Awsomeness

Idag var det dags för lite förberedelse av de kommande dagarnas uppvisningar som Budoklubben anordnar. Jag ska vara med på Campus imorgon och delta med kendon så cyklade iväg extra tidigt till Dojon för repetition. Så nu har vi konstruerat något slags program i allafalll och så får vi köra järnet imorgon så vi lockar till oss lite nya nybörjare.

Sedan var det plötsligt dags för vår ordinarie träning också. Och oj vad med människor det dök upp, hela tio stycken var vi, varav hälften var dangraderade. Man bara kände av stämmningen i lokalen att det skulle bli ett helt awsome pass. Fokus för mig var fokus bestämde jag, ingen lathet med andra ord, så bra tekniker som möjligt varje gång. Tyckte själv att det gick rätt så bra. Vi började med lite stora tekniker, Men, Kote, Do och gjorde sedan desamma med små tekniker. Gjorde sedan lite kontringstekniker. Först så fick man Men imot sig och så fick man välja vad man skulle kontra (Nuki-Do, kaichi-Do, Ai-Men, De-Kote), sedan samma sak med Kote (nuki-Men, suriagi-Men). Det jag är mest nöjd med är att jag försökte mig på lite olika i allafall, visst favoriten är ju nuki-Men, men att i allafall försöka sig på någon annan är ju ett framsteg. Jag tror att jag var ganska nära på en de-Kote också, den kändes mer okej än vad det brukar.

Vi hade sedan lite vattenpaus och så gick vi på kirikachi, jag körde mot Lollo och gick in lite i graderingsmode, eller jag försökte i allafall. Koncentrerade mig mycket på huggen och på att få till dem bättre än jag brukar, tänkte mycket på att bara använda vänster hand när jag högg och bitvis kändes det rätt, föll tillbaka lite i gamla vanor ibland. Men ännu ett steg i rätt riktning.

Och så gick vi på ji-geiko, den första jag körde imot var jag väl inte helt fokuserad, men kom in i det mer och mer. Jag försökte bestämma mig för att (eftersom han inte tränat så länge) bara köra tvåstegs eller flerstegs tekniker. Jag fick inte gå på de öppningar han hade hela tiden. Även om det är frestande. Samma fokus i min andra ji-geiko och där gick det lite bättre även om jag snodde åt mig en kote någon gång. Kunde liksom inte låta bli, men en kote ska bli en kote-men eller kote-Do, så måste jag börja tänka nu. Sista ji-geikon körde jag mot Kalle. Och då bestämde jag mig att försöka vara lite galen och bara köra, inte ogenomtänkt, men mer framåt än jag normalt kör. Tänja lite på gränserna, vilket jag så väl vet att min kendo behöver. Mycket nöjd efteråt för jag höll inte tillbaka, visst jag blev trött, och visst han är mycket starkare än vad jag är, men jag försökte fortsätta. Naturligtvis försökte jag träffa också och några tekniker fungerade hyffsat, så jag var nöjd efteråt. Kände att passet var en liten skjuts framåt och lite egoboost.

Ska också tilläggas att vi hade en del regi som vi gick igenom också och det var roligt, det är ju en del av det vardagliga, men mycket detaljer som man kan slipa vidare på. Vi stretachade ordentligt med lite parövningar och lyckades klämma in lite fys också, blev "bara" tio armhävningar, situps (vanliga+sneda) och rygglyft (vanliga+sneda) idag, men bara man underhåller så, vi kör ju våra på tisdagar egentligen.

Cyklade sedan hem utan bastu, men jag är så nöjd med min dag ändå, idag var det roligt, idag var jag DÄR och försvann inte iväg någon del av passet, även om jag hade en underligt dimmig känsla vid några tillfällen, men det var bra dimma, koncentrerad dimma.

Idag älskade jag kendo och det kändes så himla bra. Jag tänker inte ens på mina stramande benhinnor och min stela hälsena.

Det Postiva: Zen-mode
Det Negativa: Benhinnor och hälsenor som krånglar

Togethewr we are awsome <3

Over and Out


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0