tyckte ändå att det var säkrast att springa in i hans rumpa. 

Eventuellt ska vi ut med hästarna i vår när fjordhästföreningen har aktiviteter. Nästa lördag ska vi också prova hoppa om underlaget tillåter. Snart kanske jag och Hampus far runt på tävlingsbanorna och slår alla med häpnad. Eller drömma kan man ju i allafall.

För övrigt har jag ett blåmärke på min for som gör ont, så går det när man är så hungrig att man sliter ut den frysta pajen ur rysen och sedan slänger den rakt på foten. Men jag ska nog överleva, blåmärken och jag kommer ju ganska bra överrens.

Återstår nu bara att göra sig lite fin inför kvällen, vilket betyder lång varm dusch.

Det Positiva: Vinterritt!
Det Negativa: Älgar, kan ni inte hålla er osynliga.

Stora drömmar som inte är så relativa i verkligheten.

A trip down memorylane

Uppe med tuppen idag, eller rättare sagt innan tuppen ens börjat fundera på att vakna. Klockan fem kom jag ur sängen och en halvtimme senare lyckade jag få ut cykeln ut förrådet och halka mig iväg mot jobbet. Jobba morgon är trevligt, även om det var en del att göra idag, fick ha lite simundervisning också, jobbiga 2:a och 3:e klassare som inte lyssnar på någon, men är man vikarie så får man nästan ta det. Ganska mycket skolbarn idag så jag fick ta på min stränga badvaktsmin och leka ordningsvakt. Behövde dock inte blåsa i pipan, räckte med att blänga ett par gånger. Det är lustigt, människor vet så väl när de gör fel och det syns så bra på dem. Fick min försenade julklapp av cheferna idag också, en badrock, man tackar.

Började eftermiddagen med en stund vid datorn, fick ett infall och gick in på Lottas gamla sida, där hade en länk dykt upp till deras nya ställe i Vadstena. Så fint det verkar bli, så sugen på att åka och titta när det kommit i ordning ordentligt. Vill träffa Tjalle igen och alla andra underbara hästar. Får ser om jag får tid här framöver, ska i allafall skicka ett mail med kort som jag tagit på Vreta och från Torvsäter i somras.

Fick mig att börja minnas, att hitta Lotta och att finna Tjalle och veckorna med honom. Svårt att tänka sig några mer perfekta sommarveckor, svårt att tänka sig några bättre terminer. Nu har jag ju Hampus, men ändå, Tjalle är en häst man helt enkelt inte släpper så lätt, alla hästar lär en något och på Tjalle lärde jag mig känna igen känslan, visst har jag känt glimtar av den tidigare, men aldrig under ett helt ridpass och speciellt inte under ett hopppass. Även om hans teknik inte var den bästa passade vi ihop, trivdes tillsammans, inte bara något jag kände utan något som både Lotta och andra påpekade också. På honom är jag säker på att många kommer att utvecklas som ryttare, jag vet att jag gjorde det. Han fick mig att känna säkerhet, en säkerhet på mig själv, att jag kan, att inget är farligt. Endast på Glampi har jag haft galopprace tidigare, men med honom var det lika lätt och mycket fortare. Det lustiga är, nu när jag tänker tillbaka, jag faller alltid för lite äldre herrar, gentlemän som fortfarande har gnistan och buset kvar i kroppen. Den första var Billy, han var över tjugo när jag galopperade för första gången någonsin. Den andra var Glampi, nitton när jag träffade honom och idag tjugoåtta. Tjalle, över tjugo han med och så Hampus som är nitton för tillfället. Visst har det funnits andra, Sudden var inte mer än sex första gången och Silver inte mycket över tio, men de hade ändå den där känslan över sig. Jag undrar hur många fler som kommer i framtiden....

Sedan gjorde jag missstaget att kolla på katter, ett katthem i Norrköping har en hemsida där behövande katter finns. Blir så sugen, men samtidigt vet jag inte om jag har vad som krävs för att ansvara helt själv för en katt. Min lägenhet känns för liten och om jag skaffar en ny vill jag gärna ha balkong och då kanske, kanske det skulle funka. Samtidigt kommer den där tanken fram. Inom mig tycker jag inte att katter ska vara inomhus, eller i allafall inte bara. Katter är djur som borde få komma och gå som de vill. Min uppväxt som sätter käppar i hjulet och så ver jag ju inte hur jag skulle reagera, tänk om jag utvecklar allergi mot katter också? Som för närvarande är det enda pälsdjur jag inte är allergisk i mot (enligt doktorn, men vem lyssnar på honom?).

Lyckade sedan plugga några timmar på eftermiddagen, stolt över mig själv! Sedan var jag naturligtvis tvungen att gå ut på youtube och kolla ncis, på youtube finns allt men nu har jag lugnat ner mig och ska plugga en timme till innan jag sover, mycket som ska hända i morgon också.

Det Positiva: Tidigt uppe, tidigt i säng.
Det Negativa: Hög ljudnivå.

Dreaming away...

Over and Out

Illamående

Vaknade upp och snozade i morse, kände att det behövdes, fick sedan stressa mig igenom frukosten och cykelturen till SKL, så när jag kom fram var jag ordentligt illamående. Hade en föreläsning om gifter som jag förskte koncentrera mig på samtidigt som jag försökte få den där känslan av spyfärdighet att försvinna. Inte det lättaste, speciellt som detn kommer upp en stor jäkla bild på nån äcklig fruktkaka på den stora skärmen. "Koncentration Matilda, titta inte på bilden, titta inte på bilden". Funderade allvarligt på att åka hem då till lunch, men jag hängde med till skolan i alla fall. Blev lite bättre på lunchen som tillbringades med Louise, Linda och Marcus. Marcus och Linda är så roliga, så jag fick skratta en hel del, inte för att jag minns åt vad längre eller var det så att jordgubbar är nötter och bananer är bär? Eller var jordgubbar ett steriodsmultron? Sen pratade jag och Louise kendo också och så berättade jag det bästa med att lära sig hugga mot folk med att träsvärd. Det är nämligen så att om vi blir invarderade av samurajer från förr i tiden så kommer vi att kunna försvara oss. Eller i alla fall göra lite motstånd. Eller så bara springer vi som alla andra.

Tentapluggade på eftermiddagen istället för att gå på en lektion vi hade, kan ta igen det efter denna tenta tänkte jag. Johan kom och muntrade upp mig lite också, det var skönt. Sedan avslutade jag med att gå på en föreläsning som jag nog egentligen inte hade behövt gå på, mest självklarheter, men på slutet fic kvi se en rolig filmsnutt.

Nu ska jag hemåt och försöka fixa middag samt plugga lite till, därför begav jag mig till biblioteket nu för att kolla mailen, om jag inte startar datorn hemma så får jag troligvis mera gjort, så jag anstränger mig lite i allafall.

Det Positiva: Inga fler långa cykelfärder till Garnisionen.
Det Negativa: Illamående.

All I need to do is look at you.

Over and Out

Do!

Jupp, nytt kendohugg igen, Do (Dååå), nu kan jag sprätta upp magen på folk också, inte bara hugga dem i huvudet och handleden. Anders är så rolig när han demonstrerar, "Ni förstår när det låter sploch så mår inte motståndaren så bra längre. Det ska låta sploch och inte kurr för då mår han fortfarande bra" Sedan fick vi lära oss en massa annat nytt också, blev helt snurrig i huvudet, men vi tränade mot fortsättarna och då är det som om man får en egen personlig tränare, hur bra som helst. Gick bra att skrika också tillslut, men nu måste jag öva på attacksteg samtidigt som jag skriker. Blev en bra avslutningen på en annars ganska värdelös dag.

Var en sväng till Hampus, men beslutade mig för att inte rida, blev en kort promenad i grimma istället och han höll på att dra i väg med mig ett antal gånger, jobbiga häst. Fäller som en galning gör han också och tänker bara på mat. Tycker om honom gör jag ändå. Lyckades ta mig hem också innan allt bara rasade samman igen. Näsan bara rann och ögonen kliade, jobbigt, jobbigt, ögondroppar och tabletter ska inhandlas så snart som möjligt.

Så blir ja sur på mig själv för att jag ska jobba på fredag och söndag också. Varför sa jag ja till det här nu igen? Just det pengarna var det ja... Men vad mycket hellre jag skulle ha gått och lyssnat på Mickeys exjobbframläggning och tillbringat helgen med Johan. Men, men, nu är det som det är och jag måste komma ihåg att tentaplugga också, på all den lediga tid jag får över. Tenta på tisdag, inte så motiverad, men ska ta mig samman. Någon ge mig motivationen, jag ber er vem som helst.

I allafall, dusch som väntar sedan sova, ska upp i morgon!

Det Positiva: Hugga, hugga :D
Det Negativa: Omotiverad

Tänker också fem månader tillbaka i tiden, vad mycket som har hänt på så kort tid <3

Over and Out

Försovning

Ägnade natten åt att somna och sedan vakna, springa på toa och sedan inte kuna somna igen. Vaknade på morgonen: "Hmm, undrar hur mycket klockan är, men lampan är ju läckt så det måste ju vara kring sex eller något sådant. Eller vänta det är ju ljust ute." Klockan var halv tio och jag måste ha stängt av mobilen i sömnen för den låg brevid mig på nattugsbordet och inte i andraä nden av rummet. Inte mycket att göra åt, började klockan åtta och det kändes sådär att cykla till SKL utan att äta frukost, då hade jag hunnit till andra halvan av föreläsningen som började klockan tio. Så det fick bli lite plugg hemma och så långfrukost istället. Sådant som händer även om det var en intressant föreläsning jag missade. Dagen ska nu bestå av lite plugg, lite Hampus och så Kendoträning ikväll.

Bara att sätta igång.

Det Positiva: Långfrukost.
Det Negativa: Springa ut och in på toaletten.

Pigg fast ändå inte....

Over and Out

En sån där tisdag då.

Såå, ännu en dag är över. Heldag i skolan idag, från åtta till fem. Började dagen med att tokcykla till SKL och för första gången sedan vi startade där öppnade de dörrarna tio minuter över åtta och inte strax före åtta. Så jag, som för en gångs skull var där till strax innan åtta, fick till och med vänta och svettig som jag blev var det inte alls bra att stå stilla i kylan.

Föreläsningen var i allafall intressant, handlade om fingeravtryck och hur man undersöker dessa. Väldigt spännande och vi fick testa också för hon hade med sig diverse pulver och infärgningsmedel. Dessutom fick vi sluta en halvtimme tidigare så vi slapp stressa tillbaka till campus. Det är värt så himla mycket att slippa stressen, nu kunde man cykla i lugn och ro och prata lite istället. Sedan höll vi på att bli övrkörda av en bil också, vi hade grönt, men det såg inte bilen, eller rättaresagt Katta såg det inte, hon blev väldigt skärrad sedan och kom och bad om ursäkt. Sådant som händer och allt gick ju som tur är bra. Föreläsningen i den andra kursen var det mest repetition, men det kändes skönt, varje fall något som är lite lättare.

Till lunchen fick vi sällskap av Johan, det var trevligt, tror jag blev lite lugnare, annars satt vi mest och oroade oss för vår muntliga argumenterande presentation. Jag fick i allafall vara allra först med min, det har jag aldrig varit förut. Nervöst, men det gick ganska bra, missade nån mening, men tror att jag fick till betoningar och annat som det skulle vara. Så skönt att sedan sitta resten av eftermiddagen och lyssna på alla de andra. Det känns verkligen som om den kursen är bra för mig. Även om jag fortfarande blir nervös och darrig är det tydligen ingen som märker det och jag tar mig igenom allting som jag ska.

Idag var det också dags för veckans handling, planerat jättefint nu olika maträtter jag kan laga under veckan och nu ska jag prova lite nya recept också. Cyklade då iväg till coop i Tornby, isigt så jag tog det lugnt, blir helt omedveten om omgivningen och håller på att missa flera gröna ljus vid övergångsstället. Varför kan inte cykelljusen också låta för? Lyckas efter mycket om och men få tag på en vagn, till det första stället jag fick fanns det bara sådana där megastora som jag inte ville släpa runt på. Vid ingången står det tre-försäljare. Ånej, suckar jag, de står verkligen och blockerar och man kom inte förbi utan att ha pratat med dem. Min var speciellt envis tror jag. Nej, jag ska inte ha någon ny telefon tyckte jag, jag har precis köpt denna. Klart du ska ha en ny telefon tyckes han tycka. Inget abonemang heller och då tittade han på mig som om jag var dum i huvudet. När jag sa att jag aldrig ringer på min mobil och att mina sms-kostnader ligger på kring 50 kr. Då såg det ut som om han tyckte att jag var en konstig prick och att han aldrig hört talas om någon som mig. Blev nästan lite sur på honom, gillade inte hans attityd. Sedan kom jag i allafall in i butiken och det första jag gör är naturligtvis ett impulsköp. Skäms lite, men kunde inte stå imot, den var så mjuk, så vackert lila och så varm och go, en mysig fleecefilt som ska hålla mig varm när Johan inte är här, ligger nu kring mina axlar. Resten av rundan följde jag min lapp strikt och köpte inte ens någon godsak, känner mig i allafall stolt över detta.

Lite plugg ska det nu förhoppningsvis bli innan det är dags för sängen igen.

Det Positiva: Varm och gosig filt.
Det Negativa: Storhandlingen skulle ju minska impulsköpen, inte tvärt om.

Dreaming of you...

Over and Out


inte vackrast i världen precis

Jag hatar att var förkyld, om det nu är vad jag varit/är annars så hatar jag att vara allergisk och reagera på precis allting. Det värsta är inte att näsan slammar igen totalt och man inte kan andas, blir det akut har jag nässpray som hjälper i alla fall tillfälligt. Det värsta är att min ögon reagerar som galningar. Det rinner och kliar, så jag kliar tillbaka (naturligtvis) och blir de nöjda, näh, istället blir de ännu mer kliiga och svullnar upp och rinner ännu mer. Enklast är ju att låta bli att klia så att svullnaden lägger sig, men ett stort problem kvarstår, det tar dagar innan de röda strecken under ögonen försvinner och huden blir någorlunda normal. Så nu får jag gå till den muntliga presentationen i morgon och se hur som jag grinat sönder ögonen hela helgen och inte sovit en blund. Jag hoppas bara att de lyssnar på vad jag har och säga och inte på vad mina ögon försöker ljuga ihop. För ljuger det gör de, jag har haft en fin helg sovit mycket och uppnått de flesta av mina mål, det är bara ögonen som är missnöjda, men eftersom de vägrar tala med mig får de fortsätta vara det.

Nu har jag kladdat klart med hudlotion på tangentbordet och ska göra det allra sista på min presentation.

Det Positiva: Tja, jag spikade upp en tavla idag och så tvättade jag.
Det Negativa: Mina ögon är onda.

Ögon kan inte ljuga, eller klart att de kan, min gör det i alla fall.

Over and Out

Bästa slutet och bästa början

Det bästa slutet på en vecka man kan tänka sig och den bästa början också. Igår satt jag här och frös och talade om det för Johan. Jag tyckte att han kunde komma och värma mig lite. Så sa han att han precis tagit ett bad och satt i morgonrocken och mös. Så då övergav jag den idéen, men i nästa stund så bestämmer han sig för att komma i alla fall. Kände mig lite ond som fick ut honom i det kalla vädret, så jag fick lite dåligt samvete fast jag var glad över att han kom.
Så när jag mötte honom i borten var han blöt i skägget och håret stod åt alla håll, finast av alla vill säga.

Det var sent redan när han kom så vi borde ha gått och lagt oss och sovit. Istället så pratade vi en massa, blev jättepigga båda två och det kom en massa ord helt plötsligt. Jag visade mina nya fina vinterkängor och han undrade när jag skulle inviga dem. Det vet jag fortfarande inte, men kanske blir det så att vi åker iväg på en läskig/spännande resa. Vi får se, ska inte tänka för mycket på det för då blir jag så nervös. Det är trevligt att ligga och prata på natten, man kan komma på hur mycket som helst som man vill säga. Tillslut så lyckades vi sova också, men jag tittade på klockan innan vi på allvar försökte och den var alldeles för mycket.

Fick lite sovmorgon i morse, så mysigt att ligga och snoza tillsammans med Johan och ha sällskap vid frukosten också. Tillslut var han tvungen att åka till skolan, så jag läste en stundo ch snozade på egen hand. För att få igång mig själv igen började jag tvätta och tog en vinterpromenad, solen lyser fram igenom molnen och då blir man på ännu bättre humör.

Nu hoppas jag på att veckan fortsätter i samma fina anda, ska sätta mig och plugga, samt tvätta kläder i mängder.

Det Positiva: Pratstund och mysstund
Det Negativa: Sjuka människor som alltid ska vara friska ju.

Ibland inser jag hur lyckligt lottad jag är.

Over and Out

Kote!

Jahopp, så var söndagen och med den helgen, nästan över. Idag har jag inte gjort så mycket, läst en del och diskat undan, var meningen att jag skulle tvätta och städa med, men tvättstugan hade någon hunnit boka, ibland är det väldigt negativt att jag gillar att snoza på mogonen.

Kendoträning var det också idag! Det var kul även denna gång och jag börjar få koll på räkneorden, i alla fall när man ska skrika dem i ramsa. Man dras verkligen med när nästan tjugo personer står i en ring och räknar/skriker de japanska orden för siffrorna. Vågar dock inte skrika dem själv ännu, men ska träna hemma så jag kan det snart också. Mycket bättre gick det att skrika också, hihi och jag fick ingen anmärkning om min vänstra häl heller, försökte tänka på den mycket. Så fick vi lära oss ett nytt hugg, Kote där man slår mot handleden/överarmen, innan har vi bara slagit mot huvudet Men så det var kul med lite variation. Huggen gick bra att lära sig, men sen skulle han ha oss till att gå i olika riktningar också, framåt och bakåt gick okej, men så skulle vi går till höger och vänster också. Nästan omöjligt, speciellt för mig och min balans. Aja, jag får träna mera helt enkelt.

På hemvägen började det hagla så in i norden. Var som småspik som stack mig i ansiktet, fick dra ner mössan och upp med kragen på jackan, såg typ ingenting, men ändå kom de små hårda isklumparna åt mig. Ont gjorde det och kalla blev jag, sitter här hemma nu och försöker få tillbaka värmen.

Imorgon blir det till att tvätta, inga stumpor kvar att tala om och inga tröjor heller för den delen. Sedan ska jag städa, storhandla och försöka mig på att skriva en argumenterande presentation till tisdagens redovisning.

Det Positiva: Kote!
Det Negativa: Balanssvårigheter.

Can´t wait...

Over and Out

Pigghästen

Sov som en stock i ungefär 12-13 timmar. Vakande till vid tio igår kväll när jag fick sms, sedan sov jag oavbrutet till klockan åtta i morse, gick upp och stängde av mobilen innan jag gick och sov två timmar till. Inte för att den långa sömnen hjälpte så mycket, huvudet är tungt igen och min lägenhet har blivit belägrad av snytpapper, förkylning här!

Fick i alla fall iväg mig själv till Hampus. Han var rolig idag, fick upp farten ordentligt i skogen och han ville verkligen springa också. Hur kul som helst! Han har börjat fälla nu också, en matta av långa ljusa pälshår ligger på betonggolvet när man är klar att ge sig ut. Tyckte att det såg ut som om han njöt en massa av att bli borstad.

Nu på eftermiddagen har jag inte gjort någonting, bara läst och läst i Sagan om Drakens återkomst, börjar komma någon vart nu också.

Nu vill jag bara kurera mig från denna förkylning så tänkte försöka städa lite, ta en dusch och använda någon av ansiktsmakerna jag har i skåpet. Måste bli piggare till träningen i morgon!

Det Positiva: Pigghästen!
Det Negativa: Hjärnan trycker mot skallbenet...

Hur ska man veta hur man ska säga det man vill ha sagt.

Over and Out

Huvudet i tusen bitar

Mitt stackare huvud håller på att falla i bitar nu, men dagen är snart slut så det kan vila.

Shoppingturen in till stan var något av en framgång. Hittade ett par kängor på Naturkompaniet som jag slog till på, fic khjälp av en trevlig kille att prova ut. Även sockor och smörjningmedel inhandlades. Sedan bar det av till Myrorna, på jakt efter en fotölj, ingen framgång där, men jag inpulsshoppade en fin lite kruka för tio kronor, den ska min gran få bo i. Fick nämligen en gran i veckan som jag nu ska plantera i en kruka och låta växa. Blev ett besök i butiken Tebladet där fanns söta som teburkar som nu står i mitt skåp, vad kul det är att handla julklappar och födelsedagsprsenter till sig själv. Blev slutligen en tur till Stadium och några fina packpåsar följde med mig hem. Hittade även en butik som sålde naturgodis jättebilligt! Sedan jag kom hem har jag bara suttit och stirrat framför mig, gjorde misstaget att åka baklänges på bussen, men nu har jag börjat ta mig samman och ska äta lite mat. Sedan ska jag gå och sova, mer spännande än så blir inte min fredagskväll. Om jag orkar i morgon ska jag ta tag i några projekt, annars hoppas jag på en avslappnade dag utan jobbiga tankar.

Det Positiva: Kängor!
Det Negativa: Huvudet är i tusen bitar.

Borde lära mig lyssna mer på mig själv.

Over and Out

Bra avslutning på veckan

Puh, nu är det ivägskickat, massor av ansökningar om exjobb, har några företag kvar att kontakta, men de viktigaste och mest intressanta är nu klara. Känns otroligt skönt att få det gjort. De andra ska jag ta tag i sedan, de kräver lite mer uppfinningsrikedom för att komma på vad jag kan göra hos dem.

Igår slutade i alla fall bra. Cyklade iväg till Johan och passade på vägen på att kryssa mellan diverse festerister som skulle på kvällens kravall och intressant titta på de tre polisbussar som stod på campus. Senare kom det fram att Israels ambassadör varit på besök och det varit en del oroligheter. Kan man ju förstå, men förhoppningsvis bjuder UF in någon representant för den andra sidan också. Hade varit intressant att gå på, men hade helt glömt bort det.

Hos Johan började vi med att gå till Willys och handla, en mycket trevlig affär. Fick skratta lite också, det låg lite snö på marken, men Johan tog sina sandaler (utan strumpor i) och gick ändå. Han fyser inte om fötterna, jättekonstig! själv behöver jag raggsockor när det är minusgrader och har tofflor på mig inomhus, men han är nästan alltid barfota.  Sedan gjorde vi varma mackor, jättegoda med svamp och creme freche. Ska jag göra flera gånger! Mitt i maten kom Johans bror sambo och skulle låna en extrasäng. Henne har jag aldrig träffat förut och naturligtvis blev jag nervös, som vanligt. Undrar om det syntes? Inte kommer jag på någonting att säga heller, något att träna vidare på.

Sedan började jag läsa Johans bok medan han förberedde sin lektion idag, blev som vanligt sent, av någon underlig anledning blir det alltid sent. För när vi väl har kommit så långt att vi ska sova så bli minst en av oss pigg igen och vill prata en massa. Sedan är det som om piggheten hoppar omkring tills det bli jättesent och man inte får tillräckligt med sömn. I morse ville jag inte alls gå upp, det var så varmt och mysigt i sängen och utanför fönstret vräkte snön ner. Härligt med lite riktig vinter, men den gör också att man vill grypa ner och mysa under en filt med en kopp te i handen. Lite frukost fick jag i mig innan vi cyklade genom snöyran till campus. Johan såg ut som en snögubbe när vi kom fram.

Nu är det helg för mig och jag tänkte börja med en tur in till stan och titta på kängor, eventuellt ska jag ta mig till gymmet också, men det funderar jag fortfarande över.

Det Positiva: Snö som är vackert.
Det Negativa: Snö som ilar i tänderna och sticker i ögonen.

Jag måste få dig att förstå, jag måste våga allt det där som är så viktigt, men känns så läskigt, det är så mycket måsten.

Over and Out

Försovning och annat

Försovning i morse, men eftersom vi skulle vara på campus hann jag i tid. Hade oföreberedd muntlig övning, det gick ganska bra, blir bättre och bättre ju oftare man gör det. Fast vår lärare är lite konstig, ibland känns det inte som om hon lyssnar alls om man säger något och så ibland gör hon tvärt i mot vad hon själv bestämt. Till exempel skulle jag och Louise gå tidigare idag för att hinna till SKL och så skulle vi tydligen gå igenom min debattartikel allihopa, så sa hon att vi skulle göra det dierkt efter rasten så vi skulle hinna, men istället börjar vi med de cv:n som var kvar så jag hann aldrig höra deras kommentarer. Snacka om virrig.

Har sedan haft heldag på SKL. Många intressant föreläsningar så det var trevligt, men blev så trött så jag struntade att cykla till campus och ha den sista föreläsningen. Hem och vilade lite istället, läsa bok och äta födelsedagschoklad. Så börjar jag helgen tidigt också och ät ledig i morgon, eller jag ska inte till skolan i alla fall. Ska göra en del saker här hemma och kanske om jag orkar åka till stan, shoppa kängor och ta en sväng förbi gymmet.

Ska snart åka över till Johan och göra middag, flera dagar sedan vi träffades nu..

Det Positiva: Tidigt helg
Det Negativa: Trötthet

Längtar...

Over and Out

Fullspäckat

Fulltecknad dag nästan över, men bara nästan, disk och dusch väntar fortfarande. Egentligen borde jag göra morgondagens matlåda också, eller vänta, jag har ju i frysen, underbara planering som fungerar som den ska. Skönt, en sak mindre att oro sig för inför morgondagen.

Började i alla fall dagen med att cykla till SKL, så där halvintressant föreläsning och kalt så in i tusan var det i salen också, fick sitta med jacka på. Cyklade sedan över till campus och skulle gå på LARM (Linteks arbetsmarknadesdagar) hur mycket företag som helst var det, mest it-företag tyvärr, men några intressanta lyckades vi snoka på. Så nu har jag några jag ska skriva om exjobb till. Apropå exjobb hamnade jag på informationsmöte om det på lunchen, hade inte tänkt gå, men det blev så endå och sedan hade jag möte med Marianne också. Det var trevligt att träffa henne igen. Kollade igenom lite vilka alternativ jag har och det kändes skönt, blir det inget exjobb så blir det mer biokemi. Nu är jag däremot otroligt taggade på att göra exjobb, ska sätta mig ner med ansökningar och skicka i väg en helt del. Tänker nog vara ledig hela fredagen och sitta med detta. Kännd som om en del stress släppt nu, när man i alla fall har ett andra alternativ om det skulle skita sig fullkomligt.

Hem och äta lite innan jag höll på att missa bussen ut till Hampus. Blev ganska så kort och, kändes det som, stressigt. Mockade och tog in hästarna, fick ut Hampus en sväng, red kanske 30-40 minuter, delvis lite serpentiner på en äng, han började till och med mjuka upp sig. Ska envisa ner mig ännu mer, hästen ska bli böjbar som spagetti. Sedan hem igen och slänga i sig lite mat, putsa färdigt på debattartikeln och skicka in den.

Iväg igen, denna gång till Ryd och Kendo-träning. Helt otroligt roligt var det idag. Hade träning både nybörjare och fortsättning, det var super, gick mycket bättre med skrikandet när man vågade ta i lite mer. Sedan hade vi massa roliga övningar när man skulle räkna och göra olika saker. I slutet fick vi slå på motståndarens svärd också, hihi, bra när man tränade mot en fortsättare så kunde de också hjälpa till. Vår häftiga tränare Anders som är hur cool som helst kan ju inte vara överallt samtidigt. I alla fall känner man sig själv ganska så häftig när man har sin Shinai och skriker japanska ord. Kan numera räkna till fyra, men ska träna och på söndag hoppas jag på att kunna ända till tio. Ska också träna kendosteg varje dag så jag blir bättre och som jag fick påpekat se till att vänder häl trycks utåt. Tränande skirkande på vägen hem, kändes väldigt bra att skrika rakt ut i kvällen.

Nu blir det disk, dusch och sova. Fullspäckad dag även i morgon. 

Det Positiva: Kendo, kendo, kendo.
Det Negativa: Stress

Ichi, Ni, San, Shi....

Over and Out

Kattifnatt

Lyckades ta och lägga mig relativt tidigt, men då blev jag plötsligt pigg och kunde inte somna istället. Att det ska vara så svårt. Lyckades i alla fall komma upp och iväg till SKL på morgonen. Ganska intressant föreläsning var det och sedan cyklade jag och Louise hem till Linda. Vi ville göra klart den projektuppgift som ska in på fredag redan idag. Genast stötte vi på problem eftersom man skulle ha ett tillägg till excel som vi inte kunde installera. Linda ringde till Marcus för att få hjälp, det går så där när han försöker förklara över telefonen, Louise får tag på sin Johan, men lägger raskt på luren igen när Linda plötsligt lyckas få till det. Det blir knepigt när alla datorer har olika versioner av samma program. Satte sedan igång och det gick ganska bra, pillade på lite olika diagram och kelade med katterna under tiden.

Paus för lunch och en titt i några av Lindas många kokböcker. Linda är min insperationskälla när det gäller mat. Sedan fixade vi de sista diagrammen lagom till att Marcus kom hem. Då blev det fika med kladdig kladdkaka, åhh, den var så god, jag snodde med mig receptet hem och Louise snodde med sig hälften av det som blev över av kakan. Det var trevligt att fika, vi höll en enad front mot Marcus genom att dricka te och han kaffe. Han älskar kaffe och har en egen espressomaskin som heter Venus. Vi hävdade besämt att te var bättre medans han gick omkring och sa "Kaffe is da shit"

Sedan blev det till att skratta åt östgötska på youtube, dels något som hette Linköpingslåten och sedan nån kille som kallade sig Pointak (eller något likanande?) Haha, vad vi skrattade och eftersom de andra tre alla kan prata på dialekten blev det ännu roligare. Jag kan bara säga ett par ord, men jag försöker lära mig lite.

Så efter dagen hos Linda och Marcus har jag blivit så sugen på att skaffa mig en katt, deras två, Svante och Oliver är så söta. Man kan hålla på och leka och kela med dem i evigheter. Mysigt med sällskap skulle det bli och någon som man kan prata med på dagarna när man råkar vara hemma.

Har nu äntligen lyckats med min debattartikel, blev inte strandskyddet som jag tänkte utan utformningen av simskolan här i stan eftersom det är vad som gjort mig upprörd den senaste veckan. Så nu väntar en kväll när jag inte riktigt vet vad jag ska göra. Får väl se vad jag lyckas hitta på.

Det Positiva: Kattmys
Det Negativa: Ont i axlar

Längtan inom mig byggs upp..

Over and Out

Strandskydd och för lite sömn

Efter ungefär fyra timmars sömn var det dags att ta tag i den nya veckan. Kanske inte på topp direkt, men ska man till skolan på, som man tror, en viktig lektion så ska man. Lektionen visade sig vara i princip värdelös, lite surt när man kunde ha gosat ner sig i sängen ännu en stund och myst lite. Efter 45 minuter var det över och vi fick plötsligt ett hål, en andra frukost blev det av hålet så man skulle piggna till lite inför Språklig kommunikation. Två timmar ägnades åt att kommentera alla andras cv:n och personliga brev, kändes bra att jag trots allt gjorde dem på natten, även om de var väldigt kortfattat formulerat om man jämför med en del andras kommentarer.

Äntligen dags för lunch, vi sprang på Johan så fick sällskap av honom också, samt att vi hittade en plats i det något lugnare fysikhuset att äta på. Kall mat blev det idag, men i morgon blir det matlåda. På eftermiddagen var det meningen att vi skulle jobba undan en del uppgifter, men de tog så lång tid så vi gav upp vid klockan tre. Kändes skönt att få cykla hem tidigt, började känna av tröttheten ordentligt så jag åt en massa kladdkaka och sedan jag sov middag i en timme ungefär. Har grubblat fram och tillbaka över vilket ämne jag ska skriva debattartikeln om och nu tror jag att jag kommit fram till att jag ska debattera om strandskyddet och en del förändringar som de vill driva igenom i en ny lag. Nu har jag dock fastnat i formuleringen, ska förmodligen lägga det på is till i morgon och istället diska undan och sova ordentligt i natt. Får ta tag i detta i morgon eftermiddag istället.

Det Positiva: Vakna med Johan
Det Negativa: För få timmars sömn

Värme som håller mig kvar...

Over and Out

En överraskningrnas söndag

Ibland blir man så överraskande glad att man inte riktigt vet vart man ska ta vägen. Det var en sådan söndag jag upplevde. Min faster och hennes sambo skulle komma ner från Stockholm och kika in min lägenhet samt fira min födelsedag lite gran. Som vanligt sov jag så länge jag kunde och hastade mig istället igenom frukost och lite städning. Så ringer de och säger att de står utanför porten. Jag går och öppnar och så blir det kramkalas som vanligt, plötsligt kikar två figurer fram bakom den stora blå kontainern alldeles bredvid porten. Pappa och syster Frida! Vad glad jag blev! Sedan kommer ännu en lite figur fram, farmor! Ännu gladare, några sådana föhoppningar har man inte när det gäller henne. Blev så glad att hon bestämt sig för att följa med. Så det blev trångt och mysigt i min lägenhet, pappa och faster gick till konsum och köpte fika och så invigde vi en av de nya tesorterna jag fick i present. Fick öppna paket också, det är roligt, fick bland annat en receptbok om pajer som jag ska börja utforska och en fin blomma. Den bästa presenten av alla var att alla kom och hälsade på mig, lite tråkigt att mamma var tvungen att jobba, men man kan ju inte få allt här i livet.

Skulle sedan i väg och äta nere på stan. Så kom jag ju på att jag kunde fråga om Johan ville följa med och det vill han. Då blev jag ännu gladare och väldigt nervös. Satt och hoppade i bilen hela vägen till Skäggetorp. Så här i efterhand kan man ju skratta åt sig själv som tur är, men just då var det nervöst. Åt i alla fall en god middag på en resturang som hette Hamlet, jättegod lax tog jag.

Efter middagen skulle Elinor med tåget och då blev det lite bråttom så ingen hann säga hejdå utan hon och pappa bara for. Vi tänkte att vi åker väl efter så hinner vi kanske kramas lite i alla fall. Så vi packar in oss i fasters bil och tar oss mot resecentrum. Halvvägs dit ringer syster, då har de svängt fel och nästan kommit vilse. Det blev så att vi kom fram före dem och fick stå och vänta, sedan blev det kramkalas i yberfart innan hon hoppade på tåget. På stationen blev det också hejdå till pappa, Frida och farmor som också började åka hemåt. Faster och Jaak skjutsade hem först Johan och sedan mig. Bytte om jättesnabbt och packade ännu snabbare, innan vi lyckades packa in min cykel i deras bil och de körde mig till Ryd och träningen.

Skulle ju nämligen prova på Kendo på kvällen. Jag och Louise blev lite tjejiga och ville inte komma själva dit så vi möttes några minuter innan. Det verkar vara en spännande sport, men jag ska gå ut i skogen och träna skrika med magen innan nästa träning på onsdag. Tänker ge det i vart fall en chans till innan jag bestämmer mig fullständigt.

Sällskapade med Lollo till Skäggetorp och fortsatte sedan hem till Johan. Vi gjorde någon form av raggmunkar, till min förvåning var jag hungrig igen trots den mastiga middagen. Det var gott med mat, sedan kom jag på att jag skulle kolla måndagens schema. Upptäckte att det var en sak jag glämt att göra, nämligen kommentera alla andras cv:n och personliga brev. Så mitt i natten började jag med det och satt och skrev så pennan glödde i en och en halv timme. Supertrött var jag sedan och så kunde jag ändå inte somna eftersom jag var så uppstressad. Brukar somna så bra hos Johan, men inte denna natt, ville absolut inte gå upp i morse heller, men det tror jag vi tar i nästa inlägg. Nu måste jag försöka plugga och fixa lite mail, allt medan jag snaska i mig kladdkaka, men det får man faktiskt, om man måndags-trösta sig.

Det Positiva: Överraskningar av familjen
Det Negativa: Överraskningar av skolan

Ni får mig att le och skratta.

Over and Out

RSS 2.0