Fina dressyr-Maxim

Några bilder som klickades i helgen som var. Så kul med fina bilder på min prins i bra kvalité tänker förstora upp en och framkalla.
 
Foto: Moa Belin
Foto: Moa Belin
Foto: Moa Belin
Foto: Josefin Söderwall
Foto: Josefin Söderwall
Foto: Josefin Söderwall
Foto: Josefin Söderwall
Foto: Josefin Söderwall
Foto: Josefin Söderwall
Foto: Josefin Söderwall
Foto: Josefin Söderwall
Foto: Josefin Söderwall
Foto: Josefin Söderwall
Foto: Josefin Söderwall
Foto: Josefin Söderwall
Foto: Josefin Söderwall
 
Der första fotorna är tagna av Moa, hennes blogg hittar ni här. Och övriga är tagna av Josefin, hennes blogg finns här. Sedan ska jag se om tävlingsfotografen tagit några bra bilder också, hon satt vid dressyren under LC:n som om jag har tur kanske det finns fler fina bilder.
 
Det Positiva: Till och med jag ler på några bilder
Det Negativa: Att inte alltid ha fotograf med sig...
 
Looking like a star

Over and Out

LB:1 Fjordhäst-SM 2014

Andra starten gjorde vi då på fredagen. Återigen gjorde jag misstaget att vara för tidig till framridningen, ännu tidigare än till LC:n. Så fick ta det väldigt lugnt, han kändes dock fin inne i ridhuset. Sedan var det trött häst och en matte som fick rida varje steg. Tycker att vi gjorde en godkänd insats, mycket för oss båda på meeting och i värmen. Lite mer ojämnare protokoll denna gång. Tre sjuor, på uppridningarna och halterna samt skritten. Sedan lite blandat 5:or och 6:or. När han blir trött går han ur formen och mot bettet en del. Men nu ska vi bygga vidare och ut och tävla LB i höst och styrketräna i vinter så vi klarar av att ta det ett steg längre nästa år.
 
 
 
Det Positiva: Gör det han ska
Det Negativa: Utan energi
 
You do so much for me

Over and Out

LC:1 Fjordhäst-SM 2014

Så första starten då, på torsdag eftermiddag var det dags att visa upp oss för första gången i större Fjordhästsammanhang. Framridningen blev lite i längsta laget kanske, fick ta ganska långa skrittpauser för att få tiden att gå, men han kändes fin, det var svalt i ridhuset vilket var bra. 
 
Skritt och trav i ridhuset och sedan tog vi en fattning i båda galopperna när vi kom ut i collectingring. När vi kom in på banan blev han lite tveksam vid domartransporterna, sedan sprang en flicka med protokoll just då också som han hoppade lite för, men han var i allafall lite vaken, vi gillar att bli lite uppskrämda innan start tror jag, då kommer lite extra energi med in på banan (som paraplytjejen i Eda).
 
Han kändes fin under programmet och jämn. Visst har vi fått högre poäng på vissa delmoment tidigare, men denna gång vad det mer jämt fördelat, mest 6:or, några 6,5:or och en 7:a (fria skritten) samt ett par 5,5. Han blir lite djup i formen bitvis, vilket vi fick kommentarer om, men jag tycker det ser bättre och bättre ut när jag jämför filmen med tidigare starter. Det är något som vi försöker jobba med hela tiden. Galoppen var den bästa han gjort på tävling, där kan jag inte vara annat än nöjd, nu gäller det bara att jobba styrkan vilket vi ska göra i höst och vinter och så hoppas vi komma tillbaka nästa år ännu starkare. Film kommer här nedan.
 
 
 
Han är vacker min lilla gula. Videon från LB:n ska jag försöka få upp imorgon och så kommer det ett bildinlägg också med fina bilder som Josefin tog under helgen.
 
Det Positiva: Blir bara bättre och bättre
Det Negativa: Värmeslag
 
Min dröm

Over and Out

Fjord-SM 2014

Så är vi då hemkomna igen, efter en varm, solig och underbar helg i Töreboda. Jag har dragit många lärdomar av helgen som jag kommer ta med mig inför framtida meeting-tävlingar. Jag kommer att skriva lite inlägg om helgen, bland annat ett varsitt för de båda starterna vi gjorde, men tänkte börja med ett litet allmänt inlägg om vad som hände och min och Maxims resa.
 
Bengt visar att han klarar ett meeting, i allafall med en häst och en gren
På onsdag eftermiddag hade jag då fått in det mesta i bil och transport och det var dags att ge sig iväg. Maxim något tvekande till att gå in först, men det gick bra, bara vänta ut honom någon minut så knallade han in till sin havre. Åkte sedan i timmesintervaller ungefär och stannade för att kolla upp att han hade det bra och bjuda på lite uppblött lusern så han fick i sig lite vätska. Han ville inte dricka bara vatten. Det var varmt och soligt och jobbigt att köra, men efter ungefär 5 timmar anlände vi. Fick visa passet och blev tilldelade en box. Det hade blivit något missförstånd och de hade fått för sig att jag tävlade för Örebro och inte Östergötland, dock stod det rätt i programmen så jag förstår inte vad som kan ha hänt? Det gjorde dock att jag hamnade bland Örebroare, Halland och Skåne i stallet i stället för i det andra stallet där alla Östgötar stod. Lite tråkigt, men jag var så trött och tänkte inte så noga så bad inte om att få byta heller. Så jag installerade Maxim, konkade ut lite av sakerna och såg till att han hade mat och vatten. Han var något förundrad över alla gula hästar som plötsligt fanns överallt, men var ganska så lugn. Vi tog en liten promenad och kikade runt lite på området. Sedan kom Ulla, Totte och Josefin med husvagn och hästar så blev till att installera sig där också och sova rätt så bra efter en lång dag.
 
Blev liten matpaus för matten också..

På torsdagen började inte tävlingsdagen förrän på eftermiddagen, jag skulle starta strax innan fyra. Men upp vid sju och fodra hästar, sedan letade jag och Josefin upp ridslingan som fanns snitslad och red ut Maxim och Joker. Tror att de kände igen varandra, Maxim tyckte att det var skönt med en "trygg" kompis då vi gick ganska nära en väg i början. Sedan höll han sig lugn i skogen när Joker busade runt lite. Han kändes pigg och glad, fina hästen! Åkte sedan och hämtade Johan inne i Töreboda, vi försökte hjälpa till lite med byggandet av bruksbanan och sedan var det lunch och så hann vi kolla lite på de första startande i klassen, LC:1 som jag och Maxim skulle starta i.
Maxim inspekterar sin nya box.

Det var sådär lagom kul att försöka dra på sig ridbyxorna inne i stallet, kvav 30-gradig värme gör inte direkt att man krymper, snarare tvärt om, men det gick tillslut (men efteråt fick jag typ rulla av dem). Nästa steg var att komma upp i sadeln, vilket också gick tillslut (note to self, ihopfällbar pall att ta med på tävling ska inköpas). Vi skrittade bort till ridhuset där framridningen var. Något för tidiga, men skrittade ganska mycket mellan travintervallerna. När vi fick komma ut i collekting ring åkte kavajen på och sedan var det dags att rida. Mer detaljerat om ritten kommer, samt film, men kan säga att jag vad väldigt nöjd och vi slutade på 62% och 13 av 26 starter.
 
Deltagar-rosett och påse

Efteråt blev det avsvampning av Maximen och sedan skulle Joker göras i ordning och starta LB:1. Det gick också bra, såg fina och prydliga ut, även om han bjöd på lite bus-språng på framridningen. Söta busponnyn! Mot kvällningen skulle jag skjutsa Johan till tåget i Töreboda, men det blev att åka till Hallsberg istället eftersom det var en massa krångel. Sedan tillbaka igen. Hann gå en snabbis med Maxim och beta lite gräs innan det var dags för kvällsfodring.
 
På spaning <3

Fredagen sedan blev minst lika varm. Skulle starta en LB:1 vid halv elva på förmiddagen. Här missbedömde jag tiden igen, så det blev lång framridning igen. Måste lära mig att ta det lugnare. Dock kändes han väldigt fin och mjuk. Ute i solen tog energin slut lite, 57% nådde vi denna gång, men lever fortfarande på hur det kändes i LC:n. Efter lunch var det dags för Joker och Josefin att starta Bruksridningen. Här fick vi bråttom då det blev missbedömning av tiden åt andra hållet istället. Men vi hann och det gick ganska bra för dem, bara backningen som krånglade så då fick tyvärr ett u där. 
 
Innan start

Lördagen blev det morgonpromenad, sedan var jag funktionär på Precisionen på förmiddagen, följt av hästskötare till Joker och Josefin som startade 70 cm stilhoppning på eftermiddagen, samt banpersonal en senare hoppklass. De var superduktiga och fick en 2:a placering. Fick springa till Ulla och säga att hon var tvungen att komma till prisutdelningen som hästägare :P Mot kvällningen blev det ytterligare en promenad med hästarna och sedan hade jag en lugn kväll som valpvakt medans det var SM-fest. Hade inte anmält mig till den och det var nog klokt, jag var ganska trött i huvudet och kände mig ännu mindre social än i vanliga fall.
 
 Boxen med alla grejer utanför

Söndagen avslutades med hoppning. Josefin efteranmälde sig till en 80 cm klass, då var Joker trött, men de tog sig runt, två stopp och en rivning, men jag tror att med mer träning som kommer det bli hur bra som helst. Efter att vi tagit hand om Joker och börjat tömma boxarna gick vi och kollade på Allroundhoppningen och den avslutande SM-klassen. Vi höll alla tummarna för vårt ÖFF-ekipage och det gick hela vägen tillslut för Team Brunnstorp och Cheen Femtio 207, 12 år tog det innan han fick den blågula rosetten (han har kommit två ett par gånger tidigare). Stort jubel såklart! Så efter SM-hoppningen som också var väldigt spännande och slutade med att dressyrmästar-ekipaget även blev hoppmästare, fick ÖFF gå in och ta imot Luddes pris för bästa lokalförening. Och nästa år kommer SM att arrangeras av ÖFF i Vaggeryd. Den långa helgen fick ett slut, alla packade ihop och åkte åt sina håll och även om jag är trött och mätt på mycket efter denna helg, ser jag ändå fram imot nästa gång vi träffas.
En bild säger mer än tusen ord...

Over and Out
 
 
 
 

Tre år <3

Idag för precis tre år sedan åkte vi till Söderköping, skrev på papper och hämtade min gula prins. Och idag startar vårt första SM-äventyr tillsammans. Man hinner mycket på tre år. Ramla av så det dånar i gruset. Våga galoppera järnet på skogsvägar. Bada och ha långa uteritter med goda vänner. Hoppa in en unghästtrots att man inte tror att man kan. Bli ovänner och bli sams igen. Flytta och starta ett nytt kapitel i våra liv. Älskade häst, utan dig skulle livet vara så oerhört tråkigt.
 
En av min favoritbilder <3
Foto: Frida Näslund
 
 

En SM-historia

I år blir mitt 4:e Fjordhäst-SM i raden. Inte så många i jämförelse med många andra, men ändå en återkommande händelse har det blivit och så hoppas jag att det fortsätter, för dessa helger då man andas fjordhäst och umgås med likasinnade är så otroligt trevliga.
 
Mitt första SM var i Örebro 2011, då som hästskötare och nästan noll erfarenhet av större tävlingar. Men den helgen kommer stanna kvar i minnet hela mitt liv, för det var den helgen önskan och drömmen om en egen fjordhäst väcktes ordentligt och inte långt därefter påbörjades det letande som ledde fram till att Maxim blev min, inte många veckor efteråt. Den kommer också att stanna kvar eftersom det är ett av de starkaste minnerna jag har kvar av Jossan. Och när jag minns det SM:et minns jag också vägen dit, som var krokig på så många sätt, men som också bevisade att envishet lönar sig.  
 
Året därpå åkte jag till Västervik, som publik, även det trevligt, men inte riktigt samma känsla blev det. Kanske för att förhoppningarna för att delta även detta år grusades redan under föregående höst.  
 
Förra året på Öknaskolan då min egen lokalförening var med som arrangör debuterade jag som funktionär. Och trots en del missar från eget håll blev det tillslut en väldigt fin helg som jag fick dela med dels en massa härliga fjordhästmänniskor och dels med Johan som var med. Och det är mycket jobb som funktionär, men man blir också mer delaktig, får uppleva mer av tävlingen.
 
Och så i år är det dags för Töreboda. För första gången har jag med mig en häst och ska själv tävla ett par öppna klasser. Men jag tänkte att jag skulle göra som förra året, gå igenom SM-klasserna och fundera lite på vilka som kan ha en chans att hamna i topp.
 
Så här kommer det:
 
Bruksridning
Är som vanligt väldigt svårtippad och mycket starter! Hårdast tummar håller jag för Josefin och Joker, för jag är partisk och jag vet vilken fantastisk häst som finns där inne. Annars så finns det några riktiga veteraner som jag tror kommer vara väldigt starka även i år. Fanny Jernér och Torps Gusten 197, Lida Sjödin och Hälge Viking och Maria Nordqvist med Velox för att nämna några. Madelen Malmgren och hennes hästar brukar också göra bra ifrån sig. Lite extra tumhållning för Furubäcks Io och Hälge Thun Unik också så klart. 
 
Brukskörning
Förra årets vinnare Ingemar Roselin med Gunde finns i startlistan i år igen, liksom veteranerna Torps Gusten 197 och Cheen Femtio 207. Jag håller också tummarna för Hirtheguten och Hälge Thun Unik. Det kan gå lite hur som helst, kanske blir resultatet en total överraskning.
 
Dressyr
Sjuk många startande i år igen. Inte förra årets vinnare Lyckängs Dajm tyvärr, men en hel del andra som hamnat högt upp i resultatlistan tidigare år. Jag hoppas att Josefin och Fiona ska få till en riktigt bra ritt. Sedan håller jag såklart tummarna för "Stolplyckangänget" med Furubäcks Io 210 och Stolplyckans Lucidor. Alvedon Kry 214, Calippo, Haldol Kry, Roxelina och Humira Kry tror jag också kan göra bra ifrån sig. Men det är ett riktigt bra startfält så allt kan såklart hända.
 
Precision
Elin Andersson och Filippa är med och ska försöka försvara förra årets titel och det tror jag att de har en god chans att göra. Det stoet är en riktig gul räserhäst. Sedan finns det såklart utmanare som Cheen, Hälge och Torps Alex för att nämna några.
 
Hoppning
Tyvärr kommer Sofia och Hubert inte att starta på SM pga sjukdom, kommer att sakna deras fart och fläkt (och stegringar på prisutdelningen). Men det finns många duktiga ekipage med i år. Elin Holmgren och Sol Grönkulla är med och de har flera SM-vinster i bagaget. Förra årets två Emelie Jansson och Hannibal är även med i år och sugna på att ta det efterlängtade guldet. Sedan finns lilla Trine från Norrbotten som hoppar små hus och är sjukt snabb i svängarna, Solhems Myckle 225 som också verkar fin och många fler.
 
Allround
Tio startande i år. Torps Gusten 197 får nog räknas som favorit, men även Cheen, Hälge och Filippa har vunnit/hamnat högt upp i resultatlistan tidigare år. Ska som vanligt bli väldigt spännande.
 
Många starter blir det, många hästar är det. Förutom SM-klasserna finns det många öppna klasser att vara med i, totalt är det 72 fjordhästar som ska delta och mellan 250 och 300 starter ska göras.
 
Over and Out
 
 
 

Mot SM!

Ni vet när man tänker att man ska hinna allt och man fem timmar senare fortfarande är i stallet och måste lämna saker till nästa dag för att man inte orkar... Så blir det ganska ofta för mig, men hästen blev riden, maten packad och i allafall tränsen pustsade. Sadeln tog jag nu på morgonen och även det mesta andra som skulle packas ner.
 
Nu fattas bara morötterna!
Jag tog den med en dressyrhäst på <3
Redo för ridpass!
Framridning på skogsvägen
Trött poppo!
Pust...
Wuhu bada!
Torka och beta lite
Matte undrar varför hon har så många träns...
Over and Out

Tankar inför SM

Som inför nästan varje tävling jag åker på tillsammans med Maxim är det dags att sätta upp mål och något att sträva efter. Det här blir första gången vi åker iväg så pass långt och stannar borta flera nätter för en tävling. Jag försöker ha det med i beräkningarna när jag sätter målen, samt hur uppladdningen veckorna innan har känts och våra förutsättningarna i dagsläget att prestera. Jag försöker också se på vilka resultat vi gjort under våren för att få någon slags rimlighet i det hela. Man ska sätta höga mål, absolut, men de ska inte vara orimliga, för jag måste känna att vi har en möjlighet, säg över 50% att klara av dem, annars är det ingen ide, då är det inte mål, då kallas de drömmål, sådana som är möjliga att uppnå ifall allt, precis allt stämmer just den dagen.
 
Allmänna mål är att Maxim ska klara resan bra, äta och dricka ordentligt samt sköta sig på tävlingplatsen. Som vanligt kanske ni tänker, men för mig är det ett av de viktigaste målen, både på vanliga lokala tävlingar och i fjordhästsammanhang, att jag har med en häst som litar på mig och mitt omdömme och som är väluppfostrad. Det är den bästa reklamen man kan göra för sig själv och sin häst. Naturligtvis tror jag att Maxim kommer göra sitt yttersta och vara till lags, men oförutsägbara saker kan så lätt hända och då är det min uppgift att vara tillräckligt lugn och ha kontroll över situationen.
 
Så i tävlingen då, en LC:1 och en LB:1 ska vi starta dagarna efter varandra. Rent procentmässigt hoppas jag att vi ska landa på över 60% i LC:n och gärna få ett protokoll till Prestationsmedaljen i Brons (det sista som behövs). I vår har vi legat mellan 58-61% ute på lokal nivå, känslan har varit toppar och dalar, men jag tror att om vi båda är tillräckligt skärpta (läs matte inte glömmer bort att rida) och slappnar av så kommer det gå.
I LB:en har jag svårare att sätta ett procentmål, visst vill jag ha över 60%, det är alltid det stora målet, men det krävs mer av oss då, speciellt i galoppen och jag tvivlar på att vi är riktigt där ännu, visst, ibland på träning kanske, men från träning till tävling är det en bit. Jag hoppas dock på ett bra travprogram, serpentiner brukar passa oss ganska så bra.
 
Jag hoppas också att vi båda ska tycka att det är roligt att tävla! Känna att det är roligt att genomföra det tillsammans och att vi kan befinna oss i samma bubbla och kommunicera med varandra. Det har ju varit ett av våra stora problem under våren. Jag var så ledsen efter den ritt vi gjorde i början av våren i Väderstad för att känslan var så kass och vi hade noll kommunikation, men sedan vände det och redan tävlingen efter i Heda var känslan ungefär 100 gånger bättre (trots att procenten vad nästan densamma) och visst fortsatte det gå lite upp och ner under våren, men vi blir hela tiden bättre på att hantera det. Fördelen med att tävla i fjordhästsammanhang är att det är lite samma förutsättningar, visst finns det fjordhästar med bättre gång än andra, men det är inte lika stor skillnad som när man tävlar mot stora hästar. Nu har inte jag råkat ut för det speciellt mycket och blivit neddömd av en domare för att jag har en fjordhäst ute på lokala tävlingar, men visst försvinner också den risken då man tävlar inom rasen.
 
Förra sommaren
 
Det finns en viss debatt om just dressyrdomare som dömer ner och flera bekanta har råkat ut för kommentarer i protokollet med pikar mot hästrasen, men vi väljer ju att tävla i en bedömningssport så då får man i viss mån ta det. Det är säkerligen så att vissa domare gillar hästar med gång, vissa gillar noggranna vägar och vissa lägger sin bedömningstyngdpunkt på någon annan del.  Och jag har aldrig kännt mig så orättvist behandlad att jag velat ta upp det (nu har jag helle inte fått någon nedsättande kommentar mot just min häst) med berörd domare, tvärt om brukar jag ofta hålla med om kommentarerna jag fått. Och jag brukar inte ifrågasätta poängsättningen för vad vet jag egentligen? Jag är inte utbildad dressyrdomare. Men om det nu skulle hända framöver (nytt distrikt till hösten där fjordhästar av ovanligare än i Östergötland) så får jag väl lära mig, får man en taskig kommentar tar man upp den och undrar hur domaren tänkte där. Handlar det bara om hur man ridit så är det bara att träna mer och rida bättre. Handlar det om att fjordhästar inte har på dressyrbanan att göra, ja, då får jag väl välja tävlingar där den domaren inte dömmer. Mitt mission här i livet är inte att omvända dressyrdomare om jag nu inte kan göra det med min ritt. Hur som helst, hoppas jag på att nu när det bara är fjordhästar få en bra bedömning om hur själva programmet och ridningen är då rasaspekten ju försvinner. Liten avvikelse där, men ibland behöver man sätta ord på sina tankar.
 
Nervositeten inför det hela börjar så sakta komma krypandes, det kommer verkligen att bli ett äventyr! Jag skriver långa listor för att hantera det hela. Min tävlingskavaj har i allafall anlänt på posten, nu väntar jag på ytterligare ett paket som jag hoppas hinner komma, annars får jag ordna det på annat sätt. Jag tänker att kan vi inte vara bäst så kan vi i allafall se väldigt snygga och proffsiga ut.
 
Som sagt kommer det bli väldigt roligt, tänk drygt 70 fjordhästar på en och samma plats. Rekommenderar verkligen en tur till Töreboda om man har möjlighet i helgen, det kommer att bli en enda stor hästfest.
 
Nu är det dags att börja packa saker, motionera häst, tvätta häst och diverse annat som jag väntat med till sista sekunden.
 
Det Positiva: Att få delta
Det Negativa: Värmeslag
 
På äventyr tillsammans

Over and Out

Kajakäventyr

I lördags åkte jag och Johan ut och kollade in kajakförhållanderna här i trakten. Hyrde ett par kajaker av Friluftsfrämjandet i Sunnesta och gav oss i väg på en kortare tur på strax över två timmar (inklusive paus och fika). Första halvan av turen hade vi trevligt väder, men på hemvägen var det mörka moln, blixtar och dunder samt lite hällregn, innan solen sken igen som om inget hade hänt. Kul med kajakpaddling, men tog i lite väl mycket och hade träningsvärk i halva kroppen både på kvällen och dagen efter.
 
 
 
Over and Out

Uteritter x2

Två uteritter har det blivit sedan sist, en i lördags och en idag. I lördags provade vi pelhambettet, verkar passa bra, Maxim var kanske lite skeptisk till det hela i början, men verkade ta det med ro när vi väl kom iväg. Testade utan nosgrimma nu i början, ska testa med en engelsk också, får se vad han gillar bäst. Han går på vanligtvis på remont, men det känns inte som det skulle gå tillsammans med ett pelham? Kanske ska testa det också.
 
Vi red iväg till vår galoppgrusväg och körde mycket intervaller galopp-skritt. Härlig tur, gjorde en avstickare och kollade in en annan väg också, men den verkade inte leda någonstans, jag ska studera kartorna lite noggrannare inför nästa upptäcksfärd. Jag är nöjd med effekten bettet fick också och jag tänkte mer på hur jag använde mina händer och tycker själv att jag blev kvickare i mina signaler.
 
Den mest ofördelaktilga vinkeln..
Igår fick han vila för vi åkte på äventyr istället, en sväng till västerås för att umgås med familj, lat dag vid en damm vilket var så skönt, gäller att njuta av semestern nu. Förresten hade vi äventyrsdag på lördagen också, men mer om det i ett eget inlägg.
 
Idag så blev det en skritt- och travtur ute på grusvägarna. Han var rätt så pigg vilket är kul, men jag är lite orolig för hur det kommer påverka tävlingarna. Han är inte riktigt så genomriden som jag skulle önska, men efter våra förutsättningar känns det okej, problemet blir om han blir lite för stark och pigg, för då brukar han också börja titta på saker och skiter lite i vad jag ber om. Vi får se helt enkelt, kommer ett inför-SM-inlägg imorgon tänkte jag :)
Just det, liten shoppingrunda idag blev det, hittade bruna fina Protector-benskydd när jag var i västerås på Glada hästen i spiltan trevlig butik, hittade en även en flughuva från Shires, som passade bra, ska försöka ta bild på den imorgon och övriga shoppingfynden jag gjorde på Börjes och Granngården.
 
För att matte tycker att vi är värda det... eller något...

Det Positiva: Pigg ponii
Det Negativa: Trött matte
 
Kan i allafall ett program...

Over and Out
 

Bland fyrhjulingar och knott

Min pigga gula räserponny börjar komma i form känns det som. Igår var vi ute och skrittade lite, ny väg, lite tveksamheter, men mest framåt, framåt med sina älgakliv i skritten. Bara att hänga med och få honom att jobba lite emellanåt också. Ny väg som sagt och över järnvägen för första gången med mig på, gick väldigt bra, sedan var det lite ställen han skulle fnysa över, men mest klev han på med spetsade öron. Mötte två fyrhjulingar i full fart ute i skogen. Vet inte vem som blev mest förvånad. Men jag hoppade av och de stannade, sedan stängde de av också när de såg att Maxim var väldigt skeptiskt till dem. Och väntade med att starta tills vi var långt förbi, trevliga grabbar!
 
Fluffo
Idag var vi på banan och försökte få någon slags ordning på grejerna. Det var bogar hit och dit och häst med energi så det nästan pyser över. Då gäller det att jag inte börjar rida med handbromsen för mycket i utan utnyttjar det med mycket halvhalter och övergångar istället. Blev supernöjd i skritten och traven, vänster är han jobbig i just nu, men det lossnade tillslut. Galoppen kämpade vi också med en del idag, återigen krånglar vänstervarvet, han kör upp huvudet och ut med bogen och jag rår inte riktigt på honom, bättre i höger där gick han till och med bitvis i en trevlig form. Men vi fortsätter jobba, hoppas kunna boka in någon dressyrträning snart också och få lite hjälp av någon som guidar mig igenom, för jag känner att det behövs.
 
Det Positiva: Energi
Det Negativa: Inte lika mycket matteenergi
 
Mot framtiden

Over and Out

Gul poppo

Vi började denna vecka med hoppning på måndagskvällen. Minns knappt hur länge sedan det är sedan sist, kanske 2 månader? Men här gällde det att inte vara feg tänkte jag och byggde med gott mod banan. Bara enkelhinder eftersom det var lite nystart. Ett på långsidan och ett snett igenom samt en bom på sockerbitar på ena kortside-volten. Byggde fram medans Maxim käkade eftermiddagsmat, hann också med att kela med kattungarna lite (okej, ganska mycket). Sedan red vi fram längs med järnvägen, vilket nog var en bra idé pigg och glad häst som blev ännu gladare när han fick spana in hindren. Dock var han lite väl pigg och ville bestämma själv ute i skogen och lyssnade inte speciellt kvickt på förhållningar. Värmde lite i galopp på banan och sedan började vi med sockerbitbommen, mest höll jag mig på en volt runt den, men lite försökte jag att byta håll och galopp också, ibland gick det och ibland inte. Ska försöka öva mer på det snart igen för det var roligt. Sedan hoppade vi hindret på långsidan ett par gånger åt båda hållen. Gick bra, han rev en gång, men var nog jag som störde honom lite för mycket där. Kopplade sedan ihop med hindret snett igenom och även sockerbitsbommen så det blev som en liten bana. Han hoppade glatt och med bjudning så vi höll inte på så länge, travade av lite och sedan var vi båda nöjda med dagen. Blev sedan pyssling i stallet, skulle kvällsfodra också så hade gott om tid. Passade på att klippa man (gäller att börja i tid så jag blir nöjd innan vi åker till SM), ansa öron och hovskägg och borsta i en halv evighet. Sedan hann jag även med att rengöra en sadel och ett träns och gosa lite mer med kattungarna innan det var dags att göra kväller.
 
 
 
På tisdagen och onsdagen fick han vila, hade tänkt ta en promenad på tisdagen, men då jag hade både morgon och insläpp (och cyklade till och från stallet med träningsvärk) kände jag att jag hellre ville komma hem skapligt och hinna med något annat. Dessutom fick han ju gå rätt så rejält tre dagar i rad, så vila kändes som en bra idé.
Nytt bett är införskaffat nu också, eftersom han kan bli lite stark och ouppmärksam ute i skogen, speciellt om han är på springhumör, rekommenderade tandläkaren ett pelhambett och när jag spanade in en ny ridsportbutik mot kvällningen igår så hängde precis det bett vi pratat om där och väntade på mig så det var bara att slå till så får vi se hur det fungerar, kanske invigs det ikväll. Anledningen till att tandläkaren rekommenderade detta var för att han såg typ som lindriga skavsår i munnen som uppstår när man t.ex. segdrar vilket det blir när han ligger på mycket, blir liksom ingen snabb reaktion och jag blir kvar i handen, vilket jag såklart måste jobba på, men förhoppningsvis kan jag göra det nu och bli kvickare i min eftergift med det här bettet, för jag kommer få en reaktion direkt. I övrigt en trevlig butik förresten, klämde och kände på fina kläder, men snåljåpen kom fram och jag avvaktar lite med att köpa en ny träningströja eller nya ridbyxor, även om de var så fina.
 
Det Positiva: Ut i skogen
Det Negativa: Ingen film i kameran för minnet blev fullt. För många kattbilder...
 
Moving forward

Over and Out
 
 

Again with kendo

Onsdagsträning blev det också, känns som om jag har flyt just nu, men nästa vecka blir det semester och eftersom jag är bortrest onsdag-söndag blir det ingen kendoträning alls i nästa vecka. Men det känns okej. Idag var det lite nya människor jag inte träffat innan och några jag bara sett tidigare innan jag flyttade till Uppsala. Bland annat en av dem som höll passet denna gång. Kommer ihåg att jag såg hans 4dan-gradering på SKO i höstas och att jag för många år sedan på ett Sumi-läger tränade mot honom (anmäld till Sumi för övrigt, känns bra!).
 
Passet började med genomgång av kata 6, vilket gick ganska bra, fick lite nya infallsvinklar och igen tränade vi först på delar innan vi körde hela katan. Jag tycker att det är en av de knepigare katorna, mest för den mentala bitens skull, det är så mycket press och så ska man in med tekniker mitt i allt också. En intressant observation: ingen rotation under katadelen (var det inte förra gången heller) utan vi körde i samma par hela tiden. Tror jag gillar det, speciellt när man kör i en blandad grupp också.
 
Sedan blev det rustningsdag, först lite vattenpaus och så en genomgång innan vi tog på Men. De gick igenom Kirikachi och hur det är grunden till, tja allt. Fotarbete, hugg osv, hans visade på hur man som mottagare ska använda blockeringarna till att hugga på kaichi/uchiotochi Do t.ex. när man tränat ett tag. Också på hur attacken in blir en övning på tare-tare och att möta upp, vilket är viktigt att göra på rätt sätt. Sedan fick vi börja med att göra lite olika övningar med rotation i mellan. Vanliga Men-kirikachi, Men-hiki-Men (och hålla kvar spetsen i typ kamai när man gick bakåt efter Men-hugget så det blev ett hugg och inte en studs). Men-kaichi-Do (yay, Matildas favorit-teknik, eller inte...) så sjukt svårt har jag för den, men någon började jag i allafall kunna träffa Do på nästan rätt ställe i allafall, även om det går långsamt. Men-uchiotochi-Do, vilken jag inte alls fick till i rustning. Mot slutet skulle de som tränat länge börja känna på och försöka använda blockeringarna som mototachi till att göra kontringar, men där kände jag att jag inte riktigt vågade testa, jag försökte i mitt huvud känna efter och försöka förstå lite när jag gjorde blockeringarna, utan att fullfölja kontringen. När jag körde mot tränaren så gjorde han kontringar mot mig, vilket nästan gjorde att jag kom av mig, men det var bra att känna att det faktiskt gick, jag gjorde mina Men-hugg och han kontrade och vi störde liksom inte varandra utan båda tränade samtidigt, mycket häftigt.
 
Körde sedan lite ji-geiko mot slutet och ippon-matcher. Hade ett par roliga ji-geikos där jag orkade och kunde skapa lite eget. Sedan körde jag någon där jag själv kände att jag backade flera steg och tappade intiativet för mycket, samt reagerade för mycket på vad den andra gjorde (eller ja, reagerade på fel sätt kanske man ska säga). Trött och varm blev man, men återigen kändes det bra att ha genomfört ett pass och känt sig koncentrerad och fokuserad på att försöka förbättra det som förbättras kan.
 
Det Positiva: Träna
Det Negativa: Dålig kondis
 
Beginning to find my place.

Over and Out

Värmekendo

I onsdags blev det ingen kendo, typ varmaste dagen ever och tokvarmt på lab där jag naturligtvis hade planerat in mitt arbete för dagen. Så trots att alla kläder och Maxim fixad, lämnade jag stan efter jobbet åkte hem och gjorde ingenting, tog en liten tupplur som blev lite längre en tänkt, vaknade fram mot småtimmarna och borstade tänderna för att sedan sova lite till.
 
Men i söndags blev det träning. Tillsammans med Lollo, Anders och Kalle som var på besök. Det var riktigt kul, men ybervarmt i dojon. Vi körde ganska mycket ji-geiko eftersom ingen hade kört så mycket mot någon och så körde vi även lite ippon och sedan lagmatcher, två omgångar blev det att vi hann med också. Ganska nöjd med min egen insats, det går inte bra hela tiden, men det går bättre och bättre. Fick till det ibland och några poäng blev det, mest på Do. Fick tipset att jag måste få lite mer kraft i mina Men-hugg för de är lite för svaga för att bli klockrena ippon.
 
Bästa maskoten ever!
I början körde vi en del kirikachi, lite olika varianter, vilket var spännande. Först vanliga Men-kirikachi, sedan Do-kirikachi och sedan gjorde vi också en variant när vi gjorde Tsuki-Men in och sedan varvade två Men-hugg och två Do-hugg. Mycket spännande, har ju inte gjort många tsuki i mina kendodagar, men ungefär hälften hav den träffade hyffsat efter vad jag kan bedömma.
 
Jag känner mig ganska så motiverad just nu, vilket är kul. Jag tror att det dels har att göra med att kendo är roligt, men också att det är något välbekannt och när man bytt ut så mycket i sitt liv är det skönt att ha något där det mesta är likt det man är van vid. Men just för tillfället sträcker sig inte motivationen längre än till att träna någon gång i veckan, två gånger är väldigt positivt, men absolut inget måste, en gång känns som ganska så lagom. Om jag kommer att vilja mer igen får vi se helt enkelt, mitt mål detta år är att åka på Sumi-lägret som är i september. Jag ska beställa ett Uppsala-zekken också så får vi se om det kommer till användning längre fram i höst eller inte.
 
Det Positiva: Ippon
Det Negativa: Ingen ork
 
I look around me and see people I can like a lot

Over and Out

A lot of cat

Fortsätter med lite kattbilder, för de är ju oemotståndliga
 
Jag är busigast av alla!
 Grå med alla bebisar
 Ser något trött ut
 Miss Li
 Mamma Fläck
 Gos-favoriten
 Hellu
 <3
Syskon <3
 <3
 Kattlek
Förstår ni hur svårt det är att inte stanna och gosa!?

Over and Out
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bland grankottar och skogstroll

Det blev ingen uteritt med  stallkamrat i tisdags som planerat, det är så ohyggligt varmt så hon bestämde sig för att hoppa över ridningen. Men hon beskrev en väg för mig som lät relativt enkel så den tog vi. Maxim tyckte det var spännande att vara på upptäcksfärd, speciellt om den inte innefattade att han skulle bestiga ett stenröse. Nej, här var det grusväg som gällde. Kilometerlånga grusvägar kan tilläggas. Tyvärr lite hårt och stenigt just nu, men jag så framför mig i vinter när snön ligger vilken otrolig träningsmöjlighet de utgör. Den grusväg vi valde att följa var rätt så backig, eller rättare sagt var det ett mindre berg man skulle upp och sedan nedför. Backträning är ju himla bra så, som sagt såg oss forsa fram i snö både uppför och nedför backarna för min inre syn. Eftersom jag inte visste hur långt vägen sträckte sig så vände vi efter jag vet inte, 20-30 min på den och gick tillbaka. Skrittade mestadels, med fokus att han skulle trampa på och jobba fast det var skritt. Travade där det kändes okej, i början väldigt fritt, men på hemvägen krävde jag lite tempoväxlingar och mer samling. Tog en avstickare och galopperade lite också, även här lite tempoväxlingar, mest fyra fram, fyra bak. 1,5 timme var vi ute, båda trötta och svettiga när vi kom hem så för tredje kvällen i rad fick han bli avspolad. Hade kvällsfodringen och nattning av katterna också, vilket gick bra. Det mest dramatiska var när han stannade och kände en lukt (samma ställe både dit och hem) och när vi nästan var hemma och det var en otäck vattenspridare som levde om. Hoppade av och ledde sista biten då, var ändå nästan hemma. Fick gå tillbaka själv sedan och skotta bort bajs som han strött ut precis vid ett hus.
 
Onsdagen blev det vila, jag hade morgonen så fixade allt då och hade en hästledig kväll. Vilken jag tog vara på genom att somna fullt påklädd ovanpå sängen och vakna halv fem på torsdag morgon. Och inte ha gjord nästan något av allt det jag skulle. Livet blir sällan så som man planerar. 
 
Planen var ju att vi skulle träna på torsdagen, men det blev inget med det denna gång tyvärr. Vi tränade själva istället. Mycket övergångar stod på schemat och han var duktig, trots att det kom en till häst så fokuserade han bra på mig, han är inte där han varit när han varit som bäst i vår, men det har lossnat bra på bara dessa två veckor han varit igång igen så jag är positiv till att vi ska vara relativt redo för tävlingen om 1,5 vecka. Sedan måste matte på allvar börja rida mer utan stigbyglar och lära sig sitta ner i sadeln.
 
Fredagen hade jag morgonen, han fick vila, det skulle hinnas med att installera bredband hemma också innan jag åkte itll jobbet och efter jobbet åkte jag till Linköping och hämtade Johan och lite mer saker. Lördagen blev det en kort, men intensiv tur, trav fram och tillbaka längs med järnvägen och sedan vända och ta samma sträcka i galopp, sedan hittade vi en skrittstig genom skogen som blir utmärkt att skritta fram/av på.
 
Jag ägnade sedan resten av lördagen åt diverse ikeashopping och matinköp, mot kvällningen fick vi besök av bästa kendovännerna från Linköping, grillade, åt mängder med mat, tog en promenad i skogen och hade det allmänt trevligt. Idag på förmiddagen var vi in till Uppsala och kollade runt lite, innan det blev en svettig kendoträning tillsammas, mer om den senare.
 
Maxim fick en tur på kvällskvisten, valde en av de andra grusvägarna jag spanade in, travade nästan hela åt ett håll i vad som kändes som en evighet, sedan galopperade vi tillbaka, lite inslag av skrittpauser då och så byte av galoppen. Ganska härlig tur, även om jag känner mig ganska trött och tung i huvudet. Imorgon får vi se om vi orkar med att hoppa lite mot kvällningen, det är i allafall planen, sedan lugnare tisdag och onsdag.
 
Det Positiva: Skogsvägar
Det Negativa: Mygg
 
I will live for you

Over and Out

Trööt hest!

För några veckor sedan, tyckte Maxim att det var dags för semester...
 
Spanar!
Håller koll med öronen
Låt mig va...
 Sömnig
 Men matte är pigg och glad
Gymnastik
 Men åhhhh..
 

Till slut kom han upp i allafall, fick en tur tillsammans med Flora och sedan två veckors semesterledigt och sova så mycket man orkar.
 
Over and Out
 
 
 
 

Cuteness overload

I stallet blir man ju gärna i vanliga fall kvar lite längre, men när dessa charmtroll finns blir det gärna en extra kvart eller två, bara så man hinner krama ordentligt på alla åtta (två kullar)
 
Smyger
 Ta upp mig då!
 Söta som socker
 Gäsp!
<3
<3
 Sjukt nöjd Matilda, mindre nöjd katt

Det Positiva: Små ullbollar
Det Negativa: Får inte ta med någon hem...
 
Vill ha...

Over and Out

Beginning

Liten uppdatering om den gula prinsen kanske är på sin plats. Han känns pigg och glad, lite halvstel och oriden förvisso, men jag tror nog att det lossnar relativt snabbt. Vi ska testa en ny tränare på torsdag, vilket ska bli spännande.
Förra veckan mjukstartade vi med lite promenad längs en skogsstig, måste dock så här i början ha stenkoll på när tågen tuffar förbi så det inte händer någon olycka, han vänjer sig nog så sakta i hagen, men alltid bra att ta det säkra före det osäkra. Vi invigde sedan ridbanan med lite tömkörning dagen därpå och nog är han fin hästen, men stel som sagt. Nästa pass hade jag planerat en uteritt längs med järnvägen där vi promenerade tidigare, innan vi gav oss iväg kände en av stallkamraterna på Maxim och lossade honom i bogarna (hon är fysoterapeut), häftigt vilken skillnad det blev, märkte lite i ridningen tyckte jag också, mer framåt och luftigare liksom, speciellt i traven. 
 
Mitt nya hem hälsar Maxim
I fredags tog vi ett kort pass på banan, checkade av i skritt och trav, trött häst då det var varmt ute och ännu tröttare matte, men tyckte att det tog sig i slutet. Travade en del serpentiner och jobbade lite med tempoväxlingar i skritten. Lördagen blev lite vila, jag fixade saker hemma, fick besök av mamma och pappa och lite annat. Söndagen blev det uteritt igen, gav mig på att utforska lite i skogen viket såhär i efterhand var en dålig idé, men, men, kravlade omkring bland granar och stenrösen i en timme ungefär innan jag gav upp och insåg att nej, just i den skogen finns det inga stigar... Igår var vi på banan på kvällen och jobbade oss båda svettiga. Väldigt mycket basic igen, slängde in en upphöjd bom då och då för att liva upp det hela. Fungerade bra, superskoj tyckte Maxim, även om det är jobbigt att böja och ha sig i galoppen, men den är ju planen att jobba upp framöver. Ikväll ska vi rida ut en tur med en stallkompis, ska bli kul att få en väg att rida, hoppas på att det är fint. Jag hoppas att jag nästa helg ska få lite tid över och försöka ta mig bort till upplandsleden, tydligen ska man få rida där om man rider med gott omdömme och inte förstör, vore ju i så fall toppen.
 
I övrigt har vi det bra och till helgen hoppas jag att Johan flyttar upp så vi blir sambos igen.
 
Det Positiva: Sommar
Det Negativa; Ätande insekter
 
You make me miss everythin small

Kendon

Att starta något nytt

Att lämna något annat.

 

Jag har varit på både min första och andra kendoträning här i Uppsala nu.

Sjukt nervös innan, men jag vill ju inte släppa kendon helt så det var bara att bita ihop. Och det gick bra tycker jag. Och var inspirerande, tyckte att 5 "nya" personer första gången (två helt nya, tre jag träffat på tävlingar/läger tidigare) var ganska lagom för mitt första pass. Det är ju samma sport, samma tekniker, men uppläggen av passen, detaljerna och undervisningsstilen är annorlunda. Känslan efteråt var bra, kändes som om jag fokuserade och gjorde mitt bästa. Tacksam för att fokus i början låg på kata och sedan lite rustning grundtekniker och ji-geiko på slutet. Vi ägnade katadelen åt 7:an, några var ganska nya på den katan och jag gillade sättet som instruktören använde för att lära ut den. Vi fick repetera delar av katan (inte nödvändigtvis i den ordning de sker) med lite olika fokus på områden, innan vi körde hela. Och såklart finns det detaljskillnader mot för vad jag är van vid, men inget jag reagerade starkt på. Grund i rustning gick okej, en hel del Do, vilket som vanligt fungerade bra ibland och mindre bra ibland. Ji-geiko, kul att köra mot nya människor. Och även om jag känner mig ur form så tyckte jag själv att det fanns glimtar av den kendo jag kan köra.

 

Och jag måste ge ett stort plus till intruktören, någon jag sett upp till sedan jag var 3 kyu allra minst. Han var väldigt bra på att uppmuntar och ge feedback både under och efter passet. Det är väldigt inspirerande både att se honom köra kendo och köra med honom. Jag har reflekterat över vad skillnaden egentligen är, jag ser ju upp och inspireras av de flesta intruktörer jag tränar för, men i en vardagssituation är inte inte så att jag får uppenbarelser av min egen kendo på samma vis. Ibland tror jag att det behövs andra ögon helt enkelt.

Aja, duktig är han helt enkelt och som det känns nu är detta vad min kendo behöver. Inspiration i vardagen, vi får väl se hur länge det håller i sig. Och vi får se hur mycket jag vill ge kendon framöver, men efter det här välkomnandet känns det mycket lovande. Men visst kommer jag sakna mitt älskade LBK.  

 

Var även på träning denna vecka, även den gick helt okej. Inte samma uppenbarelsekänsla, men jag börjar känna att jag har lite koll på teknikerna i allafall och jag kände mig hyffsat snabb och kontrollerad. Dock är det ju ganska nedslående att inte ha så mycket ork, efter 1,5 ji-geiko var jag redo att packa och gå hem ungefär. Mot slutet körde vi något som kallades oimio-geiko(?), halva gruppen ställde sig på led vid kortväggen och den andra halvan ställde sig med jämna avstånd som mottagare mitt i mot. Sedan körde man en och en, Kote-Men, Kote-Do och Kote-Men (vi hade tre mottagare) sedan samma tillbaka till sin kö igen. Så snabbt man kunde. Vi körde två gånger var och så bytte vi mottagare. Efter det körde en övning som någon kallade "Ring of fire" Vi stod i en ring och en var i mitten, sedan när man fick kontakt med den i mitten skulle man hugga Men och den kontra Do och så fortsatte det tills det blev kaos ungefär, rätt så kul, men förvirrande att vara i mitten, blev lite snurrig. Det känns positivt att jag kommit igång lite, ska försöka testa något söndagspass framöver också, men onsdagar passar mig annars rätt så bra, speciellt i höst när träningen kommer ligga tidigare, då kan jag gå direkt från jobbet, antingen uträtta ärenden eller jobba in flex. Alternativt fixa stallet på morgonen och sedan börjar jobba lite senare så att det klaffar ännu bättre.

Den som lever får se vart det leder

 

Over and Out

 


Vägen fram mot SM

 
3,5 vecka kvar nu lite drygt till årets händelse i Fjordhäst-Sverige. Och i år ska jag vara med och tävla för första gången. I de öppna dressyrklasserna LC:1 och LB:1. Vi har laddat med 2 veckors hel semester för oss båda. Men nu befinner vi oss på samma ställe igen och uppladdningen kan starta på riktigt. Så här ser min plan ut på ett ungefär:

 

 Här vill vi vara igen!

Vecka 1 Börja lite lugnt och bekanta oss med omgivningarna

Måndag: Promenad

Tisdag: Tömkörning

Onsdag: Vila

Torsdag: Uteritt

Fredag: Rida på banan

Lördag: Vila

Söndag: Uteritt

 

Vecka 2

Måndag: Promenad

Tisdag: Bommar

Onsdag: Vila

Torsdag: Uteritt

Fredag: Tömkörning/Dressyr

Lördag: Vila

Söndag: Uteritt

 

Vecka 3

Måndag: Hoppning

Tisdag: Promenad/Uteritt

Onsdag: Vila

Torsdag: Uteritt

Fredag: Dressyr

Lördag: Uteritt

Söndag: Vila

 

SM-vecka

Måndag: Uteritt

Tisdag: Dressyr

Onsdag: Åka till Töreboda

Torsdag: LC:1

Fredag: LB:1

Lördag: Promenader/Uteritt

Söndag: PRomenader/Uteritt

  

Som vanligt kommer planeringen inte att följas till punkt och pricka. Allt är väldigt beroende på hur både han och jag känss, väder och vind och annat som kan hända. Men lite preliminära planer i allafall. Ser fram imot det här jättemycket. Ett av de stora målen detta år var att rida öppna klasserna på SM så det målet ser det väldigt ljust ut att uppfylla.

Det Positiva: Börja träna

Det Negativa: Lite tid

 

Start to run

 

Over and Out


Ur Maxims perspektiv

Maxim här igen. Som matte lovat kom jag till ett nytt ställe, hon har pratat länge om det här, men så plötsligt en dag var alla mina saker packade i påsar och husse parkerade åklådan utanför stallet. Även den full med saker, mest mat. Jag nosade lite, eftersom det låg spån där jag brukar stå, men gick sedan lugnt in, man är ju van resenär numera. Länge, länge åkte vi, vi stannade en stund, men tydligen var vi inte framme då utan fortsatte lika långt till, lite grönt fick jag att smaska på i allafall. När vi stannade nästa gång fick jag komma ut! Det är skog här och jag fick röra på mig i en liten hage bredvid några andra hästar. Hälsade lite, men ägnade mig mest åt att undersöka hagen. Den har en damm som min gamla hage, fast mindre. I stallet bor jag i den största boxen och har två ställen att sticka ut huvudet på, det är trevligt, då kan man hälsa på alla människor.

Matte och husse åkte efter en stund, men jag led inte av det. Alla nya människor kom och hälsade på mig och kliade mig så jag kände mig välkommen. Slog på charmen ordentligt och tror att de flesta blev förtjusta. Dagen därpå var jag ivrig att komma ut och tänkte testa gå över människan som kom på morgonen, men hon såg igenom mig så jag fick gott backa. Ut i den större hagen fick jag komma för att träffa de andra. Först gick det helt okej, den stora svarta som bestämmer kom fram till att jag var godkänd, men då blev hans bruna vän svartsjuk och bestämde sig för att sätta mig på plats. Den vita ynglingen och bruna bebishästen hängde på och vi sprang lite. Eller ja, så mycket att nya stallhusse ringde till nya stallmatte och var orolig. Jag blev rätt så varm och svettig så fick komma in en stund, vila och dricka vatten.

 

När matte kom på kvällen var jag ute igen och det var ganska lugnt, men den bruna bråkstaken fortsatte att jaga mig lite av och till. När matte kom för att hämta mig försökte han också lägga sig i. Jag blev rädd och sprang ifrån matte. Då blev hon arg, inte på mig, men på den bruna och morrade åt honom. När han struntade även i det och skulle ge sig på mig även fast matte stod i mellan blev hon ännu argare. Hon gjorde som hon brukar göra med mig och backade honom. Vilken förudmjukelse tänkte jag skadeglatt och gick upp till grinden för att vänta på matte där. Både jag och matte hoppas att vi snart ska vara sams och vänner. Annars kommer matte att fixa det på något annat sätt, det är jag övertygad om.

Over and Out

 


Att flytta en häst

Så denna helg som var gick Maxims flyttlass. Eller i allfall större delen av det. Plötsligt inser man hur mycket saker man samlar på sig. Lördagen ägnade jag åt att åka runt och shoppa. Strö (träpellets), foder, diverse hinkar och krokar och annat som stått på inköpslistan ett tag, men som jag inte hunnit med. Ut till stallet och fika med en stallkompis, var tänkt som hejdåfika för hela stallet, men alla andra var upptagna. Tömma och skrubba lite box, börja fylla transporten med strö och foder. Dra ut allt ur garderoben och fördela det i biltema- och ikeapåsar. Slänga lite, inse att det är sjukt mycket saker och börja tro att inte allt kommer gå in (rätt i den befarningen).
 
Snart finns båda där jag är <3

Trött gå ut till Maxim i hagen och mysa lite innan hemfärd, dusch och hänga med kompisar på kvällen. Upp någorlunda på morgonen och iväg till stallet. Bli varm i hjärtat när hästarna kommer dundrandes då jag ropar, även om jag vet att det är godiset de vill åt. Borsta Maximen, snabbfixa manen, packa in allt i bil och transport. Lasta Maxim och kl 11 rullade vi iväg. Tog en kort paus utanför Flen med fikapaus för oss alla. Maxim plockade vi lite gräs till. 4,5 timme tog det för oss att komma fram. Trött, men lite nyfiken häst fick komma ut i egen hage bredvid sina nya vänner. Mest intresserad av mat och inte av att hälsa. Det mest intressanta i Maxims tycke var när han såg en snygg fjording (sig själv) i det stora sadelkammarfönstret och hummade lite. Så söt, men jag hoppas att han inte kommer sakna sina gula vänner alldeles för mycket och att det räcker med svarta, bruna och vita.
 
Vi bar in grejer och fixade boxen. Blir nog bra det här tänkte vi båda två innan vi åkte in till stan, fick i oss lite middag och såg en film på bio.
 
Det Positiva: att ha en av två på plats
Det Negativa: långt till Linköping
 
Hjärtat i två delar
 
Over and Out

På G igen!

Nu ska vi se om vi kan spraka igång lite här igen, under helgen och nästa vecka kommer lite uppdateringar om vad som hänt de senaste veckorna och om ungefär en vecka hoppas jag få betydligt bättre tilgång till internet och då uppdatera ungefär som tidigare igen.
 
 
Over and Out

RSS 2.0