Sol och is

Kvällen igår var det filmkväll. Vi såg Benjamin Button en ny film, med bland annad Brad Pitt och Cate Blanchett. Cate har alltid varit något av en favorit för mig, hon är så otroligt duktig tycker jag, medans Brad Pitt har varit lite mera sådär. Men på senare tid har jag blirvit lite vänligare inställd mot honom efter några riktigt bra filmer och denna film gjorde verkligen inte saken sämre. Den var väligt bra, tårarna bara rann på mig där jag satt i soffan, den var så sorglig. Handlingen är ungefär så här, baby föds som gammal och lever livet baklänges. Han möter kärleken, men hur ska de får det att gå ihop när de åldras åt olika håll. Den var vacker och Benjamin var en väldigt fin karaktär som man verkligen kände för. Det var en ganska lång film, men tiden märktes inte av och jag kände aldig att det blev långtråkigt. Verkligen något jag kan rekommendera.

Cyklade hem till Lambohov igen, i iskyla, motvind och uppförsbacke. Då blir man glad när man kommer hem och kan krypa ner i pyamas under det tjocka varma täcket med överkast och filt. Mysigt varmt blir det väldigt snabbt. Eftersom det blev lite sent fick jag lång sovmorgon i morse och gick upp först en timme innan bussen skulle gå. Blev en härlig långfrukost med gröt, mackor och lite tidningsläsande.

Sedan i väg till hästarna, skulle träffa Jossan idag och rida tilsammans så jag kunde lära mig lite nya ridvägar. Kommer dit och får frågan om jag vill rida Joker, hennes unghäst. Oj vad spännande det blev nu, såklart jag ville det. Lyckades också komma upp på honom medans Jossan höll i och sedan fick vi skritta runt på gårdsplanen medans hon tog ut Hampus. Eller, ja det var meningen att vi skulle skritta lugnt, men han hoppade mest i början. Han har dock välrdens bästa sadel, en bladsadel som de brukar använda i tjurfäktningar, lite av en blandning mellan en westernsadel och en vanlig sadel. Bra för honom som är både unghäst och fjording, de senare brukar ofta ha svåra sadellägen och vuxna ryttare som jag själv och Jossan får inte riktigt plats i en liten ponnysadel. Den visade sig också vara bra för mig, satt som klistrad på hästen, verkligen en trevlig känsla. När vi båda satt tryggt och säkert gav vi oss i väg ut i skogen. Joker tuffade på, som han tydligen brukar göra. Han tycker man ska börja springa direkt och inte hålla på och tråk.skritta en massa. Detta är nog för att han blir trött ganska snabbt och bill springa fort medans han orkar. Hampus är mer segstartad, men toppen att ha med sig eftersom han är stensäker med allt vad djur och trafik heter. Sedan var det ju det här med nya ridvägar som skulle visas, de var nämligen inte bara nya för mig utan även för Joker. Oj vad jobbigt förvirrande det blev när vi svängde vänster i stället för höger, sedan hade han väldigt brottom hela första delen av turen och försökte gå i från Hampus. Detta kunde vi ju inte tolerera utan då fick han vackert går bakom Hampus i stället. Bakom i detta fall betyder så nära Hampus rumpa som det bara går. Sedan fick vi då äntligen trava lite, jippi tyckte Joker och ville springa fort, då blev det stopp och vänta på Hampus igen och börja om fån början. Till slut gick det rikigt bra och han tyckte nog att det var kul med alla dessa nya vägar man kunde springa på. Han fattade galopp flera gånger självmant också, han kan inte galoppskänkel ännu och är knappt riden på ridbana. I vår när underlaget är bättre ska han börja jobbas lite mera där. Gångarterna är det dock inget fel på, Galoppen är väldigt rund och mjuk och övergången mellan traven och galoppen är också fin, den känns nästan inte. Kommer att bli en toppenhäst med lite jobb.

Hampus var lite sur idag. Tittade så förväntansfullt på mig när jag kom och så så besviken ut när jag fick ta in Joker istället. Sedan stod han och tittade anklagande på mig när jag borstade på Joker. Lilla gubben, tycker fortfarande att han är sötast, så det så. Hampus kan också gå fint, eller han kan försöka i alla fall, gick så fint i form på hemvägen, så det ska nog gå att få ordning på honom också. Han staffade mig lite genom att inte låta mig klappa honom hejdå när de släptes i hagen, men på onsdag är jag din igen gubben.

Fick sedan lära mig att ge hönsen mat eftersom vi bestämde att jag ska börja komma på lördagar också. Jossan jobbar varannan lördag så det passar henne fint att någon tar hand om dem på dagen då och så får jag sällskap varannan lördag också. Hönsen tycker jag är läskiga, speciellt kalkontuppen Tage, som blåser upp sig till minst dubbel storlek och sedan väser åt mig. Han är egentligen världens fegaste, men han ser ju så farlig ut och alla dessa höns, det finns hur många som helst och de är preis överallt. Tror nog att det ska gå bra ändå, jag får väl helt enkelt vänja mig och leta ägg var kul.

För övrigt har jag hittat en liten skridskobana i Lambohov. På förmiddagen när jag cyklade till bussen var det föräldrar med små barn där och njöt av det härliga vädret. När jag cyklade hem var det ett gäng killar i mellanstadieåldern som spelade hockey. Vad sugen jag blev på att åka skridskor. Vill så gärna prova långfärdsskridskor någon gång. Tänk flera timmar på sjön och solen ska helst skina också och så har man matsäck och varm nyponsoppa med sig ut. Vad härligt, om det fortsätter vara kallt ska jag försöka mig på att fixa ihop något sådant.

Nu ska jag duscha och göra mig fin, kanske äta lite och träffa Johan. Denna dag verkar också bli en bra en.

Det Positiva: Hästar
Det Negativa: Äckel-höns

Längtar efter dig....

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0