Starten av 2020

Poff sa det så var två månader av det nya året gångna och något bloggande har det inte blivit. Desto mer ridande och just nu känns det som om Maxim är i sitt livs form. Nästan så jag bara väntar på att den andra skon ska falla och något kommer hända som sätter käppar i hjulet.
 
Vi har startat året med ett gäng Marithaträningar, mycket fokus på skänkelvikningarna och nu börjar det lossna på riktigt och de där små bakbenen korsar sig mer och mer. Maritha har introducerat några nya övningar, bland annat jobba på volt i trav, men göra en mer fyrkantig volt där man i hörnen flyttar ut bakbenen för att få mer korsning. Med Maxim är det ofta så att man måste komma på övningar som visar honom att han faktiskt kan för att det sedan ska bli bättre i grundövningen (t.ex. skänkelvikning på diagonal). Vi har även jobbat lite med bakdelsvändningar på annorlunda vis, detta mest för mattens skull eftersom hjärnan kortsluter sig. Där fick vi jobba på liten volt, tänka sluta/vända in bakdelen men sedan minska volten så det blev som en skrittpiruett/bakdelsvändning. Lätt är det inte, sadeln hjälper inte till heller, men vi har lyckat få den att ligga lite mer stilla, så den får hänga med ett tag till.
I galoppen har vi jobbat mycket med tempoväxlingar och där börjar det också hända grejer, vänsterfattningarna krånglar ibland fortfarande, men jag börjar få kläm på att känna innan det blir en felfattning och avbryta/korrigera i tid, så det känns bra.
 
I övrigt har vi såklart också haft ett gäng uteritter på schemat i januari och februari, några ensamma och några med sällskap. Ibland har det gått lite onödigt snabbt på dessa uteritter eller varit onödigt spänt, men hästen är glad och full med liv och hittills har jag kunnat kontrollera det någorlunda. Men som sagt, sitt livs form...
 
Annars kämpar vi mot leran och försöker hålla oss friska inför tävlingssäongen som snart drar igång. Jag har förberett ett inlägg om vår planering för våren som kommer inom kort och så hoppas jag kunna uppdatera mer utförligt om träningarna varje vecka, men vi får se hur det går.
 
Det Positiva: Gul päls
Det Negativa: Fällande häst
 
Love 4-ever
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0