I raketfart

Ännu en vecka har flugit förbi, knappt har man blinkat och så är det höstigt i luften. Jag älskar ju hösten så egentligen är det inte så farligt, mest att man känner att snart har ännu ett år gått utan att man riktigt vetat vart det tagit vägen.
 
Vi körde som vanligt vilomåndag och så ridhus på tisdagen, jogga runt i alla gångarter och jobba med att bli mjuka, som vanligt kan man väl säga.
 
Veckans träning var väl i halvtid så bra man någonsin kunnat önska sig och så andra halvan kanske vi ska glömma bort helt och hållet. Eller nej, det ska vi inte för vi lärde oss nog båda två av det också. Första delen ägnade vi åt skänkelvikningar och att matten ska hitta linjen, på en ny diagonal och hålla den. Annars tvärar hon för mycket och allt blir fel... Det gick i allafall superbra, bra flyt och fin tvärning så vi var supernöjda. Sedan gav vi oss på galoppen och där har vi ju haft lite problem senaste veckorna med vänsterfattningarna. Vilket vi också fick denna gång, så fick ägna ganska mycket tid åt att reda ut det ordentligt. Han kändes fin när vi väl fick rätt galopp och höger var som vanligt en dröm att rida. Men vi ska fortsätta vara noggranna med att jag gör rätt och att det blir rätt.
 
 
 
Torsdagen blev promenad i skogen och så uteritt på fredagen med medryttaren där han enligt uppgift varit fin. På lördagen hade matten utsläpp och sedan var det arbetsdag. Skönt nog hann jag rida Maxim en sväng i ridhuset på morgonen innan arbetet startade. Vi jobbade på våra skänkelvikningar, några linjer ur programmet vi ska tävla snart med ryggningen och så jobbade i galoppen med att vända upp på medellinjen några gånger. Samt ganska mycket med den förvända galoppen, han blir så mjuk och fin av det jobbet. På söndagen red vi ut i blåsten och galopperade en hel del, han var fin och inga problem att fatta vänster även på rakt spår så kanske har problemet löst upp sig.
 
Måndag vila igen och idag blev det morgonridning i ridhuset, lite lugnare pass, mjukade upp i skritt och trav med serpentiner och små volter, sedan gjorde vi några försök till tempoökningar på sina ställen och några skänkelvikningar, samt även delar av travprogrammet i LA:1. På lördag är det dags för höstens första tävling!
 
Det Positiva: Höst
Det Negativa: Mörker
 
Kan vi bara stanna upp och tänka till lite...
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0