Omkullkastad termin

Och vad hände sedan, jo alla planer gick i stöpet eftersom det inte får anordnas några tävlingar, preliminärt fram till sista maj. Såklart besviken då jag gillar att följa mina planer, men det är ju inget att göra åt, nya planer läggs upp och så hoppas vi att alla vi älskar är friska i slutet av den här stormen. 
På tal om omkullkastade planer så blev förra veckans träning inställd då Maritha var sjuk, i samma veva tappade Maxim en sko, så då blev det en liten mikrovila. Är ju bra det också ibland och jag lägger ju sällan planerade vilor eftersom jag vet att sånt här händer. 
 
 
Efter några dagar med lugnare takt var Maxim ganska så pigg och lite stel också såklart. Försökte rida igenom så gått det gick på egen hand inför träningen och visst kom vi en bit på vägen. Men vilken vila det är att åka iväg på onsdagsträning då. Lämna allt vad oro heter hemma, stänga av jobbet och bara koncentrera sig på att göra sitt bästa tillsammans med bästa Herr Gul. Vi fick ägna lite tid åt att mjuka upp eftersom han som sagt vilat lite extra, men sedan blev det riktigt, riktigt bra. Vi jobbade med våra mikro-tempoväxlingar i traven, sedan med skänkelvikningarna, här måste jag nu i höger tänka på att ställa honom lite åt höger och inte längre rida honom så rak som jag behövt tidigare. Nya saker hela tiden eftersom utvecklingen går framåt. Vilket är en utmaning för mig när jag just lärt mig rida på det sätt som krävdes tidigare... 
I galoppen jobbade vi också med mikro-tempoväxlingarna, sedan jobbade vi en del med förvänd galopp och linjer ur medelsvår, för att variera vägarna vi rider (läs häst som lär sig när man ska bryta av...). Det gick ganska så bra faktiskt, jag behöver försöka behålla kvalitén på galoppen så blir det ofta väldigt stadigt och bra. Avslutade med lite övergångar mellan galopp-skritt-galopp-skritt. Där får jag inte ta mig vatten över huvudet, det är svårt nog som det är. Vi behöver träna korta sträckor, fatta, galoppera 3-4 språng, bryta av osv. Några blev väldigt bra och vänsterfattningarna lossnade verkligen! Trött matte och häst tog sig hemåt i kvällen som numera är ljus istället för bäckmörk. 
Så trots diverse allergier som gör sig påminda och inga tävlingar att se fram imot så känns våren ganska härlig. 
Eller vi kanske ska vara med i en digital dressyrtävling, får se om jag får ihop det med filmning och ensamtid i ridhus och så vidare. Jag har förberett med att skapa ett öppet instagram-konto till Maxim i allafall. 
 
Det Positiva: Friska ännu så länge
Det Negativa: Världen
 
Nyhetsvärdet i rubriker är skrämmande
 
Over and Out 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0