Vinteräventyr i Norrland

Lite äventyr hann vi med i början av januari innan jobben drog igång efter ledigheten. Vi åkte upp till Östersund för att träffa på vintern och det nyaste tillskottet i familjen. Och vinter för oss innebär ju skridskor och i viss mån skidor så det tänkte vi också hinna med så gott det gick. 
 
 
Vi startade torsdag morgon och åkte till sjön Öjaren i Gästrikland där det enligt uppgift skulle gå att åka. Några mm vatten på isen, men annars var den fin! Slät och tillräckligt tjock för att vi skulle våga ge oss ut. Vinden var rätt så stark, men vi hade en fin tur, sedan ramlade Johan, isen knakade lite betänkligt så vi vände hemåt bilen igenom. 
 
 
 
 
Sedan fortsatte bilfärden till Orsjön utanför Bollnäs där det också inkommit rapporter. Även här stark vind, men stadig is om än lite klurig. Det gick i allafall fint att åka och vi fick ytterligare en tur med oss i bagaget innan mörkret föll och bilfärden fortsatte. Framme i Östersund checkade vi in på hotellet innan vi blev upplockade och transporterade för besök hos släktens nyaste medlem. Middag och bebismys och så kvällspromenad in till hotellet igen för att sova riktigt gott.
 
 
Fredagen gav vi oss ut på isjakt igen, det gick ganska katastrofalt dåligt kan man sammanfatta det. Isen höl inte, utan vi gick igenom överisen på flertalet ställen, det var hård vind och inte njutbart någonstans. Dock fick vi god fika i lä på en stock. Även fredagen avslutades med familjemys och middag.
 
Iväg igen på lördagen för nya försök. Fortfarande hård vind, men isen hade stelnat till lite, dock var den ojämn och knottrig så fortfarande inte så lätt åkning och i motvinden fick vi kämpa på ordentligt. Eftersom vi skulle invänta småbarnsfamiljen tog vi ytterligare en lite utflykt, höll på att köra fast med bilen i en snöig backe, men lyckades hitta oss en plogad bana på en skogssjö. Vi hittade också plogaren som inte trodde den isen skulle hålla, men vi försökte ändå. Läskigt var det, men överisen höll och bitvis var det sådan åkning som fick mig att från början starta med långfärdskridskor. Underbart!! Sedan blev det korvgrillning över öppen eld, middag på stan och det sista lilla bebismyset på kvällen.
 
 
 
På söndagen startade vi tidigt och körde mot Vemdalsskalet för några timmars skidåkning. Matilda kunde svänga åt båda hållen och bromsa redan från början. Dessutom ramlade jag inte ur några liftar! Först när jag blev trött som trillandet började i backen. Men vi hann med att åka många av de gröna och blå backarna på Vemdalsskalet. Lång väg hem sedan, men så härligt med några dagars vinter.
 
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0