Kontringsträning

Idag så var det dags för kendoträning igen. Kalle som höll i passet idag och fokus låg på kontringstekniker. Främst de-kote, men även lite nuki-do.

Började dock med en kirikachi som kändes hyffsad, försökte tänka på armarna. Sedan gjorde vi något så ovanligt som ji-geiko som start. För att få upp vår spirit tror jag att det var, lagom varma och uppeldade gick vi så på de-Kote.

Teknikern de-Kote och jag är inte riktigt överrens. tanken är att man, när motståndaren hugger en liten Men ska hinna med att ta dennes kote. Problemet är väl i grunden för mig att jag gärna vill vara lite för nära så att avståndet blir helt och hållet fel. Vi började med att köra de-Kote så som man ska, med sedan bröt vi ner det hela lite mer i delar och mottagaren (som hugger Men) stod stilla och bara hotade mot Men och först skulle man själv också stå stilla och bara göra hugget mot Kote, då gick det helt okej. Sedan gjorde mottagaren på samma sätt, hotade Men och man gjorde en full attack på Kote, fungerade också hyffsat och sedan så kändes väl några av de fullskaliga attackerna som vi gjorde efteråt ganska så bra också. Men det är en teknik som det nog tar ett tag att få kläm på.

Så gick vi över lite på nuki-Do, en av favoriterna. Gjorde bara några sådana och sedan kom Kalle på lite kombinationer. Få en Men i mot sig, göra nuki-Do och springa förbi och bli jagad, få en till Men imot sig och göra de-Kote. Sedan så blev det en annan kombination, göra de-Kote, vända jaga efter och hugga Men eller vad man ville och den andra skulle kontra på lämpligt sätt. Det var bra övningar där man fick vara lite kvick i huvudet och gå från att kontra till att attackera.

Lite ji-geiko blev det på slutet också, hade inte riktigt det fokus jag hade velat, men klarade det ganska bra. Till den sista mot Lollo där hon (som hon sa efteråt) försökte köra lite annorlunda kendo. Det var intressant, men jag är glad att det var den sista så jag slapp ta mig samman för ytterligare en.

Blev stretching och lite bastu efteråt också. En av kvällens positiva nyheter var att en tjej börjat plugga i stan som tidigare tränat kendo väldigt aktivt i stockholm. Kul med nya människor och för en gångs skulle någon som tränat flera år innan och kan en massa och kan bidra med en annan sorts kendo.

Nu är jag trött, ni får se mina mästerverka från syjuntan imorgon.

Det Positiva: Tom i huvudet
Det Negativa: Tankar som smyger sig på

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0