Pass med tömkörning

Idag var det härligt väder så jag drog som planerat på Maxim tömkörningsgjorden och promenerade bort till utebanan. Underlager var faktiskt hyffsat idag trots att det regnar så jag hoppas att vädret håller i sig till imorgon då det är lektion för lena som gäller. För säkerhetsskull bokade jag ridhuset också, men skulle föredra utebanan. Längtar tills den nya banan börjar byggas och bli klar och att underlaget på den kommer klara vädrets makter lite bättre.
 

Tidiagre i sommar Foto: Frida Näslund
 
Åter till passet. Maxim lyssnade faktiskt superfint rakti igenom idag, han kändes inte speciellt stel heller, klart att det kändes skillnad i de båda varven, men han mjuknade lite snabbare än tidigare i vänster så det går åt rätt håll. Började med lite skrittarbete, först runt fyrkanten och sedan lade jag lite volter också. Hade också lagt ut tre bommar på ett voltspår som vi klev över, bra träning att lyfta fötterna. Över i trav så höll vi oss först på volt utan bommar i båda varven, lite övergångar gjorde vi, men fokuserade mest på att han skulle jobba på framåt. Avslutade med att trava över bommarna, några varv på volten i båda varven. Som sagt skötte han sig utmärkt hela tiden och i slutet över travbommarna var han riktigt lörgjord och trevlig. Sedan skrittade vi av medan jag plockade bort bommar och bajs.
 
Tillbaka i stallet blev det lite pyssel och lunch för Maximen, har lagt på lite på kraftfodret nu när vi börjat sätta igång och även börjat ge lite hösilage, funderar på om jag ska köra med bara hösilage i vinter eller om jag ska försöka köpa lite eget hö också, han gillar ju egentligen det bättre.
 
Det Positiva: Såren läker
Det Negativa: Knott
 
You lift me up where I can stand on mountains
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0