Tävling Gävle Ryttarsällskap LA:1

Så var det då dags för säsonens första start! Matten fick gå upp tidigt på söndagen och morgonfodra samt släppa ut lite hästar. Passade då på att borsta lite och ta bort bajsfläckar, fixa de vanliga foderpåsarna, kraftfoderhinkar och mocka boxen. Hemma till åtta igen och en andra frukost. Sedan blev det lite tupplur på soffan som uppladdning innan vi åt lunch och jag åkte tillbaka till stallet. Tog in Maxim, rengjorde ben och flätade pannlugg innan han fick äta lite extra hö i boxen. 
 
Jag kopplade på transporten, packade in allt i den och så började vi bli redo att åka, nu kom också husse ner till stallet :) Det tog en bra stund att köra, men det gick bra och vi kom fram den tid jag beräknat. Maxim fick mer hö och så försökte jag muta honom med mash-vatten, gick sådär för man väl säga, han drack dock fin efteråt så det är ju alltid något. Vi kollade in anläggningen, som jag faktiskt mindes ovanligt väl fast det var mer än 15 år sedan jag såg den sist. Sedan tog vi ut en taggad Maxim som helst ville visa upp sig i trav för alla andra, jag tog en sväng med honom först för att se om han ville kissa, det ville han inte, sedan sadlade vi och han fick gå med husse istället medan jag klädde på mig, kanske blev det för lång stund och för mycket av energin hann pysa ut. Så gick vi lite utanför ridhuset innan vi gick in och red fram. På framridningen fanns det energi att ta från! Lite spänd ibland när folk rörde sig på långsideläktaren, men jag jobbade på vårt fokus och det började kännas ganska bra, återigen kanske det var för lång framridning, men samtidigt vill jag hinna rida igenom allt så det inte känns stelt.
 
Inne på banan sedan blev det lite tapp i energi, men lite svarade han när jag bad om det. Jag tyckte jag red enligt min plan ganska så bra, gjorde ett par missar och dåliga svängar så att rörelsen efter blev dålig, det får jag ta med mig till nästa gång. Det finns också poäng att plocka på några andra ställen om han går lite mer framåt själv. Vi fick i allafall 57.917% och jag var nöjd med känslan efter, det var ett tag sedan vi red hela programmet av tidigare nämnd anledning, men jag behöver nog rida vissa delar av det lite mer inför nästa start. Känns ändå som en bra utgångspunkt inför resten av tävlingsterminen. 
 
 
 
 
Det jag är nöjd med är att vi fick till uppridningen, både i början och slutet fick vi 6.5, det momentet låg med i "fokus-mantrat", det vill säga jag har flera gånger gått igenom exakt hur jag ska rida för att komma rakt upp på medellinjen. Halterna kan vi göra något bättre då mina tyglar gärna glider och blir för långa och jag inte riktigt behåller kontakten i själva halten och han då passar på att bli över tygeln. Vi fick också en 7:a på ena halvt igenom, men i den andra så klantade jag mig rejält i svängen så det blev väldigt energilöst och nästan avbrott, fick en 5.5 där som i allafall kan vara en 6:a normalt. Ena skänkelvikningen sumpade jag också, eller egentligen båda, men den ena klarar han av att jag är lite klantig i, medan i den andra krävs det att jag rider perfekt för att det ska bli något. Sedan måste jag ta tag i de där vänsterfattningarna ordentligt, börja försöka minska ner förberedelsetiden för i programmet blir jag stressad och hinner inte med och då blir den dålig, vi göra inte 4-mässig fattningar, inte ens i vänster galopp om matten gör sitt jobb. Även skritten kan vara bättre, men då krävs mer energi, då blir även galoppfattningen efter bättre, så ska fundera på om jag ska försöka lägga in någon sådan i framridningen och "väcka upp" honom lite mer där. Mellangångarterna och ryggningen låg 5-5.5 och ryggningen har vi ju fått bättre på, men måste helt enkelt öva mer, mellangångarterna har först på senare tid kommit på träning, så det dröjer nog ett tag till innan vi kan räkna med fler poäng där, får jobba med övriga delar så länge och helt enkelt vänta ut dem. 
Lite ringrostig ridning av matten som vi hoppas avhjälpa de kommande två veckorna innan nästa tävlingsresa till Gävle, nu till en annan klubb. Sedan blir det nog en månads uppehåll innan vi tar tag i tävlandet på lite närmre håll. 
 
Lång bilresa hem, packa in och fixa allt till Maxim, lite handling till människorna och så avslutade vi dagen med kvällsfodring. 
 
Det Positiva: Snyggaste hästen i stan
Det Negativa: Mattens hjärna
 
Give us a chance
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0