Längre turer styrker själen

Så förra veckan kom vi in i lite rutiner igen kändes det som. Vila på måndagen och så dressyr i ridhuset på tisdagen, bara försöka mjuka upp och förbereda oss. Försökte väl mest jobba på att han skulle gå framåt, lite med tempoväxlingar och lite öppnor/slutor på medellinjen. Var en träning samtidigt och det var ganska varmt och jag var inte superpepp direkt, men alla pass kan inte vara på topp. Han kändes ganska mjuk i slutet i allafall.
 
Veckans Marithaträning kändes i allafall bra. Fick jobba på med skänkelvikningarna, tänka på att ha honom rak och på vilken väg vi skulle rida. Jag har en tendens att försöka tvära för mycket och kommer ut för tidigt. Maritha hjälpte till genom att dra en linje på diagonalen som frambenen skulle hålla sig på. Vilket, återigen, fick mig att inse att jag behöver rida med framåt, inte lika mycket åt sidan... Kändes i allafall bra och något vi ska jobba vidare med. Sedan jobbade vi med galoppen, fortsätter att krångla lite i vänsterfattningen, vet inte om jag är för snabb, för sne eller om det är något annat. Fick trava på 10-meters volt och fatta ur den och ska jobba vidare med det hemma också. Han var fin i galoppen och jobbade på bra, får ibland till tempoväxlingarna riktigt bra nu, men det är mycket styrkan som fattas fortfarande.
 
På torsdagen blev det promenad i skogen på morgonen och på fredagen hade han och medryttaren ridit ut, själv var jag en sväng till Linköping och mös <3
Hade morgonfodring på lördagen, kom upp bra och var där och fodrade strax efter 6, hann fixa maten och vattnet tills Maxim ätit upp och gjorde sedan i ordning för att ge oss iväg vid 7. I ensamt majistät denna gång, brukar köra varannan gång på den här längre vändan med sällskap och utan, för ärligt talat, ibland vill man bara umgås med sin häst. Två timmar var vi ute och avverkade 12 km (testade en ny app). Fick till några längre sträckor med trav och galopp, hann före de flesta bär/svampplockare och lurade morgontrafiken vid överfarten av stora vägen. Tog oss också igenom skogen, dock inte med matten på hela tiden, så nästa gång vi är själv ska jag testa från andra hållet och se om jag kan få till en bättre stid i ena änden.
 
På söndagen var vi i ridhuset, mest försöka få igång och gå på framåt och jobba på med skänkelvikningarna, de blir ju inte lika bra när vi kör själva, men tycker jag börjar få lite mer självförtroende. Öppnorna i trav jobbade vi också med och han blev väldigt fin och trevlig i slutet när vi travade av så det är nog bra lösgörande jobb för oss.
 
 
Denna vecka blev det sedan vila på måndagen, på tisdagen tog vi ridhuset, jobbade med våra läxor med att hitta linjen på diagonalen och allmänt lösgörande jobb. Han var fin och duktig, ingen superkänsla, men helt okej. På onsdagen blidde det ingen träning då bilen behövde en sväng på verkstad innan man vågade köra igen. Så istället blev det reflex-västpremiär och jogging i skogen. En härlig tur, så höstigt som det kan bli. På torsdagen var jag där på morgonen och då blev det lite lätt longering över några travbommar, matten är ju kass på avståndsbedömning, men när hon väl fick till det så blev det lite lättare för hästen att ta sig över. På fredagen ägnade sig matten åt att sitta på ett stallmöte medan medryttaren och Maxim var ute och härjade i skogen. Det hade blivit lite dramatiskt då en lösspringande pudel, som slutade lyssna på sin husse, hade angripit dem. Hon har ju ridit Maxim några gånger nu, men var orolig att han skulle sticka, han har ju gjort några försök om man säger så och blivit "rädd" för saker. Men när det väl finns någon legetim orsak att bli rädd och springa, är han hur lugn som helst och sparkar mot hunden då den börjar hoppa mot svansen (utan att träffa, men hunden sprang iväg...). Ja, se hästar, aldrig blir man riktigt klok på dem.
 
Jag ägnade helgen åt morgonridning, först i ridhuset på lördagen, lite styv och tråkig i början, men jag försökte andas, jobba på med den sortens övningar jag vet hjälper (serpentin i trav varvat med 10-metersvolter, samt förvänd galopp) och då mjukade han upp sig rätt så snabbt och blev väldigt trevlig. Sedan åkte jag hemhem för en dag i svampskogen med föräldrarna, välbehövligt, även om det var lite segt att åka kommunalt.
 
Idag hade jag morgonfodring och utsläpp och en riddejt planerad, så vid 8 kom vi iväg på långtur med ganska mycket galoppsträckor. Maxim fick träna på att gå först och ta ansvar, då vågar man inte springa så fort hälsar han, eller så maskar man för att man kan... Väldigt härligt var det i allafall. Men behöver ta mig tid att klippa lite päls snart, hoppas på att få tid nästa helg.
 
Det Positiva: Höst
Det Negativa: Trasiga bilar
 
Gult är aldrig fult
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0