The greatest of them all.

Lite uppdatering om kanske det kan vara läge såhär på kvällen av hans vilodag. Jag fick mig en lite hästig dag i allafall och var och köpte kraftfoder, passade också på att kolla in den lilla ridsportsbutiken det har eller mer hörnan kanske man ska säga. Lyckades hålla mig från att köpa en massa saker också. Men det var ytterst nära att ett mörkblått fleecetäcke fick följa med hem, tur att det inte fanns i hans storlek, inget han egentligen behöver, men det var väldigt fint.

I allafall, i söndags blev det en tidig morgon och en skrittur i det fina vädret. Vi körde Hampusstigen och även lite upptäcktsfärd, den var rolig tyckte Maxim, men annars så hände inte så mycket.

Igår så var skymningen nästan över när jag kom ut till stallet, vacker solnedgång när vi väl kom ut på ridbanan. Det var tillräckligt ljust för att se vart man red i allafall. Det var ett tag sedan vi var på ridbanan och vi har nästan aldrig tränat på "allvar" där. Men inspirerad av helgens dressyrridning så blev det av, någonstans måste man ju börja. Framförallt så har vi haft lite svårt att stanna och stå stilla ute i skogen, så vi övade lite halter från skritt, lite volter och andra ridvägar också, försökte få honom lite mer framåt och länga på stegen (som jag vet att han kan) också, men det var inte så viktigt. Vi tränade också att trava lite och rida samma ridvägar som i skritt och lite volter. Han skötte sig bra, lite tveksam ibland till att kliva på, men jag tror att det mer var en kombination av underlaget och att det blev mörkare och mörkare.

Första dagen <3

Jag var ganska nöjd här med att han svängde när han skulle och stannade när han skulle, men tänkte att jag skulle testa lite framdelsvändningar också. Ute i skogen, där jag testat att flytta bara några steg har han varit jätteduktig för vänster skänkel, men tvärvägrat höger, men på ridbanan så har man ju lite hjälp av staketet också. Vi befann oss passande nog i vänster varv, så den svåra skänkeln var först ut och hästen gör utan tveksamheter en framdelsvändning för höger skänkel och så har vi plötsligt bytt varv! Där överraskade han mig väldigt mycket! Vi gjorde sedan en för vänster som också gick bra och då gjorde vi ytterligare en för vardera skänkel. Nu var jag mer än nöjd, men tänkte att jag ändå skulle testa att rygga, vilket vi bara gjort en gång. Så vi styrde in i staketet och så bad jag honom backa. Oj så han tänkte, funderade, försökte gå framåt, vägde lite åt sidorna och tog ett väldigt tveksamt steg bakåt, massor med beröm på det och då flyttade han ett par till steg. Srittade fram till nästa hörn och gjorde samma sak och efter ännu lite funderande så backade han och såg mäkta stolt ut över allt beröm han fick! Vi skrittade runt lite och jag njöt av min finfina häst. Sedan blev det extra mys i stallgången innan han fick gå in i boxen och äta. Tror att vi red ca 20 minuter och det är nog ganska lagom såhär i början.

Imorgon hoppas jag på att hinna ut lite innan solnedgången och kanske rida i skogen, vi får se hur jag lyckas.

Det Positiva: Fina hästen!
Det Negativa: Mörker

Love you baby

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0