Höstens intåg

Torsdagen får stå som den dagen då hösten inleddes, även om det under fredagen var strålande sol så bjöd torsdagen på grått väder, frisk luft och skiftande färger på trädens löv. Uteritt stod på schemat och vi fick sällskap också, av brun arabtjej med matte. Vi hade en trevlig tur, lite på vallen, lite på grusväg och lite på gräsväg. Förbi highland cattle och möte av bilar, inget var för svårt för oss denna dag. En hel del galopp i lugnt tempo blev det också och så skönt att ha en hästrumpa framför och tryggheten av sällskap. Det jag tycker är extra bra är också att jag vanligtvis följer samma mönster när jag rider. På vissa ställen travar vi och på andra är det skritt, nu blev det lite annorlunda vilket vi kan behöva. Maxim var snäll, låg på lite i början, men sedan gick det i lagom tempo, kastade lite med huvudet i galoppen, men höll sig annars fin där också.
 
Fredagen bjöd som sagt på strålande sol och jag bestämde att vi skulle ta det lugnt och skritta ett varv runt vallen. Med det inte sagt att vi inte skulle jobba. Så första halvan av varvet jobbade vi med att trampa på och få igång bakbenen lite, gick bra och jag var mycket nöjd med hästen. Halvvägs så fick vi syn på brun arabtjej som kom från andra hållet, i litet annat tempo än vad vi hade. Maxim blev mycket upprörd, varför? varför fick hon springa och inte han? Så han spanade på henne, låẗsades bli rädd och stack lite, var märkbart upprörd när vi inte skulle rida tillsammans, försökte lura matte till snabbare gångart genom att gå i någon slags passagetrav, blev skitsur när jag bad honom skritta ordentligt och ställde sig att stampa med framhovarna och småresa sig. Lät en bil med släpvagn passera och vickade ytterst lite på öronen över skramlet. Blåvägrade att skritta ordentligt restan av vägen hem. Tokhästen! Vi kom hem tillslut i allafall, kul att han har lite åsikter ibland i allafall.
 
Idag så var jag inte ut förrän på kvällen hade kickoff med jobbet på eftermiddagen och hade både insläpp och kväll i stallet. Vi red i ridhuset och hade ett ordentligt jobbpass. Radio på och så körde vi galopparbete! Fina, fina hästen. Lite okoncentrerad ibland eftersom Flora gick ensam ute i hagen och ropade efter honom, men bitvis, så fin så fin. Började med lite uppvärmning först, i skritt blev det någon skänkelvikning halvt igenom och nogranna hönrpasseringar. I trav vämrde vi först runt fyrkanten med tempoväxlingar på långsidorna. Mjukade upp lite sedan med serpentiner, lite stelt och dant var det, men ett tag sedan vi jobbade ordentligt också.
 
Över till galoppen då, försökte sätta nogranna fattningar och tycker att han gjorde det bra, testade även några från skritt vilket gick bra också. Försökte rida lite olika ridvägar, mycket volter och försöka ställa honom ordentligt, det går bättre och bättre! Testade också att vända in på mitten och långsidan och fatta galopp vid medellinjen, varannan gång höger/vänster, börjar få kläm på det hela. Sedan avslutade vi med lite trav igen och då var han mjuk och fin och alldeles, alldeles underbar <3
 
 
 
Vi skrittade en sväng ute, mest för att vi skulle spana in traktorvagnen som stod uppsälld, lite för hög att kliva av på, men vi var fram och nosade och det verkade inte bekomma honom något. Sedan in i stallet och tvätta honom ordentligt och fläta svansen, kommer förmodligen att få gåra om det imorgon, men man kan ju i allafall försöka. Imorgon kör vi bruksridningstävling, Maxims andra i livet. Det enda jag har som mål är att vi ska ta oss runt utan att jag ramlar av.
 
Hade Flora idag också, vi var också i ridhuset. Hon blir finare och finare även om hon fortfarande börjar flåsa ganska så snabbt. I skritt och trav går hon bitvis väldigt fint i form, men det gäller att vara med med ytterhjälperna och stötta upp. Galoppen har vi inte riktigt kommit underfund med ännu, men det kommer nog vad det lider.
 
Efter att alla hästar fått mat och det mesta är förberett till i morgon så ska jag nu ta en liten dusch och sova. Det tär på krafterna det här hästlivet, men så värt det. Det finns inget jag hellre skulle göra. Ser fram i mot en dag med fina hästmänniskor imorgon och förhoppsningsvis många fina rundor på banan.
 
Det Positiva: Framsteg
Det Negativa: Kamp
 
You lift me up

Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0