Happydays

Maxim fick en dags vila efter ridturen och igår var vi på ridbanan och invigde julkappar. En repgrimma hade jag önskat mig och fick av lillasyster, Maxim fick också hästgodis som såklart skulle smakas av. Vi övade lite på att gå runt och jag övade på att använda kroppspårket. Sedan släppte jag honom lös också, filmade lite när han sprang och hoppade omkring, ska se om jag kan klippa ihop det till något vettigt. Söt som socker var han, men också väldigt intresserad av all mat man kunde passa på att gräva fram medans matte kämpade genom blötsnön för att komma tillräckligt nära för att mana på igen. Vi övade också lite på att komma fram när jag sätter mig på huk. Sötnosen verkade tycka om att sträcka på benen ordentligt.
 
 
Idag så hade jag morgonen i stallet. Alla hästar fick mat och så gick jag runt och fixade täcken till de som skulle ha. Hann också fixa Maxims mat och mocka åt honom innan det var dags att börja utsläppet. Allt gick utan problem tack och lov. Jag och Maxim tog oss en tömkörningstur i ridhuset, ställde ut fyra sockerbitsbommar på stora mitvolten och så promenerade vi över dem, i skritt klarade vi för det mesta alla fyra om matten var med och styrde, i trav gick det bäst om vi tog två i taget, lyfta på benen var det ja och det gjorde han så fint så. Travade lite i båda varven och efter en halvtimme ungefär avbröt vi och skrittade av. Gohästen verkade mycket nöjd med sig själv, i början (medans ork fanns) roade han sig med att ta värsta sprången över hindren istället för att trava. Tokhäst!
 
Imorgon blir det då vila, ska dit och fixa till två hästar så blir en del tid i stallet ändå, sedan har jag kvällsfodringen på onsdag så då ska vi hitta på något tänkte jag. Hoppas att det milda vädret håller i sig lite så vi vågar oss ut snart också, glansis överallt nästan, inte så kul att sitta på hästen då.
 
Det Positiva: Äventyr
Det Negativa: Halka
 
My butterfly

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0