En livlina till verkligheten

Så var det igång igen. Återigen är jag beroende av denna kalender, den är min livlina till den verklighet jag förväntas leva i. Det ska pusslas med scheman, inlämningar, redovisningar, träningar, jobb och resten av mitt liv. Utan den skulle jag var helt vilsen och inte fatta någonting. Idag var det uppstart av två nya kurser, "Språklig kommunikation" och "Forensisk kemi". Den första kommer att bli en riktig utmaning med både skriftliga och muntliga redovisningar. Riktigt spännande ska det bli och jag tänker verkligen göra mitt bästa. Kommunikation är något jag verkligen vill bli bra på. Den andra kursen ska också bli spännande, forensisk kemi, för tre år sedan hade jag inte hört talas om det ordet alls och nu är det något jag är så intresserad av att jobba med i framtiden. Forensik är vad man kan kalla "polisens kemi" hur man kan analysera olika spår på en brottsplats, kursen går på RMV och SKL (Rättsmedicnalverket och Statens kriminaltekninska laboratorium) vilket i sig gör den nog så spännande, även om det är jobbigt att cykla dit. I morgon börjar periodens tredje kurs Offensiv kvalitetsutveckling, väldigt viktigt och nog så intressant, även om det inte kan mäta sig med kemin såklart.

Nu börjar det också bli dags att prata med studievägledaren om vad jag ska göra med andra halvan av våren, om det finns några kurser då jag kan läsa eller hur det ska bli. Dock går mitt lite planlösa sökande efter exjobb vidare. Allt detta gör att schemat blir ganska fullt och min kalender är guld värd, jag älskar den, den är stor, vilket är bra för man får plats med mycket, även om den är lite klumpig och den ordnar lite av oredan i mitt huvud i alla fall.

I morgon är det för övrigt dags för ett stort steg i mitt nya liv (jag startar ett nytt varje terminstart, månad eller måndag, beroende på hur det går med uppfyllandet av målen), jag ska åka och storhandla, på coop forum har jag beslutat mig för. Tror verkligen att det kommer bli lite billigare, samt att jag kanske kan dra ner lite på onydiga sötsaker samtidigt. En gång i veckan ska inte var speciellt svårt att planera in tycker jag och så får jag lite mer vardagsmotion genom att cykla de fem kilometrerna ut till Tornby, som ni kanske märker är jag mycket nöjd med min nya plan. För övrigt går det bra med mina morgonpromenader också, det är väldigt skönt att gå på morgonen och sedan hoppa in i den varma duschen innan man äter frukost. Dock går jag inte alltid upp den tid jag ska, snozzandet är fortfarande ett litet problem jag ska fortsätta jobba med.

Det Positiva: Nystart
Det Negativa: Blöta fötter i blött väder...

You are like a warm wind in this cold world..

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0