Hyffsat igång

I sommarvärmen som typ lamslagit matten, försöker vi hålla igång så gott det går. Det blir tidiga mornar eller sena kvällar. För att matten ska orka alltså. Hästen tuffar på mer eller mindre som vanligt.
 
Sedan senaste inlägget har vi hunnit med en längre tur med sällskap bort till sandvägarna, mycket trevligt. Annars har vi försökt varva uteritt med ridhus och börja jobba oss upp i någon slag form igen. I ridhuset fokuserar vi mest på att bli mjuka och smidiga igen, försöker sätta ett fokus varje pass och inte försöka träna på lite av varje hela tiden. Det är bättre att vi värmer och mjukar upp och sedan fokuserar på en eller kanske två saker/övningar. Jag upplever att jag då orkar bättre med att få de delarna bra. Så vi har haft lite fokus på skänkelvikningar, övergångar, förvänd galopp (även om den mer och mer används till uppvärmning och uppmjukning, så roligt med ett större bibliotek att leka med). Allt som allt känns han ganska så fin, lite krånglig i munnen ibland men jag vet inte om det beror på någon underliggande spänning för att vi inte haft Marithas ögon på oss på ett tag. Avvaktar lite annars får vi försöka kolla upp det.
 
 
I och med den tryckande värmen har jag försökt rida mycket på morgonen innan jobbet och får väl säga att jag blir bättre och bättre på det också. Vi har också vänt på dygnet för hästarna, så det får komma in på dagen och sova och så gå ute i hagen på nätterna. Den hårda marken gör att det bli ganska lugna uteritter om vi inte rider bort mot sandvägarna där man fortfarande kan galoppera, men det känns ganska okej, försöker trappa upp tempot i ridhuset i stället och förlägga galoppjobbet där.
 
Utan de regelbundna Marithaträningarna har det varit svårare att hålla disciplinen, men eftersom matten nu fick för sig att anmäla till dressyrtävling nu i slutet av juli är det bara bita ihop och försöka klara det på egen hand. Om det är en god idé eller ej får vi se. Så länge matten inte får en överkokt hjärna så kanske vi kan genomföra det hela i alla fall. Jag försöker hindra mig själv från att hysa någon slags förhoppningar om hur det kommer gå och ha samma mentala inställning som senaste tävlingen. Fokusera på oss och vårt, visualisera, tänka igenom alla momenten och hur de ska ridas. Känner ändå att han är ganska mjuk och följsam, pigg och glad trots värmen och i ganska god form.
 
Vi fick lite hjälp av syster som kom och kollade på oss och hjälpte mig att bada Maxim ordentligt. Svårt att binda upp där vi kan bada med varmvatten tyvärr och Maxim är inte så väluppfostrad att han bara står snällt och låter sig blir schamponerad... Han fick också vara testhäst för några produkter syster fått med sig hem från Falsterbo. Det är trevlig med en groom-syster som förser en med fina produkter <3
 
Det Positiva: Hästlivet
Det Negativa: Värmeslag
 
Could use some rain...
 
Over and Out
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0