Epic

När jag blir arg så känner jag ofta ett behov av att ösa ur mig allt här på bloggen, men det här är ingen blogg för den sortens saker jag vill skriva när jag är på det humöret. Så istället tar jag ett djupt andetag och väntar ett dygn innan jag sätter mig vid tangenterna, det är för det mesta bra med perspektiv på tillvaron. Men vi kan väl säga att världen är full av idioter och jag har inte mycket till övers för människor som när de möter ett hätekipage tutar och sedan kör vidare som om inget har hänt trots att hästen reser sig, kastar sig åt sidan, tappar sin ryttare och sedan spinger iväg.
 
Istället tänker jag fokusera det här inlägget på det episka kendopasset som jag gick på igår kväll istället. Vi hade invigning på riktigt av vår nya träningslokal vilket gjorde att vi bjöd in klubben från Huskvarna att komma och träna med oss. Tre stycken var de som dök upp och en hel del av vårt eget folk också. Hälften dan-graderade och andra hälften kyu, sammanlagt 18 dan var på plats vilket inte är ofta. Det är inte speciellt ofta jag, Lollo, Anders, Kalle och Nissa lyckas pricka in samma pass heller så det var riktigt kul, många roliga människor att köra mot.
 
Första timmen ägnades åt bokken-kihon. Vilket var länge sedan och även om jag nu kan rörelserna rätt så bra är jag fortfarande inte hundra på i vilken ordning de kommer. Bra med lite träning på det då. Andra timmen körde vi katorna mer rustningsanpassat och då i rustning, bra genomgång av alla möjliga tekniker. För egen del kändes det ganska okej, lite problem med avstånd ibland, men det gick okej som sagt.
 
Inne på tredje timmen började roligheterna, ji-geiko för hela slanten. Så kul att köra så många bra ji-geiko på ett pass, inte bara mot de dan-graderade, utan även de andra, vissa hade verkligen blivit mycket bättre sedan jag körde mot dem sist. Naturligtvis var det extra kul att köra mot Huskvarnafolk som jag inte träffat på länge och även mot Kalle som det också var länge sedan jag tränade tillsammans med. Jag tycker att jag körde ganska så fokuserat och "latade" mig inte speciellt mycket. Fick höra efteråt att jag blivit mycket snabbare än senast jag körde mot några från Huskvarna, vilket var jättekul att höra, det är ju en gradvis förändring som skett (och jag hade en extra bra dag igår ska tilläggas), men för dem är det ju en tvär förändring och därmed mer synlig. Nu är det bara att jobba vidare och hoppas att  det fortsätter i rätt riktning, jag är fortfarande lite för passiv tror jag, eller framförallt är det väl att jag ska bli bättre på att styra motståndaren och skapa mina chanser, inte bara hugga på det som dyker upp.
 
Det Positiva: Kendo 4-ever
Det Negativa: Besvikelse
 
You will always make me smile

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0