Mot första start

Så veckan innan tävling försökte vi ladda upp så gott det gick. Blev vilodag på söndagen då det var tråkväder, istället red vi ut i kvällsolen på måndagen och njöt. Maxim var pigg och glad, lite väl på och jobbig stundtals, men fick jobba med halvhalter och övergångar för att få lite lugnare trav. En lugn joggingrunda var ju tanken.
 
Tisdagskvällen tillbringade vi i ridhuset, övade på att rida tillsammans med andra igen och det gick okej. Dock kände jag av att han blev osäker när vi skulle passera hästar som gick innanför spåret, jag upplever att han känner sig trängd, men märkte också att det berodde mycket på vilken häst det var också. Gjorde inget komplicerat, mest försökte rida igenom inför träningen i alla gångarter och inte låta honom bli seg i perioder som lat-matte gärna gör när Maritha inte är där och säger till. Ingen toppenkänsla, men den blev ändå bättre vartefter.
 
Iväg på träning onsdag kväll i snöslasket och tråk-väder. Men med gott om tid brukar det gå bra att köra, så även denna gång. Träningen kan sammanfattas med ett ord: Underbart! Åh han var så fin, så fin. Svarade på så fint framåt, flöt omkring i traven gjorde tempoväxlingar framåt som verkligen kändes från bakbenen och fram. Skänkelvikningar åt båda hållen utan problem. Galoppen var pigg också och stadig i båda förvända, fattningarna satt fint och vi jobbade lite med övergångarna ner till trav så matten minns vad hon ska göra. Vi gick också igenom lite ryggning och uppridningar. Så matten påminns om hur hon ska rida. Titta vad man ska, stötta upp på ytter i svängen. Håll rätt på vänster bak i ryggningen och låt det bli ett skrittsteg i övergången till trav efter. 
 
 
 
Vi red inte programmet i helhet eftersom det inte fungerar för oss. Han är supersnabb med att lära sig vart avbrotten ligger. Vi kan bara träna hela program i början när vi lär in det, sedan måste jag byta vägar på allting så det inte blir pannkaka på den stora dagen... 
Blev morgonpromenad på torsdagen och så hade han fått komma ut i skogen med medryttaren på fredagen. 
På lördagen blev det en riktig stalldag för matten, åkte dit på förmiddagen, mockade och red. Började i ridhuset i ca en halvtimme och där var han fin, föstökte mest få till framåtkänslan och vara positiv, sedan skrittade vi ut i skogen som avslutning, gå lite över stock och sten är bra för själen. Sedan åkte jag och köpte foder (och en ny cykel) hem för lite snabb lunch, tillbaka till stallet och möte, innan jag packade, smörjde läder, tvättade svans och ben på Maxim och kändes mig nöjd och förbredd för söndagens tävling. 
 
Det Positiva: Solen kommer åter
Det Negativa: Mattens mående i perioder
 
Det finns bara en av oss och det är vi
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0