Nyttig träning

Vi startade veckan med en lite uteritt, försökte bara jobba på framåt även på långa tyglar i skritt. Ganska lagom tur, först var vi själva, men i slutet kom en stallkompis ikapp så vi fick sällskap sista biten hem.
 
I tisdags red vi på ridbanan, som förberedelse till onsdagsträningen var det tänkt. Och j*klar vad han gick. Vet inte riktigt vad som flög i honom, men jag kom i alla fall på mig själv med att sluta driva, försöka slappna av och hänga med i traven han ville gå i. Vi gjorde inte så jättemycket med än trava på volt med lite tempoväxlingar, försökte oss på lite skänkelvikningar och så galopp på volten också. Där hade vi lite olika åsikter och han sa ifrån lite i vänster varv, så jag pressade inte på där, han säger ju bara ifrån på det sättet (kickar mot skänkeln) när något känns alldeles för jobbigt. Han gick så bra ändå så jag var himla nöjd med honom!
 
Onsdagen bjöd på morgon i stallet först. Tog mig tiden att fixa både mockning och mat, vilket gjorde att jag på eftermiddagen hann gå och ta en kärra i hagen också innan det bar av till Marithaträningen. Var ovanligt i tid, gamla stallkompisen var fortfarande kvar så vi hann prata lite snabbt också innan hon åkte och det var dags för oss att börja värma upp. Försökte återigen få igång redan i skritten på långa tyglar, han kändes mjuk redan från början. Sedan travade vi igång lite innan lektionen började. Fick gå in på volten och ta lite i alla gångarter bara för att se lite vilken utgångspunkt vi hade. Lite segstartad kanske, men sedan kom vi igång lite bättre. Maritha tyckte att han rörde sig lite större än tidigare och det i sin tur kan leda till att han blir tröttare och det blir jobbigare för honom fortare. Vi fick sedan göra en jättebra övning, gå in på diagonalen, flytta i skänkelvikning undan höger skänkel, innan väggen göra en framdelsvändning undan höger, fortsätta tillbaka i skänkelvikning, vända för höger igen och så vidare. Sedan samma sak fast för vänster. Det var superbra och jag kunde utnyttja speglarna och se att han verkligen korsade benen, dock måste jag vara noga med att släppa fram honom i framdelsvändningarna så att han går runt även med frambenen och inte "snurrar" med dem. Vi gjorde sedan lite skänkelvikningar i trav och Maritha var nöjd med oss, även om jag har svårt med vad som är en bra känsla eller inte. Sedan övade vi på galoppfattningar som inte var vårt starkaste kort denna dag. Jag viftar omkring med händerna för mycket. De lever lite sitt eget liv. Tillslut knöt vi knutar på tyglarna där jag bör hålla händerna sedan kämpade vi vidare. Ibland var jag inte tillräckligt noga med att mjukna så då blev det stopp, men när jag gjorde som jag skulle och satt stilla så blev det himla bra. Ska fortsätta öva med knutarna innan nästa träning om två veckor. Nästa vecka är det nämligen dags för en jobbresa till Bryssel. Såklart över onsdagen...
 
 
Igår blev det en promenad till ridbanan i mörkret och blåsten. Hittade i alla fall knappen till strålkastarna så vi fick lite ljus, Maxim var pigg som en spigg och tycker som alltid att blåst är latjolajbans. Så jag släppte honom och stod i mitten medans han rusade runt några varv. Behövdes inte mycket för att driva, krumsprången kom också av sig själv. När han lugnat ner sig lite och jag krattat bort lite rivstartsspår powerwalkade vi hem igen. Humm, hur blir detta när jag gjort min planerade klippning i helgen. Och vila tre dagar nästa vecka...
 
Ikväll blev det tömkörning, något distraherad häst, men som ändå snubblade över några travbommar mer eller mindre effektivt. Var ju ett tag sedan jag tömkörde nu, men kom in i det tillslut. Svårt att parera när han ska titta på saker och ting runt omkring ungefär hela tiden, men försökte ändå jobba på och vara positiv.
 
Det Positiva: Höst gul
Det Negativa: Kan inte hantera vissa saker
 
You and me until the end
 
Over and Out

Bruksridning!

Vi började helgen med en skogstur i sällskap, undersökte delvis nya vägar och pratade mycket om var man kan rida i området. Trevligt och lite sol fick vi också. Maxim skötte sig bra, även om han fryste fast en gång och vägrade röra på sig. Hans kompis också, så vi hoppade av och fick leda en liten bit där det hände lite för mycket.
 
Igår var det så dags för bruksridning igen. Jag var otroligt sugen på ett kval och kände att det lite var höstens sista chans som uppenbarade sig i form av Stockholms DM. Vi lyckades ju med en kvalrunda där förra året, men i år var turen inte på vår sida. Lite surt eftersom vi fick ett u på ett hinder vi klarade utan större problem förra året. Men men, kanske bara ett andetag extra hos matten som hade behövts, eller så är vi inte tillräckligt bra ännu.
 

Johan följde i alla fall med <3 vi åkte iväg tidigt, kom fram i god tid, kunde efter en fantastisk backning, om jag får säga det själv, parkera på den minimala parkeringen bredvid en för dagen ny fjordbekantskap. Vi insåg genast hur mycket vi hade gemensamt, både transportmärke och sort, samt ras på häst. Hade också två andra bekanta på plats så det kändes kul, blir ju lite roligare då.
 
Gick banan tillsammans först och en gång med bara Johan. De större svårigheterna var flytta föremål, tre stycken, hovkrats och grimma oroade jag mig inte så mycket för, men det var också en ryktlåda att flytta, med våra dåliga erfarenheter sista tiden kändes det sådär. Hopphindren var också lite tittiga, samma som förra året, men vi brukar ju ta oss över på ett eller annat sätt. Lydnadshindret var en vattenmatta som man skulle trava över, längs sidorna av den plastgäss och två plastträd. Gässen klarade vi ju med bravur förra året, men träden var jag lite tveksam inför. I efterhand borde jag ha tacklat dem annorlunda, men inte mycket att göra åt, man har ju bara en chans.
 

I alla fall, vi tog ur Maxim i lagom tid, tittat på några ekipage först. Sedan red jag fram lite, han ville gärna hänga med sin nya gula kompis, men lyssnade hyffsat även när vi gick ifrån honom. Funktionskontrollen gick bra, gick något steg vid sadlingen och uppsittning, men inte så mycket, 4 straff där totalt. Vi skrittade igång och första hindren var två halter, en uppför och en plan, inga problem sa Maxim, jag kan! Och så var det vändning i rutan som var relativt generös, nedförs halt sedan innan svårigheterna började på riktigt. 0 straff på de två första hindren alltså. Flytta föremål kom sedan, hovkratsen gick bra, sedan var det fruktade ryktlådans tur. Gick bra att ta den, men när vi skulle flytta över så fick han ett ryck och kastade sig iväg, jag slängde lådan all världens väg (något har man tack och lov lärt sig) och fick stopp relativt snabbt. Tillbaka och flytta grimman, med en mycket spänd Maxim, men det gick bra, en seger i sig och 30 straff. Både jag och Johan trodde att jag kanske fått ett u där eftersom vi sprang igenom den tredje flyttningen innan vi gjorde volt och kom tillbaka, men tydligen inte. Sedan bryggan som inte var superhög på några lastpallar, dock avstigning på "fel" sida vilket stela matten har svårt för, vi tog oss igenom utan straff!! Det beror verkligen på vilken typ av brygga det är vi råkar ut för.  In i ridhuset, direkt trav och portar som han såklart tar som en stjärna, 0 straff där. Lydnadshindret var direkt efter, här skulle jag har tagit det lugnt och andats lite som sagt, han gick på direkt och jag trodde han skulle tassa över, men så såg han träden, vände ut bakdelen, började trampa på gässen och tillslut var vi ute... Sedan gick han såklart över på andra försöket i lugn skritt... 100u på den och kvalet borta.... Vidare i alla fall, galopp och hoppa hinder med lite tveksamhet och vägran på första och rivning sedan 20 straff där. Skrittbommar efter det 10 straff också, missade gatubrunnen 30 straff, mer övning hemma på alla gatubrunnar vi har tillgång till. Backningen sedan, gick ju, med tanke på hur många som hade problem med sina mindre hästar så tog vi oss runt på 110 straff, helt klart godkänt. Men visst var det trångt, låg i ett U och var gjord av plankor i stället för spån, vilket gör att det låter en del och blir halkigt om man kommer åt dem. Man skulle också rida in igenom den först och backa runt ut och jag missbedömde lite hur jag skulle svänga där, så lite kommunikation som inte var på topp. I mål sedan, fick en del straff för felaktig gångart också 28 närmare bestämt, men, men, i övrigt rätt så nöjd med hästen och med mig som höll oss relativt lugna. Ni ser det tomt ut med bruks framöver.  Jag hoppas C kanske har något innan vintern. Annars får vi ladda om för våren och spana efter datum längre fram. 

Det Positiva: håller mig lite kall i allafall
Det Negativa: Vill vill vill kvala

I could spendera my life with this

Over and Out 
 
 

Träning och skogsritter

I tisdags så tog vi oss en tur i solskenet, vi red bort till något som jag nu vet kallas Lilla Djurgårdsskogen, tror jag minns rätt då. Vi utforskade lite där tidigare och jag tyckte det var väldigt fint, men nu hittade jag också en karta och kunde se hur de markerade ridstigarna faktiskt gick. Det visade sig att när vi red dit förra gången så tog vi den kortaste rundan, vilket jag mätte till 7 km, denna gång tog vi mellanrundan och jag glömde runkeeper så jag vet inte riktigt hur långt det blev, men nästa gång ska jag köra den längsta rundan och försöka komma ihåg och mäta så får vi se. Vi travade i alla fall en hel del, övade på lite övergångar och tempoväxlingar, var ute i över en timme, men Maxim var torr när vi kom hem i princip, så kanske kan klippningen vänta någon vecka till.

 
Onsdag och Marithaträning! Berättade lite om vad vi övat på kursen och vi fortsatte lite på samma tema. Mycket små tempoväxlingar i traven. Matten blev helt slut, hade inte riktigt optimal sits och undrade hur tusan det nu var man gjorde egentligen när man red. Fin blev han tillslut i alla fall, så där som det är svårt att få honom när man rider ensam, men vi ska jobba på, även ute där han vill lite mer själv. Samma jobb i galoppen, får fortfarande rida en hel del i den, men det är bättre än tidigare och han går mer av sig själv, men nu börjar han tycka kraven är jobbiga och då lägger han gärna av om man inte är med och säger till i rätt ögonblick. Det här är något vi behöver träna på mer hemma på banan och ute i skogen. Sedan fick vi visa upp våra öppnor! Vänster öppna var plättlätt tyckte Maxim och gick fint på tre spår. Höger desto svårare, så bra med speglar att kika i så jag kan se hur det ser ut och samtidigt känna efter hur känslan är så jag vet vad jag ska sträva efter hemma. Sluta var det tvärt om i, hans högerben är svagare helt enkelt och har svårare för sig. Sedan har han ju en matte också som försökte få ihop allt uppe på ryggen utan att blanda ihop alla hjälperna. Slutsatsen var i alla fall att jag behöver hålla honom rakare och gå mer framåt, samt ha styrfart in i skolan så blir det lite lättare. Något att jobba vidare med tillsammans med skänkelvikningarna. Vi avslutade med lite förvänd galopp, både halvt igenom och från kvartlinjerna för att undvika väggen och det går framåt där också, även om jag behöver bli bättre på att träna själv också, nu har vi ju ganska många övningar att välja mellan och vet på ett ungefär hur jag ska gå vidare om det inte fungerar i en.
 
Promenad sedan igår, 45 minuters powerwalk blev det runt en bra slinga jag blivit visad. Idag så blev det sedan vila, kommer köra på en del i nästa vecka, men om två veckor blir det mikropaus på 3-4 dagar då jag åker till Bryssel med jobbet, så det känns som en bra planering.
 
Det Positiva: När solen skiner och allt är frid och fröjd
Det Negativa: Vill orka mer, hinna mer
 
Kan inte göra detta utan dig.
 
Over and Out

Träningshelg Stefan

Helgen gick i de gula (och grå) fina hästarnas tecken och massor med träning. Vi for iväg till Knivsta för ännu en träningshelg med Stefan och fjordhästgänget. Vi var lite färre denna gång, vilket min förkylning tackade för, lite senare start på morgonen och tidigare avslut på eftermiddagen. Första passet hade vi dressyr, Maxim var lite distraherad och inte riktigt så fin som han kan vara, men ändå väldigt bra för första passet tycker jag. Övade mycket på tempoväxlingar på volten, att inte ratta så mycket med händerna och låta honom gå framåt.


Lördagens andra pass hade vi valt hoppning, vilket gick väldigt bra, vi började lågt och så kunde vi succesivt höja och det kändes bra hela tiden, även om jag inte alltid hängde med när han hoppade av lite tidigt. Men vi övar på helt enkelt och det var väldigt roligt tyckte vi båda två. Vi hade tre hinder, som ett Y på banan, en oxer på medellinjen och så ett plank och ett rättuppstående på diagonalerna. Bra övning tycker jag så ska försöka bygga den hemma någon gång också. Vi behöver öva på att galoppera på framåt mer hemma så vi båda kan sätta upp farten lite. Och såklart försöka hoppa lite mer regelbundet.
 
Söndagens första pass var dressyr och här tycker jag att han var riktigt fin och med, fick lite filmat också och det är mest mig själv jag tycker borde ha gjort ett bättre jobb. Men träningsvärk kanske gjorde sitt till också. Ser lite kutryggig och bakåtlutad ut där jag sitter. Så behöver tänka mer på att spänna ländryggen och sträcka på mig, bättre än tidigare filmer tycker jag dock. I alla fall fick vi jobba på med tempoväxlingarna och galoppera lite. Även testa på lite öppna på långsidorna vilket gick förvånansvärt bra med tanke på hur lite vi gjort det och skänkelvikningar där det gick helt okej, behöver bromsa upp lite lite mer bara. Dock ser jag att jag sitter snett som tusan på filmen. Mer övning, försöka få någon att tjata på mig oftare hemma kanske. (Blink blink till Johan) Nåja träna vidare helt klart och jag är så glad över att vi ökat på Marithaträningarna till varje vecka, nu kanske vi kan komma någonstans i höst. Vi är anmälda till en tävling i oktober, på lång bana tyvärr, men det är nära att åka så jag kände att vi kör och ser vad som händer, är första reserv i dagsläget, men det känns optimistiskt. Sedan har jag spanat in en pay&ride också i början av december i Väsby, får se om vi kan vara med på den med ett LA-program, vi behöver ju börja någonstans.
Sista passet som också blev hoppning var bra, men vi var båda trötta, matten drabbades också av lite höjdrädsla. Men vi fick avsluta med bra språng. Allt som allt en mycket bra helg. Dock var jag otroligt sliten på söndagen, somnade nästan i solen och trodde jag skulle däcka totalt. Dock hade jag ju kvällsplaner också så när Maximen var avlämnad i hagen och alla saker inpackade (hade hunnit mocka och fixa allt i stallet på lördagen) så hann jag hem en snabbis och äta innan det blev promenad till ridbanan och drygt två timmar med att rensa ogräs där. Kommer bli bra och fint när vi är klara, men vilket slitgöra det är.

 
Idag blev det mys med massage och en liten promenad med bästa gul. Anmälde mig i sista stund till brukstävling i Stockholm på söndag så vi ska ladda hela veckan för det.

Det Positiva: helg med fjord
Det Negativa: Den sneda matten

Over and Out 

Veckans bravader

Så sedan förra veckan då? Sommarvärmen håller i sig och solen skiner för fullt. Skön början på hösten.
Vi avslutade förra veckan med en uteritt i egen regi på fredagen, hittade efter lite om och men och osäkerhet fram till sandvägen i skogen som man kan galoppera på. Annars blev det mest skritt på skogsstigarna. En härlig tur med en Maxim på bästa humör, inte speciellt tittig vilket var skönt. 8 km blev det och vi var väl ute 1,5 h ungefär

 
Sedan blev det vila både lördag och söndag för Maxim eftersom matten och hussen åkte till västkusten och hade det trevligt på ett bröllop. I måndags var vi dock igång igen, skrittade ut med två stallkompisar som visade en runda för oss, ganska lagom skrittvända tror jag det kommer blir 40-45 minuter tog den. Sedan red vi på banan i tisdags och försökte komma ihåg vad vi hade i läxa. Han kändes ganska mjuk och fin, men blir distraherad ibland när det händer saker runt omkring. Men det är ju bra, vi har gömt oss ganska mycket i skogen de senaste åren, ska vi komma ifrån tittigheten på tävling är det ju bra med en tittig vardagsomgivning. Mest skritt blev det och flytta bakdelen på voltspåret, lite trav och galopp också, men var ganska nöjd efter ett tag ändå.
 
Destå mer fart blev det på träningen igår, mycket galopp och trav, övergångar och diagonaler i alla möjliga former. Vi fick börja med att rida som en åtta mellan kvartslinjerna, började i skritt och flyttade i skänkelvikning på diagonalerna, kämpade på med min vänsteraxel och försökte sitta rakt och inte förstöra för mycket. Vi gjorde i trav också, godkänt, men helt klart mer träning som behövs. Sedan började vi med galoppen, vi skulle rida in på diagonalen, bryta av vid kvartslinjen och fatta den andra galoppen och så om igen. Han blev väldigt förvånad över avbrottet, så jag kunde bestämma hela tiden vilket var bra, sedan vände vi lite på det, bröt av när vi kommit in på diagonalen och fattade ny galopp som vi tog genom kortsidan. Han var superfin hela tiden! Vi fick avsluta med att bränna runt fyrkantsspåret, öka på långsidorna, och låta honom minska själv på kortsidan. Och avslutningsvis lite diagonaler i trav. Han var så himla fin!

Blev sedan vila på torsdagen, matten och hussen tränade core och hjälptes åt i stallet. Avslutade sedan veckan med ännu en upptäcktsfärd. 7 km på under en timme, hittade en superfin runda och vi kunde trava ordentligt. Kommer bli superbra konditionsrunda framöver. 
 
Det Positiva: Bästa gula som lär mig så mycket
Det Negativa: När mattens kroppsdelar lever ett eget liv
 
Vad som helst för dig.
 
Over and Out

De första dagarna och Marithaträning

Så direkt efter tävlingen i söndags for vi mot vårt nya hem, Ganska pirrigt är det att byta stall, för det är så himla viktigt att det blir bra. Maxim var på och lite ostyrig, sådär som vi inte vill att han ska vara bland folk som inte lärt känna honom ännu... Därför kändes det extra bra att jag hanterade honom själv de första dagarna. De senaste åren har han ju i princip haft lösa ut- och insläpp och även om han är tränad till att inte springa omkring i grimskaftet så kokar det över i huvudet på honom ibland, speciellt på ny plats och med nya människor.  I alla fall vi anlände vid fyratiden och Maxim fick gå in i boxen och bekanta sig med den en timme ungefär medan jag packade upp och försökte ställa i ordning sakerna. När blivande hagkompisen kom tillbaka från ridtur så släppte vi ihop dem, pip och spring blev det, men inte så farligt mycket. Bestämd stor brun herre går han med nu, verkar vara en trevlig häst, han säger ju till, men Maxim vet ju man går undan, så jag har inte märkt att han fått bitmärken eller blivit träffad av någon spark. Men springa det gjorde de så att hagkompisen fick sned sko... Extra motion för knubbisen!

 
Vi hade sedan stallmöte och jag fick tillfälle att träffa de övriga som har hästar i stallet och försöka memorera lite namn. Vi gick också igenom fodringsschemat och lite andra rutiner. Jag tog semester på måndagen, var med på morgonen i stallet och släppte ut min ostyriga gula. Och försökte lära mig vilken häst som är vilken. Fixade allt för Maxim då också. Hemma strax efter åtta igen!!! Förstå vilken lyx. Sedan åkte jag och lämnade in cykeln på verkstad, ut till gamla stallet och städa ur det sista, iväg till ikea, hööks och biltema innan jag åkte och hämtade cykeln igen, förbi stallet på hemvägen och lastade ur det sista och försöka ordna lite mer bland grejerna. Hem och fixa i förrådet med de nyinhandlade hyllorna, samt fota alla täcken och andra hästsaker jag rensat ut. Iväg till stallet mot eftermiddagen igen, skulle vara med på intag. Sedan kom Johan och vi tog ut Maxim på promenad till ridbanan som första äventyr. Vilket han skötte med glans, trots mycket trafik och gångtunnel att passera. Det var sjukt spännande tyckte han helt klart.
 
Även på tisdagen gick vi till ridbanan, men denna gång med sadel på och premiärtur. Det var väl inte jättekul, eftersom han återigen inte var ordentligt riden på en vecka, men tillslut fullt godkänt. Lite djupt tyckte han nog att underlaget var, men jag tror vi vänjer oss.
 

Igår var det så dags för Marithaträning, han började med att var jobbig och stretig och ja, visade upp sig så som han blir oriden. I alla fall fick vi galoppera runt i fältsits och bara tänka framåt. Efter det var resterande tid fantastisk! Så fin och vi hann öva på skänkelvikningar och övergångar och halter. Och för det mest var han så trevligt och gick kvar i formen, någon gång ibland åkte huvudet upp i en fattning, men inte mycket alls. Lite tempoväxlingar blev det också och diagonaler i galopp där han inte bröt av sådär som han hållit på med tidigare. Jag var nöjd med min ridning också, tills jag kom hem och såg att han hade skav på ena sidan igen från sporren.... Jag vet att det är pälsbytningstider nu, men blir så ledsen att jag inte kan rida så vi undviker det ändå.. Så det som kändes så bra och som Maritha beskrev som ett av de bästa passen för oss, lämnade en ganska tråkig känsla tillslut. Men men, inga sporrar på ett tag, bara vid träningen så ser vi om jag kan få ordning på det hela.
 
Idag tog vi en 40 minuters skrittpromenad och utforskade lite, trevligt i skogen och Maxim följde snällt med. Imorgon blir det uteritt är tanken.
 
Det Positiva: Härliga känslor
Det Negativa: När man känner sig så uselt dålig
 
Trodde jag gick åt rätt håll...
 
Over and Out
 
 

DM Bruksridning Uppsala

Det var inte bara flytt som stod på schemat utan också DM i Bruksridning, lite sådär lagom uppladdning för Maxims del, med matten i Italien på konferans och nästan en veckas vila... Inte optimalt för Mattens nerver kan vi säga. Dessutom åkte hussen iväg på trevligheter i Linköping så det mentala stödet var inte med heller. Hejarklack dök i allafall upp i form av mattens mamma, pappa och lillasyster. Syster tyckte det var lagom kontrast med tävling i skogen, där hästarna står uppbundna i träd i väntan på start och käkar hö ur nät, jämför med OS i Rio som hon just kommit hem ifrån...
 
Maxim var lite stressad och så när vi gick bort till banan, vet inte om han kände igen sig, men sedan fick han träffa gula kompisar så då var det okej igen. Det var trevligt att träffa ett gäng som numera börjar kännas bekanta och faktiskt kunna namn och så på både folk och hästar. En hel del gula hästar i skogen var det. Banan kändes helt okej, ingen lurig sväng som förra året, men detta år har vi ännu fler spöken i mattens hjärna att slåss mot.

 
Efter lite framridning i skogen var det dags för start. Funktionskontroll först, 2 straff, för slitna skor (skoning nästa vecka) och för att jag flyttade pallen istället för hästen när jag skulle sitta upp. Ryggning i vinkel var första hindret sedan, ganska så brett, men i två vinklar, vilket inte är vår favorit, det är svårare för oss att vända åt ett håll först och sedan det andra samtidigt som vi ska backa, men det gick bra, något missförstånd så 10 straff där. Vidare till rutan som också var ganska generös för oss med mindre hästar, 10 straff även där, sedan över en bro 0 straff och två 10 sekunders halter där vi satte den första perfekt, men inte fick till det i den andra, mitt fel, så 30 straff där. Dags för trav och portar som vi klarade utan staff trots lite svårt med styrningen ibland då det fanns så mycket annat att fokusera på tyckte Maxim. Genom vattnet sedan, i skritt istället för trav, men ankorna brydde han sig inte så mycket om. Sedan kom lydnadshindret med två mattor som man skulle trava över, första gick bra, men den andra var tydligen Maxim-ätande för vips så var vi utanför... 100u på den och kvalet borta... Vidare runt i alla fall mot tre hopphinder, 10 straff där, men vi kravlade oss över. Skrittbommarna tog vi sedan med 0 straff och så var det bryggan vilket var samma som förra året då vi klarade den, men eftersom han började reagera en del, hoppade jag av och klättrade upp på den från marken, 30 straff på det, men värt det i mina ögon, upp kom jag i alla fall. Flytta föremål sedan, vilket vi klarade förra året med samma grejer, men mina spöken sitter kvar hårt så i år flyttade vi första som var en flaska och övriga kände vi lite på bara. Fick 100u där, för att jag inte genomfört momentet, vet inte riktigt om jag höll med bedömningen, men brydde mig inte så mycket om att höra mig för heller, då kvalet ändå var sumpat pga av mattorna. Men vi gjorde ju den första av de tre tycker jag och lyfte på de övriga även om vi inte lade dem på rätt ställe sedan... Nåja, mer övning till nästa gång helt enkelt. Vi fick också 89 straff för bedömning under ridning, 50 för att jag beträdda marken vid bryggan och så lite fel gångarter, jag vågade inte galoppera över hindren eftersom det var så halt och jag inte broddat, lärdom för nästa år. 411 uu totalt och mycket kvar att jobba på. 8:e plats så betydligt bättre ä förra året. 
 

Kul var det i alla fall! Taggad att fortsätta träna och tävla om möjligheterna ges. Fick tips om att Stockholm har sitt DM om tre veckor. Min enda ledig helg i september, får se om vi orkar och vågar oss på det. Det gick ju bra förra året...
 
Det Positiva: Härlig dag i skogen med likasinnade
Det Negativa: Feg-matte...
 
Need a new plan
 
Over and Out

Something new

Lite mer än två år sedan vi lämnade ett Linköpingsliv bakom oss. När man gör val som har så stor inverkan på sitt liv, är det ofta svåra val att göra. Eller rättare sagt, betyder det något så är det svårt. Betyder det gamla mycket ännu svårare. Jag har alltid varit rädd för att göra de här valen. Ändå gör jag dem och för det mesta, trots en kanske skumpig väg dit, leder de till något ännu bättre. När man så ska välja för någon annan, för så är det när man äger en häst, man har rätten och makten att välja den individens liv. De kan inte säga ifrån mer än att vantrivas om man väljer fel. Det är så viktigt att det blir rätt då. Så viktigt att det käraste man har hamnar på ett ställe där båda kan trivas. När vi flyttade till Uppsala lämnade vi ett större stall i Linköping och flyttade till ett mindre. Och man lär sig för varje stall man står i, vilka önskemål och bekvämligheter man kan rucka på och vilka som måste stå fast. Vad man vill att stalltiden ska ge och vad man är villig att ställa upp på. I 1,5 år fungerade det otroligt bra där vi bott, eller det gör det väl fortfarande, men sedan vi flyttade själva till vår lägenhet har restiden till stallet mer än fördubblats. Dryga 50 minuter i bil varje dag är inte riktigt vad jag vill med min tid. Tyvärr är det så och hur bra man än trivs så sliter den restiden ganska mycket. Så jag har tänkt att jag ska spana lite, och spanat har jag gjort. Samt svarat på två annonser som lät lovande, den första blev det inget av eftersom jag aldrig fick något svar tillbaka. Men den andra var jag och tittade på för några veckor sedan. Ett stall jag åkt förbi varje dag sedan vi flyttade och funderat över. "Vart rider de? Finns det skog här?" Räknat på budget, funderat över vad jag verkligen inte kan vara utan. Det finns inget inackorderingsstall som är perfekt, det är alltid något, frågan är om detta något har tillräckligt liten betydelse.

Mycket tankar som surrar omkring, mycket att tänka över. En hel månad som väntar med mycket att göra, en jobbresor, aktiviteter med Maxim, är det rätt tid nu för oss? Kommer rätt tid någonsin att komma? Vad är det absolut viktigaste och vad är bara positivt?

Jag måste ha parkering till transporten, bra ridvägar och ridbana. Och det absolut viktigaste, bra ventilation i stallet, helst oisolerat.

Önskvärt är också fyra fodringar per dag, sällskap vid uteritter och lång hagvistelse.

Det mesta annat är saker som jag vill ha men som egentligen inte är kritiskt, bra förvaring, sadelkammare med plats, andra bekvämligheter.

 

Nya boxen
 
Det här stallet då, uppfyller kraven, jag och Johan har rekat ridvägar och hittade en som ligger topp tre av alla jag sett någonsin, ridbanan verkar helt okej och stallet är ett kallstall. Det är kollektivt och de har fyra fodringar per dag vilket känns bra, det blir lite mer jobb, men samtidigt är det 20 minuters gångväg eller mindre eftersom jag inte gick raka vägen när jag gick, ännu mindre att cykla alltså, samt på väg till/från jobbet. Jag skulle ha möjligheten att hjälpa till på det sätt jag faktiskt vill hjälpa till på. Se min häst betydligt oftare och åka mindre bil, kortare och mer logiskt att åka till Marithaträningen, nu har jag åkt jag hemifrån ut till stallet, halvvägs hem, tillbaka till stallet och hem. Det är alltså mycket som talade för det. Därför blev det också så att vi kommer flyttade in igår! Jag hoppas att vi ska trivas och få nya stallkompisar. De gamla ska jag försöka fortsätta träffa ibland, i Almunge, hos Maritha eller på planerade uteritter tillsammans.  
 
 
Skogshage med gräs och stor kompis
 
Det Positiva: Ser lovande ut
Det Negativa: Sorg i hjärtat över vad som lämnas efter
 
Så länge vi har varandra...
 
Over and Out

RSS 2.0