Awsome stallkväll

Ganska awsome stallkväll denna fredag måste jag säga. Kommer till stallet efter lagom jobbig dag på jobbet, sticker in huvudet i fikarummet och upptäcker en hög med människor som ska fika. Raskt beslutade jag mig för att äta min mellanmålsmacka och sällskapa. Mycket trevligt, hästprat och annat prat, ibland glömmer jag bort att jag kan vara lite social i allafall.
 
Sedan var det dags att packa höpåsar och hämta häst nummer ett. Flora fick komma in och bli omskött, efter liten tankepaus blev det en uteritt för vår del. Börjar känna mig så pass säker med henne nu att jag tog mig över stora vägen och de fina stigarna där. Flora var pigg och glad och så fort det var bra underlag pinnade hon på rejält. Vi travade en hel del och för första gången fick vi till lite galopp också, stigen går lite upp och ner så det blev lite klättringsjobb också både i trav och galopp. Sedan när vi nästan hade ridit varvet runt så tvärstannar hon i skogen och står och fnyser, gissar på konstig lukt för jag varken hörde eller såg något. Bad henne gå framåt några gånger, men då fnös hon ännu mer och började backa, så det slutade med att jag hoppade av och med mig som skydd kunde vi gå förbi den farliga biten, sedan upp igen och iväg igenom skogen. Genomsvettiga kom vi hem välbehållna, riktigt nöjd med turen och med Florisen som verkligen var på bra humör. Hon fick en dusch och sedan gå ut en sväng för att torka i kvällsolen.
 
En regnig sommardag 2012 fota: Frida Näslund
 
Maximen var lagom imponerad över att få vänta i hagen, så han älgade på allt han hade in mot stallet, men han stannade snällt när jag ville och hade fokus på mig mest hela tiden. Vi började med ryktstund och sedan klippa manen, egentligen var planen att göra det tidigare i veckan, men tja, tiden har flugit iväg. Sedan på med sadel och träns (vi matchade tre färger idag, svart sadel, brunt träns och mörkbruna tyglar). När jag kom upp i sadeln var Maxim taggade och vi skrittade iväg med god fart. Red ett varv runt nya vallen, först längs med bilvägen och det gick toppenbra, träffade en bil. Travade en hel del och det var taggad häst som njöt av att vara ute, lyssnade ganska bra gjorde han på förhållningar också, vilket ju är en fördel. När vi kom hem red vi in en sväng i ridhuset (och skrämde andalusierstoet lite fast vi inte menade det) och så red vi igenom båda programmen en gång. Det gick bra, fick med mig energin in också vilket ju underlättar och bara vi kan fokusera imorgon har jag en plan om hur jag ska rida. Jag känner mig väl förberedd ridmässigt och det ska bli kul att komma ut imorgon.
 
Maxim fick sig ett bad och schamponering av svansen. Jag packade lite och smörjde läder och så fick alla hästar kvällsmat innan jag åkte därifrån. Fem timmar hinner man mycket på.
 
Nu ska jag leta reda på morgondagens kläder, duscha och krypa i säng. Förhoppningsvis kommer det vara helt awsome imorgon också.
 
Det Positiva: Taggad häst
Det Negativa: Blåsa i munnen
 
Love lift us up where we belong

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0