Damklassen

Det har inte blivit så mycket kendo denna vecka. I söndags blev det bio istället, i tisdags var jag i och för sig på nybörjarträningen och var sempai, men tränade inte hela passet eftersom de var jämna par. Fick vara med lite i slutet i allafall och öva attacksteg, Anders tyckte att det lät som om jag försökte stampa mig genom golvet.
Så istället fortsätter vi utvärderingen av SKO.

Tänkte slänga in några ord om damklassen också. Där förlorade jag båda matcherna med 2-0.
I den första mötte jag en tjej från Uddevalla som jag aldrig träffat förut. Det jag slås av när jag kollar på denna match är att hennes zanchin är bra mycket bättre än min. Jag håller inte ut kiaiet speciellt och jag går förbi, men vänder mig väldigt snabbt och liksom sticker inte iväg ifrån min motståndare. Jag slås av att det ser ut som om jag inte tror alls på mina attacker. Den här matchen kändes inte vidare bra heller, men, men, man måste ta sig igenom sådant också och lära sig hantera det.



Sista matchen körde jag mot damlandslagets kapten. Hon är superduktig och väldigt respektingivande. Det går väldigt fort (fortare än vad det kändes), men jag är ändå mer nöjd med den här matchen än den förra. Känslan var ändå en annan i denna match, jag vet inte varför, så är det bara.



Det är svårare att köra damklass eftersom man lätt hamnar i en pool med landlaget i (samma kommer det att bli nästa år med A-klass), men mycket roligare. Chansen i b-klassen att man möter någon mycket fysiskt starkare och större (längre) är ganska stor, det behöver inte betyda att de är bättre än mig eller har bättre teknik och jag kan fortfarande ta poäng på dem, men det är inte lika rolig kendo. I damklassen är de flesta i en ganska lagom storlek, samma som mig alltså och då känns det som om kendon blir mer "rätt". Jag vet inte riktigt vad jag svamlar om, men damklass är kul är nog vad jag vill säga, tur att man inte graderar ur den!

Det Positiva: Bra känsla
Det Negativa: Dålig känsla

Ladys night

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0