Återsamling

 Så, det gick ju bra med min nystart här... men blir man liggandes sjuk så blir man (och missar Marithaträning till råga på allt...). Nu i alla fall hyffsat återhämtad och tillbaka på både jobb och hästrygg. Innan jag blev sängliggandes och orkeslös av feber hann vi med lite ridhusridning med stallmatten och tur med stora svarta i skogen. Sedan åkte vi och hälsade på i Linköping förra helgen vilket resulterade i dagis-virus som spred sig (inte bara jag som blev sjuk) så Maxim fick en veckas vila innan jag red lite försiktigt nu i helgen som var. Klättrade lite i backar på lördagen och hade en spännande sväng längs med järnvägen i söndags med misstänkt älg i skogen. Trippande och frustande häst samt en matte som försökte sjunga för full hals utan att få ont i halsen igen.

Snön försvann och allt blev hårt och fruset igen så vi for till ridhuset nu på kvällningen för att försöka få till lite galopp i alla fall. Underlaget var lite bättre där än sist, men han trivs inte lika bra där som i ridhuset vi åker till för träning. Plockade fram bommar och sockerbitar för att ha i slutet, lade upp dem på ena sidan varannan bom höger och varannan vänster och så skulle vi lyfta bakben var det tänkt. Men mer om det senare. Vi började som vanligt med uppvärmning i skritt, skänkelvikningar och sedan trav med volter och serpentiner. Galopperade sedan och försökte få det att bli en längre stund. Högergaloppen kändes okej, han tog för sig och var hyffsat mjuk och jag försökte att vara mjuk tillbaka. I vänster kändes han, inte stelare, men något konstigt är det, han är mjuk och ställer sig bra, men han tar inte för sig framåt på samma sätt, bryter av mer och känns lite ovillig. Vi gick över till trav igen när jag kände att vi gjort vårt bästa, skänkelvikningar på volt och diagonal och lite övergångar. Där var han en stjärna. Sedan gick på på bommarna, vilket blev lite plockepinn och mycket upp och ner, tillslut fick alla ligga på marken så att vi skulle få lite bättre självförtroende och flyt.

 
 
Jag har också siktat in mig på en pay and ride nu i slutet av februari, hoppas vi hinner med en till innan vi åker på semester i slutet av mars. Tävlingar får avvakta lite tills bruksdatum kommer ut, men någon ska vi försöka få till innan sommaren. Lite sugen på att åka hem till mamma och pappa i maj, eller rättare sagt till farmor och tävla där eftersom de har de klasser jag vill rida. För att försvara det behöver jag nog dock starta båda klasserna. Kanske är vad jag behöver, länge sedan vi testade den strategin nu. Men först behöver jag betala licens och bestämma klubb. Samma som förra året eller byta?  Jag har också en lång lista med saker som behöver fixas, stoppa om sadlarna, kolla sadlarna, slipa klippskären, klippa hästen, boka träningstider, tvätta täcken, ge bort/sälja saker jag inte använder eftersom hästen ändrat kroppsform. För övrigt kan vi säga att jag hatar täcken och detta ivinneliga väderomslag. Täckerna ser ut att sitta bra när man provar, men sedan efter en dag i hagen sitter de plötsligt inte alls lika bra längre. Hästen växer på längden och på bredden om vart annat på det så man vet varken ut eller in. Är dock nöjd med hur hans stalltäcken sitter nu, så vi har ju kommit någonstans i alla fall. Men man kan ju önska att man hade en normal häst som inte föredrar de där dyra märkena som Horsewear och Bucas... Menvi har en täckesbudget helt enkelt och han har inte frusit hittills i vinter, trots ganska många minusgrader där ett tag. Mer halm i hagen så blev han nöjd. Jag är ju i och för sig mer orolig att han ska bli för varm. Är det onormalt meden häst som inte har tjockare än 200g när det är ner mot -15 ute? Han är varm, alla går och känner under, så då borde det ju vara lugnt, dessutom inte helklippt.
 
Siktar på fortsatt aktivering resten av veckan förutom imorgon då det är husse-dag.
 
Det Positiva: Nästan helt frisk
Det Negativa: Att känna orkeslöshet
 
Flying high
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0