Lenaträning

Så idag var det dags att träna lite mer seriöst efter en lång sommar, med både vila och lite försiktig igångsättning. Känner mig nu lite mer motiverad att träna och få ordning på alla grejer igen.
 
Tanken var att ta det lite lugnt idag och känna efter hur han var och det slutade med att vi gick igenom alla tre gångarter och allt som allt är jag supernöjd. Sedan har vi mycket jobb framför oss, han var väldigt motvillig till att böja sig, men både jag och Lena upplevde att han var mer jämn i båda varven nu än i våras. Nu var han ungefär lika trälig i både vänster och höger varv när vi började, sedan så släppte han till bättre i vänster varv i slutet.
 
Vi började lite i skirtten och tanken är att jag ska jobba vidare mycket själv i skritt för att sedan få det lättare i traven. Han bli gärna lite tung i munnen så det jag ska tänka på är att då och då lätta i innerhanden så att jag inte bär upp honom. På böjt spår ska jag också leda ut med yttertygeln så att han verkligen förstår var han ska, på med innerskänkel och lirka med innertygel. Lyssnar han inte på skänkel ska jag peta på lite med spöet på rumpan och vara med och bromsa upp på yttertygeln. Det är det som gäller framöver och verkligen befästa det i skritten, i traven är det ännu viktigare med broms på yttertygel eftersom han ännu hellre rinner iväg och hänger sig lite tungt i bettet.
 

Tjohej!

Det var kämpigt ett tag i traven och Lena tycker att jag är på rätt väg men inte tillräckligt bestämd, eller lite för snäll rättare sagt. Måste också tänka på att sänka händerna så det inte blir dragkamp och hellre släppa efter i innerhanden så han måste balansera upp sig själv. På slutet blev det bättre, speciellt i vänster varv och halsen var faktiskt rak på rakt spår där ett tag.
 
Dagens stora plus var faktiskt galoppen, eller galoppfattningarna rättare sagt. I vänster tog han fattningarna utan problem och i höger så tog han rätt galopp på andra försöket eftersom han inte var riktigt rak och jag behövde vägleda honom lite mer. Men fattningarna satt väldigt bra, bättre än på hela sommaren. Sedan försökte han låtsas bli rädd för lite saker också, som gräsklipparen, men det gick faktiskt ganska bra att reda ut.
 
Svettigt pass var det för oss båda, men jag är nöjd med lilla bebisen och jag tror att vi kan jobba oss igenom svårigheterna som finns. Nu ska vi ta ett pass själva och jobba vidare och så ska jag försöka boka in en till träning snart igen.
 
Det Positiva: Smart häst
Det Negativa: Lurig häst
 
We are a team!
 

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0