Ur med handbromsen

Idag sken solen, blåsten hade mojnat lite och det verkar som om våren bestämt sig för att anlända.
 
Igår var det också sol och vi var ute på en lite promenadsväng jag och Maximen, det blåste rätt så kraftigt och jag kände inte för att ge mig ut och rida på honom, det brukar mest sluta med att vi grälar, så istället blev det en grälfri (nåja, nästan) promenad runt vallen istället. I fredags longerade vi lite på ridbanan, vilket gick bättre än väntat även om jag föredrar att tömköra.
 
Imorse släpade jag mig upp, med tungt huvud och en hals som svullnat igen lite under natten, men träna ska man ju ändå. Så iväg till stallet och packa in allt i transporten, hämta in lergrisen från hagen och sanera lite innan även han lastades in. Vi for till Rappestad, första gången jag är på ridklubben faktiskt och träffade restan av fjordhästlaget som ska tävla Div 3. Skrittade fram lite ute och sedan hade vi träning i ridhuset. Tycker tränaren var bra, hon pratade om samma saker som Lena brukar, vilket kändes bra, så det inte kommer allt för annorlunda idéer. Sänka mina händer, ha honom framme och inte tjata med skänklarna, säga till ordentligt en gång istället så att han går fram.
 
Snart dags igen...
 
Vi fick rida mycket övergångar och tempoväxlingar, ha kvar formen i övergångarna och att de ska svara kvickt fram igen. Varken jag eller Maxim var väl på topp. Nytt ställe vilket gör att han börjar med att titta på allt runt omkring och sedan stänger han av lite också. Jag rider lite med handbromsen i från början, speciellt på nya ställen och då kommer energin inte riktigt igång. Det blev bättre mot slutet i allafall, så jag är nöjd, jag måste bara jobba mer med mitt eget huvud också, nu var det ju lite segt av andra orsaker också, men jag måste jobba på att tänka bort alla spänningar så vi båda kan slappna av lite. Det jag tänkte ta med mig från denna träning och jobba mer på hemma är att försöka jobba med att variera tempot i både traven och galoppen, fem steg fram, fem tillbaka och så fram igen, tror det kommer att hjälpa mycket. Ska försöka jobba med det ute också. Imorgon blir det nog att försöka ta sig ut och rida, sedan vila på tisdag då jag ska träna kendo. Resten av veckan är lite öppen, ingen Lenaträning då hon har semester, men ska försöka träna ett pass själv på banan i allafall, förmodligen repetera lite programridning då det är tävling om två veckor. Nu ska jag däcka lite i soffan och ta en tupplur.
 
Det Positiva: Solsken
Det Negativa: Sjukhet
 
Kämpar på med livet

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0