Hästmorgon

Idag var tanken att jag skulle vara tidigt i stallet och ge hästarna frukost och fixa innan klockan blev allt för mycket. Naturligtvis försov jag mig, men Jossan hade slängt in lite hö till dem så de var inte allt för upprörda när jag kom. Såmregn, men dagsljus gjorde att jag ändå orkade med att ta mig ut i skogen med pållarna.

Började med Maxim, som var glad och lagom pigg. Vi skrittade Hampusstigen åt "fel" håll så vi var uppvärmda när vi kom fram till gräsvägen ovanför dammarna. Där blev det trav hela vägen fram till asfalten, vände och travade tillbaka, smög in en lite galopp också, han var inte så på hugget som jag trodde att han skulle vara, så vi nöjde oss där och skrittade hem. Mysig tur, snart börjar jag nog känna mig mogen att ta mig iväg lite längre, förhoppningsvis får jag snart sällskap igen när jag rider så då kan man komma lite längre längs de trafikerade vägarna.

Det var egentligen meningen att Jossan skulle rida Joker idag och jag skulle gå med som sällskap, men hon var förkyld, så jag bestämde mig för att rasta av honom istället. Bestämde mig för en lagom runda som kallas Stensvassa, först skritt på asfalt och sedan en runda på en grusväg förbi en gård som heter Stensvassa. Där tänkte jag att han skulle få trava på bortvägen och så kunde vi galoppera en sträcka där det går lite uppför på hemvägen. När vi väl kom fram till grusvägen så hade vi taktat oss igenom stora delar av skrittsträckan och Joker var riktigt på hugget och galet pigg. Försökte trava lite försiktigt och det gick väl ganska bra, men han låg på hela tiden. När vi kom till partiet där jag hade tänkt vända och galoppera så kändes det som om jag satt på en laddad krutdurk. Så istället red vi vidare en bit till nästa grusväg som är perfekt att springa av hästar på, bom på så ingen trafik och vägen går i en cirkel i skogen och kommer tillbaka till samma ställe, så man kan rida varv  på varv om man skulle behöva. Vi börjar lite försiktigt i trav och när vi kommer till där vägen delar sig och går runt (ca 2 km) i skogen så fattade vi galopp och sedan galopperade vi runt helt enkelt. Eller ja, vi galopperade, det flög upp en fågel så Joker var tvungen att kasta sig åt sidan och jag är ytterst nära att falla av, hänger om halsen och om Joker inte hade varit en sådan snäll häst och stannat, så hade jag ramlat i backen, men nu kunde jag kravla mig upp. Sedan så fortsatte vi att galoppera i godan ro, kommer runt en sväng och där går ett äldre par på sin söndagspromenad. Lyckas sakta av och skritta förbi dem i lite överilad hastighet. Sedan galopp igen, sista backen upp på slutet försökte jag släppa honom lite mer och springa fort, han var mycket förtjust. Han är himla lätt att få stopp på också, vilket är skönt för en liten fegis som mig.

Sedan skrittade vi hem i god fart, men jag kunde faktiskt ha långa tyglar på slutet, nästan hela tiden.


Bushästen!

När jag gjort stallet så kom Jossan ut så vi fick oss en pratstund i allafall. Blir kul när vi kan rida tillsammans igen.
Resten av dagen ska ägnas åt att plocka lite i lägenheten, värma mina kalla lår, kanske handla och träna kendo ikväll.

Det Positiva: Skogsturer
Det Negativa: Glömde regnbyxor

We are flying

Over and Out

Kommentarer
Postat av: alva • FÖLJ MIN BLOGG VIA BLOGLOVIN - OCH FÅ EN FÖLJNING TILLBAKA •

aww, fjording? supersöt :D

2011-11-21 @ 13:56:45
URL: http://alvadrommar.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0