Dumma, dumma Matilda

Jaha, så var jag ju så trött på att resa för en vecka sen när jag steg av planet på Arlanda och möttes av den Svenska vinterkylan. Här ska jag stanna bra länge nu där allt är som jag är van vid. Jo pyttsan, det höll ju länge. Idag var jag ute och kollade på bekanta som är ute i världen och ser sig om, resedagboken hette sidan. Mycket det fanns att läsa om där och så hittade jag det här tjejen som jag egentligen inte känner, bara känner till så att säga, som har stuckit till Nya Zeeland. Då bestämde sig längtan för att gripa tag i mig. Nya Zeeland, dit vill jag åka,  allt häftigt landskap som finns där vill jag också se. Började surfa runt. Hittade många sidor om resor och reseskildringar. Blev ännu mer sugen. Började jämföra flygpriser och titta på karta. Får lite halvt panik när jag börjar räkna och inser att om jag tar ut alla mina sparade pengar så skulle jag kunna åka i morgon (kanske inte riktigt, men det var så det kändes). Sedan tar jag mig samman lite och lugnar ned mig, nu får du sluta Matilda, tänkte jag, det här är inte en resa som man kan åka iväg på sådär bara en då. Den kräver nog lite planering i alla fall. Inte så mycket kanske, men lite. Sedan började jag tänka lite mer och kände att det nog blir bra att vara kvar här ett tag till. Några tentor kvar att klara och kanske också ett exjobb, men drömma kan man ju alltid göra och småplanera lite under tiden. Någon som vill följa med mig? (om sådär två år när alla tentor och examen är klart).

När jag kom hem idag så var köket rent och fint och har man sett på maken klart! (eller jag räknar inte det futtiga lilla som är kvar dvs golvlist och list på sidan av dörren). Rent och fint och oj vad glad jag blev, ska nog ta och börja planera och ställa tillbaka alla saker i kväll, eller vi får se förresten, kanske bara ska sitta och sucka och titta drömmande ut genom fönstret i stället. Minuset med köket är att jag måste fixa en lösning på gardinen som inte riktigt passa längre och ett bra ställe för micro, kanske en tur till ikea och införskaffa någon skags hylla till den, vill ha den lilla (minimala) arbetsbänken fri.



Dagens tenta tänker jag inte skriva något om och som ni ser sitter jag och funderar för mycket för att plugga till nästa. Luften gick lite ur mig idag. Känner dock mindre stress över det mot för vad jag gjort tidigare. Nu får det ta den tid det tar och så kan jag läsa lite fler kurser istället. Gillar denna nya inställning även om den gamla Matilda ploppar upp ibland och får panikattacker. Samtidigt vill jag ju klara den här äckelkursen, rent ut sagt, som tentan är på nästa vecka, bara för att bli av med den. Så ska väl försöka mig på att motivera mig själv till att plugga i helgen.


För övrigt gör min fot ont och mina axlar är spända. Tror det beror på all is man kan halka på ute. Spänner mig överallt och det är ju mindre bra. Vill ha ett varmt skönt badkar med bubblor i som man kan krypa ner i och bara slappna av. Tror det ska bli ett av kraven för nästa lägenhet, det och ballkong. Nu blir det fredagskväll, utan tv eftersom den är mystisk och inte fungerar, får ta en titt på det någon gång också även om jag klarar mig bra utan. Kanske blir det lite Sailor Moon på datorn eller kanske ger jag mig ut på äventyr.

Det Positiva: Inflyttningsfärdigt kök!
Det Negativa: Motivation=0

Försvinner bort i drömmarnas land...

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0