Häst-dag

Äntligen var det dags för en dag i stallet och ta hand om Hampus igen. Han stod allra längs bort i hagen när jag kom. Med spetsade öron och tittade på mig. Söthästen, sedan ropade jag lite innan jag gick och hämtade grimman. Hade tänkt ta in Madicken först för hon kan vara lite argsint och sparka om man tar ut någon av de andra, det är hon som bestämmer i hagen, trots att hon är minst. När jag kom ut igen så stod Hampus längst framme vid grinden och väntade. Lyckades med bedriften att få ut honom ur hagen, utan att någon annan följde med, med endast Madickens lilla grimma runt halsen och ett grimskaft över nosen. Tror han var glad att se mig, men han skulle nosa en massa i ansiktet för att försäkra sig om att det verkligen var jag. Nyfriserad och fin var han också.

Härligt väder att rida i idag, solen lyste och det var inte så kallt, men mina nya fina fleecevantar värmde gott ändå. Fanns en massa skogsmaskiner i skogen och Hampus tittade lite nyfiket på dem, men det gick fint att ta sig förbi. Ute i skogen var han pigg och glad, men idag så stack han inget med mig som tur var. Kanske lite trött efter jullovet misstänker jag. Hemma igen provade jag att rida lite på ridbanan, för hårt för att rida snabbt där inne, men lite skrittarbete blev det. Väldigt vad stel hästen var, han är så jäkla lik Glampi i bland. Får se lite hur mycket det går att göra, Glampi fick jag ju ordning på till slut, efter så där fem år tillsammans. Härligt att sitta i sadeln igen, men kände av sittbenen lite när jag hoppade av, han är så bred den lilla hästen, mycket bredare än vad jag är van vid, så när man inte varit där på ett tag blir man lite stel.

Tog in och borstade av Joker också, den lilla lortgrisen. Han är som en stor lurvig baby, tuggar på precis allt han får tag på. Kommer nog bli fin när han sätter lite muskler, nu är han mer långbent och ranglig, men söt för det. Hann precis med bussen hem och fick komplimang av föraren för min fina reflexväst. Han tyckte det var så bra att jag lyntes lång väg. Så mer reflexvästar på uppmanar jag alla, bussförarna blir jätteglada, även om det bara är skymning så behövs de faktiskt.

Knaprar nu på lite hårdbröd och ska sedan hoppa in i duschen. Förhoppningsvis får jag träffa Johan i dag också. Slängt ut tv:n har jag gjort idag också, tänkte försöka ersätta tv-tiden med tränings-tid, eller helt enkelt med Matilda-tid.

Det Positiva: Hästar
Det Negativa: Hö-allergi

Mot oändligheten och vidare...

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0